Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 22:12:12

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Kolejne dzia³ania Samuela dla osi±gniêcia zamierzonego celu ????  (Przeczytany 82175 razy)
0 u¿ytkowników i 19 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
Mora
Go¶æ
« Odpowiedz #175 : Luty 24, 2009, 16:25:53 »

Po to by³ zamieszczony mój channeling , aby wiêcej ludzi mog³o weryfikowaæ to co w nim jest zawarte (ale w kagegoriach przysz³o¶ciowych podobnie bêdzie to mia³o miejsce z przekazami od Samuela - wsio oka¿e siê na koniec), a dlaczego niby nie Co¶Co¶ Bo co  Tobie sie to nie podoba ?? Trudno Mora, to Twój problem nie mój .

Teraz próbujesz usytuowaæ mnie w do¶æ g³upiej sytuacji ¿e tak powiem. To mój problem tak ale ja bêdê siê dzieli³ z forumowiczami moimi w±tpliwo¶ciami bo nie mogê patrzeæ na to jak siê wzajemnie nakrêcacie.

Mora ja nawet wiem jakie bêdziesz zadawa³ kolejne pytania i niekoñczace siê opowie¶ci w±tpliwo¶ci , mo¿e czasem jest dobrze poczekaæ na fina³ Co¶Co¶Co¶Co¶Co¶Co¶?

Tak mam w±tpliwo¶ci. Skoro wiesz jakie bêdê zadawa³ pytania to mo¿esz ju¿ na nie odpowiedzieæ. U¶miech

PS: Fina³ jest bliski. Du¿y u¶miech

Ja czekam Laguna ci±gle czekam. Mrugniêcie
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #176 : Luty 24, 2009, 16:27:16 »

Ocenia i wartosciuje sie zawsze pod katem co jest dobre dla mnie,i nie czyni nikomu rzeczy niegodnych , ktorych samemu by sie nie chcialo otrzymac.
A cudze dobro? To juz jego sprawa , bo wiadomo ze w rachunku globalnym i zle doswiadczenia okazuja sie najcenniejszymi lekcjami, niezbednymi w zyciu czyims lub naszym.
Dlatego nie trzeba nam oceniac  osoby ich doswiadczajacej , bo nie wiemy czemu tak naprawde one  sluza.Trzeba nam nie wchodzic w nie jezeli my  czujemy sie w nich zle. To wystarczy.

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Luty 24, 2009, 17:07:51 wys³ane przez Kiara » Zapisane
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #177 : Luty 24, 2009, 16:30:16 »

WOTTER - litera T to KLUCZ

T - zacznijmy od Staro¿ytnego Egiptu, T symbolizuje OKO - widaæ to na przyklad w staro-egipskim s³owie udjaT, Hieroglif Oka oznacza te¿ - WIDZIEÆ
a wspó³cze¶nie T to hebrajskie Teth oznaczaj±ce W¡¯ - znaczenie jest ju¿ oczywiste

podwójne T oznacza poprostu symbolicznie ''W¡Z KTÓRY OTWIERA OCZY" - pozwala widzieæ - chodzi o Wê¿a z Ogrodu Eden (tylko ¦LEPI my¶l±, ¿e to symbol z³a i grzechu!)

pozdrawiam Laguna i mam nadziejê, ¿e pomog³em U¶miech

KAP£AN 718'
Mora
Go¶æ
« Odpowiedz #178 : Luty 24, 2009, 16:31:40 »

Dlatego nie trzeba nam oceniac , bo nie wiemy czemu tak naprawde te zdarzenia sluza.
Trzeba nam nie wchodzic
w nie jezeli czujemy sie w nich zle. To wystarczy.

Dziêkujê Kiaro za t± linijkê.

Ja wiem i oceniam.

Wiesz czemu oceniam bo szukam prawdy.

I u¿y³a¶ tutaj ¶wietnego zwrotu manipulacyjnego. "Bo nie wiemy", "Nie trzeba nam", "Trzeba nam nie wchodziæ"

Od kiedy mówisz w imieniu ca³ej ludzko¶ci? Od kiedy wiesz czego potrzebuj± ludzie?!

Przykro mi ale ja inaczej my¶lê wiêc skoñcz manipulowaæ lud¼mi na forum.
« Ostatnia zmiana: Luty 24, 2009, 16:33:45 wys³ane przez Mora » Zapisane
ambro¿y
Go¶æ
« Odpowiedz #179 : Luty 24, 2009, 16:42:43 »

Mora! Mo¿na mówiæ i pisaæ zupe³nie bez emocji (nie myl emocji z uczuciami); a nawet i bez uczuæ. Tylko neutralnie. Tak jest wtedy, gdy przerobi³e¶ emocje i potrafisz wyj¶æ poza nie. To fajny stan, zapewniam. Znam przedsmak. Inaczej nie mia³abym odwagi o tym pisaæ. To taki stan, i ju¿ nic nie jest ani dobre, ani z³e. Tylko jest! Mo¿e co¶ byæ na dany moment jeszcze potrzebne, nawet je¶li siê dla kogo¶ z boku wyda byæ "z³em", to dla danej osoby bêdzie ""dobre" i zbawienne. To kwestia spojrzenia, czyli zawsze jednak wiedzy polegaj±cej na rozró¿nieniu i potrzebie, a nie chceniu, czy wolnej woli, bo to jedno i to samo.

Przepraszam, ¿e wyrywam z kontekstu, ale zaznaczy³am, ¿e odniosê siê tylko do tej kwestii, i nic poza tym. To mnie akurat zatrzyma³o.
« Ostatnia zmiana: Luty 24, 2009, 18:53:34 wys³ane przez ambro¿y » Zapisane
Laguna__
Go¶æ
« Odpowiedz #180 : Luty 24, 2009, 16:59:40 »

Wszystkie rzeczy znajduj± siê we Wszech¶wiecie, a Wszech¶wiat we wszystkich rzeczach, my w nim, a on w nas. I tak wszystko zbiega siê w doskona³ej jedno¶ci. Oto dlaczego nie powinni¶my upadaæ na duchu, oto dlaczego nie ma rzeczy, któr± by¶my mogli siê trwo¿yæ, ta jedno¶æ bowiem jest jedyna i sta³a, i trwa wiecznie; owo jedno jest wieczne”.
Giordano Bruno

Gdy masz wiedzê – u¶wiadomisz sobie, ¿e drugi cz³owiek jest Ci niezbêdny.
                            Jest cz±stk± Ciebie.

To, co przejawiasz Ty i On po³±cz w Ca³o¶æ, dodawaj, to, co Ty wiesz, do tego, co On wie.
Stopcie siê w jedno w codziennych czynno¶ciach, uzupe³niajcie siê, wspierajcie.
  Patrz na to, co Was ³±czy, a nie na to, co dzieli.

Zgodna wspó³praca z drugim cz³owiekiem, daje ogromn± rado¶æ, gdy obydwoje sk³adacie swoj± wiedzê, do¶wiadczenie i umiejêtno¶ci, bez ogl±dania siê na to, jakie uzyskacie korzy¶ci.
  Zgodna wspó³praca jest krokiem do do¶wiadczenia jedno¶ci z drugim cz³owiekiem.
Nie ma tu miejsca na: moje, twoje – jest wspólne.
  A to, co razem tworzycie s³u¿y innym.
   Taki jest sens rozwoju cz³owieka.
Bardzo przepraszam, ale tak dla z³agodzenia ,,dyskusji" pozwolê sobie zamie¶ciæ s³owa pod, którymi ja siê podpisze ca³ym sob±

pozdrawiam

Witaj Petras

Wiedza jest jak" DOM " , W KTÓRYM JEST DU¯O POKOI
i kilka kondygnacji .
Dlaczego zazwyczaj brakuje nam jednego wcielenia , aby odwiedziæ wszyskie pokoje i zobaczyæ co w nich jest (do¶wiadczyæ ) , st±d w¶ród Nas s± ró¿ne do¶wiadczenia , im wiêcej nasz DUCH w ci±gu inkarnacji odwiedzi³ pokoi tym jego postrzeganie jest zró¿nicowane , ma to równie¿ zwi±zek z kondyknacjami im  wy¿sza tym wieksze do¶wiadczenie i wiedza - dlatego niektórzy nie osi±gaj± tzw, konsensusu w swoich postrzeganiach (wiedzy).
WALKA- wystêpuje wtedy , kiedy osoba z np.  drugiej kondygnacji nie rozumie osoby np. z 3 , ale to nie wynik walki tylko ró¿nica wynikaj±ca z luki wiedzy jakiej nie posiada osoba z 2 kondygnacji .

Z moich obserwacji wynika , ¿e im ktos z wy¿szej kondygnacji wchodzi w kontakt z osob± z ni¿szej tym wiêksza jest walka tej osoby z kondygnacji 2 , jest to nawet logiczne .

Czêsto mówi siê równie¿ o odbiciu lustrzanym , jednak czêsto ludzie tak naprawde nie rozumiej± jak ono funkcjonuje , wed³ug tego co ja my¶le i wiem o odbiciu lustrzanym mo¿emy mówiæ tylko wtedy je¶li osoby jakie maja miedzy sob±  wymianê s± na tej samej kondygnacji . je¶li s± one ró¿ne to zazwyczaj nie mo¿na mówiæ o odbiciu lustrzanym dlaczego ? Bo zazwyczaj osoba z kondygnacji wy¿ej rozumie ta z ni¿szej , a dlaczego ?? Bo te do¶wiadczenia juz przechodzi³a dlatego jest pe³na zrozumienia i akceptacji dla osoby z ni¿szej kondygnacji.
Potocznie mówi siê ,¿e nie mo¿na siê wywy¿szaæ , ale jednak poziomy istniej± i nawet je¶li bêdzie przy tym poruszana kwetia rzekomej pychy osoby z kondygnacji wy¿ej nie ma ona nic z pycha wspo³nego dopuki dana osba zamiast zrozumieæ zacznie krytykowaæ t± osobe  z mniejszymi do¶wiadczeniami .

pozdrawiam Laguna
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #181 : Luty 24, 2009, 18:35:17 »

WIEDZA to ZAMEK GRAALA, ma wiele komnat i poziomów, ¶lepi widz±c na pocz±tku Z£OTY KIELICH na G£ÓWNYM O£TARZU bior± go za prawdê ostateczn±! lecz m±drzy schodz± do ciemnych podziemii tego Zamku i tam w tajemnej komnacie odnajduj± DIAMENT KTÓRY NATYCHMIAST SWYM BLASKIEM O¦WIETLA CA£¡ PRZESTRZEÑ...

w ¿yciu nie napisa³em bardziej ukrytego przes³ania, wiêc czytajcie te s³owa uwa¿nie bardzo!

Kap³an 718'
Laguna__
Go¶æ
« Odpowiedz #182 : Luty 24, 2009, 18:53:22 »

Mora zamie¶ci³am ju¿ przekaz , który Tobie obieca³am powy¿ej - HYDEPARK -PRZEKAZ OD WOTTERA - Z DEDYKACJA DLA MORY OD LAGUNY
Laguna__
Go¶æ
« Odpowiedz #183 : Luty 24, 2009, 18:56:10 »

WIEDZA to ZAMEK GRAALA, ma wiele komnat i poziomów, ¶lepi widz±c na pocz±tku Z£OTY KIELICH na G£ÓWNYM O£TARZU bior± go za prawdê ostateczn±! lecz m±drzy schodz± do ciemnych podziemii tego Zamku i tam w tajemnej komnacie odnajduj± DIAMENT KTÓRY NATYCHMIAST SWYM BLASKIEM O¦WIETLA CA£¡ PRZESTRZEÑ...

w ¿yciu nie napisa³em bardziej ukrytego przes³ania, wiêc czytajcie te s³owa uwa¿nie bardzo!

Kap³an 718'

Bardzo dobrze uj±³e¶ to Kap³anie  o czym ja zapomnia³am napisac dziêkuje za uzupe³nienie odnosz±ce siê do mojej wypowiedzi wy¿ej ..

pozdrawiam Laguna
PHIRIOORI
Go¶æ
« Odpowiedz #184 : Luty 24, 2009, 18:56:42 »

WOTTER - litera T to KLUCZ

T - zacznijmy od Staro¿ytnego Egiptu, T symbolizuje OKO - widaæ to na przyklad w staro-egipskim s³owie udjaT, Hieroglif Oka oznacza te¿ - WIDZIEÆ
a wspó³cze¶nie T to hebrajskie Teth oznaczaj±ce W¡¯ - znaczenie jest ju¿ oczywiste

podwójne T oznacza poprostu symbolicznie ''W¡Z KTÓRY OTWIERA OCZY" - pozwala widzieæ - chodzi o Wê¿a z Ogrodu Eden (tylko ¦LEPI my¶l±, ¿e to symbol z³a i grzechu!)

Nie ma siê co ¶miaæ z tego "Water". + *
Widzê ¿e s³ychaæ jak siê powie gdziekolwiek - tylko odbicia s± ró¿ne Mrugniêcie

TT te¿ oznacza zapis PHI (nie potrafiê tu znale¼æ tych symboli w edycji teraz).
Woda: H2O 
Nie mogê teraz tak tu w forumowej formule wiêcej napisaæ, bo zamieni³bym siê w cyklopa, a lubiê swoj± obecn± formê.

Przepraszam za niedostêpno¶c mojego portalu (przenosiny do innej DOMEnki)
« Ostatnia zmiana: Marzec 06, 2009, 20:54:59 wys³ane przez PHIRIOORI » Zapisane
Kristobal
Go¶æ
« Odpowiedz #185 : Luty 24, 2009, 19:15:36 »

Rok temu jak analizowali¶my przekaz od Wottera mia³em pomys³ z anagramem.

Wotter = Towret.

Towret a w polskim zapisie Tawaret:

Tawaret (egip. Taweret - "wielka"), znana równie¿ jako Tauret, Thoueris (gr.), Thoeris lub Toeris; staro¿ytne egipskie bóstwo opiekuñcze. Tawaret chroni³a kobiety w czasie ci±¿y i porodu, by³a piastunk± ma³ych dzieci, opiekunk± domu i snu.

Tawaret przedstawiano najczê¶ciej jako postaæ o ciele hipopotama, g³owie i grzbiecie krokodyla, ³apach lwa oraz brzuchu i piersiach ciê¿arnej kobiety, z rêk± wspart± na amulecie sa, magicznym symbolu ochronny.

Kult bogini Tawaret siêga Okresu Predynastycznego. By³a córk± boga Re, czasem uwa¿ana za matkê Izydy i Ozyrysa. Wed³ug Plutarcha, Tawaret by³a konkubin± Seta, jednak zostawi³a go, by stan±æ u boku Horusa podczas walki o tron egipski. Czêsto uznawana za ma³¿onkê innego znanego bóstwa Besa. Na jej cze¶æ nie wznoszono ¶wi±tyñ, lecz w wielu domach staro¿ytni Egipcjanie stawiali ma³e kapliczki. Obok ka¿dego egipskiego noworodka, niezale¿nie od statusu spo³ecznego, tu¿ po narodzinach k³adziono statuetkê Tawaret, modl±c siê, ¿eby dba³a o jego zdrowie i zapewni³a mu pomy¶lno¶æ. Powszechnie równie¿ noszono jej amulety celem ochrony przed z³ymi urokami.

W egipskiej astronomii Tawaret kojarzono z niebosk³onem pó³nocnym i powszechnie okre¶lano jako Pani± Horyzontu.

Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #186 : Luty 24, 2009, 19:38:57 »

Fajne jest to zdjecie z posagiem  Bogini w basenie.
Kiedys takie skojarzenie przyszlo mi apropo Sfinksa i sladow wody na jego podstawie. Poniewaz Egipcjanie otaczali wazne monumety woda , on rowniez przez bardzo dlugie lata mogl stac posrodku takiego basenu. Wowczas slady wody daja sie w prosty sposob wytlumaczyc.

Kiara U¶miech U¶miech
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #187 : Luty 24, 2009, 20:02:34 »

mo¿e i zagmatwany pomys³ ale ¶wiat ducha zniekszta³ca przekazy na ziemiê, Laguna i Kris - proponujê te¿ tak± mo¿liwo¶æ

WOTTER zniekszta³cony anagram - OTWIERAÆ

resztê pozostawiam ju¿ WAM

718'
Laguna__
Go¶æ
« Odpowiedz #188 : Luty 24, 2009, 20:18:09 »

mo¿e i zagmatwany pomys³ ale ¶wiat ducha zniekszta³ca przekazy na ziemiê, Laguna i Kris - proponujê te¿ tak± mo¿liwo¶æ

WOTTER zniekszta³cony anagram - OTWIERAÆ

resztê pozostawiam ju¿ WAM

718'

Kap³an mo¿esz mieæ racje hm..

Za³o¿my czysto hipotetycznie ¿e :

1.Jest jak mówi WOTTER , ¿e jest moim opiekunem energi± wa¿no¶ci
2. Wed³ug przekazów ja jestem wibracja nr. 4 ( ten przekaz zamieszczony jest w oddzielnym w±tku -PRZEKAZ WOTTERA- Z DEDYKACJA DLA MORY OD LAGUNY ,
zatem s³owo OTWIERAC ma tu jaki¶ sens.

Jednak nie mo¿emy niczego byæ pewni .. zatem to tylko hipotetyczne stwierdzenia .czas poka¿e wiele , ale my¶lê na poziomie energetycznym raczej i w ¶wiecie niewidzialnym tylko odczuwalnym .
« Ostatnia zmiana: Luty 24, 2009, 20:19:29 wys³ane przez Laguna__ » Zapisane
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #189 : Luty 24, 2009, 20:32:45 »

cóz, mój przewodnik wybra³ sobie liczbê a nie imiê - maj±c wiêc TYSI¡CE IMION - dos³ownie nieskoñczone mo¿liwo¶ci i jest rajem dla kabalistów...

s³usznie odczyta³a¶ - 718 to miêdzy innymi VIBN (N to Nun koñcowe = 700), angielskie s³owo WISE to M¡DRY oraz ZNAÆ SIÊ NA CZYM¦...

ale ta liczba ma tak¿e 718 tysiêcy innych znaczeñ U¶miech

718 jest po prostu M¡DRO¦CI¡ SAM¡ W SOBIE, nie s³owem "m±dro¶æ" ale SAM¡ M¡DRO¦CI¡ - jest egipskim Thothem oraz greckim Hermesem (Trismegistosem) - uczy m±dro¶ci - 718 to UKRYTY NAUCZYCIEL... uczy on nie tylko mnie ale WSZYSTKICH...

KAP£AN 718'
Mora
Go¶æ
« Odpowiedz #190 : Luty 24, 2009, 20:43:07 »

Wzajemnie siê nakrêcacie...
Laguna__
Go¶æ
« Odpowiedz #191 : Luty 24, 2009, 20:57:03 »

Wzajemnie siê nakrêcacie...

Moru¶ z Ciebie jest taka pociecha , jak ma³o kto - w zasadzie to jeste¶ takim samonapedzajaæym i pobudzaj±cym Nas do pracy motorem - dziêki wnosisz wiele w te forum ...( to nie na¶miewanie siê , a prawda) moja oczywi¶cie .
 Chichot Chichot Chichot Du¿y u¶miech
Laguna__
Go¶æ
« Odpowiedz #192 : Luty 24, 2009, 20:59:24 »

cóz, mój przewodnik wybra³ sobie liczbê a nie imiê - maj±c wiêc TYSI¡CE IMION - dos³ownie nieskoñczone mo¿liwo¶ci i jest rajem dla kabalistów...

s³usznie odczyta³a¶ - 718 to miêdzy innymi VIBN (N to Nun koñcowe = 700), angielskie s³owo WISE to M¡DRY oraz ZNAÆ SIÊ NA CZYM¦...

ale ta liczba ma tak¿e 718 tysiêcy innych znaczeñ U¶miech

718 jest po prostu M¡DRO¦CI¡ SAM¡ W SOBIE, nie s³owem "m±dro¶æ" ale SAM¡ M¡DRO¦CI¡ - jest egipskim Thothem oraz greckim Hermesem (Trismegistosem) - uczy m±dro¶ci - 718 to UKRYTY NAUCZYCIEL... uczy on nie tylko mnie ale WSZYSTKICH...

KAP£AN 718'

Kap³anie dziêki za to wyja¶nienie

pozdrawiam LAGUNA
PHIRIOORI
Go¶æ
« Odpowiedz #193 : Luty 24, 2009, 21:11:01 »

Cytat: Kap³an 718
N to Nun
to raczej jeszcze inny aspekt Nun, od tego co pisa³em: i-nun

Cytat: Laguna__
BHAGWAN.- Rajneesh; 68 without final nun בהאגואן
[/color]
A mozesz wiêcej o tym? nie rozumiem hebrajskiego. Ani Bha£agana  Mrugniêcie
Nie znam siê te¿ na gematri i znaæ nie bêde.
Ale Ciekawi mnie ten zapis...
Ca³y wers,
a zw³aszcza "without final nun"
« Ostatnia zmiana: Marzec 06, 2009, 20:53:31 wys³ane przez PHIRIOORI » Zapisane
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #194 : Luty 24, 2009, 21:41:10 »

oznacza to, ¿e zapis ten normalnie siê sumuje do 68 (bez finalnego nun!) a gdy siê zastosuje twarde regu³y zydowskich uczonych (dzisiaj raczej nie stosowane juz!) to wychodzi wtedy TAK W£A¦NIE, bo finalne - koñcowe NUN to 700 a zwyk³e 50 i tyle - proste U¶miech

718'
PHIRIOORI
Go¶æ
« Odpowiedz #195 : Luty 25, 2009, 01:57:32 »

NUN to 700 a zwyk³e 50

Czyli nie jest jednoznacznie jedna warto¶æ liczbowa przypisana
do dok³adnie tego(nUn) zestawu liter:
bo albo 50 albo 700 tak?

Ale to i tak nawet ma ca³kiem sens.

oznacza to, ¿e zapis ten normalnie siê sumuje do 68 (bez finalnego nun!)
to skad ono siê tu wziê³o wogóle w tej interpretacji? hê?

Mam w³a¶nie za sob± pierwszy kontakt z Twoim opracowaniem "ksiêga cheopsa".
Szkoda ¿e tych pozosta³ych nie mo¿na zci±gn±æ.
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #196 : Luty 25, 2009, 02:36:38 »

to skomplikowane zasady gramatyki henrajskiej i raczej nie wyja¶niê tego pro¶ciej - pejsy golê a obrezezany broñ bo¿e nie jestem, rozumiesz? U¶miech

tylko uczony zydowski to wyja¶ni prawid³owo, ja znam zasadê i siê ni± pos³ugujê i tyle...

reszta tekstów za jaki¶ czas siê pojawi znowu...

KSIÊGA CHEOPSA to co¶ wiêcej ni¿ channeling to wyja¶nione na kilku poziomach PEWNE KONRETNE S£OWA KLUCZE z przekazów Samuela - to jest interpretacja przekazów przekazem - mo¿e za³apiesz co mama na my¶li, nie wiem... to najmniej skomplikowany tekst jaki napisa³em - "Z£AMANIE SIÓDMEJ PIECZÊCI" to tekst tak skomplikowany jak to co analizuje czyli Apokalipsa ¦wiêtego Jana - po¶wiêci³em analizie wersu z liczb± 666 a¿ 11 stron drobnego tekstu i a¿ 30 DNI SWOJEGO CZASU NON STOP Z PRZERW¡ NA SPANIE TYLKO - niech to da pojêcie JAK SKOMPLIKOWANA jest Ksiêga Apokalipsa... opracuje za³±cznik do niej - pewnie kolejne 11 stron bo skupi³em siê TYLKO NA CELU PROJEKTU CHEOPS zamykaj±c oczy na resztê a to b³±d bo pomin±³em resztê znaczeñ ca³kiem Smutny - b³±d naprawie niebawem i a¿ strach sie baæ co z tego wyjdzie!!! a wiem, ¿e paradoskalnie wyja¶ni to bardziej tajemnicze zdanie Samuela "FARAON MA UJRZEÆ S£OÑCE", nie zaprzeczy to niczego a wrêcz odwrotnie - bardziej rozja¶ni bo trzeba wyj¶æ po za znaczenia dla Projektu Cheops jednak...

KAP£AN 718'
« Ostatnia zmiana: Luty 25, 2009, 02:37:41 wys³ane przez Kap³an 718 » Zapisane
Petras
Go¶æ
« Odpowiedz #197 : Luty 28, 2009, 12:54:24 »

Wiedza jest jak" DOM " , W KTÓRYM JEST DU¯O POKOI
i kilka kondygnacji .
Dlaczego zazwyczaj brakuje nam jednego wcielenia , aby odwiedziæ wszyskie pokoje i zobaczyæ co w nich jest (do¶wiadczyæ ) , st±d w¶ród Nas s± ró¿ne do¶wiadczenia , im wiêcej nasz DUCH w ci±gu inkarnacji odwiedzi³ pokoi

Wiedza?

Cz³owiek w Ciszy jest w stanie otrzymaæ odpowied¼ na ka¿de pytnie.

Cz³owiek w Ciszy jest w stanie dotrzeæ do ka¿dej wiedzy.

Cz³owiek w Ciszy nie ocenia.

Cz³owiek w Ciszy nie myli wiedzy z nauk±

Cz³owiek w Ciszy nie kieruje siê intelektem czyli dostrzega warto¶æ informacji.

Cz³owiek w Ciszy nie daje siê wpuszczaæ w maliny jakim¶ bytom które ¿eruj±c na jego energii robi± z siebie ,,¶wiadomo¶ci wy¿sze"

Cz³owiek w Ciszy nie buduje swojej  ,,wyj±tkowo¶ci"

Cz³owiek w Ciszy traktuje przekazy neutralnie, ogl±da je jak film nie utorzsamia sie z nimi nie pod³±cza siê pod nie

Cz³owiek w Ciszy, nie walczy

Cz³owiek w Ciszy podaje informacje nie naucza, bo wnioski z informacji ka¿dy sam wyci±ga

pozdrawiam

PHIRIOORI
Go¶æ
« Odpowiedz #198 : Luty 28, 2009, 13:36:48 »

cytat-niecytat. A w ten sposób?..  tuning..

Wiedza?

Cz³owiek w Ciszy OTRZYMUJE odpowied¼ na ka¿de pytnie.

Cz³owiek w Ciszy DOCIERA do ka¿dej wiedzy.

Cz³owiek w Ciszy jest WOLNY od ocen.

Cz³owiek w Ciszy ODRÓ¯NIA wiedzê od  nauki

Cz³owiek w Ciszy czyli DOSTRZEGA WARTO¦Æ informacji, narzedzie, jakim jest intelekt, uzywa z zgodnie z przeznaczeniem.

Cz³owiek w Ciszy ZNA swoj± ,,wyj±tkowo¶æ". (w sensie rozumienia swojej specyfiki)
(tu chyba jedyna diametralna ró¿nica od tego co Ty, petras)

Cz³owiek w Ciszy WOLNY jest od kompleksu skali wzrostu ¶wiadomo¶ci.
(wolny od modelu: wy¿sze-ni¿sze)

Cz³owiek w Ciszy traktuje przekazy neutralnie, ogl±da je jak film,
jest WOLNY od uto¿samiania sie z nimi, przep³ywaj± przez niego.

Cz³owiek w Ciszy, jest ¶wiadom, ¿e IEST.(wolny od potrzeby udowadniania sobie czy komukolwiek tego).

Cz³owiek w Ciszy podaje informacje nie naucza, bo wnioski z informacji ka¿dy sam wyci±ga

po-Zdrawiam
« Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 13, 2011, 13:56:40 wys³ane przez PHIRIOORI » Zapisane
Thotal
Go¶æ
« Odpowiedz #199 : Luty 28, 2009, 14:02:29 »

G³osu nie s³ychaæ, a informacja p³ynie...

Pozdrawiam - Thotal U¶miech
Strony: 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: