Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 21:44:44

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: [1] 2 3 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: MEZCZYZNA NOWYCH CZASOW.  (Przeczytany 25489 razy)
0 u¿ytkowników i 8 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
Kiara
Go¶æ
« : Luty 03, 2009, 21:33:31 »

Zakladam ten temat, bysmy mogli podyskutowac o tym jak inny bedzie mezczyzna nowych czasow  w stosunku do jego obecnego obrazu.
Prosze naszych milych Panow o napisanie jakie  zmiany zauwazyli u siebie i jakie nowe cechy chcieli by rozwinac.
Prosze rowniez wszystkie Panie zeby przylaczyly sie do dyskusji i opowiedzialy jakie cechy meskie cenia najbardziej, czego oczekuja od swojej polowki w nowych czasach.

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Luty 03, 2009, 21:35:02 wys³ane przez Kiara » Zapisane
Blad
Go¶æ
« Odpowiedz #1 : Luty 03, 2009, 22:07:54 »

ze wzglêdu na ogromna feminizacje naszych czasów, mê¿czyzna niewie¶cieje U¶miech ktos musi w domu sprzatac i wychowywac dzieci :p
Lucyna D.
Go¶æ
« Odpowiedz #2 : Luty 03, 2009, 22:15:21 »

Ja zauwa¿y³am, ¿e mê¿czy¼ni s± coraz bardziej wra¿liwi, a jednocze¶nie coraz pó¼niej dojrzewaj± spo³ecznie i emocjonalnie (zreszt± dotyczy to ludzi w ogóle, tak¿e kobiet). Ale jak dla mnie wystarczy, by po prostu byli tak po ludzku dobrzy  Chichot
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #3 : Luty 03, 2009, 22:23:56 »

Etak zaraz niewiescieje facet. Po prostu poznaje siebie  przezczynnosci ktore wykonuje kobieta. Co inaczej mowiac odkrywa w sobie zagubiony aspekt zenski , doprowadza do harmoni w sobie swoja wyeksponowana meskosc z oddzielona zenskoscia. Ja to tak rozumiem.Po prostu staje sie bogatszy wzbogaca swoja pelnie o nowa wiedze o sobie. Mrugniêcie

Kiara U¶miech U¶miech
Blad
Go¶æ
« Odpowiedz #4 : Luty 03, 2009, 22:26:04 »

ja chcia³em po prostu powiedziec ¿e ¶wiat siê do góry nogami wywraca i tyle
Lucyna D.
Go¶æ
« Odpowiedz #5 : Luty 03, 2009, 22:27:16 »

ja chcia³em po prostu powiedziec ¿e ¶wiat siê do góry nogami wywraca i tyle

No i dobrze, nie?  Cool
BRAIN
Go¶æ
« Odpowiedz #6 : Luty 03, 2009, 22:30:34 »

Ja zauwa¿y³em ¿e ostatnio nie chce mi siê goliæ.... czy dorobimy wspólnie do tego jak±¶ teorie new Age? Mrugniêcie

A tak w ogóle moje pok³ady ironii wzrastaj± wprost proporcjonalnie do ilo¶ci czasu spêdzonego na tym forum Mrugniêcie

Proponuje dla równowagi za³o¿yæ analogiczny w±tek o kobietach Mrugniêcie
Aiedail
Go¶æ
« Odpowiedz #7 : Luty 03, 2009, 22:32:29 »

My¶lê, ¿e obrazu przysz³o¶ci nale¿y doszukiwaæ siê w m³odym pokoleniu. Nie tylko w tej kwestii U¶miech
Tak jak napisa³ Aleister Crowley: Nowa Era, Eon Horusa bêdzie czasem, gdy "kobieta odnajdzie w sobie mê¿czyznê a mê¿czyzna w sobie kobietê". Zapewne wiele osób kojarzy to tylko ze sfer± seksualn± i jak widaæ, zmiany w tej sferze te¿ siê dokona³y. Jednak przede wszystkim oznacza to, ¿e stary porz±dek oparty na odgórnie przyporz±dkowanych rolach kobiety i mê¿czyzny, zostanie zast±piony ¶wiadomym i wolnym wyobrem w³asnej to¿samo¶ci. Dotychczasowy ³ad, w którym wzorcowy mê¿czyzna powinien byæ "twardy", odpowiedzialny, zdecydowany, w³adczy, czasem agresywny przestaje obowi±zywaæ. Na drodze zmian, ka¿dy bêdzie my¶la³ i robi³ to, co chce i czuje, bez ograniczania przez role spo³eczne czy p³ciowe.
Lucyna D.
Go¶æ
« Odpowiedz #8 : Luty 03, 2009, 22:35:38 »

Ja mogê do tego dodaæ, ¿e nieraz mam w±tpliwo¶ci co do p³ci danego cz³owieka  Jêzyk
Ró¿owa
Go¶æ
« Odpowiedz #9 : Luty 03, 2009, 23:50:07 »

Przyszło mi żyć w męskim świecie. Trzech braci, trzech synów (od jakiegoś czasu dwóch). Wszystko działo się wokół zainteresowań Panów-mąż modelarz dwaj starsi w taty ślady, najmłodszy sekundował. Wspaniały był okres wyjazdów, zawodów, spotkań w modelarniach. Biurka panów to były małe warsztaty. Po paru latach stwierdziłam, że ja gdzieś zagubiłam siebie z moimi kobiecymi potrzebami. Brak było na to czasu i głos mój ginął wśród męskich potrzeb.
« Ostatnia zmiana: Luty 04, 2009, 00:08:05 wys³ane przez Ró¿owa » Zapisane
Tenebrael
Go¶æ
« Odpowiedz #10 : Luty 03, 2009, 23:57:35 »

Ja mogê do tego dodaæ, ¿e nieraz mam w±tpliwo¶ci co do p³ci danego cz³owieka  Jêzyk

W (stereo)typowo mêskim stylu odpowiem, ¿e s± proste metody by te w±tpliwo¶ci rozwiaæ Jêzyk

A tak ju¿ serio: Moim zdaniem zmiana dotyczy nie mê¿czyzn jedynie, ale tak samo i kobiety. Nie ma to te¿ nic specjalnego w zwi±zku z "przej¶ciem w inn± gêsto¶æ". Po prostu do pewnego czasu w spo³eczeñstwie dominowa³ model rodziny: Kobieta wychowuje dzieci i zajmuje siê domem, a mê¿czyzna pracuje i za³atwia sprawy. Takiego wzorca dzieci uczone by³y od ma³ego, st±d pozornie mog³o siê wydawaæ, ¿e mê¿czy¼ni s± bardziej racjonalni, impulsywni, nastawieni na "tu i teraz", na dzia³anie, a kobiety bardziej refleksyjne, intuicyjne, wspó³czuj±ce etc. Tak te¿ by³o, ale nie za spraw± "wrodzonych" p³ciowych wzorców, a za spraw± spo³ecznego uczenia siê wzorców. Kobiety rozwija³y bardziej wewnêtrzny, intuicyjny styl, bo tego wymaga³y role, do których by³y przygotowywane, mê¿czy¼ni za to mieli swoje wzorce. Zreszt±, to by³o ju¿ nieraz badane. Przy czym porownywano mê¿czyzn, którzy wychowywani byli jedynie przez matkê (silne wzorce "¿eñskie") z mê¿czyznami wychowywanymi przez ojca. Ró¿nica kolosalna, mê¿czy¼ni wychowywani przez matkê czêsto bardziej zachowaniem i ¶wiadomo¶ci± przypominali kobiety. Teraz sytuacja siê zmienia, bo powoli nie ma ju¿ ustalonych ról - dlatego te¿ i obie p³ci przygotowywane s± do obydwu ról. St±d w³a¶nie impulsywne, silne kobiety (co jest ma³o trafnie interpretoiwane jako zmiana w kobietach, wychodzenie z cienia, etc), jak i zniewie¶ciali mê¿czy¼ni.
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 3453

« Odpowiedz #11 : Luty 04, 2009, 00:10:15 »

Ja zauwa¿y³em ¿e ostatnio nie chce mi siê goliæ.... czy dorobimy wspólnie do tego jak±¶ teorie new Age? Mrugniêcie

A tak w ogóle moje pok³ady ironii wzrastaj± wprost proporcjonalnie do ilo¶ci czasu spêdzonego na tym forum Mrugniêcie

Proponuje dla równowagi za³o¿yæ analogiczny w±tek o kobietach Mrugniêcie

BRAIN ,to ¿e nie chce ci siê golic to czysta forma lenistwa Jêzyk
« Ostatnia zmiana: Luty 04, 2009, 00:10:40 wys³ane przez chanell » Zapisane

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

Ksiêga Koheleta 3,1
Thotal
Go¶æ
« Odpowiedz #12 : Luty 04, 2009, 00:13:32 »

Mnie te¿ siê nie chce goliæ...

nóg Du¿y u¶miech
Mora
Go¶æ
« Odpowiedz #13 : Luty 04, 2009, 00:15:49 »

Feministka...
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 3453

« Odpowiedz #14 : Luty 04, 2009, 00:26:30 »

Feministka...
Ja Co¶ och napewno nie !!! tylko roz¶mieszy³ mnie tym postem Chichot

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

Ksiêga Koheleta 3,1
Mora
Go¶æ
« Odpowiedz #15 : Luty 04, 2009, 00:37:07 »

Mówiê o autorze tego tematu. Zreszt± ten temat nie dla mnie nie bêdê siê wypowiada³.

Dobranoc...
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #16 : Luty 04, 2009, 00:48:30 »

No wiesz, jaka feministka Co¶ Co¶ Co¶ Co¶ Co¶ Co¶ Co¶
Myslalam iz za duzo jest o aspekcie zenskim i jego roli i nadszedl czas na powiedzenie cos o facetach. Moze wy sami o sobie cos opowiecie.....

Kiara U¶miech U¶miech
Mora
Go¶æ
« Odpowiedz #17 : Luty 04, 2009, 01:03:28 »

No wiesz, jaka feministka Co¶ Co¶ Co¶ Co¶ Co¶ Co¶ Co¶
Myslalam iz za duzo jest o aspekcie zenskim i jego roli i nadszedl czas na powiedzenie cos o facetach. Moze wy sami o sobie cos opowiecie.....

Kiara U¶miech U¶miech
W³a¶nie do tego plujê. Ci±gle piszesz wiadomo o czym...
aaa ten temat ma podwójne dno Kiaro.
szkoda s³ów...

Mia³em siê nie wypowiadaæ ale odpowiem.

Facet NOWYCH CZASÓW.
Bêdzie taki sam jak dzisiaj.
Dlaczego?
Pod¶wiadomy Instynkt mêski/zwierzêcy. Tego nic nie zmieni. Mê¿czyzna jest i bêdzie chcia³ byæ samcem alfa i tak ju¿ pozostanie.
A co do duchowej przemiany to bêdzie ona przebiega³a dok³adnie tak samo bez wzglêdu na p³eæ, rasê, pochodzenie.

A to ¿e mówisz ¿e facet zniewie¶cieje to brednie. Facet nie zniewie¶cieje poniewa¿ bêdzie to zale¿ne od jego poprzednich wcieleñ. Jak dobrze pamiêtam to TY o tym pisa³a¶.

Wiêc ca³e te twoje glêdzenie to tylko indoktrynacja mê¿czyzny jako s³abego a zaraz pokazanie i¿ kobiety powróc± jako boginie tego ¶wiata.

Pewnie po tym po¶cie padn± ataki w moj± stronê ale proszê ograniczcie siê dobrze wszyscy wiemy o co Kiarze chodzi.

Pozdrawiam Ciep³o
Mora U¶miech

Nebulitos
Go¶æ
« Odpowiedz #18 : Luty 04, 2009, 07:41:04 »

@Mora, dok³adnie. Jak faceci mieliby nabyæ du¿o cze¶ci z kobiet, a kobiety z mê¿czyzn to razem siê zrównaj±, a to jest nie mo¿liwe i nigdy siê nie stanie. Faceci przy tym du¿o by stracili ni¿ zyskali wiêc to siê nie stanie.

Poza tym dzisiejsza zniewie¶cienie facetów jest spowodowana przez presje kobiet, a nie pochodzi z inicjatywy facetów. A je¶li kto¶ sam nie czuje tej zmiany tylko j± przybiera aby mieæ wziêcie to nie ma to ¿adnej warto¶ci. Powiedzia³bym nawet, ¿e ¶wiat staje siê coraz to bardziej sztuczny i to w³a¶nie przez kobiety, które represjonuj± facetów. Mo¿e nie przypadkowo przez te wszystkie tyci±clecia kobiety by³y tymi najni¿szymi w³a¶nie po to bo wiedziano co mo¿e siê staæ jak wyjd± z cienia. Nie mówiê tu o celowym dzia³aniu dla w³adzy tylko dla dobra kobiet. Wiadomo co siê dzieje gdy kobieta ma za du¿e pole do dzia³ania... cierpi± na tym dzieci i przy tym nastêpne pokolenia i ca³a cywilizacja. Zreszt± widaæ co siê teraz dzieje z wychowywaniem dzieci. Ja my¶lê, ¿e kobiety jeszcze nie dojrza³y do odpowiedzialno¶ci za ca³± cywylizacjê. Oczywi¶cie faceci te¿ nie dojrzeli, ale my¶lê, ¿e kobieca niedojrza³o¶æ mo¿e wiêcej chaosu narobiæ.
« Ostatnia zmiana: Luty 04, 2009, 07:53:46 wys³ane przez Nebulitos » Zapisane
wiki
Go¶æ
« Odpowiedz #19 : Luty 04, 2009, 07:53:31 »

MEZCZYZNA NOWYCH  CZASOW. Du¿y u¶miech Du¿y u¶miech Du¿y u¶miech

Nie poka¿e tego w±tku mojemu me¿owi, bo by siê dopiero u¶mia³ U¶miech)))

JAKI mê¿czyzna nowych czasów???
Jak mê¿czyzna to i kobieta nowych czasów, je¿eli ewoluujemy to tylko razem.

Ja chcê swojego starego mê¿czynê, nie chcê ¿adnego z nowych czasów. Bo to mo¿e jeszcze jaki¶ klon bêdzie, biorobot czy co¶ w tym stylu.   Du¿y u¶miech Du¿y u¶miech

Wiêc ca³e te twoje glêdzenie to tylko indoktrynacja mê¿czyzny jako s³abego a zaraz pokazanie i¿ kobiety powróc± jako boginie tego ¶wiata.

Niestety smutno mi to stwierdziæ ale zgadzam siê to z Mor±.

Je¿eli kobieta bêdzie lepsza, a mê¿czyzna gorszy i odwrotnie, nigdy, ale to nigdy nie bêdzie TEJ MI£O¦CI BEZWARUNKOWEJ, o której piszecie ( ja przyznaje, ¿e nie wiem co to takiego) Niezdecydowany Niezdecydowany Niezdecydowany

PS

Dla mnie facet mo¿e siê nie goliæ, ¿eby tylko my³ siê  Du¿y u¶miech Du¿y u¶miech Du¿y u¶miech Du¿y u¶miech

Pozdrawiam U¶miech)

BRAIN
Go¶æ
« Odpowiedz #20 : Luty 04, 2009, 08:15:03 »

Dla mnie facet mo¿e siê nie goliæ, ¿eby tylko my³ siê

Dziêkuje podnios³a¶ mnie na duchu bo ju¿ po tej ripo¶cie channel, ¿e jest to czysty przejaw lenistwa zastanawia³em siê nad tym jaka z³a energia kryjê siê za tym ¿e nie chcê mi sie goliæ Mrugniêcie
Czy to mo¿e przejaw zbli¿aj±cych siê wielkich przemian? Muszê przyznaæ ¿e trochê siê obawia³em bo propagujecie ¿e faceci maj± odkryæ w sobie aspekt ¿eñski i to siê dziejê a u mnie aspekty mêskie nadal w kwiecie wieku nie odczuwam ¿adnych zmian :/  Czy¿bym pozosta³ jedynym facetem starej ery w jej nowej ods³onie?

Chyba jednak mi z tym dobrze U¶miech
wiki
Go¶æ
« Odpowiedz #21 : Luty 04, 2009, 08:21:18 »

BRAIN zapewniam Ciê, ¿e nie jedynym U¶miech))
Mój m±¿ te¿ nale¿y do tego typu mê¿czyzn U¶miech
I Broñ Bo¿e znieie¶cia³ego mê¿czyznê w domu mieæ U¶miech) Kto by korki zmieni³? Butlê z gazem? Akumulator w samochodzie? olej sprawdzi³³?
Tak tak mogê sobie sama zmieniæ, ale ja w tym czasie wolê mu co¶ pysznego do jedzenia zrobiæ U¶miech) i tak na tym lepiej wyjdê nie nad¼wigam siê ,nie namarznê haha ale ze mnie egoistka U¶miech)))))

Pozdrawiam U¶miech)))
Thotal
Go¶æ
« Odpowiedz #22 : Luty 04, 2009, 09:43:35 »

Jak zwykle chodzi o MI£O¦Æ. Du¿y u¶miech
Nowe czasy przynosz± ¶wiadomo¶æ serca, a do tej pory jedynym zauwa¿alnym uczuciem wy¿szego rzêdu, by³a milo¶æ matczyna. Pojawiaj±cy siê w domu tatu¶ powodowal strach, bo tak go nauczono, bo tak± rolê mia³ spe³niaæ. Dzisiaj mê¿czy¼ni, w sposób automatyczny kieruj± siê w ¿yciu sercem (no mo¿e nie wszyscy, ale proces siê rozpocz±³ ), wcale przez to nie s± zniewie¶ciali, to bardzo wysoka kategoria mêsko¶ci i ¿adna kobieta przed ni± siê nie ugnie. Co innego jest harmonizowanie aspektów ¿eñsko-mêskich, a co innego podnoszenie siê kundalini i ¿ycie ze ¶wiadomo¶ci± wy¿szych uczuæ. Bez serca, rz±dy kobiet równie¿ zaprowadzi³yby nasz± cywilizacjê na dno, chodzi o to by z otwartym sercem wej¶æ w nowe czasy, wtedy indywidualne predyspozycje przywódcze bêd± wa¿niejsze od p³ci.

Pozdrawiam - Thotal U¶miech
Ró¿owa
Go¶æ
« Odpowiedz #23 : Luty 04, 2009, 10:40:36 »

Powolutku w tym mêskim ¶wiecie odnajdywa³am siebie, swoje kobiece spojrzenie. Panowie mnie zdominowali do tego stopnia, ¿e to co by³o wokó³ postrzega³am poprzez ich odbiory. Wtórowa³am mê¿czyznom ma³ym i duzym. Zastanawia³am siê pó¿niej ju¿, jaki jest wzorzec mê¿czyzny, kobiety. Czy on istnieje, czy te¿ poprzez epoki, wieki dopiero siê kszta³tuje. Czy Stwórca da³ nam woln± rêkê i szlifujemy siê tu sami jak potrafimy?
Lucyna D.
Go¶æ
« Odpowiedz #24 : Luty 04, 2009, 10:55:52 »

Cytat: Total
Pojawiaj±cy siê w domu tatu¶ powodowal strach, bo tak go nauczono, bo tak± rolê mia³ spe³niaæ. Dzisiaj mê¿czy¼ni, w sposób automatyczny kieruj± siê w ¿yciu sercem (no mo¿e nie wszyscy, ale proces siê rozpocz±³ ), wcale przez to nie s± zniewie¶ciali, to bardzo wysoka kategoria mêsko¶ci i ¿adna kobieta przed ni± siê nie ugnie. Co innego jest harmonizowanie aspektów ¿eñsko-mêskich, a co innego podnoszenie siê kundalini i ¿ycie ze ¶wiadomo¶ci± wy¿szych uczuæ.

Tak, te¿ zmianê te¿ zauwa¿y³am. Oczywi¶cie mo¿na to wyja¶niæ "przemianami obyczajowymi", bêd±cymi skutkami okre¶lonej polityki, emancypacji kobiet etc. Ale nic nie dzieje siê bez przyczyny...

Ró¿owa - my¶lê, ¿e przysz³o Ci ¿yæ w¶ród samych mê¿czyzn, by¶ mog³a odkryæ swoj± kobieco¶æ. W¶ród kobiet by³aby¶ oczywi¶cie kobieca, ale nie zdawa³aby¶ sobie z tego sprawy. I tak siê w³a¶nie dzieje - przyszed³ moment, ¿e zastanawiasz siê nad sob± jako kobiet±. Bez lustra w postaci mê¿czyzn by³oby o to trudniej.
Strony: [1] 2 3 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: