Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Styczeń 12, 2025, 12:31:10

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: [1] 2 3 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: MEZCZYZNA NOWYCH CZASOW.  (Przeczytany 25549 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Kiara
Gość
« : Luty 03, 2009, 21:33:31 »

Zakladam ten temat, bysmy mogli podyskutowac o tym jak inny bedzie mezczyzna nowych czasow  w stosunku do jego obecnego obrazu.
Prosze naszych milych Panow o napisanie jakie  zmiany zauwazyli u siebie i jakie nowe cechy chcieli by rozwinac.
Prosze rowniez wszystkie Panie zeby przylaczyly sie do dyskusji i opowiedzialy jakie cechy meskie cenia najbardziej, czego oczekuja od swojej polowki w nowych czasach.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Luty 03, 2009, 21:35:02 wysłane przez Kiara » Zapisane
Blad
Gość
« Odpowiedz #1 : Luty 03, 2009, 22:07:54 »

ze wzglĂŞdu na ogromna feminizacje naszych czasĂłw, mĂŞÂżczyzna niewieÂścieje UÂśmiech ktos musi w domu sprzatac i wychowywac dzieci :p
Lucyna D.
Gość
« Odpowiedz #2 : Luty 03, 2009, 22:15:21 »

Ja zauwaÂżyÂłam, Âże mĂŞÂżczyÂźni sÂą coraz bardziej wraÂżliwi, a jednoczeÂśnie coraz póŸniej dojrzewajÂą spoÂłecznie i emocjonalnie (zresztÂą dotyczy to ludzi w ogĂłle, takÂże kobiet). Ale jak dla mnie wystarczy, by po prostu byli tak po ludzku dobrzy  Chichot
Kiara
Gość
« Odpowiedz #3 : Luty 03, 2009, 22:23:56 »

Etak zaraz niewiescieje facet. Po prostu poznaje siebie  przezczynnosci ktore wykonuje kobieta. Co inaczej mowiac odkrywa w sobie zagubiony aspekt zenski , doprowadza do harmoni w sobie swoja wyeksponowana meskosc z oddzielona zenskoscia. Ja to tak rozumiem.Po prostu staje sie bogatszy wzbogaca swoja pelnie o nowa wiedze o sobie. MrugniĂŞcie

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
Blad
Gość
« Odpowiedz #4 : Luty 03, 2009, 22:26:04 »

ja chciaÂłem po prostu powiedziec Âże Âświat siĂŞ do gĂłry nogami wywraca i tyle
Lucyna D.
Gość
« Odpowiedz #5 : Luty 03, 2009, 22:27:16 »

ja chciaÂłem po prostu powiedziec Âże Âświat siĂŞ do gĂłry nogami wywraca i tyle

No i dobrze, nie?  Cool
BRAIN
Gość
« Odpowiedz #6 : Luty 03, 2009, 22:30:34 »

Ja zauwa¿y³em ¿e ostatnio nie chce mi siê goliÌ.... czy dorobimy wspólnie do tego jak¹œ teorie new Age? Mrugniêcie

A tak w ogĂłle moje pokÂłady ironii wzrastajÂą wprost proporcjonalnie do iloÂści czasu spĂŞdzonego na tym forum MrugniĂŞcie

Proponuje dla rĂłwnowagi zaÂłoÂżyĂŚ analogiczny wÂątek o kobietach MrugniĂŞcie
Aiedail
Gość
« Odpowiedz #7 : Luty 03, 2009, 22:32:29 »

MyÂślĂŞ, Âże obrazu przyszÂłoÂści naleÂży doszukiwaĂŚ siĂŞ w mÂłodym pokoleniu. Nie tylko w tej kwestii UÂśmiech
Tak jak napisaÂł Aleister Crowley: Nowa Era, Eon Horusa bĂŞdzie czasem, gdy "kobieta odnajdzie w sobie mĂŞÂżczyznĂŞ a mĂŞÂżczyzna w sobie kobietĂŞ". Zapewne wiele osĂłb kojarzy to tylko ze sferÂą seksualnÂą i jak widaĂŚ, zmiany w tej sferze teÂż siĂŞ dokonaÂły. Jednak przede wszystkim oznacza to, Âże stary porzÂądek oparty na odgĂłrnie przyporzÂądkowanych rolach kobiety i mĂŞÂżczyzny, zostanie zastÂąpiony Âświadomym i wolnym wyobrem wÂłasnej toÂżsamoÂści. Dotychczasowy Âład, w ktĂłrym wzorcowy mĂŞÂżczyzna powinien byĂŚ "twardy", odpowiedzialny, zdecydowany, wÂładczy, czasem agresywny przestaje obowiÂązywaĂŚ. Na drodze zmian, kaÂżdy bĂŞdzie myÂślaÂł i robiÂł to, co chce i czuje, bez ograniczania przez role spoÂłeczne czy pÂłciowe.
Lucyna D.
Gość
« Odpowiedz #8 : Luty 03, 2009, 22:35:38 »

Ja mogĂŞ do tego dodaĂŚ, Âże nieraz mam wÂątpliwoÂści co do pÂłci danego czÂłowieka  JĂŞzyk
Ró¿owa
Gość
« Odpowiedz #9 : Luty 03, 2009, 23:50:07 »

Przyszło mi żyć w męskim świecie. Trzech braci, trzech synów (od jakiegoś czasu dwóch). Wszystko działo się wokół zainteresowań Panów-mąż modelarz dwaj starsi w taty ślady, najmłodszy sekundował. Wspaniały był okres wyjazdów, zawodów, spotkań w modelarniach. Biurka panów to były małe warsztaty. Po paru latach stwierdziłam, że ja gdzieś zagubiłam siebie z moimi kobiecymi potrzebami. Brak było na to czasu i głos mój ginął wśród męskich potrzeb.
« Ostatnia zmiana: Luty 04, 2009, 00:08:05 wysłane przez Ró¿owa » Zapisane
Tenebrael
Gość
« Odpowiedz #10 : Luty 03, 2009, 23:57:35 »

Ja mogĂŞ do tego dodaĂŚ, Âże nieraz mam wÂątpliwoÂści co do pÂłci danego czÂłowieka  JĂŞzyk

W (stereo)typowo mĂŞskim stylu odpowiem, Âże sÂą proste metody by te wÂątpliwoÂści rozwiaĂŚ JĂŞzyk

A tak ju¿ serio: Moim zdaniem zmiana dotyczy nie mê¿czyzn jedynie, ale tak samo i kobiety. Nie ma to te¿ nic specjalnego w zwi¹zku z "przejœciem w inn¹ gêstoœÌ". Po prostu do pewnego czasu w spo³eczeùstwie dominowa³ model rodziny: Kobieta wychowuje dzieci i zajmuje siê domem, a mê¿czyzna pracuje i za³atwia sprawy. Takiego wzorca dzieci uczone by³y od ma³ego, st¹d pozornie mog³o siê wydawaÌ, ¿e mê¿czyŸni s¹ bardziej racjonalni, impulsywni, nastawieni na "tu i teraz", na dzia³anie, a kobiety bardziej refleksyjne, intuicyjne, wspó³czuj¹ce etc. Tak te¿ by³o, ale nie za spraw¹ "wrodzonych" p³ciowych wzorców, a za spraw¹ spo³ecznego uczenia siê wzorców. Kobiety rozwija³y bardziej wewnêtrzny, intuicyjny styl, bo tego wymaga³y role, do których by³y przygotowywane, mê¿czyŸni za to mieli swoje wzorce. Zreszt¹, to by³o ju¿ nieraz badane. Przy czym porownywano mê¿czyzn, którzy wychowywani byli jedynie przez matkê (silne wzorce "¿eùskie") z mê¿czyznami wychowywanymi przez ojca. Ró¿nica kolosalna, mê¿czyŸni wychowywani przez matkê czêsto bardziej zachowaniem i œwiadomoœci¹ przypominali kobiety. Teraz sytuacja siê zmienia, bo powoli nie ma ju¿ ustalonych ról - dlatego te¿ i obie p³ci przygotowywane s¹ do obydwu ról. St¹d w³aœnie impulsywne, silne kobiety (co jest ma³o trafnie interpretoiwane jako zmiana w kobietach, wychodzenie z cienia, etc), jak i zniewieœciali mê¿czyŸni.
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

« Odpowiedz #11 : Luty 04, 2009, 00:10:15 »

Ja zauwa¿y³em ¿e ostatnio nie chce mi siê goliÌ.... czy dorobimy wspólnie do tego jak¹œ teorie new Age? Mrugniêcie

A tak w ogĂłle moje pokÂłady ironii wzrastajÂą wprost proporcjonalnie do iloÂści czasu spĂŞdzonego na tym forum MrugniĂŞcie

Proponuje dla rĂłwnowagi zaÂłoÂżyĂŚ analogiczny wÂątek o kobietach MrugniĂŞcie

BRAIN ,to Âże nie chce ci siĂŞ golic to czysta forma lenistwa JĂŞzyk
« Ostatnia zmiana: Luty 04, 2009, 00:10:40 wysłane przez chanell » Zapisane

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

KsiĂŞga Koheleta 3,1
Thotal
Gość
« Odpowiedz #12 : Luty 04, 2009, 00:13:32 »

Mnie teÂż siĂŞ nie chce goliĂŚ...

nĂłg DuÂży uÂśmiech
Mora
Gość
« Odpowiedz #13 : Luty 04, 2009, 00:15:49 »

Feministka...
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

« Odpowiedz #14 : Luty 04, 2009, 00:26:30 »

Feministka...
Ja CoÂś och napewno nie !!! tylko rozÂśmieszyÂł mnie tym postem Chichot

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

KsiĂŞga Koheleta 3,1
Mora
Gość
« Odpowiedz #15 : Luty 04, 2009, 00:37:07 »

MĂłwiĂŞ o autorze tego tematu. ZresztÂą ten temat nie dla mnie nie bĂŞdĂŞ siĂŞ wypowiadaÂł.

Dobranoc...
Kiara
Gość
« Odpowiedz #16 : Luty 04, 2009, 00:48:30 »

No wiesz, jaka feministka CoÂś CoÂś CoÂś CoÂś CoÂś CoÂś CoÂś
Myslalam iz za duzo jest o aspekcie zenskim i jego roli i nadszedl czas na powiedzenie cos o facetach. Moze wy sami o sobie cos opowiecie.....

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
Mora
Gość
« Odpowiedz #17 : Luty 04, 2009, 01:03:28 »

No wiesz, jaka feministka CoÂś CoÂś CoÂś CoÂś CoÂś CoÂś CoÂś
Myslalam iz za duzo jest o aspekcie zenskim i jego roli i nadszedl czas na powiedzenie cos o facetach. Moze wy sami o sobie cos opowiecie.....

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
WÂłaÂśnie do tego plujĂŞ. CiÂągle piszesz wiadomo o czym...
aaa ten temat ma podwĂłjne dno Kiaro.
szkoda s³ów...

MiaÂłem siĂŞ nie wypowiadaĂŚ ale odpowiem.

Facet NOWYCH CZASÓW.
BĂŞdzie taki sam jak dzisiaj.
Dlaczego?
PodÂświadomy Instynkt mĂŞski/zwierzĂŞcy. Tego nic nie zmieni. MĂŞÂżczyzna jest i bĂŞdzie chciaÂł byĂŚ samcem alfa i tak juÂż pozostanie.
A co do duchowej przemiany to bĂŞdzie ona przebiegaÂła dokÂładnie tak samo bez wzglĂŞdu na pÂłeĂŚ, rasĂŞ, pochodzenie.

A to Âże mĂłwisz Âże facet zniewieÂścieje to brednie. Facet nie zniewieÂścieje poniewaÂż bĂŞdzie to zaleÂżne od jego poprzednich wcieleĂą. Jak dobrze pamiĂŞtam to TY o tym pisaÂłaÂś.

WiĂŞc caÂłe te twoje glĂŞdzenie to tylko indoktrynacja mĂŞÂżczyzny jako sÂłabego a zaraz pokazanie iÂż kobiety powrĂłcÂą jako boginie tego Âświata.

Pewnie po tym poÂście padnÂą ataki w mojÂą stronĂŞ ale proszĂŞ ograniczcie siĂŞ dobrze wszyscy wiemy o co Kiarze chodzi.

Pozdrawiam CiepÂło
Mora UÂśmiech

Nebulitos
Gość
« Odpowiedz #18 : Luty 04, 2009, 07:41:04 »

@Mora, dokÂładnie. Jak faceci mieliby nabyĂŚ duÂżo czeÂści z kobiet, a kobiety z mĂŞÂżczyzn to razem siĂŞ zrĂłwnajÂą, a to jest nie moÂżliwe i nigdy siĂŞ nie stanie. Faceci przy tym duÂżo by stracili niÂż zyskali wiĂŞc to siĂŞ nie stanie.

Poza tym dzisiejsza zniewieœcienie facetów jest spowodowana przez presje kobiet, a nie pochodzi z inicjatywy facetów. A jeœli ktoœ sam nie czuje tej zmiany tylko j¹ przybiera aby mieÌ wziêcie to nie ma to ¿adnej wartoœci. Powiedzia³bym nawet, ¿e œwiat staje siê coraz to bardziej sztuczny i to w³aœnie przez kobiety, które represjonuj¹ facetów. Mo¿e nie przypadkowo przez te wszystkie tyci¹clecia kobiety by³y tymi najni¿szymi w³aœnie po to bo wiedziano co mo¿e siê staÌ jak wyjd¹ z cienia. Nie mówiê tu o celowym dzia³aniu dla w³adzy tylko dla dobra kobiet. Wiadomo co siê dzieje gdy kobieta ma za du¿e pole do dzia³ania... cierpi¹ na tym dzieci i przy tym nastêpne pokolenia i ca³a cywilizacja. Zreszt¹ widaÌ co siê teraz dzieje z wychowywaniem dzieci. Ja myœlê, ¿e kobiety jeszcze nie dojrza³y do odpowiedzialnoœci za ca³¹ cywylizacjê. Oczywiœcie faceci te¿ nie dojrzeli, ale myœlê, ¿e kobieca niedojrza³oœÌ mo¿e wiêcej chaosu narobiÌ.
« Ostatnia zmiana: Luty 04, 2009, 07:53:46 wysłane przez Nebulitos » Zapisane
wiki
Gość
« Odpowiedz #19 : Luty 04, 2009, 07:53:31 »

MEZCZYZNA NOWYCH  CZASOW. DuÂży uÂśmiech DuÂży uÂśmiech DuÂży uÂśmiech

Nie pokaÂże tego wÂątku mojemu meÂżowi, bo by siĂŞ dopiero uÂśmiaÂł UÂśmiech)))

JAKI mĂŞÂżczyzna nowych czasĂłw???
Jak mĂŞÂżczyzna to i kobieta nowych czasĂłw, jeÂżeli ewoluujemy to tylko razem.

Ja chcĂŞ swojego starego mĂŞÂżczynĂŞ, nie chcĂŞ Âżadnego z nowych czasĂłw. Bo to moÂże jeszcze jakiÂś klon bĂŞdzie, biorobot czy coÂś w tym stylu.   DuÂży uÂśmiech DuÂży uÂśmiech

WiĂŞc caÂłe te twoje glĂŞdzenie to tylko indoktrynacja mĂŞÂżczyzny jako sÂłabego a zaraz pokazanie iÂż kobiety powrĂłcÂą jako boginie tego Âświata.

Niestety smutno mi to stwierdziĂŚ ale zgadzam siĂŞ to z MorÂą.

JeÂżeli kobieta bĂŞdzie lepsza, a mĂŞÂżczyzna gorszy i odwrotnie, nigdy, ale to nigdy nie bĂŞdzie TEJ MIÂŁOÂŚCI BEZWARUNKOWEJ, o ktĂłrej piszecie ( ja przyznaje, Âże nie wiem co to takiego) Niezdecydowany Niezdecydowany Niezdecydowany

PS

Dla mnie facet moÂże siĂŞ nie goliĂŚ, Âżeby tylko myÂł siĂŞ  DuÂży uÂśmiech DuÂży uÂśmiech DuÂży uÂśmiech DuÂży uÂśmiech

Pozdrawiam UÂśmiech)

BRAIN
Gość
« Odpowiedz #20 : Luty 04, 2009, 08:15:03 »

Dla mnie facet moÂże siĂŞ nie goliĂŚ, Âżeby tylko myÂł siĂŞ

DziĂŞkuje podniosÂłaÂś mnie na duchu bo juÂż po tej ripoÂście channel, Âże jest to czysty przejaw lenistwa zastanawiaÂłem siĂŞ nad tym jaka zÂła energia kryjĂŞ siĂŞ za tym Âże nie chcĂŞ mi sie goliĂŚ MrugniĂŞcie
Czy to moÂże przejaw zbliÂżajÂących siĂŞ wielkich przemian? MuszĂŞ przyznaĂŚ Âże trochĂŞ siĂŞ obawiaÂłem bo propagujecie Âże faceci majÂą odkryĂŚ w sobie aspekt ÂżeĂąski i to siĂŞ dziejĂŞ a u mnie aspekty mĂŞskie nadal w kwiecie wieku nie odczuwam Âżadnych zmian :/  CzyÂżbym pozostaÂł jedynym facetem starej ery w jej nowej odsÂłonie?

Chyba jednak mi z tym dobrze UÂśmiech
wiki
Gość
« Odpowiedz #21 : Luty 04, 2009, 08:21:18 »

BRAIN zapewniam CiĂŞ, Âże nie jedynym UÂśmiech))
Mój m¹¿ te¿ nale¿y do tego typu mê¿czyzn Uœmiech
I Broù Bo¿e znieieœcia³ego mê¿czyznê w domu mieÌ Uœmiech) Kto by korki zmieni³? Butlê z gazem? Akumulator w samochodzie? olej sprawdzi³³?
Tak tak mogĂŞ sobie sama zmieniĂŚ, ale ja w tym czasie wolĂŞ mu coÂś pysznego do jedzenia zrobiĂŚ UÂśmiech) i tak na tym lepiej wyjdĂŞ nie nadÂźwigam siĂŞ ,nie namarznĂŞ haha ale ze mnie egoistka UÂśmiech)))))

Pozdrawiam UÂśmiech)))
Thotal
Gość
« Odpowiedz #22 : Luty 04, 2009, 09:43:35 »

Jak zwykle chodzi o MI£O¦Æ. Du¿y u¶miech
Nowe czasy przynosz¹ œwiadomoœÌ serca, a do tej pory jedynym zauwa¿alnym uczuciem wy¿szego rzêdu, by³a miloœÌ matczyna. Pojawiaj¹cy siê w domu tatuœ powodowal strach, bo tak go nauczono, bo tak¹ rolê mia³ spe³niaÌ. Dzisiaj mê¿czyŸni, w sposób automatyczny kieruj¹ siê w ¿yciu sercem (no mo¿e nie wszyscy, ale proces siê rozpocz¹³ ), wcale przez to nie s¹ zniewieœciali, to bardzo wysoka kategoria mêskoœci i ¿adna kobieta przed ni¹ siê nie ugnie. Co innego jest harmonizowanie aspektów ¿eùsko-mêskich, a co innego podnoszenie siê kundalini i ¿ycie ze œwiadomoœci¹ wy¿szych uczuÌ. Bez serca, rz¹dy kobiet równie¿ zaprowadzi³yby nasz¹ cywilizacjê na dno, chodzi o to by z otwartym sercem wejœÌ w nowe czasy, wtedy indywidualne predyspozycje przywódcze bêd¹ wa¿niejsze od p³ci.

Pozdrawiam - Thotal UÂśmiech
Ró¿owa
Gość
« Odpowiedz #23 : Luty 04, 2009, 10:40:36 »

Powolutku w tym mêskim œwiecie odnajdywa³am siebie, swoje kobiece spojrzenie. Panowie mnie zdominowali do tego stopnia, ¿e to co by³o wokó³ postrzega³am poprzez ich odbiory. Wtórowa³am mê¿czyznom ma³ym i duzym. Zastanawia³am siê pó¿niej ju¿, jaki jest wzorzec mê¿czyzny, kobiety. Czy on istnieje, czy te¿ poprzez epoki, wieki dopiero siê kszta³tuje. Czy Stwórca da³ nam woln¹ rêkê i szlifujemy siê tu sami jak potrafimy?
Lucyna D.
Gość
« Odpowiedz #24 : Luty 04, 2009, 10:55:52 »

Cytat: Total
Pojawiaj¹cy siê w domu tatuœ powodowal strach, bo tak go nauczono, bo tak¹ rolê mia³ spe³niaÌ. Dzisiaj mê¿czyŸni, w sposób automatyczny kieruj¹ siê w ¿yciu sercem (no mo¿e nie wszyscy, ale proces siê rozpocz¹³ ), wcale przez to nie s¹ zniewieœciali, to bardzo wysoka kategoria mêskoœci i ¿adna kobieta przed ni¹ siê nie ugnie. Co innego jest harmonizowanie aspektów ¿eùsko-mêskich, a co innego podnoszenie siê kundalini i ¿ycie ze œwiadomoœci¹ wy¿szych uczuÌ.

Tak, teÂż zmianĂŞ teÂż zauwaÂżyÂłam. OczywiÂście moÂżna to wyjaÂśniĂŚ "przemianami obyczajowymi", bĂŞdÂącymi skutkami okreÂślonej polityki, emancypacji kobiet etc. Ale nic nie dzieje siĂŞ bez przyczyny...

Ró¿owa - myœlê, ¿e przysz³o Ci ¿yÌ wœród samych mê¿czyzn, byœ mog³a odkryÌ swoj¹ kobiecoœÌ. Wœród kobiet by³abyœ oczywiœcie kobieca, ale nie zdawa³abyœ sobie z tego sprawy. I tak siê w³aœnie dzieje - przyszed³ moment, ¿e zastanawiasz siê nad sob¹ jako kobiet¹. Bez lustra w postaci mê¿czyzn by³oby o to trudniej.
Strony: [1] 2 3 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: