ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #25 : Luty 04, 2009, 12:39:08 » |
|
Dla mnie ideaÂł mĂŞÂżczyzny, to po³¹czenie dziecka z herosem.  Taki bohatyr prawdziwy …  UmiejĂŞtnoœÌ przejawiania uczuĂŚ wyÂższych - to podstawa, reszta do akceptacji, bÂądÂź nie … 
|
|
|
|
|
|
|
MichaÂł
Gość
|
 |
« Odpowiedz #26 : Luty 04, 2009, 13:02:09 » |
|
mê¿czyzna nowych czasów? hmmm.. przede wszystkim winna cechowaÌ go wra¿liwoœÌ oraz akceptacja oddzia³ywania kobiet na obraz wspó³czesnego œwiata..
wizerunek macho odchodzi do lamusa (choÌ wspó³czesny man powinien byÌ na swój sposób twardy i w³adczy - lecz musi znaÌ s³owo KOMPROMIS)
|
|
|
|
|
|
|
PHIRIOORI
Gość
|
 |
« Odpowiedz #27 : Luty 04, 2009, 16:07:03 » |
|
AleÂż generalizacja. ..to taki, dla ktĂłrego jest oczywistÂą oczywistoÂściÂą iÂż: Kair ..to w onych czasach byÂła Kaira (a nie Âżaden Kair).oraz Âże Kaira to nic innego jak Ka-i- RA. no i powinien teÂż umieĂŚ wyczuĂŚ, czy Kiara to Chi ludzi ara, czy teÂż wspomniane Kaira. Prawda jest jednak taka, ze ani to Kair, ani Kaira. 
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 12, 2009, 12:00:15 wysłane przez PHIRIOORI »
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #28 : Luty 04, 2009, 17:36:21 » |
|
Zapomniales jeszcze dodac ze jest; KI a RA a ten uklad tez ma wiele znaczen.  Kiara 
|
|
|
|
|
|
|
PHIRIOORI
Gość
|
 |
« Odpowiedz #29 : Luty 04, 2009, 18:04:17 » |
|
a ten uklad tez ma wiele znaczen.
faktycznie. np: Chi a RA lub Chi A RA lub Chi ARA
|
|
|
|
|
|
|
Septerra
Gość
|
 |
« Odpowiedz #30 : Luty 04, 2009, 20:31:19 » |
|
Kiara, mê¿a szukasz?  Mê¿czyzna nowych czasów... pewny siebie, czyli te¿ panuj¹cy nad emocjami. M¹dry, cierpliwy - dobry ojciec. I dziadek. I pradziadek, bo d³ugoœÌ ¿ycia pewnie siê wyd³u¿y. Kobieta nowych czasów... na poziomie, kobieca, oby. O tak, kobiecoœÌ, mi wiêcej nie trzeba. Czyli delikatna, zmys³owa, ciep³a. Nie taka jak, zbyt czêsto, wspó³czesna kobieta... chlej¹ca browary pod blokiem z ziomkami z klatki obok.
|
|
|
|
|
|
|
Tenebrael
Gość
|
 |
« Odpowiedz #31 : Luty 04, 2009, 20:48:34 » |
|
Jak bĂŞdÂą/powinny wyglÂądaĂŚ "schematy" pÂłciowe nowych czasĂłw? Tak samo, jak i za starych czasĂłw, jednak bez skrajnoÂści, wynaturzeĂą itp.
MĂŞÂżczyzna - Silny psychicznie, zdecydowany, rozsÂądny, etc.
Kobieta - Delikatna (ale nie w rozumieniu: sÂłaba), subtelna, uczuciowa (ale nie rozchwiana emocjonalnie)
Innymi s³owy, ludzie nowych czasów powinni zacz¹Ì realizowaÌ swoje potencja³y w najbardziej pozytywny, konstruktywny i otwarty sposób. Mê¿czyzna aspekt aktywny, ekspansywny, kobieta aspekt pasywny, wewnêtrzny. Jednak nie tak, jak by³o to do niedawna, ¿e mê¿czyzna "prawdziwy" to niemyj¹cy siê osi³ek, którego z³ego oka boj¹ siê dzieci, albo te¿ interesuj¹cy siê jedynie prac¹, a kobieta nie "kwoka domowa", p³acz¹ca na ka¿dym kroku, nie wychodz¹ca "w œwiat". To by³y skrajnoœci, nieproduktywne, odchodz¹ce od pierwotnego znaczenia tych potencja³ów. Z drugiej strony uwa¿am, ze nie powinny te¿ obie p³cie robiÌ tego, co dzieje siê teraz - czyli np mê¿czyŸni zniewieœciali, tzw. "metro", czy te¿ kobiety-feministki, które staraj¹ siê byÌ bardziej "mêscy" ni¿ mê¿czyŸni. Ka¿da p³eÌ powinna zaakceptowaÌ swoj¹ naturê, zrozumieÌ j¹, i wykorzystaÌ w jak najlepszy sposób, by aspekt mêskoœci i kobiecoœci harmonijnie wspó³pracowa³y, ale nie miesza³y siê wzajemnie.
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #32 : Luty 04, 2009, 22:11:28 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
Nebulitos
Gość
|
 |
« Odpowiedz #33 : Luty 04, 2009, 23:59:35 » |
|
Skoro Kredo Mutwa mĂłwi, Âże kiedyÂś Kobiety i MĂŞÂżczyÂźni byli jednoÂściÂą to moÂżna do tego powrĂłciĂŚ. Ciekawe jak to wyglÂądaÂło. Jednak jestem pewien, Âże byÂł to organizm oparty na strukturze mĂŞskiej. Zapewne pochodzimy z Marsa i przylecieliÂśmy z niego na kamieniu, ktĂłry leÂży sobie spokojnie w centralnym miejscu ÂświÂątyni w Mekkce. KIARAKI - EN- KIA - ARA - BĂłg RA, syn EN-KI lub KI - EN- KIARA - non-stop gadajÂąca papuga 
|
|
|
|
|
|
|
Ró¿owa
Gość
|
 |
« Odpowiedz #34 : Luty 05, 2009, 10:54:02 » |
|
Jakie bĂŞdÂą moÂżliwoÂści ludzkiego organizmu w nowej rzeczywistoÂści? Jakie bĂŞdzie nasze nowe DNA, ktĂłre generuje nowego czÂłowieka? Same znaki zapytania. A mnie generalnie interesuje ten nowy mĂŞÂżczyzna, gdyÂż trochĂŞ PanĂłw juÂż dojrzaÂłych wokó³ mnie pozostaÂło. ChoĂŚ ten najstarszy, senior Rodu-dziarski, samodzielny, starajÂący siĂŞ o swoje wiekowe zdrowie nie przetrzymaÂł. A jeszcze w sierpniu 2008 r byliÂśmy razem na urlopie w Zakopanem. OdszedÂł ukoĂączywszy 94 rok Âżycia. Jeszcze na szpitalnym ³ó¿ku po ciĂŞÂżkiejoperacji, nie mĂłgÂł mĂłwiĂŚ zaintubowany, maczaÂł stopami dajÂąc w ten sposĂłb znaĂŚ, Âże jeszcze Âżyje, nie poddaje siĂŞ. HoÂłd Ci oddajÂą Papciu za TwojÂą dzielnoœÌ, staranie i TwojÂą wewnĂŞtrznÂą przemianĂŞ. PozostaÂł dla mnie symbolem mĂŞÂżczyzny zawsze szarmanckim wobec kobiet. StaraÂł siĂŞ nad¹¿yĂŚ za tymi czasami i posÂługiwaÂł siĂŞ komputerem do koĂąca. Pomimo wieku ogromny miaÂł apetyt na Âżycie. jest dla mnie inspiracjÂą do dziaÂłania, do wewnĂŞtrznej przemiany. PiĂŞkny mĂŞÂżczyzna-mĂłgÂłby byĂŚ MĂÂŻCZYZNÂĄ NOWYCH CZASĂW.
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #35 : Luty 05, 2009, 11:24:28 » |
|
PiĂŞkno drzemie w kaÂżdym z nas, nie kaÂżdy jednak potrafi je wydobyĂŚ i ukazaĂŚ Âświatu. Ró¿owa, piĂŞknym uczuciem namalowaÂłaÂś portret, przypuszczam, Âże dziadka. Oby takich mĂŞÂżczyzn nam nie zabrakÂło. WzruszyÂłam siĂŞ Twoim wzruszeniem … 
|
|
|
|
|
|
|
Septerra
Gość
|
 |
« Odpowiedz #36 : Luty 08, 2009, 13:50:27 » |
|
Skoro Kredo Mutwa mówi, ¿e kiedyœ Kobiety i Mê¿czyŸni byli jednoœci¹ to mo¿na do tego powróciÌ. Ciekawe jak to wygl¹da³o. Jednak jestem pewien, ¿e by³ to organizm oparty na strukturze mêskiej. Zapewne pochodzimy z Marsa i przylecieliœmy z niego na kamieniu, który le¿y sobie spokojnie w centralnym miejscu œwi¹tyni w Mekkce. KIARAKI - EN- KIA - ARA - Bóg RA, syn EN-KI lub KI - EN- KIARA - non-stop gadaj¹ca papuga  Tak tak.. albo jeden z bohaterów "króla lwa" o ile mnie pamiêÌ nie myli  Nie , Septerra meza nie szukam, ani mi to w glowie. No wiesz, a mo¿e najwy¿szy czas  Bêdziesz chcia³a kiedyœ wyjœÌ za m¹¿? (jeœli mogê spytaÌ)
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #37 : Luty 08, 2009, 15:41:35 » |
|
Nie nie bede juz nigdy chciala wyjsc za maz. Ale nie znaczy to, iz nie bede miala ukochanego. Nie jestem zainteresowana zadnym slubem, ni jakom kolwiek urzedowa legalizacja mojego zwiazku.. Kiara 
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 08, 2009, 15:42:44 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
MichaÂł
Gość
|
 |
« Odpowiedz #38 : Luty 08, 2009, 17:59:03 » |
|
Droga Kiaro i Septerro... Od podobnych pytaĂą (oraz odpowiedzi) sÂą PW... trzymajcie siĂŞ tej podpowiedzi na drugi raz, dobrze?  wasz kochany moderator 
|
|
|
|
|
|
|
Ró¿owa
Gość
|
 |
« Odpowiedz #39 : Luty 09, 2009, 10:11:01 » |
|
Dziêkujê Paniom Lucynie i Ptakowi za mi³y odbiór i trafne spostrze¿enia. Papcio to mój ojciec-ja te¿ ju¿ jestem wiekowa ale tu nie wiek siê liczy a stan ducha. Ktoœ mi powiedzia³ tak króciutko o mê¿czyznie nowych czasów, ¿e bêdzie o pó³ kroku wyprzedza³ kobietê z uwagi na swoj¹ moc, któr¹ bêdzie j¹ wspieraÌ. Jest to dla mnie przepiêkne i dlatego to Wam przekazujê.
|
|
|
|
|
|
|
Blad
Gość
|
 |
« Odpowiedz #40 : Luty 09, 2009, 16:11:28 » |
|
Dziêkujê Paniom Lucynie i Ptakowi za mi³y odbiór i trafne spostrze¿enia. Papcio to mój ojciec-ja te¿ ju¿ jestem wiekowa ale tu nie wiek siê liczy a stan ducha. Ktoœ mi powiedzia³ tak króciutko o mê¿czyznie nowych czasów, ¿e bêdzie o pó³ kroku wyprzedza³ kobietê z uwagi na swoj¹ moc, któr¹ bêdzie j¹ wspieraÌ. Jest to dla mnie przepiêkne i dlatego to Wam przekazujê.
to juÂż byÂło  
|
|
|
|
|
|
|
zodiakus71
Gość
|
 |
« Odpowiedz #41 : Luty 09, 2009, 17:18:25 » |
|
Szanowne Panie po cóż pisać jaki będzie mężczyzna przyszłości skoro większość kobiet podświadomie marzy o swoim rycerzu na białym koniu , który wyrwie je z otaczającego złego świata i trzymając silno w swych ramionach zawiezie do krainy wiecznego szczęścia i miłości , który wysłucha , przytuli , da się tłuc waszemi rączętami kiedy jesteście nie w sosie i który da klapsa jak jesteście nieznośne Więc raczej to powinien być facet nie z tej epoki ot taki powrót do przeszłości  Co do niechęci do golenia u współplemieńców rasy męskiej to jakiegoś czasu miałem podobny problem . Problem ustał po wymianie maszynki z tępymi nożykami na nową 
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 09, 2009, 17:18:53 wysłane przez zodiakus71 »
|
|
|
|
|
chanell
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 72
|
 |
« Odpowiedz #42 : Luty 09, 2009, 23:41:39 » |
|
zodiakus71  Jestem ciekawa skad ty to wiesz  dokÂładnie tak mi siĂŞ marzy !! moze dlatego ze ja nie jestem z tej epoki 
|
|
|
|
Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.
KsiĂŞga Koheleta 3,1
|
|
|
zodiakus71
Gość
|
 |
« Odpowiedz #43 : Luty 10, 2009, 15:53:23 » |
|
Cóż są rzeczy niezmienne w świecie mężczyzn i kobiet , stałe i tak musi zostać . To właśnie jedna z tych rzeczy . I kobiety i mężczyźni chcą zmieniać swoich partnerów według własnych upodobań i marzeń i tu jest chyba błąd bo z praw fizyki wiadomo że każda siła akcji spotyka się z reakcją skierowaną w odwrotnym kierunku , więc najlepiej według mnie zostawić naprawianie partnerów w spokoju , wspominać od czasu do czasu o swoich marzeniach może się zdarzyć że się spełnią bo partner chętniej spełni marzenie drugiej osoby bo mu przynajmniej EGO wzrośnie niż się zmieni na czyjeś życzenie bo wtedy będzie czuł się jak niewolnik wykonujący polecenia. Mężczyźni powinni się zmienić może pod względem świadomości duchowej co pozwoliło by lepiej zrozumieć im kobiety i to już się po części dzieje ale ich fizyczność i podejście do życia od strony fizycznej powinno pozostać conajmniej na takim poziomie jak jest . No może trochę technicznie ze swojej fizyczności też powinni się podszkolić  ale według sondaży z tym też co raz lepiej 
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 11, 2009, 12:18:22 wysłane przez zodiakus71 »
|
|
|
|
|
zodiakus71
Gość
|
 |
« Odpowiedz #44 : Luty 11, 2009, 12:27:55 » |
|
Najprostsze rozwiÂązania sÂą najskuteczniejsze . Udany SEX tak by kobieta i mĂŞÂżczyzna znaleÂźli siĂŞ w tzw "siĂłdmym niebie " , zapewne to bĂŞzie bardzo rozwijajÂące duchowo  Skoro zostaliÂśmy uwiĂŞzieni przez StwĂłrcĂŞ w ziemskiej cielesnej powÂłoce wykorzystujmy narzĂŞdzia w jakie nas wyposaÂżyÂł. 
|
|
|
|
|
|
|
PHIRIOORI
Gość
|
 |
« Odpowiedz #45 : Luty 12, 2009, 12:08:18 » |
|
Najprostsze rozwi¹zania s¹ najskuteczniejsze . Udany SEX tak by kobieta i mê¿czyzna znaleŸli siê w tzw "siódmym niebie " , zapewne to bêzie bardzo rozwijaj¹ce duchowo  "Skoro zostaliœmy uwiê ZILIŒMY siê w ziemskiej cielesnej pow³oce wykorzystujmy narzêdzia w jakie nas wyposa¿y³.  "<" Mê¿czyzna "nowych" czasów - to mê¿czyzna naszych czasów. A nie czasów kogoœ innego. tj. taki, którego przyci¹gasz ZNAJ¥C DOBRZE SIEBIE. (a nie swoje kole¿anki, czy spo³ecznoœÌ). Jak siê szybko jedzie, to mo¿na przeoczyÌ Ciekawe widoki. Wtedy warto wróciÌ na turystyczny szlak i przyjrzeÌ siê bardziej."Ludzie" maj¹ sk³onnoœÌ do pod¹¿ania za stadem lub za horyzontem ale stado ³atwo mo¿e zadeptaÌ kwiatki czy per³y, a horyzont zawsze trzyma dystans. Dlatego czasem stada na jak¹œ ³¹czkê, skoro trawê lubi¹ i w trawie gustuj¹.
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 15, 2009, 16:08:14 wysłane przez PHIRIOORI »
|
|
|
|
|
zodiakus71
Gość
|
 |
« Odpowiedz #46 : Luty 12, 2009, 12:24:57 » |
|
W mojej wypowiedzi raczej chodzi³o o wspólny rozwój duchowy kobiety i mê¿czyzny . Dla mnie rozwój 1 szt. cz³owieka bez jego odpowiednika w p³ci przeciwnej jest niekompletny w ka¿dej sferze . Podkreœlam niekompletny choÌ w jakimœ stopniu mo¿liwy . Wzajemnie siê potrzebujemy , wzajemnie doskonalimy siê chocia¿ czêsto sobie z tego nie zdajemy sprawy , wiêc czy to mê¿czyzna czy te¿ kobieta nowych czasów bêd¹ tacy jak ich partnerzy i jedni i drudzy bêd¹ pod¹¿aÌ za sob¹ oby tylko w s³usznym kierunku . Bez was drogie Panie jesteœmy sami dla siebie niczym i odwrotnie . Biorê pod uwagê tylko mo¿liwoœÌ mê¿czyzna -kobieta resztê przemilczam bo to ju¿ inny poruszany w¹tek.
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #47 : Luty 12, 2009, 13:47:16 » |
|
Tak, te czasy , czy nowe czasy , to absolutna harmonia miedzy aspektami, czyli kobieta i mezczyzna, na wszystkich poziomach. Nasze podejscie do seksualnosci zmiemi sie, wieksza role w stosunkach miedzy ludzkich odgrywac bedzie milosc, jej wszystkie aspekty. Kobiety i mezczyzni wyjda z pol walki i rywalizacji miedzy soba, zaczna dostrzegac piekno i dobro wspolnej egzystecji opartej na wsplpracy. Mezczyzna nowych czasow? To taki , ktory przestanie cenic w sobie jako priorytet przewage sily. Kobieta nowych czasow to taka, ktora zacznie dzielic sie z mezczyzna swoja wiedza. Niby nic wielkiego, a jednak.... kiara 
|
|
|
|
|
|
|
zodiakus71
Gość
|
 |
« Odpowiedz #48 : Luty 12, 2009, 13:57:21 » |
|
Kiara znam zwiÂązki gdzie to kobieta ma przewagĂŞ siÂły  A kobiety zazwyczaj zawsze chĂŞtnie siĂŞ dzielÂą swojÂą wiedzÂą z partnerem i zazwyczaj dorzucajÂą do tego wiedzĂŞ swoich koleÂżanek 
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #49 : Luty 12, 2009, 14:09:09 » |
|
Kiara znam zwiÂązki gdzie to kobieta ma przewagĂŞ siÂły  A kobiety zazwyczaj zawsze chĂŞtnie siĂŞ dzielÂą swojÂą wiedzÂą z partnerem i zazwyczaj dorzucajÂą do tego wiedzĂŞ swoich koleÂżanek  Pewnie masz racje, ale nie o taka wiedze chodzi jak myslisz.....  Kiara 
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 12, 2009, 14:09:50 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
|