Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 21:46:28

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 [2] 3 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: MEZCZYZNA NOWYCH CZASOW.  (Przeczytany 25491 razy)
0 u¿ytkowników i 9 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #25 : Luty 04, 2009, 12:39:08 »

Dla mnie idea³ mê¿czyzny, to po³±czenie dziecka z herosem.  U¶miech
Taki bohatyr prawdziwy …  Chichot

Umiejêtno¶æ przejawiania uczuæ wy¿szych - to podstawa,
reszta do akceptacji, b±d¼ nie …  Du¿y u¶miech

Micha³
Go¶æ
« Odpowiedz #26 : Luty 04, 2009, 13:02:09 »

mê¿czyzna nowych czasów? hmmm.. przede wszystkim winna cechowaæ go wra¿liwo¶æ oraz akceptacja oddzia³ywania kobiet na obraz wspó³czesnego ¶wiata..

wizerunek macho odchodzi do lamusa (choæ wspó³czesny man powinien byæ na swój sposób twardy i w³adczy - lecz musi znaæ s³owo KOMPROMIS)

PHIRIOORI
Go¶æ
« Odpowiedz #27 : Luty 04, 2009, 16:07:03 »

Ale¿ generalizacja.

..to taki, dla którego jest oczywist± oczywisto¶ci± i¿:
Kair  ..to  w onych czasach by³a Kaira (a nie  ¿aden Kair).
oraz ¿e Kaira to nic innego jak Ka-i-RA.

no i powinien te¿ umieæ wyczuæ, czy Kiara
to Chi ludzi ara, czy te¿ wspomniane Kaira.

Prawda jest jednak taka, ze ani to Kair, ani Kaira.  Mrugniêcie
« Ostatnia zmiana: Luty 12, 2009, 12:00:15 wys³ane przez PHIRIOORI » Zapisane
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #28 : Luty 04, 2009, 17:36:21 »

Zapomniales jeszcze dodac ze jest;
KI  a   RA
a ten uklad tez ma wiele znaczen. Mrugniêcie

Kiara U¶miech U¶miech
PHIRIOORI
Go¶æ
« Odpowiedz #29 : Luty 04, 2009, 18:04:17 »

a ten uklad tez ma wiele znaczen.

faktycznie.
np:
Chi a RA 
lub
Chi A RA
lub
Chi ARA
Septerra
Go¶æ
« Odpowiedz #30 : Luty 04, 2009, 20:31:19 »

Kiara, mê¿a szukasz? U¶miech

Mê¿czyzna nowych czasów... pewny siebie, czyli te¿ panuj±cy nad emocjami. M±dry, cierpliwy - dobry ojciec. I dziadek. I pradziadek, bo d³ugo¶æ ¿ycia pewnie siê wyd³u¿y.

Kobieta nowych czasów... na poziomie, kobieca, oby. O tak, kobieco¶æ, mi wiêcej nie trzeba. Czyli delikatna, zmys³owa, ciep³a. Nie taka jak, zbyt czêsto, wspó³czesna kobieta... chlej±ca browary pod blokiem z ziomkami z klatki obok.
Tenebrael
Go¶æ
« Odpowiedz #31 : Luty 04, 2009, 20:48:34 »

Jak bêd±/powinny wygl±daæ "schematy" p³ciowe nowych czasów? Tak samo, jak i za starych czasów, jednak bez skrajno¶ci, wynaturzeñ itp.

Mê¿czyzna - Silny psychicznie, zdecydowany, rozs±dny, etc.

Kobieta - Delikatna (ale nie w rozumieniu: s³aba), subtelna, uczuciowa (ale nie rozchwiana emocjonalnie)

Innymi s³owy, ludzie nowych czasów powinni zacz±æ realizowaæ swoje potencja³y w najbardziej pozytywny, konstruktywny i otwarty sposób. Mê¿czyzna aspekt aktywny, ekspansywny, kobieta aspekt pasywny, wewnêtrzny. Jednak nie tak, jak by³o to do niedawna, ¿e mê¿czyzna "prawdziwy" to niemyj±cy siê osi³ek, którego z³ego oka boj± siê dzieci, albo te¿ interesuj±cy siê jedynie prac±, a kobieta nie "kwoka domowa", p³acz±ca na ka¿dym kroku, nie wychodz±ca "w ¶wiat". To by³y skrajno¶ci, nieproduktywne, odchodz±ce od pierwotnego znaczenia tych potencja³ów. Z drugiej strony uwa¿am, ze nie powinny te¿ obie p³cie robiæ tego, co dzieje siê teraz - czyli np mê¿czy¼ni zniewie¶ciali, tzw. "metro", czy te¿ kobiety-feministki, które staraj± siê byæ bardziej "mêscy" ni¿ mê¿czy¼ni. Ka¿da p³eæ powinna zaakceptowaæ swoj± naturê, zrozumieæ j±, i wykorzystaæ w jak najlepszy sposób, by aspekt mêsko¶ci i kobieco¶ci harmonijnie wspó³pracowa³y, ale nie miesza³y siê wzajemnie.
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #32 : Luty 04, 2009, 22:11:28 »

Nie , Septerra meza nie szukam, ani mi to w glowie. U¶miech U¶miech

Kiara U¶miech U¶miech
Nebulitos
Go¶æ
« Odpowiedz #33 : Luty 04, 2009, 23:59:35 »

Skoro Kredo Mutwa mówi, ¿e kiedy¶ Kobiety i Mê¿czy¼ni byli jedno¶ci± to mo¿na do tego powróciæ. Ciekawe jak to wygl±da³o. Jednak jestem pewien, ¿e by³ to organizm oparty na strukturze mêskiej. Zapewne pochodzimy z Marsa i przylecieli¶my z niego na kamieniu, który le¿y sobie spokojnie w centralnym miejscu ¶wi±tyni w Mekkce.

KIARA
KI - EN-KI
A - A
RA - Bóg RA, syn EN-KI

lub
KI - EN-KI
ARA - non-stop gadaj±ca papuga U¶miech
Ró¿owa
Go¶æ
« Odpowiedz #34 : Luty 05, 2009, 10:54:02 »

Jakie bêd± mo¿liwo¶ci ludzkiego organizmu w nowej rzeczywisto¶ci? Jakie bêdzie nasze nowe DNA, które generuje nowego cz³owieka? Same znaki zapytania. A mnie generalnie interesuje ten nowy mê¿czyzna, gdy¿ trochê Panów ju¿ dojrza³ych wokó³ mnie pozosta³o. Choæ ten najstarszy, senior Rodu-dziarski, samodzielny, staraj±cy siê o swoje wiekowe zdrowie nie  przetrzyma³. A jeszcze w sierpniu 2008 r byli¶my razem na urlopie w Zakopanem. Odszed³ ukoñczywszy 94 rok ¿ycia. Jeszcze na szpitalnym ³ó¿ku po ciê¿kiejoperacji, nie móg³ mówiæ zaintubowany, macza³ stopami daj±c w ten sposób znaæ, ¿e jeszcze ¿yje, nie poddaje siê. Ho³d Ci oddaj± Papciu za Twoj± dzielno¶æ, staranie i Twoj± wewnêtrzn± przemianê. Pozosta³ dla mnie symbolem mê¿czyzny zawsze szarmanckim wobec kobiet. Stara³ siê nad±¿yæ za tymi czasami i pos³ugiwa³ siê komputerem do koñca. Pomimo wieku ogromny mia³ apetyt na ¿ycie. jest dla mnie inspiracj± do dzia³ania, do wewnêtrznej przemiany. Piêkny mê¿czyzna-móg³by byæ MʯCZYZN¡ NOWYCH CZASÓW.   
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #35 : Luty 05, 2009, 11:24:28 »

Piêkno drzemie w ka¿dym z nas, nie ka¿dy jednak potrafi je wydobyæ i ukazaæ ¶wiatu.
Ró¿owa, piêknym uczuciem namalowa³a¶ portret, przypuszczam, ¿e dziadka. Oby takich mê¿czyzn nam nie zabrak³o.
Wzruszy³am siê Twoim wzruszeniem …  U¶miech

Septerra
Go¶æ
« Odpowiedz #36 : Luty 08, 2009, 13:50:27 »

Skoro Kredo Mutwa mówi, ¿e kiedy¶ Kobiety i Mê¿czy¼ni byli jedno¶ci± to mo¿na do tego powróciæ. Ciekawe jak to wygl±da³o. Jednak jestem pewien, ¿e by³ to organizm oparty na strukturze mêskiej. Zapewne pochodzimy z Marsa i przylecieli¶my z niego na kamieniu, który le¿y sobie spokojnie w centralnym miejscu ¶wi±tyni w Mekkce.

KIARA
KI - EN-KI
A - A
RA - Bóg RA, syn EN-KI

lub
KI - EN-KI
ARA - non-stop gadaj±ca papuga U¶miech

Tak tak.. albo jeden z bohaterów "króla lwa" o ile mnie pamiêæ nie myli Mrugniêcie Mrugniêcie

Nie , Septerra meza nie szukam, ani mi to w glowie.
No wiesz, a mo¿e najwy¿szy czas Jêzyk

Bêdziesz chcia³a kiedy¶ wyj¶æ za m±¿? (je¶li mogê spytaæ)
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #37 : Luty 08, 2009, 15:41:35 »

Nie nie bede juz nigdy chciala wyjsc za maz. Ale nie znaczy to,  iz nie bede miala ukochanego. Nie jestem zainteresowana zadnym slubem, ni jakom kolwiek urzedowa legalizacja mojego zwiazku..

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Luty 08, 2009, 15:42:44 wys³ane przez Kiara » Zapisane
Micha³
Go¶æ
« Odpowiedz #38 : Luty 08, 2009, 17:59:03 »

Droga Kiaro i Septerro... Od podobnych pytañ (oraz odpowiedzi) s± PW...  trzymajcie siê tej podpowiedzi na drugi raz, dobrze?   Cool

wasz kochany moderator  Mrugniêcie
Ró¿owa
Go¶æ
« Odpowiedz #39 : Luty 09, 2009, 10:11:01 »

Dziêkujê Paniom Lucynie i Ptakowi za mi³y odbiór i trafne spostrze¿enia. Papcio to mój ojciec-ja te¿ ju¿ jestem wiekowa ale tu nie wiek siê liczy a stan ducha. Kto¶ mi powiedzia³ tak króciutko o mê¿czyznie nowych czasów, ¿e bêdzie o pó³ kroku wyprzedza³ kobietê z uwagi na swoj± moc, któr± bêdzie j± wspieraæ. Jest to dla mnie przepiêkne i dlatego to Wam przekazujê.
Blad
Go¶æ
« Odpowiedz #40 : Luty 09, 2009, 16:11:28 »

Dziêkujê Paniom Lucynie i Ptakowi za mi³y odbiór i trafne spostrze¿enia. Papcio to mój ojciec-ja te¿ ju¿ jestem wiekowa ale tu nie wiek siê liczy a stan ducha. Kto¶ mi powiedzia³ tak króciutko o mê¿czyznie nowych czasów, ¿e bêdzie o pó³ kroku wyprzedza³ kobietê z uwagi na swoj± moc, któr± bêdzie j± wspieraæ. Jest to dla mnie przepiêkne i dlatego to Wam przekazujê.
to ju¿ by³o U¶miech

zodiakus71
Go¶æ
« Odpowiedz #41 : Luty 09, 2009, 17:18:25 »

Szanowne Panie po cóż pisać jaki będzie mężczyzna przyszłości skoro większość kobiet podświadomie marzy o swoim rycerzu na białym koniu , który wyrwie je z otaczającego złego świata i trzymając silno w swych ramionach zawiezie do krainy wiecznego szczęścia i miłości , który wysłucha , przytuli , da się tłuc waszemi rączętami kiedy jesteście nie w sosie i który da klapsa jak jesteście nieznośne Chichot
Więc raczej to powinien być facet nie z tej epoki ot taki powrót do przeszłości Chichot
Co do niechęci do golenia u współplemieńców rasy męskiej to jakiegoś czasu miałem podobny problem . Problem ustał po wymianie maszynki z tępymi nożykami na nową Chichot
« Ostatnia zmiana: Luty 09, 2009, 17:18:53 wys³ane przez zodiakus71 » Zapisane
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 3453

« Odpowiedz #42 : Luty 09, 2009, 23:41:39 »

zodiakus71 U¶miech Jestem ciekawa skad ty to wiesz Jêzyk dok³adnie tak mi siê marzy !! moze dlatego ze ja nie jestem z tej epoki Jêzyk Du¿y u¶miech

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

Ksiêga Koheleta 3,1
zodiakus71
Go¶æ
« Odpowiedz #43 : Luty 10, 2009, 15:53:23 »

Cóż są rzeczy niezmienne w świecie mężczyzn i kobiet , stałe i tak musi zostać . To właśnie jedna z tych rzeczy . I kobiety i mężczyźni chcą zmieniać swoich partnerów według własnych upodobań i marzeń i tu jest chyba błąd bo z praw fizyki wiadomo że każda siła akcji spotyka się z reakcją skierowaną w odwrotnym kierunku , więc najlepiej według mnie zostawić naprawianie partnerów w spokoju , wspominać od czasu do czasu o swoich marzeniach może się zdarzyć że się spełnią bo partner chętniej spełni marzenie drugiej osoby bo mu przynajmniej EGO wzrośnie niż się zmieni na czyjeś życzenie bo wtedy będzie czuł się jak niewolnik wykonujący polecenia.
Mężczyźni powinni się zmienić może pod względem świadomości duchowej co pozwoliło by lepiej zrozumieć im kobiety i to już się po części dzieje ale ich fizyczność i podejście do życia od strony fizycznej powinno pozostać conajmniej na takim poziomie jak jest .
No może trochę technicznie ze swojej fizyczności też powinni się podszkolić Du¿y u¶miech ale według sondaży z tym też co raz lepiej Chichot
« Ostatnia zmiana: Luty 11, 2009, 12:18:22 wys³ane przez zodiakus71 » Zapisane
zodiakus71
Go¶æ
« Odpowiedz #44 : Luty 11, 2009, 12:27:55 »

Najprostsze rozwi±zania s± najskuteczniejsze .
 Udany SEX tak by kobieta i mê¿czyzna  znale¼li siê w tzw "siódmym niebie " ,  zapewne to bêzie bardzo rozwijaj±ce duchowo  Du¿y u¶miech
Skoro zostali¶my uwiêzieni przez Stwórcê w ziemskiej cielesnej pow³oce wykorzystujmy narzêdzia w jakie nas wyposa¿y³.  Du¿y u¶miech

PHIRIOORI
Go¶æ
« Odpowiedz #45 : Luty 12, 2009, 12:08:18 »

Najprostsze rozwi±zania s± najskuteczniejsze .
 Udany SEX tak by kobieta i mê¿czyzna  znale¼li siê w tzw "siódmym niebie " ,  zapewne to bêzie bardzo rozwijaj±ce duchowo  Du¿y u¶miech
"Skoro zostali¶my uwiêZILI¦MY siê  w ziemskiej cielesnej pow³oce wykorzystujmy narzêdzia w jakie nas wyposa¿y³.  Du¿y u¶miech "<"

Mê¿czyzna "nowych" czasów - to mê¿czyzna naszych czasów. A nie czasów kogo¶ innego.
tj. taki, którego przyci±gasz ZNAJ¡C DOBRZE SIEBIE. (a nie swoje kole¿anki, czy spo³eczno¶æ).

Jak siê szybko jedzie, to mo¿na przeoczyæ Ciekawe widoki.
Wtedy warto wróciæ na turystyczny szlak i przyjrzeæ siê bardziej.

"Ludzie" maj± sk³onno¶æ do pod±¿ania za stadem lub za horyzontem
ale stado ³atwo mo¿e zadeptaæ kwiatki czy per³y, a horyzont zawsze trzyma dystans.
Dlatego czasem stada na jak±¶ ³±czkê, 
skoro trawê lubi± i w trawie gustuj±.

« Ostatnia zmiana: Luty 15, 2009, 16:08:14 wys³ane przez PHIRIOORI » Zapisane
zodiakus71
Go¶æ
« Odpowiedz #46 : Luty 12, 2009, 12:24:57 »

W mojej wypowiedzi raczej chodzi³o o wspólny rozwój duchowy kobiety i mê¿czyzny . Dla mnie rozwój 1 szt. cz³owieka bez jego odpowiednika w p³ci przeciwnej jest niekompletny w ka¿dej sferze . Podkre¶lam niekompletny  choæ w jakim¶ stopniu mo¿liwy . Wzajemnie siê potrzebujemy  , wzajemnie doskonalimy siê chocia¿ czêsto sobie z tego nie zdajemy sprawy , wiêc czy to mê¿czyzna czy te¿ kobieta nowych czasów bêd± tacy jak ich partnerzy i jedni i drudzy bêd± pod±¿aæ za sob± oby tylko w s³usznym kierunku . Bez was drogie Panie jeste¶my sami dla siebie niczym i odwrotnie .
Biorê pod uwagê tylko mo¿liwo¶æ mê¿czyzna -kobieta resztê przemilczam bo to ju¿ inny poruszany w±tek.
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #47 : Luty 12, 2009, 13:47:16 »

Tak, te czasy , czy nowe czasy , to absolutna harmonia miedzy aspektami, czyli kobieta i mezczyzna, na wszystkich poziomach.
Nasze podejscie do seksualnosci zmiemi sie, wieksza role w stosunkach miedzy ludzkich odgrywac bedzie milosc, jej wszystkie aspekty.
Kobiety i mezczyzni wyjda z pol walki i rywalizacji miedzy soba, zaczna dostrzegac piekno i dobro wspolnej egzystecji opartej na wsplpracy.
Mezczyzna nowych czasow? To taki , ktory przestanie cenic w sobie jako priorytet przewage sily.
Kobieta nowych czasow to taka, ktora zacznie dzielic  sie z mezczyzna swoja wiedza. Niby nic wielkiego, a jednak....

kiara U¶miech U¶miech
zodiakus71
Go¶æ
« Odpowiedz #48 : Luty 12, 2009, 13:57:21 »

Kiara znam zwi±zki gdzie to kobieta ma przewagê si³y Du¿y u¶miech
A kobiety zazwyczaj zawsze chêtnie siê dziel± swoj± wiedz± z partnerem i zazwyczaj dorzucaj± do tego wiedzê swoich kole¿anek Du¿y u¶miech
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #49 : Luty 12, 2009, 14:09:09 »

Kiara znam zwi±zki gdzie to kobieta ma przewagê si³y Du¿y u¶miech
A kobiety zazwyczaj zawsze chêtnie siê dziel± swoj± wiedz± z partnerem i zazwyczaj dorzucaj± do tego wiedzê swoich kole¿anek Du¿y u¶miech

Pewnie masz racje, ale nie o taka wiedze chodzi jak myslisz..... Du¿y u¶miech Du¿y u¶miech

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Luty 12, 2009, 14:09:50 wys³ane przez Kiara » Zapisane
Strony: 1 [2] 3 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: