dczion
Gość
|
 |
« : Luty 05, 2009, 14:04:43 » |
|
Nie wiem od czego zaczac a juz napewno nie chcial bym wzbudzac sensacji. (Dawid) Urodzilem sie 22/01/1980 i mam wrazenie ze mnie szukacie albo mojego wujka(Wlodek) , obecnie przezywam niewielkie stany nirwany so jednak bardzo slabe i jezeli mial by je opisac to przypominaja uczucie orgazmu . Od pewnego czasu dzieja sie ze mna dziwne zeczy oraz wewnetrzny niepokuj(...) moja siostra powiedziala ze troche zfiksowalem a znajomi dziwnie sie na mnie patrza za moje poglady. Wlodek jest uznawany za schizofremika i mowi sie ze to rodzinne , przez ok 1 roku mialem dziwne odczucia i strasznie sie tego balem ale podswiadomie czulem ze musze jechac do Wlodka ktorego nie widzialem ok 10 lat a on mi udzieli wszystkich odpowiedzi, siedzielismy przez 3 dni przy jednym stole i prawie wogule ze soba nie rozmawialismy wypalilismy tylko 5g canabis, Wlodek siedzial ogromnie zamyslony a w jego oczach nie bylo oblendu tylko wpatrywal sie przed siebie i czasami sie usmiechal i nagle powiedzial cos w rodzju dokladnie nie pamientam " nic nie rozumiecie ja promieniuje i ze wydziela jakies fale magnetyczne powiedzial jeszcze chyba ze sa szkodliwe dla ludzi " zaslonil wszystkie okna i zasadzil las w kolo domu. dopiero 2 dni temu ulozylem wszystkie znaki(...) w jedna calosc. Nie chcial bym was odrywac od pracy oraz rozczarowac nie wie czy mowie prawde podzielilem sie z wami moimi odczuciami bo nie mam o tym z kim porozmawiac inni mysla ze troche zfiksowalem, od pewnego czasu odnajduje znaki ale kazdy mozna jakos wytlumaczyc , najdziwniejsze jest to ze mam wrazenie ze to moje przeznaczenie. Jeszcze kilka miesiecy temu niewiedzialem co to jest nirvana , wydaje mi sie ze odczuwalem ja juz dziecinstwie tylko myslalem ze to zwykle dreszcze, a kilka dni temu nie wiedzialem co to oznacza Era Wodnika. Mam kompletny mentlik w glowie. Czy mozna to jakos sprawdzic
|
|
|
|
|
|
|
Mora
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1 : Luty 05, 2009, 14:13:12 » |
|
Nirwana - (dosÂłownie zgaÂśniĂŞcie, zdmuchniĂŞcie) W buddyzmie jest to nieuwarunkowany stan (skt asamskṛta dharma) wyzwolenia od cyklu narodzin i Âśmierci, czyli samsary. Osoba, ktĂłra osiÂągnĂŞÂła stan Nirwany jest wyzwolona od cierpienia i przyczyn cierpienia (patrz Cztery szlachetne prawdy), poniewaÂż usunĂŞÂła niewiedzĂŞ, ktĂłra jest ÂźrĂłdÂłem cierpienia tak, Âże nie powstajÂą splamienia i odpowiadajÂąca im karma, a po jej Âśmierci nie dochodzi do kolejnego wcielenia (patrz dwanaÂście ogniw wspó³zaleÂżnego powstawania). obecnie przezywam niewielkie stany nirwany so jednak bardzo slabe i jezeli mial by je opisac to przypominaja uczucie orgazmu . eeee... a moÂżesz to jakoÂś opisaĂŚ bardziej precyzyjnie bo ciĂŞÂżko mi jest Ciebie zrozumieĂŚ.
|
|
|
|
|
|
|
dczion
Gość
|
 |
« Odpowiedz #2 : Luty 05, 2009, 14:32:08 » |
|
kiedy moje dziewczyna mowila ze ja cos boli odczuwalem wspulczucie i kladlem na niej rence czulem jakies dziwne dreszcze i wewnentrze promienie chuba plynace pod pempek tak jakby paraliz i lzy w oczach. Podobne uczucie kiedy rozmawialem z bogiem
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #3 : Luty 05, 2009, 14:37:41 » |
|
Witaj dczion. Nie zwariowales, budzisz sie duchowo i szukasz wyjasnien stanow , ktore przezywasz. Pisz , widzisz wielu jest na forum mlodych ludzi , ktorzy tez tak sie budza, pomoga ci. O bardziej osobistych przezyciach dyskutuj z nimi na pw. Bo sa i tacy w srod nas , ktorzy nie rozumiejac , beda starali sie ciebie osmieszac. Nie przejmuj sie, po malu zacznie sie wszystko ukladac a ty wiecej zrozumiesz. Trzymaj sie, badz silny. Kiara 
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 05, 2009, 14:39:23 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
Tenebrael
Gość
|
 |
« Odpowiedz #4 : Luty 05, 2009, 14:49:18 » |
|
dczion - To co siê z Tob¹ dzieje to normalne pierwsze objawy uaktywnienia wewnêtrznych mocy. Ja tak mia³em, kiedy zaczyna³em siê zajmowaÌ parapsychik¹. Kiedy umys³ styka siê z tymi rzeczami, nie jest w stanie do koùca tego najpierw wcieliÌ w ¿ycie, jest to coœ "obcego", nieznanego, dziwnego. St¹d czasami mo¿esz dziwnie reagowaÌ na t¹ energiê. Co polecam? Spokojna, kontemplacyjna medytacja, nakierunkowana na to, by dojœÌ do sedna tej mocy, poznaÌ j¹, "zaprzyjaŸniÌ" siê z ni¹. Œwietna jest te¿ ksi¹¿eczka "Rozwój zdolnoœci parapsychicznych" - z punktu widzenia kogoœ, kto siê tym d³uzej zajmuje nieprawdopodobnie naiwna i schematyczna, ale na pocz¹tek œwietna jako wstêp.
Natomiast canabisu zdecydowanie nie polecam ;]
Pozdrowienia, trzymaj siĂŞ!
|
|
|
|
|
|
|
BRAIN
Gość
|
 |
« Odpowiedz #5 : Luty 05, 2009, 16:13:25 » |
|
Ludzie czy Wy nie widzicie Âże kolega dczion robi sobie z Was po prostu jaja  ? Bez obrazy ale po treÂści moÂżna wywnioskowaĂŚ Âże jest to tania prowokacja w stylu trollĂłw na forum onetu  PĂłki co dczion proponujĂŞ abyÂś nastĂŞpnym razem pomiĂŞdzy spalaniem kolejnych gramĂłw zapoznaÂł siĂŞ choĂŚ trochĂŞ ze sÂłownikiem ortograficznym, poniewaÂż Twoja ortografia jest na poziomie poniÂżej dna
|
|
|
|
|
|
|
Tenebrael
Gość
|
 |
« Odpowiedz #6 : Luty 05, 2009, 16:36:52 » |
|
Ludzie czy Wy nie widzicie ¿e kolega dczion robi sobie z Was po prostu jaja  ? Bez obrazy ale po treœci mo¿na wywnioskowaÌ ¿e jest to tania prowokacja w stylu trollów na forum onetu  Póki co dczion proponujê abyœ nastêpnym razem pomiêdzy spalaniem kolejnych gramów zapozna³ siê choÌ trochê ze s³ownikiem ortograficznym, poniewa¿ Twoja ortografia jest na poziomie poni¿ej dna Mo¿liwe, ze prowokacja, chocia¿ objawy, które opisuje, doœÌ dobrze pasuj¹ do tych, które siê czêsto miewa na pocz¹tku "zabawy" w parapsychikê. St¹d odpisa³em, a co mi tam  Krzywda mi siê nie sta³a, a moze ktoœ na tym kiedyœ skorzysta 
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #7 : Luty 05, 2009, 16:40:42 » |
|
 nie wiesz , ze jak sie takich ludzi bardzo powaznie trakytuje, to oni traca orietacje? Zaczynaja sie zastanawiac kto jest "madry" , a kto "glupi"? Nie wiedza czy to zarty , czy ktos sie dal nabrac? ; Z zasady zmieniaja ton , wciaga ich dyskusja staja sie powazni, rozmowa toczy sie normalnie i o to chodzi. kiara 
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 05, 2009, 21:44:41 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
Mora
Gość
|
 |
« Odpowiedz #8 : Luty 05, 2009, 18:32:13 » |
|
Ludzie czy Wy nie widzicie ¿e kolega dczion robi sobie z Was po prostu jaja  ? Bez obrazy ale po treœci mo¿na wywnioskowaÌ ¿e jest to tania prowokacja w stylu trollów na forum onetu  Póki co dczion proponujê abyœ nastêpnym razem pomiêdzy spalaniem kolejnych gramów zapozna³ siê choÌ trochê ze s³ownikiem ortograficznym, poniewa¿ Twoja ortografia jest na poziomie poni¿ej dna Do wszystkiego jesteœ tak uprzedzony? Nie wiedzia³em ¿e jesteœ wszechwiedz¹cy indywiduum na tym forum które wie kto mówi prawdê a kto k³amie, robi¹c sobie jaja. Wiêc wybacz ale je¿eli na podstawie tego i¿ na FORUM ONETU jakiœ koleœ sobie robi³ jaja stwierdzasz i¿ dczion tak¿e to robi to jest to tylko ¿a³osna interpretacja. Postaw siê na miejscu tego cz³owieka. Co do autora tego tematu. Jak mo¿esz to postaraj siê bardziej precyzyjnie opisaÌ to co czujesz i t¹ ca³¹ historiê bo widzê ¿e masz du¿o do przekazania ale nie wiesz jak zacz¹Ì. Niestety nie do koùca rozumiem o czym piszesz. mam wrazenie ze mnie szukacie Eee co chcesz powiedzieÌ przez t¹ linijkê? kto Ciê szuka? Pozdrawiam Mora 
|
|
|
|
|
|
|
dczion
Gość
|
 |
« Odpowiedz #9 : Luty 05, 2009, 19:18:19 » |
|
jestem teraz w pracy i nie moge pisac. jezeli uwazacie mnie za wariata to albo nim jestem albo trafilem pod zly adres. za moje bledy tak samo reagowali nauczyciele w szkole jezeli mam za to przeprosic to Przepraszam. oni nie przyjmowali przeprosin
|
|
|
|
|
|
|
Mora
Gość
|
 |
« Odpowiedz #10 : Luty 05, 2009, 19:22:21 » |
|
jestem teraz w pracy i nie moge pisac. jezeli uwazacie mnie za wariata to albo nim jestem albo trafilem pod zly adres. za moje bledy tak samo reagowali nauczyciele w szkole jezeli mam za to przeprosic to Przepraszam. oni nie przyjmowali przeprosin
Wrrr... Nie s³uchaj tych DEBILI, nie przepraszaj bo nie masz za co. Nikt Ciê tutaj nie uwa¿a za wariata. Rozumiem Ciê ¿e pewnie nie masz si³y ale napisz nam dok³adnie t¹ ca³¹ historiê jeszcze raz w bardziej zrozumia³y sposób. Pozdro Mora 
|
|
|
|
|
|
|
dczion
Gość
|
 |
« Odpowiedz #11 : Luty 05, 2009, 21:36:10 » |
|
nie wiem od czego zaczac i nie wiem czego oczekujecie. balem sie takiej reakcji. nie jastem prowokatorem ani klamca. przelalem swoje mysli na to forum. a jesli nie moge sie nimi pdzielic z zeczywistym swiatem to zkim? . boje sie za duzo powiedziec bo niewiem jaka bedzie reakcja. nie potrafie pisac poprawnie to pierwsze forum w moin zyciu wstydze sie swoich bledow wole rozmowe. pracuje dzisiaj do puzna 23:30 czasu Irlandzkiego mieszkam i pracuje tu od ponad 4 lat. z dziewczyna, mama i siostra. jestem calkiem zwyczajny nie oczekujcie za duzo bo mnie to przeraza
i
|
|
|
|
|
|
|
Lucyna D.
Gość
|
 |
« Odpowiedz #12 : Luty 05, 2009, 21:38:34 » |
|
Dczion, nie bój siê niczego, nikt Ciê tu nie skrzywdzi. I nie ma powodu siê baÌ. Zrozum, ¿e nic z³ego Ci siê nie dzieje. Wielu ludzi prze¿ywa to, co Ty, ale nie wszyscy siê boj¹, gdy¿ czêœÌ jest œwiadoma tego, co siê dzieje, rozumie, ¿e to pewien etap rozwoju.
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #13 : Luty 05, 2009, 21:42:06 » |
|
Nie wstydz sie tylko napisz na pw. np. do Mora ( mysle moge za Ciebie zaproponowac?, nie obrazisz sie Mora?), moze bedzie Ci latwiej porozmawiac na poczatek w ten sposob. kiara 
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 05, 2009, 22:47:28 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
dczion
Gość
|
 |
« Odpowiedz #14 : Luty 05, 2009, 22:45:08 » |
|
nie rozumiem
|
|
|
|
|
|
|
dczion
Gość
|
 |
« Odpowiedz #15 : Luty 05, 2009, 22:45:29 » |
|
( mysle moge z Ciebie zaproponowac?, nie obrazisz sie?),
|
|
|
|
|
|
|
dczion
Gość
|
 |
« Odpowiedz #16 : Luty 05, 2009, 22:46:36 » |
|
za duzo emocji nie potrafie sie skupic
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #17 : Luty 05, 2009, 22:48:46 » |
|
( mysle moge z Ciebie zaproponowac?, nie obrazisz sie?),
Pomyslalam iz moge Tobie zaproponowac kontakt na pw. z Mora, i ze on sie z tego powodu nie obrazi.
|
|
|
|
|
|
|
dczion
Gość
|
 |
« Odpowiedz #18 : Luty 05, 2009, 22:50:10 » |
|
dlaczego mora
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #19 : Luty 05, 2009, 22:52:30 » |
|
dlaczego mora
Bo on skierowal sie do Ciebie z wielkim zrozumieniem, a mysle iz jest w podobnym wieku do twojego ( sadzac z twojego opisu) , wiec kontakt byl by latwiejszy miedzy wami.
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 05, 2009, 22:53:43 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
dczion
Gość
|
 |
« Odpowiedz #20 : Luty 05, 2009, 23:01:28 » |
|
jest prawie o polowe mlodszy . spoko ja nigdzie nie uciekam . mozecie do mnie mowic wprost. tylko ze od paru dni chodze jak bomba zegarowa. i wydaje mi sie ze nie moge wszystkim ufac i ze jest jakies zagrozenie to tylko moje mysli sam niewiem czy wiezyc swoim myslom, napisalem do was dlatego bo ostatno spotkalem kobiete ktura pwiedziala zebym sluchal siebie, musze wracac do pracy
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #21 : Luty 05, 2009, 23:02:45 » |
|
No to sluchaj tylko nie wybuchnij... 
|
|
|
|
|
|
|
BRAIN
Gość
|
 |
« Odpowiedz #22 : Luty 06, 2009, 10:01:46 » |
|
Do wszystkiego jesteÂś tak uprzedzony?
Nie wiedziaÂłem Âże jesteÂś wszechwiedzÂący indywiduum na tym forum ktĂłre wie kto mĂłwi prawdĂŞ a kto kÂłamie, robiÂąc sobie jaja.
WiĂŞc wybacz ale jeÂżeli na podstawie tego iÂż na FORUM ONETU jakiÂś koleÂś sobie robiÂł jaja stwierdzasz iÂż dczion takÂże to robi to jest to tylko ÂżaÂłosna interpretacja.
Nie do wszystkiego nie jestem uprzedzony a w Âżadnym wypadku wszechwiedzÂący. Natomiast forum polega na wyraÂżaniu swojego zdania wiĂŞc ja swoje wyraziÂłem. Postaw siĂŞ na miejscu tego czÂłowieka.
Postawi³em siê i trudno mi jest sobie wyobraziÌ cz³owieka ko³o 30stki nie potrafi¹cego skleciÌ sensownego zdania i robi¹cego mnóstwo b³êdów ortograficznych (nie literówek). Ca³a historia wrêcz jak z Monty Pythona, którego nawiasem mówi¹c lubie, lubie te¿ ¿art abstrakcyjny  Mo¿e siê mylê... mo¿e mam zbyt ma³¹ wyobraŸniê...mo¿e jestem czasami chamski... Taki mam charakter ¿e nie owijam w bawe³nê tylko mówiê co myœlê nawet jeœli komuœ to mo¿e sprawiÌ przykroœÌ. Co do dcziona to nadal uwa¿am ¿e jest to prowokacja z jego strony i nadal uwa¿am, ¿e powinien zamiast jarania zainwestowaÌ w naukê ortografii. Jeœli to Ciebie dczion obra¿a lub obra¿a inne osoby bior¹ce udzia³ w tej dyskusji to Wasza sprawa. Natomiast ja nikogo na tym forum nie nazwa³em debilem tak jak to Mora mnie okreœli³. Tak¿e jeœli komuœ powiesz ¿e jest prowokatorem, ¿e powinien nadrobiÌ braki w podstawowej wiedzy jak¹ jest poprawne pos³ugiwanie siê jêzykiem ojczystym (w miarê bo wiadomo nikt prof. Miodkiem nie jest) to jesteœ tym z³ym chamem, natomiast jeœli tego chama nazywasz debilem za 5 minut to ju¿ jesteœ CACY. Pozdrawiam wszystkich debilów i chamów, mam nadziejê ¿e jeszcze jacyœ inni oprócz mnie tu s¹
|
|
|
|
|
|
|
Lucyna D.
Gość
|
 |
« Odpowiedz #23 : Luty 06, 2009, 10:07:48 » |
|
Postawi³em siê i trudno mi jest sobie wyobraziÌ cz³owieka ko³o 30stki nie potrafi¹cego skleciÌ sensownego zdania i robi¹cego mnóstwo b³êdów ortograficznych (nie literówek). Ja znam ludzi, którzy maj¹ wiêcej ni¿ 30 lat i pisz¹ podobnie. O dysleksji nie s³ysza³eœ? Nie ka¿dy te¿ w Polsce ma maturê...
|
|
|
|
|
|
|
wiki
Gość
|
 |
« Odpowiedz #24 : Luty 06, 2009, 10:20:37 » |
|
Wiesz miałam barata okropnego dysgrafika i dyslektyka i w porównaniu z nim jak pisał ....dczion pisze rewelacyjnie  ) Pamiętam rowniez jak nauczyciele sczególnie "strej daty" go dyskryminowali i wyśmiewali nawet w innych klasach jego prace pisemne. Pamiętam dokładnie jak taka geograficzka przeczytała nam jego prace na lekcji, a później powiedziała kto to napisał, myslałam że ze wstydu się spale jak dowiedziałam, się że to on. Miał potworne problemy nie tylko z pisaniem, błędami ale i czytaniem, za to rewelacyjnie opowiadał  ) Wiec domyślam się co czuje dczion pisąc że trudno mu to opisać . Oczywiście zdał maturę i poszedł na studia, dylektyków tam też przyjmują  )) To tyle na temat około trzydziestkowych ludzi robiących błędy  ) Pozdrawiam 
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 06, 2009, 10:22:13 wysłane przez wiki »
|
|
|
|
|
|