Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 23, 2024, 07:17:01

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: [1] 2 3 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Aquarius  (Przeczytany 31383 razy)
0 u¿ytkowników i 4 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
dczion
Go¶æ
« : Luty 05, 2009, 14:04:43 »

Nie wiem od czego zaczac a juz napewno nie chcial bym wzbudzac sensacji. (Dawid) Urodzilem sie 22/01/1980 i mam wrazenie ze mnie szukacie albo mojego wujka(Wlodek) , obecnie przezywam niewielkie stany nirwany so jednak bardzo slabe i jezeli mial by je opisac to przypominaja uczucie orgazmu . Od pewnego czasu dzieja sie ze mna dziwne zeczy oraz wewnetrzny niepokuj(...) moja siostra powiedziala ze troche zfiksowalem a znajomi dziwnie sie na mnie patrza za moje poglady. Wlodek jest uznawany za schizofremika i mowi sie ze to rodzinne , przez ok 1 roku mialem dziwne odczucia i strasznie sie tego balem ale podswiadomie czulem ze musze jechac do Wlodka ktorego nie widzialem ok 10 lat a on mi udzieli wszystkich odpowiedzi, siedzielismy przez 3 dni przy jednym stole i prawie wogule ze soba nie rozmawialismy wypalilismy tylko 5g canabis, Wlodek siedzial ogromnie zamyslony a w jego oczach nie bylo oblendu tylko wpatrywal sie przed siebie i czasami sie usmiechal i nagle powiedzial cos w rodzju dokladnie nie pamientam " nic nie rozumiecie ja promieniuje i ze wydziela jakies fale magnetyczne powiedzial jeszcze chyba ze sa szkodliwe dla ludzi " zaslonil wszystkie okna i zasadzil las w kolo domu. dopiero 2 dni temu ulozylem wszystkie znaki(...) w jedna calosc. Nie chcial bym was odrywac od pracy oraz rozczarowac nie wie czy mowie prawde podzielilem sie z wami moimi odczuciami bo nie mam o tym z kim porozmawiac inni mysla ze troche zfiksowalem, od pewnego czasu odnajduje znaki ale kazdy mozna jakos wytlumaczyc , najdziwniejsze jest to ze mam wrazenie ze to moje przeznaczenie. Jeszcze kilka miesiecy temu niewiedzialem co to jest nirvana , wydaje mi sie ze odczuwalem ja juz dziecinstwie tylko myslalem ze to zwykle dreszcze, a kilka dni temu nie wiedzialem co to oznacza Era Wodnika. Mam kompletny mentlik w glowie. Czy mozna to jakos sprawdzic
Mora
Go¶æ
« Odpowiedz #1 : Luty 05, 2009, 14:13:12 »

Nirwana - (dos³ownie zga¶niêcie, zdmuchniêcie)

W buddyzmie jest to nieuwarunkowany stan (skt asamskṛta dharma) wyzwolenia od cyklu narodzin i ¶mierci, czyli samsary. Osoba, która osi±gnê³a stan Nirwany jest wyzwolona od cierpienia i przyczyn cierpienia (patrz Cztery szlachetne prawdy), poniewa¿ usunê³a niewiedzê, która jest ¼ród³em cierpienia tak, ¿e nie powstaj± splamienia i odpowiadaj±ca im karma, a po jej ¶mierci nie dochodzi do kolejnego wcielenia (patrz dwana¶cie ogniw wspó³zale¿nego powstawania).

obecnie przezywam niewielkie stany nirwany so jednak bardzo slabe i jezeli mial by je opisac to przypominaja uczucie orgazmu .

eeee... a mo¿esz to jako¶ opisaæ bardziej precyzyjnie bo ciê¿ko mi jest Ciebie zrozumieæ.
dczion
Go¶æ
« Odpowiedz #2 : Luty 05, 2009, 14:32:08 »

kiedy moje dziewczyna mowila ze ja cos boli odczuwalem wspulczucie i kladlem na niej rence czulem jakies dziwne dreszcze i wewnentrze promienie chuba plynace pod pempek tak jakby paraliz i lzy w oczach. Podobne uczucie kiedy rozmawialem z bogiem
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #3 : Luty 05, 2009, 14:37:41 »

Witaj dczion. Nie zwariowales, budzisz sie duchowo i szukasz wyjasnien stanow , ktore przezywasz. Pisz , widzisz wielu jest na forum mlodych ludzi , ktorzy tez tak sie budza, pomoga ci. O bardziej osobistych przezyciach dyskutuj z nimi na pw. Bo sa i tacy  w srod nas , ktorzy nie rozumiejac , beda starali sie ciebie osmieszac.
Nie przejmuj sie, po malu zacznie sie wszystko ukladac a ty wiecej zrozumiesz.
Trzymaj sie, badz silny.

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Luty 05, 2009, 14:39:23 wys³ane przez Kiara » Zapisane
Tenebrael
Go¶æ
« Odpowiedz #4 : Luty 05, 2009, 14:49:18 »

dczion - To co siê z Tob± dzieje to normalne pierwsze objawy uaktywnienia wewnêtrznych mocy. Ja tak mia³em, kiedy zaczyna³em siê zajmowaæ parapsychik±. Kiedy umys³ styka siê z tymi rzeczami, nie jest w stanie do koñca tego najpierw wcieliæ w ¿ycie, jest to co¶ "obcego", nieznanego, dziwnego. St±d czasami mo¿esz dziwnie reagowaæ na t± energiê. Co polecam? Spokojna, kontemplacyjna medytacja, nakierunkowana na to, by doj¶æ do sedna tej mocy, poznaæ j±, "zaprzyja¼niæ" siê z ni±. ¦wietna jest te¿ ksi±¿eczka "Rozwój zdolno¶ci parapsychicznych" - z punktu widzenia kogo¶, kto siê tym d³uzej zajmuje nieprawdopodobnie naiwna i schematyczna, ale na pocz±tek ¶wietna jako wstêp.

Natomiast canabisu zdecydowanie nie polecam ;]

Pozdrowienia, trzymaj siê!
BRAIN
Go¶æ
« Odpowiedz #5 : Luty 05, 2009, 16:13:25 »

Ludzie czy Wy nie widzicie ¿e kolega dczion robi sobie z Was po prostu jaja U¶miech ?

Bez obrazy ale po tre¶ci mo¿na wywnioskowaæ ¿e jest to tania prowokacja w stylu trollów na forum onetu U¶miech

Póki co dczion proponujê aby¶ nastêpnym razem pomiêdzy spalaniem kolejnych gramów zapozna³ siê choæ trochê ze s³ownikiem ortograficznym, poniewa¿ Twoja ortografia jest na poziomie poni¿ej dna
Tenebrael
Go¶æ
« Odpowiedz #6 : Luty 05, 2009, 16:36:52 »

Ludzie czy Wy nie widzicie ¿e kolega dczion robi sobie z Was po prostu jaja U¶miech ?

Bez obrazy ale po tre¶ci mo¿na wywnioskowaæ ¿e jest to tania prowokacja w stylu trollów na forum onetu U¶miech

Póki co dczion proponujê aby¶ nastêpnym razem pomiêdzy spalaniem kolejnych gramów zapozna³ siê choæ trochê ze s³ownikiem ortograficznym, poniewa¿ Twoja ortografia jest na poziomie poni¿ej dna

Mo¿liwe, ze prowokacja, chocia¿ objawy, które opisuje, do¶æ dobrze pasuj± do tych, które siê czêsto miewa na pocz±tku "zabawy" w parapsychikê. St±d odpisa³em, a co mi tam U¶miech Krzywda mi siê nie sta³a, a moze kto¶ na tym kiedy¶ skorzysta U¶miech
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #7 : Luty 05, 2009, 16:40:42 »

U¶miech  nie wiesz , ze jak sie takich ludzi bardzo powaznie trakytuje, to oni traca orietacje? Zaczynaja sie zastanawiac kto jest "madry" , a kto "glupi"?
Nie wiedza czy to zarty , czy ktos sie dal nabrac? ;
Z zasady zmieniaja ton , wciaga ich dyskusja staja sie powazni, rozmowa toczy sie normalnie  i o to chodzi.

kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Luty 05, 2009, 21:44:41 wys³ane przez Kiara » Zapisane
Mora
Go¶æ
« Odpowiedz #8 : Luty 05, 2009, 18:32:13 »

Do wszystkiego jeste¶ tak uprzedzony?

Nie wiedzia³em ¿e jeste¶ wszechwiedz±cy indywiduum na tym forum które wie kto mówi prawdê a kto k³amie, robi±c sobie jaja.

Wiêc wybacz ale je¿eli na podstawie tego i¿ na FORUM ONETU jaki¶ kole¶ sobie robi³ jaja stwierdzasz i¿ dczion tak¿e to robi to jest to tylko ¿a³osna interpretacja.

Postaw siê na miejscu tego cz³owieka.

Co do autora tego tematu. Jak mo¿esz to postaraj siê bardziej precyzyjnie opisaæ to co czujesz i t± ca³± historiê bo widzê ¿e masz du¿o do przekazania ale nie wiesz jak zacz±æ. Niestety nie do koñca rozumiem o czym piszesz.

mam wrazenie ze mnie szukacie
Eee co chcesz powiedzieæ przez t± linijkê? kto Ciê szuka?

Pozdrawiam
Mora U¶miech
dczion
Go¶æ
« Odpowiedz #9 : Luty 05, 2009, 19:18:19 »

jestem teraz w pracy i nie moge pisac. jezeli uwazacie mnie za wariata to albo nim jestem albo trafilem pod zly adres. za moje bledy tak samo reagowali nauczyciele w szkole jezeli mam za to przeprosic to Przepraszam. oni nie przyjmowali przeprosin
Mora
Go¶æ
« Odpowiedz #10 : Luty 05, 2009, 19:22:21 »

jestem teraz w pracy i nie moge pisac. jezeli uwazacie mnie za wariata to albo nim jestem albo trafilem pod zly adres. za moje bledy tak samo reagowali nauczyciele w szkole jezeli mam za to przeprosic to Przepraszam. oni nie przyjmowali przeprosin
Wrrr...
Nie s³uchaj tych DEBILI, nie przepraszaj bo nie masz za co. Nikt Ciê tutaj nie uwa¿a za wariata. Rozumiem Ciê ¿e pewnie nie masz si³y ale napisz nam dok³adnie t± ca³± historiê jeszcze raz w bardziej zrozumia³y sposób.

Pozdro
Mora U¶miech U¶miech
dczion
Go¶æ
« Odpowiedz #11 : Luty 05, 2009, 21:36:10 »

nie wiem od czego zaczac i nie wiem czego oczekujecie. balem sie takiej reakcji. nie jastem prowokatorem ani klamca. przelalem swoje mysli na to forum. a jesli nie moge sie nimi pdzielic z zeczywistym swiatem to zkim? . boje sie za duzo powiedziec bo niewiem jaka bedzie reakcja. nie potrafie pisac poprawnie to pierwsze forum w moin zyciu wstydze sie swoich bledow wole rozmowe. pracuje dzisiaj do puzna 23:30 czasu Irlandzkiego mieszkam i pracuje tu od ponad 4 lat. z dziewczyna,  mama i siostra. jestem calkiem zwyczajny nie oczekujcie za duzo bo mnie to przeraza

i
Lucyna D.
Go¶æ
« Odpowiedz #12 : Luty 05, 2009, 21:38:34 »

Dczion, nie bój siê niczego, nikt Ciê tu nie skrzywdzi. I nie ma powodu siê baæ. Zrozum, ¿e nic z³ego Ci siê nie dzieje. Wielu ludzi prze¿ywa to, co Ty, ale nie wszyscy siê boj±, gdy¿ czê¶æ jest ¶wiadoma tego, co siê dzieje, rozumie, ¿e to pewien etap rozwoju.
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #13 : Luty 05, 2009, 21:42:06 »

Nie wstydz sie tylko napisz na pw. np. do Mora ( mysle  moge  za  Ciebie zaproponowac?, nie obrazisz sie Mora?), moze bedzie Ci latwiej porozmawiac na poczatek w ten sposob.

kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Luty 05, 2009, 22:47:28 wys³ane przez Kiara » Zapisane
dczion
Go¶æ
« Odpowiedz #14 : Luty 05, 2009, 22:45:08 »

nie rozumiem
dczion
Go¶æ
« Odpowiedz #15 : Luty 05, 2009, 22:45:29 »

( mysle  moge  z  Ciebie zaproponowac?, nie obrazisz sie?),
dczion
Go¶æ
« Odpowiedz #16 : Luty 05, 2009, 22:46:36 »

za duzo emocji nie potrafie sie skupic
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #17 : Luty 05, 2009, 22:48:46 »

( mysle  moge  z  Ciebie zaproponowac?, nie obrazisz sie?),

Pomyslalam iz moge Tobie zaproponowac kontakt na pw. z Mora, i ze on sie z tego powodu nie obrazi.
dczion
Go¶æ
« Odpowiedz #18 : Luty 05, 2009, 22:50:10 »

dlaczego mora
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #19 : Luty 05, 2009, 22:52:30 »

dlaczego mora
Bo on skierowal sie do Ciebie z wielkim zrozumieniem, a mysle iz jest w podobnym wieku do twojego ( sadzac z twojego opisu) , wiec kontakt byl by latwiejszy miedzy wami.
« Ostatnia zmiana: Luty 05, 2009, 22:53:43 wys³ane przez Kiara » Zapisane
dczion
Go¶æ
« Odpowiedz #20 : Luty 05, 2009, 23:01:28 »

jest prawie o polowe mlodszy . spoko ja nigdzie nie uciekam . mozecie do mnie mowic wprost. tylko ze od paru dni chodze jak bomba zegarowa. i wydaje mi sie ze nie moge wszystkim ufac i ze jest jakies zagrozenie to tylko moje mysli sam niewiem czy wiezyc swoim myslom, napisalem do was dlatego bo ostatno spotkalem kobiete ktura pwiedziala zebym sluchal siebie, musze wracac do pracy
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #21 : Luty 05, 2009, 23:02:45 »

No to sluchaj tylko nie wybuchnij... Mrugniêcie U¶miech
BRAIN
Go¶æ
« Odpowiedz #22 : Luty 06, 2009, 10:01:46 »

Do wszystkiego jeste¶ tak uprzedzony?

Nie wiedzia³em ¿e jeste¶ wszechwiedz±cy indywiduum na tym forum które wie kto mówi prawdê a kto k³amie, robi±c sobie jaja.

Wiêc wybacz ale je¿eli na podstawie tego i¿ na FORUM ONETU jaki¶ kole¶ sobie robi³ jaja stwierdzasz i¿ dczion tak¿e to robi to jest to tylko ¿a³osna interpretacja.

Nie do wszystkiego nie jestem uprzedzony a w ¿adnym wypadku wszechwiedz±cy.
Natomiast forum polega na wyra¿aniu swojego zdania wiêc ja swoje wyrazi³em.

Postaw siê na miejscu tego cz³owieka.

Postawi³em siê i trudno mi jest sobie wyobraziæ cz³owieka ko³o 30stki nie potrafi±cego skleciæ sensownego zdania i robi±cego mnóstwo b³êdów ortograficznych (nie literówek). Ca³a historia wrêcz jak z Monty Pythona, którego nawiasem mówi±c lubie, lubie te¿ ¿art abstrakcyjny U¶miech

Mo¿e siê mylê... mo¿e mam zbyt ma³± wyobra¼niê...mo¿e jestem czasami chamski...
Taki mam charakter ¿e nie owijam w bawe³nê tylko mówiê co my¶lê nawet je¶li komu¶ to mo¿e sprawiæ przykro¶æ.

Co do dcziona to nadal uwa¿am ¿e jest to prowokacja z jego strony i nadal uwa¿am, ¿e powinien zamiast jarania zainwestowaæ w naukê ortografii. Je¶li to Ciebie dczion obra¿a lub obra¿a inne osoby bior±ce udzia³ w tej dyskusji to Wasza sprawa.
Natomiast ja nikogo na tym forum nie nazwa³em debilem tak jak to Mora mnie okre¶li³.

Tak¿e je¶li komu¶ powiesz ¿e jest prowokatorem, ¿e powinien nadrobiæ braki w podstawowej wiedzy jak± jest poprawne pos³ugiwanie siê jêzykiem ojczystym (w miarê bo wiadomo nikt prof. Miodkiem nie jest) to jeste¶ tym z³ym chamem,
natomiast je¶li tego chama nazywasz debilem za 5 minut to ju¿ jeste¶ CACY.

Pozdrawiam wszystkich debilów i chamów, mam nadziejê ¿e jeszcze jacy¶ inni oprócz mnie tu s± U¶miech

Lucyna D.
Go¶æ
« Odpowiedz #23 : Luty 06, 2009, 10:07:48 »

Postawi³em siê i trudno mi jest sobie wyobraziæ cz³owieka ko³o 30stki nie potrafi±cego skleciæ sensownego zdania i robi±cego mnóstwo b³êdów ortograficznych (nie literówek).

Ja znam ludzi, którzy maj± wiêcej ni¿ 30 lat i pisz± podobnie. O dysleksji nie s³ysza³e¶? Nie ka¿dy te¿ w Polsce ma maturê...
wiki
Go¶æ
« Odpowiedz #24 : Luty 06, 2009, 10:20:37 »

Wiesz miałam barata okropnego dysgrafika i dyslektyka i w porównaniu z nim jak pisał ....dczion pisze rewelacyjnie U¶miech)
 Pamiętam rowniez jak nauczyciele sczególnie "strej daty" go dyskryminowali i wyśmiewali nawet w innych klasach jego prace pisemne. Pamiętam dokładnie jak taka geograficzka przeczytała nam jego prace na lekcji, a później powiedziała kto to napisał, myslałam że ze wstydu się spale jak dowiedziałam, się że to on.

Miał potworne problemy nie tylko z pisaniem, błędami ale i  czytaniem, za to rewelacyjnie opowiadał U¶miech) Wiec domyślam się co czuje dczion pisąc że trudno mu to opisać .

Oczywiście zdał maturę i poszedł na studia, dylektyków tam też przyjmują U¶miech))

To tyle na temat około trzydziestkowych ludzi robiących błędy U¶miech)

Pozdrawiam U¶miech
« Ostatnia zmiana: Luty 06, 2009, 10:22:13 wys³ane przez wiki » Zapisane
Strony: [1] 2 3 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: