zodiakus71
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #25 : Luty 19, 2009, 22:25:07 » |
|
t0m3k12 to nam da ¿e wed³ug informacji jakie ju¿ s± z wykopalisk co¶ tam jest i warto to cos odkopaæ by sie dowiedzieæ o dawnej kulturze a je¶li co¶ z tego mo¿e wynikn±æ dobrego to czemu nie ?
|
|
|
|
|
|
|
Kap³an 718
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #26 : Luty 19, 2009, 23:09:20 » |
|
jemu pewnie chodzi co nam da to gadanie o tym - to mu odpisa³em...
718'
|
|
|
|
|
|
|
Cysio91
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #27 : Luty 20, 2009, 15:45:39 » |
|
lepiej dajcie dane i foty tego co maj± do kopania i wtedy mo¿na gadaæ ile to mo¿e zaj±æ
|
|
|
|
|
|
|
Enigma
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #28 : Luty 20, 2009, 18:15:55 » |
|
Mi równiez wydaje sie ze wykopanie 20 metrowej dziury przedsiewziecie spore i innej klasy niz, wykopki archeologiczne. Ale tak sobie mysle, moze z labirytu wiedzie jakis korytarzyk do Chufu? No bo po co tak staraja sie odszukac labirynt (pomijaj±c skarby) Jesli naprawde jest tak rozleg³y...albo jakis kortyarzyk pod sfinxem i sprawa za³atwiona
|
|
|
|
|
|
|
Kap³an 718
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #29 : Luty 20, 2009, 18:20:29 » |
|
CZYTAJ ENIGMA SESJE UWA¯NIEJ - PCH NIE CHODZI O SKARBY - CEL JEST INNY!!!
718'
|
|
|
|
|
|
|
Enigma
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #30 : Luty 20, 2009, 22:45:50 » |
|
Nie napisa³am ze z³ota komnata jest ostatecznym celem - sam czytaj uwazniej.
I nie pouczaj mnie bo zaczynasz pokrzykiwac w stylu pani Kiary, drukowane litery mnóstwo wykrzykników i owa Wiedza niedostepna innym, która zjade³¶ niby wszystkie rozumy.
|
|
|
|
|
|
|
zodiakus71
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #31 : Luty 20, 2009, 23:21:17 » |
|
A wracaj±c do tematu jest jedna przyczyna , która wed³ug mnie uniemo¿liwia powodzenie . Kto pozwoli bawiæ siê mumi± faraona i najpierw sk³adaæ j± w sarkofagu w piramidzie zanim nie zostanie gruntownie przebadana . Jak zaczn± badania mumii to znajd± to co niby ma uruchomiæ piramide i po zabawie .
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #32 : Luty 20, 2009, 23:25:52 » |
|
Faktycznie bardzo trafne spostrzezenie, ale... nigdy nic nie wiadomo, bo nie ma w tej mumi zadnego takiego "czegos" co my wspolczesnie nazywamy urzadzeniem. kiara
|
|
|
|
|
|
|
zodiakus71
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #33 : Luty 20, 2009, 23:28:27 » |
|
Ok Kiara ale ja tylko i wyłącznie odnoszę się do słów Lucyny i tego co przekazał Samcio przez nią że w jego ciele jest urządzenie . Jeśli traktować to dosłownie to będzie piękna klapa (katastrofa) ps no chyba że zapadną "Egipskie ciemności " i jakoś tak cichaczem przemycą mumię do piramidy
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 20, 2009, 23:34:13 wys³ane przez zodiakus71 »
|
|
|
|
|
secularus
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #34 : Luty 21, 2009, 12:40:52 » |
|
20 metrowe (i wiecej) studnie, ludzie kopali od niepamietnych czasów. Równiez chyba w kazdych warunkach i nie trwalo latam. Dzisiaj takie studnie robi sie nie mal od reki. Nie rozumiem po co dziura na 20 m2 przeciez najwazniejsze to dokopac sie do labiryntu i udowodnic jego istnienie. Betonowe kregi o srednicy np: 3m spokojnie by wystarczyly. Gdyby jednak z³ote pos±¿ki by³y wiêksze no to siê nie martwcie, znale¼li by siê ludzie którzy go³ymi rêkoma by t± wasz± (20m2) w tydzieñ wydrapali.
|
|
|
|
|
|
|
Kap³an 718
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #35 : Luty 21, 2009, 23:00:00 » |
|
dok³adnioe Tene mocno przesadzi³ bo nie jest inzynierem, ja mam kumpla inzyniera i mówi ¿e zwyk³ym ci±gnikiem z ³ych± tak jak ma PCH to potrwa parê miechów napewno mniej ni¿ rok POWODZENIA WIÊC PCH I ODKRYJCIE PRAWDÊ!!! 718'
|
|
|
|
|
|
|
zodiakus71
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #36 : Luty 21, 2009, 23:23:00 » |
|
Kap³an ja jestem in¿. i z koparkami do celów takich jak wykopaliska nawet archeologiczne mam do czynienia na codzieñ . W miesi±c czasu mo¿na wybraæ w piachu spokojnie dziurê 75x15x8 m. ³±cznie z montarzem koparki na stanowisku i badaniem ka¿dej warstwy co 5 cm. Technicznie to dziecinnie proste , koszty w porównaniu z dochodami z koszulek ,kaset , sesji itp s± ¶mieszne . Jedynym problemem s± pozwolenia na zastosowanie takiego sprzêtu . Czasem mam wra¿enie ¿e nikt z forumowiczów nie za³atwia sam spraw urzêdowych i nie ma pojêcia ¿e to czêsto droga przez mêkê.
|
|
|
|
|
|
|
kot
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #37 : Luty 21, 2009, 23:48:38 » |
|
Ja te¿ dziwiê siê,¿e nikt z forumowiczów nie za³atwia³ z egipskimi w³adzami pozwoleñ na wykopaliska.
|
|
|
|
|
|
|
Kap³an 718
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #38 : Luty 21, 2009, 23:52:59 » |
|
Ja te¿ dziwiê siê,¿e nikt z forumowiczów nie za³atwia³ z egipskimi w³adzami pozwoleñ na wykopaliska.
nie potrzebny sarkazm tutaj! on mia³ na my¶li, ¿e na to siê czeka d³ugo - PCH 3 lata gdyby kto¶ nie wiedzia³ i maj± ju¿ pozwolenie na kopanie kopark±... 718'
|
|
|
|
|
|
|
zodiakus71
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #39 : Luty 21, 2009, 23:58:56 » |
|
Dok³adnie Kot , skoro Polakom we w³asnym kraju urzêdy k³ad± idiotyczne k³ody pod nogi to Polakom w Egipcie k³ad± raczej jeszcze wiêksze przeszkody .
|
|
|
|
|
|
|
kot
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #40 : Luty 22, 2009, 00:08:41 » |
|
Autor mojego po¶ciku chcia³ tylko podkre¶liæ,¿e nie jest to dziwota,¿e forumowicze z racji niestarego statystycznie wieku maj± niezamocne do¶wiadczenie w za³atwianiu spraw urzêdowych i nie nale¿y siê temu dziwiæ.
|
|
|
|
|
|
|
secularus
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #41 : Luty 22, 2009, 00:26:50 » |
|
Nie mam pojêcia jak d³ugo za³atwia siê pozwolenia w Egipcie ale cieszmy siê ¿e piramidy nie s± w Polsce
|
|
|
|
|
|
|
Tenebrael
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #42 : Luty 22, 2009, 11:27:39 » |
|
Tak jak pisa³em, moje obliczenia by³y BARDZO ogólnikowe. Niemniej jednak tak czy siak ¶rednio widzê, aby uda³o im siê w 3 lata dokopaæ na tak± g³êboko¶æ (³±cznie z opisem, klasyfikacj± i zabezpieczeniem ewentualnych znalezisk), zbadaæ Labirynt (o ile tam jest), z³o¿yæ dokumentacjê, z³o¿yæ wniosek o pozwolenie na kopanie w Gizie, przygotowaæ wykopaliska, i jeszcze siê do mumii dokopaæ. G³ówne przeszkody? Fundusze, konieczno¶æ zabezpieczania wykopu, konieczno¶æ rozs±dnego obchodzenia siê z ewentualnymi napotkanymi znaleziskami, czas potrzebny na rozszyfrowanie inskrypcji w ewentualnym Labiryncie, trudno¶ci z dostaniem kolejnego pozwolenie na wykopki w Gizie.
|
|
|
|
|
|
|
Kap³an 718
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #43 : Luty 22, 2009, 13:50:29 » |
|
sceptyk pozostanie ju¿ zawsze sceptykiem widaæ - ja fanatykiem ju¿ nie jestem bo to nie ma sensu ale s³ucham in¿ynierów, którzy w odró¿neiniu od Ciebie Tene wiedz± co mówi±...
718'
|
|
|
|
|
|
|
Tenebrael
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #44 : Luty 22, 2009, 14:47:01 » |
|
Wykopaæ dziurê pod fundamenty bloku to nie to samo, co prace wykopaliskowe ;] Jak jest tu jaki¶ archeolog, który kopa³ do g³eboko¶ci 20 m, to niech na¶wietli sprawê.
|
|
|
|
|
|
|
Kap³an 718
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #45 : Luty 22, 2009, 15:08:39 » |
|
wypowiada³ siê gdzie¶ na forum tutaj student archeologii, który t³umaczy³ co i jak...
718'
|
|
|
|
|
|
|
Tenebrael
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #46 : Luty 22, 2009, 16:52:12 » |
|
wypowiada³ siê gdzie¶ na forum tutaj student archeologii, który t³umaczy³ co i jak...
718'
Wiesz, tu by siê przyda³a wypowied¼ archeologa z do¶wiadczeniem, który ma ju¿ za sob± W PRAKTYCE tak g³êboki wykop.
|
|
|
|
|
|
|
Tajpan
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #47 : Luty 22, 2009, 23:42:20 » |
|
Co za dyskusja fajnie, choæ wierzyæ mi siê nie chce, wy piszecie na tym forum i wogule w to wszystko nie wierzycie, takie mam wrarzenie, ¿e nie wierzycie w Samuela w kosmitów z Orjona i Syriusza nie wierzycie w Cheopsa, bior±c pod uwagê ¿e wszyscy raczej ¶miej± siê z "Misji ratowania ¦wiata" to ja siê wcale nie zdziwiê jak P.Lucyna i Samuel nie zd±¿± nas wszystkich uratowaæ a wtedy ju¿ bêdzie za pó¼no i ci co prze¿yj±, bêd± tylko p³akaæ i siê zastanawiaæ dlaczego nie uwierzyli i nie pomogli, no ale chyba to ja jestem g³upi ¿e w to wierze i siê tym interesuje i chce pomagaæ. Szkoda gadaæ. Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
|
|
Kap³an 718
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #48 : Luty 23, 2009, 01:36:35 » |
|
mnie odchacz z tej listy - od 2005 roku jestem zwolennikiem Projektu Cheops i nawet trochê zrobi³em sam dla nich wiem, ¿e co¶ siê stanie ale nie wiem co jeszcze - przewrót na pewno bêdzie!!! 718'
|
|
|
|
|
|
|
Tenebrael
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #49 : Luty 23, 2009, 06:26:46 » |
|
Tajpan - Albo z kolei PCh siê nie powiedzie, a w 2012 i tak nic siê nie stanie. Wtedy, 31.12.2012 sceptycy bêd± siê weso³o bawiæ na jakiej¶ imprezie/balu sylwestrowym, co i rusz z gromkim, lekko cynicznym ¶miechem wznosz±c toasty za "Planetê, której nie ma", za to fanatycy bêd± markotnie siedzieæ w domach i zastanawiaæ siê, dlaczego tak ³atwo dali siê oszukaæ. A ca³e PCh bêdzie siedzia³o gdzie¶ na Hawajach, popijaj±c na pla¿y drinki za pieni±dze, które ochoczo wrzucili im do portfeli naiwni ludzie.
|
|
|
|
|
|
|
|