Tenebrael
Gość
|
 |
« : Luty 18, 2009, 16:20:17 » |
|
Poczyta³em nieco o tym, na jakich g³êbokoœciach s¹ anomalie, jakie jest tempo prac, etc. Policzy³em trochê, i co mi wysz³o? ¯e Pch po prostu NIE MA PRAWA siê powieœÌ! Dlaczego? Podajê obliczenia. (Zaznaczam, ze jest to "na oko", wiêc mo¿e byÌ nieco wiêcej tu, a nieco mniej tam, itd. Jednak poczytajcie sami i oceùcie) Wiêc tak: Dokopanie siê do Wielkiego Labiryntu (o ile istnieje) ma nast¹piÌ na g³êbokoœci 20 m. Za³ó¿my, ¿e obszar, na ktorym siê on znajduje, to 20 m na 20 m (co jest maleùko jak na taki Labirynt, ale ok). Policzmy, jak¹ powierzchniê mia³aby ziemia, któr¹ trzeba przekopaÌ: 20x20x20 = 8 000 m SZ (szeœciennych - tak bêdê oznacza³: KW - kwadratowy, SZ - szeœcienny). 8 000 m SZ = 8000000 dm SZ (zaraz zobaczycie, po co bêdzie to potrzebne). Jedno zagarniêcie ³opat¹ zabiera oko³o 1 dm SZ. Wedle AW, koparka jednym zagarniêciem bierze 100 dm SZ (pisa³, ze 100 razy tyle, co machniêcie ³opat¹ robotnika). W zwi¹zku z tym, przekopanie tego terenu to 8000000/100 = 80 000 zagarniêÌ koparki. Za³ó¿my, ¿e na jedno zagarniêcie potrzeba 10 min (na pocz¹tku sporo mniej, bo wystarczy zagarn¹Ì, odjechaÌ trochê, i wyrzuciÌ, potem ZNACZNIE d³u¿ej, bo prace bêd¹ pod ziemi¹, i trzeba bêdzie wje¿d¿aÌ na górê i wyje¿d¿aÌ). Tak wiêc czas, w jaki ca³oœÌ przekopi¹, to 800 000 minut. Dajmy nawet 600 000, aby zwolennicy siê nie czepiali  600 000 min to 10 000 godzin. Dziennie koparka nie popracuje d³u¿ej ni¿ 8 h. Wiêc potrzeba 10 000/8 = 1250 dni. A to dok³adnie 3 lata i 155 dni. (czyli oko³o 3 lata i 5 miesiêcy) Innymi s³owy, gdyby zaczêli kopaÌ DZISIAJ, i kopali ca³y czas, dzieù w dzieù bez przerwy, dokopaliby siê do Labiryntu w po³owie lipca 2012. Mieliby pó³ roku na z³o¿enie dokumentacji, odczytanie tekstów Labiryntu, z³o¿enie podania o pozwolenie na prace w Gizie, dostanie tego pozwolenia, zorganizowanie wykopek, dokopanie siê i czekanie, a¿ ktoœ z³o¿y mumiê tam, gdzie jej miejsce. Czy to mo¿liwe? Nie muszê chyba mówiÌ, ¿e NIEZBYT. Oczywiœcie ktoœ siê mo¿e sprzeczaÌ, ¿e przecie¿ mog¹ drug¹ koparkê wzi¹Ì, ¿e przecie¿ nie musz¹ siê dokopywaÌ do ca³oœci, etc. Tak, racja. Ale z drugiej strony nie wzi¹³em tu te¿ pod uwagê czynników WYD£U¯AJ¥CYCH - np zabezpieczenia ziemi rpzed osuwaniem siê, budowanie ramp dla koparek, zabezpieczania ewentualnych zabytków, etc. Zani¿y³em te¿ wielkoœÌ labiryntu, nie bra³em pod uwagê dni, w których nie bêd¹ kopaÌ, przerw, etc Tak wiêc jedno wyrówna drugie. Có¿ wiêc, si³¹ rzeczy - PCh raczej nie ma szans siê powieœÌ 
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 18, 2009, 16:22:57 wysłane przez Tenebrael »
|
|
|
|
|
kot
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1 : Luty 18, 2009, 18:21:13 » |
|
Drogi Tanebraelu! Twoje wyliczenia delikatnie oceniaj¹c s¹ do pupy. A dlaczego? B³êdne za³o¿enia.Organ roboczy tej maszyny w/g mnie ma jeden metr szeœcienny minimum,wiêc ju¿ skracam "wyliczony"przez Ciebie czas dziesiêciokrotnie-sto dwadzieœcia piêÌ dni!!!!!-Jesteœmy uratowani!!! Zd¹¿ymy!!!! Gdybyœ to Ty kierowa³ takimi pracami to prawdopodobnie roboty przy wykopie fundamentowym pod wiêkszy biurowiec mog³yby trwaÌ rzeczywiœcie kilka lat,lecz szczêœliwie tak nie jest.
Nawet zak³adaj¹c,¿e ³y¿eczka kopareczki jest zbyt malutka i nie ma dostêpu do wiêkszych na rynku to mo¿na wpaœÌ przecie¿ na genialny pomys³ i siêgn¹Ì po drug¹ ma³¹ kopareczkê a jak trzeba bêdzie to po trzeci¹.
Aby ratowaÌ cenne ¿ycie nasze siêgn¹Ì mo¿na by by³o po œwietny fortel-system trzyzmianowy pacy koparki. Do tego celu s³u¿y zatrudnienie dodatkowych operatorów.Skracamy czas do oko³o czterdziestu dni.
MĂłgÂłbym tak jeszcze ale po co? Ty i tak siĂŞ ze mnÂą nie zgodzisz.
Niezgadzam siĂŞ rĂłwnieÂż z Twoim wnioskiem.Czasu na wykopaliska pozostaÂło od pyty.
Drodzy forumowicze!!! Czasu na wykopaliska jest dostatek!!
|
|
|
|
|
|
|
Tenebrael
Gość
|
 |
« Odpowiedz #2 : Luty 18, 2009, 19:36:47 » |
|
Ok. Ale te Twoje kopareczki musz¹ po czymœ wje¿d¿aÌ i zje¿d¿aÌ na dó³. Oprócz rowu trza i rampê wybudowaÌ, i to nie piaskow¹, a mocn¹, aby kopareczki nie utknê³y, bo z 3 Ci siê ino jedna ostanie.
Twój do³ek trzeba te¿ czymœ zabezpieczyÌ, bo bêdzie kabum, wszystko siê zawali, trza bêdzie od nowa kopaÌ, a przy tym pochowaÌ kilka trupów, co niefartem by³y na dole. Budowanie odpowiedniego umocnienia to te¿ nie lada wysi³ek, na takich g³êbokoœciach.
Dalej, kopareczki owszem, mogÂą na zmiany pracowaĂŚ, ale nie 7 dni w tygodniu (ale niechby nawet....)
Dalej, wykopaliska nie trwajÂą non stop, ale partiami, wiĂŞc i z tych 365 dni w roku zostaje wcale nie wszystko, a powiedzmy poÂłowa.
TeÂż bym mĂłgÂł tak dalej jechaĂŚ. Specjalnie napisaÂłem, Âże obliczenia sÂą "na oko" - bo moÂżna dopisaĂŚ i fakty PRZYSPIESZAJÂĄCE, i OPĂÂŹNIAJÂĄCE. Specjalnie nie braÂłem pod uwagĂŞ tak MOCNO opóŸniajÂących rzeczy, jak koniecznoœÌ budowy ramp czy zabezpieczania Âścian wykopu, bo one siĂŞ znoszÂą z faktami, ktĂłre Ty wypunktowaÂłeÂś (w wiĂŞkszoÂści zupeÂłnie sÂłusznie).
Tak czy owak, PCh musia³oby mieÌ nieziemskiego wrêcz farta, by zd¹¿yÌ, a i wtedy uwa¿am, ¿e szanse s¹ niewielkie.
EDIT: I jeszcze jeden, KARDYNALNY czynnik opóŸniaj¹cy. Skoro ju¿ na g³êbokoœci 1,5 m znaleŸli ró¿ne archeologiczne eksponaty, ma³o prawdopodobne, by g³êbiej, a¿ do Labiryntu (o ile istnieje...) ich nie znajdywali. A zapewne zdajesz sobie sprawê, ze kiedy na takie natrafi¹, to kopareczki id¹ w odstawkê, a zaczyna siê ¿mudne przerzucanie i przesiewanie piachu ³opat¹, bo jakby zaczêli kopark¹ kopaÌ tam, gdzie s¹ zabytki, to by ich Rada tak szybko stamt¹d wypieprzy³a, jak szybko dostali pozwolenie. A w TAKIM tempie, to jak za 7-8 lat dokopi¹ siê do 20 m to bêdzie naprawdê DOBRZE.
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 18, 2009, 19:48:23 wysłane przez Tenebrael »
|
|
|
|
|
kot
Gość
|
 |
« Odpowiedz #3 : Luty 18, 2009, 19:47:02 » |
|
Koparki kopiÂą ,robotnicy zabezpieczajÂą wykop a wolontariusze pomagajÂą oczyszczaĂŚ wykopaliska i zawijaĂŚ je w sreberka.
|
|
|
|
|
|
|
Tenebrael
Gość
|
 |
« Odpowiedz #4 : Luty 18, 2009, 19:48:46 » |
|
Patrz edit wyÂżej.
|
|
|
|
|
|
|
Mora
Gość
|
 |
« Odpowiedz #5 : Luty 18, 2009, 19:53:44 » |
|
Moim zdaniem nie ma co zbytnio nad tym spekulowaĂŚ. Dlaczego? Bo spĂłjrz nie jesteÂś tam i nie wiesz jak to wyglÂąda.
Sam od dawna planujĂŞ napisaĂŚ DÂługi i treÂściwi list do PCh bo interesuje mnie bardzo duÂżo rzeczy i jak dowiem siĂŞ czegoÂś ciekawego na pewno dam znaĂŚ wam.
Pozdro Mora
|
|
|
|
|
|
|
KapÂłan 718
Gość
|
 |
« Odpowiedz #6 : Luty 18, 2009, 20:54:16 » |
|
co, Âże KOPARKA nie da rady niby ?!? oj Tene, Tene, maÂłej wiary, ÂżeÂś czÂłowiek... A O TO DLACZEGO PROJEKT CHEOPS DA RADĂ  przedstawiam wam NAJWIĂKSZÂĄ NA ÂŚWIECIE KOPARKĂ!!! - mierzy "zaledwie" 95 metrĂłw wysokoÂści i 215 metrĂłw szerokoÂści - jej waga to 45 000 TON! - budowano jÂą "tylko" 5 LAT - koszt budowy to 100 MLN$ - prĂŞdkoœÌ maksymalna - 10 metrĂłw na minutĂŞ - moÂże przenieœÌ wiĂŞcej niÂż 76 000 metrĂłw szeÂściennych wĂŞgla, kamieni i ziemii / piasku dziennie wyprodukowaÂła jÂą niemiecka firma KRUPP a to fotki KOLOSA:      nie ma rzeczy nie moÂżliwych - sÂą tylko ludzie maÂłej wiary i sceptycy!KapÂłan 718'
|
|
|
|
|
|
|
Tenebrael
Gość
|
 |
« Odpowiedz #7 : Luty 18, 2009, 21:17:17 » |
|
Kap³an 718 - a teraz grzecznie znajdŸ informacje, ile wynajêcie takiej koparki na jakieœ pó³ roku do w³asnych celów kosztuje. A u milionerów raczej PCh nie ma co szukaÌ spondora, bo przecie wszyscy to jaszczury, Iluminaci, i inne ta³atajstwo  A nota bene, zobacz sobie jak wygl¹da ci¹gniczek PCh w porównaniu z tym kolosem. Ja siê uœmia³em 
|
|
|
|
|
|
|
kot
Gość
|
 |
« Odpowiedz #8 : Luty 18, 2009, 22:50:03 » |
|
Taka maszyna,jak na powy¿szych zdjêciach przyda³aby siê ale chyba do wieszania bielizny. To musi byÌ coœ delikatnego,cosik takiego,jak ju¿ jest w PCh.W odpowiednim momencie trzeba bêdzie dosprzêtowiÌ sprawê i bêdzie jak nale¿y.ZwróÌcie uwagê,jakie maszyny u nas wchodz¹ w teren do prac ziemnych na przyk³ad przy budowie dróg.To nie s¹ jakieœ tam kolosy z rodos tylko delikatne,porêczne spychareczki,kopareczki,³adowareczki i inne czki.
|
|
|
|
|
|
|
Tenebrael
Gość
|
 |
« Odpowiedz #9 : Luty 18, 2009, 22:56:59 » |
|
Mhm, masz racjê. A budowa dróg u nas ma tempo wrêcz zawrotne, co bardzo mocnym jest argumentem za u¿ywaniem takiego sprzêtu  A tak ju¿ bez ironii - prawda jest taka, ¿e jak dokopi¹ siê do pierwszych znalezisk archeologicznych (a moze to byÌ ju¿ na g³êbokoœci nawet 2-3 metry), wtedy koparki, jakiekolwiek, si³¹ rzeczy bêd¹ musia³y iœÌ w odstawkê. Tak jak napisa³em wczeœniej, jeœli siê Rada dowie, ¿e do odkopywania zabytków, czêsto delikatnych, PCh u¿ywa KOPARKI, to nastêpnego dnia bêd¹ mogli pakowaÌ manatki. A przy kopaniu rêcznym, ³opatami, to jak oni do 2015 zd¹¿¹ to bêdê pod wra¿eniem
|
|
|
|
|
|
|
Mora
Gość
|
 |
« Odpowiedz #10 : Luty 18, 2009, 22:58:05 » |
|
Sorry ale jak was czytam to mam ubaw po pachy. Kap³anie waln¹³eœ tu nam fotkê koparki wielkoœci Hali Targowej co siê mija z celem bo PCh nie staÌ na ni¹.  Taka maszyna,jak na powy¿szych zdjêciach przyda³aby siê ale chyba do wieszania bielizny. Hahaha...  Ale zgodzê siê z Tob¹. Powinni kopaÌ do pewnej g³êbokoœci a potem u¿yÌ "narzêdzi" do zbadania tego co tam mo¿e byÌ ¿eby nie zniszczyÌ niczego.  Tak samo ty Tenebrael policzy³eœ ile im to powinno zaj¹Ì to ja Ci powiem ¿e jakby tak wszyscy ludzie budowali to byœmy dzisiaj mieszkali w sza³asach. Stawiam rok ¿e siê dokopi¹. Pytanie tylko czy do czegoœ siê do kopi¹? Czy tylko trafi¹ na ziemiê i nic wiêcej. Pozdro Mora 
|
|
|
|
|
|
|
kot
Gość
|
 |
« Odpowiedz #11 : Luty 18, 2009, 23:03:43 » |
|
Lucyna musi wskazaĂŚ takie miejsce,gdzie nie bĂŞdzie po drodze Âżadnych "rupieci".
|
|
|
|
|
|
|
BRAIN
Gość
|
 |
« Odpowiedz #12 : Luty 18, 2009, 23:33:00 » |
|
Nie bĂłjcie siĂŞ o pieniÂądze na koparki, jak bĂŞdzie trzeba Pani Lucyna (znaczy Enki) zakomunikuje Âże na Orionie podnieÂśli marÂże na te swoje dopalacze. W mig starczy na takÂą koparkĂŞ
|
|
|
|
|
|
|
Tenebrael
Gość
|
 |
« Odpowiedz #13 : Luty 19, 2009, 06:44:38 » |
|
Mora - spokojnie, to sÂą raczej takie moje wesoÂłe obliczenia. Sam bym wolaÂł, aby siĂŞ dokopali - chciaÂłbym bardzo posÂłuchaĂŚ tÂłumaczeĂą, ktĂłre bĂŞdÂą, kiedy albo Labiryntu tam NIE bĂŞdzie, albo bĂŞdzie, ale bez Âżadnych inskrypcji, jak uratowaĂŚ ZiemiĂŞ. JuÂż siĂŞ nie mogĂŞ doczekaĂŚ, kiedy usÂłyszĂŞ, jak Samcio (czy raczej p. Lucynka) siĂŞ bĂŞdzie gĂŞsto tÂłumaczyÂł, Âże to dlatego, Âże woda wymyÂła inskrypcje, a Iluminaci z dÂłutkami je wszystkie poniszczyli. BĂŞdzie ubaw po pachy 
|
|
|
|
|
|
|
Thotal
Gość
|
 |
« Odpowiedz #14 : Luty 19, 2009, 08:34:57 » |
|
Na samym pocz¹tku by³em zwolennikiem PCH, teraz moja aprobata w zwi¹zku z wieloma niedomówieniami mocno opad³a, ale zastanawiam siê co zrobi¹ ci wieczni malkontenci ¿yj¹cy na NIE, kiedy oka¿e siê ¿e Wójcikiewicz i cala jego ekipa odniesie sukces dokopuj¹c siê do labiryntu dziêki operatorom koparek rêcznych. Jestem obserwatorem, nie krytykujê niczyjego zanga¿owania, dobrze ¿e ktoœ chce dzia³aÌ, ma do tego prawo. Nie pope³nia b³êdów tylko ten co nic nie robi, ale niczego nie robi¹c stoi albo cofa siê, a jego paso¿ytniczy tryb ¿ycia, wczeœniej czy póŸniej ktoœ odpowiednio doceni. Pozdrawiam - Thotal 
|
|
|
|
|
|
|
Tenebrael
Gość
|
 |
« Odpowiedz #15 : Luty 19, 2009, 09:15:56 » |
|
Thotal - masz racjê. Ja sam uwa¿am, ze nawet dobrze, ¿e kopi¹, bo na pewno bêd¹ ciekawe odkrycia archeologiczne. Jedyne, co uwa¿am, to ¿e nawet, jeœli dokopi¹ siê do Labiryntu, to nie bêdzie tam nic z tego, co Samcio zapowiada. I zapewne wtedy bêdzie sto ró¿nych t³umaczeù, dlaczego tego tam nie ma, przy czym ma³o które z tych pochodz¹cych od zwolenników bêd¹ choÌby nieœmia³o domniemywa³y, ¿e mo¿e Samcio jednak pieprzy od rzeczy/nie istnieje.
A jeœli dokopi¹ siê na g³êbokoœÌ 20 m przy pomocy ³opat? Bêdê pod du¿ym wra¿eniem.
|
|
|
|
|
|
|
redmuluc
Gość
|
 |
« Odpowiedz #16 : Luty 19, 2009, 11:41:40 » |
|
To gigantyczne przedsiĂŞwziĂŞcie inÂżynieryjne, wymagajÂące zabezpieczenia Âścian szybu przed zawaleniem specjalnymi tzw "Âścianami oporowymi". SpĂłjrzcie na 11 piĂŞtrowe bloki bo to mniej wiĂŞcej taka dziura w ziemi Was czeka. SiedzĂŞ w branÂży i widziaÂłem ile zachodu wymagaÂła 8 metrowa dziura pod fundament wiaduktu. CiĂŞÂżki sprzĂŞt naprawdĂŞ wysokiej klasy i pomiary inÂżynierskie. Nie wiem czy dobrze pamiĂŞtam ale pod spodem moÂże byĂŚ skaÂła.. i co wtedy? Z inÂżynierskiego punktu widzenia jest to bardzo trudne zadanie, zamierzajÂąc zachowaĂŚ maksimum bezpieczeĂąstwa. O moÂżliwoÂści wystÂąpienia wody do szybu nie wspomnĂŞ. Coraz bardziej sobie uÂświadamiam absurd caÂłego projektu. I czekajÂą ich takie dwie lub trzy dziury !!! To sÂą tysiÂące ton ziemi ! Bo raczej nie bĂŞdÂą kopaĂŚ dziurki 1 na 1 m ? Co do obliczeĂą mas ziemnych, to czĂŞsto to robiĂŞ w firmie na zlecenia, jak tylko dostane mapĂŞ z obszarem wykopu, mogĂŞ wykonaĂŚ niezbĂŞdne obliczenia i dosyĂŚ dokÂładne. Tak jak napisaÂł Tene, rozumuje logicznie, dlatego zastosowanie wysokowydajnej koparki ssÂącej zaÂłatwi to niezwykle sprawnie i szybko. MoÂże zastanawiajÂą siĂŞ... czy juÂż sÂą frajerami czy dopiero nimi bĂŞdÂą? Z czym do pracy?, takim badziewnym zÂłomkiem to sobie ogrĂłdek mogÂą skopaĂŚ.! ÂŁopatami mogÂą sobie najwyÂżej w nosie podÂłubaĂŚ. Tam potrzebny jest taki sprzĂŞt: http://www.bvb-gerwisch.de/P/Langarmbagger%20pl.htmnajlepiej dwie sztuki. Lub tak zwane Koparki SsÂące o wysokiej wydajnoÂści np: ESE 32/7 ale tylko do 20 pewnie sÂą inne. http://www.bicco.pl/rsp.htmlhttp://www.forumtransportu.pl/index.php?module=News&action=View&id=2194http://www.hardtrucksite.pl/Czytaj-news-1560.htmlJest mobilna, szybka i wydajna, Tylko to kosztuje ciĂŞÂżkie pieniÂądze. Jest to realne i wykonalne, nawet bardzo szybko. Tylko do pracy trzeba zabieraĂŚ siĂŞ z gÂłowÂą. ..., ale zastanawiam siĂŞ co zrobiÂą ci wieczni malkontenci ÂżyjÂący na NIE, kiedy okaÂże siĂŞ Âże WĂłjcikiewicz i cala jego ekipa odniesie sukces dokopujÂąc siĂŞ do labiryntu dziĂŞki operatorom koparek rĂŞcznych.
Trzeba siê bêdzie nawaliÌ...  i wp³aciÌ na PCH jak¹œ kasê pewnie...
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 19, 2009, 13:15:19 wysłane przez redmuluc »
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #17 : Luty 19, 2009, 13:06:59 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
KapÂłan 718
Gość
|
 |
« Odpowiedz #18 : Luty 19, 2009, 13:10:57 » |
|
z koparkÂą to sobie jaja robiÂłem droczÂąc siĂŞ z Tenebraelem - ja teÂż czujĂŞ, Âże stanie siĂŞ inaczej, pewnie wibijÂą JEDNÂĄ ÂłopatĂŞ "przypadkiem" gdzieÂś i odnajdÂą wejÂście zawsze najwiĂŞksze odkrycia to "przypadki"  KapÂłan 718'
|
|
|
|
|
|
|
PHIRIOORI
Gość
|
 |
« Odpowiedz #19 : Luty 19, 2009, 14:03:03 » |
|
 Czujê ¿e coœ Wiesz. ChoÌ ikonki wskazuj¹na Etap zainspirowanej Nieœwiadomoœci i proces krystalizacji wiedzy. z kopark¹ to sobie jaja robi³em drocz¹c siê z Tenebraelem - ja te¿ czujê, ¿e stanie siê inaczej, pewnie wibij¹ JEDN¥ ³opatê "przypadkiem" gdzieœ i odnajd¹ wejœcie zawsze najwiêksze odkrycia to "przypadki" Jeœli moge coœ apropos, to Mi siê przypomina taka akcja z SZATNI na WF`ie w szkole: "goœÌ" z poprzedniej "zmiany" chce wejœÌ do korytarza/wyjœÌ z SZATni, gdzie zdejmowa³ sportowe ubranko i zak³ada³ codzienne. .. no i podchodzi do tych DRZWI ..i bêc! z kopa. Drzwi ani rusz. No to on mocniej - prawie dziurê zrobi³. Drzwi nic. Ten dalej: sru! ..prawie z futryny wyrwa³. ..ale drzwi jak zamknione - tak nie otworzone. ..wtedy mój kolega, który tam blisko siedzia³.. Podniós³ swoje szacowne 4 Litery.. podszed³.. Przeprosi³ Pana Brutala na chwileczkê.. Na co on ZASKOCZONY i ZDEZORIENTOWANY przysta³.. ..wiêc mój przyjaciel z³apa³ DEMONSTRACYJNIE za KLAMKà (taki wynalazek do OTWIERANIA), ..wk³adaj¹c KONTRASTOWO ociupinkê wysi³ku U¯Y£ MECHANIZMU WYNALAZKU do otwierania drzwi, ..po czym z US£U¯NYM UK£ONEM zaprosi³ Delikwenta do PRZEJŒCIA. SALWA ŒMIECHU w SZATni! Koleœ wyszed³.. coœtam mamrotaj¹c pod nosem.. (mo¿liwe ¿e mówi³: "Iluminata pier...." o Moim koledze, ale tego nie jestem pewien, bo be³kota³ niewyraŸnie. W kadym razie JESZCZE nie by³o to s³owo: "Dziêkujê").
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 19, 2009, 14:15:34 wysłane przez PHIRIOORI »
|
|
|
|
|
KapÂłan 718
Gość
|
 |
« Odpowiedz #20 : Luty 19, 2009, 14:24:30 » |
|
Âświetny opis typowego "wywarzania otwartych drzwi", o tym mĂłwiĂŞ wÂłaÂśnie i myÂślĂŞ, Âże rĂłwnieÂż i Kiara  PCH siĂŞ powiedzie nagle i zapewniam WAS, Âże siĂŞ BARDZO zdziwiÂą co "przypadkiem" odkryjÂą a stanie siĂŞ to bo sÂą w pewnym wÂłaÂściwym miejscu, Cheops szukaÂł TAJEMNYCH KOMNAT W SANKTUARIUM THOTHA - ale nie miaÂł klucza, jest taka legenda hermetyczna nawet, a PCh klucz ma i pewnie o tym nie wiem nawet - có¿ wszystko siĂŞ udaĂŚ musi bo jest to miejsce wÂłaÂściwe... " W Budynku byÂły ukryte Sekretne Komnaty, ktĂłre, byÂły ZapiĂŞczetowane lub ZamkniĂŞte a znajdujÂą siĂŞ w ON*, Cheops uÂżywajÂąc PRZYRZÂĄDU DO ZAMYKANIA BUDYNKU chciaÂł odnaleŸÌ Archiwum"ON - StaroÂżytne Miasto IUNU ( inW), grecy nazwali je HELIOPOLIS (Miasto SÂłoĂąca), PCH tam kopaĂŚ bĂŞdzie jest teÂż dygresja pewna co do tego "przyrzÂądu" - w pierwszych sesjach o TYM mĂłwi Samuel, lecz on naÂżywa DO OTWIERANIA a tu jest DO ZAMNKIĂCIA - jest to bardzo waÂżne i moÂże ktoÂś ma ochotĂŞ jednak w tym podÂłubaĂŚ??? - mi unika parĂŞ rzeczy jeszcze... wiem, Âże wÂątek ma innÂą nazwĂŞ ale wiedzĂŞ moÂżna odkryĂŚ tylko wywracajÂąc wszystko do gĂłry nogami czyli o 180 stopni (dziĂŞki Kiara!) pozdrawiam, Siedemset Osiemnasty'
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 19, 2009, 14:28:25 wysłane przez KapÂłan 718 »
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #21 : Luty 19, 2009, 15:15:47 » |
|
IUNU, to czes , dzielnica wspolczesnego Kairu. To imie pozostawiono w jej pamieci. Czy tam i czy w tym czasie? Iunu , zwiazana jest z ksiezycem nie ze sloncem bezposrednio. Kiara 
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 19, 2009, 15:16:45 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
zodiakus71
Gość
|
 |
« Odpowiedz #22 : Luty 19, 2009, 16:40:38 » |
|
Kapłan faktycznie masz poczucie humoru  Co do środków technicznych to żaden problem i finansowo to są też śmieszne pieniądze nawet biorąc pod uwagę sprzęt pracujący na terenie wykopalisk , takie koparki istniały od dawna . Przykładowa dziura 8 tys. msz to 5 dni w cyklu 8 godzinnym pracy koparki jaką mam na zakładzie i badaniu każdej warstwy . Problem raczej tkwi w pozwoleniu na zastosowanie takiego sprzętu na terenie wykopalisk . Ciężar koparki ok 17 ton choć to niewiele w porównaniu z autokarem z turystami .
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 19, 2009, 16:41:23 wysłane przez zodiakus71 »
|
|
|
|
|
t0m3k12
Gość
|
 |
« Odpowiedz #23 : Luty 19, 2009, 22:15:17 » |
|
Ludzie dajcie spokoj, co to wam da ?
|
|
|
|
|
|
|
KapÂłan 718
Gość
|
 |
« Odpowiedz #24 : Luty 19, 2009, 22:19:03 » |
|
to ze nie bedziemy stac w miejscu bo zycie to dynamika i akcja a nie stagnacja!
718'
|
|
|
|
|
|
|
|