Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 23, 2024, 15:06:13

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: [1] 2 3 4 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Dlaczego PCh NIE MO¯E siê powie¶æ?  (Przeczytany 50292 razy)
0 u¿ytkowników i 7 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
Tenebrael
Go¶æ
« : Luty 18, 2009, 16:20:17 »

Poczyta³em nieco o tym, na jakich g³êboko¶ciach s± anomalie, jakie jest tempo prac, etc. Policzy³em trochê, i co mi wysz³o? ¯e Pch po prostu NIE MA PRAWA siê powie¶æ! Dlaczego? Podajê obliczenia. (Zaznaczam, ze jest to "na oko", wiêc mo¿e byæ nieco wiêcej tu, a nieco mniej tam, itd. Jednak poczytajcie sami i oceñcie)

Wiêc tak: Dokopanie siê do Wielkiego Labiryntu (o ile istnieje) ma nast±piæ na g³êboko¶ci 20 m. Za³ó¿my, ¿e obszar, na ktorym siê on znajduje, to 20 m na 20 m (co jest maleñko jak na taki Labirynt, ale ok). Policzmy, jak± powierzchniê mia³aby ziemia, któr± trzeba przekopaæ: 20x20x20 = 8 000 m SZ (sze¶ciennych - tak bêdê oznacza³: KW - kwadratowy, SZ - sze¶cienny). 8 000 m SZ = 8000000 dm SZ (zaraz zobaczycie, po co bêdzie to potrzebne). Jedno zagarniêcie ³opat± zabiera oko³o 1 dm SZ. Wedle AW, koparka jednym zagarniêciem bierze 100 dm SZ (pisa³, ze 100 razy tyle, co machniêcie ³opat± robotnika). W zwi±zku z tym, przekopanie tego terenu to 8000000/100 = 80 000 zagarniêæ koparki. Za³ó¿my, ¿e na jedno zagarniêcie potrzeba 10 min (na pocz±tku sporo mniej, bo wystarczy zagarn±æ, odjechaæ trochê, i wyrzuciæ, potem ZNACZNIE d³u¿ej, bo prace bêd± pod ziemi±, i trzeba bêdzie wje¿d¿aæ na górê i wyje¿d¿aæ). Tak wiêc czas, w jaki ca³o¶æ przekopi±, to 800 000 minut. Dajmy nawet 600 000, aby zwolennicy siê nie czepiali Mrugniêcie 600 000 min to 10 000 godzin. Dziennie koparka nie popracuje d³u¿ej ni¿ 8 h. Wiêc potrzeba 10 000/8 = 1250 dni. A to dok³adnie 3 lata i 155 dni. (czyli oko³o 3 lata i 5 miesiêcy)

Innymi s³owy, gdyby zaczêli kopaæ DZISIAJ, i kopali ca³y czas, dzieñ w dzieñ bez przerwy, dokopaliby siê do Labiryntu w po³owie lipca 2012. Mieliby pó³ roku na z³o¿enie dokumentacji, odczytanie tekstów Labiryntu, z³o¿enie podania o pozwolenie na prace w Gizie, dostanie tego pozwolenia, zorganizowanie wykopek, dokopanie siê i czekanie, a¿ kto¶ z³o¿y mumiê tam, gdzie jej miejsce. Czy to mo¿liwe? Nie muszê chyba mówiæ, ¿e NIEZBYT.

Oczywi¶cie kto¶ siê mo¿e sprzeczaæ, ¿e przecie¿ mog± drug± koparkê wzi±æ, ¿e przecie¿ nie musz± siê dokopywaæ do ca³o¶ci, etc. Tak, racja. Ale z drugiej strony nie wzi±³em tu te¿ pod uwagê czynników WYD£U¯AJ¡CYCH - np zabezpieczenia ziemi rpzed osuwaniem siê, budowanie ramp dla koparek, zabezpieczania ewentualnych zabytków, etc. Zani¿y³em te¿ wielko¶æ labiryntu, nie bra³em pod uwagê dni, w których nie bêd± kopaæ, przerw, etc Tak wiêc jedno wyrówna drugie.

Có¿ wiêc, si³± rzeczy - PCh raczej nie ma szans siê powie¶æ Mrugniêcie
« Ostatnia zmiana: Luty 18, 2009, 16:22:57 wys³ane przez Tenebrael » Zapisane
kot
Go¶æ
« Odpowiedz #1 : Luty 18, 2009, 18:21:13 »

Drogi Tanebraelu!
Twoje wyliczenia delikatnie oceniaj±c s± do pupy.
A dlaczego?
B³êdne za³o¿enia.Organ roboczy tej maszyny w/g mnie ma jeden metr sze¶cienny minimum,wiêc ju¿ skracam "wyliczony"przez Ciebie czas dziesiêciokrotnie-sto dwadzie¶cia piêæ dni!!!!!-Jeste¶my uratowani!!! Zd±¿ymy!!!!

Gdyby¶ to Ty kierowa³ takimi pracami to prawdopodobnie roboty przy wykopie fundamentowym pod wiêkszy biurowiec mog³yby trwaæ rzeczywi¶cie kilka lat,lecz szczê¶liwie tak nie jest.

Nawet zak³adaj±c,¿e ³y¿eczka kopareczki jest zbyt malutka i nie ma  dostêpu do wiêkszych na rynku to mo¿na wpa¶æ przecie¿ na genialny pomys³ i siêgn±æ po drug± ma³± kopareczkê a jak trzeba bêdzie to po trzeci±.

Aby ratowaæ cenne ¿ycie nasze siêgn±æ mo¿na by by³o po ¶wietny fortel-system trzyzmianowy pacy koparki.
Do tego celu s³u¿y zatrudnienie dodatkowych operatorów.Skracamy czas do oko³o czterdziestu dni.

Móg³bym tak jeszcze ale po co?
Ty i tak siê ze mn± nie zgodzisz.

Niezgadzam siê równie¿ z  Twoim wnioskiem.Czasu na wykopaliska pozosta³o od pyty.

Drodzy forumowicze!!! Czasu na wykopaliska jest dostatek!!

Tenebrael
Go¶æ
« Odpowiedz #2 : Luty 18, 2009, 19:36:47 »

Ok. Ale te Twoje kopareczki musz± po czym¶ wje¿d¿aæ i zje¿d¿aæ na dó³. Oprócz rowu trza i rampê wybudowaæ, i to nie piaskow±, a mocn±, aby kopareczki nie utknê³y, bo z 3 Ci siê ino jedna ostanie.

Twój do³ek trzeba te¿ czym¶ zabezpieczyæ, bo bêdzie kabum, wszystko siê zawali, trza bêdzie od nowa kopaæ, a przy tym pochowaæ kilka trupów, co niefartem by³y na dole. Budowanie odpowiedniego umocnienia to te¿ nie lada wysi³ek, na takich g³êboko¶ciach.

Dalej, kopareczki owszem, mog± na zmiany pracowaæ, ale nie 7 dni w tygodniu (ale niechby nawet....)

Dalej, wykopaliska nie trwaj± non stop, ale partiami, wiêc i z tych 365 dni w roku zostaje wcale nie wszystko, a powiedzmy po³owa.

Te¿ bym móg³ tak dalej jechaæ. Specjalnie napisa³em, ¿e obliczenia s± "na oko" - bo mo¿na dopisaæ i fakty PRZYSPIESZAJ¡CE, i OPÓ¬NIAJ¡CE. Specjalnie nie bra³em pod uwagê tak MOCNO opó¼niaj±cych rzeczy, jak konieczno¶æ budowy ramp czy zabezpieczania ¶cian wykopu, bo one siê znosz± z faktami, które Ty wypunktowa³e¶ (w wiêkszo¶ci zupe³nie s³usznie).

Tak czy owak, PCh musia³oby mieæ nieziemskiego wrêcz farta, by zd±¿yæ, a i wtedy uwa¿am, ¿e szanse s± niewielkie.

EDIT: I jeszcze jeden, KARDYNALNY czynnik opó¼niaj±cy. Skoro ju¿ na g³êboko¶ci 1,5 m znale¼li ró¿ne archeologiczne eksponaty, ma³o prawdopodobne, by g³êbiej, a¿ do Labiryntu (o ile istnieje...) ich nie znajdywali. A zapewne zdajesz sobie sprawê, ze kiedy na takie natrafi±, to kopareczki id± w odstawkê, a zaczyna siê ¿mudne przerzucanie i przesiewanie piachu ³opat±, bo jakby zaczêli kopark± kopaæ tam, gdzie s± zabytki, to by ich Rada tak szybko stamt±d wypieprzy³a, jak szybko dostali pozwolenie. A w TAKIM tempie, to jak za 7-8 lat dokopi± siê do 20 m to bêdzie naprawdê DOBRZE.
« Ostatnia zmiana: Luty 18, 2009, 19:48:23 wys³ane przez Tenebrael » Zapisane
kot
Go¶æ
« Odpowiedz #3 : Luty 18, 2009, 19:47:02 »

Koparki kopi± ,robotnicy zabezpieczaj± wykop a wolontariusze pomagaj± oczyszczaæ wykopaliska i zawijaæ je w sreberka.
Tenebrael
Go¶æ
« Odpowiedz #4 : Luty 18, 2009, 19:48:46 »

Patrz edit wy¿ej.
Mora
Go¶æ
« Odpowiedz #5 : Luty 18, 2009, 19:53:44 »

Moim zdaniem nie ma co zbytnio nad tym spekulowaæ.
Dlaczego?
Bo spójrz nie jeste¶ tam i nie wiesz jak to wygl±da.

Sam od dawna planujê napisaæ D³ugi i tre¶ciwi list do PCh bo interesuje mnie bardzo du¿o rzeczy i jak dowiem siê czego¶ ciekawego na pewno dam znaæ wam.

Pozdro
Mora
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #6 : Luty 18, 2009, 20:54:16 »

co, ¿e KOPARKA nie da rady niby ?!?

oj Tene, Tene, ma³ej wiary, ¿e¶ cz³owiek...

A O TO DLACZEGO PROJEKT CHEOPS DA RADÊ U¶miech

przedstawiam wam NAJWIÊKSZ¡ NA ¦WIECIE KOPARKÊ!!!

- mierzy "zaledwie" 95 metrów wysoko¶ci i 215 metrów szeroko¶ci
- jej waga to 45 000 TON!
- budowano j± "tylko" 5 LAT
- koszt budowy to 100 MLN$
- prêdko¶æ maksymalna - 10 metrów na minutê
- mo¿e przenie¶æ wiêcej ni¿ 76 000 metrów sze¶ciennych wêgla, kamieni i ziemii / piasku dziennie

wyprodukowa³a j± niemiecka firma KRUPP

a to fotki KOLOSA:

nie ma rzeczy nie mo¿liwych - s± tylko ludzie ma³ej wiary i sceptycy!

Kap³an 718'
Tenebrael
Go¶æ
« Odpowiedz #7 : Luty 18, 2009, 21:17:17 »

Kap³an 718 - a teraz grzecznie znajd¼ informacje, ile wynajêcie takiej koparki na jakie¶ pó³ roku do w³asnych celów kosztuje. A u milionerów raczej PCh nie ma co szukaæ spondora, bo przecie wszyscy to jaszczury, Iluminaci, i inne ta³atajstwo Jêzyk

A nota bene, zobacz sobie jak wygl±da ci±gniczek PCh w porównaniu z tym kolosem. Ja siê u¶mia³em Chichot
kot
Go¶æ
« Odpowiedz #8 : Luty 18, 2009, 22:50:03 »

Taka maszyna,jak na powy¿szych zdjêciach przyda³aby siê ale chyba do wieszania bielizny.
To musi byæ co¶ delikatnego,cosik takiego,jak ju¿ jest w PCh.W odpowiednim momencie trzeba bêdzie dosprzêtowiæ sprawê i bêdzie jak nale¿y.Zwróæcie uwagê,jakie maszyny u nas wchodz± w teren do prac ziemnych na przyk³ad przy budowie dróg.To nie s± jakie¶ tam kolosy z rodos tylko delikatne,porêczne spychareczki,kopareczki,³adowareczki i inne czki.
Tenebrael
Go¶æ
« Odpowiedz #9 : Luty 18, 2009, 22:56:59 »

Mhm, masz racjê. A budowa dróg u nas ma tempo wrêcz zawrotne, co bardzo mocnym jest argumentem za u¿ywaniem takiego sprzêtu Chichot

A tak ju¿ bez ironii - prawda jest taka, ¿e jak dokopi± siê do pierwszych znalezisk archeologicznych (a moze to byæ ju¿ na g³êboko¶ci nawet 2-3 metry), wtedy koparki, jakiekolwiek, si³± rzeczy bêd± musia³y i¶æ w odstawkê. Tak jak napisa³em wcze¶niej, je¶li siê Rada dowie, ¿e do odkopywania zabytków, czêsto delikatnych, PCh u¿ywa KOPARKI, to nastêpnego dnia bêd± mogli pakowaæ manatki.

A przy kopaniu rêcznym, ³opatami, to jak oni do 2015 zd±¿± to bêdê pod wra¿eniem
Mora
Go¶æ
« Odpowiedz #10 : Luty 18, 2009, 22:58:05 »

Sorry ale jak was czytam to mam ubaw po pachy.

Kap³anie waln±³e¶ tu nam fotkê koparki wielko¶ci Hali Targowej co siê mija z celem bo PCh nie staæ na ni±. Chichot

Taka maszyna,jak na powy¿szych zdjêciach przyda³aby siê ale chyba do wieszania bielizny.

Hahaha...  Du¿y u¶miech

Ale zgodzê siê z Tob±.

Powinni kopaæ do pewnej g³êboko¶ci a potem u¿yæ "narzêdzi" do zbadania tego co tam mo¿e byæ ¿eby nie zniszczyæ niczego. U¶miech

Tak samo ty Tenebrael policzy³e¶ ile im to powinno zaj±æ to ja Ci powiem ¿e jakby tak wszyscy ludzie budowali to by¶my dzisiaj mieszkali w sza³asach.

Stawiam rok ¿e siê dokopi±.

Pytanie tylko czy do czego¶ siê do kopi±? Czy tylko trafi± na ziemiê i nic wiêcej.

Pozdro
Mora U¶miech
kot
Go¶æ
« Odpowiedz #11 : Luty 18, 2009, 23:03:43 »

Lucyna musi wskazaæ takie miejsce,gdzie nie bêdzie po drodze ¿adnych "rupieci".
BRAIN
Go¶æ
« Odpowiedz #12 : Luty 18, 2009, 23:33:00 »

Nie bójcie siê o pieni±dze na koparki, jak bêdzie trzeba Pani Lucyna (znaczy Enki) zakomunikuje ¿e na Orionie podnie¶li mar¿e na te swoje dopalacze.
W mig starczy na tak± koparkê Mrugniêcie 
Tenebrael
Go¶æ
« Odpowiedz #13 : Luty 19, 2009, 06:44:38 »

Mora - spokojnie, to s± raczej takie moje weso³e obliczenia. Sam bym wola³, aby siê dokopali - chcia³bym bardzo pos³uchaæ t³umaczeñ, które bêd±, kiedy albo Labiryntu tam NIE bêdzie, albo bêdzie, ale bez ¿adnych inskrypcji, jak uratowaæ Ziemiê. Ju¿ siê nie mogê doczekaæ, kiedy us³yszê, jak Samcio (czy raczej p. Lucynka) siê bêdzie gêsto t³umaczy³, ¿e to dlatego, ¿e woda wymy³a inskrypcje, a Iluminaci z d³utkami je wszystkie poniszczyli. Bêdzie ubaw po pachy Chichot
Thotal
Go¶æ
« Odpowiedz #14 : Luty 19, 2009, 08:34:57 »

Na samym pocz±tku by³em zwolennikiem PCH, teraz moja aprobata w zwi±zku z wieloma niedomówieniami mocno opad³a, ale zastanawiam siê co zrobi± ci wieczni malkontenci ¿yj±cy na NIE, kiedy oka¿e siê ¿e Wójcikiewicz i cala jego ekipa odniesie sukces dokopuj±c siê do labiryntu dziêki operatorom koparek rêcznych.
Jestem obserwatorem, nie krytykujê niczyjego zanga¿owania, dobrze ¿e kto¶ chce dzia³aæ, ma do tego prawo. Nie pope³nia b³êdów tylko ten co nic nie robi, ale niczego nie robi±c stoi albo cofa siê, a jego paso¿ytniczy tryb ¿ycia, wcze¶niej czy pó¼niej kto¶ odpowiednio doceni.

Pozdrawiam - Thotal U¶miech
Tenebrael
Go¶æ
« Odpowiedz #15 : Luty 19, 2009, 09:15:56 »

Thotal - masz racjê. Ja sam uwa¿am, ze nawet dobrze, ¿e kopi±, bo na pewno bêd± ciekawe odkrycia archeologiczne. Jedyne, co uwa¿am, to ¿e nawet, je¶li dokopi± siê do Labiryntu, to nie bêdzie tam nic z tego, co Samcio zapowiada. I zapewne wtedy bêdzie sto ró¿nych t³umaczeñ, dlaczego tego tam nie ma, przy czym ma³o które z tych pochodz±cych od zwolenników bêd± choæby nie¶mia³o domniemywa³y, ¿e mo¿e Samcio jednak pieprzy od rzeczy/nie istnieje.

A je¶li dokopi± siê na g³êboko¶æ 20 m przy pomocy ³opat? Bêdê pod du¿ym wra¿eniem.
redmuluc
Go¶æ
« Odpowiedz #16 : Luty 19, 2009, 11:41:40 »

To gigantyczne przedsiêwziêcie in¿ynieryjne, wymagaj±ce zabezpieczenia ¶cian szybu przed zawaleniem specjalnymi tzw "¶cianami oporowymi". Spójrzcie na 11 piêtrowe bloki bo to mniej wiêcej taka dziura w ziemi Was czeka. Siedzê w bran¿y i widzia³em ile zachodu wymaga³a 8 metrowa dziura pod fundament wiaduktu. Ciê¿ki sprzêt naprawdê wysokiej klasy i pomiary in¿ynierskie. Nie wiem czy dobrze pamiêtam ale pod spodem mo¿e byæ ska³a.. i co wtedy? Z in¿ynierskiego punktu widzenia jest to bardzo trudne zadanie, zamierzaj±c zachowaæ maksimum bezpieczeñstwa. O mo¿liwo¶ci wyst±pienia wody do szybu nie wspomnê. Coraz bardziej sobie u¶wiadamiam absurd ca³ego projektu. I czekaj± ich takie dwie lub trzy dziury !!! To s± tysi±ce ton ziemi ! Bo raczej nie bêd± kopaæ dziurki 1 na 1 m ?
Co do obliczeñ mas ziemnych, to czêsto to robiê w firmie na zlecenia, jak tylko dostane mapê z obszarem wykopu, mogê wykonaæ niezbêdne obliczenia i dosyæ dok³adne.
Tak jak napisa³ Tene, rozumuje logicznie, dlatego zastosowanie wysokowydajnej koparki ss±cej za³atwi to niezwykle sprawnie i szybko.   

Mo¿e zastanawiaj± siê... czy ju¿ s± frajerami czy dopiero nimi bêd±?
Z czym do pracy?, takim badziewnym z³omkiem to sobie ogródek mog± skopaæ.!
£opatami mog± sobie najwy¿ej w nosie pod³ubaæ.

Tam potrzebny jest taki sprzêt:
http://www.bvb-gerwisch.de/P/Langarmbagger%20pl.htm
najlepiej dwie sztuki.
Lub tak zwane Koparki Ss±ce o wysokiej wydajno¶ci np: ESE 32/7 ale tylko do 20 pewnie s± inne.

http://www.bicco.pl/rsp.html
http://www.forumtransportu.pl/index.php?module=News&action=View&id=2194
http://www.hardtrucksite.pl/Czytaj-news-1560.html
Jest mobilna, szybka i wydajna,
Tylko to kosztuje ciê¿kie pieni±dze.
Jest to realne i wykonalne, nawet bardzo szybko.
Tylko do pracy trzeba zabieraæ siê z g³ow±.

..., ale zastanawiam siê co zrobi± ci wieczni malkontenci ¿yj±cy na NIE, kiedy oka¿e siê ¿e Wójcikiewicz i cala jego ekipa odniesie sukces dokopuj±c siê do labiryntu dziêki operatorom koparek rêcznych.
Trzeba siê bêdzie nawaliæ... Jêzyk i wp³aciæ na PCH jak±¶ kasê pewnie...
« Ostatnia zmiana: Luty 19, 2009, 13:15:19 wys³ane przez redmuluc » Zapisane
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #17 : Luty 19, 2009, 13:06:59 »

Ja wiem ze stanie sie to zupelnie inaczej i zaskoczy naprawde wszystkich..... Co¶ Co¶ Z politowaniem Z politowaniem

Kiara U¶miech U¶miech
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #18 : Luty 19, 2009, 13:10:57 »

z kopark± to sobie jaja robi³em drocz±c siê z Tenebraelem - ja te¿ czujê, ¿e stanie siê inaczej, pewnie wibij± JEDN¡ ³opatê "przypadkiem" gdzie¶ i odnajd± wej¶cie

zawsze najwiêksze odkrycia to "przypadki" Chichot

Kap³an 718'
PHIRIOORI
Go¶æ
« Odpowiedz #19 : Luty 19, 2009, 14:03:03 »

Ja wiem ze stanie sie to zupelnie inaczej i zaskoczy naprawde wszystkich..... Co¶ Co¶ Z politowaniem Z politowaniem
Kiara U¶miech U¶miech
U¶miech Mrugniêcie Czujê ¿e co¶ Wiesz. Choæ ikonki wskazuj±na Etap zainspirowanej Nie¶wiadomo¶ci i proces krystalizacji wiedzy.

z kopark± to sobie jaja robi³em drocz±c siê z Tenebraelem - ja te¿ czujê, ¿e stanie siê inaczej, pewnie wibij± JEDN¡ ³opatê "przypadkiem" gdzie¶ i odnajd± wej¶cie
zawsze najwiêksze odkrycia to "przypadki" Chichot

Je¶li moge co¶ apropos, to Mi siê przypomina taka akcja z SZATNI na WF`ie w szkole:

"go¶æ" z poprzedniej "zmiany" chce wej¶æ do korytarza/wyj¶æ z SZATni, gdzie zdejmowa³ sportowe ubranko i zak³ada³ codzienne.
.. no i podchodzi do tych DRZWI ..i bêc! z kopa.
Drzwi ani rusz. No to on mocniej - prawie dziurê zrobi³.
Drzwi nic. Ten dalej: sru! ..prawie z futryny wyrwa³.

..ale drzwi jak zamknione - tak nie otworzone.
..wtedy mój kolega, który tam blisko siedzia³.. 
Podniós³ swoje szacowne 4 Litery..
podszed³..
Przeprosi³ Pana Brutala na chwileczkê..
Na co on ZASKOCZONY i ZDEZORIENTOWANY przysta³..
..wiêc mój przyjaciel z³apa³ DEMONSTRACYJNIE za KLAMKÊ (taki wynalazek do OTWIERANIA),
..wk³adaj±c KONTRASTOWO ociupinkê wysi³ku U¯Y£ MECHANIZMU WYNALAZKU do otwierania drzwi,
..po czym z US£U¯NYM UK£ONEM zaprosi³ Delikwenta do PRZEJ¦CIA.

SALWA ¦MIECHU w SZATni!

Kole¶ wyszed³.. co¶tam mamrotaj±c pod nosem..
(mo¿liwe ¿e mówi³: "Iluminata pier...." o Moim koledze,
ale tego nie jestem pewien, bo be³kota³ niewyra¼nie.
W kadym razie JESZCZE nie by³o to s³owo: "Dziêkujê").

« Ostatnia zmiana: Luty 19, 2009, 14:15:34 wys³ane przez PHIRIOORI » Zapisane
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #20 : Luty 19, 2009, 14:24:30 »

¶wietny opis typowego "wywarzania otwartych drzwi", o tym mówiê w³a¶nie i my¶lê, ¿e równie¿ i Kiara U¶miech

PCH siê powiedzie nagle i zapewniam WAS, ¿e siê BARDZO zdziwi± co "przypadkiem" odkryj± a stanie siê to bo s± w pewnym w³a¶ciwym miejscu, Cheops szuka³ TAJEMNYCH KOMNAT W SANKTUARIUM THOTHA - ale nie mia³ klucza, jest taka legenda hermetyczna nawet, a PCh klucz ma i pewnie o tym nie wiem nawet - có¿ wszystko siê udaæ musi bo jest to miejsce w³a¶ciwe...

"W Budynku by³y ukryte Sekretne Komnaty, które, by³y Zapiêczetowane lub Zamkniête a znajduj± siê w ON*, Cheops u¿ywaj±c PRZYRZ¡DU DO ZAMYKANIA BUDYNKU chcia³ odnale¼æ Archiwum"

ON - Staro¿ytne Miasto IUNU (inW), grecy nazwali je HELIOPOLIS (Miasto S³oñca), PCH tam kopaæ bêdzie

jest te¿ dygresja pewna co do tego "przyrz±du" - w pierwszych sesjach o TYM mówi Samuel, lecz on na¿ywa DO OTWIERANIA a tu jest DO ZAMNKIÊCIA - jest to bardzo wa¿ne i mo¿e kto¶ ma ochotê jednak w tym pod³ubaæ??? - mi unika parê rzeczy jeszcze... wiem, ¿e w±tek ma inn± nazwê ale wiedzê mo¿na odkryæ tylko wywracaj±c wszystko do góry nogami czyli o 180 stopni (dziêki Kiara!)

pozdrawiam,
Siedemset Osiemnasty'
« Ostatnia zmiana: Luty 19, 2009, 14:28:25 wys³ane przez Kap³an 718 » Zapisane
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #21 : Luty 19, 2009, 15:15:47 »

IUNU, to czes , dzielnica wspolczesnego  Kairu. To imie pozostawiono w jej pamieci. Czy tam i czy w tym czasie?
Iunu , zwiazana jest z ksiezycem nie ze sloncem bezposrednio.

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Luty 19, 2009, 15:16:45 wys³ane przez Kiara » Zapisane
zodiakus71
Go¶æ
« Odpowiedz #22 : Luty 19, 2009, 16:40:38 »

Kapłan faktycznie masz poczucie humoru Du¿y u¶miech Co do środków technicznych  to żaden problem i finansowo to są też śmieszne pieniądze nawet biorąc pod uwagę sprzęt pracujący na terenie wykopalisk , takie koparki istniały od dawna . Przykładowa dziura 8 tys. msz to 5 dni w cyklu 8 godzinnym pracy koparki jaką mam na zakładzie i badaniu każdej warstwy . Problem raczej tkwi w pozwoleniu na zastosowanie takiego sprzętu na terenie wykopalisk . Ciężar koparki ok 17 ton choć to niewiele w porównaniu z autokarem z turystami .
« Ostatnia zmiana: Luty 19, 2009, 16:41:23 wys³ane przez zodiakus71 » Zapisane
t0m3k12
Go¶æ
« Odpowiedz #23 : Luty 19, 2009, 22:15:17 »

Ludzie dajcie spokoj, co to wam da ?
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #24 : Luty 19, 2009, 22:19:03 »

to ze nie bedziemy stac w miejscu bo zycie to dynamika i akcja a nie stagnacja!

718'
Strony: [1] 2 3 4 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: