Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 23, 2024, 10:14:43

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 2 [3] 4 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Dlaczego PCh NIE MO¯E siê powie¶æ?  (Przeczytany 50239 razy)
0 u¿ytkowników i 1 Go¶æ przegl±da ten w±tek.
Cysio91
Go¶æ
« Odpowiedz #50 : Luty 23, 2009, 08:37:55 »

hehe a jak może dołączy myśl że nic nie było bo to oni zrobili i uratowali
« Ostatnia zmiana: Luty 23, 2009, 08:38:19 wys³ane przez Cysio91 » Zapisane
secularus
Go¶æ
« Odpowiedz #51 : Luty 23, 2009, 17:00:49 »

W tedy ¶wiat szybko o nich zapomni, a zwolennicy tego projektu bêd± mieli trochê czasu na weryfikacje (mam tu na my¶li zmiany na ziemi na lepsze).A zas³ugi je¶li odnajd± labirynt i Faraona s³uszne im bêd± siê nale¿eæ jak ka¿demu odkrywcy (my¶lê ¿e to wystarczy nawet bêd±c sceptykiem do wyra¿enia aprobaty dla tego projektu) je¶li przy tym uratuj± ¶wiat to cze¶æ im i chwa³a. Puki co na dzieñ dzisiejszy Pch "wyleguje" siê na pla¿y w Egipcie( i to wiêkszej jak na Hawajach)
Tajpan
Go¶æ
« Odpowiedz #52 : Luty 23, 2009, 19:02:39 »

Tenbrael - jestem zwolennikiem ale nie ³ykam wszystkiego jak "m³ody pelikan"/ (widzê po ilo¶ci wiadomo¶ci ¿e te¿ Cie temat interesuje Mrugniêcie ) a jak na mój nos to ja wierzê w przes³anie PCh, na dodatek to co przepowiada PCh jest wysoce prawdopodobne od strony naukowej, (nie chce mi siê tego udowadniaæ bo mam inne zajêcia) i gwarantujê Ci ¿e je¶li 31.12.2012 bêdzie to mo¿liwe to bêdê pi³ pali³ i balowa³ do rana i u¶miech mi z twarzy nie zejdzie( jak zreszt± to robiê co roku Chichot) Wiesz wiara wiar± ale widz±c minê kolegów i rodziców kiedy im opowiadam o PCh to mi siê g³upio robi :/ (ju¿ na minie zaczynali mówiæ "misjonarz") wiêc teraz siê trochê wyciszy³em i czekam na dalsze znaki, a dok³adnie to Samuel mówi³, ¿e w czerwiec- lipiec w okolicach gwiazdozbioru Oriona, ma siê pojawiæ widoczna planeta Nibiru, wierze ¿e siê pojawi, a do puki siê nie pojawi to ja nie mowie za du¿o bo jeszcze mnie do czubków zamkn± Chichot a jak siê nie pojawi to moja wiara bêdzie topnieæ Smutny no ale zobaczymy.
Pozdrawiam.
Tenebrael
Go¶æ
« Odpowiedz #53 : Luty 23, 2009, 19:09:50 »

Tajpan - i takie podej¶cie rozumiem. Z jednej strony jeste¶ zwolennikiem, z drugiej - patrzysz te¿ krytycznie i nie boisz siê przyznaæ, ¿e jak nie bêdzie tego Nibiru, to wiara zacznie topnieæ. Czyli rzeczowa, sensowna postawa U¶miech

Co do argumentów naukowych, to moim zdaniem jest ich ma³o, je¶li nie wcale. Dobrze by by³o, gdyby¶ je jednak wymieni³. Chodzi o to, ¿e jak ja czyta³em, to wiêkszo¶æ tych argumentów pochodzi nie od naukowców, ale od pseudonaukowców pokroju Sitchin'a, którego tezy ju¿ obalono. Ale - mo¿e mnie czym¶ zaskoczysz, nie chcê nic przes±dzaæ U¶miech
Tajpan
Go¶æ
« Odpowiedz #54 : Luty 23, 2009, 21:51:52 »

co tu du¿o gadaæ, ten spór rozwi±¿e tylko czas, a (tu ju¿ widzê u¶miech na twojej twarzy) co do tekstów naukowych to nie wystawie ¿adnych bo one szybko znikaj± (oczywi¶cie teksty na inne tematy zostaj± d³ugo) co jak dla mnie (jako ¿e je czyta³em i widzia³em jak zagadkowo znikaj±) jest niejako potwierdzeniem ¿e komu¶ zale¿y na tym ¿eby taki teksty siê nie pojawiaj±, mo¿na by powiedzieæ ¿e te teksty s± nudne albo ¼le komentowane ale przyk³adowo na stronie NASA s± artyku³y sprzed 20 lat a artyku³y na temat "planety X", które mozolnie t³umaczy³em najpierw z dnia na dzieñ siê kurczy³y i albo ca³kiem znika³y albo zostawa³y krótkie wzmianki, przyk³adowo w oko³o grudnia 2007 na NASA by³o z 7 artyku³ów z czego zd±¿y³em przet³umaczyæ 4 ciekawe a pozosta³e 3 pewnie te¿ by³y Ciekawe ale jak ju¿ do nich zajrza³em to nie by³o tam ju¿ nic ciekawego, jak sprawdza³em 2 miesi±ce temu to zosta³y tylko trzy krótkie wzmianki na ten temat(jak teraz sprawdza³em to znalaz³em tylko jak±¶ szmire). Z takich ciekawostek to wszystkie teksty wyja¶nia³y pochodzenie planety dane techniczne i wp³yw na uk³ad s³oneczny mogê tak ogólnie powiedzieæ(nie wiem czy Samuel te¿ to wyja¶nia³), ¿e Nibiru (planetaX) teraz "przygasza" s³oñce a je¶li zbli¿y siê na okre¶lon± odleg³o¶æ to je rozpali, sama Nibiru jest ogromna i emituje w³asne ¶wiat³o choæ nie jest s³oñcem bo nie zachodzi na niej synteza termo-j±drowa(bo ¶wiat³o wysy³ane przez ni± nie ma widma atomu wodoru) a to nawet gorzej bo wysy³a ona ¶wiat³o pod-czerwone i ultra-fioletowe które jest du¿o bardziej niebezpieczne(tym bardziej w momencie kiedy protuberancje ze s³oñca os³abi± nasz± naturaln± os³onê przed tymi d³ugo¶ciami fal (atmosferê)) teksty te wywar³y na mnie du¿e wra¿enie i wtedy natkn±³em siê na PCh chyba rozumiesz dlaczego wierze mocno w Samuela.
A jeszcze krótka ciekawostka, w jednym z tekstów by³a wypowied¼ jakiego¶ genera³a czy co¶ i mówi³ co¶ w stylu ¿e Ameryka jest przygotowana na to co niesie ze sob± Nibiru, ¿e ich satelity monitoruj± na bie¿±co s³oñce i gdy dostrzeg± niebezpieczeñstwo to maj± ustalony plan dzia³ania (i tu dok³adnie ¿e maj± super schrony i listê najpotrzebniejszych osób do zbudowania ¶wiata na nowo),no i to tyle. Tak jak mówiê "czas pokarze"
Pozdrawiam U¶miech
« Ostatnia zmiana: Luty 23, 2009, 21:54:59 wys³ane przez Tajpan » Zapisane
Dariusz
Go¶æ
« Odpowiedz #55 : Luty 25, 2009, 21:45:28 »

Kto wie, mo¿e ju¿ nied³ugo co¶ sie zmieni:

Dziêkujemy bardzo. Czy w tym roku 2009 odkryje siê co¶ znacz±cego w Egipcie, co by rozwinê³o ¶wiadomo¶æ wiêkszej liczbie ludzi, oraz otwar³o serca i wyzwoli³o du¿o mi³o¶ci miêdzy lud¼mi?

EN-KI:

Tak. Pierwsza bêdzie Hawara i to wkrótce, ale czy to wyzwoli mi³o¶æ? Raczej sensacjê, raczej krzyk religii ca³ego ¶wiata, tych którzy bêd± siê bali przed „otwarciem historii”. Bêdzie te¿ zazdro¶æ, czyli - zrodz± siê najgorsze instynkty u niektórych ludzi. U niektórych - bêdzie rado¶æ, ¿e jest to pocz±tek, pocz±tek wej¶cia do Gizy, ¿e jest to pocz±tek spotkania z budowniczym. Tak bêdzie to wygl±daæ w tym 2009 roku. S³ucham.

Sesja 96
Tajpan
Go¶æ
« Odpowiedz #56 : Luty 25, 2009, 22:23:31 »

Dariusz- naprawdê dobry fragmêt wybra³e¶ Chichot
Pozdrawiam
secularus
Go¶æ
« Odpowiedz #57 : Marzec 01, 2009, 23:28:18 »

Czyli maj± 10 miesiêcy na dokopanie siê do labiryntu, co by³by niew±tpliwie sporym sukcesem.  Szybko siê wiêc o tym przekonamy. Chyba ¿e tradycyjnie przy tego typu odkryciach, znalezisko utajni±.
Tenebrael
Go¶æ
« Odpowiedz #58 : Marzec 02, 2009, 00:24:19 »

Czyli maj± 10 miesiêcy na dokopanie siê do labiryntu, co by³by niew±tpliwie sporym sukcesem.  Szybko siê wiêc o tym przekonamy. Chyba ¿e tradycyjnie przy tego typu odkryciach, znalezisko utajni±.

Hmmm, a móg³by¶ podaæ przyk³ad takiego utajnionego znaleziska? Bo skoro to takie tradycyjne, to zapewne musi takowych byæ wiele, o których WIESZ. Wiêc czekam na przyk³ad U¶miech

A co do Labiryntu, no to có¿ - jeszcze 10 miesiêcy tej szopki, i albo PCh okryje siê laurami, albo pójdzie z torbami Chichot
kot
Go¶æ
« Odpowiedz #59 : Marzec 02, 2009, 10:29:50 »

Dowodem na utajnienie niektórych znalezisk jest to,¿e te najwa¿niejsze s± tak tajne,¿e nikt z poza pewnych krêgów o nich nie wie.
Tenebrael
Go¶æ
« Odpowiedz #60 : Marzec 02, 2009, 10:57:31 »

Dowodem na utajnienie niektórych znalezisk jest to,¿e te najwa¿niejsze s± tak tajne,¿e nikt z poza pewnych krêgów o nich nie wie.

To sk±d wiesz, ze s±, skoro nikt spoza tych krêgów o nich NIE WIE? Chichot Chichot Chichot
kot
Go¶æ
« Odpowiedz #61 : Marzec 02, 2009, 11:23:53 »

Wiem,¿e s± takie,o których nie wiem,bo tyle o nich wiem,¿e nic o nich nie wiem.Wiedza ta wynika z mojej niewiedzy na temat powy¿szej wiedzy.
Tenebrael
Go¶æ
« Odpowiedz #62 : Marzec 02, 2009, 11:56:55 »

Wiem,¿e s± takie,o których nie wiem,bo tyle o nich wiem,¿e nic o nich nie wiem.Wiedza ta wynika z mojej niewiedzy na temat powy¿szej wiedzy.

Kot - a ja bym jednak prosi³ o rzeczow± odpowied¼, bo takie uniki raczej nie ¶wiadcz± dobrze o tym, co mówisz ;]
kot
Go¶æ
« Odpowiedz #63 : Marzec 02, 2009, 15:12:45 »

No to mnie masz.
Nie mogê normalnie odpowiedzieæ na pytanie wcze¶niej zadane w zwi±zku z brakiem danych.
Pozdrawiam.
Dariusz
Go¶æ
« Odpowiedz #64 : Marzec 02, 2009, 16:57:54 »

Nie bardzo mo¿na mieæ takie dane. Jednak ju¿ kilakrotnie na tym forum by³o wspominane, ¿e w sfinksie s± komnaty, o których wiedza wtajemniczeni z Hawasem na czele, a o których milcz± jak zaklêci.
Blad
Go¶æ
« Odpowiedz #65 : Marzec 02, 2009, 16:59:19 »

komnaty sa nie w samym sfinksie a pod przednimi jego lapami, i sa polaczone korytarzami z kompleksem
Tenebrael
Go¶æ
« Odpowiedz #66 : Marzec 02, 2009, 17:27:48 »

Nie bardzo mo¿na mieæ takie dane. Jednak ju¿ kilakrotnie na tym forum by³o wspominane, ¿e w sfinksie s± komnaty, o których wiedza wtajemniczeni z Hawasem na czele, a o których milcz± jak zaklêci.

Darek - problem z takimi stwierdzeniami (¿e "kto¶ ma dane, które s± utajnione") polega na tym, ¿e nie ma w³a¶nie tych danych, wiêc trudno stwierdziæ, ¿e kto¶ co¶ ukrywa. Nie mówiê, ¿e nie, ale ludzie czêsto zbyt szybko i ³atwo zrzucaj± ró¿ne niejasno¶ci na barki "kogo¶, kto ukrywa fakty". To nieco tak, jakbym ja Tobie napisa³, ¿e jeste¶ z³ym cz³owiekiem, który ukrywa wa¿ne dla ludzi fakty. Ty by¶ tego nie móg³ obroniæ, bo mo¿esz nawet nie wiedzieæ, o co mi chodzi, ja bym nie móg³ udowodniæ, ¿e masz te dane, skoro je niby ukrywasz, i nikt ich nie zna. Logicznym by³oby wtedy olaæ zarzuty i tyle. Ale niestety, wielu ludzi karmi siê twierdzeniami, ze "rzad, Iluminaci i inne organizacje ukrywaj± fakty". Zapominaj± o prostym fakcie, ¿e sk±d mog± wiedzieæ, ¿e ukrywaj±, skoro s± TAJNE?
Tajpan
Go¶æ
« Odpowiedz #67 : Marzec 02, 2009, 22:38:40 »

i tak w kó³ko siê mo¿na k³óciæ Jêzyk
secularus
Go¶æ
« Odpowiedz #68 : Marzec 02, 2009, 22:54:19 »

Jak mogê podaæ tobie przyk³ad utajnionego odkrycia skoro jest utajniony U¶miech. O takim odkryciu jak np Wingmakers powiesz ¿e to bajka dla dzieci. Ale w ka¿dej bajce jest co¶ prawdy a tej nigdzie nie znajdziesz (mam na my¶li oficjalne ¼ród³a).
Tenebrael
Go¶æ
« Odpowiedz #69 : Marzec 03, 2009, 16:35:36 »

Jak mogê podaæ tobie przyk³ad utajnionego odkrycia skoro jest utajniony U¶miech

DOK£ADNIE! O to mi w³a¶nie chodzi! A teraz, konsekwentnie stosuj±c t± my¶l zastanów siê, jak mo¿na mówiæ, ¿e np kto¶ zataja jakie¶ fakty, skoro s± one ZATAJONE? ¯eby powiedzieæ, ¿e kto¶ co¶ zataja, musia³by¶ wiedzieæ, CO zataja. A jak mo¿esz wiedzieæ, CO zataja, skoro to... ZATAJA?

Dlatego te¿ wiêkszo¶æ wypowiedzi, ¿e to oczywiste, ¿e np rz±d taki i taki zataja takie a takie fakty, uwa¿am za nieco przerost wybuja³ej wyobra¼ni. Inaczej k³óci³oby siê to z logik± i wpada³o w b³êdne ko³o opisane wy¿ej.
rafalwesolek
Go¶æ
« Odpowiedz #70 : Marzec 11, 2009, 20:02:21 »

No to namieszaliscie U¶miech Cala ta duskusja o ukrytych faktach nie ma sensu U¶miech Czy ma to jakis zwiazek z PCH ?  Jezeli PCH juz w tym roku odkryje cos niewiarygodnego ( w co gleboko wierze ) to na pewno nie beda chcieli tego w jakis sposob ukryc . Chyba nie po to Pani Lucyna i spolka nasluchali sie wiele slow krytyki zwiazanych z ich przedsiewzieciem .  U¶miech
secularus
Go¶æ
« Odpowiedz #71 : Marzec 11, 2009, 23:53:16 »

Nie mia³em na my¶li ¿e PCh  bêdzie chcia³o co¶ ukryæ. PCh mo¿e nie mieæ nic w tej kwestii do powiedzenia U¶miech
Tenebrael
Go¶æ
« Odpowiedz #72 : Marzec 12, 2009, 00:38:30 »

Nie mia³em na my¶li ¿e PCh  bêdzie chcia³o co¶ ukryæ. PCh mo¿e nie mieæ nic w tej kwestii do powiedzenia U¶miech

Ja te¿ nie mia³em PCh na my¶li, a ogólnie U¶miech Ale ¶wietnie podsumowa³e¶ - nie da siê podaæ przyk³adów utajniania informacji (a co za tym idzie dowodów na samo utajnianie), skoro informacje s±...TAJNE Chichot
secularus
Go¶æ
« Odpowiedz #73 : Marzec 14, 2009, 02:54:32 »

Ok zgodzê siê z tob± w kwestii udowadniania utajniania informacji, ±le zawsze mo¿emy oprzeæ siê na poszlakach chocia¿ zdajê sobie sprawê z nie 100 procentowej pewno¶ci tej informacji. W zasadzie na 100% jest pewna tylko "¶mieræ i podatki"  U¶miech. Nawet twierdzenia fizyczne nie maj± 100% pewno¶ci bo jak przyk³adowo udowodniæ teoriê wzglêdno¶ci. Matematycznie nie ma problemu ale w praktyce nie do koñca wszystko siê zgadza. Mimo to obowi±zuje gdy¿ lepszej do tej pory nikt nie wymy¶li³.
« Ostatnia zmiana: Marzec 14, 2009, 02:55:40 wys³ane przez secularus » Zapisane
Tenebrael
Go¶æ
« Odpowiedz #74 : Marzec 14, 2009, 06:19:30 »

Secularus - Problem polega na tym, ¿e najczê¶ciej nawet te poszlaki s± mêtne, stronnicze etc. Nie jest to tak, ¿e zbiera siê poszlaki, i na tej podstawie wyci±ga wnioski, a na odwrót - uk³ada siê teoriê, po czym szuka poszlak. A nie muszê mówiæ, ¿e przy takiej "procedurze" nawet do i¶cie kretyñskiej teorii mo¿na znale¼æ mocne poszlaki, je¶li spojrzy siê na nie "z odpowiedniego punktu widzenia". Nie twierdzê, ¿e nie ma poszlak na pewne interesuj±ce zdarzenia, jednak dlatego w³a¶nie warto je SOLIDNIE sprawdzaæ, zanim siê w co¶ uwierzy.
Strony: 1 2 [3] 4 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: