Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Kwiecień 07, 2025, 20:30:04

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 2 [3] 4 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Dlaczego PCh NIE MOÂŻE siĂŞ powieœÌ?  (Przeczytany 51532 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Cysio91
Gość
« Odpowiedz #50 : Luty 23, 2009, 08:37:55 »

hehe a jak może dołączy myśl że nic nie było bo to oni zrobili i uratowali
« Ostatnia zmiana: Luty 23, 2009, 08:38:19 wysłane przez Cysio91 » Zapisane
secularus
Gość
« Odpowiedz #51 : Luty 23, 2009, 17:00:49 »

W tedy œwiat szybko o nich zapomni, a zwolennicy tego projektu bêd¹ mieli trochê czasu na weryfikacje (mam tu na myœli zmiany na ziemi na lepsze).A zas³ugi jeœli odnajd¹ labirynt i Faraona s³uszne im bêd¹ siê nale¿eÌ jak ka¿demu odkrywcy (myœlê ¿e to wystarczy nawet bêd¹c sceptykiem do wyra¿enia aprobaty dla tego projektu) jeœli przy tym uratuj¹ œwiat to czeœÌ im i chwa³a. Puki co na dzieù dzisiejszy Pch "wyleguje" siê na pla¿y w Egipcie( i to wiêkszej jak na Hawajach)
Tajpan
Gość
« Odpowiedz #52 : Luty 23, 2009, 19:02:39 »

Tenbrael - jestem zwolennikiem ale nie Âłykam wszystkiego jak "mÂłody pelikan"/ (widzĂŞ po iloÂści wiadomoÂści Âże teÂż Cie temat interesuje MrugniĂŞcie ) a jak na mĂłj nos to ja wierzĂŞ w przesÂłanie PCh, na dodatek to co przepowiada PCh jest wysoce prawdopodobne od strony naukowej, (nie chce mi siĂŞ tego udowadniaĂŚ bo mam inne zajĂŞcia) i gwarantujĂŞ Ci Âże jeÂśli 31.12.2012 bĂŞdzie to moÂżliwe to bĂŞdĂŞ piÂł paliÂł i balowaÂł do rana i uÂśmiech mi z twarzy nie zejdzie( jak zresztÂą to robiĂŞ co roku Chichot) Wiesz wiara wiarÂą ale widzÂąc minĂŞ kolegĂłw i rodzicĂłw kiedy im opowiadam o PCh to mi siĂŞ gÂłupio robi :/ (juÂż na minie zaczynali mĂłwiĂŚ "misjonarz") wiĂŞc teraz siĂŞ trochĂŞ wyciszyÂłem i czekam na dalsze znaki, a dokÂładnie to Samuel mĂłwiÂł, Âże w czerwiec- lipiec w okolicach gwiazdozbioru Oriona, ma siĂŞ pojawiĂŚ widoczna planeta Nibiru, wierze Âże siĂŞ pojawi, a do puki siĂŞ nie pojawi to ja nie mowie za duÂżo bo jeszcze mnie do czubkĂłw zamknÂą Chichot a jak siĂŞ nie pojawi to moja wiara bĂŞdzie topnieĂŚ Smutny no ale zobaczymy.
Pozdrawiam.
Tenebrael
Gość
« Odpowiedz #53 : Luty 23, 2009, 19:09:50 »

Tajpan - i takie podejÂście rozumiem. Z jednej strony jesteÂś zwolennikiem, z drugiej - patrzysz teÂż krytycznie i nie boisz siĂŞ przyznaĂŚ, Âże jak nie bĂŞdzie tego Nibiru, to wiara zacznie topnieĂŚ. Czyli rzeczowa, sensowna postawa UÂśmiech

Co do argumentów naukowych, to moim zdaniem jest ich ma³o, jeœli nie wcale. Dobrze by by³o, gdybyœ je jednak wymieni³. Chodzi o to, ¿e jak ja czyta³em, to wiêkszoœÌ tych argumentów pochodzi nie od naukowców, ale od pseudonaukowców pokroju Sitchin'a, którego tezy ju¿ obalono. Ale - mo¿e mnie czymœ zaskoczysz, nie chcê nic przes¹dzaÌ Uœmiech
Tajpan
Gość
« Odpowiedz #54 : Luty 23, 2009, 21:51:52 »

co tu du¿o gadaÌ, ten spór rozwi¹¿e tylko czas, a (tu ju¿ widzê uœmiech na twojej twarzy) co do tekstów naukowych to nie wystawie ¿adnych bo one szybko znikaj¹ (oczywiœcie teksty na inne tematy zostaj¹ d³ugo) co jak dla mnie (jako ¿e je czyta³em i widzia³em jak zagadkowo znikaj¹) jest niejako potwierdzeniem ¿e komuœ zale¿y na tym ¿eby taki teksty siê nie pojawiaj¹, mo¿na by powiedzieÌ ¿e te teksty s¹ nudne albo Ÿle komentowane ale przyk³adowo na stronie NASA s¹ artyku³y sprzed 20 lat a artyku³y na temat "planety X", które mozolnie t³umaczy³em najpierw z dnia na dzieù siê kurczy³y i albo ca³kiem znika³y albo zostawa³y krótkie wzmianki, przyk³adowo w oko³o grudnia 2007 na NASA by³o z 7 artyku³ów z czego zd¹¿y³em przet³umaczyÌ 4 ciekawe a pozosta³e 3 pewnie te¿ by³y Ciekawe ale jak ju¿ do nich zajrza³em to nie by³o tam ju¿ nic ciekawego, jak sprawdza³em 2 miesi¹ce temu to zosta³y tylko trzy krótkie wzmianki na ten temat(jak teraz sprawdza³em to znalaz³em tylko jak¹œ szmire). Z takich ciekawostek to wszystkie teksty wyjaœnia³y pochodzenie planety dane techniczne i wp³yw na uk³ad s³oneczny mogê tak ogólnie powiedzieÌ(nie wiem czy Samuel te¿ to wyjaœnia³), ¿e Nibiru (planetaX) teraz "przygasza" s³oùce a jeœli zbli¿y siê na okreœlon¹ odleg³oœÌ to je rozpali, sama Nibiru jest ogromna i emituje w³asne œwiat³o choÌ nie jest s³oùcem bo nie zachodzi na niej synteza termo-j¹drowa(bo œwiat³o wysy³ane przez ni¹ nie ma widma atomu wodoru) a to nawet gorzej bo wysy³a ona œwiat³o pod-czerwone i ultra-fioletowe które jest du¿o bardziej niebezpieczne(tym bardziej w momencie kiedy protuberancje ze s³oùca os³abi¹ nasz¹ naturaln¹ os³onê przed tymi d³ugoœciami fal (atmosferê)) teksty te wywar³y na mnie du¿e wra¿enie i wtedy natkn¹³em siê na PCh chyba rozumiesz dlaczego wierze mocno w Samuela.
A jeszcze krótka ciekawostka, w jednym z tekstów by³a wypowiedŸ jakiegoœ genera³a czy coœ i mówi³ coœ w stylu ¿e Ameryka jest przygotowana na to co niesie ze sob¹ Nibiru, ¿e ich satelity monitoruj¹ na bie¿¹co s³oùce i gdy dostrzeg¹ niebezpieczeùstwo to maj¹ ustalony plan dzia³ania (i tu dok³adnie ¿e maj¹ super schrony i listê najpotrzebniejszych osób do zbudowania œwiata na nowo),no i to tyle. Tak jak mówiê "czas pokarze"
Pozdrawiam UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Luty 23, 2009, 21:54:59 wysłane przez Tajpan » Zapisane
Dariusz
Gość
« Odpowiedz #55 : Luty 25, 2009, 21:45:28 »

Kto wie, moÂże juÂż niedÂługo coÂś sie zmieni:

Dziêkujemy bardzo. Czy w tym roku 2009 odkryje siê coœ znacz¹cego w Egipcie, co by rozwinê³o œwiadomoœÌ wiêkszej liczbie ludzi, oraz otwar³o serca i wyzwoli³o du¿o mi³oœci miêdzy ludŸmi?

EN-KI:

Tak. Pierwsza bĂŞdzie Hawara i to wkrĂłtce, ale czy to wyzwoli miÂłoœÌ? Raczej sensacjĂŞ, raczej krzyk religii caÂłego Âświata, tych ktĂłrzy bĂŞdÂą siĂŞ bali przed „otwarciem historii”. BĂŞdzie teÂż zazdroœÌ, czyli - zrodzÂą siĂŞ najgorsze instynkty u niektĂłrych ludzi. U niektĂłrych - bĂŞdzie radoœÌ, Âże jest to poczÂątek, poczÂątek wejÂścia do Gizy, Âże jest to poczÂątek spotkania z budowniczym. Tak bĂŞdzie to wyglÂądaĂŚ w tym 2009 roku. SÂłucham.

Sesja 96
Tajpan
Gość
« Odpowiedz #56 : Luty 25, 2009, 22:23:31 »

Dariusz- naprawdĂŞ dobry fragmĂŞt wybraÂłeÂś Chichot
Pozdrawiam
secularus
Gość
« Odpowiedz #57 : Marzec 01, 2009, 23:28:18 »

Czyli majÂą 10 miesiĂŞcy na dokopanie siĂŞ do labiryntu, co byÂłby niewÂątpliwie sporym sukcesem.  Szybko siĂŞ wiĂŞc o tym przekonamy. Chyba Âże tradycyjnie przy tego typu odkryciach, znalezisko utajniÂą.
Tenebrael
Gość
« Odpowiedz #58 : Marzec 02, 2009, 00:24:19 »

Czyli majÂą 10 miesiĂŞcy na dokopanie siĂŞ do labiryntu, co byÂłby niewÂątpliwie sporym sukcesem.  Szybko siĂŞ wiĂŞc o tym przekonamy. Chyba Âże tradycyjnie przy tego typu odkryciach, znalezisko utajniÂą.

Hmmm, a mĂłgÂłbyÂś podaĂŚ przykÂład takiego utajnionego znaleziska? Bo skoro to takie tradycyjne, to zapewne musi takowych byĂŚ wiele, o ktĂłrych WIESZ. WiĂŞc czekam na przykÂład UÂśmiech

A co do Labiryntu, no to có¿ - jeszcze 10 miesiêcy tej szopki, i albo PCh okryje siê laurami, albo pójdzie z torbami Chichot
kot
Gość
« Odpowiedz #59 : Marzec 02, 2009, 10:29:50 »

Dowodem na utajnienie niektĂłrych znalezisk jest to,Âże te najwaÂżniejsze sÂą tak tajne,Âże nikt z poza pewnych krĂŞgĂłw o nich nie wie.
Tenebrael
Gość
« Odpowiedz #60 : Marzec 02, 2009, 10:57:31 »

Dowodem na utajnienie niektĂłrych znalezisk jest to,Âże te najwaÂżniejsze sÂą tak tajne,Âże nikt z poza pewnych krĂŞgĂłw o nich nie wie.

To skÂąd wiesz, ze sÂą, skoro nikt spoza tych krĂŞgĂłw o nich NIE WIE? Chichot Chichot Chichot
kot
Gość
« Odpowiedz #61 : Marzec 02, 2009, 11:23:53 »

Wiem,Âże sÂą takie,o ktĂłrych nie wiem,bo tyle o nich wiem,Âże nic o nich nie wiem.Wiedza ta wynika z mojej niewiedzy na temat powyÂższej wiedzy.
Tenebrael
Gość
« Odpowiedz #62 : Marzec 02, 2009, 11:56:55 »

Wiem,Âże sÂą takie,o ktĂłrych nie wiem,bo tyle o nich wiem,Âże nic o nich nie wiem.Wiedza ta wynika z mojej niewiedzy na temat powyÂższej wiedzy.

Kot - a ja bym jednak prosiÂł o rzeczowÂą odpowiedÂź, bo takie uniki raczej nie ÂświadczÂą dobrze o tym, co mĂłwisz ;]
kot
Gość
« Odpowiedz #63 : Marzec 02, 2009, 15:12:45 »

No to mnie masz.
Nie mogĂŞ normalnie odpowiedzieĂŚ na pytanie wczeÂśniej zadane w zwiÂązku z brakiem danych.
Pozdrawiam.
Dariusz
Gość
« Odpowiedz #64 : Marzec 02, 2009, 16:57:54 »

Nie bardzo moÂżna mieĂŚ takie dane. Jednak juÂż kilakrotnie na tym forum byÂło wspominane, Âże w sfinksie sÂą komnaty, o ktĂłrych wiedza wtajemniczeni z Hawasem na czele, a o ktĂłrych milczÂą jak zaklĂŞci.
Blad
Gość
« Odpowiedz #65 : Marzec 02, 2009, 16:59:19 »

komnaty sa nie w samym sfinksie a pod przednimi jego lapami, i sa polaczone korytarzami z kompleksem
Tenebrael
Gość
« Odpowiedz #66 : Marzec 02, 2009, 17:27:48 »

Nie bardzo moÂżna mieĂŚ takie dane. Jednak juÂż kilakrotnie na tym forum byÂło wspominane, Âże w sfinksie sÂą komnaty, o ktĂłrych wiedza wtajemniczeni z Hawasem na czele, a o ktĂłrych milczÂą jak zaklĂŞci.

Darek - problem z takimi stwierdzeniami (¿e "ktoœ ma dane, które s¹ utajnione") polega na tym, ¿e nie ma w³aœnie tych danych, wiêc trudno stwierdziÌ, ¿e ktoœ coœ ukrywa. Nie mówiê, ¿e nie, ale ludzie czêsto zbyt szybko i ³atwo zrzucaj¹ ró¿ne niejasnoœci na barki "kogoœ, kto ukrywa fakty". To nieco tak, jakbym ja Tobie napisa³, ¿e jesteœ z³ym cz³owiekiem, który ukrywa wa¿ne dla ludzi fakty. Ty byœ tego nie móg³ obroniÌ, bo mo¿esz nawet nie wiedzieÌ, o co mi chodzi, ja bym nie móg³ udowodniÌ, ¿e masz te dane, skoro je niby ukrywasz, i nikt ich nie zna. Logicznym by³oby wtedy olaÌ zarzuty i tyle. Ale niestety, wielu ludzi karmi siê twierdzeniami, ze "rzad, Iluminaci i inne organizacje ukrywaj¹ fakty". Zapominaj¹ o prostym fakcie, ¿e sk¹d mog¹ wiedzieÌ, ¿e ukrywaj¹, skoro s¹ TAJNE?
Tajpan
Gość
« Odpowiedz #67 : Marzec 02, 2009, 22:38:40 »

i tak w kó³ko siê mo¿na k³óciÌ Jêzyk
secularus
Gość
« Odpowiedz #68 : Marzec 02, 2009, 22:54:19 »

Jak mogĂŞ podaĂŚ tobie przykÂład utajnionego odkrycia skoro jest utajniony UÂśmiech. O takim odkryciu jak np Wingmakers powiesz Âże to bajka dla dzieci. Ale w kaÂżdej bajce jest coÂś prawdy a tej nigdzie nie znajdziesz (mam na myÂśli oficjalne ÂźrĂłdÂła).
Tenebrael
Gość
« Odpowiedz #69 : Marzec 03, 2009, 16:35:36 »

Jak mogĂŞ podaĂŚ tobie przykÂład utajnionego odkrycia skoro jest utajniony UÂśmiech

DOKÂŁADNIE! O to mi wÂłaÂśnie chodzi! A teraz, konsekwentnie stosujÂąc tÂą myÂśl zastanĂłw siĂŞ, jak moÂżna mĂłwiĂŚ, Âże np ktoÂś zataja jakieÂś fakty, skoro sÂą one ZATAJONE? ÂŻeby powiedzieĂŚ, Âże ktoÂś coÂś zataja, musiaÂłbyÂś wiedzieĂŚ, CO zataja. A jak moÂżesz wiedzieĂŚ, CO zataja, skoro to... ZATAJA?

Dlatego te¿ wiêkszoœÌ wypowiedzi, ¿e to oczywiste, ¿e np rz¹d taki i taki zataja takie a takie fakty, uwa¿am za nieco przerost wybuja³ej wyobraŸni. Inaczej k³óci³oby siê to z logik¹ i wpada³o w b³êdne ko³o opisane wy¿ej.
rafalwesolek
Gość
« Odpowiedz #70 : Marzec 11, 2009, 20:02:21 »

No to namieszaliscie UÂśmiech Cala ta duskusja o ukrytych faktach nie ma sensu UÂśmiech Czy ma to jakis zwiazek z PCH ?  Jezeli PCH juz w tym roku odkryje cos niewiarygodnego ( w co gleboko wierze ) to na pewno nie beda chcieli tego w jakis sposob ukryc . Chyba nie po to Pani Lucyna i spolka nasluchali sie wiele slow krytyki zwiazanych z ich przedsiewzieciem .  UÂśmiech
secularus
Gość
« Odpowiedz #71 : Marzec 11, 2009, 23:53:16 »

Nie miaÂłem na myÂśli Âże PCh  bĂŞdzie chciaÂło coÂś ukryĂŚ. PCh moÂże nie mieĂŚ nic w tej kwestii do powiedzenia UÂśmiech
Tenebrael
Gość
« Odpowiedz #72 : Marzec 12, 2009, 00:38:30 »

Nie miaÂłem na myÂśli Âże PCh  bĂŞdzie chciaÂło coÂś ukryĂŚ. PCh moÂże nie mieĂŚ nic w tej kwestii do powiedzenia UÂśmiech

Ja teÂż nie miaÂłem PCh na myÂśli, a ogĂłlnie UÂśmiech Ale Âświetnie podsumowaÂłeÂś - nie da siĂŞ podaĂŚ przykÂładĂłw utajniania informacji (a co za tym idzie dowodĂłw na samo utajnianie), skoro informacje sÂą...TAJNE Chichot
secularus
Gość
« Odpowiedz #73 : Marzec 14, 2009, 02:54:32 »

Ok zgodzĂŞ siĂŞ z tobÂą w kwestii udowadniania utajniania informacji, Âąle zawsze moÂżemy oprzeĂŚ siĂŞ na poszlakach chociaÂż zdajĂŞ sobie sprawĂŞ z nie 100 procentowej pewnoÂści tej informacji. W zasadzie na 100% jest pewna tylko "ÂśmierĂŚ i podatki"  UÂśmiech. Nawet twierdzenia fizyczne nie majÂą 100% pewnoÂści bo jak przykÂładowo udowodniĂŚ teoriĂŞ wzglĂŞdnoÂści. Matematycznie nie ma problemu ale w praktyce nie do koĂąca wszystko siĂŞ zgadza. Mimo to obowiÂązuje gdyÂż lepszej do tej pory nikt nie wymyÂśliÂł.
« Ostatnia zmiana: Marzec 14, 2009, 02:55:40 wysłane przez secularus » Zapisane
Tenebrael
Gość
« Odpowiedz #74 : Marzec 14, 2009, 06:19:30 »

Secularus - Problem polega na tym, ¿e najczêœciej nawet te poszlaki s¹ mêtne, stronnicze etc. Nie jest to tak, ¿e zbiera siê poszlaki, i na tej podstawie wyci¹ga wnioski, a na odwrót - uk³ada siê teoriê, po czym szuka poszlak. A nie muszê mówiÌ, ¿e przy takiej "procedurze" nawet do iœcie kretyùskiej teorii mo¿na znaleŸÌ mocne poszlaki, jeœli spojrzy siê na nie "z odpowiedniego punktu widzenia". Nie twierdzê, ¿e nie ma poszlak na pewne interesuj¹ce zdarzenia, jednak dlatego w³aœnie warto je SOLIDNIE sprawdzaÌ, zanim siê w coœ uwierzy.
Strony: 1 2 [3] 4 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: