Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 23:42:57

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 [2] 3 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Pytania do Williama Browna  (Przeczytany 36723 razy)
0 u¿ytkowników i 2 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
trójk±t
Go¶æ
« Odpowiedz #25 : Luty 26, 2009, 23:22:44 »

strefa-niewyjasnionych: jak to co on mo¿e o tym wiedzieæ? Przecie¿ to jej m±¿! No i cz³onek projektu. W koñcu sami przecie¿ te¿ musz± sobie odpowiadaæ na te pytania wiêc chcia³bym poznaæ jego zdanie na ten temat.
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 3453

« Odpowiedz #26 : Luty 26, 2009, 23:39:55 »

Trójk±t U¶miech z ca³ym szacunkiem,ale to s± pytania do Enki U¶miech zreszt± bardzo m±dre !! Zadaj je mo¿e na której¶ z sesji,moim zdanie p. Brawn nie powinien wyrêczaæ Enki w odpowiedziach.Jednak jest to tylko moje zdanie,ty masz prawo mieæ inne U¶miech
pozdrawiam

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

Ksiêga Koheleta 3,1
trójk±t
Go¶æ
« Odpowiedz #27 : Marzec 01, 2009, 20:56:22 »

Witam.

1,6) nie podoba mi siê to ¿e Enki rzadko kiedy odpowiada na pytania. Przewa¿nie udziela rozmytej odpowiedzi z której ka¿dy mo¿e wywnioskowaæ to co mu pasuje.

2) nie chodzi mi o wstawianie bajerów tylko o podstawowe sprawy tj. wyszukiwarka czy ostatnio wprowadzone zmiany. Nie ma siê co oszukiwaæ, strona zosta³a zrobiona przez amatorów i w tej chwili nawet wyszukiwarki nie potrafi± zaindeksowaæ/przeszukaæ jej zawarto¶ci. Brak pieniêdzy, nawet niewielkich porz±dn± stronê ¶wiadczy raczej na niekorzy¶æ projektu, bo wynika z tego, ¿e jego cz³onkowie wol± zachowaæ pieni±dze dla siebie.

3) Skoro nie s± gotowi to dlaczego wielokrotnie powtarza siê w sesjach ¿e ju¿ by przylecieli nas nauczaæ gdyby nie wycelowane w kosmos rakiety?

4) A datki pieniê¿ne to nie zgni³e podstawy? Przecie¿ to taki sam pieni±dz. Takie zachowanie ¶wiadczyæ mo¿e o tym, ¿e cz³onkowie projektu sami nie wierz± w upadek systemu monetarnego. Przecie¿ skoro nie chc± tych pieniêdzy dla siebie to niech wezm± du¿y kredyt i przeznacz± te pieni±dze ja na jak±¶ akcjê humanitarn± do¿ywiania dzieci w afryce.

5) nadal nie wiadomo dlaczego sesje prywatne siê nie pojawiaj±.

Pozdrawiam
Dariusz
Go¶æ
« Odpowiedz #28 : Marzec 01, 2009, 21:28:20 »

5) nadal nie wiadomo dlaczego sesje prywatne siê nie pojawiaj±.

Pozdrawiam

Jak sama nazwa na ro wskazuje, s± to prywatne sesje. Wiêc je¶li u¿ytkownik takiej sesjii nie wyrazi na to osobistej zgody, nie mo¿e byæ ona publikowana. poza tym tylko dany u¿ytkownik mo¿e sobie sam tak± rozmowê nagraæ. P. Lucyna tego nie czyni, wiêc tym bardziej nie ma mo¿liwo¶ci ich rozpowszechniania. Nie wspominaj±c o wcze¶niej wspomianej zgodzie u¿ytkownika.
trójk±t
Go¶æ
« Odpowiedz #29 : Marzec 01, 2009, 21:36:55 »

Przecie¿ napisa³em na pocz±tku, ¿e za zgod± tych osób. Raczej nie wierzê w to ¿eby nikt takiej sesji nie nagra³ lub nie wyrazi³ zgody na jej publikacjê jako tekstu. Poza tym czêsto zapraszane na sesje prywatne by³y osoby nie z pytaniami prywatnymi ale z pytaniami na, które Enki nie chcia³ (czy nie umia³) odpowiedzieæ, wiêc jako¶ te¿ mnie nie dziwi ¿e ich nie ma. W ka¿dym razie chcia³em te pytania zadawaæ nie Wam, tylko cz³onkom projektu, bo Wasze interpretacje typu "byæ mo¿e jest to spowodowane tym, ¿e..." sam sobie mogê powymy¶laæ (bez obrazy).
Dariusz
Go¶æ
« Odpowiedz #30 : Marzec 01, 2009, 21:47:14 »

Nie urazisz mnie niczym. Mam jednak pomys³a. Spisz sobie te wszystkie pytania, które Ciê nurtuj±, na które wg Ciebie En-ki nie umia³ odpowiedzieæ i sam udaj siê na tak± sesjê. Przekonasz siê osobi¶cie co jest grane a i bêdziesz móg³ to zamie¶ciæ oficjalnie na forum.
Barbarax
Go¶æ
« Odpowiedz #31 : Marzec 01, 2009, 22:06:07 »

Dariusz, przecie¿ i tak ich nie "nawrócisz". Po co Ci to?
Pozdrawiam.
BRAIN
Go¶æ
« Odpowiedz #32 : Marzec 05, 2009, 16:00:17 »

Cytat: Dariusz
Jak sama nazwa na ro wskazuje, s± to prywatne sesje. Wiêc je¶li u¿ytkownik takiej sesjii nie wyrazi na to osobistej zgody, nie mo¿e byæ ona publikowana. poza tym tylko dany u¿ytkownik mo¿e sobie sam tak± rozmowê nagraæ. P. Lucyna tego nie czyni, wiêc tym bardziej nie ma mo¿liwo¶ci ich rozpowszechniania. Nie wspominaj±c o wcze¶niej wspomianej zgodzie u¿ytkownika.

W zasadzie masz racjê tylko zapomnia³e¶ o jednej sprawie ...

Zauwa¿ ¿e na ka¿dej sesji zdarza siê kilku ludzi którzy pytaj± o co¶ i ich pytanie jest odczytywane przy wszystkich obecnych na sesji, a to Pani Lucynka (czy te¿ jak niektórzy mówi± Enki) mówi ¿e konieczna jest sesja prywatna.
Wiêc kto ma dawaæ zgodê w takim przypadku?
Ten kto zada³ pytanie niejako automatycznie wyrazi³ zgodê poniewa¿ spodziewa³ siê ¿e dostanie odpowied¼ bez sesji prywatnej.

trójk±t
Go¶æ
« Odpowiedz #33 : Marzec 05, 2009, 16:15:29 »

^^ True.
kot
Go¶æ
« Odpowiedz #34 : Marzec 06, 2009, 15:40:55 »

W takich przypadkach to sam En-Ki nie wyra¿a zgody na opublikowanie odpowiedzi.

Prosi wtedy zadaj±cego pytanie o przybycie na sesjê osobist±,je¶li pytaj±cy chce poznaæ odpowied¿ na zadane pytanie.
trójk±t
Go¶æ
« Odpowiedz #35 : Marzec 06, 2009, 16:12:02 »

A co to za ró¿nica, przecie¿ uczestnik sesji prywatnej te¿ mo¿e opublikowaæ ja w internecie...

W ka¿dym razie, co z tymi odpowiedziami? Sympozjum ju¿ za nami.
kot
Go¶æ
« Odpowiedz #36 : Marzec 06, 2009, 17:02:57 »

Z do¶wiadczenia wiemy,ze nikt praktycznie nie publikuje prywatnych swoich sesji.

Ale,jak napisa³e¶ Trójkacie ka¿dy mo¿e to zrobiæ,wiêc pi³ka jest przy nim.

Nie publikuj±,bo widocznie tak musi byæ i nie chc± tego upubliczniaæ.
« Ostatnia zmiana: Marzec 06, 2009, 17:03:26 wys³ane przez kot » Zapisane
trójk±t
Go¶æ
« Odpowiedz #37 : Marzec 06, 2009, 17:13:46 »

A kto¶ by³ ju¿ mo¿e na jakim¶ spotkaniu i widzia³ jak odbywaj± siê te sesje prywatne? Czy ludzie poproszeni na takie sesje gdzie¶ siê zbieraj± po zakoñczeniu czy to tylko taka forma unikania odpowiedzi?
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #38 : Marzec 06, 2009, 17:32:36 »

Z do¶wiadczenia wiemy,ze nikt praktycznie nie publikuje prywatnych swoich sesji.
Chyba, ¿e tak mocno siê ju¿ na³ga³o, ¿e nie ma szans na spójn± obronê - wtedy mo¿na zza pazuchy wyci±gn±æ jak±¶ "zaginion±" sesjê prywatn± która stanowi przys³owiow± brzytwê dla ton±cego...
kot
Go¶æ
« Odpowiedz #39 : Marzec 06, 2009, 18:00:33 »

Ludzie,którzy id± na tak± sesjê w wiêkszo¶ci maj± podejrzewam pytania nienadaj±ce siê na opublikowanie.
Pytania o chor± ciociê,o dzieci,o swoj± misjê ¿yciow±-groch z kapust±.

To tak,jak ze spowiedzi±.Jest na tyle intymna,¿e na publikowanie brak jest chêtnych.

Chocia¿ ciekawa by³aby tre¶æ spowiedzi na przyk³ad naszego Prezydenta. U¶miech 2
Tenebrael
Go¶æ
« Odpowiedz #40 : Marzec 06, 2009, 18:36:13 »

Pytania o chor± ciociê,o dzieci,o swoj± misjê ¿yciow±-groch z kapust±.

Problem w tym, ¿e ostatnio wiêkszo¶æ pytañ nawet na sesjach publicznych jest taka. Dobrze to okre¶li³e¶ - "groch z kapust±".

Natomiast faktem te¿ jest, ¿e nagle, gdy narobi³o siê wiele w±tpliwo¶ci, znalaz³y siê 2 czy 3 sesje prywatne sprzed 2 lat chyba, które kto¶ równie nagle stwierdzi³, ¿e trzeba opublikowaæ, nadaj±c im w dodatku nazwy sesji 92-94 (bodaj¿e, mogê siê myliæ w numeracji). Czemu akurat te sesje, i czemu wrzucaæ je do wora razem z sesjami publicznymi? Bo mi co¶ tu lekko "¶mierdzi".
trójk±t
Go¶æ
« Odpowiedz #41 : Marzec 06, 2009, 19:24:27 »

@kot: sesje o prywatne o których mówimy to pytania zadawane na forum publicznym jak to by³o ju¿ powiedziane, wiêc prywatne to one s± tylko z nazwy. Chodzi mi o to czy kto¶ widzia³ osoby id±ce na takie sesje lub zna takie, które je odby³y.
kot
Go¶æ
« Odpowiedz #42 : Marzec 06, 2009, 20:31:51 »

Mo¿e kto¶ skorzysta³ po sesji publicznej z prywatnej-tego nie wiem.

Ale gdyby do takiej dosz³o,to pewnie ten kto¶ nie chcia³by opublikowaæ rozmowy z En-Ki bez jego zgody.
S±dzê,¿e skoro by³o tych sesji pod setkê,to raczj ma³o prawdopodobne,¿e nikt z prywatnej sesji nie skorzysta³.
Co¶ musi w tym byæ,¿e nikt nie opublikowa³ tego.

Przecie¿ pytania zadaj± sceptycy,jak i entuzja¶ci Projektu i jak na razie ¿aden sceptyk prywatnej sesji nie wy¶mia³.

A takowy nie pozostawi³by suchej nitki.

Prawda? U¶miech
Dariusz
Go¶æ
« Odpowiedz #43 : Marzec 06, 2009, 20:50:27 »

Chodzi mi o to czy kto¶ widzia³ osoby id±ce na takie sesje lub zna takie, które je odby³y.

Ja znam tak± osobê. Warto chyba podkre¶liæ, ¿e jest ona fizykiem j±drowym. By³a na prywatnych sesjach dwa razy. Rozmawia³em z ni± kilkakrotnie o tym.
trójk±t
Go¶æ
« Odpowiedz #44 : Marzec 06, 2009, 21:26:46 »

A czy taka sesja mo¿e byæ zorganizowana dla ka¿dego zainteresowanego czy mo¿e odbywaj± siê wy³±cznie po spotkaniach? No i wi±¿e siê to z jak±¶ op³at±?
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #45 : Marzec 06, 2009, 21:31:10 »

Sesje prywatne s± p³atne - oficjalnie nie umawiasz siê na sesjê lecz na masa¿.
Dariusz
Go¶æ
« Odpowiedz #46 : Marzec 06, 2009, 21:31:36 »

Na tak± sesjê umawiasz sie indywidualnie poprzez fundacjê "Dar ¦wiatowida". Odbywa siê ona  chyba zawsze we Wroc³awiu, w gabunecie p. Lucyny £. Koszt 60 z³..
trójk±t
Go¶æ
« Odpowiedz #47 : Marzec 06, 2009, 22:23:37 »

Hmmm... 60 z³ to wydaje siê sporo. Ciekawe ile ludzi z tego korzysta. Zw³aszcza je¿eli kto¶ wyda³ pieni±dze na spotkanie na, którym dowiedzia³ siê, ¿e ma przyj¶æ na sesjê prywatn± czyli dop³aciæ 60 z³. Trochê mi siê to nie podoba, zw³aszcza fakt, ¿e nigdzie na stronie nie jest napisane, ¿e to tyle kosztuje...

@Dariusz, czy ten Twój znajomy mo¿e opowiedzieæ czego siê dowiedzia³?
Dariusz
Go¶æ
« Odpowiedz #48 : Marzec 06, 2009, 22:33:55 »

Je¶li uwa¿asz, ¿e jest to du¿o no to ... nic wiêcej nie mówie. U¶miech
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 3453

« Odpowiedz #49 : Marzec 06, 2009, 23:05:06 »

Hmmm... 60 z³ to wydaje siê sporo. Ciekawe ile ludzi z tego korzysta. Zw³aszcza je¿eli kto¶ wyda³ pieni±dze na spotkanie na, którym dowiedzia³ siê, ¿e ma przyj¶æ na sesjê prywatn± czyli dop³aciæ 60 z³. Trochê mi siê to nie podoba, zw³aszcza fakt, ¿e nigdzie na stronie nie jest napisane, ¿e to tyle kosztuje...

@Dariusz, czy ten Twój znajomy mo¿e opowiedzieæ czego siê dowiedzia³?

Dlatego Trójk±t moim zdaniem nie powinno siê zadawaæ osobistych pytañ na sesjach otwartych.Jesli mia³abym osobiste pytania to od razu umówi³abym siê na sesje prywatn±.Na takiej sesji mo¿na zadaæ wiecej ni¿ jedno pytanie. Ba !! u³o¿y³abym sobie parê sensownych pytañ.

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

Ksiêga Koheleta 3,1
Strony: 1 [2] 3 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: