Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Kwiecień 08, 2025, 03:45:51

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 [2] 3 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Pytania do Williama Browna  (Przeczytany 38241 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
trĂłjkÂąt
Gość
« Odpowiedz #25 : Luty 26, 2009, 23:22:44 »

strefa-niewyjasnionych: jak to co on mo¿e o tym wiedzieÌ? Przecie¿ to jej m¹¿! No i cz³onek projektu. W koùcu sami przecie¿ te¿ musz¹ sobie odpowiadaÌ na te pytania wiêc chcia³bym poznaÌ jego zdanie na ten temat.
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

« Odpowiedz #26 : Luty 26, 2009, 23:39:55 »

TrĂłjkÂąt UÂśmiech z caÂłym szacunkiem,ale to sÂą pytania do Enki UÂśmiech zresztÂą bardzo mÂądre !! Zadaj je moÂże na ktĂłrejÂś z sesji,moim zdanie p. Brawn nie powinien wyrĂŞczaĂŚ Enki w odpowiedziach.Jednak jest to tylko moje zdanie,ty masz prawo mieĂŚ inne UÂśmiech
pozdrawiam

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

KsiĂŞga Koheleta 3,1
trĂłjkÂąt
Gość
« Odpowiedz #27 : Marzec 01, 2009, 20:56:22 »

Witam.

1,6) nie podoba mi siĂŞ to Âże Enki rzadko kiedy odpowiada na pytania. PrzewaÂżnie udziela rozmytej odpowiedzi z ktĂłrej kaÂżdy moÂże wywnioskowaĂŚ to co mu pasuje.

2) nie chodzi mi o wstawianie bajerów tylko o podstawowe sprawy tj. wyszukiwarka czy ostatnio wprowadzone zmiany. Nie ma siê co oszukiwaÌ, strona zosta³a zrobiona przez amatorów i w tej chwili nawet wyszukiwarki nie potrafi¹ zaindeksowaÌ/przeszukaÌ jej zawartoœci. Brak pieniêdzy, nawet niewielkich porz¹dn¹ stronê œwiadczy raczej na niekorzyœÌ projektu, bo wynika z tego, ¿e jego cz³onkowie wol¹ zachowaÌ pieni¹dze dla siebie.

3) Skoro nie sÂą gotowi to dlaczego wielokrotnie powtarza siĂŞ w sesjach Âże juÂż by przylecieli nas nauczaĂŚ gdyby nie wycelowane w kosmos rakiety?

4) A datki pieniê¿ne to nie zgni³e podstawy? Przecie¿ to taki sam pieni¹dz. Takie zachowanie œwiadczyÌ mo¿e o tym, ¿e cz³onkowie projektu sami nie wierz¹ w upadek systemu monetarnego. Przecie¿ skoro nie chc¹ tych pieniêdzy dla siebie to niech wezm¹ du¿y kredyt i przeznacz¹ te pieni¹dze ja na jak¹œ akcjê humanitarn¹ do¿ywiania dzieci w afryce.

5) nadal nie wiadomo dlaczego sesje prywatne siĂŞ nie pojawiajÂą.

Pozdrawiam
Dariusz
Gość
« Odpowiedz #28 : Marzec 01, 2009, 21:28:20 »

5) nadal nie wiadomo dlaczego sesje prywatne siĂŞ nie pojawiajÂą.

Pozdrawiam

Jak sama nazwa na ro wskazuje, sÂą to prywatne sesje. WiĂŞc jeÂśli uÂżytkownik takiej sesjii nie wyrazi na to osobistej zgody, nie moÂże byĂŚ ona publikowana. poza tym tylko dany uÂżytkownik moÂże sobie sam takÂą rozmowĂŞ nagraĂŚ. P. Lucyna tego nie czyni, wiĂŞc tym bardziej nie ma moÂżliwoÂści ich rozpowszechniania. Nie wspominajÂąc o wczeÂśniej wspomianej zgodzie uÂżytkownika.
trĂłjkÂąt
Gość
« Odpowiedz #29 : Marzec 01, 2009, 21:36:55 »

PrzecieÂż napisaÂłem na poczÂątku, Âże za zgodÂą tych osĂłb. Raczej nie wierzĂŞ w to Âżeby nikt takiej sesji nie nagraÂł lub nie wyraziÂł zgody na jej publikacjĂŞ jako tekstu. Poza tym czĂŞsto zapraszane na sesje prywatne byÂły osoby nie z pytaniami prywatnymi ale z pytaniami na, ktĂłre Enki nie chciaÂł (czy nie umiaÂł) odpowiedzieĂŚ, wiĂŞc jakoÂś teÂż mnie nie dziwi Âże ich nie ma. W kaÂżdym razie chciaÂłem te pytania zadawaĂŚ nie Wam, tylko czÂłonkom projektu, bo Wasze interpretacje typu "byĂŚ moÂże jest to spowodowane tym, Âże..." sam sobie mogĂŞ powymyÂślaĂŚ (bez obrazy).
Dariusz
Gość
« Odpowiedz #30 : Marzec 01, 2009, 21:47:14 »

Nie urazisz mnie niczym. Mam jednak pomysÂła. Spisz sobie te wszystkie pytania, ktĂłre CiĂŞ nurtujÂą, na ktĂłre wg Ciebie En-ki nie umiaÂł odpowiedzieĂŚ i sam udaj siĂŞ na takÂą sesjĂŞ. Przekonasz siĂŞ osobiÂście co jest grane a i bĂŞdziesz mĂłgÂł to zamieÂściĂŚ oficjalnie na forum.
Barbarax
Gość
« Odpowiedz #31 : Marzec 01, 2009, 22:06:07 »

Dariusz, przecieÂż i tak ich nie "nawrĂłcisz". Po co Ci to?
Pozdrawiam.
BRAIN
Gość
« Odpowiedz #32 : Marzec 05, 2009, 16:00:17 »

Cytat: Dariusz
Jak sama nazwa na ro wskazuje, sÂą to prywatne sesje. WiĂŞc jeÂśli uÂżytkownik takiej sesjii nie wyrazi na to osobistej zgody, nie moÂże byĂŚ ona publikowana. poza tym tylko dany uÂżytkownik moÂże sobie sam takÂą rozmowĂŞ nagraĂŚ. P. Lucyna tego nie czyni, wiĂŞc tym bardziej nie ma moÂżliwoÂści ich rozpowszechniania. Nie wspominajÂąc o wczeÂśniej wspomianej zgodzie uÂżytkownika.

W zasadzie masz racjĂŞ tylko zapomniaÂłeÂś o jednej sprawie ...

ZauwaÂż Âże na kaÂżdej sesji zdarza siĂŞ kilku ludzi ktĂłrzy pytajÂą o coÂś i ich pytanie jest odczytywane przy wszystkich obecnych na sesji, a to Pani Lucynka (czy teÂż jak niektĂłrzy mĂłwiÂą Enki) mĂłwi Âże konieczna jest sesja prywatna.
WiĂŞc kto ma dawaĂŚ zgodĂŞ w takim przypadku?
Ten kto zadaÂł pytanie niejako automatycznie wyraziÂł zgodĂŞ poniewaÂż spodziewaÂł siĂŞ Âże dostanie odpowiedÂź bez sesji prywatnej.

trĂłjkÂąt
Gość
« Odpowiedz #33 : Marzec 05, 2009, 16:15:29 »

^^ True.
kot
Gość
« Odpowiedz #34 : Marzec 06, 2009, 15:40:55 »

W takich przypadkach to sam En-Ki nie wyraÂża zgody na opublikowanie odpowiedzi.

Prosi wtedy zadajÂącego pytanie o przybycie na sesjĂŞ osobistÂą,jeÂśli pytajÂący chce poznaĂŚ odpowiedÂż na zadane pytanie.
trĂłjkÂąt
Gość
« Odpowiedz #35 : Marzec 06, 2009, 16:12:02 »

A co to za ró¿nica, przecie¿ uczestnik sesji prywatnej te¿ mo¿e opublikowaÌ ja w internecie...

W kaÂżdym razie, co z tymi odpowiedziami? Sympozjum juÂż za nami.
kot
Gość
« Odpowiedz #36 : Marzec 06, 2009, 17:02:57 »

Z doÂświadczenia wiemy,ze nikt praktycznie nie publikuje prywatnych swoich sesji.

Ale,jak napisaÂłeÂś TrĂłjkacie kaÂżdy moÂże to zrobiĂŚ,wiĂŞc piÂłka jest przy nim.

Nie publikujÂą,bo widocznie tak musi byĂŚ i nie chcÂą tego upubliczniaĂŚ.
« Ostatnia zmiana: Marzec 06, 2009, 17:03:26 wysłane przez kot » Zapisane
trĂłjkÂąt
Gość
« Odpowiedz #37 : Marzec 06, 2009, 17:13:46 »

A ktoÂś byÂł juÂż moÂże na jakimÂś spotkaniu i widziaÂł jak odbywajÂą siĂŞ te sesje prywatne? Czy ludzie poproszeni na takie sesje gdzieÂś siĂŞ zbierajÂą po zakoĂączeniu czy to tylko taka forma unikania odpowiedzi?
arteq
Gość
« Odpowiedz #38 : Marzec 06, 2009, 17:32:36 »

Z doÂświadczenia wiemy,ze nikt praktycznie nie publikuje prywatnych swoich sesji.
Chyba, ¿e tak mocno siê ju¿ na³ga³o, ¿e nie ma szans na spójn¹ obronê - wtedy mo¿na zza pazuchy wyci¹gn¹Ì jak¹œ "zaginion¹" sesjê prywatn¹ która stanowi przys³owiow¹ brzytwê dla ton¹cego...
kot
Gość
« Odpowiedz #39 : Marzec 06, 2009, 18:00:33 »

Ludzie,ktĂłrzy idÂą na takÂą sesjĂŞ w wiĂŞkszoÂści majÂą podejrzewam pytania nienadajÂące siĂŞ na opublikowanie.
Pytania o chorÂą ciociĂŞ,o dzieci,o swojÂą misjĂŞ ÂżyciowÂą-groch z kapustÂą.

To tak,jak ze spowiedziÂą.Jest na tyle intymna,Âże na publikowanie brak jest chĂŞtnych.

Chocia¿ ciekawa by³aby treœÌ spowiedzi na przyk³ad naszego Prezydenta. Uœmiech 2
Tenebrael
Gość
« Odpowiedz #40 : Marzec 06, 2009, 18:36:13 »

Pytania o chorÂą ciociĂŞ,o dzieci,o swojÂą misjĂŞ ÂżyciowÂą-groch z kapustÂą.

Problem w tym, ¿e ostatnio wiêkszoœÌ pytaù nawet na sesjach publicznych jest taka. Dobrze to okreœli³eœ - "groch z kapust¹".

Natomiast faktem teÂż jest, Âże nagle, gdy narobiÂło siĂŞ wiele wÂątpliwoÂści, znalazÂły siĂŞ 2 czy 3 sesje prywatne sprzed 2 lat chyba, ktĂłre ktoÂś rĂłwnie nagle stwierdziÂł, Âże trzeba opublikowaĂŚ, nadajÂąc im w dodatku nazwy sesji 92-94 (bodajÂże, mogĂŞ siĂŞ myliĂŚ w numeracji). Czemu akurat te sesje, i czemu wrzucaĂŚ je do wora razem z sesjami publicznymi? Bo mi coÂś tu lekko "Âśmierdzi".
trĂłjkÂąt
Gość
« Odpowiedz #41 : Marzec 06, 2009, 19:24:27 »

@kot: sesje o prywatne o ktĂłrych mĂłwimy to pytania zadawane na forum publicznym jak to byÂło juÂż powiedziane, wiĂŞc prywatne to one sÂą tylko z nazwy. Chodzi mi o to czy ktoÂś widziaÂł osoby idÂące na takie sesje lub zna takie, ktĂłre je odbyÂły.
kot
Gość
« Odpowiedz #42 : Marzec 06, 2009, 20:31:51 »

MoÂże ktoÂś skorzystaÂł po sesji publicznej z prywatnej-tego nie wiem.

Ale gdyby do takiej doszÂło,to pewnie ten ktoÂś nie chciaÂłby opublikowaĂŚ rozmowy z En-Ki bez jego zgody.
SÂądzĂŞ,Âże skoro byÂło tych sesji pod setkĂŞ,to raczj maÂło prawdopodobne,Âże nikt z prywatnej sesji nie skorzystaÂł.
CoÂś musi w tym byĂŚ,Âże nikt nie opublikowaÂł tego.

PrzecieÂż pytania zadajÂą sceptycy,jak i entuzjaÂści Projektu i jak na razie Âżaden sceptyk prywatnej sesji nie wyÂśmiaÂł.

A takowy nie pozostawiÂłby suchej nitki.

Prawda? UÂśmiech
Dariusz
Gość
« Odpowiedz #43 : Marzec 06, 2009, 20:50:27 »

Chodzi mi o to czy ktoÂś widziaÂł osoby idÂące na takie sesje lub zna takie, ktĂłre je odbyÂły.

Ja znam takÂą osobĂŞ. Warto chyba podkreÂśliĂŚ, Âże jest ona fizykiem jÂądrowym. ByÂła na prywatnych sesjach dwa razy. RozmawiaÂłem z niÂą kilkakrotnie o tym.
trĂłjkÂąt
Gość
« Odpowiedz #44 : Marzec 06, 2009, 21:26:46 »

A czy taka sesja mo¿e byÌ zorganizowana dla ka¿dego zainteresowanego czy mo¿e odbywaj¹ siê wy³¹cznie po spotkaniach? No i wi¹¿e siê to z jak¹œ op³at¹?
arteq
Gość
« Odpowiedz #45 : Marzec 06, 2009, 21:31:10 »

Sesje prywatne sÂą pÂłatne - oficjalnie nie umawiasz siĂŞ na sesjĂŞ lecz na masaÂż.
Dariusz
Gość
« Odpowiedz #46 : Marzec 06, 2009, 21:31:36 »

Na takÂą sesjĂŞ umawiasz sie indywidualnie poprzez fundacjĂŞ "Dar ÂŚwiatowida". Odbywa siĂŞ ona  chyba zawsze we WrocÂławiu, w gabunecie p. Lucyny ÂŁ. Koszt 60 zÂł..
trĂłjkÂąt
Gość
« Odpowiedz #47 : Marzec 06, 2009, 22:23:37 »

Hmmm... 60 z³ to wydaje siê sporo. Ciekawe ile ludzi z tego korzysta. Zw³aszcza je¿eli ktoœ wyda³ pieni¹dze na spotkanie na, którym dowiedzia³ siê, ¿e ma przyjœÌ na sesjê prywatn¹ czyli dop³aciÌ 60 z³. Trochê mi siê to nie podoba, zw³aszcza fakt, ¿e nigdzie na stronie nie jest napisane, ¿e to tyle kosztuje...

@Dariusz, czy ten TwĂłj znajomy moÂże opowiedzieĂŚ czego siĂŞ dowiedziaÂł?
Dariusz
Gość
« Odpowiedz #48 : Marzec 06, 2009, 22:33:55 »

JeÂśli uwaÂżasz, Âże jest to duÂżo no to ... nic wiĂŞcej nie mĂłwie. UÂśmiech
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

« Odpowiedz #49 : Marzec 06, 2009, 23:05:06 »

Hmmm... 60 z³ to wydaje siê sporo. Ciekawe ile ludzi z tego korzysta. Zw³aszcza je¿eli ktoœ wyda³ pieni¹dze na spotkanie na, którym dowiedzia³ siê, ¿e ma przyjœÌ na sesjê prywatn¹ czyli dop³aciÌ 60 z³. Trochê mi siê to nie podoba, zw³aszcza fakt, ¿e nigdzie na stronie nie jest napisane, ¿e to tyle kosztuje...

@Dariusz, czy ten TwĂłj znajomy moÂże opowiedzieĂŚ czego siĂŞ dowiedziaÂł?

Dlatego TrĂłjkÂąt moim zdaniem nie powinno siĂŞ zadawaĂŚ osobistych pytaĂą na sesjach otwartych.Jesli miaÂłabym osobiste pytania to od razu umĂłwiÂłabym siĂŞ na sesje prywatnÂą.Na takiej sesji moÂżna zadaĂŚ wiecej niÂż jedno pytanie. Ba !! uÂłoÂżyÂłabym sobie parĂŞ sensownych pytaĂą.

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

KsiĂŞga Koheleta 3,1
Strony: 1 [2] 3 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: