Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 12:12:21

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: [1] 2 3 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Lilith ->> "dyskusje okultystyczne"  (Przeczytany 36847 razy)
0 u¿ytkowników i 4 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
mr_Azathoth
Go¶æ
« : Luty 22, 2009, 23:18:17 »

Hell-o;]

Satanael i Lilith -> Czy oni stworzyli pokolenie Kainowe? Czy Kain byl ich synem, od poczatku znienawidzony przez Absolut. Czy byl synem Satana i Ewy.
Moze ktos ma pomysl dlaczego Lilith zostala prawie calkowicie wykreslona z binlii? I czemu mowi se iz Ewa byla 1 kobieta na ziemi a nie wspomina sie nawet iz Ewy byly dwie a pierwsza byla Lilith.
Wojna cherubinow i zazdrosc o czlowieka ktory ma wolna wole, ale jak ja moze miec skoro nie moze wybrac miedezy dobrem a zlem gdyz Absolut nie pozwolil zblizac sie do drzewa poznania, Ludzie byli wiec tylko marionetkami w oczach pysznego boga, ktory nawet nie wiedzial iz jablko zostalo zerwane, doniesli mu o tym aniolowie.

2 ksiêga Samuela 24,1: „Jeszcze raz pan zap³on±³ gniewem przeciw Izraelitom . Pobudzi³ przeciw nim Dawida s³owami: id¼ i policz Izraela i Judê.” 1 ksiêga Kronik 21,1: „Powsta³ Szatan przeciwko Izraelowi i pobudzi³ Dawida, ¿eby policzy³ Izraela.”

Rozdwojenie ja¼ni? Ta sama postaæ? Zamiana okre¶lników?

„Temu, kto szuka boga, nie wolno tych poszukiwañ zaprzestaæ, dopóki go nie odnajdzie. A gdy odnajdzie, ogarnie go pomieszanie, a gdy bêdzie zmieszany, zdziwi siê.”
Wiec kto jest Satanem,Bogiem,Absolutem - kto jest dobry a kto jest zly.
« Ostatnia zmiana: Luty 24, 2009, 21:43:16 wys³ane przez mr_Azathoth » Zapisane
Tenebrael
Go¶æ
« Odpowiedz #1 : Luty 22, 2009, 23:24:11 »

A czy kto¶ jest dobry albo z³y? Czy czasami Bóg, Szatan, nie s± dwoma czê¶ciami Yin-Yang? Czy nie s± dwoma aspektami tego samego Absolutu, które cz³owiek rozdzieli³, by pro¶æiej mu by³o zrozumieæ ¶wiat?
mr_Azathoth
Go¶æ
« Odpowiedz #2 : Luty 22, 2009, 23:27:58 »

No ale z tego co czytamy w biblii to bog zabija, morduje a Satan ten ktory niesie swiatlo.. Wiec kto jest kto ;]
Hans Olo
Go¶æ
« Odpowiedz #3 : Luty 23, 2009, 00:22:05 »

Synem Lilith i Adama, lub wg innej wersji nie Adama lecz Samaela jest Asmodeusz, a nie Kain. Niektórzy rabini uwa¿aja, ¿e Asmodeusz zosta³ poczêty przez Tubal-Kaina i jego siostrê Naamê. Ogólnie rzecz bior±c jest to kwestia nie do rozstrzygniêcia.
« Ostatnia zmiana: Luty 23, 2009, 00:24:21 wys³ane przez Hans Olo » Zapisane
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #4 : Luty 23, 2009, 01:45:04 »

ogólnie rzecz bior±c biblia to ZBIÓR BZDUR i poza KSIÊG¡ GENESIS i APOKALIPS¡ sensu tam siê nie odnajdzie U¶miech

Azathoth - dobra droga, ja te¿ tak samo zaczyna³em 9 lat temu, od ciemno¶ci do ¶wiat³a to jest moja droga - teraz ju¿ jestem w ¶wietle ale ciemno¶æ mnie wzmocni³a bardzo, wiesz Ford, DR, Necronomicon, Grant i tym podobne sprawy, wszystko mam ju¿ za sob± U¶miech

ta droga naprawdê prowadzi do ¶wiat³a!!!

9 lat mia³em takie motto magiczne i siê sprawdzi³o ca³kowicie "W NAJG£ÊBSZEJ CIEMNO¦CI JEST UKRYTE NAJWY¯SZE ¦WIAT£O!"

Kap³an 718'
Hans Olo
Go¶æ
« Odpowiedz #5 : Luty 23, 2009, 09:29:40 »

Jak zwykle. Co mozesz powiedzieæ na poparcie swojego ja¶nie o¶wieconego has³a?
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #6 : Luty 23, 2009, 10:28:35 »

¿e dzia³a i JA jestem tego dobrym przyk³adem ale nie mam zamiaru o tym opowiadaæ bo to do¶wiadczenie osobiste!

718'
Hans Olo
Go¶æ
« Odpowiedz #7 : Luty 23, 2009, 10:36:13 »

Haha. Doi¶wiadczenie osobiste, dobre sobie. Jak nie masz nic na poparcie to po prostu nie rzucaj s³ów na wiatr.
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #8 : Luty 23, 2009, 11:09:48 »

cz³owieku o czym Ty mówisz?! jakie poparcie!!! okultyzm to nie sfera dowodów - ale do¶wadczeñ, to czysta  magia, sceptycy zawsze ju¿ pozostan± sceptykami i nie rzucam s³ów na wiatr!!!

718'
Petras
Go¶æ
« Odpowiedz #9 : Luty 23, 2009, 11:22:51 »

Bardzo przepraszam ale niesmia³o pozwole sobie zadac pytanie:
No ale z tego co czytamy w biblii
Doszuka³em, siê informacji o ponad 3000 ró¿nych bibli pisanych by³o w ró¿nym czasie wiêc o której bibli dok³adnie mówa, aha i dlaczego ta ma byc lepsza [bardziej wiarygodna] od innych?
Je¿eli juz kto¶ powo³uje sie na bibliê traktujê go jako specjaliste w tej dziedzinie st±d moje nie¶mia³e pytanie.
Je¿eli bym jeszcze mog³ us³yszeæ pytanie dlaczego bibli by³a wielokrotnie poprawiana ,,ulepszania" to bym by³ wdziêczny bo mam du¿e braki w tej dziedzinie, a spotykaj±c znawców warto wynie¶æ korzy¶æ z takiego spotkania  (czyt pog³ebiæ swoj± wiedzê)
pozdrawiam i z góry dziêkuje za odp
« Ostatnia zmiana: Luty 23, 2009, 11:24:11 wys³ane przez Petras » Zapisane
Mora
Go¶æ
« Odpowiedz #10 : Luty 23, 2009, 12:24:51 »

Wiem ale nie powiem...
Hans Olo
Go¶æ
« Odpowiedz #11 : Luty 23, 2009, 17:18:49 »

cz³owieku o czym Ty mówisz?! jakie poparcie!!! okultyzm to nie sfera dowodów - ale do¶wadczeñ, to czysta  magia, sceptycy zawsze ju¿ pozostan± sceptykami i nie rzucam s³ów na wiatr!!!

718'
Cz³owieku. Jaki okultyzm? Tekst poproszê. Cytat zaprzeczaj±cy cokolwiek. Takie sranie w banie to sobie w piaskownicy uprawiaj. Ja bêdê nastêpnym razem usuwa³ za offtop.
mr_Azathoth
Go¶æ
« Odpowiedz #12 : Luty 23, 2009, 22:32:10 »

Azathoth - dobra droga, ja te¿ tak samo zaczyna³em 9 lat temu, od ciemno¶ci do ¶wiat³a to jest moja droga.
Kap³an 718'
Dokladnie wiem oco Ci chodzi, moje motto tez mam juz dlugo, a necronomicony itp tez mam juz za soba.....
Ale dalej nie wiem co z ta Lilith, co z innymi Succubami w naszym obenym zyciu, mialem mozliwosc spotkac sie z kilkoma dziwne uczucie.
Niestety nie poznaja tego ludzie 'robaki' uzywajace tylko 5 podstawowych zmyslow.
Mora
Go¶æ
« Odpowiedz #13 : Luty 23, 2009, 22:34:31 »

O wielcy wtajemniczeni niech boska moc Sowy sp³ynie na was tak.

Jak tam rytua³y?

PS: Wypraszam sobie nazywanie ludzi robakami.
Hans Olo
Go¶æ
« Odpowiedz #14 : Luty 23, 2009, 22:49:09 »

Tia, necronomicon. Hahaha. Jak czytacie "w³adcê pier¶cieni" to te¿ wierzycie w ka¿de s³owo?
mr_Azathoth
Go¶æ
« Odpowiedz #15 : Luty 23, 2009, 23:12:34 »

Napisalem ze necronomicon i inne bajki H.P.Lovecrafta mam juz daleko za soba. A ludzie sa 'robakami' pelzakami ktore widza tylko 2 wymiary, moga sie rozejrzec w prawo w lewo spojrzec w gore lub na dil. Nie potrafia uzyc zmyslow jak napisalem innych niz podstawowe. Oczywiscie nie wszyscy. Sa ludzie 'wrazliwi' ktorzy posiadaja mozliwosc zobaczenia co nie widzialne i uslyszenia co nie slyszalne. ;] Macie oczy a nie widzicie - znajomo brzmi?

Mora rytualy? Nie wiem o czym mowisz ;]
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #16 : Luty 23, 2009, 23:45:26 »

Azathoth oni nie byli w mie¶cie KADATH i nie wiedz± co to znaczy LODOWA OTCH£AÑ i nie polecam w sumie!!!!

a z tymi robakami, hmm, ja bym nazwa³ to syntetyczne dusze - czyli nie ¶wiadomi ludzie, którzy bior± ¶wiat³o ¿arówki za blask iluminacji...

a "Pe³zaj±cy Chaos" pozna³e¶???

Kap³an 718'
mr_Azathoth
Go¶æ
« Odpowiedz #17 : Luty 23, 2009, 23:51:42 »

pe³zaj±cy chaos -> Nyarlathotep. ;]

robaki czy sysntetyczne dusze chodzi o to samo. Slepi.
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #18 : Luty 24, 2009, 16:20:17 »

no wlasnie - ¶lepi potrzebuj± ¦WIAT£A ¿eby otworzyæ oczy a nie CIEMNO¦CI - pamiêtaj o tym Azathoth  Z³y

P.S. posiadasz NECRONOMICON wydawncitwa FOX? pytam, bo tam jest takie zdanie NA KOÑCU SAMYM - "ksi±¿kê t± napisa³ szalony arab, gdy doszed³e¶ do tego miejsca NORMALNY JU¯ NIE BÊDZIESZ NIGDY!"

przeczyta³em ca³±, równie¿ praktycznie  Du¿y u¶miech

Kap³an 718'
mr_Azathoth
Go¶æ
« Odpowiedz #19 : Luty 24, 2009, 21:03:42 »

Dobra koniec OT ;]

Powiedzcie mi cos o imionach, czy esli sa nadawane, osoba identyfikuje sie z imiennikiem? W sensie czy bezpieczne jest nazwanie kogos np. Lilith. Baphometh itp.

Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #20 : Luty 24, 2009, 21:14:02 »

tak je¶li siê w stu procentach z tym identifkujesz - jak by³em oddany ciemno¶ci to nosi³em imiê NOX i to mocno na mnie podzia³a³o - sta³o siê mn± a ma byæ na odwrót, my¶lê, ¿e u¿ywanie imion bytów starszych ni¿ czas - vide LILITH jest z³ym pomys³em - chyba, ¿e siê naprawdê oddasz ciemno¶ci, ale Lucyfer jest ju¿ ciekawsze bo d±¿y siê do ¶wiat³a - celu kazdej W£A¦CIWEJ ¶cie¿ki...

wzywa³em LILITH w kilku formach, na pocz±tku dostawa³em zawsze kolokwialnie mówi±c "po jajach" czyli czakra seksualna ale ostatnim razem ju¿ dosta³em po g³owie czyli czakra korony i widzê wiêc dwa aspekty LILITH - prze¿y³em to i pisze o w³asnych do¶wiadczeniach a nie czyi¶ z ksi±¿ek - pierwszy aspekt to nierz±dnica, dziwka i tym podobne - to jest poziom najni¿szy ale jest te¿ wy¿szy - ta, która naucza wiedzy "sprzed stworzenia" - LILITH sta³a siê moj± patronk± na ¶cie¿ce ciemno¶ci a LUCYFER patronem - oboje doprowadzili mnie do ¦wiat³a!!!

Kap³an 718'
mr_Azathoth
Go¶æ
« Odpowiedz #21 : Luty 24, 2009, 21:22:37 »

HEh ja spotkania z sukkubami wspominam.. ciekawie ;]
Jakos nie zamierzam wzywac ani Lilith ani Lucyfera. ;]
Jeszcze naladuja moj pentagram zla energia Jêzyk
Dariusz
Go¶æ
« Odpowiedz #22 : Luty 24, 2009, 21:32:10 »

Hell-o;]

Witaj na naszym forum.
Mam ma³± pro¶bê. Czy móg³by¶ w temacie umie¶ciæ wska¼nik np. "dyskusje okultystyczne". Dla mnie to fajne tematy, ale jest tu wielu takich, którzy zagl±daj±c na tê stronê, natychmiast wszystko i wszystkich okrzykn± ... . No wiêc aby tu nie zagl±dali bêdzie to dobr± barier±.
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #23 : Luty 24, 2009, 21:37:18 »

Dariusz - z jednej strony racja - Azathoth -dodaj to do tematu faktycznie ale z drugiej to ju¿ ca³e forum jest OKULTYSTYCZNE U¶miech

tyle, ¿e w tym temacie - faktycznie, mo¿e lepiej niech ludzie bêd± ostrze¿eni - bo ja to mam ju¿ za sob± a wielu mo¿e zaszkodziæ!!!

IA AZATHOTH  Z³y

718'
mr_Azathoth
Go¶æ
« Odpowiedz #24 : Luty 24, 2009, 21:46:31 »

Jak myslicie czy Lilith zbuntowala ie dlatego iz chciala byc podobna do swojego przyjaciela Satanaela? ;]
Niechciala byc zdominowana - a teraz wiekszosc kobiet lubi dominacje ;]
I co sie stalo z Ewa pierwsza i druga ;] Zostaly zabite? Wyzucone z raju?
I gdzie podziala sie Lilith gdy odeszla z raju, rodzac swoje dzieci i zabijajac dzieci Adama.
Strony: [1] 2 3 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: