Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 23, 2024, 07:58:59

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: [1] 2 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Jak± Jeste¶ wibracj± w Numerologii ?  (Przeczytany 27611 razy)
0 u¿ytkowników i 4 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
Laguna__
Go¶æ
« : Luty 26, 2009, 17:26:54 »

Witam serdecznie

Za³o¿y³am ten temat , aby¶my mog³i zrobic pewne do¶æ ciekawe my¶lê badanie..

Wiemy ,¿e wszystko jest wibracj± - ale ja w tym temacie chcia³±bym siê odniesæ -do spo³eczno¶ci forum, aby ka¿dy z Was wpisa³ jaka jest liczb± numerologiczn±  wynikaj±c± z daty urodzenia

Zapewne ka¿dy z Was wie na czym polega obliczanie liczby numerologicznej wynikaj±cej z daty urodzenia ..

np. : 23.01.1971

sumujemy w ten sposób : 2+3+1+1+9+7+1 =24=2+4= 6

proponujê równie¿ sprawdzic w linku poni¿ej  , jaka wibracja wychodzi nam z imienia i nazwiska

Podaje link do Gematrycznego kalkulatora tylko zamin Pañstwo wpisz± imiê i nazwisko proszê o zwrócenie uwagi na formê w jakiej to nale¿y zrobiæ :

http://www.himalaya-tirtha.org/numerologia_kalkulator

Chodzi mi o to , aby¶my sami zobaczyli w jakis sposób nastêpuje takie przyci±ganie siê konkretnych wibracji , oraz jakie wibracjê przewa¿aj± tu w naszej spo³eczno¶ci na forum , my¶lê mo¿emy potraktowaæ to jako ciekawostke i byæ mo¿e bêd± jakie¶ wspólne  ciekawe wnioski?Co¶

z mojej daty urodzenia wynika ,¿e jestem numerologiczn± 6

natomiast z kalkulatora gematrii (imiê i nazwisko)  jestem 1111

pozdrawiam Laguna
« Ostatnia zmiana: Luty 26, 2009, 20:36:51 wys³ane przez Laguna__ » Zapisane
Mobius
Go¶æ
« Odpowiedz #1 : Luty 26, 2009, 17:42:23 »

Z daty urodzenia 01.08.1977  wychodzi 33
Z imienia      -11   -  Cykl upadkowy 5 -> 2
Z nazwiska   -33   -  Cykl wzrostowy 2 -> 7

Laguna a gdzie mo¿na znale¼æ jakie¶ informacje o tych cyklach,wzrostowym i upadkowym ?
Laguna__
Go¶æ
« Odpowiedz #2 : Luty 26, 2009, 17:52:18 »

Z daty urodzenia 01.08.1977  wychodzi 33
Z imienia      -11   -  Cykl upadkowy 5 -> 2
Z nazwiska   -33   -  Cykl wzrostowy 2 -> 7

Laguna a gdzie mo¿na znale¼æ jakie¶ informacje o tych cyklach,wzrostowym i upadkowym ?

Witaj Mobu¶

Jako ciekawostke zrob sobie ³acznie imie i nazwisko

Poszukaj tam powinno chyba ju¿ co¶ byæ na stronie o cyklach ??
pozdrawiam Laguna

Czyli masz mistrzowsk± 33 ,ale to i tak jest mimo wszystko =6 .
« Ostatnia zmiana: Luty 26, 2009, 17:54:07 wys³ane przez Laguna__ » Zapisane
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #3 : Luty 26, 2009, 17:57:43 »

pe³na liczba to 31 (kabalistycznie to AL i LA - BÓG I NIC = WSZYSTKO I NIC, medytacyjny stan samadhi, gdzie adept jest ¦WiADOM, tego, ¿e NIE ISTNIEJE! nie pytajcie...)
z daty urodzin jestem - 4 (Kwadrat, 4 ¿ywio³y i tak dalej)
z gematrii - 718 (718 tysiêcy znaczeñ, nie zmieszcz± siê w po¶cie, a maj± sens tylko wszystkie na raz a nie osobno - nie pytajcie...)
mieszkam w domu pod numerem 33 (liczba mistrzowska - "chrystusowa" - najwy¿szy stopieñ masoñski!)

moja wibracja to 718 w najg³êbszym jej nie odkrytym jeszcze aspekcie...

718
« Ostatnia zmiana: Luty 26, 2009, 18:01:17 wys³ane przez Kap³an 718 » Zapisane
PHIRIOORI
Go¶æ
« Odpowiedz #4 : Luty 26, 2009, 17:59:07 »

1
muszin
Go¶æ
« Odpowiedz #5 : Luty 26, 2009, 18:02:21 »

z daty urodzenia wychodzi  mi 4
a tej gematrii nie rozumiem ktore liczby dodac?
Laguna__
Go¶æ
« Odpowiedz #6 : Luty 26, 2009, 18:05:52 »

z daty urodzenia wychodzi  mi 4
a tej gematrii nie rozumiem ktore liczby dodac?

Wejdz w linka wpisz w kalkulator swoje imie i nazwiko ale bez spacji(nastêpnie -oblicz) i zobaczysz na koncu jest podsumowanie w ramce to jest wynik np. 4444... pozdrawiam Laguna
« Ostatnia zmiana: Luty 26, 2009, 18:06:29 wys³ane przez Laguna__ » Zapisane
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #7 : Luty 26, 2009, 18:08:45 »

to pseudo gematria - pradziwa jest gdy sie tego dokona SAMEMU na podstawie jezyka hebrajskiego oraz lat pracy ze sob± - wtedy wychodzi PRAWDA...

pozdrawiam i nie zachêcam do zajmowania siê tym je¶li kto¶ NIE JEST GOTOWY POZNAÆ SIEBIE I TO CO NAJBARDZIEJ W NIM UKRYTE BO TO MO¯E PRZERAZIÆ...

718'
wiki
Go¶æ
« Odpowiedz #8 : Luty 26, 2009, 18:17:09 »

Data urodzenia         8
gematryczny            8

Nous 8 Psyche  8 Soma 8    Co¶

Kurde same 8 Co¶
« Ostatnia zmiana: Luty 26, 2009, 18:19:35 wys³ane przez wiki » Zapisane
trójk±t
Go¶æ
« Odpowiedz #9 : Luty 26, 2009, 18:21:16 »

A dlaczego akurat obliczaæ to w systemie dziesi±tkowym a nie np. ósemkowym? :-)
PHIRIOORI
Go¶æ
« Odpowiedz #10 : Luty 26, 2009, 18:38:56 »

A dlaczego akurat obliczaæ to w systemie dziesi±tkowym a nie np. ósemkowym? :-)
Bardzo trafne pytanie Du¿y u¶miech

jednakoz na inny TOPIC.

Gdy¿ ten jest o numerologii, a ona jest 9-tkowa.
Num-Ero-Logia jest natomiast tuzinkowa.
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 01, 2009, 18:01:46 wys³ane przez PHIRIOORI » Zapisane
kot
Go¶æ
« Odpowiedz #11 : Luty 26, 2009, 18:59:23 »

Data urodzenia    5
gematria            6
po drodze diabelskie 15
Lucyna D.
Go¶æ
« Odpowiedz #12 : Luty 26, 2009, 20:07:16 »

Ja jestem numerologiczn± 7, a gematrikon wychodzi mi 1544.
tom1ek

Gadu³a

Punkty Forum (pf): 47

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 946

yeah! ;)

« Odpowiedz #13 : Luty 26, 2009, 21:58:06 »

data urodz.: 1

(G-N-P-S):
imię: 4-22-4-22
nazwisko: 6-6-6-6
miasto: 6-555-6-6
imię+nazwisko: 1-1-1-1
imię+nazwisko+miasto: 7-7-7-88

i wszędzie wychodzą duże cykle wzrostowe, za wyjątkiem ostatniego: "stagnacyjny  2 -> 2"
« Ostatnia zmiana: Luty 26, 2009, 22:03:04 wys³ane przez tom1ek » Zapisane

Konto na cheops4.org.pl o tym samym nicku i awatarze nale¿y do mnie. Pozdrawiam starych znajomych U¶miech
Mora
Go¶æ
« Odpowiedz #14 : Luty 26, 2009, 22:06:29 »

Ten kalkulator i tak niczego nie mówi.

S± takie kalkulatory jak obliczenie wieku ¶mierci, ile bêd± warte twoje zw³oki itd. Du¿y u¶miech

A to wynik jaki otrzyma³em po wpisaniu swojego imienia i nazwiska.
 G          N     P     S
628      1411 124   61
16         7     7    7
7            

Cykl upadkowy 4 -> 1

I tak wiele z tego nie rozumiem jedynie co to chyba tylko to:
7 - ¶cie¿ka mistyczna

Przy czym Nous to rozum a psyche to duch dobrze my¶lê? Po za tym powinno pisaæ Suma nie soma.  Jêzyk

Jedno co siê domy¶lam to, to ¿e kalkulator oblicza te liczby które s± w Gematrikonie za pomoc± kabalistycznego zapisu dat.

Wiêcej tutaj:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Kabalistyczny_zapis_dat

Pozdro
Mora Mrugniêcie
« Ostatnia zmiana: Luty 26, 2009, 22:07:17 wys³ane przez Mora » Zapisane
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #15 : Luty 27, 2009, 06:07:20 »

Nous - 9
Psyche - 9
Soma - 9

u mnie jest cykl wzrostowy 8->9  - wiêc raczej dobrze jest - 9 to liczba doskona³o¶ci, perfekcji ale te¿ liczba pe³ni cyklu jak mówi Kiara U¶miech

718'
« Ostatnia zmiana: Luty 27, 2009, 06:12:57 wys³ane przez Kap³an 718 » Zapisane
Lucyna D.
Go¶æ
« Odpowiedz #16 : Luty 27, 2009, 07:47:31 »

Nous - 9
Psyche - 9
Soma - 9

u mnie jest cykl wzrostowy 8->9  - wiêc raczej dobrze jest - 9 to liczba doskona³o¶ci, perfekcji ale te¿ liczba pe³ni cyklu jak mówi Kiara U¶miech

718'

U mnie, przy takiej analizie, s± same 5, a cykl jest upadkowy (chyba spadkowy powinno byæ?  Z politowaniem ) 3 -> 1
Krzych99
Go¶æ
« Odpowiedz #17 : Luty 27, 2009, 14:18:19 »

Z daty 2
z kalkulatora
imie 1 Cykl wzrostowy 2 -> 6
imie 2 Cykl stagnacyjny 1 -> 1
imie 3 Cykl upadkowy 4 -> 3
nazwisko Cykl upadkowy 8 -> 5

a gdzie mo¿na znale¶æ jak±¶ impretacjê tego.
Imion i nazwisk przeciesz sobie nie wybieramy, to jaki to mo¿e mieæ wp³yw na nasz rozwój.
Lucyna D.
Go¶æ
« Odpowiedz #18 : Luty 27, 2009, 15:26:15 »

Imion i nazwisk przeciesz sobie nie wybieramy, to jaki to mo¿e mieæ wp³yw na nasz rozwój.

Imiona i nazwiska uzgadniane s± wcze¶niej (przed wcieleniem w cia³o) z duszami, które bêd± w danym ¿yciu naszymi rodzicami.
ambro¿y
Go¶æ
« Odpowiedz #19 : Luty 27, 2009, 16:01:53 »

Zastanawia mnie fakt tych szóstek, bowiem s± osoby, które maj± ich kilka razy, po kilka. Czy dlatego mam ich siê baæ i unikaæ? Sk±d takie jednoznaczne informacje???

Gdzie indziej czyta³am, ¿e szóstka, to liczba altruizmu, i ¿e niedobrze kiedy jej brakuje, a tu inaczej. I martwi³o mnie kiedy¶, co dobrze pamiêtam, i¿ nie posiadam takowej w swoim panieñskim jeszcze zestawie numerologicznym. Dlaczego demonizuje siê jedne cyfry, drugie nie? Taka wiedza i ujednoznacznianie s± niebezpieczne. Podobnie jak  czytanie astrologicznych prognoz z brukowców, albo zapodawanych przez domoros³ych "astrologów".

Powiesz o kim¶ skorpion, to zaraz spotkasz siê z najgorszymi opiniami, bo skorpion to m¶ciwy i podstêpny morderca  itp, itd. I wspó³czujê osobom, które s± spod tego znaku, gdy¿ zaraz siê t³umacz±, bo maj± widome poczucie winy, ¿e s± spod takiej w³a¶nie  konstelacji. A nie jest tak zawsze, bo wszystko zale¿y od innych aspektów. S± te¿ "dobre" skorpiony, które swoj± energiê miast na unicestwienie wykorzystuj± na ratowanie ludzkiego ¿ycia, zmagaj± siê z powa¿nymi naukowymi problemami itp. Jak wszêdzie jest to kwestia poziomu, a wiêc i karmy te¿, co rzutuje na takie nie inne usytuowanie po¶ród innych gwiazd i planet. Ka¿dy znak zodiaku mo¿e mieæ i negatywne i pozytywne zabarwienia. Czasem przewa¿aj± jedne, czasem drugie, czasem jest równowaga. Podobnie nie mo¿na numerologii w ¿aden sposób oddzieliæ od wiedzy astrologicznej. Za ka¿d± planet± stoi okre¶lona cyfra. Nie wszystkie te¿ z dwunastu planet znamy, a có¿ dopiero ich oddzia³ywanie...

Owszem, s± tak zwane planety z³oczynne, obok dobroczynnych, ale w pozytywnym usytuowaniu, staj± siê w swym oddzia³ywaniu  bardzo konstruktywne. (np. Saturn - albo konstrukcja, albo destrukcja). Mo¿na spokojnie to przenie¶æ na ¶wiat ludzki, ¿e nawet tzw. z³a osoba, mo¿e pod wp³ywem dobrych nabraæ lepszych cech i odwrotnie... A najlepiej mieæ za sob± wszystkie do¶wiadczenia ( w wielkim skrócie: kata i ofiary).

Wszelkie upraszczanie jest nieroztropne, gdy¿ prowokuje ocenê i umacnia tym bardziej wyró¿nione cechy w drugiej osobie
(energetyczne zasilanie), co w konsekwencji powodowaæ mo¿e oddzielenie, a tym samym zablokowanie wzajemnego rozwoju
.
I w tym miejscu mo¿na poj±æ zalecenie z Biblii polegaj±ce na zabronieniu zajmowania siê wszelkim wró¿biarstwem. S±dzê zatem, ¿e to wielka odpowiedzialno¶æ energetyczna, podawaæ takie linki. To nie krytyka, tylko zwrócenie uwagi, gdy¿ jedni zapewne nabijaj± sobie ego, inni siê przera¿aj± sob±, albo innymi wokó³ siebie, bo kalkulator im tak wyliczy³...

...a z kolei pozbawiæ istotê w ogóle ego, sta³aby sie bezbronna, jej rozwój móg³y zostaæ przerwany w jakikolwiek sposób. Wszystko jest zbyt wzglêdne, ale to ju¿ truizmy, wiêc zakoñczê moje skromne dywagacje pytaniem:

A jak jest w istocie?
« Ostatnia zmiana: Marzec 01, 2009, 20:42:40 wys³ane przez ambro¿y » Zapisane
zuza
Go¶æ
« Odpowiedz #20 : Luty 27, 2009, 17:42:04 »

Imiona i nazwiska uzgadniane s± wcze¶niej (przed wcieleniem w cia³o) z duszami, które bêd± w danym ¿yciu naszymi rodzicami.

Ciekawi mnie sk±d to wiesz Lucyno D.? Mo¿esz podaæ ¼ród³o?
Lucyna D.
Go¶æ
« Odpowiedz #21 : Luty 27, 2009, 19:12:08 »

Ciekawi mnie sk±d to wiesz Lucyno D.? Mo¿esz podaæ ¼ród³o?

¬ród³o? Zsumowana wiedza wynikaj±ca z ró¿nych lektur :-)

Wszystko jest matematyk±. Wszystko jest tak piêknie zaprogramowane, ¿e nam ciê¿ko w to uwierzyæ. A zagrajcie w jak±¶ nowoczesn± grê komputerow±, nie znam siê na nich, ale mo¿e: The Sims?  I teraz pomy¶lcie, jakie skomplikowane kody musia³y zostaæ napisane, by ta gra dzia³a³a tak, jak dzia³a, by tyle ró¿nych scenariuszy by³o dostêpnych. A taka gra to nic w porównaniu z gr± ¿ycia, jak± na Ziemi rozgrywamy.

Na logikê trzeba jeszcze wzi±æ to, ¿e ogólnie zgadzamy siê, ¿e nasze ¿ycia s± z grubsza planowane (pewnie nie w szczegó³ach, ale najistotniejsze rzeczy - na pewno). Nasz plan musi byæ wiêc kompatybilny z:
- planami rodziców i innych, najwa¿niejszych postaci naszej sceny ¿ycia
- wp³ywem gwiazd na nasze ¿ycie (data i miejsce urodzenia)
- wibracjami miejsc ¿ycia, imion, nazwisk, przydomków i wa¿nych numerów
- liniami na rêkach
- i pewnie jeszcze innymi rzeczami, o których jeszcze nie wiem lub w tej chwili nie pamiêtam.
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #22 : Luty 27, 2009, 19:26:03 »

tu nie ma ju¿ ¼róde³ w rozumieniu ludzi to jest dos³ownie ¬RÓD£O PIERWOTNE - to jest wiedza wy¿sza i pewni ludzie takie rzeczy wiedz±... ale zmartwiê was - w wiêkszo¶ci nie odczytacie przes³ania zawartego w imieniu i nazwisku bo do tego trzeba byæ ju¿ na bardzo wysokim poziomie - w moim przypadku trwa³o do 10 lat a mo¿e nawet 25 bo od urodzenia zosta³em z tym oswojony dziêki rodzicom...

powiem wiêcej ni¿ Lucyna D. - w chwili narodzin zapominamy po co siê narodzili¶my i wszelkie poprzednie wcielenia i cel jaki mamy na ziemi - rozwój duchowy s³u¿y przypomnieniu tego sobie i pod±¿eniu t± drog± w³a¶nie - gdy siê dojdzie na szczyt odnajdzie siê per³ê, któr± zagubi³o siê w dniu narodzin!!!

718'
astro
Go¶æ
« Odpowiedz #23 : Marzec 01, 2009, 15:36:52 »

Za³o¿y³am ten temat , aby¶my mog³i zrobic pewne do¶æ ciekawe  badanie..

Chodzi mi o to , aby¶my sami zobaczyli w jakis sposób nastêpuje takie przyci±ganie siê konkretnych wibracji , oraz jakie wibracjê przewa¿aj± tu w naszej spo³eczno¶ci na forum......

Z mojej daty urodzenia wynika suma 36,  czyli 3+6=9
 I  co mam o tym my¶leæ, bo nie mam zielonego pojêcia co  9
 oznacza?

Jest kto¶ na forum, komu  z daty urodzenia wychodzi  9.
Mo¿e Ptak ma 9 U¶miech
« Ostatnia zmiana: Marzec 01, 2009, 15:41:31 wys³ane przez astro » Zapisane
mr_Azathoth
Go¶æ
« Odpowiedz #24 : Marzec 01, 2009, 17:49:57 »

Gematrikon        7
Nous                7
psyche             7
soma                7
Cykl wzrostowy 6 -> 7

Z imienia ktore sam sobie wybralem:
Gematrikon    9
nous            9
psyche         99   [dlaczego dwie 9?]
soma            9
Cykl wzrostowy 1 -> 8
-----------------------
Twoja liczba ¿ycia 7

Wciaz 7 ciagle kreca sie do okola mnie 7;] Liczne spotkania z bioenergoterapeutami, badanie aury itp..... Jednak ciagle slyszalem ze mam sie nie zajmowac praktycznie "magia".
Strony: [1] 2 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: