Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 10:27:23

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: [1] 2 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Upadek  (Przeczytany 16586 razy)
0 u¿ytkowników i 1 Go¶æ przegl±da ten w±tek.
stolo

Gadu³a

Punkty Forum (pf): 13

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 998

« : Marzec 03, 2009, 07:44:15 »

W ci±gu minionego tygodnia(mo¿e dwóch) otrzyma³em kilka emili od forumowiczów. Jedn± z powtarzaj±cych siê my¶li jest degradacja intelektualna, oraz klepanie w kó³ko tych samych w±tków.

Nie mogê z ca³± pewno¶ci± odpowiedzieæ na postawione pytania i zarzuty, mogê jedynie przekazaæ w³asne zdanie.

1. Te same w±tki.

Tutaj, moim zdaniem, sprawa jest oczywista. Osoby, które s± od nie dawna na forum nie maj± czasu czy ochoty by czytaæ zamkniête ju¿ w±tki w poszukiwaniu odpowiedzi na nurtuj±ce pytania. Jest opcja "szukaj" która pomaga nie dublowaæ tego co ju¿ napisano. Oczywi¶cie moderatorzy czuwaj± by w±tki siê nie powtarza³y ale nie wszystko zawsze uda siê dopilnowaæ U¶miech

2. Degradacja intelektualna.

To poniek±d wi±¿e siê z punktem 1. Jak w kó³ko rozmawia siê o tym samym trudno nie odczuwaæ znudzenia i zniechêcenia. Inna sprawa to nowo¶ci zwi±zane z projektem. Na informacje przysy³ane przez A.Wójcikiewicza nie mam ¿adnego wp³ywu. Pisze On tak czêsto jak to mo¿liwe i jest o czym pisaæ. Rozumiem w pe³ni fakt, ¿e nie ma sensu pisaæ co drugi dzieñ, ¿e usuniêto 0,5 m piachu i wykopano jakie¶ skorupki. To doprowadzi³o by do tego samego co w pkt 1 - do znudzenia.

To forum - wbrew opinii oponentów - tworz± ludzie. Nie ma tu ¿adnej manipulacji i czê¶ciej krzycz± Ci co s± przeciwni projektowi ni¿ Ci, którzy wierz± w jego sukces. Nie oceniam postawy nikogo, nie negujê ani nie pochwalam.
By³ czas kiedy aktywnie w³±cza³em siê w dyskusje. Teraz jedynie czytam wiêkszo¶æ w±tków. Okrzykniêty "osob± z projektu" nie jednokrotnie spotka³em siê z atakami tylko dlatego, ¿e w my¶l b³êdnego pojêcia mam co¶ wspólnego ze spraw±, mo¿e nawet jaki¶ w³asny interes. To, ¿e mam adres emilowy A.Wójcikiewicza nie czyni mnie "cz³owiekiem projektu".  Nie piszê tego wszystkiego by siê u¿alaæ czy usprawiedliwiaæ. Chodzi mi o to, ¿e na tym forum jest ci±gle tak samo, nic siê nie zmienia. ¯aden administrator czy moderator nie zmieni tego. Je¿eli nie ma swobodnej wymiany my¶li to prêdzej czy pó¼niej dojdzie do sytuacji, która powoli ma miejsce teraz.

Proszê zatem nie piszcie z pretensjami abym co¶ zrobi³. Forum tworzymy wszyscy wspólnie i to tylko od nas zale¿y jakie bêdzie teraz i w przysz³o¶ci.

Pozdrawiam serdecznie

Stolo

P.S.dziêkujê wszystkim za przes³ane wiadomo¶ci, jestem otwarty na wszelkie sugestie

"Jutro to dzi¶, tyle ¿e jutro"

Blad
Go¶æ
« Odpowiedz #1 : Marzec 03, 2009, 08:07:44 »

co do zalewania forum  podwójnymi tematami ca³kowicie siê zgodzê, dodam jeszcze ¿e nagminne zbaczanie z tematów, i powtarzabnie tych samych my¶li w wielu tematach jest tutaj nagminne, dlatego te¿, uczestniczê ju¿ sporadycznie w dyskusjach i ograniczylem siê do czytania (co ciekawszych ) postow
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 3453

« Odpowiedz #2 : Marzec 03, 2009, 11:56:17 »

Tak masz racjê Blad,ja robie to samo U¶miech Oczywi¶cie staram siê pilnowaæ te¿ swoich dzia³ów.Przyznam ¿e jest to trudne,poniewa¿ niektóre osoby zarówno te na NIE, jak i te na TAK zbaczaj±  nagminnie z tematów w±tków i robi siê totalny chaos.
Pozdrawiam

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

Ksiêga Koheleta 3,1
stolo

Gadu³a

« Odpowiedz #3 : Marzec 03, 2009, 11:57:50 »

Chanell - jak uczy nas ¿ycie nie nale¿y pob³a¿aæ - bo ta osoba która najbardziej ¶mieci zarzuci Ci, ¿e nie dbasz o porz±dek U¶miech

tom1ek

Gadu³a

Punkty Forum (pf): 47

Wiadomo¶ci: 946

yeah! ;)

« Odpowiedz #4 : Marzec 03, 2009, 13:27:39 »

dok³adnie stolo, dok³adnie! czêsto w³a¶nie tak siê dzieje

Konto na cheops4.org.pl o tym samym nicku i awatarze nale¿y do mnie. Pozdrawiam starych znajomych U¶miech
Enigma
Go¶æ
« Odpowiedz #5 : Marzec 03, 2009, 14:36:38 »

Chaos i mieszactwo w w±tkach, pisanie np 'dobranoc' jakgdyby to byla jaki¶ czat.
Mo¿e fajnie brzmi ale do tematu niewiele wnosi. Moim zdaniem w 2 dzialach w ktorych sie najwiecej pisze teroii 'sufitowych' powinno byc wiecej niz jeden moderator (ludzie nie zawsze maj± czas). Pisze to nie ¿eby wrócic do moderacji (bo nie mam ochoty ani czasu) lecz z faktu takiego ze ¿al patrzeæ, jak dyskusja sie kula w oftopic.
« Ostatnia zmiana: Marzec 03, 2009, 14:37:27 wys³ane przez Enigma » Zapisane
tom1ek

Gadu³a

yeah! ;)

« Odpowiedz #6 : Marzec 03, 2009, 14:39:09 »

~Enigma jasne, że powinien być więcej niż jeden moderator, tylko jak mam go znaleźć, gdy od wszystkich słyszę "nie mam czasu"??

Dlatego właśnie ciągle jest tam tylko jeden. :/
« Ostatnia zmiana: Marzec 03, 2009, 14:39:57 wys³ane przez tom1ek » Zapisane

Konto na cheops4.org.pl o tym samym nicku i awatarze nale¿y do mnie. Pozdrawiam starych znajomych U¶miech
Micha³
Go¶æ
« Odpowiedz #7 : Marzec 03, 2009, 20:52:23 »

~Enigma jasne, ¿e powinien byæ wiêcej ni¿ jeden moderator, tylko jak mam go znale¼æ, gdy od wszystkich s³yszê "nie mam czasu"??

Dlatego w³a¶nie ci±gle jest tam tylko jeden. :/

który na dodatek ostatnie 3 tyg nie zagl±da³ na forum bo nie mia³ netu   Jêzyk  ale ju¿ jestem i dzia³am, nadrabiaj±c utracone w±tki  Du¿y u¶miech
stolo

Gadu³a

« Odpowiedz #8 : Marzec 03, 2009, 23:11:13 »

...do dzie³a Micha³ Chichot

Micha³
Go¶æ
« Odpowiedz #9 : Marzec 04, 2009, 00:17:00 »

...do dzie³a Micha³ Chichot

oj, jade ostro  Du¿y u¶miech
Thotal
Go¶æ
« Odpowiedz #10 : Marzec 04, 2009, 00:38:20 »

No, no, no  Z³y
Enigma
Go¶æ
« Odpowiedz #11 : Marzec 06, 2009, 15:39:39 »

~Enigma jasne, ¿e powinien byæ wiêcej ni¿ jeden moderator, tylko jak mam go znale¼æ, gdy od wszystkich s³yszê "nie mam czasu"??

Dlatego w³a¶nie ci±gle jest tam tylko jeden. :/

Coponiektóre osoby spedzaj± tu sporo czasu, np ten pan z postu powy¿ej  Mrugniêcie
Ale widze ze sobie radzicie, w razie czego mo¿na jeszcze powierzyæ uprawnienia globalne dla moderatorów z  pojedyñczych dzia³ów. Mysle ze macie dobr± ekipe, wiec dlaczego nie korzystac z ich dobrego do¶wiadczenia. No dobra, nie bede ju¿ gledziæ, wiem ze nie potrzebujecie moich rad  Jêzyk
stolo

Gadu³a

« Odpowiedz #12 : Marzec 06, 2009, 15:42:58 »

ka¿da rada jest warta rozwa¿enia U¶miech

Micha³
Go¶æ
« Odpowiedz #13 : Marzec 06, 2009, 21:15:50 »

poczekajcie tylko, jak Darka podszkolê w pracy moda  Du¿y u¶miech forum bêdzie normalnie l¶ni³o i b³yszcza³o  Cool
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 3453

« Odpowiedz #14 : Marzec 06, 2009, 23:10:58 »

poczekajcie tylko, jak Darka podszkolê w pracy moda  Du¿y u¶miech forum bêdzie normalnie l¶ni³o i b³yszcza³o  Cool
Misiu U¶miech w to nie w±tpimy !! Ty  i Darek to super duet U¶miech

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

Ksiêga Koheleta 3,1
Micha³
Go¶æ
« Odpowiedz #15 : Marzec 06, 2009, 23:53:57 »

Misiu U¶miech w to nie w±tpimy !! Ty  i Darek to super duet U¶miech

normalnie zas³ugujemy na nagrodê telekamer w kategorii najlepsza "para"  Du¿y u¶miech Du¿y u¶miech Du¿y u¶miech
« Ostatnia zmiana: Marzec 06, 2009, 23:54:14 wys³ane przez Micha³ » Zapisane
stolo

Gadu³a

« Odpowiedz #16 : Marzec 09, 2009, 06:29:30 »

...nie zbaczajmy z tematu

Micha³
Go¶æ
« Odpowiedz #17 : Marzec 23, 2009, 23:23:16 »

mogê co¶ og³osiæ?  Cool

mogê?

no jak mogê to super  Du¿y u¶miech jestem zdania, ¿e ka¿dy dzia³ powinien mieæ 2 moderatorów  Cool

dziêkujê za uwagê  Jêzyk
tom1ek

Gadu³a

yeah! ;)

« Odpowiedz #18 : Marzec 23, 2009, 23:29:16 »

mogę coś ogłosić?  Cool

mogę?

no jak mogę to super  Du¿y u¶miech jestem zdania, że każdy dział powinien mieć 2 moderatorów  Cool

dziękuję za uwagę  Jêzyk

niedługo rekrutacje na nowych moderatorów, mam nadzieję że ludzie się zgłoszą
« Ostatnia zmiana: Marzec 23, 2009, 23:29:33 wys³ane przez tom1ek » Zapisane

Micha³
Go¶æ
« Odpowiedz #19 : Marzec 23, 2009, 23:30:49 »

mogê co¶ og³osiæ?  Cool

mogê?

no jak mogê to super  Du¿y u¶miech jestem zdania, ¿e ka¿dy dzia³ powinien mieæ 2 moderatorów  Cool

dziêkujê za uwagê  Jêzyk

nied³ugo rekrutacje na nowych moderatorów, mam nadziejê ¿e ludzie siê zg³osz±

a ja te¿ mogê?  Jêzyk
tom1ek

Gadu³a

yeah! ;)

« Odpowiedz #20 : Marzec 23, 2009, 23:32:01 »

no nie wiem...

Mrugniêcie

tak, ka¿dy mo¿e!

Micha³
Go¶æ
« Odpowiedz #21 : Marzec 23, 2009, 23:32:52 »

normalnie moja ¿±dza w³adzy zosta³a w³a¶nie po³echtana  Z³y Z³y Z³y
Blad
Go¶æ
« Odpowiedz #22 : Marzec 24, 2009, 16:49:40 »

mogê co¶ og³osiæ?  Cool

mogê?

dziêkujê za uwagê  Jêzyk

nied³ugo rekrutacje na nowych moderatorów, mam nadziejê ¿e ludzie siê zg³osz±

Tomek a mo¿e po prostu zaproponowaæ to ludziom których uwa¿acie za wartych tego? czasami wstyd, czasami skromno¶æ a czasami wiele innych aspektów mo¿e sprawiæ ¿e siê sami nie zg³osz±? Warto by by³o zapytac sie tene... to moja opinia U¶miech
« Ostatnia zmiana: Marzec 24, 2009, 16:53:48 wys³ane przez Blad » Zapisane
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #23 : Marzec 24, 2009, 16:57:12 »

jasne i forum przejm± PRZECIWNICY PROJEKTU - blad to ze myslisz jak tene a on jak ty czyli nie myslicie wcale lecz powtarzacie jeden za drugim nie znaczy ze musisz sie tak podlizywac perfidnie, to co sie ostatnio dzieje na tym forum przeszlo moje oczekiwanie - negatywnie oczywiscie - a najbardziej jest winien za to wszystko tom1ek ale nie dlatego ze sobie nie radzi tylko z powodu coraz mniej przemyslanych i nie logicznych decyzji...
tom1ek

Gadu³a

yeah! ;)

« Odpowiedz #24 : Marzec 24, 2009, 17:03:32 »

~Blad, próbowa³em ju¿ tak robiæ, pytaæ na priva
uwierz mi, pyta³em wielu osób i odmawia³y, niech wiêc ludzie prze³ami± wstyd itp. i siê zg³aszaj±, tu nie ma siê czego baæ - albo ciê wybior±, albo nie, "krótka pi³ka" - ¿aden wstyd

Strony: [1] 2 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: