Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Styczeń 12, 2025, 04:19:07

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: [1] 2 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Upadek  (Przeczytany 16718 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
stolo

GaduÂła

Punkty Forum (pf): 13

« : Marzec 03, 2009, 07:44:15 »

W ci¹gu minionego tygodnia(mo¿e dwóch) otrzyma³em kilka emili od forumowiczów. Jedn¹ z powtarzaj¹cych siê myœli jest degradacja intelektualna, oraz klepanie w kó³ko tych samych w¹tków.

Nie mogê z ca³¹ pewnoœci¹ odpowiedzieÌ na postawione pytania i zarzuty, mogê jedynie przekazaÌ w³asne zdanie.

1. Te same wÂątki.

Tutaj, moim zdaniem, sprawa jest oczywista. Osoby, ktĂłre sÂą od nie dawna na forum nie majÂą czasu czy ochoty by czytaĂŚ zamkniĂŞte juÂż wÂątki w poszukiwaniu odpowiedzi na nurtujÂące pytania. Jest opcja "szukaj" ktĂłra pomaga nie dublowaĂŚ tego co juÂż napisano. OczywiÂście moderatorzy czuwajÂą by wÂątki siĂŞ nie powtarzaÂły ale nie wszystko zawsze uda siĂŞ dopilnowaĂŚ UÂśmiech

2. Degradacja intelektualna.

To poniek¹d wi¹¿e siê z punktem 1. Jak w kó³ko rozmawia siê o tym samym trudno nie odczuwaÌ znudzenia i zniechêcenia. Inna sprawa to nowoœci zwi¹zane z projektem. Na informacje przysy³ane przez A.Wójcikiewicza nie mam ¿adnego wp³ywu. Pisze On tak czêsto jak to mo¿liwe i jest o czym pisaÌ. Rozumiem w pe³ni fakt, ¿e nie ma sensu pisaÌ co drugi dzieù, ¿e usuniêto 0,5 m piachu i wykopano jakieœ skorupki. To doprowadzi³o by do tego samego co w pkt 1 - do znudzenia.

To forum - wbrew opinii oponentĂłw - tworzÂą ludzie. Nie ma tu Âżadnej manipulacji i czĂŞÂściej krzyczÂą Ci co sÂą przeciwni projektowi niÂż Ci, ktĂłrzy wierzÂą w jego sukces. Nie oceniam postawy nikogo, nie negujĂŞ ani nie pochwalam.
ByÂł czas kiedy aktywnie w³¹czaÂłem siĂŞ w dyskusje. Teraz jedynie czytam wiĂŞkszoœÌ wÂątkĂłw. OkrzykniĂŞty "osobÂą z projektu" nie jednokrotnie spotkaÂłem siĂŞ z atakami tylko dlatego, Âże w myÂśl b³êdnego pojĂŞcia mam coÂś wspĂłlnego ze sprawÂą, moÂże nawet jakiÂś wÂłasny interes. To, Âże mam adres emilowy A.WĂłjcikiewicza nie czyni mnie "czÂłowiekiem projektu".  Nie piszĂŞ tego wszystkiego by siĂŞ uÂżalaĂŚ czy usprawiedliwiaĂŚ. Chodzi mi o to, Âże na tym forum jest ciÂągle tak samo, nic siĂŞ nie zmienia. ÂŻaden administrator czy moderator nie zmieni tego. JeÂżeli nie ma swobodnej wymiany myÂśli to prĂŞdzej czy póŸniej dojdzie do sytuacji, ktĂłra powoli ma miejsce teraz.

ProszĂŞ zatem nie piszcie z pretensjami abym coÂś zrobiÂł. Forum tworzymy wszyscy wspĂłlnie i to tylko od nas zaleÂży jakie bĂŞdzie teraz i w przyszÂłoÂści.

Pozdrawiam serdecznie

Stolo

P.S.dziĂŞkujĂŞ wszystkim za przesÂłane wiadomoÂści, jestem otwarty na wszelkie sugestie

"Jutro to dziÂś, tyle Âże jutro"

Blad
Gość
« Odpowiedz #1 : Marzec 03, 2009, 08:07:44 »

co do zalewania forum  podwĂłjnymi tematami caÂłkowicie siĂŞ zgodzĂŞ, dodam jeszcze Âże nagminne zbaczanie z tematĂłw, i powtarzabnie tych samych myÂśli w wielu tematach jest tutaj nagminne, dlatego teÂż, uczestniczĂŞ juÂż sporadycznie w dyskusjach i ograniczylem siĂŞ do czytania (co ciekawszych ) postow
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

« Odpowiedz #2 : Marzec 03, 2009, 11:56:17 »

Tak masz racjĂŞ Blad,ja robie to samo UÂśmiech OczywiÂście staram siĂŞ pilnowaĂŚ teÂż swoich dzia³ów.Przyznam Âże jest to trudne,poniewaÂż niektĂłre osoby zarĂłwno te na NIE, jak i te na TAK zbaczajÂą  nagminnie z tematĂłw wÂątkĂłw i robi siĂŞ totalny chaos.
Pozdrawiam

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

KsiĂŞga Koheleta 3,1
stolo

GaduÂła

« Odpowiedz #3 : Marzec 03, 2009, 11:57:50 »

Chanell - jak uczy nas Âżycie nie naleÂży pobÂłaÂżaĂŚ - bo ta osoba ktĂłra najbardziej Âśmieci zarzuci Ci, Âże nie dbasz o porzÂądek UÂśmiech

tom1ek

GaduÂła

Punkty Forum (pf): 47

yeah! ;)

« Odpowiedz #4 : Marzec 03, 2009, 13:27:39 »

dokÂładnie stolo, dokÂładnie! czĂŞsto wÂłaÂśnie tak siĂŞ dzieje

Konto na cheops4.org.pl o tym samym nicku i awatarze naleÂży do mnie. Pozdrawiam starych znajomych UÂśmiech
Enigma
Gość
« Odpowiedz #5 : Marzec 03, 2009, 14:36:38 »

Chaos i mieszactwo w wÂątkach, pisanie np 'dobranoc' jakgdyby to byla jakiÂś czat.
MoÂże fajnie brzmi ale do tematu niewiele wnosi. Moim zdaniem w 2 dzialach w ktorych sie najwiecej pisze teroii 'sufitowych' powinno byc wiecej niz jeden moderator (ludzie nie zawsze majÂą czas). Pisze to nie Âżeby wrĂłcic do moderacji (bo nie mam ochoty ani czasu) lecz z faktu takiego ze Âżal patrzeĂŚ, jak dyskusja sie kula w oftopic.
« Ostatnia zmiana: Marzec 03, 2009, 14:37:27 wysłane przez Enigma » Zapisane
tom1ek

GaduÂła

yeah! ;)

« Odpowiedz #6 : Marzec 03, 2009, 14:39:09 »

~Enigma jasne, że powinien być więcej niż jeden moderator, tylko jak mam go znaleźć, gdy od wszystkich słyszę "nie mam czasu"??

Dlatego właśnie ciągle jest tam tylko jeden. :/
« Ostatnia zmiana: Marzec 03, 2009, 14:39:57 wysłane przez tom1ek » Zapisane

Konto na cheops4.org.pl o tym samym nicku i awatarze naleÂży do mnie. Pozdrawiam starych znajomych UÂśmiech
MichaÂł
Gość
« Odpowiedz #7 : Marzec 03, 2009, 20:52:23 »

~Enigma jasne, ¿e powinien byÌ wiêcej ni¿ jeden moderator, tylko jak mam go znaleŸÌ, gdy od wszystkich s³yszê "nie mam czasu"??

Dlatego wÂłaÂśnie ciÂągle jest tam tylko jeden. :/

ktĂłry na dodatek ostatnie 3 tyg nie zaglÂądaÂł na forum bo nie miaÂł netu   JĂŞzyk  ale juÂż jestem i dziaÂłam, nadrabiajÂąc utracone wÂątki  DuÂży uÂśmiech
stolo

GaduÂła

« Odpowiedz #8 : Marzec 03, 2009, 23:11:13 »

...do dzieÂła MichaÂł Chichot

MichaÂł
Gość
« Odpowiedz #9 : Marzec 04, 2009, 00:17:00 »

...do dzieÂła MichaÂł Chichot

oj, jade ostro  DuÂży uÂśmiech
Thotal
Gość
« Odpowiedz #10 : Marzec 04, 2009, 00:38:20 »

No, no, no  ZÂły
Enigma
Gość
« Odpowiedz #11 : Marzec 06, 2009, 15:39:39 »

~Enigma jasne, ¿e powinien byÌ wiêcej ni¿ jeden moderator, tylko jak mam go znaleŸÌ, gdy od wszystkich s³yszê "nie mam czasu"??

Dlatego wÂłaÂśnie ciÂągle jest tam tylko jeden. :/

CoponiektĂłre osoby spedzajÂą tu sporo czasu, np ten pan z postu powyÂżej  MrugniĂŞcie
Ale widze ze sobie radzicie, w razie czego moÂżna jeszcze powierzyĂŚ uprawnienia globalne dla moderatorĂłw z  pojedyĂączych dzia³ów. Mysle ze macie dobrÂą ekipe, wiec dlaczego nie korzystac z ich dobrego doÂświadczenia. No dobra, nie bede juÂż gledziĂŚ, wiem ze nie potrzebujecie moich rad  JĂŞzyk
stolo

GaduÂła

« Odpowiedz #12 : Marzec 06, 2009, 15:42:58 »

kaÂżda rada jest warta rozwaÂżenia UÂśmiech

MichaÂł
Gość
« Odpowiedz #13 : Marzec 06, 2009, 21:15:50 »

poczekajcie tylko, jak Darka podszkolĂŞ w pracy moda  DuÂży uÂśmiech forum bĂŞdzie normalnie lÂśniÂło i bÂłyszczaÂło  Cool
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

« Odpowiedz #14 : Marzec 06, 2009, 23:10:58 »

poczekajcie tylko, jak Darka podszkolĂŞ w pracy moda  DuÂży uÂśmiech forum bĂŞdzie normalnie lÂśniÂło i bÂłyszczaÂło  Cool
Misiu UÂśmiech w to nie wÂątpimy !! Ty  i Darek to super duet UÂśmiech

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

KsiĂŞga Koheleta 3,1
MichaÂł
Gość
« Odpowiedz #15 : Marzec 06, 2009, 23:53:57 »

Misiu UÂśmiech w to nie wÂątpimy !! Ty  i Darek to super duet UÂśmiech

normalnie zasÂługujemy na nagrodĂŞ telekamer w kategorii najlepsza "para"  DuÂży uÂśmiech DuÂży uÂśmiech DuÂży uÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Marzec 06, 2009, 23:54:14 wysłane przez MichaÂł » Zapisane
stolo

GaduÂła

« Odpowiedz #16 : Marzec 09, 2009, 06:29:30 »

...nie zbaczajmy z tematu

MichaÂł
Gość
« Odpowiedz #17 : Marzec 23, 2009, 23:23:16 »

mogĂŞ coÂś ogÂłosiĂŚ?  Cool

mogĂŞ?

no jak mogĂŞ to super  DuÂży uÂśmiech jestem zdania, Âże kaÂżdy dziaÂł powinien mieĂŚ 2 moderatorĂłw  Cool

dziĂŞkujĂŞ za uwagĂŞ  JĂŞzyk
tom1ek

GaduÂła

yeah! ;)

« Odpowiedz #18 : Marzec 23, 2009, 23:29:16 »

mogę coś ogłosić?  Cool

mogę?

no jak mogę to super  DuÂży uÂśmiech jestem zdania, że każdy dział powinien mieć 2 moderatorów  Cool

dziękuję za uwagę  JĂŞzyk

niedługo rekrutacje na nowych moderatorów, mam nadzieję że ludzie się zgłoszą
« Ostatnia zmiana: Marzec 23, 2009, 23:29:33 wysłane przez tom1ek » Zapisane

MichaÂł
Gość
« Odpowiedz #19 : Marzec 23, 2009, 23:30:49 »

mogĂŞ?

no jak mogĂŞ to super  DuÂży uÂśmiech jestem zdania, Âże kaÂżdy dziaÂł powinien mieĂŚ 2 moderatorĂłw  Cool

niedÂługo rekrutacje na nowych moderatorĂłw, mam nadziejĂŞ Âże ludzie siĂŞ zgÂłoszÂą

a ja teÂż mogĂŞ?  JĂŞzyk
tom1ek

GaduÂła

yeah! ;)

« Odpowiedz #20 : Marzec 23, 2009, 23:32:01 »

no nie wiem...

MrugniĂŞcie

tak, kaÂżdy moÂże!

MichaÂł
Gość
« Odpowiedz #21 : Marzec 23, 2009, 23:32:52 »

normalnie moja ¿¹dza wÂładzy zostaÂła wÂłaÂśnie poÂłechtana  ZÂły ZÂły ZÂły
Blad
Gość
« Odpowiedz #22 : Marzec 24, 2009, 16:49:40 »

mogĂŞ?

niedÂługo rekrutacje na nowych moderatorĂłw, mam nadziejĂŞ Âże ludzie siĂŞ zgÂłoszÂą

Tomek a mo¿e po prostu zaproponowaÌ to ludziom których uwa¿acie za wartych tego? czasami wstyd, czasami skromnoœÌ a czasami wiele innych aspektów mo¿e sprawiÌ ¿e siê sami nie zg³osz¹? Warto by by³o zapytac sie tene... to moja opinia Uœmiech
« Ostatnia zmiana: Marzec 24, 2009, 16:53:48 wysłane przez Blad » Zapisane
KapÂłan 718
Gość
« Odpowiedz #23 : Marzec 24, 2009, 16:57:12 »

jasne i forum przejmÂą PRZECIWNICY PROJEKTU - blad to ze myslisz jak tene a on jak ty czyli nie myslicie wcale lecz powtarzacie jeden za drugim nie znaczy ze musisz sie tak podlizywac perfidnie, to co sie ostatnio dzieje na tym forum przeszlo moje oczekiwanie - negatywnie oczywiscie - a najbardziej jest winien za to wszystko tom1ek ale nie dlatego ze sobie nie radzi tylko z powodu coraz mniej przemyslanych i nie logicznych decyzji...
tom1ek

GaduÂła

yeah! ;)

« Odpowiedz #24 : Marzec 24, 2009, 17:03:32 »

~Blad, prĂłbowaÂłem juÂż tak robiĂŚ, pytaĂŚ na priva
uwierz mi, pytaÂłem wielu osĂłb i odmawiaÂły, niech wiĂŞc ludzie przeÂłamiÂą wstyd itp. i siĂŞ zgÂłaszajÂą, tu nie ma siĂŞ czego baĂŚ - albo ciĂŞ wybiorÂą, albo nie, "krĂłtka piÂłka" - Âżaden wstyd

Strony: [1] 2 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: