stolo
GaduÂła
Punkty Forum (pf): 13
|
|
« : Marzec 03, 2009, 07:44:15 » |
|
W ci¹gu minionego tygodnia(mo¿e dwóch) otrzyma³em kilka emili od forumowiczów. Jedn¹ z powtarzaj¹cych siê myœli jest degradacja intelektualna, oraz klepanie w kó³ko tych samych w¹tków. Nie mogê z ca³¹ pewnoœci¹ odpowiedzieÌ na postawione pytania i zarzuty, mogê jedynie przekazaÌ w³asne zdanie. 1. Te same w¹tki. Tutaj, moim zdaniem, sprawa jest oczywista. Osoby, które s¹ od nie dawna na forum nie maj¹ czasu czy ochoty by czytaÌ zamkniête ju¿ w¹tki w poszukiwaniu odpowiedzi na nurtuj¹ce pytania. Jest opcja "szukaj" która pomaga nie dublowaÌ tego co ju¿ napisano. Oczywiœcie moderatorzy czuwaj¹ by w¹tki siê nie powtarza³y ale nie wszystko zawsze uda siê dopilnowaÌ 2. Degradacja intelektualna. To poniek¹d wi¹¿e siê z punktem 1. Jak w kó³ko rozmawia siê o tym samym trudno nie odczuwaÌ znudzenia i zniechêcenia. Inna sprawa to nowoœci zwi¹zane z projektem. Na informacje przysy³ane przez A.Wójcikiewicza nie mam ¿adnego wp³ywu. Pisze On tak czêsto jak to mo¿liwe i jest o czym pisaÌ. Rozumiem w pe³ni fakt, ¿e nie ma sensu pisaÌ co drugi dzieù, ¿e usuniêto 0,5 m piachu i wykopano jakieœ skorupki. To doprowadzi³o by do tego samego co w pkt 1 - do znudzenia. To forum - wbrew opinii oponentów - tworz¹ ludzie. Nie ma tu ¿adnej manipulacji i czêœciej krzycz¹ Ci co s¹ przeciwni projektowi ni¿ Ci, którzy wierz¹ w jego sukces. Nie oceniam postawy nikogo, nie negujê ani nie pochwalam. By³ czas kiedy aktywnie w³¹cza³em siê w dyskusje. Teraz jedynie czytam wiêkszoœÌ w¹tków. Okrzykniêty "osob¹ z projektu" nie jednokrotnie spotka³em siê z atakami tylko dlatego, ¿e w myœl b³êdnego pojêcia mam coœ wspólnego ze spraw¹, mo¿e nawet jakiœ w³asny interes. To, ¿e mam adres emilowy A.Wójcikiewicza nie czyni mnie "cz³owiekiem projektu". Nie piszê tego wszystkiego by siê u¿alaÌ czy usprawiedliwiaÌ. Chodzi mi o to, ¿e na tym forum jest ci¹gle tak samo, nic siê nie zmienia. ¯aden administrator czy moderator nie zmieni tego. Je¿eli nie ma swobodnej wymiany myœli to prêdzej czy póŸniej dojdzie do sytuacji, która powoli ma miejsce teraz. Proszê zatem nie piszcie z pretensjami abym coœ zrobi³. Forum tworzymy wszyscy wspólnie i to tylko od nas zale¿y jakie bêdzie teraz i w przysz³oœci. Pozdrawiam serdecznie Stolo P.S.dziêkujê wszystkim za przes³ane wiadomoœci, jestem otwarty na wszelkie sugestie
|
|
|
|
"Jutro to dziÂś, tyle Âże jutro"
|
|
|
Blad
Gość
|
|
« Odpowiedz #1 : Marzec 03, 2009, 08:07:44 » |
|
co do zalewania forum podwĂłjnymi tematami caÂłkowicie siĂŞ zgodzĂŞ, dodam jeszcze Âże nagminne zbaczanie z tematĂłw, i powtarzabnie tych samych myÂśli w wielu tematach jest tutaj nagminne, dlatego teÂż, uczestniczĂŞ juÂż sporadycznie w dyskusjach i ograniczylem siĂŞ do czytania (co ciekawszych ) postow
|
|
|
|
|
|
|
chanell
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 72
|
|
« Odpowiedz #2 : Marzec 03, 2009, 11:56:17 » |
|
Tak masz racjê Blad,ja robie to samo Oczywiœcie staram siê pilnowaÌ te¿ swoich dzia³ów.Przyznam ¿e jest to trudne,poniewa¿ niektóre osoby zarówno te na NIE, jak i te na TAK zbaczaj¹ nagminnie z tematów w¹tków i robi siê totalny chaos. Pozdrawiam
|
|
|
|
Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.
KsiĂŞga Koheleta 3,1
|
|
|
stolo
GaduÂła
|
|
« Odpowiedz #3 : Marzec 03, 2009, 11:57:50 » |
|
Chanell - jak uczy nas Âżycie nie naleÂży pobÂłaÂżaĂŚ - bo ta osoba ktĂłra najbardziej Âśmieci zarzuci Ci, Âże nie dbasz o porzÂądek
|
|
|
|
|
|
|
tom1ek
GaduÂła
Punkty Forum (pf): 47
yeah! ;)
|
|
« Odpowiedz #4 : Marzec 03, 2009, 13:27:39 » |
|
dokÂładnie stolo, dokÂładnie! czĂŞsto wÂłaÂśnie tak siĂŞ dzieje
|
|
|
|
Konto na cheops4.org.pl o tym samym nicku i awatarze naleÂży do mnie. Pozdrawiam starych znajomych
|
|
|
Enigma
Gość
|
|
« Odpowiedz #5 : Marzec 03, 2009, 14:36:38 » |
|
Chaos i mieszactwo w wÂątkach, pisanie np 'dobranoc' jakgdyby to byla jakiÂś czat. MoÂże fajnie brzmi ale do tematu niewiele wnosi. Moim zdaniem w 2 dzialach w ktorych sie najwiecej pisze teroii 'sufitowych' powinno byc wiecej niz jeden moderator (ludzie nie zawsze majÂą czas). Pisze to nie Âżeby wrĂłcic do moderacji (bo nie mam ochoty ani czasu) lecz z faktu takiego ze Âżal patrzeĂŚ, jak dyskusja sie kula w oftopic.
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 03, 2009, 14:37:27 wysłane przez Enigma »
|
|
|
|
|
tom1ek
GaduÂła
yeah! ;)
|
|
« Odpowiedz #6 : Marzec 03, 2009, 14:39:09 » |
|
~Enigma jasne, że powinien być więcej niż jeden moderator, tylko jak mam go znaleźć, gdy od wszystkich słyszę "nie mam czasu"??
Dlatego właśnie ciągle jest tam tylko jeden. :/
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 03, 2009, 14:39:57 wysłane przez tom1ek »
|
|
Konto na cheops4.org.pl o tym samym nicku i awatarze naleÂży do mnie. Pozdrawiam starych znajomych
|
|
|
MichaÂł
Gość
|
|
« Odpowiedz #7 : Marzec 03, 2009, 20:52:23 » |
|
~Enigma jasne, ¿e powinien byÌ wiêcej ni¿ jeden moderator, tylko jak mam go znaleŸÌ, gdy od wszystkich s³yszê "nie mam czasu"??
Dlatego wÂłaÂśnie ciÂągle jest tam tylko jeden. :/
ktĂłry na dodatek ostatnie 3 tyg nie zaglÂądaÂł na forum bo nie miaÂł netu ale juÂż jestem i dziaÂłam, nadrabiajÂąc utracone wÂątki
|
|
|
|
|
|
|
stolo
GaduÂła
|
|
« Odpowiedz #8 : Marzec 03, 2009, 23:11:13 » |
|
...do dzieÂła MichaÂł
|
|
|
|
|
|
|
MichaÂł
Gość
|
|
« Odpowiedz #9 : Marzec 04, 2009, 00:17:00 » |
|
...do dzieÂła MichaÂł oj, jade ostro
|
|
|
|
|
|
|
Thotal
Gość
|
|
« Odpowiedz #10 : Marzec 04, 2009, 00:38:20 » |
|
No, no, no
|
|
|
|
|
|
|
Enigma
Gość
|
|
« Odpowiedz #11 : Marzec 06, 2009, 15:39:39 » |
|
~Enigma jasne, ¿e powinien byÌ wiêcej ni¿ jeden moderator, tylko jak mam go znaleŸÌ, gdy od wszystkich s³yszê "nie mam czasu"??
Dlatego wÂłaÂśnie ciÂągle jest tam tylko jeden. :/
Coponiektóre osoby spedzaj¹ tu sporo czasu, np ten pan z postu powy¿ej Ale widze ze sobie radzicie, w razie czego mo¿na jeszcze powierzyÌ uprawnienia globalne dla moderatorów z pojedyùczych dzia³ów. Mysle ze macie dobr¹ ekipe, wiec dlaczego nie korzystac z ich dobrego doœwiadczenia. No dobra, nie bede ju¿ gledziÌ, wiem ze nie potrzebujecie moich rad
|
|
|
|
|
|
|
stolo
GaduÂła
|
|
« Odpowiedz #12 : Marzec 06, 2009, 15:42:58 » |
|
kaÂżda rada jest warta rozwaÂżenia
|
|
|
|
|
|
|
MichaÂł
Gość
|
|
« Odpowiedz #13 : Marzec 06, 2009, 21:15:50 » |
|
poczekajcie tylko, jak Darka podszkolĂŞ w pracy moda forum bĂŞdzie normalnie lÂśniÂło i bÂłyszczaÂło
|
|
|
|
|
|
|
chanell
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 72
|
|
« Odpowiedz #14 : Marzec 06, 2009, 23:10:58 » |
|
poczekajcie tylko, jak Darka podszkolĂŞ w pracy moda forum bĂŞdzie normalnie lÂśniÂło i bÂłyszczaÂło Misiu w to nie wÂątpimy !! Ty i Darek to super duet
|
|
|
|
Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.
KsiĂŞga Koheleta 3,1
|
|
|
MichaÂł
Gość
|
|
« Odpowiedz #15 : Marzec 06, 2009, 23:53:57 » |
|
poczekajcie tylko, jak Darka podszkolĂŞ w pracy moda forum bĂŞdzie normalnie lÂśniÂło i bÂłyszczaÂło Misiu w to nie wÂątpimy !! Ty i Darek to super duet normalnie zasÂługujemy na nagrodĂŞ telekamer w kategorii najlepsza "para"
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 06, 2009, 23:54:14 wysłane przez MichaÂł »
|
|
|
|
|
stolo
GaduÂła
|
|
« Odpowiedz #16 : Marzec 09, 2009, 06:29:30 » |
|
...nie zbaczajmy z tematu
|
|
|
|
|
|
|
MichaÂł
Gość
|
|
« Odpowiedz #17 : Marzec 23, 2009, 23:23:16 » |
|
mogĂŞ coÂś ogÂłosiĂŚ? mogĂŞ? no jak mogĂŞ to super jestem zdania, Âże kaÂżdy dziaÂł powinien mieĂŚ 2 moderatorĂłw dziĂŞkujĂŞ za uwagĂŞ
|
|
|
|
|
|
|
tom1ek
GaduÂła
yeah! ;)
|
|
« Odpowiedz #18 : Marzec 23, 2009, 23:29:16 » |
|
mogę coś ogłosić? mogę? no jak mogę to super jestem zdania, że każdy dział powinien mieć 2 moderatorów dziękuję za uwagę niedługo rekrutacje na nowych moderatorów, mam nadzieję że ludzie się zgłoszą
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 23, 2009, 23:29:33 wysłane przez tom1ek »
|
|
|
|
|
MichaÂł
Gość
|
|
« Odpowiedz #19 : Marzec 23, 2009, 23:30:49 » |
|
mogĂŞ coÂś ogÂłosiĂŚ? mogĂŞ? no jak mogĂŞ to super jestem zdania, Âże kaÂżdy dziaÂł powinien mieĂŚ 2 moderatorĂłw dziĂŞkujĂŞ za uwagĂŞ niedÂługo rekrutacje na nowych moderatorĂłw, mam nadziejĂŞ Âże ludzie siĂŞ zgÂłoszÂą a ja teÂż mogĂŞ?
|
|
|
|
|
|
|
tom1ek
GaduÂła
yeah! ;)
|
|
« Odpowiedz #20 : Marzec 23, 2009, 23:32:01 » |
|
no nie wiem... tak, kaÂżdy moÂże!
|
|
|
|
|
|
|
MichaÂł
Gość
|
|
« Odpowiedz #21 : Marzec 23, 2009, 23:32:52 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
Blad
Gość
|
|
« Odpowiedz #22 : Marzec 24, 2009, 16:49:40 » |
|
mogê coœ og³osiÌ? mogê? no jak mogê to super jestem zdania, ¿e ka¿dy dzia³ powinien mieÌ 2 moderatorów dziêkujê za uwagê nied³ugo rekrutacje na nowych moderatorów, mam nadziejê ¿e ludzie siê zg³osz¹ Tomek a mo¿e po prostu zaproponowaÌ to ludziom których uwa¿acie za wartych tego? czasami wstyd, czasami skromnoœÌ a czasami wiele innych aspektów mo¿e sprawiÌ ¿e siê sami nie zg³osz¹? Warto by by³o zapytac sie tene... to moja opinia
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 24, 2009, 16:53:48 wysłane przez Blad »
|
|
|
|
|
KapÂłan 718
Gość
|
|
« Odpowiedz #23 : Marzec 24, 2009, 16:57:12 » |
|
jasne i forum przejmÂą PRZECIWNICY PROJEKTU - blad to ze myslisz jak tene a on jak ty czyli nie myslicie wcale lecz powtarzacie jeden za drugim nie znaczy ze musisz sie tak podlizywac perfidnie, to co sie ostatnio dzieje na tym forum przeszlo moje oczekiwanie - negatywnie oczywiscie - a najbardziej jest winien za to wszystko tom1ek ale nie dlatego ze sobie nie radzi tylko z powodu coraz mniej przemyslanych i nie logicznych decyzji...
|
|
|
|
|
|
|
tom1ek
GaduÂła
yeah! ;)
|
|
« Odpowiedz #24 : Marzec 24, 2009, 17:03:32 » |
|
~Blad, prĂłbowaÂłem juÂż tak robiĂŚ, pytaĂŚ na priva uwierz mi, pytaÂłem wielu osĂłb i odmawiaÂły, niech wiĂŞc ludzie przeÂłamiÂą wstyd itp. i siĂŞ zgÂłaszajÂą, tu nie ma siĂŞ czego baĂŚ - albo ciĂŞ wybiorÂą, albo nie, "krĂłtka piÂłka" - Âżaden wstyd
|
|
|
|
|
|
|
|