Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 08:33:04

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 [2] |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Duchowo¶æ, a "Free Energy"  (Przeczytany 25522 razy)
0 u¿ytkowników i 1 Go¶æ przegl±da ten w±tek.
barneyos

Gawêdziarz

Punkty Forum (pf): 2

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 689

« Odpowiedz #25 : Maj 15, 2012, 16:24:24 »

A z moich do¶wiadczeñ wynika, ¿e to co idzie z bud¿etu pañstwa i z innych ¼róde³ te¿, to do NIEGO wcale nie trafia !

Pzdr barneyos   Cool

----------------------------------
\"Nie ma rzeczy niemo¿liwych, s± tylko rzeczy, których na razie nie potrafimy zrobiæ\"
\"Im wiêcej wiem, tym bardziej wiem, ¿e mniej wiem\"
Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #26 : Maj 17, 2012, 11:49:39 »

Pieniadze to srodki transferu wymiennego. W istocie chodzi o lush. Albo jednostki komunikacyjne, punkty na karcie ewidencyjnej (dysku twardym). Czyli naje sie lushem, piwkiem popije i jest w seven heaven:)
east
Go¶æ
« Odpowiedz #27 : Maj 17, 2012, 14:45:43 »

Pieni±dze s± bez pokrycia. To tak, jakby ich wcale nie by³o. To jedynie cyferki w pamiêci elektronicznej urz±dzeñ. Mo¿na ile¶ tam ich dopisaæ na odpowiednim poziomie administratora, albo je skasowaæ, lub przenie¶æ pomiêdzy "winien", a "ma" . Kreatywnie, a jak !
Polecam artyku³ (fragment ni¿ej)
  Banki jak i kasy byly instytucjami zaufania publicznego poniewaz ich istnienie i funkcjonowanie wlasnie od tego zaufania zlezalo.Dlatego procedury udzielania kredytow i pozyczek byly jasne,przejrzyste i minimalizowaly ryzyko obydwu stron czyli banku(kasy) oraz ich klientow.

Po zniesieniu wymienialnosci pieniedzy na zloto pieniadz tak jak wszystko w gospodarce wolnorynkowej stal sie towarem.Pieniadz stal sie zarowno miernikiem wartosci jak i towarem,ktory mozna kupic i sprzedac i odpowiednio zarobic

http://wiadomosci.onet.pl/waszymzdaniem/22095,banki_to_sepy_a_nie_instytucje_zaufania_publicznego,1,artykul.html

Jedyna warto¶æ jak± maj± pieni±dze le¿y w ludzkim zaufaniu do tej¿e warto¶ci poniewa¿ nie maj± one pokrycia w z³ocie.

W artykule autor radzi :
"Ludzie broncie sie przed bankami i ich zachlannoscia.Tworzcie autentyczna spoldzieczosc i wlasne kasy zapomogowo pozyczkowe.Bierzcie swoja biede we wlasne rece i nie pozwalajcie na niej zerowac sepom a bedziecie godnie zyli."

Innymi s³owy - twórzmy w³asne instytucje zaufania publicznego. Skoro mo¿na wypu¶ciæ w³asn±, lokaln± monetê, za któr± legalnie mo¿na nabywaæ towary i us³ugi (ale nie mo¿na ni± sam± kupczyæ jak towarem, czy te¿ przechowywaæ i po¿yczaæ na procent, co robi± z³odziejskie Banki ), to mo¿na siê uniezale¿niæ lokalnie. Ten lokalny pieni±dz ma warto¶æ tak±, jak± ludzie weñ pok³adaj±, czyli im wiêksze zaufanie do wymienialno¶ci tym mocniejsza ta waluta. Dos³ownie.
To wymaga tylko zaufania i na przyk³ad jednego publicznego gwaranta - lokalne w³adze samorz±dowe wystarcz±.
 Wielu ludzi dzisiaj likwiduje konta bankowe poniewa¿ nie s± one bezpieczne, a w dodatku nie s± do niczego potrzebne, kiedy ¿yje siê lokalnie.

Gdyby ludzie mogli wymieniaæ siê energi± bezpo¶rednio, t± energi±, do której maj± dostêp poprzez duchowo¶æ ( energi± woln±, wymienialn± na dobra lub potrzeby ), wówczas by siê okaza³o ile warte s± pieni±dze.
Nic. Bo to s± ¶rodki zaufania publicznego, a jak nie ma zaufania, to nie ma ¿adnej warto¶ci.

Powszechna wolna energia wymienialna na energiê u¿yteczn±, potrzebn± do zasilania urz±dzeñ elektrycznych lub silników pojazdów od razu wyeliminowa³aby z rynku nic nie warte wówczas amerykañskie dolary, a w ¶lad za nimi ka¿d± inn± walutê.

Kto by chcia³ kupowaæ drogie paliwa skoro móg³by samodzielnie zasiliæ silnik  elektryczny w³asnego auta ? Tak jak sto lat temu pokaza³ to Nikola Tesla.

Dlatego Panstwa bacz±, by nikt nie mia³ dostêpu do darmowej energii, ani do technologii, a samochody (ju¿ nawet rowery elektryczne ) s± ¶ci¶le kontrolowane (przegl±dy techniczne, procedury rejestracji itd ) po to, by nikt nie zrobi³ nowej rewolucji.
Na szczê¶cie jeszcze zwyk³e rowery nie wymagaj± papierkologii Chichot Na szczêscie jeszcze nikt nie wymaga by¶ musia³ ¿yæ wed³ug narzuconych z góry norm.
Rewolucja i tak nast±pi wraz ze wzrostem ludzkich mo¿liwo¶ci od wewn±trz. Powszechna , wzrastaj±ca duchowo¶æ to prawdziwa wolna energia i w³a¶nie to bêdzie dramatem dla kontrolerów dzisiejszego ¶wiata i dzisiejszego "stylu ¿ycia". Powszechna rewolucja stoi u bram . Otwórz siê na ni± Chichot

barneyos

Gawêdziarz

Punkty Forum (pf): 2

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 689

« Odpowiedz #28 : Maj 17, 2012, 15:23:15 »

Uprzejmie donoszê, i¿ mamy ju¿ na tym forum alternatywê:

http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=8179.0

Pzdr barneyos   Cool

----------------------------------
\"Nie ma rzeczy niemo¿liwych, s± tylko rzeczy, których na razie nie potrafimy zrobiæ\"
\"Im wiêcej wiem, tym bardziej wiem, ¿e mniej wiem\"
Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #29 : Maj 17, 2012, 17:03:57 »

east Du¿y u¶miech
Dlatego Panstwa bacz±, by nikt nie mia³ dostêpu do darmowej energii, ani do technologii, a samochody (ju¿ nawet rowery elektryczne ) s± ¶ci¶le kontrolowane (przegl±dy techniczne, procedury rejestracji itd ) po to, by nikt nie zrobi³ nowej rewolucji
Szacowny east a jakby tak naj±æ sotnie kozaków i batogami... zamiast blokady przez zwi±zkowców Z³y
I tak przegoniæ po polach (sam wiem po sobie, ¿e grubasy nie s± d³ugodystansowcami)co by  i free energy ³yknêli i dla duchowo¶ci by im  dobrze zrobi³o  Z politowaniem(w zdrowym ciele zdrowy duch) Du¿y u¶miech
PS
Ja sam có¿ za leniwy i za gruby na rewolucjonistê wole piwko Du¿y u¶miech
« Ostatnia zmiana: Maj 17, 2012, 17:04:14 wys³ane przez Przebi¶nieg » Zapisane
east
Go¶æ
« Odpowiedz #30 : Maj 17, 2012, 17:21:05 »

Hej, ale zobacz brachu,
po co sotnie kozaków
po co batogiem laæ
kiedy TO w³a¶nie robi ..JAAAA

Mrugniêcie
Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #31 : Maj 17, 2012, 17:42:26 »

Kurcze jak JA ich leje batogami po ³bach to ja te JA polubiê no w ka¿dym razie mu podziêkuje Du¿y u¶miech
Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #32 : Maj 17, 2012, 19:36:05 »

Kozaki sa po to, aby migac czarnymi uockami i mamic baby, widac Czernyj przygrzal w programie i porobil, ze baby za nim leca... prosto do klaty, czyli na Stepy Akermanskie, Mrugniêcie
Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #33 : Maj 18, 2012, 09:45:58 »

Hm raczej nie mówimy o relacjach damsko mêskich Fair Lady Z politowaniem
Mówimy o zwyk³ym najzwyklejszym mordobiciu dokonanym przez specjalistów od tzw mordobicia Cool
Krótko rozwa¿ali¶my czy specjali¶ci od mordobicia (a takimi byli dawni kozacy) byli by w stanie zdopingowaæ p³aczlamentarzystów do nag³ego, gwa³townego uprawiania wyczynowo bym rzek³ sportu.
Wiadomo za¶ powszechnie ¿e sport to zdrowie, a w zdrowym ciele zdrowy duch Cool
Ale nie Ty znowu ch³opy, baby, latanie, gonienie na jakich¶ tam stepach Jêzyk
Có¿ jak to sama twierdzisz :,,g³odnemu... Jêzyk"

PS
Ja bym siê zmêczy³ goni±c jak±¶ babê po placu przed galeri± co dopiero step Jêzyk
east
Go¶æ
« Odpowiedz #34 : Maj 18, 2012, 09:59:55 »

Hej, Przebi¶niegu, a od czego "Free Energy" ,czyli rower ? Dogoni³by¶ Mrugniêcie
Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #35 : Maj 18, 2012, 10:01:40 »

Nie zrozumiales. Chodzi o to, ze to baby gonia za przystojniaczkiem... od niektorych zas obiektow zwiewaja:)
east
Go¶æ
« Odpowiedz #36 : Maj 18, 2012, 10:13:21 »

Tak jakby ta gonitwa mia³a jakie¶ znaczenie, albo sens Mrugniêcie Hormony to napêdzaj± i tyle...
Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #37 : Maj 18, 2012, 10:15:47 »

Hormony napedzaja, ale do fajnych obiektow i co wtedy? Wtedy zaczyna sie walka (wewnetrzna, albo zewnetrzna).
east
Go¶æ
« Odpowiedz #38 : Maj 18, 2012, 10:36:00 »

Kiedy zaczyna siê walka to trzeba j± pu¶ciæ. Mistrzowie Aikido wiedz± jak Mrugniêcie follow the path and .. let it go (jak wróci to znaczy , ¿e tak mia³o byæ i co¶ jeszcze trzeba przerobiæ).
A po polsku " kto sieje wiatr, ten zbiera burzê " Mrugniêcie
Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #39 : Maj 19, 2012, 16:35:27 »

Przyznam siê ¿e kuzyn przywióz³ mi rower stacjonarny, z Niemiec (sta³ na tzw wystawce przed domem )
Troszkê tej ,,Free Energy" u¿ywam Mrugniêcie
Fair Lady
Nie zrozumiales. Chodzi o to, ze to baby gonia za przystojniaczkiem... od niektorych zas obiektow zwiewaja:)
Rozumiem, ¿e tylko te wysportowane lub nie rozs±dne Du¿y u¶miech
Bo stateczna niewiasta (baba) nie bêdzie biegaæ za facetem, który od niej ucieka  Du¿y u¶miech
east
A po polsku " kto sieje wiatr, ten zbiera burzê "
A dok³adnie i za to wypije  Du¿y u¶miech
Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #40 : Maj 19, 2012, 19:32:15 »

Za wiatrem kazda baba poleci. Ale ma inne mozliwosci ksztaltowania physis i tu problem... Baba ZAWSZE za wiatrem poleci, po to jest wiatr.
To nosnik tego wlasnie "zycia"...Mrugniêcie
Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #41 : Maj 21, 2012, 20:26:32 »

Chyba baba Jaga bo ta to ponoæ na miotle lata³a Jêzyk
Kurcze je¿eli mówimy za czym baba poleci to nie bójmy siê powiedzieæ, ¿e za mamon± równie¿ Jêzyk
Niech baby, które na co¶ leca zechcia³by troszkê wniosków z do¶wiadczeñ wyci±gn±æ...ale nie jednej ma³o facetów to za wiatrem bêdzie lataæ Du¿y u¶miech
east
Go¶æ
« Odpowiedz #42 : Maj 21, 2012, 21:09:31 »

Co¶ "¶liski" temat siê robi Mrugniêcie
Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #43 : Maj 22, 2012, 12:03:20 »

Hm latanie na miotle to te¿ ,,Free Energy" Du¿y u¶miech
Strony: 1 [2] |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: