Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Styczeń 12, 2025, 03:58:52

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 [2] |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: [scalony] Globalny Bank nasion w Norwegii  (Przeczytany 25930 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
radoslaw
Gość
« Odpowiedz #25 : Wrzesień 20, 2008, 12:11:36 »

Loukas postudiuj KsiĂŞgĂŞ Objawienia, Rodzaju i Enocha.
SÂą tam fragmenty opisujÂące przylot Enkiego i jego koleÂżkĂłw...
Tom1ek - upraszczajÂąc sprawĂŞ moÂżna powiedzieĂŚ Âże sa 2 podstawowe siÂły interesujÂące siĂŞ teraz ZiemiÂą - Federacja ÂŚwiatÂła i Imperium Oriona (gdzie nie znajdziesz niestety Âżadnych BiaÂłych Braci - to jeden z lepszych ÂżartĂłw Enkiego z PCH).
WracajÂąc do tematu - sami sobie zapewniamy przetrwanie lub ÂśmierĂŚ w 2012, nie potrzebne sÂą do tego Âżadne piramidy i realizownie umĂłw z poprzednich wcieleĂą...
¯adne ¿ród³o channelingowe ze strony Federacji nie wspomina o potrzebie uruchamiania piramid ¿eby zapewniÌ "l¿ejsze" przejœcie w 4 gêstoœÌ.
ÂŻadne z tych ÂźrĂłdeÂł nie straszy nas takÂże odebraniem Ziemi w razie niewykonania poleceĂą, ÂśmierciÂą caÂłej ludzkoÂści itd.
Enigma - polecam "PradawnÂą TajemnicĂŞ Kwiatu ÂŻycia" Drunvaldo Melchizedeka, napeno ciekawa pozycja.
pozdrawiam
Dariusz
Gość
« Odpowiedz #26 : Wrzesień 20, 2008, 13:15:49 »

Rados³awie, przeczyta³eœ du¿o ksi¹¿ek o ró¿nych rasach, byÌ mo¿e zwróci³eœ uwagê na to ¿e ró¿ne rasy, ró¿nymi zajmuj¹ siê aspektami naszego uswiadomienia. ¯e tak powiem, ka¿dy z nich ma swoj¹ dzia³kê do obrobienia i nie wcina siê w grz¹dki innych dziedzin, ras. Taki bajzel to nasza domena. Dlatego nie us³yszysz od innych tego co dotyczy innych, chyba ¿e bezpoœrednio o to zapytasz. OdpowiedŸ jednak, jeœli wogóle bêdzie udzielona to bêdzie krótka, niewyczerpuj¹ca tematu, niezadowalaj¹ca z punktu widzenia s³uchacza, czytacza.
Loukas
Gość
« Odpowiedz #27 : Wrzesień 20, 2008, 13:42:27 »

Loukas postudiuj KsiĂŞgĂŞ Objawienia, Rodzaju i Enocha.
SÂą tam fragmenty opisujÂące przylot Enkiego i jego koleÂżkĂłw...
Chodzi Ci o fragmenty o Nephilim?

Hmmm... a czyÂż gniewu nie uwaÂża siĂŞ w chrzeÂścijaĂąstwie za grzech?
Tutaj chciaÂłem tylko zaakcentowaĂŚ sprawĂŞ z punktu widzenia teologi negatywnej - Âżadne pojĂŞcie nie wyczerpuje Boga.  A jeÂśli chodzi o sam gniew... istnieje przecieÂż pojĂŞcie gniewu ÂświĂŞtego, wÂłaÂściwie cnoty. BoÂży gniew to odrobinĂŞ inna sprawa - BĂłg stosuje go jako narzĂŞdzie do osiÂągniĂŞcia pewnego efektu na ludziach, wilokrotnie obiecuje i podtrzymuje obietnice nie odstĂŞpowania od czÂłowieka i miÂłosierdzia. Izrael potrzebowaÂł, jako kultura tamtych czasĂłw, gniewu; p ewnym momencie sam tak zintepretowaÂł pewne wydarzenia, w innym moÂże intencjonalnie BĂłg tak siĂŞ przedstawiÂł. W kaÂżdym razie to niczego nie przekreÂśla.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 20, 2008, 13:45:52 wysłane przez Loukas » Zapisane
radoslaw
Gość
« Odpowiedz #28 : Wrzesień 20, 2008, 14:38:33 »

Dariuszu czytam od 1997 wszystko zwi¹zane z tematyk¹ naszej przesz³oœci. Channelingi to tylko u³amek ca³ej dostêpnej wiedzy. Z badaczy staro¿ytnych textów tylko Sitchin i mo¿e ze dwóch mniej znanych wysuwaja tezy jakoby Annunaki byli chocia¿ w u³amku przychylni ludzkoœci - zdecydowana wiêkszoœÌ zgadza siê jednog³oœnie ze stierdzeniem ¿e to z³o wcielone...
p.s. tak Loukas, nefilim
arteq
Gość
« Odpowiedz #29 : Wrzesień 20, 2008, 15:09:08 »

Loukas, napisa³eœ "Izrael potrzebowa³ [...] gniewu" i okreœli³eœ pojêcie "cnotliwego gniewu". Jak rozumiem chodzi o to by poprzez karcenie przywracaÌ ich na w³aœciw¹ œcie¿kê. A wspó³czesny œwiat, wojny... Czy to te¿ "œwiêty gniew"? Czy widz¹c, ¿e ktoœ Ÿle postêpuje, to po s³ownych upomnieniach które nie daj¹ efektu mam prawo najzwyczajniej mu przyp... w imiê jego dobra? I wtedy te¿ bêdzie to "cnotliwy gniew"? I nie bêdzie takie zachowanie ci¹¿y³o na mnie w formie "grzechu" [w rozumieniu chrzeœcijaùskim]?

Wydaje mi siĂŞ, Âże po prostu mylisz gniew ze sprzeciwem vel oburzeniem.
Enigma
Gość
« Odpowiedz #30 : Wrzesień 20, 2008, 16:17:24 »

... Channelingi to tylko u³amek ca³ej dostêpnej wiedzy. Z badaczy staro¿ytnych textów tylko Sitchin i mo¿e ze dwóch mniej znanych wysuwaja tezy jakoby Annunaki byli chocia¿ w u³amku przychylni ludzkoœci - zdecydowana wiêkszoœÌ zgadza siê jednog³oœnie ze stierdzeniem ¿e to z³o wcielone...
p.s. tak Loukas, nefilim
RadosÂławie wyjasnij mi jednÂą rzecz. Bo widze ze zaczynasz temat niedokoĂączony z poprzedniego forum i siejesz swojÂą herezje w co drugim temacie. Skoro jestes osobÂą ktĂłra 'widziaÂła' lecÂącÂą komete/meteoryt na ziemie, oraz niedÂługo po tym (jak sam stwierdziÂłes w 'DziĂŞki ENKI') napis projekt-cheops:

- w 2012 zdarzy siĂŞ coÂś waÂżnego (widziaÂłem spadajÂące kule ognia na naszÂą kochanÂą planetĂŞ)
GdzieÂś miĂŞdzy wierszami "widziaÂłem" Projekt Cheops...

i twierdzisz ze to przezycie jest wartoÂściowe to powiedz wedÂług ciebie, jakÂą mamy alternatywe? Czy uwaÂżasz wobec tego ze mamy bezczynnie czekaĂŚ z zaÂłozonymi rekami? Bo nie rozumiem dlaczego zwalczasz tak zaciekle coÂś, co ujwaniÂło ci sie wiele lat temu podczas Âśmierci klinicznej. Albo inaczej, moze w tej wizji widziaÂłeÂś Samuela ja jaszczurke, czekajÂącÂą tylko na to aby nas pozreĂŚ?
Loukas
Gość
« Odpowiedz #31 : Wrzesień 20, 2008, 16:34:59 »

p.s. tak Loukas, nefilim
Tak myÂślaÂłem... interpretacja angaÂżujÂąca UFO jest naprawdĂŞ bardzo prymitywna. JeÂśli znasz angielski moge dostarczyc dobre opracowania, ktĂłre wyjaÂśniajÂą przejrzyscie, Âże wcale nie potrzeba kosmitĂłw, Âżeby powstali giganci.

I wtedy te¿ bêdzie to "cnotliwy gniew"? I nie bêdzie takie zachowanie ci¹¿y³o na mnie w formie "grzechu" [w rozumieniu chrzeœcijaùskim]?
Mówimy o rzeczywistoœci Starego Testamentu i o Bogu, ale nie w sensie obiekywnym, a takim, jak postrzegali go prymitywni Izraelici. ONI potrzebowali tego gniewu, wiêc czêsto tak interpretowano zamiary Pana, có¿, to tylko ludzie. Ten ST gniew, œwiêt gniew, wynika w³aœnie z oburzenia.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 20, 2008, 16:35:19 wysłane przez Loukas » Zapisane
radoslaw
Gość
« Odpowiedz #32 : Wrzesień 20, 2008, 18:26:37 »

Enigma alternatywÂą jest szukanie ochrony wewnÂątrz siebie - zanim te okropieĂąstwa siĂŞ wydarzÂą bĂŞdziemy w 4 wymiarze.
A PCH nie zwalczam, daleki jestem od tego - ju¿ z samej mojej filozofii ¿yciowej wynika ¿e lepiej nie braÌ miecza do rêki jeœli tego sportu nie lubimy. Mam do PCH sentyment, bo kontakt z nim pozwoli³ mi po³¹czyÌ to co widzia³em w stanie œmierci klinicznej z tym co na Ziemii, by³ dla mnie kluczem odblokowuj¹cym pewne wspomnienia.
A wpadam tutaj wbijaæ szpilki w kruche stwierdzenia Enkiego z prostego powodu - kocham ludzi i planetê i nie mogê spaæ spokojnie wiedz±c ¿e fajni m³odzi ludzie s³uchaj± podszeptów jakiej¶ gadziny, KTÓRA TO GADZINA bezczelnie manipuluje prawd± i wykorzystuje "rozbudzenie" tych¿e fajnych m³odych ludzi do swoich celów.
Generalnie mojÂą misjÂą nie jest "niszczenie" projektu cheops - bardziej chodzi o edukacjĂŞ i uzmysÂławianie wszystkim Âże jedyne co potrzebujemy Âżeby przetrwaĂŚ to otwarte serca i zero negatywnoÂści w sobie.
pozdrawiam

p.s. Loukas nikt za Ciebie nie odrobi lekcji - jesteÂś tutaj bo podÂświadomie czujesz Âże moÂże byĂŚ coÂś oprĂłcz Biblii.
Poczytaj MahabharatĂŞ i powiedz czemu w Biblii nie ma fragmentĂłw opisujÂących wojnĂŞ ludzi z bogami...
Loukas
Gość
« Odpowiedz #33 : Wrzesień 20, 2008, 18:30:35 »

p.s. Loukas nikt za Ciebie nie odrobi lekcji - jesteÂś tutaj bo podÂświadomie czujesz Âże moÂże byĂŚ coÂś oprĂłcz Biblii.
Poczytaj MahabharatĂŞ i powiedz czemu w Biblii nie ma fragmentĂłw opisujÂących wojnĂŞ ludzi z bogami...
Skoro sam piszesz powyÂżej:
A wpadam tutaj wbijaĂŚ szpilki w kruche stwierdzenia Enkiego z prostego powodu - kocham ludzi i planetĂŞ i nie mogĂŞ spaĂŚ spokojnie wiedzÂąc Âże fajni mÂłodzi ludzie sÂłuchajÂą podszeptĂłw jakiejÂś gadzin
dlaczego sÂądzisz, Âże ja robie to samo, poniewaÂż:
podÂświadomie czujesz Âże moÂże byĂŚ coÂś oprĂłcz Biblii.

PrzecieÂż to sie kupy nie trzyma...
Enigma
Gość
« Odpowiedz #34 : Wrzesień 21, 2008, 13:21:25 »

RadosÂław, takie mam przeczucie, obserwujesz Pch starajÂąc nam sie coÂś przekazac. Niby nie ganisz, ale tez nie popierasz czasem mam wraÂżenie ze sam masz niesprecyzowane podejscie do tej dziaÂłalnoÂści. Ja teÂż sie wacham czasami, ale teksty kasjopean czy ra - to mnie nie wciaga. MogÂłabym sie w to wgÂłebiĂŚ, jednak nie wynosze stamtÂąd wiadomoÂści ktĂłre coÂś mi dajÂą  Smutny Skoro juz siedzisz w tym temacie i odkryÂłes jak¹œ uniwersalna prawde to sie z niÂą podziel dokÂładnie, np co nas czeka w razie otawarcia piramidy:
- czy bedzie to moze potral dla innej rasy: jesli tak jakiej? z tego co wyczytaÂłam dotychczas raptoidy istniejÂą w 3 gestoÂści (sa istotami wyÂłacznie energetycznymi czy rĂłwnieÂż cielesnymi?) Jesli sÂą bytami duchowymi (a wiemy ze dreczÂą ludzi od lat) bedÂą potrzebowali ciaÂł do wcielenia, jesli byliby materialni - mogliby zrobiĂŚ najazd juz dawno
-czy piramida moze byc broniÂą: jesli tak jakie sÂą przypuszczenia, obliecznia?
-czy dla ciebie to tylko zgrywy w celu wyÂłudzenia kasy?
Pytam bo dotychczas usiÂłujesz przekazaĂŚ ze En-ki to gadzina i mamy sie go strzec. To nie wystarczy, tych informacji jest za maÂło. Podajesz linki nad ktĂłrymi spedziÂłeÂś sporo czasu, apeluje o cytaty sÂą osoby na forum ktĂłre do kompa siadajÂą na godz dziennie a tematĂłw odnoÂśnikĂłw na forum jest mnĂłstwo. Jesli chcesz aby twoje poglÂądy rzeczywiÂście dotarÂły do szerszego ogó³u to podawaj je precyzyjnie. Inaczej bedzie tu nadal sporo odnoÂśnikĂłw, ktĂłrych nie mamy czasu ani checi przeczytaĂŚ  Z politowaniem

Z paranormalne   Mahabharata - opisy wojen atomowych i wiele innych
radoslaw
Gość
« Odpowiedz #35 : Wrzesień 21, 2008, 14:43:04 »

Enigma faktem jest Âże po polsku nie za duÂżo moÂżna siĂŞ dowiedzieĂŚ na interesujÂące nas tematy...
Komnata Amneti pod piramidami pozwala na dostêp do pola morfogenetycznego Ziemii i wczytanie tam nowych danych, które z kolei zostan¹ "œci¹gniête" z tego¿ pola okowaj¹cego nasz¹ planetê DO NASZEGO DNA, które funkcjonuje jak antena. W zwi¹zku z tym KTO kontroluje ten portal, kontroluje nasze DNA - mo¿na to uznaÌ za doœÌ powa¿n¹ broù...
Zobacz np http://www.bibliotecapleyades.net/voyagers/esp_voyagers18b.htm#nephilim
Tam ju¿ parê lat przed PCH pisali jak siê odbywa taka operacja, zacytujê fragmencik gdybyœ nie mog³a znaleŸÌ:
"
Many people think the Hall of Records is a room filled with ancient books or records, that is located in the Sphinx. It is not a room, it is an electro-magnetic phenomenon of digital information download from the higher dimensional fields that “opens” to release the data download into the electro-magnetic fields of earth. Once opened, humans with sufficient Silicate Matrix DNA activation can transduce the data through their bio-energetic fields for conscious translation. The access point for releasing the electro-magnetic seals (seals work like a computer pass word) is under the Sphinx and is easily accessed via projection from the King's Chamber in the Great Pyramid. The ancients knew all of this, and used it well.
"
Tak jak powiedzia³em - dostêp do portalu daje w³adzê nad nami i doœÌ istotne jest KTO go zdobêcie - Federacja czy Enki i i jego oœliz³e bractwo z Oriona.
Annunaki funkcjonujÂą w 4 gĂŞstoÂści i tylko czasem pojawiajÂą siĂŞ w 3-ej - "oficjalny najazd" nie jest im do niczego potrzebny - farma Âświetnie funkcjonuje...
JeÂśli dla kogoÂś przeczytanie paruset stron textu to za duÂżo Âżeby dowiedzieĂŚ siĂŞ czegoÂś na temat naszej przeszÂłoÂści i obecnej sytuacji to gratulujĂŞ powaÂżnego podejÂścia do "misji ratowania Ziemii" - myÂślĂŞ Âże dla kierownictwa PCH to byÂło chyba za duÂżo, napewno nie chodzi im o kasĂŞ - sÂą po prostu nieÂświadomi tego co robiÂą.
A wziĂŞli udziaÂł w wyÂścigu ktĂłry i tak koĂączy siĂŞ dopiero w 2012 - napewno dojdÂą do swego celu, ale zrealizowanie go to juÂż inna bajka. ÂŻeby to zrobiĂŚ trzeba jescze powalczyĂŚ z FederacjÂą ÂŚwiatÂła...

Mora
Gość
« Odpowiedz #36 : Wrzesień 21, 2008, 14:49:31 »

Normalnie jak do Âściany... ZÂły
Halo to jest POLSKIE forum gdzie posÂługujemy siĂŞ POLSKIM Âżeby wszyscy mogli zrozumieĂŚ!

PS: Mo¿e masz racjê w tym co mówisz bo popatrz Enki mówi ¿e tylko osoba o "czystym sercu" mo¿e wejœÌ tam do tego grobowca... inaczej skoùczy to siê œmierci¹...
Enigma
Gość
« Odpowiedz #37 : Wrzesień 21, 2008, 21:42:38 »

No niestety ale bajanie, jakoby En-ki miaÂł na nas wpÂływ nie trafia do mnie. UwaÂżam ze mam wÂłasnÂą wole i enkiego nie koniecznie musze sÂłuchaĂŚ, ale skoro twierdzisz ze w tej tajemniczej komnacie mozna zakodowac wszystkie ludziki... Na ziemi sÂą ponoĂŚ potomkowie 3 ras (nawet sam enki o tym wspominaÂł) lud pierwoty stworzony przez Boga, manipulacja nibirian, pochodna raptoidĂłw. Dwie pierwsze majÂą dostepny rozwĂłj duchowy- trzecia nie. Do ktĂłrej z nich zaliczasz swojÂą osobe? A moze wyznajesz poglÂąd ze wszyscy jestesmy dostatecznie zmanipulowani, ze nie mamy sie jak broniĂŚ przed polem magnetycznym?

Tak jak powiedzia³em - dostêp do portalu daje w³adzê nad nami i doœÌ istotne jest KTO go zdobêcie - Federacja czy Enki i i jego oœliz³e bractwo z Oriona.
Annunaki funkcjonujÂą w 4 gĂŞstoÂści i tylko czasem pojawiajÂą siĂŞ w 3-ej - "oficjalny najazd" nie jest im do niczego potrzebny - farma Âświetnie funkcjonuje...
JeÂśli dla kogoÂś przeczytanie paruset stron textu to za duÂżo Âżeby dowiedzieĂŚ siĂŞ czegoÂś na temat naszej przeszÂłoÂści i obecnej sytuacji to gratulujĂŞ powaÂżnego podejÂścia do "misji ratowania Ziemii" - myÂślĂŞ Âże dla kierownictwa PCH to byÂło chyba za duÂżo, napewno nie chodzi im o kasĂŞ - sÂą po prostu nieÂświadomi tego co robiÂą.
A wziĂŞli udziaÂł w wyÂścigu ktĂłry i tak koĂączy siĂŞ dopiero w 2012 - napewno dojdÂą do swego celu, ale zrealizowanie go to juÂż inna bajka. ÂŻeby to zrobiĂŚ trzeba jescze powalczyĂŚ z FederacjÂą ÂŚwiatÂła...

Kto ma z nimi walczyÌ raptoidy, czy ludzie z Pch? Nie wiedziaam ze federacji równie¿ spieszy sie do portalu (na ogó³ stykamy sie z informacjami ze inne rasy wy³acznie sie przygl¹daj¹- choc nie musi to byÌ prawda) Tzn nie spotka³am sie z zadna organizacj¹, która równie¿ usi³owa³aby 'odpakowaÌ piramide'. Owszem tych szukaj¹cych wejscia do sfinxa by³o sporo. PonoÌ wejœcie jest juz otwarte, ale... wiec kto wygra³ ten etap wyœcigu i co zamierza uczyniÌ z maszyn¹ do DNA federacja (jesli bedzie tam pierwsza)? Zamieniam sie w s³uch, bo z niejasnych relacj rady bogów, wynika ze to w³asnie federacja d¹¿y³a do unicestwienia tego nieudanego eksperymentu, jakim jest ludzkoœÌ.
RadosÂław, ja uwazam ze informacje ktĂłre zebraÂłeÂś sÂą cenne, moge sie nie zgadzaĂŚ z tym i owym ale napewno pozwiliÂłoby to wielu osobom ustaliĂŚ wÂłasny pogald. Proponuje przenieĂŚ dyskusje do nowego wÂątku (tj zaÂłoÂżenie noweo) gdzie mĂłgÂłbyÂś spokojnie podzieliĂŚ sie swojÂą wiedzÂą, zamiast tu i Ăłwdzie podrzucaĂŚ urywki.
Krons
Gość
« Odpowiedz #38 : Wrzesień 24, 2008, 08:46:23 »

Schrony nic nie dadzÂą, poniewaÂż przy zmianie wibracji Ziemi, wszystkie rzeczy fizyczne wytworzone przez czÂłowieka, beton, szkÂło.... ulegnÂą rozpadowi.Dlatego w czasie zmiany nalezy byc na powietrzu, ew w pomieszczeniach z drewna, szaÂłasach.To wyjaÂśnia fakt, dlaczego po poprzedniej zmianie wibracji nie pozostaÂł Âżaden Âślad po Ăłwczesnych cywilizacjach.

Zgadzam siê z tym.Rz¹dy tego swiata zrobi³y sobie w³asny "grobowec" w którym sami zgin¹.Ciekawi mnie jeszcze jeden fak,¿e kilka lat temu Andrzej Lepper powedzia³ rolnikom aby zaczeli chodowaÌ wiêcej trzody chlewnej gdy¿ po pewnym czsie zorganizuj¹ wielki skup dobrze przy tym p³ac¹c rolnikom.Najbardziej zaintereowa³ mnie fakt po co im tyle miesa??(nie wiedzia³em jeszcze o tym zagro¿eniu jakie nadchodzi)Powiedzieli wówczas,¿e potrzebuja tego "na wypadek jakiejœ wojny,albo innych zagro¿eù.Pomyœla³em sobie wówczas: "oczym on do licha gada",ale gdy dowiedzia³em sie póŸniej o tych listach to znieruchomia³em.
Dariusz
Gość
« Odpowiedz #39 : Wrzesień 24, 2008, 11:21:38 »

Niczego nie robiÂą bez celu a juÂż na pewno nie dla nas, zwykÂłych zjadaczy chleba. JeÂśli cokolwiek robiÂą to pod swoje wÂłasne potrzeby.
Hans Olo
Gość
« Odpowiedz #40 : Wrzesień 24, 2008, 14:44:50 »

A przepraszam, jak "wibracje" odró¿ni¹ szk³o wytworzone przez cz³owieka od wulkanicznego?
Mora
Gość
« Odpowiedz #41 : Wrzesień 24, 2008, 14:54:07 »

heh dobre pytanie DuÂży uÂśmiech

Po za tym jak dojdzie do przebiegunowania to wszystkie kontynenty siĂŞ przesunÂą wiĂŞc Âżaden bunkier nie wytrwa takiego trzĂŞsienia ziemi DuÂży uÂśmiech
Septerra
Gość
« Odpowiedz #42 : Wrzesień 24, 2008, 15:32:29 »

Jeden z siedmiu grzechów g³ównych istotnie.
ÂŚmiechowe spostrzeÂżenie arteq.

maj46x
Beton sie rozplynie? Skad ty takie ciekawostki bierzesz xD
Vilandra_
Gość
« Odpowiedz #43 : Listopad 05, 2008, 15:40:45 »

Darku,
Plejadianie, Kasjopeanie, OrioĂączycy, Fereracja ÂŚwiatÂła, Konferedacja (Ra), Alteanie, Rada IX, Majowie...

DosÂłownie wszyscy interesujÂą siĂŞ teraz ZiemiÂą (i mam na to dokumenty, przekazy itp.), bo to co siĂŞ teraz u nas wydarzy, ma wielki wpÂływ na zmianĂŞ caÂłego WszechÂświata.

a moze coœ jest na ziemi cennego i maj¹cego du¿¹ si³ê i o to im chodzi ? g³osno mysle Uœmiech
Dariusz
Gość
« Odpowiedz #44 : Listopad 05, 2008, 22:36:22 »

Cenna jest sama Ziemia. W wielu publikacjach zamieszczajÂących chanelingi opisane jest, Âże nasza planeta jest wyjÂątkowym okazem na miarĂŞ wszechÂświata. toteÂż zainteresowanie wszystkich, no prawie wszystkich cywilizacji tym jak to potoczy siĂŞ w tym przeÂłomowym momencie nasza historia.
Wyj¹tkowoœÌ naszej planety polega nie tylko na jej róznorodnoœci, podobno nigdzie indziej nie spotykanej ale równie¿ na tym, ¿e zosta³a ona pomyœlana i stworzona jako kosmiczna biblioteka do czytania z której klucz posiadamy my w sobie. Oczywiœcie aby móc go u¿yÌ musimy spe³niÌ kilka bardzo istotnych warunków.
kamil771
Gość
« Odpowiedz #45 : Maj 09, 2009, 19:07:25 »

Globalny bank nasion
WÂśrĂłd waÂżnych dla ludzkoÂści wynalazkĂłw 2008 roku wymienia siĂŞ Bank nasion z caÂłego Âświata, ktĂłry powstaÂł na jednej z wysp archipelagu Spitsbergen, krainie wiecznego chÂłodu.
Pilnie strzeÂżony ÂŚwiatowy Bank Nasion ma pomieÂściĂŚ nawet 2 miliardy nasion zgromadzonych z caÂłego Âświata. Pomieszczenia z nasionami zostaÂły umieszczone w podziemnych magazynach, wykutych w skaÂłach, 150 metrĂłw
pod wieczn¹ zmarzlin¹. Przed zniszczeniem bêd¹ je chroniÌ granitowe ska³y oraz betonowe mury zbrojone ska³¹. W ich wnêtrzu dziêki lokalizacji oraz pracy olbrzymich rozmiarów agregatów ch³odniczych, ca³y czas zostanie utrzymana ujemna temperatura oko³o -19°C.

Globalny Bank Nasion - Svalbard Global Seed Vault -
CaÂła konstrukcja jest tak pomyÂślana, aby bank nasion przetrwaÂł rĂłwnieÂż w przypadku wybuchu nuklearnego lub zmian klimatycznych, ktĂłre dopowadziÂłyby do podniesienia poziomu mĂłrz i oceanĂłw. Nawet wielkie kataklizmy umoÂżliwiÂą odtworzenie roÂślinnoÂści Âświata dziĂŞki nasionom przechowywanym w Globalnym Banku Nasion.
Globalny Bank Nasion jest inwestycjÂą rzÂądu Norwegii, ktĂłry przeznaczyÂł na ten cel ogromne fundusze. Oficjalne otwarcie banku miaÂło miejsce 26 lutego 2008 roku.

warto zobaczyĂŚ
http://www.youtube.com/watch?v=yUvGrq6CGp8
« Ostatnia zmiana: Maj 09, 2009, 19:15:12 wysłane przez kamil771 » Zapisane
Tenebrael
Gość
« Odpowiedz #46 : Maj 09, 2009, 19:27:11 »

Bardzo dobry pomys³ - wprawdzie kataklizmy nam na razie nie gro¿¹, jednak kto wie, co bêdzie w przysz³oœci - nasze prapraprawnuki mog¹ kiedyœ dziêkowaÌ za ten pomys³.
Hans Olo
Gość
« Odpowiedz #47 : Maj 09, 2009, 19:53:43 »

http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=18.0
Strony: 1 [2] |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: