Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 07:55:19

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 [2] 3 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Woda  (Przeczytany 42665 razy)
0 u¿ytkowników i 1 Go¶æ przegl±da ten w±tek.
east
Go¶æ
« Odpowiedz #25 : Grudzieñ 23, 2010, 12:36:15 »

Tak, ro¶liny maj± zadziwiaj±ce zdolno¶ci oczyszczania i rewitalizacji wody. Pil kto¶ z Was wodê prosto z brzozy ?
Jak smak i aromat Mrugniêcie
barneyos

Gawêdziarz

Punkty Forum (pf): 2

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 689

« Odpowiedz #26 : Grudzieñ 23, 2010, 13:06:33 »

Elo !!!

East masz na my¶li wodê brzozow± ?  Du¿y u¶miech

Pzdr barneyos   Cool

----------------------------------
\"Nie ma rzeczy niemo¿liwych, s± tylko rzeczy, których na razie nie potrafimy zrobiæ\"
\"Im wiêcej wiem, tym bardziej wiem, ¿e mniej wiem\"
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #27 : Grudzieñ 23, 2010, 18:07:20 »

Ju¿ i wody brzozowej nie ma, nie ma i kiosków ruchu gdzie takow± mo¿na by³o nabyæ... i za takowym spo¿yæ :]
Sventer
Go¶æ
« Odpowiedz #28 : Luty 04, 2011, 23:56:01 »

Woda jest, najprawdopodobniej, niezbêdnym sk³adnikiem do powstania ¿ycia, i dzieje siê tak dlatego, ¿e charakteryzuje siê ona niezwyk³ymi w³a¶ciwo¶ciami. Jedn± z nich jest np. fakt, ¿e zamarzaj±c zwiêksza swoj± objêto¶æ. Dziêki temu lód p³ywa. Gdyby ton±³, jeziora i oceany zamarz³yby, a wówczas trudno by³oby sobie wyobraziæ powstanie i ewolucjê z³o¿onych form ¿ycia.

Teraz George Reiter z University of Houston i jego koledzy odkryli kolejn± niezwyk³± w³a¶ciwo¶æ wody. Przedstawili oni dowody sugeruj±ce, ¿e gdy uwiêzimy moleku³y wody w przestrzeni liczonej w nanometrach, powstaje „kwantowa” woda.

Dzieje siê tak, gdy¿ moleku³y wody mog± tworzyæ pomiêdzy sob± wi±zania wodorowe. Ponadto elektrony w moleku³ach donorowych i akceptorowych s± nie do odró¿nienia, mog± zatem swobodnie siê pomiêdzy nimi przemieszczaæ. Gdy moleku³y takie zostaj± uwiêzione na ma³ej przestrzeni, tworz± szczególny typ sieci elektronicznej. Powstaje zatem pytanie, czy taka sieæ ró¿ni siê czym¶ od zwyk³ej interakcji elektronów zachodz±cych w wodzie.

Reiter i jego zespó³ umie¶cili wodê w wêglowych nanorurkach w temperaturze pokojowej i poddali j± bombardowaniu intensywnym strumieniem neutronów. Obserwuj±c sposób rozpraszania siê neutronów uczeni okre¶lali moment protonów znajduj±cych siê wewn±trz nanorurek. Okaza³o siê, ¿e protony w wodzie zamkniêtej w nanorurkach zachowuj± siê odmiennie od protonów w wodzie znajduj±cej siê w wiêkszym pojemniku. Odchylenie od dystrybucji momentów protonów od tego obserwowanego normalnie jest tak du¿e, ¿e s±dzimy, i¿ woda zamkniêta w skali nano mo¿e byæ opisywana jako znajduj±ca siê w jako¶ciowo odmiennym stanie kwantowym – stwierdzili uczeni. Co wiêcej, nie wykluczaj± oni, ¿e mo¿e istnieæ jaki¶ rodzaj koherencji kwantowej w wodzie w skali nano. A je¶li tak, to w przysz³o¶ci prawdopodobnie uda siê j± zmierzyæ.

Odkrycie to mo¿e mieæ kolosalne znaczenie dla zrozumienia otaczaj±cego nas ¶wiata. Musimy bowiem pamiêtaæ, ¿e woda w organizmach ¿ywych w bardzo wielu momentach zostaje zamkniêta w skali nano. Na przyk³ad wówczas, gdy przechodzi przez kana³y jonowe b³on komórkowych. Nie od dzisiaj wiadomo, ¿e przep³yw przez te kana³y jest o wiele rzêdów wielko¶ci bardziej intensywny ni¿ wskazuj± wspó³czesne modele dynamiki p³ynów. Niewykluczone, ¿e dzieje siê tak w³a¶nie ze wzglêdu na nowe w³a¶ciwo¶ci kwantowe wody.

Reiter i jego koledzy zauwa¿aj± jednocze¶nie, ¿e nowo odkryte zjawisko wystêpuje tylko wówczas, gdy woda jest otoczona przez neutralne moleku³y, takie jak wêgiel. Nie pojawi siê ono w obecno¶ci wielu wspó³cze¶nie u¿ywanych materia³ów jak chocia¿by takich, wykorzystywanych do budowy membran do wymiany protonów np. w ogniwach paliwowych. To z kolei oznacza, ¿e membrany takie mo¿na znacz±co udoskonaliæ za pomoc± wêglowych nanorurek.

http://wolnemedia.net/nauka/niezwykle-kwantowe-wlasciwosci-wody/
east
Go¶æ
« Odpowiedz #29 : Luty 05, 2011, 19:09:26 »

W uzupe³nieniu do tego , co napisa³e¶ Seventer przypomnê raz jeszcze film pt "tajemnice wody"

http://www.youtube.com/watch?v=M8ThCQTpMcM

Kiara gdzie¶ tu na forum pisa³a o zmianie "wzorca wody", który obecnie wszyscy wch³aniamy , choæby oddychaj±c ( wilgoæ z powietrza ). Czy¿by nauka wyja¶nia³a ten wzorzec nazywaj±c go inaczej "kwantow± wod± " ?
Rafaela
Go¶æ
« Odpowiedz #30 : Luty 05, 2011, 21:38:31 »

Czy wiecie jaki kolor ma woda?
barneyos

Gawêdziarz

« Odpowiedz #31 : Luty 06, 2011, 13:03:11 »

Spogl±daj±c na czyst± chemiczn± H20 po filtrach odwróconej osmozy (czyli bez zanieczyszczeñ) wydaje mi siê, ¿e widzê lekki odcieñ b³êkitu.

Pzdr barneyos   Cool

\"Nie ma rzeczy niemo¿liwych, s± tylko rzeczy, których na razie nie potrafimy zrobiæ\"
Rafaela
Go¶æ
« Odpowiedz #32 : Luty 06, 2011, 13:06:54 »

Masz racje, woda jest koloru blekitnego. 

Pozdrowienia Rafaela
chlebo
Go¶æ
« Odpowiedz #33 : Grudzieñ 15, 2011, 17:59:49 »

Chcia³bym dodaæ swoje do¶wiadczenie je¶li chodzi o wodê poniewa¿ kto¶ skrobn±³ temat, który tak¿e mnie intrygowa³ a jest o nim cicho.
Jak to jest z t± wod± butelkowan±? sam pijê tylko tak± od 10 lat? w ka¿dym b±dz razie odk±d zmieniam ustawicznie swoje do¶wiadczenia je¶li chodzi o to jaki wp³yw ma ¿ywno¶æ na nasze cia³a mój sposób patrzenia na to ró¿ne sprawy siê zmieni³o. Nie dalej jak 2 lata temu odk±d zacz±³em testowaæ cia³o tzw oczyszczaæ g³odówkami itp... mo¿e nawet wcze¶niej ju¿ przed takimi jeszcze przed rozpoczêciem medytacji zaczê³o mnie od wód ró¿nych marek odrzucaæ.. co tu du¿o mówiæ ohyda smród chemia jedna taka druga taka by³o to czuæ.. spoko dosz³o do tego ¿e zosta³y mi dwie i tak z rok temu odpad³a ¿ywiec i w tym roku odpad³a muszynianka.. chocia¿ t± jeszcze w niewielkich ilo¶ciach mogê piæ a szczególnie gdy jestem spragniony po wysi³ku... w ka¿dym b±dz razie od jakiego¶ czasu spo¿ywam tylko p³yn z pomarañczy tak mi po prostu pasuje. Dodam ¿e jestem teraz na niewielkich ilo¶ciach orzechów i nasion oraz w³a¶nie pomarañczy które wsysam nie zjadam oraz trochê pomidorów.. nic innego co nadaje siê do spo¿ycia nie jjem.. nawet te pomidory to syf.. zobaczymy co dalej. Jednak co chcia³bym dodaæ .. jedzenie boli.. boli ¿o³±dek tak samo by³o 1 2 3 dnia jak i dzi¶  ..mój organizm siê mêczy kiedykolwiek cokolwiek zjem nawet 2 pomarañcze wessê to robiê siê ospa³y i dobrze mi robi pole¿eæ i odpocz±æ medytuj±c to mnie od¶wie¿a albo prysznic.. My¶lê ¿e to mo¿e zale¿eæ od tego jak postrzegasz jedzenie.. Kiedy¶ przerwa³em testowanie po miesi±cu odstawienie ca³kowicie jedzenia teraz nie widzê innego rozwi±zania.. nawet je¶li chcia³bym je¶æ to jedzenie tzw owoce i warzywa tutaj w polsce jest tylko w sezonie.. my¶lê ¿e organizm natychmiast pozbywa siê tego czym by³a pryskana pomarañcza oraz nasiona.. albo po prostu dzia³anie ¿ywno¶ci samo w sobie ... branie narkotyku... wcale mi siê nie podoba ..ten stan po zjedzeniu pomarañczy ale czujê g³ód w ¶rodku albo czasami nawet nie.. po prostu g³owa mi mówi.. nudzisz siê Idz co¶ zjesc... tak a pó¿niej co? boli ¿o³±dek i spaæ siê chcê .... to jak seks  trwa sekundê a potem ca³y dzieñ jeste¶ zmêczony .. ja za takie co¶ dziêkujê
Rafaela
Go¶æ
« Odpowiedz #34 : Grudzieñ 15, 2011, 22:40:50 »

Witaj chlebo!
Mam wrazenie ze przegiales z tym odzywianiem. Pomysl, nasz organizm potrzebuje wode do funkcjonowania. Wode potrzbuja pluca, serce, nerki i cala reszta. To prawda ze zyjemy w innych czasach, jednak zawsze mozna znalesc jazyny i owoce prosto z ogrodu. Jesli ty mlody czlowiek po stosunku jestes zmeczony, to jest z toba mysle bardzo zle.
Czlowiek musi sie ruszac, pracowac, dotleniac sie no i odzywiac . Czy masz wogole jakis cel w zyciu, jakies marzenia.
Jak widzisz swoja przyszlosc, czy wiesz po co zyjesz.
Ja przestalam kupowac wode w butelkach, pijemy w domu wode z kranu. Kupilam specjalne uzadzenie do filtrowania wody, nastepnie przegotowuje ja i schlodzona wlewam do specjalnego dzbanka . Taka wode pijemy bez zadnego problemu.
Mysle ze powinienes dobrze sie zastanowic nad tym co robisz, masz mlody organizm i sam osobiscie go rujnujesz.
Pozdrawiam Rafaela
barneyos

Gawêdziarz

« Odpowiedz #35 : Grudzieñ 16, 2011, 07:36:27 »

Mo¿na zastosowaæ filtry odwróconej osmozy i z kranu poleci czysta H2O.
Dla  zwiêkszenia efektu mo¿na tê wodê pó¼niej energetyzowaæ, co spowoduje odbudowanie po³±czeñ miêdzycz±steczkowych.
W sumie nie s± to du¿e koszty, kompletny filtr ju¿ od 1 tys.z³ + 2x w roku serwis za 150z³.
I potwierdzam, ¿e po dwóch latach czajnik l¶ni jak nowy, zero kamienia na ¶cianach i dnie.

Pzdr barneyos   Cool

songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

Wiadomo¶ci: 4934

KIN 213

« Odpowiedz #36 : Grudzieñ 16, 2011, 07:50:40 »

muszê powiedzieæ, bo trochê siê zainteresowa³em odwrócon± osmoz± i nie jest to do koñca po¿±dane rozwi±zanie,-
bowiem po filtracji otrzymujemy w³a¶ciwie wodê destylowan±, a jest to jak wiadomo dobre do akumulatorów, a nie dla ludzi.
Dlatego teraz w tych lepszych/dro¿szych zestawach s± ju¿ koñcowe tzw. uzdatniacze(mineralizatory) do spo¿ycia.
Ja os. u¿ywam klasycznych filtrów, ale s± te¿ ciekawe rozwi±zania- np. ze ¶wietlówk± UV, która zabija bakterie(rozwi±zanie znane np. ze szpitali).

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
greta
Go¶æ
« Odpowiedz #37 : Grudzieñ 16, 2011, 09:23:09 »

Woda destylowana jest najczystsza woda do spozycia.Taka zalecaja do picia i nie tylko do wszystkiego,ludzie ktorzy nie sa glupi.
Bo dlaczego niby do zelazka woda destylowana,zeby sie kamien nie robil,a dla nas nie!Niech zarosniemy tymi kamieniami!
Wiecej spojrzenia ,jak to sie caly czas mowi na naszym forum,na to co obok nas i wyciagac wnioski,a nie slepo powtarzac po innych,bez zastanowienia.

Pozdrawiam.
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #38 : Grudzieñ 16, 2011, 09:30:23 »

Woda destylowana jest najczystsza woda do spozycia.Taka zalecaja do picia i nie tylko do wszystkiego,ludzie ktorzy nie sa glupi.
Bo dlaczego niby do zelazka woda destylowana,zeby sie kamien nie robil,a dla nas nie!Niech zarosniemy tymi kamieniami!
Wiecej spojrzenia ,jak to sie caly czas mowi na naszym forum,na to co obok nas i wyciagac wnioski,a nie slepo powtarzac po innych,bez zastanowienia.

Pozdrawiam.

nie jestem ekspertem greto- moja wiedza w tym zakresie jest raczej nabyta w dyskusjach,-
no powiem tak- cz³owiek nie ¿elazko Du¿y u¶miech, a skoro jest tak zdrowa i dobra, to dlaczego do tych lepszych zestawów *OO. daje siê na koñcu te wspomniane mineralizatory??
Czysta woda, a woda destylowana- to nie to samo, przecie¿ wszystkie wody lecznicze zawdziêczaj± swoje w³a¶ciwo¶ci mikrominera³om zawartym w nich od setek tys. lat spoczywania w ziemi w ró¿nych pok³adach skalnych.

pozdr. U¶miech
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 16, 2011, 09:32:46 wys³ane przez songo1970 » Zapisane

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
greta
Go¶æ
« Odpowiedz #39 : Grudzieñ 16, 2011, 10:03:19 »

Stosujac np.terapie dr.Gersona,jest w niej tylko i wylacznie spozywanie wody destylowanej.Ba,trzeba kupic sobie urzadzenie do jej robienia w domu,poniewaz tylko ta woda a nie zadna inna jest w niej polecana i stosowana.W ksiazce pisze wiecej na ten temat,ale niestety nie jestem teraz w domu i nie mam mozliwosci napisania dokladnie tego,co tam pisze,ale dzisiaj wieczorem wroce i pozwole sobie zacutowac dokladnie dlaczego tak jest.
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #40 : Grudzieñ 16, 2011, 10:26:29 »

nie znam tej terapii, ale to co innego, ni¿ codzienne spo¿ywanie wody,-
wiem tyle od ludzi którzy handlowali OO. na pocz±tku kiedy pojawi³a siê na rynku, ¿e przez t± jej chemiczn± czysto¶æ ludzie musieli do ka¿dej szklanki tej wody zagryzaæ np. bia³y ser aby nie wyp³ukiwaæ ca³kowicie z organizmu niezbêdnych minera³ów i mikroelementów.

ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #41 : Grudzieñ 16, 2011, 12:22:50 »

„Najlepsza, najkorzystniejsza dla zdrowia cz³owieka jest woda „strukturowana”.
Mamy j± w warzywach, owocach, ich sokach i roztopionym
lodzie. W domowych warunkach mo¿emy uzyskaæ wodê strukturyzowan±,
czyli ¿yw±. Wystarczy emaliowany garnek ze zwyk³±
wod± wstawiæ do zamra¿alnika. Po 4 – 5 godzinach powierzchniê
wody zetnie pierwszy lód. Wodê zlewamy do innego garnka, a ten
lód wyrzucamy – zawiera moleku³y „ciê¿kiej” wody. Ponownie wstawiamy
do zamra¿alnika garnek z wod±. Gdy zamarznie w ⅔ pojemno¶ci,
pozosta³± – nie zamarzniêt± wylewamy; to jest „lekka” woda,
w której zebra³a siê wszelka chemia naszej cywilizacji. Lód pozosta³y
w garnku jest w³a¶nie t± wod±, której potrzebujemy. Roztapiamy
go w temperaturze pokojowej i przechowujemy w lodówce.
Zalecane jest picie tej wody 2 – 3 szklanki dziennie, na godzinê przed jedzeniem, zim±.”

http://echozycia.ddsoft.pl/Files/file/Szklanka%20roztopionego%20lodu.pdf

---------------------------

„Woda jest podstaw± naszego ¿ycia

Janusz, ID wpisu: 2802 / 1068

Woda strukturyzowana wystêpuje jakby w zamarzniêtym stanie, tj. posiada strukturê quasikrystaliczn±, (jak struktura lodu). Stwarza to mo¿liwo¶æ przebiegu najwa¿niejszych reakcji biofizycznych i biochemicznych.

Woda strukturyzowana znacznie lepiej nasyca biomoleku³y organizmu. Zwyk³a woda jest jedynie chaotycznym skupiskiem cz±steczek. Moleku³y organizmu nie s± w stanie prawid³owo ulokowaæ cz±steczek takiej wody miêdzy sob±, wskutek czego jest ona ¼le zatrzymywana w organizmie. W zwi±zku z tym podstawowe wymagania stawiane wobec wody to:
1. czysto¶æ, 2. postaæ quasikrystaliczna, 3. postaæ heksagonalna.   Potrzeba dopiero wydatkowania du¿ej ilo¶ci energii z organizmu, by nadaæ wodzie odpowiedni± strukturê.  Czy w takim razie wolisz piæ byle jak± wodê, o zniszczonej strukturze, która zmusi organizm do pracy i utraty energii ¿yciowej, czy raczej wola³by¶ podawaæ organizmowi gotow± wodê metaboliczn±, czyli wodê maj±c± w³asno¶ci oddawania energii podczas wchodzenia do organizmu (komórki)?”

http://www.publikuj.org/woda_jest_podstawa_naszego_zycia_2802.html
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #42 : Grudzieñ 16, 2011, 12:50:03 »

Istnieje te¿ o wiele bardziej prosty i równie skuteczny sposób na strukturyzowanie wody.

Do ka¿dej wody zarówno pitnej jak i tej do mycia czy podlewania ro¶lin  ( oczywi¶cie w jakim¶ pojemniku) mo¿na dodaæ szczyptê soli - maleñk± ociupinkê i szczyptê cukru - równie maleñk±.
Na chwilê przy³o¿yæ d³onie do pojemnika i przekazaæ wodzie energiê mi³o¶ci p³yn±c± z serca , woda nabiera warto¶ci , odnowione s± w niej struktury energetyczne.
Oczywi¶cie synchronizuje siê z energi±   osoby pracuj±cej z ni± , czym wiêksza  mi³o¶æ wewnêtrzna w twórcy tym  piêkniejsza struktura wody i moc energetyczna w niej.

Kiara U¶miech U¶miech
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #43 : Grudzieñ 16, 2011, 13:03:21 »

No to jeszcze lepiej rêce przy³o¿yæ do siebie, przes³aæ sobie energiê mi³o¶ci
i mamy ca³± wodê w organizmie zrestrukturyzowan±.   Mrugniêcie
barneyos

Gawêdziarz

« Odpowiedz #44 : Grudzieñ 16, 2011, 18:34:33 »

Drobne wyja¶nienie:

pod pojêciem energetyzowaæ mia³em w³a¶nie na my¶li strukturyzowaæ, czyli budowaæ w³a¶ciw± strukturê wody - tworzyæ nowe wi±zania miêdzy moleku³ami. Mia³em okazjê testowaæ przyrz±d (wygl±da³ jak gruby metalowy d³ugopis - http://www.ewo-wasser.at/produkte/energiekollektion-energiestab.php), w którym zapisana by³a pamiêæ wody górskiej. Wystarczy³o umie¶ciæ go na 20 sekund w szklance z tak± czyst± chemicznie wod±. Efekt by³ piorunuj±cy.

I oczywi¶cie proces mineralizacji - tak, w wy¿szych modelach s± zamontowane (lub jako opcja) mineralizatory - nie pamiêtam w tej chwili jakie dodaj± jony - jakich metali.

Tutaj mo¿na przeczytaæ wiêcej o mineralizacji wody: http://www.hydropure.com.pl/cyrk-z-wodami-mineralnymi,48,25

Pzdr barneyos   Cool

songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #45 : Grudzieñ 18, 2011, 14:31:12 »

"Jak wodê z kranu zmieniæ w ¼ródlan±

P³ytka do oczyszczania i energetyzowania wody to wynalazek Barbary Jasmyyn-Ciereszko z Bia³egostoku, która jest z zawodu in¿ynierem budowlanym, a z zami³owania zajmuje siê ludzk± aur±, energi± kwiatów i pisaniem wierszy. Co wa¿ne, dzia³anie p³ytki jest potwierdzone niezale¿nymi badaniami i zosta³a ona zg³oszona do Urzêdu Patentowego.

– W konstrukcji wykorzysta³am ruch prawoskrêtny pola wirowego – mówi pani Barbara i prezentuje badania przeprowadzone m.in. w Wojewódzkim Inspektoracie Ochrony ¦rodowiska, Wodoci±gach Bia³ostockich S.A. i Instytucie Masaru Emoto. Wynika z nich, ¿e p³ytka zmienia smak wody, przywraca jej pierwotn± pamiêæ (strukturalizuje wodê), oczyszcza j± pod wzglêdem bakteriologicznym (neutralizuje m.in. bakterie z grupy coli i enterokoki), podnosi pH do ok. 8,5, obni¿a poziom metali ciê¿kich, np. ¿elaza (wytr±caj± siê one na dnie w postaci osadu), a podwy¿sza poziom metali lekkich – magnezu i wapnia – zamieniaj±c je w ³atwiej przyswajaln± dla organizmu formê jonow±, obni¿a poziom szkodliwych azotynów (przyjmuj± one postaæ azotanów, które siê ulatniaj±).

– Strukturê wody z p³ytki mo¿na zak³óciæ tylko przy u¿yciu mikrofalówki – mówi Barbara Jasmyyn Ciereszko. – Ponadto p³ytka jonizuje ujemnie powietrze i neutralizuje promieniowanie cieków wodnych, dziêki czemu lepiej ¶pimy. Od roku tak zmienion± wodê pije s±siadka pani Barbary, emerytowana 74-letnia lekarka, która twierdzi, ¿e po prostu od¿y³a – znowu podjê³a pracê, uprawia ogród, ma chêæ do ¿ycia. A p³ytka to tylko jeden z wynalazków – choæ do tej pory najlepiej przebadany – pani in¿ynier. Innym jest – zg³oszona jako wzór patentowy – p³ytka tworz±ca bañkê chroni±c± nas przed smogiem elekromagnetycznym.

– Do¶æ powiedzieæ, ¿e cz³owiek jest w stanie znie¶æ 10-krotne przekroczenie smogu elekromagnetycznego, a norma to jeden telefon komórkowy w stanie spoczynku. Ale ile komórek jest w naszych domach, nie mówi±c ju¿ o telewizorze, komputerze i innych urz±dzeniach, które w dodatku zostawiamy zwykle w stanie pobudzenia – dodaje p. Barbara.

Cudowna woda z aktywnym wodorem

– W malutkiej meksykañskiej mie¶cinie Tlacote znajduje siê ¼ród³o s³ynne z wielu potwierdzonych klinicznie uzdrowieñ. Naukowcy d³ugo nie mogli znale¼æ odpowiedzi na pytanie, czemu woda ta zawdziêcza swe cudowne w³a¶ciwo¶ci. Przynios³y j± dopiero badania Japoñczyków, zapocz±tkowane przez prof. Shirahatê, który wykaza³, ¿e woda z Tlacote – podobnie jak wody z innych ¼róde³ o uzdrawiaj±cych w³a¶ciwo¶ciach – jest nasycona aktywnym wodorem, dziêki czemu posiada niski potencja³ oksydoredukcyjny (tzw. redox) i jest naturalnym antyutleniaczem. Odkrycie to doprowadzi³o do opracowania przez dra Hidemitsu Hayashi specjalnego generatora, który w³o¿ony do butelki z wod± pitn±, produkuje aktywny wodór – opowiada Alex Polañski z USA, który zaprezentowa³ na Forum wynalazek japoñskich naukowców. "

Wydanie internetowe: www.4wymiar.pl

Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #46 : Grudzieñ 18, 2011, 16:30:57 »

Tak wszystko OK! Tylko dlaczego Cz³owiek zapomnia³ i¿ on sam mo¿e czyniæ takie cuda jak te odkryte na nowo urz±dzenia? Brak wiary blokuje silê sprawcz±.

One s± dobre i w³a¶ciwe w momencie gdy Cz³owiek straci³ ju¿ w³asna energiê , wówczas zewnêtrzne pomoce s± potrzebne bardzo. Ale... przede wszystkim i po pierwsze trzeba odzyskaæ to co jest w nas i postawiæ na te dzia³ania , nie blokowaæ swoich mocy , bo s± cudowne i wszechstronne w porównaniu z kopiuj±cymi je urz±dzeniami.

Jednak warto mieæ na uwadze ro¿nie sytuacje gdzie takie urz±dzenie nie jest dostêpne a oczy¶ciæ co¶ trzeba.

kiara U¶miech  U¶miech
east
Go¶æ
« Odpowiedz #47 : Grudzieñ 18, 2011, 17:13:26 »

Woda siê samooczyszcza w naturalnym obiegu. We¼my takie na przyk³ad parowanie. Na pustyni w ten sposób mo¿na uzyskaæ sporo wody pitnej.
Wystarczy dysponowaæ foli± , kamieniem, ³opat± i pojemnikiem na wodê. Kopiemy p³ytki do³ek w którego centrum stawiamy pojemnik, Nad nim roz¶cie³amy p³achtê folii (materia³u) na której ¶rodku tu¿ nad naczyniem obci±¿amy kamieniem. Paruj±ca woda z ogrzewanej o wschodzie s³oñca gleby skrapla siê na folii od wewn±trz, a poniewa¿ woda przyczepia siê do materia³u to pod wp³ywem si³y ciêzko¶ci krople ze¶lizguj± siê po wewnêtrznej stronie i skapuj± do naczynia. W ten sposób mo¿na siê zaopatrzyæ w czyst± wodê do picia.

Ta woda w naszych organizmach równie¿ zostaje oczyszczona i u¿yta w wielu ró¿nych celach. Woda zamkniêta w skali nano wykazuje kwantyzacjê. Dzia³a jak przewodnik.

Gdy moleku³y [wody] zostaj± uwiêzione na ma³ej przestrzeni, tworz± szczególny typ sieci elektronicznej. Powstaje zatem pytanie, czy taka sieæ ró¿ni siê czym¶ od zwyk³ej interakcji elektronów zachodz±cych w wodzie.

Reiter i jego zespó³ umie¶cili wodê w wêglowych nanorurkach w temperaturze pokojowej i poddali j± bombardowaniu intensywnym strumieniem neutronów. Obserwuj±c sposób rozpraszania siê neutronów uczeni okre¶lali moment protonów znajduj±cych siê wewn±trz nanorurek. Okaza³o siê, ¿e protony w wodzie zamkniêtej w nanorurkach zachowuj± siê odmiennie od protonów w wodzie znajduj±cej siê w wiêkszym pojemniku. Odchylenie od dystrybucji momentów protonów od tego obserwowanego normalnie jest tak du¿e, ¿e s±dzimy, i¿ woda zamkniêta w skali nano mo¿e byæ opisywana jako znajduj±ca siê w jako¶ciowo odmiennym stanie kwantowym - stwierdzili uczeni. Co wiêcej, nie wykluczaj± oni, ¿e mo¿e istnieæ jaki¶ rodzaj koherencji kwantowej w wodzie w skali nano

http://kopalniawiedzy.pl/woda-wlasciwosci-kwantowe-nanorurki,12415
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #48 : Grudzieñ 18, 2011, 21:07:10 »

To teoria z t± foli± na pustyni  w praktyce jest inaczej , zapyta³am o ten sposób przewodnika pustynnego , odpowiedzia³ mi i¿ jest zbyt ma³a wilgotno¶æ powietrza na pustyni by ten sposób zadzia³a³ na mo¿liwo¶æ prze¿ycia cz³owieka.
Skroplenie  pary jest tak minimalne i¿ nie wystarczy do napicia siê.

Kiara U¶miech U¶miech
east
Go¶æ
« Odpowiedz #49 : Grudzieñ 18, 2011, 22:11:10 »

Na pustyni temperatury w nocy spadaj± do oko³o zera. Za to wraz ze wstaniem s³oñca szybko rosn±. To powoduje intensywne parowanie, bo zawsze w powietrzu jest jaka¶ wilgotno¶æ. W naszych szeroko¶ciach geograficznych na skroplenie siê pary wodnej by trzeba by³o poczekaæ bo nie ma tak du¿ych ró¿nic temp.
Na pustynii ¿yje mnóstwo zwierz±t, które w podobny do opisanego przeze mnie sposobu korzystaj± z wody. ¯uk rozstawia szeroko chitynowy pancerzyk na wnêtrzu którego skrapla siê woda i sp³ywa mu do "pyszczka". I ta ilo¶c -kilka kropel- mu wystarcza na ca³y dzieñ.
Gdyby wody by³a na prawdê minimalna ilo¶c to i taki ¿uczek by nie prze¿y³, albo by wykszta³ci³ inny sposób zdobywania wody. Folia to du¿o wiêksza powierzchnia ni¿ ¿uczkowy pancerzyk, ale to od ¿uczka zapo¿yczony pomys³ U¶miech
Natura wie co robi.
Strony: 1 [2] 3 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: