Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Kwiecień 07, 2025, 10:41:06

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 [2] 3 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Woda  (Przeczytany 43797 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
east
Gość
« Odpowiedz #25 : Grudzień 23, 2010, 12:36:15 »

Tak, roÂśliny majÂą zadziwiajÂące zdolnoÂści oczyszczania i rewitalizacji wody. Pil ktoÂś z Was wodĂŞ prosto z brzozy ?
Jak smak i aromat MrugniĂŞcie
barneyos

GawĂŞdziarz

Punkty Forum (pf): 2

« Odpowiedz #26 : Grudzień 23, 2010, 13:06:33 »

Elo !!!

East masz na myÂśli wodĂŞ brzozowÂą ?  DuÂży uÂśmiech

Pzdr barneyos   Cool

----------------------------------
\"Nie ma rzeczy niemoÂżliwych, sÂą tylko rzeczy, ktĂłrych na razie nie potrafimy zrobiĂŚ\"
\"Im wiĂŞcej wiem, tym bardziej wiem, Âże mniej wiem\"
arteq
Gość
« Odpowiedz #27 : Grudzień 23, 2010, 18:07:20 »

JuÂż i wody brzozowej nie ma, nie ma i kioskĂłw ruchu gdzie takowÂą moÂżna byÂło nabyĂŚ... i za takowym spoÂżyĂŚ :]
Sventer
Gość
« Odpowiedz #28 : Luty 04, 2011, 23:56:01 »

Woda jest, najprawdopodobniej, niezbêdnym sk³adnikiem do powstania ¿ycia, i dzieje siê tak dlatego, ¿e charakteryzuje siê ona niezwyk³ymi w³aœciwoœciami. Jedn¹ z nich jest np. fakt, ¿e zamarzaj¹c zwiêksza swoj¹ objêtoœÌ. Dziêki temu lód p³ywa. Gdyby ton¹³, jeziora i oceany zamarz³yby, a wówczas trudno by³oby sobie wyobraziÌ powstanie i ewolucjê z³o¿onych form ¿ycia.

Teraz George Reiter z University of Houston i jego koledzy odkryli kolejnÂą niezwyk³¹ wÂłaÂściwoœÌ wody. Przedstawili oni dowody sugerujÂące, Âże gdy uwiĂŞzimy molekuÂły wody w przestrzeni liczonej w nanometrach, powstaje „kwantowa” woda.

Dzieje siê tak, gdy¿ moleku³y wody mog¹ tworzyÌ pomiêdzy sob¹ wi¹zania wodorowe. Ponadto elektrony w moleku³ach donorowych i akceptorowych s¹ nie do odró¿nienia, mog¹ zatem swobodnie siê pomiêdzy nimi przemieszczaÌ. Gdy moleku³y takie zostaj¹ uwiêzione na ma³ej przestrzeni, tworz¹ szczególny typ sieci elektronicznej. Powstaje zatem pytanie, czy taka sieÌ ró¿ni siê czymœ od zwyk³ej interakcji elektronów zachodz¹cych w wodzie.

Reiter i jego zespó³ umieÂścili wodĂŞ w wĂŞglowych nanorurkach w temperaturze pokojowej i poddali jÂą bombardowaniu intensywnym strumieniem neutronĂłw. ObserwujÂąc sposĂłb rozpraszania siĂŞ neutronĂłw uczeni okreÂślali moment protonĂłw znajdujÂących siĂŞ wewnÂątrz nanorurek. OkazaÂło siĂŞ, Âże protony w wodzie zamkniĂŞtej w nanorurkach zachowujÂą siĂŞ odmiennie od protonĂłw w wodzie znajdujÂącej siĂŞ w wiĂŞkszym pojemniku. Odchylenie od dystrybucji momentĂłw protonĂłw od tego obserwowanego normalnie jest tak duÂże, Âże sÂądzimy, iÂż woda zamkniĂŞta w skali nano moÂże byĂŚ opisywana jako znajdujÂąca siĂŞ w jakoÂściowo odmiennym stanie kwantowym – stwierdzili uczeni. Co wiĂŞcej, nie wykluczajÂą oni, Âże moÂże istnieĂŚ jakiÂś rodzaj koherencji kwantowej w wodzie w skali nano. A jeÂśli tak, to w przyszÂłoÂści prawdopodobnie uda siĂŞ jÂą zmierzyĂŚ.

Odkrycie to mo¿e mieÌ kolosalne znaczenie dla zrozumienia otaczaj¹cego nas œwiata. Musimy bowiem pamiêtaÌ, ¿e woda w organizmach ¿ywych w bardzo wielu momentach zostaje zamkniêta w skali nano. Na przyk³ad wówczas, gdy przechodzi przez kana³y jonowe b³on komórkowych. Nie od dzisiaj wiadomo, ¿e przep³yw przez te kana³y jest o wiele rzêdów wielkoœci bardziej intensywny ni¿ wskazuj¹ wspó³czesne modele dynamiki p³ynów. Niewykluczone, ¿e dzieje siê tak w³aœnie ze wzglêdu na nowe w³aœciwoœci kwantowe wody.

Reiter i jego koledzy zauwa¿aj¹ jednoczeœnie, ¿e nowo odkryte zjawisko wystêpuje tylko wówczas, gdy woda jest otoczona przez neutralne moleku³y, takie jak wêgiel. Nie pojawi siê ono w obecnoœci wielu wspó³czeœnie u¿ywanych materia³ów jak chocia¿by takich, wykorzystywanych do budowy membran do wymiany protonów np. w ogniwach paliwowych. To z kolei oznacza, ¿e membrany takie mo¿na znacz¹co udoskonaliÌ za pomoc¹ wêglowych nanorurek.

http://wolnemedia.net/nauka/niezwykle-kwantowe-wlasciwosci-wody/
east
Gość
« Odpowiedz #29 : Luty 05, 2011, 19:09:26 »

W uzupeÂłnieniu do tego , co napisaÂłeÂś Seventer przypomnĂŞ raz jeszcze film pt "tajemnice wody"

http://www.youtube.com/watch?v=M8ThCQTpMcM

Kiara gdzieÂś tu na forum pisaÂła o zmianie "wzorca wody", ktĂłry obecnie wszyscy wchÂłaniamy , choĂŚby oddychajÂąc ( wilgoĂŚ z powietrza ). CzyÂżby nauka wyjaÂśniaÂła ten wzorzec nazywajÂąc go inaczej "kwantowÂą wodÂą " ?
Rafaela
Gość
« Odpowiedz #30 : Luty 05, 2011, 21:38:31 »

Czy wiecie jaki kolor ma woda?
barneyos

GawĂŞdziarz

« Odpowiedz #31 : Luty 06, 2011, 13:03:11 »

Spogl¹daj¹c na czyst¹ chemiczn¹ H20 po filtrach odwróconej osmozy (czyli bez zanieczyszczeù) wydaje mi siê, ¿e widzê lekki odcieù b³êkitu.

Pzdr barneyos   Cool

\"Nie ma rzeczy niemoÂżliwych, sÂą tylko rzeczy, ktĂłrych na razie nie potrafimy zrobiĂŚ\"
Rafaela
Gość
« Odpowiedz #32 : Luty 06, 2011, 13:06:54 »

Masz racje, woda jest koloru blekitnego. 

Pozdrowienia Rafaela
chlebo
Gość
« Odpowiedz #33 : Grudzień 15, 2011, 17:59:49 »

Chcia³bym dodaÌ swoje doœwiadczenie jeœli chodzi o wodê poniewa¿ ktoœ skrobn¹³ temat, który tak¿e mnie intrygowa³ a jest o nim cicho.
Jak to jest z tÂą wodÂą butelkowanÂą? sam pijĂŞ tylko takÂą od 10 lat? w kaÂżdym bÂądz razie odkÂąd zmieniam ustawicznie swoje doÂświadczenia jeÂśli chodzi o to jaki wpÂływ ma ÂżywnoœÌ na nasze ciaÂła mĂłj sposĂłb patrzenia na to ró¿ne sprawy siĂŞ zmieniÂło. Nie dalej jak 2 lata temu odkÂąd zacz¹³em testowaĂŚ ciaÂło tzw oczyszczaĂŚ gÂłodĂłwkami itp... moÂże nawet wczeÂśniej juÂż przed takimi jeszcze przed rozpoczĂŞciem medytacji zaczĂŞÂło mnie od wĂłd ró¿nych marek odrzucaĂŚ.. co tu duÂżo mĂłwiĂŚ ohyda smrĂłd chemia jedna taka druga taka byÂło to czuĂŚ.. spoko doszÂło do tego Âże zostaÂły mi dwie i tak z rok temu odpadÂła Âżywiec i w tym roku odpadÂła muszynianka.. chociaÂż tÂą jeszcze w niewielkich iloÂściach mogĂŞ piĂŚ a szczegĂłlnie gdy jestem spragniony po wysiÂłku... w kaÂżdym bÂądz razie od jakiegoÂś czasu spoÂżywam tylko pÂłyn z pomaraĂączy tak mi po prostu pasuje. Dodam Âże jestem teraz na niewielkich iloÂściach orzechĂłw i nasion oraz wÂłaÂśnie pomaraĂączy ktĂłre wsysam nie zjadam oraz trochĂŞ pomidorĂłw.. nic innego co nadaje siĂŞ do spoÂżycia nie jjem.. nawet te pomidory to syf.. zobaczymy co dalej. Jednak co chciaÂłbym dodaĂŚ .. jedzenie boli.. boli Âżo³¹dek tak samo byÂło 1 2 3 dnia jak i dziÂś  ..mĂłj organizm siĂŞ mĂŞczy kiedykolwiek cokolwiek zjem nawet 2 pomaraĂącze wessĂŞ to robiĂŞ siĂŞ ospaÂły i dobrze mi robi poleÂżeĂŚ i odpocz¹Ì medytujÂąc to mnie odÂświeÂża albo prysznic.. MyÂślĂŞ Âże to moÂże zaleÂżeĂŚ od tego jak postrzegasz jedzenie.. KiedyÂś przerwaÂłem testowanie po miesiÂącu odstawienie caÂłkowicie jedzenia teraz nie widzĂŞ innego rozwiÂązania.. nawet jeÂśli chciaÂłbym jeœÌ to jedzenie tzw owoce i warzywa tutaj w polsce jest tylko w sezonie.. myÂślĂŞ Âże organizm natychmiast pozbywa siĂŞ tego czym byÂła pryskana pomaraĂącza oraz nasiona.. albo po prostu dziaÂłanie ÂżywnoÂści samo w sobie ... branie narkotyku... wcale mi siĂŞ nie podoba ..ten stan po zjedzeniu pomaraĂączy ale czujĂŞ g³ód w Âśrodku albo czasami nawet nie.. po prostu gÂłowa mi mĂłwi.. nudzisz siĂŞ Idz coÂś zjesc... tak a pó¿niej co? boli Âżo³¹dek i spaĂŚ siĂŞ chcĂŞ .... to jak seks  trwa sekundĂŞ a potem caÂły dzieĂą jesteÂś zmĂŞczony .. ja za takie coÂś dziĂŞkujĂŞ
Rafaela
Gość
« Odpowiedz #34 : Grudzień 15, 2011, 22:40:50 »

Witaj chlebo!
Mam wrazenie ze przegiales z tym odzywianiem. Pomysl, nasz organizm potrzebuje wode do funkcjonowania. Wode potrzbuja pluca, serce, nerki i cala reszta. To prawda ze zyjemy w innych czasach, jednak zawsze mozna znalesc jazyny i owoce prosto z ogrodu. Jesli ty mlody czlowiek po stosunku jestes zmeczony, to jest z toba mysle bardzo zle.
Czlowiek musi sie ruszac, pracowac, dotleniac sie no i odzywiac . Czy masz wogole jakis cel w zyciu, jakies marzenia.
Jak widzisz swoja przyszlosc, czy wiesz po co zyjesz.
Ja przestalam kupowac wode w butelkach, pijemy w domu wode z kranu. Kupilam specjalne uzadzenie do filtrowania wody, nastepnie przegotowuje ja i schlodzona wlewam do specjalnego dzbanka . Taka wode pijemy bez zadnego problemu.
Mysle ze powinienes dobrze sie zastanowic nad tym co robisz, masz mlody organizm i sam osobiscie go rujnujesz.
Pozdrawiam Rafaela
barneyos

GawĂŞdziarz

« Odpowiedz #35 : Grudzień 16, 2011, 07:36:27 »

MoÂżna zastosowaĂŚ filtry odwrĂłconej osmozy i z kranu poleci czysta H2O.
Dla  zwiĂŞkszenia efektu moÂżna tĂŞ wodĂŞ póŸniej energetyzowaĂŚ, co spowoduje odbudowanie po³¹czeĂą miĂŞdzyczÂąsteczkowych.
W sumie nie sÂą to duÂże koszty, kompletny filtr juÂż od 1 tys.zÂł + 2x w roku serwis za 150zÂł.
I potwierdzam, Âże po dwĂłch latach czajnik lÂśni jak nowy, zero kamienia na Âścianach i dnie.

Pzdr barneyos   Cool

songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

KIN 213

« Odpowiedz #36 : Grudzień 16, 2011, 07:50:40 »

muszê powiedzieÌ, bo trochê siê zainteresowa³em odwrócon¹ osmoz¹ i nie jest to do koùca po¿¹dane rozwi¹zanie,-
bowiem po filtracji otrzymujemy wÂłaÂściwie wodĂŞ destylowanÂą, a jest to jak wiadomo dobre do akumulatorĂłw, a nie dla ludzi.
Dlatego teraz w tych lepszych/droÂższych zestawach sÂą juÂż koĂącowe tzw. uzdatniacze(mineralizatory) do spoÂżycia.
Ja os. uÂżywam klasycznych filtrĂłw, ale sÂą teÂż ciekawe rozwiÂązania- np. ze ÂświetlĂłwkÂą UV, ktĂłra zabija bakterie(rozwiÂązanie znane np. ze szpitali).

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
greta
Gość
« Odpowiedz #37 : Grudzień 16, 2011, 09:23:09 »

Woda destylowana jest najczystsza woda do spozycia.Taka zalecaja do picia i nie tylko do wszystkiego,ludzie ktorzy nie sa glupi.
Bo dlaczego niby do zelazka woda destylowana,zeby sie kamien nie robil,a dla nas nie!Niech zarosniemy tymi kamieniami!
Wiecej spojrzenia ,jak to sie caly czas mowi na naszym forum,na to co obok nas i wyciagac wnioski,a nie slepo powtarzac po innych,bez zastanowienia.

Pozdrawiam.
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #38 : Grudzień 16, 2011, 09:30:23 »

Woda destylowana jest najczystsza woda do spozycia.Taka zalecaja do picia i nie tylko do wszystkiego,ludzie ktorzy nie sa glupi.
Bo dlaczego niby do zelazka woda destylowana,zeby sie kamien nie robil,a dla nas nie!Niech zarosniemy tymi kamieniami!
Wiecej spojrzenia ,jak to sie caly czas mowi na naszym forum,na to co obok nas i wyciagac wnioski,a nie slepo powtarzac po innych,bez zastanowienia.

Pozdrawiam.

nie jestem ekspertem greto- moja wiedza w tym zakresie jest raczej nabyta w dyskusjach,-
no powiem tak- czÂłowiek nie Âżelazko DuÂży uÂśmiech, a skoro jest tak zdrowa i dobra, to dlaczego do tych lepszych zestawĂłw *OO. daje siĂŞ na koĂącu te wspomniane mineralizatory??
Czysta woda, a woda destylowana- to nie to samo, przecie¿ wszystkie wody lecznicze zawdziêczaj¹ swoje w³aœciwoœci mikrominera³om zawartym w nich od setek tys. lat spoczywania w ziemi w ró¿nych pok³adach skalnych.

pozdr. UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Grudzień 16, 2011, 09:32:46 wysłane przez songo1970 » Zapisane

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
greta
Gość
« Odpowiedz #39 : Grudzień 16, 2011, 10:03:19 »

Stosujac np.terapie dr.Gersona,jest w niej tylko i wylacznie spozywanie wody destylowanej.Ba,trzeba kupic sobie urzadzenie do jej robienia w domu,poniewaz tylko ta woda a nie zadna inna jest w niej polecana i stosowana.W ksiazce pisze wiecej na ten temat,ale niestety nie jestem teraz w domu i nie mam mozliwosci napisania dokladnie tego,co tam pisze,ale dzisiaj wieczorem wroce i pozwole sobie zacutowac dokladnie dlaczego tak jest.
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #40 : Grudzień 16, 2011, 10:26:29 »

nie znam tej terapii, ale to co innego, niÂż codzienne spoÂżywanie wody,-
wiem tyle od ludzi którzy handlowali OO. na pocz¹tku kiedy pojawi³a siê na rynku, ¿e przez t¹ jej chemiczn¹ czystoœÌ ludzie musieli do ka¿dej szklanki tej wody zagryzaÌ np. bia³y ser aby nie wyp³ukiwaÌ ca³kowicie z organizmu niezbêdnych minera³ów i mikroelementów.

ptak
Gość
« Odpowiedz #41 : Grudzień 16, 2011, 12:22:50 »

„Najlepsza, najkorzystniejsza dla zdrowia czÂłowieka jest woda „strukturowana”.
Mamy jÂą w warzywach, owocach, ich sokach i roztopionym
lodzie. W domowych warunkach moÂżemy uzyskaĂŚ wodĂŞ strukturyzowanÂą,
czyli ¿yw¹. Wystarczy emaliowany garnek ze zwyk³¹
wodÂą wstawiĂŚ do zamraÂżalnika. Po 4 – 5 godzinach powierzchniĂŞ
wody zetnie pierwszy lĂłd. WodĂŞ zlewamy do innego garnka, a ten
lĂłd wyrzucamy – zawiera molekuÂły „ciĂŞÂżkiej” wody. Ponownie wstawiamy
do zamraÂżalnika garnek z wodÂą. Gdy zamarznie w ⅔ pojemnoÂści,
pozosta³¹ – nie zamarzniĂŞtÂą wylewamy; to jest „lekka” woda,
w ktĂłrej zebraÂła siĂŞ wszelka chemia naszej cywilizacji. LĂłd pozostaÂły
w garnku jest wÂłaÂśnie tÂą wodÂą, ktĂłrej potrzebujemy. Roztapiamy
go w temperaturze pokojowej i przechowujemy w lodĂłwce.
Zalecane jest picie tej wody 2 – 3 szklanki dziennie, na godzinĂŞ przed jedzeniem, zimÂą.”

http://echozycia.ddsoft.pl/Files/file/Szklanka%20roztopionego%20lodu.pdf

---------------------------

„Woda jest podstawÂą naszego Âżycia

Janusz, ID wpisu: 2802 / 1068

Woda strukturyzowana wystêpuje jakby w zamarzniêtym stanie, tj. posiada strukturê quasikrystaliczn¹, (jak struktura lodu). Stwarza to mo¿liwoœÌ przebiegu najwa¿niejszych reakcji biofizycznych i biochemicznych.

Woda strukturyzowana znacznie lepiej nasyca biomolekuÂły organizmu. ZwykÂła woda jest jedynie chaotycznym skupiskiem czÂąsteczek. MolekuÂły organizmu nie sÂą w stanie prawidÂłowo ulokowaĂŚ czÂąsteczek takiej wody miĂŞdzy sobÂą, wskutek czego jest ona Âźle zatrzymywana w organizmie. W zwiÂązku z tym podstawowe wymagania stawiane wobec wody to:
1. czystoœÌ, 2. postaĂŚ quasikrystaliczna, 3. postaĂŚ heksagonalna.   Potrzeba dopiero wydatkowania duÂżej iloÂści energii z organizmu, by nadaĂŚ wodzie odpowiedniÂą strukturĂŞ.  Czy w takim razie wolisz piĂŚ byle jakÂą wodĂŞ, o zniszczonej strukturze, ktĂłra zmusi organizm do pracy i utraty energii Âżyciowej, czy raczej wolaÂłbyÂś podawaĂŚ organizmowi gotowÂą wodĂŞ metabolicznÂą, czyli wodĂŞ majÂącÂą wÂłasnoÂści oddawania energii podczas wchodzenia do organizmu (komĂłrki)?”

http://www.publikuj.org/woda_jest_podstawa_naszego_zycia_2802.html
Kiara
Gość
« Odpowiedz #42 : Grudzień 16, 2011, 12:50:03 »

Istnieje teÂż o wiele bardziej prosty i rĂłwnie skuteczny sposĂłb na strukturyzowanie wody.

Do kaÂżdej wody zarĂłwno pitnej jak i tej do mycia czy podlewania roÂślin  ( oczywiÂście w jakimÂś pojemniku) moÂżna dodaĂŚ szczyptĂŞ soli - maleĂąkÂą ociupinkĂŞ i szczyptĂŞ cukru - rĂłwnie maleĂąkÂą.
Na chwilĂŞ przyÂłoÂżyĂŚ dÂłonie do pojemnika i przekazaĂŚ wodzie energiĂŞ miÂłoÂści pÂłynÂącÂą z serca , woda nabiera wartoÂści , odnowione sÂą w niej struktury energetyczne.
OczywiÂście synchronizuje siĂŞ z energiÂą   osoby pracujÂącej z niÂą , czym wiĂŞksza  miÂłoœÌ wewnĂŞtrzna w twĂłrcy tym  piĂŞkniejsza struktura wody i moc energetyczna w niej.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
ptak
Gość
« Odpowiedz #43 : Grudzień 16, 2011, 13:03:21 »

No to jeszcze lepiej rĂŞce przyÂłoÂżyĂŚ do siebie, przesÂłaĂŚ sobie energiĂŞ miÂłoÂści
i mamy ca³¹ wodĂŞ w organizmie zrestrukturyzowanÂą.   MrugniĂŞcie
barneyos

GawĂŞdziarz

« Odpowiedz #44 : Grudzień 16, 2011, 18:34:33 »

Drobne wyjaÂśnienie:

pod pojĂŞciem energetyzowaĂŚ miaÂłem wÂłaÂśnie na myÂśli strukturyzowaĂŚ, czyli budowaĂŚ wÂłaÂściwÂą strukturĂŞ wody - tworzyĂŚ nowe wiÂązania miĂŞdzy molekuÂłami. MiaÂłem okazjĂŞ testowaĂŚ przyrzÂąd (wyglÂądaÂł jak gruby metalowy dÂługopis - http://www.ewo-wasser.at/produkte/energiekollektion-energiestab.php), w ktĂłrym zapisana byÂła pamiĂŞĂŚ wody gĂłrskiej. WystarczyÂło umieÂściĂŚ go na 20 sekund w szklance z takÂą czystÂą chemicznie wodÂą. Efekt byÂł piorunujÂący.

I oczywiÂście proces mineralizacji - tak, w wyÂższych modelach sÂą zamontowane (lub jako opcja) mineralizatory - nie pamiĂŞtam w tej chwili jakie dodajÂą jony - jakich metali.

Tutaj moÂżna przeczytaĂŚ wiĂŞcej o mineralizacji wody: http://www.hydropure.com.pl/cyrk-z-wodami-mineralnymi,48,25

Pzdr barneyos   Cool

songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #45 : Grudzień 18, 2011, 14:31:12 »

"Jak wodĂŞ z kranu zmieniĂŚ w ÂźrĂłdlanÂą

PÂłytka do oczyszczania i energetyzowania wody to wynalazek Barbary Jasmyyn-Ciereszko z BiaÂłegostoku, ktĂłra jest z zawodu inÂżynierem budowlanym, a z zamiÂłowania zajmuje siĂŞ ludzkÂą aurÂą, energiÂą kwiatĂłw i pisaniem wierszy. Co waÂżne, dziaÂłanie pÂłytki jest potwierdzone niezaleÂżnymi badaniami i zostaÂła ona zgÂłoszona do UrzĂŞdu Patentowego.

– W konstrukcji wykorzystaÂłam ruch prawoskrĂŞtny pola wirowego – mĂłwi pani Barbara i prezentuje badania przeprowadzone m.in. w WojewĂłdzkim Inspektoracie Ochrony ÂŚrodowiska, WodociÂągach BiaÂłostockich S.A. i Instytucie Masaru Emoto. Wynika z nich, Âże pÂłytka zmienia smak wody, przywraca jej pierwotnÂą pamiĂŞĂŚ (strukturalizuje wodĂŞ), oczyszcza jÂą pod wzglĂŞdem bakteriologicznym (neutralizuje m.in. bakterie z grupy coli i enterokoki), podnosi pH do ok. 8,5, obniÂża poziom metali ciĂŞÂżkich, np. Âżelaza (wytrÂącajÂą siĂŞ one na dnie w postaci osadu), a podwyÂższa poziom metali lekkich – magnezu i wapnia – zamieniajÂąc je w Âłatwiej przyswajalnÂą dla organizmu formĂŞ jonowÂą, obniÂża poziom szkodliwych azotynĂłw (przyjmujÂą one postaĂŚ azotanĂłw, ktĂłre siĂŞ ulatniajÂą).

– StrukturĂŞ wody z pÂłytki moÂżna zak³óciĂŚ tylko przy uÂżyciu mikrofalĂłwki – mĂłwi Barbara Jasmyyn Ciereszko. – Ponadto pÂłytka jonizuje ujemnie powietrze i neutralizuje promieniowanie ciekĂłw wodnych, dziĂŞki czemu lepiej Âśpimy. Od roku tak zmienionÂą wodĂŞ pije sÂąsiadka pani Barbary, emerytowana 74-letnia lekarka, ktĂłra twierdzi, Âże po prostu odÂżyÂła – znowu podjĂŞÂła pracĂŞ, uprawia ogrĂłd, ma chĂŞĂŚ do Âżycia. A pÂłytka to tylko jeden z wynalazkĂłw – choĂŚ do tej pory najlepiej przebadany – pani inÂżynier. Innym jest – zgÂłoszona jako wzĂłr patentowy – pÂłytka tworzÂąca baĂąkĂŞ chroniÂącÂą nas przed smogiem elekromagnetycznym.

– DoœÌ powiedzieĂŚ, Âże czÂłowiek jest w stanie znieœÌ 10-krotne przekroczenie smogu elekromagnetycznego, a norma to jeden telefon komĂłrkowy w stanie spoczynku. Ale ile komĂłrek jest w naszych domach, nie mĂłwiÂąc juÂż o telewizorze, komputerze i innych urzÂądzeniach, ktĂłre w dodatku zostawiamy zwykle w stanie pobudzenia – dodaje p. Barbara.

Cudowna woda z aktywnym wodorem

– W malutkiej meksykaĂąskiej mieÂścinie Tlacote znajduje siĂŞ ÂźrĂłdÂło sÂłynne z wielu potwierdzonych klinicznie uzdrowieĂą. Naukowcy dÂługo nie mogli znaleŸÌ odpowiedzi na pytanie, czemu woda ta zawdziĂŞcza swe cudowne wÂłaÂściwoÂści. PrzyniosÂły jÂą dopiero badania JapoĂączykĂłw, zapoczÂątkowane przez prof. ShirahatĂŞ, ktĂłry wykazaÂł, Âże woda z Tlacote – podobnie jak wody z innych ÂźrĂłdeÂł o uzdrawiajÂących wÂłaÂściwoÂściach – jest nasycona aktywnym wodorem, dziĂŞki czemu posiada niski potencjaÂł oksydoredukcyjny (tzw. redox) i jest naturalnym antyutleniaczem. Odkrycie to doprowadziÂło do opracowania przez dra Hidemitsu Hayashi specjalnego generatora, ktĂłry wÂłoÂżony do butelki z wodÂą pitnÂą, produkuje aktywny wodĂłr – opowiada Alex PolaĂąski z USA, ktĂłry zaprezentowaÂł na Forum wynalazek japoĂąskich naukowcĂłw. "

Wydanie internetowe: www.4wymiar.pl

Kiara
Gość
« Odpowiedz #46 : Grudzień 18, 2011, 16:30:57 »

Tak wszystko OK! Tylko dlaczego CzÂłowiek zapomniaÂł iÂż on sam moÂże czyniĂŚ takie cuda jak te odkryte na nowo urzÂądzenia? Brak wiary blokuje silĂŞ sprawczÂą.

One sÂą dobre i wÂłaÂściwe w momencie gdy CzÂłowiek straciÂł juÂż wÂłasna energiĂŞ , wĂłwczas zewnĂŞtrzne pomoce sÂą potrzebne bardzo. Ale... przede wszystkim i po pierwsze trzeba odzyskaĂŚ to co jest w nas i postawiĂŚ na te dziaÂłania , nie blokowaĂŚ swoich mocy , bo sÂą cudowne i wszechstronne w porĂłwnaniu z kopiujÂącymi je urzÂądzeniami.

Jednak warto mieĂŚ na uwadze roÂżnie sytuacje gdzie takie urzÂądzenie nie jest dostĂŞpne a oczyÂściĂŚ coÂś trzeba.

kiara UÂśmiech  UÂśmiech
east
Gość
« Odpowiedz #47 : Grudzień 18, 2011, 17:13:26 »

Woda siĂŞ samooczyszcza w naturalnym obiegu. WeÂźmy takie na przykÂład parowanie. Na pustyni w ten sposĂłb moÂżna uzyskaĂŚ sporo wody pitnej.
Wystarczy dysponowaÌ foli¹ , kamieniem, ³opat¹ i pojemnikiem na wodê. Kopiemy p³ytki do³ek w którego centrum stawiamy pojemnik, Nad nim rozœcie³amy p³achtê folii (materia³u) na której œrodku tu¿ nad naczyniem obci¹¿amy kamieniem. Paruj¹ca woda z ogrzewanej o wschodzie s³oùca gleby skrapla siê na folii od wewn¹trz, a poniewa¿ woda przyczepia siê do materia³u to pod wp³ywem si³y ciêzkoœci krople zeœlizguj¹ siê po wewnêtrznej stronie i skapuj¹ do naczynia. W ten sposób mo¿na siê zaopatrzyÌ w czyst¹ wodê do picia.

Ta woda w naszych organizmach równie¿ zostaje oczyszczona i u¿yta w wielu ró¿nych celach. Woda zamkniêta w skali nano wykazuje kwantyzacjê. Dzia³a jak przewodnik.

Gdy moleku³y [wody] zostaj¹ uwiêzione na ma³ej przestrzeni, tworz¹ szczególny typ sieci elektronicznej. Powstaje zatem pytanie, czy taka sieÌ ró¿ni siê czymœ od zwyk³ej interakcji elektronów zachodz¹cych w wodzie.

Reiter i jego zespó³ umieœcili wodê w wêglowych nanorurkach w temperaturze pokojowej i poddali j¹ bombardowaniu intensywnym strumieniem neutronów. Obserwuj¹c sposób rozpraszania siê neutronów uczeni okreœlali moment protonów znajduj¹cych siê wewn¹trz nanorurek. Okaza³o siê, ¿e protony w wodzie zamkniêtej w nanorurkach zachowuj¹ siê odmiennie od protonów w wodzie znajduj¹cej siê w wiêkszym pojemniku. Odchylenie od dystrybucji momentów protonów od tego obserwowanego normalnie jest tak du¿e, ¿e s¹dzimy, i¿ woda zamkniêta w skali nano mo¿e byÌ opisywana jako znajduj¹ca siê w jakoœciowo odmiennym stanie kwantowym - stwierdzili uczeni. Co wiêcej, nie wykluczaj¹ oni, ¿e mo¿e istnieÌ jakiœ rodzaj koherencji kwantowej w wodzie w skali nano

http://kopalniawiedzy.pl/woda-wlasciwosci-kwantowe-nanorurki,12415
Kiara
Gość
« Odpowiedz #48 : Grudzień 18, 2011, 21:07:10 »

To teoria z tÂą foliÂą na pustyni  w praktyce jest inaczej , zapytaÂłam o ten sposĂłb przewodnika pustynnego , odpowiedziaÂł mi iÂż jest zbyt maÂła wilgotnoœÌ powietrza na pustyni by ten sposĂłb zadziaÂłaÂł na moÂżliwoœÌ przeÂżycia czÂłowieka.
Skroplenie  pary jest tak minimalne iÂż nie wystarczy do napicia siĂŞ.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
east
Gość
« Odpowiedz #49 : Grudzień 18, 2011, 22:11:10 »

Na pustyni temperatury w nocy spadaj¹ do oko³o zera. Za to wraz ze wstaniem s³oùca szybko rosn¹. To powoduje intensywne parowanie, bo zawsze w powietrzu jest jakaœ wilgotnoœÌ. W naszych szerokoœciach geograficznych na skroplenie siê pary wodnej by trzeba by³o poczekaÌ bo nie ma tak du¿ych ró¿nic temp.
Na pustynii Âżyje mnĂłstwo zwierzÂąt, ktĂłre w podobny do opisanego przeze mnie sposobu korzystajÂą z wody. ÂŻuk rozstawia szeroko chitynowy pancerzyk na wnĂŞtrzu ktĂłrego skrapla siĂŞ woda i spÂływa mu do "pyszczka". I ta iloÂśc -kilka kropel- mu wystarcza na caÂły dzieĂą.
Gdyby wody byÂła na prawdĂŞ minimalna iloÂśc to i taki Âżuczek by nie przeÂżyÂł, albo by wyksztaÂłciÂł inny sposĂłb zdobywania wody. Folia to duÂżo wiĂŞksza powierzchnia niÂż Âżuczkowy pancerzyk, ale to od Âżuczka zapoÂżyczony pomysÂł UÂśmiech
Natura wie co robi.
Strony: 1 [2] 3 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: