east
Gość
|
 |
« Odpowiedz #25 : Grudzień 23, 2010, 12:36:15 » |
|
Tak, roÂśliny majÂą zadziwiajÂące zdolnoÂści oczyszczania i rewitalizacji wody. Pil ktoÂś z Was wodĂŞ prosto z brzozy ? Jak smak i aromat 
|
|
|
|
|
|
|
barneyos
 GawĂŞdziarz
Punkty Forum (pf): 2
|
 |
« Odpowiedz #26 : Grudzień 23, 2010, 13:06:33 » |
|
Elo !!! East masz na myÂśli wodĂŞ brzozowÂą ? 
|
|
|
|
Pzdr barneyos  ---------------------------------- \"Nie ma rzeczy niemoÂżliwych, sÂą tylko rzeczy, ktĂłrych na razie nie potrafimy zrobiĂŚ\" \"Im wiĂŞcej wiem, tym bardziej wiem, Âże mniej wiem\"
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #27 : Grudzień 23, 2010, 18:07:20 » |
|
JuÂż i wody brzozowej nie ma, nie ma i kioskĂłw ruchu gdzie takowÂą moÂżna byÂło nabyĂŚ... i za takowym spoÂżyĂŚ :]
|
|
|
|
|
|
|
Sventer
Gość
|
 |
« Odpowiedz #28 : Luty 04, 2011, 23:56:01 » |
|
Woda jest, najprawdopodobniej, niezbĂŞdnym skÂładnikiem do powstania Âżycia, i dzieje siĂŞ tak dlatego, Âże charakteryzuje siĂŞ ona niezwykÂłymi wÂłaÂściwoÂściami. JednÂą z nich jest np. fakt, Âże zamarzajÂąc zwiĂŞksza swojÂą objĂŞtoœÌ. DziĂŞki temu lĂłd pÂływa. Gdyby ton¹³, jeziora i oceany zamarzÂłyby, a wĂłwczas trudno byÂłoby sobie wyobraziĂŚ powstanie i ewolucjĂŞ zÂłoÂżonych form Âżycia. Teraz George Reiter z University of Houston i jego koledzy odkryli kolejnÂą niezwyk³¹ wÂłaÂściwoœÌ wody. Przedstawili oni dowody sugerujÂące, Âże gdy uwiĂŞzimy molekuÂły wody w przestrzeni liczonej w nanometrach, powstaje „kwantowa” woda. Dzieje siĂŞ tak, gdyÂż molekuÂły wody mogÂą tworzyĂŚ pomiĂŞdzy sobÂą wiÂązania wodorowe. Ponadto elektrony w molekuÂłach donorowych i akceptorowych sÂą nie do odró¿nienia, mogÂą zatem swobodnie siĂŞ pomiĂŞdzy nimi przemieszczaĂŚ. Gdy molekuÂły takie zostajÂą uwiĂŞzione na maÂłej przestrzeni, tworzÂą szczegĂłlny typ sieci elektronicznej. Powstaje zatem pytanie, czy taka sieĂŚ ró¿ni siĂŞ czymÂś od zwykÂłej interakcji elektronĂłw zachodzÂących w wodzie. Reiter i jego zespó³ umieÂścili wodĂŞ w wĂŞglowych nanorurkach w temperaturze pokojowej i poddali jÂą bombardowaniu intensywnym strumieniem neutronĂłw. ObserwujÂąc sposĂłb rozpraszania siĂŞ neutronĂłw uczeni okreÂślali moment protonĂłw znajdujÂących siĂŞ wewnÂątrz nanorurek. OkazaÂło siĂŞ, Âże protony w wodzie zamkniĂŞtej w nanorurkach zachowujÂą siĂŞ odmiennie od protonĂłw w wodzie znajdujÂącej siĂŞ w wiĂŞkszym pojemniku. Odchylenie od dystrybucji momentĂłw protonĂłw od tego obserwowanego normalnie jest tak duÂże, Âże sÂądzimy, iÂż woda zamkniĂŞta w skali nano moÂże byĂŚ opisywana jako znajdujÂąca siĂŞ w jakoÂściowo odmiennym stanie kwantowym – stwierdzili uczeni. Co wiĂŞcej, nie wykluczajÂą oni, Âże moÂże istnieĂŚ jakiÂś rodzaj koherencji kwantowej w wodzie w skali nano. A jeÂśli tak, to w przyszÂłoÂści prawdopodobnie uda siĂŞ jÂą zmierzyĂŚ. Odkrycie to moÂże mieĂŚ kolosalne znaczenie dla zrozumienia otaczajÂącego nas Âświata. Musimy bowiem pamiĂŞtaĂŚ, Âże woda w organizmach Âżywych w bardzo wielu momentach zostaje zamkniĂŞta w skali nano. Na przykÂład wĂłwczas, gdy przechodzi przez kanaÂły jonowe bÂłon komĂłrkowych. Nie od dzisiaj wiadomo, Âże przepÂływ przez te kanaÂły jest o wiele rzĂŞdĂłw wielkoÂści bardziej intensywny niÂż wskazujÂą wspó³czesne modele dynamiki pÂłynĂłw. Niewykluczone, Âże dzieje siĂŞ tak wÂłaÂśnie ze wzglĂŞdu na nowe wÂłaÂściwoÂści kwantowe wody. Reiter i jego koledzy zauwaÂżajÂą jednoczeÂśnie, Âże nowo odkryte zjawisko wystĂŞpuje tylko wĂłwczas, gdy woda jest otoczona przez neutralne molekuÂły, takie jak wĂŞgiel. Nie pojawi siĂŞ ono w obecnoÂści wielu wspó³czeÂśnie uÂżywanych materia³ów jak chociaÂżby takich, wykorzystywanych do budowy membran do wymiany protonĂłw np. w ogniwach paliwowych. To z kolei oznacza, Âże membrany takie moÂżna znaczÂąco udoskonaliĂŚ za pomocÂą wĂŞglowych nanorurek. http://wolnemedia.net/nauka/niezwykle-kwantowe-wlasciwosci-wody/
|
|
|
|
|
|
|
east
Gość
|
 |
« Odpowiedz #29 : Luty 05, 2011, 19:09:26 » |
|
W uzupeÂłnieniu do tego , co napisaÂłeÂś Seventer przypomnĂŞ raz jeszcze film pt "tajemnice wody" http://www.youtube.com/watch?v=M8ThCQTpMcMKiara gdzieÂś tu na forum pisaÂła o zmianie "wzorca wody", ktĂłry obecnie wszyscy wchÂłaniamy , choĂŚby oddychajÂąc ( wilgoĂŚ z powietrza ). CzyÂżby nauka wyjaÂśniaÂła ten wzorzec nazywajÂąc go inaczej "kwantowÂą wodÂą " ?
|
|
|
|
|
|
|
Rafaela
Gość
|
 |
« Odpowiedz #30 : Luty 05, 2011, 21:38:31 » |
|
Czy wiecie jaki kolor ma woda?
|
|
|
|
|
|
|
barneyos
 GawĂŞdziarz
|
 |
« Odpowiedz #31 : Luty 06, 2011, 13:03:11 » |
|
Spogl¹daj¹c na czyst¹ chemiczn¹ H20 po filtrach odwróconej osmozy (czyli bez zanieczyszczeù) wydaje mi siê, ¿e widzê lekki odcieù b³êkitu.
|
|
|
|
Pzdr barneyos  ---------------------------------- \"Nie ma rzeczy niemoÂżliwych, sÂą tylko rzeczy, ktĂłrych na razie nie potrafimy zrobiĂŚ\" \"Im wiĂŞcej wiem, tym bardziej wiem, Âże mniej wiem\"
|
|
|
Rafaela
Gość
|
 |
« Odpowiedz #32 : Luty 06, 2011, 13:06:54 » |
|
Masz racje, woda jest koloru blekitnego.
Pozdrowienia Rafaela
|
|
|
|
|
|
|
chlebo
Gość
|
 |
« Odpowiedz #33 : Grudzień 15, 2011, 17:59:49 » |
|
Chcia³bym dodaÌ swoje doœwiadczenie jeœli chodzi o wodê poniewa¿ ktoœ skrobn¹³ temat, który tak¿e mnie intrygowa³ a jest o nim cicho. Jak to jest z t¹ wod¹ butelkowan¹? sam pijê tylko tak¹ od 10 lat? w ka¿dym b¹dz razie odk¹d zmieniam ustawicznie swoje doœwiadczenia jeœli chodzi o to jaki wp³yw ma ¿ywnoœÌ na nasze cia³a mój sposób patrzenia na to ró¿ne sprawy siê zmieni³o. Nie dalej jak 2 lata temu odk¹d zacz¹³em testowaÌ cia³o tzw oczyszczaÌ g³odówkami itp... mo¿e nawet wczeœniej ju¿ przed takimi jeszcze przed rozpoczêciem medytacji zaczê³o mnie od wód ró¿nych marek odrzucaÌ.. co tu du¿o mówiÌ ohyda smród chemia jedna taka druga taka by³o to czuÌ.. spoko dosz³o do tego ¿e zosta³y mi dwie i tak z rok temu odpad³a ¿ywiec i w tym roku odpad³a muszynianka.. chocia¿ t¹ jeszcze w niewielkich iloœciach mogê piÌ a szczególnie gdy jestem spragniony po wysi³ku... w ka¿dym b¹dz razie od jakiegoœ czasu spo¿ywam tylko p³yn z pomaraùczy tak mi po prostu pasuje. Dodam ¿e jestem teraz na niewielkich iloœciach orzechów i nasion oraz w³aœnie pomaraùczy które wsysam nie zjadam oraz trochê pomidorów.. nic innego co nadaje siê do spo¿ycia nie jjem.. nawet te pomidory to syf.. zobaczymy co dalej. Jednak co chcia³bym dodaÌ .. jedzenie boli.. boli ¿o³¹dek tak samo by³o 1 2 3 dnia jak i dziœ ..mój organizm siê mêczy kiedykolwiek cokolwiek zjem nawet 2 pomaraùcze wessê to robiê siê ospa³y i dobrze mi robi pole¿eÌ i odpocz¹Ì medytuj¹c to mnie odœwie¿a albo prysznic.. Myœlê ¿e to mo¿e zale¿eÌ od tego jak postrzegasz jedzenie.. Kiedyœ przerwa³em testowanie po miesi¹cu odstawienie ca³kowicie jedzenia teraz nie widzê innego rozwi¹zania.. nawet jeœli chcia³bym jeœÌ to jedzenie tzw owoce i warzywa tutaj w polsce jest tylko w sezonie.. myœlê ¿e organizm natychmiast pozbywa siê tego czym by³a pryskana pomaraùcza oraz nasiona.. albo po prostu dzia³anie ¿ywnoœci samo w sobie ... branie narkotyku... wcale mi siê nie podoba ..ten stan po zjedzeniu pomaraùczy ale czujê g³ód w œrodku albo czasami nawet nie.. po prostu g³owa mi mówi.. nudzisz siê Idz coœ zjesc... tak a pó¿niej co? boli ¿o³¹dek i spaÌ siê chcê .... to jak seks trwa sekundê a potem ca³y dzieù jesteœ zmêczony .. ja za takie coœ dziêkujê
|
|
|
|
|
|
|
Rafaela
Gość
|
 |
« Odpowiedz #34 : Grudzień 15, 2011, 22:40:50 » |
|
Witaj chlebo! Mam wrazenie ze przegiales z tym odzywianiem. Pomysl, nasz organizm potrzebuje wode do funkcjonowania. Wode potrzbuja pluca, serce, nerki i cala reszta. To prawda ze zyjemy w innych czasach, jednak zawsze mozna znalesc jazyny i owoce prosto z ogrodu. Jesli ty mlody czlowiek po stosunku jestes zmeczony, to jest z toba mysle bardzo zle. Czlowiek musi sie ruszac, pracowac, dotleniac sie no i odzywiac . Czy masz wogole jakis cel w zyciu, jakies marzenia. Jak widzisz swoja przyszlosc, czy wiesz po co zyjesz. Ja przestalam kupowac wode w butelkach, pijemy w domu wode z kranu. Kupilam specjalne uzadzenie do filtrowania wody, nastepnie przegotowuje ja i schlodzona wlewam do specjalnego dzbanka . Taka wode pijemy bez zadnego problemu. Mysle ze powinienes dobrze sie zastanowic nad tym co robisz, masz mlody organizm i sam osobiscie go rujnujesz. Pozdrawiam Rafaela
|
|
|
|
|
|
|
barneyos
 GawĂŞdziarz
|
 |
« Odpowiedz #35 : Grudzień 16, 2011, 07:36:27 » |
|
Mo¿na zastosowaÌ filtry odwróconej osmozy i z kranu poleci czysta H2O. Dla zwiêkszenia efektu mo¿na tê wodê póŸniej energetyzowaÌ, co spowoduje odbudowanie po³¹czeù miêdzycz¹steczkowych. W sumie nie s¹ to du¿e koszty, kompletny filtr ju¿ od 1 tys.z³ + 2x w roku serwis za 150z³. I potwierdzam, ¿e po dwóch latach czajnik lœni jak nowy, zero kamienia na œcianach i dnie.
|
|
|
|
|
|
|
songo1970
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 22
KIN 213
|
 |
« Odpowiedz #36 : Grudzień 16, 2011, 07:50:40 » |
|
muszê powiedzieÌ, bo trochê siê zainteresowa³em odwrócon¹ osmoz¹ i nie jest to do koùca po¿¹dane rozwi¹zanie,- bowiem po filtracji otrzymujemy w³aœciwie wodê destylowan¹, a jest to jak wiadomo dobre do akumulatorów, a nie dla ludzi. Dlatego teraz w tych lepszych/dro¿szych zestawach s¹ ju¿ koùcowe tzw. uzdatniacze(mineralizatory) do spo¿ycia. Ja os. u¿ywam klasycznych filtrów, ale s¹ te¿ ciekawe rozwi¹zania- np. ze œwietlówk¹ UV, która zabija bakterie(rozwi¹zanie znane np. ze szpitali).
|
|
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
greta
Gość
|
 |
« Odpowiedz #37 : Grudzień 16, 2011, 09:23:09 » |
|
Woda destylowana jest najczystsza woda do spozycia.Taka zalecaja do picia i nie tylko do wszystkiego,ludzie ktorzy nie sa glupi. Bo dlaczego niby do zelazka woda destylowana,zeby sie kamien nie robil,a dla nas nie!Niech zarosniemy tymi kamieniami! Wiecej spojrzenia ,jak to sie caly czas mowi na naszym forum,na to co obok nas i wyciagac wnioski,a nie slepo powtarzac po innych,bez zastanowienia.
Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
|
|
songo1970
 Maszyna do pisania...
KIN 213
|
 |
« Odpowiedz #38 : Grudzień 16, 2011, 09:30:23 » |
|
Woda destylowana jest najczystsza woda do spozycia.Taka zalecaja do picia i nie tylko do wszystkiego,ludzie ktorzy nie sa glupi. Bo dlaczego niby do zelazka woda destylowana,zeby sie kamien nie robil,a dla nas nie!Niech zarosniemy tymi kamieniami! Wiecej spojrzenia ,jak to sie caly czas mowi na naszym forum,na to co obok nas i wyciagac wnioski,a nie slepo powtarzac po innych,bez zastanowienia.
Pozdrawiam.
nie jestem ekspertem greto- moja wiedza w tym zakresie jest raczej nabyta w dyskusjach,- no powiem tak- cz³owiek nie ¿elazko  , a skoro jest tak zdrowa i dobra, to dlaczego do tych lepszych zestawów *OO. daje siê na koùcu te wspomniane mineralizatory?? Czysta woda, a woda destylowana- to nie to samo, przecie¿ wszystkie wody lecznicze zawdziêczaj¹ swoje w³aœciwoœci mikrominera³om zawartym w nich od setek tys. lat spoczywania w ziemi w ró¿nych pok³adach skalnych. pozdr. 
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzień 16, 2011, 09:32:46 wysłane przez songo1970 »
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
greta
Gość
|
 |
« Odpowiedz #39 : Grudzień 16, 2011, 10:03:19 » |
|
Stosujac np.terapie dr.Gersona,jest w niej tylko i wylacznie spozywanie wody destylowanej.Ba,trzeba kupic sobie urzadzenie do jej robienia w domu,poniewaz tylko ta woda a nie zadna inna jest w niej polecana i stosowana.W ksiazce pisze wiecej na ten temat,ale niestety nie jestem teraz w domu i nie mam mozliwosci napisania dokladnie tego,co tam pisze,ale dzisiaj wieczorem wroce i pozwole sobie zacutowac dokladnie dlaczego tak jest.
|
|
|
|
|
|
|
songo1970
 Maszyna do pisania...
KIN 213
|
 |
« Odpowiedz #40 : Grudzień 16, 2011, 10:26:29 » |
|
nie znam tej terapii, ale to co innego, ni¿ codzienne spo¿ywanie wody,- wiem tyle od ludzi którzy handlowali OO. na pocz¹tku kiedy pojawi³a siê na rynku, ¿e przez t¹ jej chemiczn¹ czystoœÌ ludzie musieli do ka¿dej szklanki tej wody zagryzaÌ np. bia³y ser aby nie wyp³ukiwaÌ ca³kowicie z organizmu niezbêdnych minera³ów i mikroelementów.
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #41 : Grudzień 16, 2011, 12:22:50 » |
|
„Najlepsza, najkorzystniejsza dla zdrowia czÂłowieka jest woda „strukturowana”.Mamy jÂą w warzywach, owocach, ich sokach i roztopionym lodzie. W domowych warunkach moÂżemy uzyskaĂŚ wodĂŞ strukturyzowanÂą, czyli ÂżywÂą. Wystarczy emaliowany garnek ze zwyk³¹ wodÂą wstawiĂŚ do zamraÂżalnika. Po 4 – 5 godzinach powierzchniĂŞ wody zetnie pierwszy lĂłd. WodĂŞ zlewamy do innego garnka, a ten lĂłd wyrzucamy – zawiera molekuÂły „ciĂŞÂżkiej” wody. Ponownie wstawiamy do zamraÂżalnika garnek z wodÂą. Gdy zamarznie w ⅔ pojemnoÂści, pozosta³¹ – nie zamarzniĂŞtÂą wylewamy; to jest „lekka” woda, w ktĂłrej zebraÂła siĂŞ wszelka chemia naszej cywilizacji. LĂłd pozostaÂły w garnku jest wÂłaÂśnie tÂą wodÂą, ktĂłrej potrzebujemy. Roztapiamy go w temperaturze pokojowej i przechowujemy w lodĂłwce. Zalecane jest picie tej wody 2 – 3 szklanki dziennie, na godzinĂŞ przed jedzeniem, zimÂą.” http://echozycia.ddsoft.pl/Files/file/Szklanka%20roztopionego%20lodu.pdf--------------------------- „Woda jest podstawÂą naszego Âżycia Janusz, ID wpisu: 2802 / 1068 Woda strukturyzowana wystĂŞpuje jakby w zamarzniĂŞtym stanie, tj. posiada strukturĂŞ quasikrystalicznÂą, (jak struktura lodu). Stwarza to moÂżliwoœÌ przebiegu najwaÂżniejszych reakcji biofizycznych i biochemicznych. Woda strukturyzowana znacznie lepiej nasyca biomolekuÂły organizmu. ZwykÂła woda jest jedynie chaotycznym skupiskiem czÂąsteczek. MolekuÂły organizmu nie sÂą w stanie prawidÂłowo ulokowaĂŚ czÂąsteczek takiej wody miĂŞdzy sobÂą, wskutek czego jest ona Âźle zatrzymywana w organizmie. W zwiÂązku z tym podstawowe wymagania stawiane wobec wody to: 1. czystoœÌ, 2. postaĂŚ quasikrystaliczna, 3. postaĂŚ heksagonalna. Potrzeba dopiero wydatkowania duÂżej iloÂści energii z organizmu, by nadaĂŚ wodzie odpowiedniÂą strukturĂŞ. Czy w takim razie wolisz piĂŚ byle jakÂą wodĂŞ, o zniszczonej strukturze, ktĂłra zmusi organizm do pracy i utraty energii Âżyciowej, czy raczej wolaÂłbyÂś podawaĂŚ organizmowi gotowÂą wodĂŞ metabolicznÂą, czyli wodĂŞ majÂącÂą wÂłasnoÂści oddawania energii podczas wchodzenia do organizmu (komĂłrki)?” http://www.publikuj.org/woda_jest_podstawa_naszego_zycia_2802.html
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #42 : Grudzień 16, 2011, 12:50:03 » |
|
Istnieje te¿ o wiele bardziej prosty i równie skuteczny sposób na strukturyzowanie wody. Do ka¿dej wody zarówno pitnej jak i tej do mycia czy podlewania roœlin ( oczywiœcie w jakimœ pojemniku) mo¿na dodaÌ szczyptê soli - maleùk¹ ociupinkê i szczyptê cukru - równie maleùk¹. Na chwilê przy³o¿yÌ d³onie do pojemnika i przekazaÌ wodzie energiê mi³oœci p³yn¹c¹ z serca , woda nabiera wartoœci , odnowione s¹ w niej struktury energetyczne. Oczywiœcie synchronizuje siê z energi¹ osoby pracuj¹cej z ni¹ , czym wiêksza mi³oœÌ wewnêtrzna w twórcy tym piêkniejsza struktura wody i moc energetyczna w niej. Kiara 
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #43 : Grudzień 16, 2011, 13:03:21 » |
|
No to jeszcze lepiej rêce przy³o¿yÌ do siebie, przes³aÌ sobie energiê mi³oœci i mamy ca³¹ wodê w organizmie zrestrukturyzowan¹.
|
|
|
|
|
|
|
barneyos
 GawĂŞdziarz
|
 |
« Odpowiedz #44 : Grudzień 16, 2011, 18:34:33 » |
|
Drobne wyjaÂśnienie: pod pojĂŞciem energetyzowaĂŚ miaÂłem wÂłaÂśnie na myÂśli strukturyzowaĂŚ, czyli budowaĂŚ wÂłaÂściwÂą strukturĂŞ wody - tworzyĂŚ nowe wiÂązania miĂŞdzy molekuÂłami. MiaÂłem okazjĂŞ testowaĂŚ przyrzÂąd (wyglÂądaÂł jak gruby metalowy dÂługopis - http://www.ewo-wasser.at/produkte/energiekollektion-energiestab.php), w ktĂłrym zapisana byÂła pamiĂŞĂŚ wody gĂłrskiej. WystarczyÂło umieÂściĂŚ go na 20 sekund w szklance z takÂą czystÂą chemicznie wodÂą. Efekt byÂł piorunujÂący. I oczywiÂście proces mineralizacji - tak, w wyÂższych modelach sÂą zamontowane (lub jako opcja) mineralizatory - nie pamiĂŞtam w tej chwili jakie dodajÂą jony - jakich metali. Tutaj moÂżna przeczytaĂŚ wiĂŞcej o mineralizacji wody: http://www.hydropure.com.pl/cyrk-z-wodami-mineralnymi,48,25
|
|
|
|
|
|
|
songo1970
 Maszyna do pisania...
KIN 213
|
 |
« Odpowiedz #45 : Grudzień 18, 2011, 14:31:12 » |
|
"Jak wodĂŞ z kranu zmieniĂŚ w ÂźrĂłdlanÂą PÂłytka do oczyszczania i energetyzowania wody to wynalazek Barbary Jasmyyn-Ciereszko z BiaÂłegostoku, ktĂłra jest z zawodu inÂżynierem budowlanym, a z zamiÂłowania zajmuje siĂŞ ludzkÂą aurÂą, energiÂą kwiatĂłw i pisaniem wierszy. Co waÂżne, dziaÂłanie pÂłytki jest potwierdzone niezaleÂżnymi badaniami i zostaÂła ona zgÂłoszona do UrzĂŞdu Patentowego. – W konstrukcji wykorzystaÂłam ruch prawoskrĂŞtny pola wirowego – mĂłwi pani Barbara i prezentuje badania przeprowadzone m.in. w WojewĂłdzkim Inspektoracie Ochrony ÂŚrodowiska, WodociÂągach BiaÂłostockich S.A. i Instytucie Masaru Emoto. Wynika z nich, Âże pÂłytka zmienia smak wody, przywraca jej pierwotnÂą pamiĂŞĂŚ (strukturalizuje wodĂŞ), oczyszcza jÂą pod wzglĂŞdem bakteriologicznym (neutralizuje m.in. bakterie z grupy coli i enterokoki), podnosi pH do ok. 8,5, obniÂża poziom metali ciĂŞÂżkich, np. Âżelaza (wytrÂącajÂą siĂŞ one na dnie w postaci osadu), a podwyÂższa poziom metali lekkich – magnezu i wapnia – zamieniajÂąc je w Âłatwiej przyswajalnÂą dla organizmu formĂŞ jonowÂą, obniÂża poziom szkodliwych azotynĂłw (przyjmujÂą one postaĂŚ azotanĂłw, ktĂłre siĂŞ ulatniajÂą). – StrukturĂŞ wody z pÂłytki moÂżna zak³óciĂŚ tylko przy uÂżyciu mikrofalĂłwki – mĂłwi Barbara Jasmyyn Ciereszko. – Ponadto pÂłytka jonizuje ujemnie powietrze i neutralizuje promieniowanie ciekĂłw wodnych, dziĂŞki czemu lepiej Âśpimy. Od roku tak zmienionÂą wodĂŞ pije sÂąsiadka pani Barbary, emerytowana 74-letnia lekarka, ktĂłra twierdzi, Âże po prostu odÂżyÂła – znowu podjĂŞÂła pracĂŞ, uprawia ogrĂłd, ma chĂŞĂŚ do Âżycia. A pÂłytka to tylko jeden z wynalazkĂłw – choĂŚ do tej pory najlepiej przebadany – pani inÂżynier. Innym jest – zgÂłoszona jako wzĂłr patentowy – pÂłytka tworzÂąca baĂąkĂŞ chroniÂącÂą nas przed smogiem elekromagnetycznym. – DoœÌ powiedzieĂŚ, Âże czÂłowiek jest w stanie znieœÌ 10-krotne przekroczenie smogu elekromagnetycznego, a norma to jeden telefon komĂłrkowy w stanie spoczynku. Ale ile komĂłrek jest w naszych domach, nie mĂłwiÂąc juÂż o telewizorze, komputerze i innych urzÂądzeniach, ktĂłre w dodatku zostawiamy zwykle w stanie pobudzenia – dodaje p. Barbara. Cudowna woda z aktywnym wodorem – W malutkiej meksykaĂąskiej mieÂścinie Tlacote znajduje siĂŞ ÂźrĂłdÂło sÂłynne z wielu potwierdzonych klinicznie uzdrowieĂą. Naukowcy dÂługo nie mogli znaleŸÌ odpowiedzi na pytanie, czemu woda ta zawdziĂŞcza swe cudowne wÂłaÂściwoÂści. PrzyniosÂły jÂą dopiero badania JapoĂączykĂłw, zapoczÂątkowane przez prof. ShirahatĂŞ, ktĂłry wykazaÂł, Âże woda z Tlacote – podobnie jak wody z innych ÂźrĂłdeÂł o uzdrawiajÂących wÂłaÂściwoÂściach – jest nasycona aktywnym wodorem, dziĂŞki czemu posiada niski potencjaÂł oksydoredukcyjny (tzw. redox) i jest naturalnym antyutleniaczem. Odkrycie to doprowadziÂło do opracowania przez dra Hidemitsu Hayashi specjalnego generatora, ktĂłry wÂłoÂżony do butelki z wodÂą pitnÂą, produkuje aktywny wodĂłr – opowiada Alex PolaĂąski z USA, ktĂłry zaprezentowaÂł na Forum wynalazek japoĂąskich naukowcĂłw. " Wydanie internetowe: www.4wymiar.pl
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #46 : Grudzień 18, 2011, 16:30:57 » |
|
Tak wszystko OK! Tylko dlaczego CzÂłowiek zapomniaÂł iÂż on sam moÂże czyniĂŚ takie cuda jak te odkryte na nowo urzÂądzenia? Brak wiary blokuje silĂŞ sprawczÂą. One sÂą dobre i wÂłaÂściwe w momencie gdy CzÂłowiek straciÂł juÂż wÂłasna energiĂŞ , wĂłwczas zewnĂŞtrzne pomoce sÂą potrzebne bardzo. Ale... przede wszystkim i po pierwsze trzeba odzyskaĂŚ to co jest w nas i postawiĂŚ na te dziaÂłania , nie blokowaĂŚ swoich mocy , bo sÂą cudowne i wszechstronne w porĂłwnaniu z kopiujÂącymi je urzÂądzeniami. Jednak warto mieĂŚ na uwadze roÂżnie sytuacje gdzie takie urzÂądzenie nie jest dostĂŞpne a oczyÂściĂŚ coÂś trzeba. kiara 
|
|
|
|
|
|
|
east
Gość
|
 |
« Odpowiedz #47 : Grudzień 18, 2011, 17:13:26 » |
|
Woda siê samooczyszcza w naturalnym obiegu. WeŸmy takie na przyk³ad parowanie. Na pustyni w ten sposób mo¿na uzyskaÌ sporo wody pitnej. Wystarczy dysponowaÌ foli¹ , kamieniem, ³opat¹ i pojemnikiem na wodê. Kopiemy p³ytki do³ek w którego centrum stawiamy pojemnik, Nad nim rozœcie³amy p³achtê folii (materia³u) na której œrodku tu¿ nad naczyniem obci¹¿amy kamieniem. Paruj¹ca woda z ogrzewanej o wschodzie s³oùca gleby skrapla siê na folii od wewn¹trz, a poniewa¿ woda przyczepia siê do materia³u to pod wp³ywem si³y ciêzkoœci krople zeœlizguj¹ siê po wewnêtrznej stronie i skapuj¹ do naczynia. W ten sposób mo¿na siê zaopatrzyÌ w czyst¹ wodê do picia. Ta woda w naszych organizmach równie¿ zostaje oczyszczona i u¿yta w wielu ró¿nych celach. Woda zamkniêta w skali nano wykazuje kwantyzacjê. Dzia³a jak przewodnik. Gdy moleku³y [wody] zostaj¹ uwiêzione na ma³ej przestrzeni, tworz¹ szczególny typ sieci elektronicznej. Powstaje zatem pytanie, czy taka sieÌ ró¿ni siê czymœ od zwyk³ej interakcji elektronów zachodz¹cych w wodzie.
Reiter i jego zespó³ umieœcili wodê w wêglowych nanorurkach w temperaturze pokojowej i poddali j¹ bombardowaniu intensywnym strumieniem neutronów. Obserwuj¹c sposób rozpraszania siê neutronów uczeni okreœlali moment protonów znajduj¹cych siê wewn¹trz nanorurek. Okaza³o siê, ¿e protony w wodzie zamkniêtej w nanorurkach zachowuj¹ siê odmiennie od protonów w wodzie znajduj¹cej siê w wiêkszym pojemniku. Odchylenie od dystrybucji momentów protonów od tego obserwowanego normalnie jest tak du¿e, ¿e s¹dzimy, i¿ woda zamkniêta w skali nano mo¿e byÌ opisywana jako znajduj¹ca siê w jakoœciowo odmiennym stanie kwantowym - stwierdzili uczeni. Co wiêcej, nie wykluczaj¹ oni, ¿e mo¿e istnieÌ jakiœ rodzaj koherencji kwantowej w wodzie w skali nano http://kopalniawiedzy.pl/woda-wlasciwosci-kwantowe-nanorurki,12415
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #48 : Grudzień 18, 2011, 21:07:10 » |
|
To teoria z t¹ foli¹ na pustyni w praktyce jest inaczej , zapyta³am o ten sposób przewodnika pustynnego , odpowiedzia³ mi i¿ jest zbyt ma³a wilgotnoœÌ powietrza na pustyni by ten sposób zadzia³a³ na mo¿liwoœÌ prze¿ycia cz³owieka. Skroplenie pary jest tak minimalne i¿ nie wystarczy do napicia siê. Kiara 
|
|
|
|
|
|
|
east
Gość
|
 |
« Odpowiedz #49 : Grudzień 18, 2011, 22:11:10 » |
|
Na pustyni temperatury w nocy spadaj¹ do oko³o zera. Za to wraz ze wstaniem s³oùca szybko rosn¹. To powoduje intensywne parowanie, bo zawsze w powietrzu jest jakaœ wilgotnoœÌ. W naszych szerokoœciach geograficznych na skroplenie siê pary wodnej by trzeba by³o poczekaÌ bo nie ma tak du¿ych ró¿nic temp. Na pustynii ¿yje mnóstwo zwierz¹t, które w podobny do opisanego przeze mnie sposobu korzystaj¹ z wody. ¯uk rozstawia szeroko chitynowy pancerzyk na wnêtrzu którego skrapla siê woda i sp³ywa mu do "pyszczka". I ta iloœc -kilka kropel- mu wystarcza na ca³y dzieù. Gdyby wody by³a na prawdê minimalna iloœc to i taki ¿uczek by nie prze¿y³, albo by wykszta³ci³ inny sposób zdobywania wody. Folia to du¿o wiêksza powierzchnia ni¿ ¿uczkowy pancerzyk, ale to od ¿uczka zapo¿yczony pomys³  Natura wie co robi.
|
|
|
|
|
|
|
|