Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 12:10:47

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 11 12 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Antrovis itp. ...  (Przeczytany 134893 razy)
0 u¿ytkowników i 6 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #100 : Marzec 10, 2009, 00:52:49 »

Znam , znam te trzy postacie, bywa iz pokazuja sie w kapturach a bywa ze w naturalnej formie. Wiele lat temu odwiedzily mnie rowniez. Z tego co pozniej sie dowiedzialam ( nie wiem czy prawda w 100% - a napewno latwiej jest tak napisac) , sa to zaswiatowi " kontrolerzy" poziomu energetycznego rozwijajacych sie ludzi.
Oni nie robia nikomu krzywdy, jednak zobaczenie ich moze spowodowac fale leku w nas.
A moze mi sie tylko snilo? Mrugniêcie U¶miech

kiara U¶miech U¶miech
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #101 : Marzec 10, 2009, 01:03:02 »

Cytat: Enigma
Czy pamietasz mo¿e Ptaku, co by³o na medalionie noszonym przez postaæ w habicie?

Niestety, zbyt krótko to wszystko trwa³o, a ja bardziej skupi³am siê na twarzach. Szczególnie twarz ¶rodkowego mê¿czyzny przyku³a moj± uwagê. By³o co¶ szczególnego w jego spojrzeniu …

Z kolei ja zadam ma³e pytanie, dlaczego Enigmo tytu³ujesz mnie pann±?
Ani z racji wieku, ani z racji tego, ¿e by³am mê¿atk± pann± nie jestem. No chyba, ¿e to zakamuflowane pytanie, tylko o co?  Chichot

Kiaro, ¿adnego lêku nie spowodowa³y te postacie, raczej zdziwienie i zaciekawienie.  No i ten ¶rodkowy by³ bardzo przystojny.  Du¿y u¶miech

Dobranoc  U¶miech
astro
Go¶æ
« Odpowiedz #102 : Marzec 10, 2009, 01:43:35 »

Prêdzej ju¿ racjê mo¿e mieæ Enigma, gdy¿ sama do¶wiadcza³am „odwiedzin” niematerialnych istot. I faktycznie, czê¶æ z nich by³a szara, choæ bywa³y te¿ i ¶wietliste.

Oj... Ptaku drogi. Ju¿ nawet nie wiem co na to wszystkomam powiedzieæ.
Poprostu rêce opadaj±.Wiesz ilu ja ludzi spotka³em, którzy podobne rzeczy mi opowiadali.
Nawet niedaleko mnie mieszka go¶æ , którego systematycznie odwiedza- jak sam powiada szatan.Ponoæ nawet jak twierdzi z wielkim przekonaniem, czuje od niego nieopisany smród, który jest poprostu nie do zniesienia.On oczywi¶cie nie k³amie.
Tak, tylko mnie nie interesuje,  co siê dzieje , lecz tyko i wy³±cznie interesuje mnie dlaczego siê dzieje.
A dlaczego siê dzieje odpowied¼ jest w nim samym.
Tak samo jest i z Tob± i za ka¿dym innym.
Dlaczego do mnie nie przychodzi jaki¶ cuchn±cy szatan, dlaczego k±tem oka codziennie widzê ró¿ne istoty, które siê tu krêc±.A niech siê krêc± niech nawet stoj± nad moim ³ó¿kiem 24 godzin na dobê i co z tego?
Wali mnie to!
Macie tak nieszczelne aury, potwierane kana³y, rozmaite uwarunkowania z przesz³o¶ci i to wszystko manifestuje.
Nic nie dzieje siê bez przyczyny.Przyczyn± tego wszystkiego jest nieodreagowany lêk.Przyczyn± tego jest negatywny obraz widzenia wrzech¶wiata, zapisany w pod¶wiadmo¶ci w poprzednich ¿ywotach.
Przyczyn± tego jest niezrozumienie wybaczenia.Ci co siê Tobie pojawiaj± to Twoi przodkowie.Wiêc poodpinaj ich od siebie.Oni czekaj± na wybaczenie.Wiêc im powiedz, ¿e niczego ''¿³ego'' nie uczynili, uczynili tylko to na ile pozwala³a im na to ich ³asna ¶wiadomo¶æ.
''Z³o'' nie istnieje w rzeczywisto¶ci, to tylko os±d widzenia rzeczy poprzez pryzmat swojej percepcji.
''Z³o'' przyci±da ''z³o'', dobro przyci±ga ''dobro''
Istnieje tylko doskona³y wszech¶wiat i My razem z nim jako jedno nieskoñczone kwantowe pole energii ¶wiadomo¶ci.
To wszystko czego do¶wiadczacie, to napisze jeszcze raz - jest to wynik w³asnej iluzji i projekcji.
A teraz walczcie o swój potencja³.
Nie, nie...nie- walczcie, odkrywajcie przeszkody , w³asne ''mundurki'', w³asne uwarunkowania, które odzielaj± Was od swojej w³asnej prawdy.
Nie ma ¿adnych wrogów, nie ma zadnego ''z³a'', nie ma nikogo, kto chcia³ by Was skrzywdziæ, nie ma nikogo , kto mia³ by Was zaatakowaæ, dopóki na to nie pozwolicie.
A pozwalacie poniewa¿ w ka¿dym z Nas tkwi ''syndrom ofiary''.
Wiêc nawi±¿ kontakt ze swoj± pod¶wiadomo¶ci± i dowiedz siê co tam naprawdê w niej tkwi.

« Ostatnia zmiana: Marzec 10, 2009, 01:47:59 wys³ane przez astro » Zapisane
astro
Go¶æ
« Odpowiedz #103 : Marzec 10, 2009, 01:47:05 »

sa to zaswiatowi " kontrolerzy" poziomu energetycznego rozwijajacych sie ludzi.

E..tam bzdury, kontrolerzy.Niech przyjd± do mnie ... serdecznie ich zapraszam.... hahahahahahaha !
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #104 : Marzec 10, 2009, 11:21:24 »

sa to zaswiatowi " kontrolerzy" poziomu energetycznego rozwijajacych sie ludzi.

E..tam bzdury, kontrolerzy.Niech przyjd± do mnie ... serdecznie ich zapraszam.... hahahahahahaha !

Moze juz byli dawno temu jak przekraczales pewien poziom energetyczny, zazwyczaj wtedy sie pojawiaja. Nie musisz pamietac ich obecnosci, w zadnym wypadku nie sa to negatywne postacie.
Je nie  wiem czy u Ptaka byli ci sami? Niemniej jednak wiem ze mniej wiecej w tym samym czasie co u mnie pojawili sie u bardzo wielu osob. Byla to jednorazowa wizyta. Teraz zbliza sie znowu momet jakiegos skoku energetycznego, moga sie pojawiac.
Astros sadzisz iz poza naszymi osobistymi  czesciami z przyszlosci i przeszlosci nie mozemy sie kontaktowac z innymi Istotami? One nie istnieja?

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Marzec 10, 2009, 11:23:41 wys³ane przez Kiara » Zapisane
Laguna__
Go¶æ
« Odpowiedz #105 : Marzec 10, 2009, 12:31:25 »

Witam

Nie widze powodu dla jakiego mia³abym przepraszaæ PETRASA,to co opisalam na tym forum to moje w³asne do¶wiadczenia , dlaczego mam przepraszaæ za to ,¿e wesz³am w do¶wiadczenie, zreszt± z mojego w³asnego wyboru i ciekawo¶ci wiedzy . Osobi¶cie bardzo lubie Petrasa i znamy sie od kilku lat , nie roszcze ¿adnych pretensji bo nie mam powodów , nikogo nie os±dza³am i nie bêde tego robic , moje wypowiedzi s± dla niektórych "enigmatyczne " - bo kto¶ kto wszed³ w do¶wiadczenie nie mo¿e tego inaczej opisaæ je¶li ma szacunek wobec wiedzy i wyci±ga wnioski , ale to s± moje w³asne wnioski i ka¿dy bêdzie zapewne mia³ inne , a to ,¿e moje w du¿ej mierze pokrywaj± siê z Kiar± có¿ - przypadek? Nie istnieja przypadki i nie jest tu wa¿na tyle osoba Petrasa to siê odbywa na innym poziomie ni¿ nasze rozumowanie , chcecie Pañstwo dowodów moich do¶wiadczeñ? Tu potrzeba do¶wiadczeñ i ¶wiadomo¶ci ,a nie udowadniania , zatem polecam zag³ebiæ siê w ow± wiedze i wyci±gn±æ w³asne wnioski , nie moge uj±æ tego inaczej .

Mój rozwój duchowy opiera siê o swiadome b±dz czasem mniej ¶wiadome do¶wiadczenia , ale nie oceniam tego nie s±dze tylko wyci±gam wnioski czyli rozwój duchowy jest dla mnie czym¶ wiêcej niz poznawaniem , nie ide w jednym kierunku odwiedzam wszystkie komnaty po kolei, a ta kolej sama siê klaruje .

Prawdopodobnie i tak w jaki¶ sposób oceni³am w swoich postach "TE" ENERGIE , poniewa¿ zadzia³alo prawo przyczyny i skutku jakiego ¶ci¶le przestrzegaj± owe energie(ja równie¿) i wykorzystaj± ka¿dy brak naszej czujno¶ci , g³ównie uderzaj± po koñczynach powoduj±c z³amania skrêcenia , znam to bo raz ju¿ mia³am takie zdarzenie , teraz wydarzy³o sie to ponownie - w niedziele spad³am ze schodów co prawda nie mam uszkodzeñ konczyn , ale to z jednego tylko powodu ,¿e spadaj±c zidentyfikowa³am ich cel i dzia³anie tych energii (szybko¶æ my¶li ) .Dla wielu z Was mo¿e wyda siê to dziwne , ale ja wiem jak dzia³aja te energie .

Petrasie b±dz ponad tym co pisz± inni , nie powiniene¶ z tak± wiedz± jak± posiadasz siê przejmowaæ , wa¿ne jest to co Ty sam wiesz o sobie , wa¿ne s± Twoje w³±sne odczucia , do¶wiadczenia - masz czas i pe³ne prawo do przeprowadzania w taki sposób swojego rozwoju jaki uwa¿asz za stosowny oraz w³a¶ciwy dla Ciebie samego , ale to wiesz ju¿ sam co dla Ciebie jest w³a¶ciwe. Mnie równie¿ oskar¿ano o najró¿niejsze rzeczy pocz±wszy od nazwania mnie ''kobiet± ciemno¶ci " - czasem to wynika w³a¶nie ze strachu , czasem z braku do¶wiadczeñ ,oraz z innych przes³anek takich jak brak zrozumienia , bo czêsto w³a¶nie ludzie zg³ebiaja na pewnym etapie wiedzê na bazie intelektu(dowódu) Ci którzy weszli na wy¿szy poziom inaczej odbieraj± wiedze , nie szukaj± ju¿ dowódów  i Ty o tym wiesz  - A MY MAMY BYÆ PONAD TYM co mówi± , my¶l± , czyni± inni . NIE TRAKTUJ TEGO PERSONALNIE ,TO MY SAMI PODEJMUJEMY DECYZJE , GDZIE I W JAKIM KIERUNKU POD¡¯AMY .
Jest jeszcze jedna kwestia , któr± chce dopisaæ - inni poprzez swoje do¶wiadczenia mog± widzieæ w Tobie to czego ty sam nawet nie widzisz , mo¿e warto zastanowiæ siê nad tym wszystkim?Co¶?

pozdrawiam Laguna

scali³em 2 wypowiedzi - Micha³

Witam
Nawi±zuj±c do tematu jaki poruszyli¶cie odno¶nie postaci "w kapturach " - mnie równie¿ to nie ominê³o , ale w ¶nie . ¦ni³o mi siê ,¿e by³am u kuzynki , wywi±za³a siê miedzy nami rozmowa na temat magii i wiedzy , zapyta³am j± czy ma jakie¶ ksi±zki , pokierowa³a mnie do bardzo du¿ego rega³u z ksi±¿kami , znalaz³am tam najrózniejsze tyt. , ale na samej górnej pó³ce zobaczy³am swoj± w³asn± ksi±zkê z moim imieniem - by³am zaskoczona ,¿e mam swoj± w³asn± ksia¿ke, pó¿niej posz³y¶my z kuzynka na spacer  , sz³y¶my poln± drog± i nagle przy drodze zobaczy³y¶my stragan z kwiatami , osobami sprzedaj±cymi by³y cyganki , które na si³e chcia³y kuzynce sprzedaæ kwiaty , jednak ja ja przekona³am ,¿e  te kwiaty s± ¿adnej jako¶ci i na drugi dzieñ jej zwiêdn± , uda³o mi siê przekonaæ i odesz³y¶my od straganu id±c dalej poln± drog± . W tym momencie kiedy odchodzi³y¶my us³ysza³am znajomy mnie g³os mêzczyzny dlatego siê odwróci³am bo, by³am ciekawa kto to jest - By³a to postac w kapturze , która mówi³a do cyganek ,¿e znowu ich przechytrzy³am , ale oni mnie jeszcze dostan± w swoje rêce , nie czu³am lêku czu³am jedynie spokój ,u¶miechnê³am siê i posz³am w swoj± stronê .Ten sen jest sprzed 3 lat i pamiêtam go bardzo dok³adnie do dzi¶.

« Ostatnia zmiana: Marzec 10, 2009, 13:52:09 wys³ane przez Laguna__ » Zapisane
Petras
Go¶æ
« Odpowiedz #106 : Marzec 10, 2009, 14:40:43 »

Laguna
Petrasie b±dz ponad tym co pisz± inni , nie powiniene¶ z tak± wiedz± jak± posiadasz siê przejmowaæ

Dziêki Dariusz rzek³ mi podobnie zreszt± nie tylko on
Laguna
Jest jeszcze jedna kwestia , któr± chce dopisaæ - inni poprzez swoje do¶wiadczenia mog± widzieæ w Tobie to czego ty sam nawet nie widzisz , mo¿e warto zastanowiæ siê nad tym wszystkim

Wiem dlatego napisa³em

Gdy masz wiedzê – u¶wiadomisz sobie, ¿e drugi cz³owiek jest Ci niezbêdny.

Jest cz±stk± Ciebie.

To, co przejawiasz Ty i On po³±cz w Ca³o¶æ, dodawaj, to, co Ty wiesz, do tego, co On wie.

Stopcie siê w jedno w codziennych czynno¶ciach, uzupe³niajcie siê, wspierajcie.

Patrz na to, co Was ³±czy, a nie na to, co dzieli.

Zgodna wspó³praca z drugim cz³owiekiem, daje ogromn± rado¶æ, gdy obydwoje sk³adacie swoj± wiedzê, do¶wiadczenie i umiejêtno¶ci, bez ogl±dania siê na to, jakie uzyskacie korzy¶ci.

Zgodna wspó³praca jest krokiem do do¶wiadczenia jedno¶ci z drugim cz³owiekiem.

Nie ma tu miejsca na: moje, twoje – jest wspólne.

A to, co razem tworzycie s³u¿y innym.

Taki jest moim zdaniem sens rozwoju cz³owieka.

Moja ,,grupa" w Gdañsku to 145 facetów w wieku od 23 do 48  lat specjalistów w remontach instalacji chemicznych. W rafinerii Lotos od 16 03 do 18 04 trwa remont instalacji -mozna sprawdziæ w internecie.
Firma w której pracuje wygra³a przetarg na remont jednej z instalacji.

Nie komentuje postów jednej sympatycznej pani bo jedno z nich wynika jasno - nie rozumie ona o czym ja pisze zreszta chyba nie tylko ja
 Styl jej wypowiedzi ...

Dlatego wolê czytac posty wielu innch ludzi bo zwyczajnie moim zdaniem s± ciekawsze i czego¶ mo¿na sie z nich nauczyæ

pozdrawiam

« Ostatnia zmiana: Marzec 10, 2009, 14:46:41 wys³ane przez Petras » Zapisane
Enigma
Go¶æ
« Odpowiedz #107 : Marzec 10, 2009, 15:31:26 »

Petrasie jak± 'pani' masz na mysli, bo w tym w±tku pisze nas kilka. A co do stapiania sie w jedno z innymi osobami, bacz ¿e nie kazdy moze tego sobie ¿yczyæ. Wampirów energetycznych chetnych do pobrania cudzej energi, jest pod dostatkiem. Natomiast prawo przyczyny i skutku dzia³a bezb³ednie, co wys³a³e¶ to otrzymasz.

Z kolei ja zadam ma³e pytanie, dlaczego Enigmo tytu³ujesz mnie pann±?
Ani z racji wieku, ani z racji tego, ¿e by³am mê¿atk± pann± nie jestem. No chyba, ¿e to zakamuflowane pytanie, tylko o co?  Chichot
Nazwa³am cie pann±, a to ze wzgledu na elegancki styl w jakim sie wypowiadasz Mrugniêcie

Astro przesadzasz z tym lekiem...
Gdybym ba³a sie jakichkolwiek wizyt, dawno wyl±dowa³abym w psychiatryku. Zdarza mi sie zobaczyæ w nocy to i owo, ale nie przywi±zuje do tego wiekszej wagi. Niektóre do¶wiadczenia bywaj± ciekawe, np kiedy¶ bardzo bola³ mnie z±b. Kiedy zapad³am w g³eboki trans, poczy³am ze kto¶ oczyszcza mi rane tak jak podczas leczenia. Po przebudzeniu ból znikno³ na wiele mie¶, czy dokona³a tego moja pod¶wiadomo¶æ? Tego nie wiem, ale by³o to podczas snu i ¿adnego strachu nie czu³am.

I nie piszcie wci±¿ o enigmatycznych wypowiedziach Chichot bo niezrecznie sie czuje
Petras
Go¶æ
« Odpowiedz #108 : Marzec 10, 2009, 17:08:29 »

Enigma nie chodzi  o Ciebie. Mrugniêcie
To, ¿e ktos ma inne zdanie nigdy w moich oczach go nie dyskfalifikuje
pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Marzec 10, 2009, 17:09:05 wys³ane przez Petras » Zapisane
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #109 : Marzec 10, 2009, 20:10:47 »

Cytat: Astro
Oj... Ptaku drogi. Ju¿ nawet nie wiem co na to wszystkomam powiedzieæ.
Poprostu rêce opadaj±.Wiesz ilu ja ludzi spotka³em, którzy podobne rzeczy mi opowiadali.

A nie mo¿esz po prostu zostawiæ to takie, jakie jest?
Czy zawsze trzeba wszystko naginaæ do w³asnego, aktualnego ¶wiatopogl±du?
Wydaje mi siê, ¿e namiêtne i nagminne „odczynianie” cudzych tekstów nikomu nie s³u¿y. A ju¿ szczególnie „odczyniaj±cemu”.
Dlaczego? Bo jest to zamykanie siê na mo¿liwo¶æ dotarcia do innej prawdy i pozostawanie w swoich okopach. Generalizowanie, upraszczanie, bez wczucia siê w przes³anie innego cz³owieka odcina Ciê od jego wewnêtrznej m±dro¶ci. Zostajesz ze swoimi racjami bez dania szansy na interferencje fal. Stawiasz swoj± „wiedzê” na pozycji jedynej prawdy. Zamykasz siê w okre¶lonych schematach my¶lowych. I sk±d pewno¶æ, ¿e masz racjê?

Dla jasno¶ci, nie mówiê tu o zwyk³ej dyskusji, czy wymianie pogl±dów, lecz o polowaniu jak za dawnych czasów na czarownice. Zostawmy i nie zwalczajmy na si³ê przekazów innych osób, tylko dlatego, ¿e s± „niezgodne” z Twoj± wiar± na dzi¶.
Pozwólmy kwitn±æ nawet chwastom, te¿ s± potrzebne i piêkne.  Mrugniêcie
Nie bierz wszystkiego, co napisa³am za bardzo do siebie, to raczej ogólna my¶l.

Pozdrawiam  U¶miech
« Ostatnia zmiana: Marzec 10, 2009, 20:15:55 wys³ane przez ptak » Zapisane
Dariusz
Go¶æ
« Odpowiedz #110 : Marzec 10, 2009, 20:58:47 »

Ptak zapyta³a:
" dlaczego Enigmo tytu³ujesz mnie pann±?"

No to jeste¶ Ptaku pann±, z odzysku. Mrugniêcie Du¿y u¶miech

Enigma zapyta³a o ye zjawy, czy odczucia energetyczne. Wiêc równie¿ mia³em podobne, jednak pozwolicie, ze opiszê to w "paranormalne zjawiska..." aby nie odbiegaæ od bardzo ciekawego tematu tegow±tku.

Laguno, byæ mo¿e co¶ przeoczy³em, ale kto Ci kaza³ przepraszaæ Petrasa?
astro
Go¶æ
« Odpowiedz #111 : Marzec 10, 2009, 23:48:07 »

Dla jasno¶ci, nie mówiê tu o zwyk³ej dyskusji, czy wymianie pogl±dów, lecz o polowaniu jak za dawnych czasów na czarownice. Zostawmy i nie zwalczajmy na si³ê przekazów innych osób, tylko dlatego, ¿e s± „niezgodne” z Twoj± wiar± na dzi¶.

Napisa³em pewien post dotycz±cy tego, o czym  wspominasz, lecz doszed³em do wniosku ( zgodnego z Twoim przes³aniem ), ¿e to nie mój wóz i nie moje konie
owe (polowanie na czarownice) lecz wy³±cznie Twoja lekcja, wiêc go poprostu skasowa³em.
A skoro taka jest Twoja wiara na dzi¶, to przez pryzmat owej wiary piszesz to co piszesz. Lecz powiem-  nie piszesz, lecz hmmm..  (chyba) nawet tego do¶wiadczasz?
Oto wiara.Lecz nic mi do niej.
Bo to nie moje priorytety.
Mój smutek z powodu umieraj±cych z ubóstwa dzieci, smutek z powodu
totalnej degradacji  Matki Ziemii, smutek z powodu opêtania ludzi, którzy zbudowali niesamowite ilo¶ci broni, ale nie dla siebie, lecz dla obcych si³ jest zbyt wielki, abym tu mia³ trwoniæ ¿yciowe energie, dla kilku ,,czarownic''.

I to tyle.
Pozdrawiam ''kosmicznych wêdrowców'' i ....''czarownice''.
« Ostatnia zmiana: Marzec 10, 2009, 23:52:22 wys³ane przez astro » Zapisane
Thotal
Go¶æ
« Odpowiedz #112 : Marzec 11, 2009, 00:36:31 »

Enigmatyczne pytania, totalne odpowiedzi panien czarownic, normalnie lot nad kuku³czym gniazdem prosto z odzysku...

¦wiry... Du¿y u¶miech Du¿y u¶miech Du¿y u¶miech

Pozdrawiam - Thotal Mrugniêcie
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #113 : Marzec 11, 2009, 00:59:31 »

Enigmatyczne pytania, totalne odpowiedzi panien czarownic, normalnie lot nad kuku³czym gniazdem prosto z odzysku...

¦wiry... Du¿y u¶miech Du¿y u¶miech Du¿y u¶miech

Pozdrawiam - Thotal Mrugniêcie

Tociu co wiedziales to powiedziales , szkoda ze tylko tyle wiedziales. Du¿y u¶miech Du¿y u¶miech Du¿y u¶miech

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Marzec 11, 2009, 01:00:48 wys³ane przez Kiara » Zapisane
Thotal
Go¶æ
« Odpowiedz #114 : Marzec 11, 2009, 01:04:02 »

Wiem ¿e nic nie wiem Smutny

Pozdrawiam - Thotal U¶miech
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #115 : Marzec 11, 2009, 19:36:42 »

Thotal, a có¿ to za ¶wiat by³by bez ¶wirów?  Du¿y u¶miech
Nie zaprzeczam, jestem ¶wir elegancki z panieñsk± metryk± enigmatycznie mi nadan±.
A ¶wir Astro, nie poj±³ przekazu i ego mu nie zdzier¿y³o, wiêc napisa³ jak napisa³. I jeszcze s±dzi, ¿e tylko On ma monopol na smutek z powodu g³oduj±cych dzieci i szaleñców gnêbi±cych nasz± planetê.
Odpowiem Ci Astro Twoimi s³owami, przecie¿ wszystko jest doskona³e i to tylko Twoje my¶li stwarzaj± tak± rzeczywisto¶æ, wiêc czemu ¶wirujesz?
A czarownice, to nie czarownice, tylko pogl±dy innych odmienne od Twoich, które tak namiêtnie korygujesz. Zatem lekcja tak¿e Twoja i do¶wiadczenie te¿. Nie potrafisz spokojnie zastanowiæ siê przez chwilê, co inny ¶wir chcia³ Ci przekazaæ? Zreszt±, zrobisz z tym, co zechcesz i tyle.

Pozdrawiam Ciê, jak zwykle serdecznie.  U¶miech

Ps. Thotal, ja te¿ nic nie wiem, ale niektórzy wiedz± ...  Du¿y u¶miech

Laguna__
Go¶æ
« Odpowiedz #116 : Marzec 11, 2009, 20:14:17 »

A nie mo¿esz po prostu zostawiæ to takie, jakie jest?
Czy zawsze trzeba wszystko naginaæ do w³asnego, aktualnego ¶wiatopogl±du?
Wydaje mi siê, ¿e namiêtne i nagminne „odczynianie” cudzych tekstów nikomu nie s³u¿y. A ju¿ szczególnie „odczyniaj±cemu”.
Dlaczego? Bo jest to zamykanie siê na mo¿liwo¶æ dotarcia do innej prawdy i pozostawanie w swoich okopach. Generalizowanie, upraszczanie, bez wczucia siê w przes³anie innego cz³owieka odcina Ciê od jego wewnêtrznej m±dro¶ci. Zostajesz ze swoimi racjami bez dania szansy na interferencje fal. Stawiasz swoj± „wiedzê” na pozycji jedynej prawdy. Zamykasz siê w okre¶lonych schematach my¶lowych. I sk±d pewno¶æ, ¿e masz racjê?

Pozwólmy kwitn±æ nawet chwastom, te¿ s± potrzebne i piêkne.  Mrugniêcie
Nie bierz wszystkiego, co napisa³am za bardzo do siebie, to raczej ogólna my¶l.

Pozdrawiam  U¶miech

Podpisujê siê pod tym tekstem , jeste¶my tu po to , aby zobaczyæ jak wygl±daj± do¶wiadczenia innych , jakie s± inne jako¶ci wiedzy , pogl±dy , - im mniej waro¶ciujemy tym wiêcej widzimy i przychodzi do Nas zamiast konflikt i walka -zrozumienie.
Dla mnie ten w±tek uznaje za zamkniêty.
pozdrawiam Laguna
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #117 : Marzec 11, 2009, 20:40:38 »

Cytat: Laguna
Dla mnie ten w±tek uznaje za zamkniêty.

Laguno, oczywi¶cie to Twoja decyzja i ¶wiête prawo.
Chcia³abym jedynie, niezale¿nie od tego dodaæ, ¿e mo¿e nie warto zbyt szybko i ostatecznie zamykaæ czegokolwiek, bo nigdy nie wiadomo, co za nastêpnym zakrêtem mo¿emy zobaczyæ. I mog± omin±æ nas przez to ciekawe do¶wiadczenia lub istotne informacje.
Ale to tak na marginesie.

Pozdrawiam  U¶miech

astro
Go¶æ
« Odpowiedz #118 : Marzec 11, 2009, 21:55:54 »

Astro przesadzasz z tym lekiem...

Lêk jest dezaprobat±, odrzuceniem lub kar±. Otwiera on drogê do manipulowania i kontroli nad nami. W lêku  utrzymuje nas mentalno¶æ spo³eczna.Poprostu takich mieli¶my nauczycieli.
Jako dziecko ba³em siê swoich rodziców, starszych kolegów, potem ba³em siê nauczycieli w szko³ach.Potem ba³em siê, ¿e rzuci mnie dziewczyna, potem ba³em siê ró¿nych gro¼nych i nadymanych w pracy szefów i dyrektorów.Podobn± listê, ka¿dy mo¿e napisaæ Sam. Bêdzie ona z pewno¶ci± bardzo d³uga.
Charakterystyczn± cech± lêków jest motywacja  przetrwania (istnienia).  Przeradza siê ona w niezliczonych  formach, pocz±wszy od walki, w³adzy, manipulacji, a z tytu³u tej samej motywacji inni zabijaj±.
Dla  istot, dla  których istnienie wynika z motywacji  (lêku)  nie ma problemu zabiæ milion, czy nawet 500 milionów innych istnieñ. Nie ma dla nich ¿adnego  problemu zniszczyæ ca³± przyrodê , naturê, zatruæ wszystkie jeziora i rzeki, zbudowaæ potê¿ne asena³y broni, po to, aby za pomoc± nich niszczyæ wszystko i wszystkich, aby osi±gaæ swoje w³asne cele wynikaj±ce z motywacji lêku.

Dla istot takich nie istnieje wogóle  pojêcie, ¿e nic nie mo¿e dziaæ siê czyim¶ kosztem.

Nie s± one w stanie nawet tego w pe³ni  sobie u¶wiadomiæ, poniewa¿ takie zrozumienie wynika tylko z mi³o¶ci, a mi³o¶æ to nic innego, tylko nieobecno¶æ lêku.
W tym momencie dajemy odpowied¼ na pytanie: co dzieje siê na tej planecie, co i kto jest tego przyczyn±. I nie tylko tu, ale i w innych  czaso-przestrzeniach.
Dajemy odpowied¼, dlatego, ¿e motywacja jest wci±¿ taka sama.

Z tych samych motywacji lêków - (przetrwania istnienia i dominacji)
zbudowano nawet piramidy w Egipcie, poniewa¿ cech± charakterystyczn± istot zdominowanych przez lêk jest przede wszystkim ochrona siebie (swojego istnienia, swojego sposobu dzia³ania,  my¶lenia i tworzenia).
Samo¶wiadomo¶æ nie oznacza intelektualnego zrozumienia prawdy, poniewa¿ intelekt jest zaanga¿owany  w ochronê swoich przekonañ o swoim istnieniu .W istocie ten wektor ( ¶wiadmo¶æ oparta na lêku, a nie na mi³o¶ci ) skierowany jest nie na zewn±trz lecz do wewn±trz.
  Wiêc zdominowan±  cech± ¶wiadmo¶ci (bytów), jako istniej±cych w rzeczywisto¶ci  pól energo-informacyjnych ogarniêtych lêkiem jest ich taki sposób  my¶lenia i dzia³ania,  jakby od tego wszystkiego zale¿a³o ca³e ich istnienie.
 Jednym s³owem istoty takie ( bez wzglêdu na to, czy s± to ludzie, istoty z Draco, czy jakiekolwiek inne byty  we wszech¶wiecie ) nie  posiadaj± one samo¶wiadomo¶ci,  ¿e jakikolwiek istniej±cy lêk jest tylko iluzj±, poniewa¿  nie mamy nic do stracenia i nic do zyskania. Posiadamy ju¿ bowiem w s z y s t k o  i  zosta³o to  zapewnione w doskona³ym  dziele stworzenia  wszech¶wiata.
 Oby¶my tylko wszyscy  mogli siê w porê  przebudziæ i zauwa¿yæ ten fakt.

A teraz daj sobie sama  ( je¶li chcesz)  odpowied¼ na pytanie, czy czy Astro przesadza z lêkiem.
Nie mam tu zamiaru  Ciebie, ani kogokolwiek  w niczym przekonywaæ.
Wychodzê tylko z bardzo prostego za³o¿enia, ¿e jeste¶my to po to, aby siê czego¶ od siebie nauczyæ.
Wiêc tylko powiem, pos³uchaj  co¶ kto¶ inny ma do powiedzenia, bo to siê w ¿yciu czasem przydaje, zw³aszcza gdy temat dotyczy wa¿nych, istotnych rzeczy  dla Nas wszystkich.

Poniewa¿ jest to mój ostatni post na tym forum, wiêc wypada mi tylko siê po¿egnaæ.
Astro.

« Ostatnia zmiana: Marzec 11, 2009, 22:04:28 wys³ane przez astro » Zapisane
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #119 : Marzec 11, 2009, 22:34:53 »

Cytat: Astro
Poniewa¿ jest to mój ostatni post na tym forum, wiêc wypada mi tylko siê po¿egnaæ.
Astro.

No nie, Astro, tylko bez po¿egnañ, proszê.  Smutny Chyba nie zamierzasz nas opu¶ciæ?  Co¶
Je¿eli, to przeze mnie, to pierwsza Ciê proszê o pozostanie.
Naprawdê jeste¶ tu potrzebny, Twój g³os wiele znaczy.
Masz piêkn± energiê i czyste intencje i to siê liczy.
A g³upim æwierkaniem ptaka nie przejmuj siê.

Pozdrawiam najserdeczniej jak tylko mo¿na.
I jeszcze raz proszê, zostañ z nami.
Thotal
Go¶æ
« Odpowiedz #120 : Marzec 11, 2009, 22:44:37 »

Astro,
nie uciekaj, wszyscy doskonale rozumiemy o czym piszesz, wa³kujemy ten temat od d³u¿szego czasu.
Iluzja EGO zmusza nas do podzia³ów, lêk jest tego efektem, walka ze strachem polega na "wy³±czeniu" emocji, pozbawieniu go  rangi za pomoc± nicnierobienia i cichej obserwacji.
Programy lêków mamy wszyscy powgrywane, to problem ca³ej cywilizacji i jak widzisz coraz wiêcej ludzi nabiera ¶wiadomo¶ci, coraz wiêcej ludzi budzi siê do odkrywania w sobie iluzorucznych postaw.
Tak na prawdê nie uczymy siê od kogo¶, tylko dziêki komu¶. Nauka polega na transformacji siebie, od siebie trzeba zacz±æ i na sobie poprzestaæ.

Pozdrawiam - Thotal U¶miech
Laguna__
Go¶æ
« Odpowiedz #121 : Marzec 12, 2009, 10:26:03 »

astro

PROSZÊ CIÊ ZOSTAÑ Z NAMI - uwielbiam czytaæ co piszesz. Jeste¶ tutaj potrzebny i to nie wiesz jak bardzo , ale jednocze¶nie szanuje Twoj± decyzjê.

pozdrawiam Laguna
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #122 : Marzec 12, 2009, 12:05:05 »

astro

PROSZÊ CIÊ ZOSTAÑ Z NAMI - uwielbiam czytaæ co piszesz. Jeste¶ tutaj potrzebny i to nie wiesz jak bardzo , ale jednocze¶nie szanuje Twoj± decyzjê.

pozdrawiam Laguna

Przylanczam sie do wypowiedzi  Laguny, zrobisz co Twoim zdaniem bedzie najlepsze dla Ciebie, ale milo ze jestes z nami. Twoj glos jest cenny.

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Marzec 12, 2009, 12:05:36 wys³ane przez Kiara » Zapisane
Enigma
Go¶æ
« Odpowiedz #123 : Marzec 13, 2009, 00:22:04 »

A ja napisze tak do Astro, bo by³o to pisane zdaje sie do mnie. Jesli juz pozbedziesz sie swoich lêków, wtedy zrozumiesz ze nie musisz nikogo poprawiaæ. I prosze nie obarczaj 'lêkami' innych uczestników tej rozmowy
ambro¿y
Go¶æ
« Odpowiedz #124 : Marzec 16, 2009, 23:28:06 »

Zapytaj wiec Ptaku  Petrasa i Ambrozego , skoro przyszlo Ci to do glowy. skoro to ma przejsc przez Ciebie dalej , sadzilam ze juz jestes poinformowana.

Kiara U¶miech U¶miech

....no i we¼ tu gdzie¶ cz³owieku wyjed¼ na powa¿ny odpoczynek, a ju¿ przywo³uj± Ciê do tablicy. Có¿, przygotowaæ siê trochê mi przysz³o. Parê wiêc cytatów  z roku 2007.

Kiara napisa³a:

(...)Samuel i Jezus to bracia, nie wazne jak kto uwaza, wazne ze interesy jednego brata nie musza byc interesami drugiego.
Wazne ze system wartosci jednego jest diametralnie rozny od drugiego.
Wazne ze Jezus zamknal dostep do portalu w piramidzie Cheopsa laczacego jadro Ziemi z nadprzestrzenia i nie przekazal Samuelowi sposobu jego otworzenia.
Zamknal to znaczy zabezpieczyl przed wejsciem osob niepowolanych.
Gdyby chcial udostepnic to Samuelowi nie bylo by potrzeby szukania mumi
i tworzenia skomplikowanych rytualow zobligowanych na kaprys czlowieka. (...)

i znowu Kiara:

(...)Kiedy cz³owiek otrzyma³ wiedzê i mo¿liwo¶ci jej u¿ywania, woln± wolê posiada³, Anunaki odesz³y do swojej przestrzeni, na Ziemiê przybywali tylko tacy, którzy byli dalszymi nauczycielami duchowymi, inspirowali swoj± wiedz±, cykl rozwoju w Kosmosie trwa³ i trwa, Ziemia jako planeta bra³a i bierze w nim udzia³.
S± trzy cykle rozwojowe g³ówne, ten jest trzeci i dobiega koñca.
Charakteryzuje siê tym, ¿e do¶wiadczamy wiedzy Lucyferycznej, wiedzy g³owy, natomiast wiedza mi³o¶ci, wiedza serca ma tylko 50% udzia³.
Dlatego mówimy o mi³o¶ci uwarunkowanej, ten proces siê powiêksza co pewien czas, gdy ludzko¶æ osi±ga jaki¶ etap i przekracza dawne ograniczenia, powiedzmy, dotycz±ce mi³o¶ci, na Ziemi pojawiaj± siê nauczyciele prekursorzy, którzy wprowadzaj± nowe elementy lub zwiêkszaj± mo¿liwo¶ci starych.
Takim nauczycielem by³ Jezus, bywaj± te¿ mniejsi, zawsze wprowadzaj± nowe.
Czy musi pojawiaæ siê w tym czasie "dobre i z³e". Tak, musi, bo cz³owiek masowo ma byæ pobudzany do wyborów: tego, co chce i tego, czego nie chce, im wiêksza trauma, tym wiêkszy skok w strone "dobrego", tym wiêksza wola i energia bycia lepszym.
Tylko tak potrafimy na razie reagowaæ, pobudza nas prze¿ycie rozpaczy, mówienie o niej to ma³y efekt. Rozpacz - jest ona dla nas stymulacj± zmiany, wybiciem w pozytyw.

Cdn.
http://www.cheops.fora.pl/hydepark-archiwum,15/nowa-era,802-200.html

Kiara:

Niestety, ka¿dy musi swojego "lucyfera" sam potraktowaæ mi³o¶ci±, co wyhodujemy, to mamy.
Wiesz, p³eæ odmienn± nale¿y g³askaæ, czasami to im wystarczy (to jak by¶ zapomnia³a o podlewaniu).

Wiesz Ptaku ja bym ta lucyferyczna posadzila na wiosne w ogrodku i miloscia podlewala, po co ma sie po ciemku w sjfie dusic, a tak to moze z niej cos dobrego wyrosnie?

Ptak napisa³:

Tak, Koliberek chce mi znacznie wiêcej grz±dek wynaj±æ, wiêc miejsca starczy, mogê las lucyferyczny zasadziæ! Ale na Twoj± odpowiedzialno¶æ Kiaro, bo ja nie mam wprawy do zabawy z diab³ami i przerabiania ich na anio³ów. (...)

Kiara :

Leszko,Energie "syntetyczne" stworzone przez energie wcielone na wzor i podobienstwo siebie, czyli swojej niedoskonalosci, posiadaja serca w ciele ludzkim.
Bedac wcielone ucza sie uczuc, wpisuja ta wiedze w siebie jak bardziej rozwiniety program.
Energie Stworzone przez Stworce , posiadaja serca , Serca Duszy w ktorych jest pelna wiedza milosci Boskiej, czego wlasnie nie posiadaja te "syntetyczne" na tym polega cala roznica miedzy nimi w tej kwestji. (...)

...

Jest tego oczywi¶cie wiêcej i precyzyjniej, min, ¿e Samuel to lucyferyczna energia, ale na dzisiaj starczy tych przypisów.

A po co ja to?

Otó¿, Kiaro, a raczej siostrzyczko  Ma³gosiu Droga, jestem powa¿nie zaniepokojona. Ufno¶æ Twoja jest, jak widaæ bezgraniczna.  W swojej intencji chcesz jak najlepiej, ale informacje, które otrzymujesz s± czêsto niespójne. Laguna te¿ nie¼le wyprowadzi³a Ciê w pole. A i Ptak wykrêca siê sianem, ¿e niby nic nie wie o spotkaniu z Petrasem.

Ptaku, nie b±d¼ taki skromny. A kto siê tu na forum, niemal¿e wstêpnie umawia³? Wzajemno¶ci serdeczne i awanse, a i karesy prawie ¿e ju¿, to sk±d siê zaczê³y? No, bo nie z Honolulu. Ale je¶li Petras jest, jak twierdzi, ³ysy i pulchniutki, to ja chêtnie, skoro o mnie siê  ju¿ wspomina....

A ¿e nic mi nie wiadomo o grupie, jak± mia³by rzekomo organizowaæ w Gdañsku Petras, zatem  Ma³gosiu, do³±cz do nas i stworzymy super grupê i Twoje s³owo siê przynajmiej urzeczywistni. Bacz±c za¶, na nasz szlachetny sk³ad, bêdzie to grupa pod mocnym wezwaniem. U¶miech Poza tym na miejscu sprawdzisz co i jak, a nie co Ci tam kto¶ z przestrzeni jakowej¶, czy naprzestrzeni zapoda³. Je¶li chodzi o mê¿czyznê zw³aszcza, to ja wolê byæ jak ¦w. Tomasz. Przy okazji gdzie i niegdzie dotknê sobie, by siê upewniæ w najprzyjemniejszy z mo¿liwych sposobów.... Z³y Mrugniêcie U¶miech
« Ostatnia zmiana: Marzec 17, 2009, 01:16:15 wys³ane przez ambro¿y » Zapisane
Strony: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 11 12 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: