Dariusz
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #25 : Marzec 05, 2009, 21:09:30 » |
|
Gratulujê Ci awansu, Petrasie. Co do plagiatów, to miano najbardziej widzê przy swojej osobie. Tyle wklejek ile ja uczyni³em, nikt chyba na tym forum nie pope³ni³. Wiêc nie przejmuj siê takimi tekstami.
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #26 : Marzec 05, 2009, 22:16:52 » |
|
Nie oskarzalam nikogo o zaden plagiat, to po pierwsze, mowilam o intecjach bardziej , lub mniej jawnie przekazywanych w tresciach, to po drugie. Nie napisalam tekstu bezpodstawnie, to po trzecie , jezeli kobieta informujaca mnie o ( ze tak powiem tworzeniu tej zbiorowosci) wyrazi zgode na ujawnienu informacji zrobie to Pertas. Jednak czy naprawde o to Ci chodzi? Ptaszku mily , doswiadczenie z nadstawianiem "ptasiego kuprka" za malo znanego faceta , juz masz za soba. Czy nie wyciagasz wnioskow? Wiesz ze nie pisze rzeczy nieprawdziwych, nie chodzi mi o oskarzanie kogokolwiek o cokolwiek. Dla mnie istotnoscia sa prawosc postepowania w kazdej sytuacji. A szczegolnie w tej w ktorej znajdujemy sie obecnie jako Ludzkosc. Kiara
|
|
|
|
|
|
|
Micha³
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #27 : Marzec 05, 2009, 22:38:32 » |
|
skoro wyja¶nione zosta³y spory, mo¿na powróciæ do meritum topica - o co serdecznie z tego miejsca apelujê
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #28 : Marzec 05, 2009, 22:57:00 » |
|
Kiaro, w³a¶nie prawo¶æ, na któr± powo³ujesz siê, narzuca prawe postêpowanie. Czy prawo¶ci± jest uczynienie publicznego zarzutu i to tak powa¿nego, opieraj±c siê jedynie na zdaniu jakiej¶ kobiety, której zabrak³o odwagi do samodzielnego wypowiedzenia siê? Uczciwie by³oby przedstawiæ rzeczywiste dowody na poparcie g³oszonych tez. I to nie ogl±daj±c siê na nikogo. Inaczej bêdzie to zwyk³e pomówienie, a chyba nie o to chodzi. Poza tym insynuacja o rzekomym nadstawianiu przeze mnie „ptasiego kuperka za ma³o znanego faceta” jest wrêcz niesmaczna. Na czym opierasz to twierdzenie? ¯e staram siê byæ obiektywna i proszê o dowody? Ju¿ kiedy¶ zada³a¶ na ca³y ¶wiat swoje s³ynne pytanie, pamiêtasz? Czy nie wyci±gasz wniosków?
Micha³, nic nie zosta³o jeszcze wyja¶nione, mam jednak nadziejê, ¿e bêdzie.
|
|
|
|
|
|
|
Micha³
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #29 : Marzec 06, 2009, 00:13:15 » |
|
Micha³, nic nie zosta³o jeszcze wyja¶nione, mam jednak nadziejê, ¿e bêdzie.
o ile ich dyskusjê pozostan± w zgodzie z za³o¿eniami tematu - proszê bardzo..
|
|
|
|
|
|
|
zigrin
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #30 : Marzec 06, 2009, 00:43:45 » |
|
Wyluzujcie troszkê kochani... Wracaj±c do tematu - Bóg jest mi³o¶ci±...
|
|
|
|
|
|
|
PHIRIOORI
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #31 : Marzec 06, 2009, 08:11:37 » |
|
Wyluzujcie troszkê kochani... U¶miech Wracaj±c do tematu - Bóg jest mi³o¶ci±.. To ja Dziêkujê za takie jej wyra¿anie. Dzi¶ takie mnie ataki spotka³y ¿e nie da³o siê spaæ. Ktos sie raczej tu posluguje opcj± 'mi³o¶ci' jako narzêdziem do ¿onglowania energi± i realizacji spraw, które nie wspó³graj± z jej potocznym odczuwaniem. Jest jeszcze jedna rzecz. Czasami tañcze takie ró¿ne etniczne tañce. Z ca³ego ¶wiata: Greckie, Wêgierskie, ¿ydowskie, Polskie rózne, i sam niepamiêtam. Ogólnie s± to tañce tañczone w krêgu. a Kr±g to w innym jezyku HORA. Równie¿ Godzina, a God te¿ znaczy bóg. Wiec to jest raczej s³owo okreslajace/nazywajace Cykl czasu -A Wiêkszo¶æ mentalnie pompuje wyobra¿enie osoby. A do tego jeszcze je dokleja to temu - to owemu. najlepiej jeszcze z jakim¶ wizerunkiem nieciekawym. To niezorozumienie jest szkodliwe
|
|
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 22, 2011, 15:44:32 wys³ane przez PHIRIOORI »
|
|
|
|
|
Petras
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #32 : Marzec 06, 2009, 09:51:05 » |
|
Mi³o¶æ Pamiêtaj Kiara tylko by o ile bedzie w wyja¶nieniu - by znowu nie by³o plagiatu, pomówieñ i (intencji) W wikipedi podane jest nazwisko za³ozyciela antrowizu. Podane jest tez ¿e ten cz³owiek go rozwi±za³. Wiêc rozumiem, ¿e podasz mi niezbity dowód, ¿e ten cz³owiek znowu rozpocz±³ dzia³alno¶æ. Jasno powiedzia³em, ¿e po rozwi±zaniu antrowizu ja na ¿adnym spotkaniu pod tym szyldem nie uczestniczy³em Je¿eli twórc± za¶ oka¿e sie kto¶ inny podasz inne nazwisko tzn, ¿e kto¶ pod szyldem antrowizu dokonuje fa³szu czy te¿ ró¿nych dziwnych rzeczy to niech ta kobieta poda go na policjê za nielegalne dzia³anie jak sama twierdzisz dzia³a nielegalnie Ja w takich spotkaniach nigdy nie uczestniczy³em .Je¿eli jest inaczej prosze o dowód. Poniewa¿ mówie prawdê moge nawet na policji podaæ mniejsce swojego pobytu w czasie odbywania sie tych tajnych spotkañMogê bo wiem ¿e mnie tam nie by³o. Wiêc prosze ostro¿nie z oskar¿eniem Przemy¶lenia swoje co do moich intencji prosze zachowaj dla siebie bo to jest twój os±d, z którym ja sie niezgadzam jest dla mnie obra¿aj±cy zreszt± chyba nie tylko mnie W sposób, który mnie zaatakowa³±s mozna zaatakowaæ ka¿degoBez dowodów nazywa sie to oszczerstem. Rzeczywi¶cie jet prawe postêpowanie Wiêc wyluzuj troche jak pisze zigrin
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 06, 2009, 10:32:03 wys³ane przez Petras »
|
|
|
|
|
ambro¿y
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #33 : Marzec 06, 2009, 09:53:28 » |
|
Firio Mi³y!...jak¿e niedaleko od godziny do gadziny
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 06, 2009, 09:55:17 wys³ane przez ambro¿y »
|
|
|
|
|
Petras
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #34 : Marzec 06, 2009, 09:56:48 » |
|
Tia jak to mi³o kiedy prawy obrzuca b³otenm I kto¶ musi udowadniaæ, ¿e nie jest wielb³adem A wracaj±c do mi³o¶ci to jak kogo kto kocha By siê przebudziæ, codziennie przypominaj sobie kim jeste¶. £±cz siê z Ca³o¶ci±, ze Wszech¶wiatem, stapiaj siê z nim w jedno. Odczuj energiê, która Wszech¶wiat wype³nia i nasyæ j± rado¶ci±. Przeniknij swoj± ¶wiadomo¶ci± Wszech¶wiat, Ziemiê, przyrodê i wlej w nie czyst± rado¶æ, jakby¶ zape³nia³a dzban krystalicznie czyst± wod±. Przejrzyj siê w tym dzbanie i zobacz w nim swoj± u¶miechniêta twarz i niech Twój u¶miech wype³ni ca³y Wszech¶wiat. Przytul Wszech¶wiat, jak ma³e dziecko, które potrzebuje opieki i stañ siê z nim jednym. Twój spokój jest jego spokojem, Twoja rado¶æ jego rado¶ci± No i jest o mi³o¶ci P.S Intencje - przekaz informacji
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 06, 2009, 10:02:40 wys³ane przez Petras »
|
|
|
|
|
Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #35 : Marzec 06, 2009, 10:23:32 » |
|
Petras wyluzuj , wycisz sie prosze, wiesz doskonale jak dzialaja prawa uniwersalne. Co zasiales to zbierzesz, daj czasowi zadzialac. Jezeli zasiales piekno zbierzesz piekno, jezeli zasiales falsz wroci do Ciebie ze zdwojona sila. Ja tez otrzymam wlasne zbiory, nie ma obawy. Stawiam na madrosc Stworcy Wszechrzeczy,Jego sie nie da oklamac pieknymi slowami niosacymi cos innego.Energia w nich zawarta pokazuje zawsze swoja nature. Obecny czas jest przyspieszony dlugo nie bedziemy czekac. Kiara ps. Przekaz informacji , to jedno , a intecje tego przekazu to drugie. Wszystko zawsze posiada intecje dzialania. Taka jest natura rzeczy.
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 06, 2009, 10:26:11 wys³ane przez Kiara »
|
|
|
|
|
Petras
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #36 : Marzec 06, 2009, 10:39:46 » |
|
wiesz doskonale jak dzialaja prawa uniwersalne. Co zasiales to zbierzesz, daj czasowi zadzialac. Jezeli zasiales piekno zbierzesz piekno, jezeli zasiales falsz wroci do Ciebie ze zdwojona sila. Ja tez otrzymam wlasne zbiory, nie ma obawy Z tym co tu jest napisane zgadzam siê w 100% ma³o ¿e w 100% to w 200% Wiem jak dzia³aj± prawa uniwersalne bardzo dok³adnie PRAWO ODBICIA Drugi cz³owiek jest nam potrzebny bo to co w nim widzimy tak naprawde jest w nas To co mnie w nim dra¿ni jest we mnie musze na to zwróciæ uwage -zneutralizowaæ Gdy masz wiedzê – u¶wiadomisz sobie, ¿e drugi cz³owiek jest Ci niezbêdny. Jest cz±stk± Ciebie. To, co przejawiasz Ty i On po³±cz w Ca³o¶æ, dodawaj, to, co Ty wiesz, do tego, co On wie. Stopcie siê w jedno w codziennych czynno¶ciach, uzupe³niajcie siê, wspierajcie. Patrz na to, co Was ³±czy, a nie na to, co dzieli. Zgodna wspó³praca z drugim cz³owiekiem, daje ogromn± rado¶æ, gdy obydwoje sk³adacie swoj± wiedzê, do¶wiadczenie i umiejêtno¶ci, bez ogl±dania siê na to, jakie uzyskacie korzy¶ci. Zgodna wspó³praca jest krokiem do do¶wiadczenia jedno¶ci z drugim cz³owiekiem. Nie ma tu miejsca na: moje, twoje – jest wspólne. A to, co razem tworzycie s³u¿y innym. Taki jest sens rozwoju cz³owieka. Petras wyluzuj , wycisz sie prosze, Ja wyluzowa³em choæ chyba podobne s³owa skierowa³ inkwizytor do cz³owiek na stosie, który wcze¶niej podpali³ intencje - przekaz informacji pozdrawiam
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 06, 2009, 10:50:13 wys³ane przez Petras »
|
|
|
|
|
Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #37 : Marzec 06, 2009, 11:42:19 » |
|
Ja jestem swiadomoscia indywidualna zawsze pracuje na moj "rachunek" co nie znaczy iz moimi doswiadczeniami i wiedza nie wzbogacam wszechswiata, tak sie dzieje. Jednak zeby ktos mogl osiagnac to co ja musi przejsc taki sam cykl doswiadczen osobiscie, w taki sposob buduje sie wiedze , oraz osobisty rozwojJa nie jestem , nie bylam i nie bede swiadomoscia zbiorowa, taka jest moja niepodwazalna wola. Ja nie jestem i nie bede z nikim polaczaona w calosc, z nikim nie bede sie stapiala w jedno , taka jest moja wola niepodwazalna. Wiedza natomiast powinna byc udostepniona wszystkim i tak sie dzieje. Pozdrawiam. Kiara
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 06, 2009, 11:43:43 wys³ane przez Kiara »
|
|
|
|
|
Micha³
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #38 : Marzec 06, 2009, 12:30:40 » |
|
moi drodzy, ile razy muszê powtórzyæ: "wracamy do tematu"
przenie¶cie dyskusjê na PW, inaczej...
1) zamknê temat by co niektórzy zrozumieli m± pro¶bê umieszczon± pogrubion± czcionk± powy¿ej...
2) wykasujê posty
...wybór nale¿y do was.
|
|
|
|
|
|
|
Laguna__
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #39 : Marzec 06, 2009, 15:41:43 » |
|
Witam serdecznie Panstwa
Przeczyta³am pobierznie dyskusjê jaka wywi±za³a siê miedzy forumowiczami i zapowidam ,¿e opisze moje w³asne do¶wiadczenia w tej kwestii , ale nie w kategoriach za i przeciw , ale w kategoriach mojego w³asnego do¶wiadczenia - bez oceny , ale z zachowaniem odczuæ. Kobieta o której mówi Kiara to Ja we w³asnej osobie. Nie chce i nie bêde atakowac tu Petrasa bo nie mam powodu , poniewa¿ nic z³ego mnie nie spotka³o - opisze jedynie moje w³asne do¶wiadczenia , jestem na takim etapie rozwoju , kiedy do¶wiadczenie trakuje jako swój indywidualny rozwój w dos³ownym tego s³owa znaczeniu . Nie traktujmy tej dyskusji jako udowadniania za i przeciw . Opisze Panstwu moje do¶wiadczenia i nie ma dla mnie znaczenia czy zostanê poparta czy te¿ nie , trakuje to neutralnie .
My¶lê ,¿e dzi¶ powinnam jeszcze znale¶æ chwile czasu , aby napisaæ post , jednak w chwili obecnej dysponuje ma³a ilo¶ci± czasu , chcia³abym jednak zapowiedzieæ mojego posta i to co zamierzam w nim przekazaæ . pozdrawiam Laguna
Pisanie ,¿e Antrovis zakoñczy³ swoj± dzia³alno¶æ w ogóle nie ma sensu bo to nie chodzi o jak±¶ legalna dzia³alno¶æ , dziwne ,¿e nagle sta³o siê tak wa¿ne Petras..
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 06, 2009, 20:41:56 wys³ane przez Laguna__ »
|
|
|
|
|
Laguna__
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #40 : Marzec 06, 2009, 16:05:57 » |
|
Mi³o¶æ Pamiêtaj Kiara tylko by o ile bedzie w wyja¶nieniu - by znowu nie by³o plagiatu, pomówieñ i (intencji) W wikipedi podane jest nazwisko za³ozyciela antrowizu. Podane jest tez ¿e ten cz³owiek go rozwi±za³. Wiêc rozumiem, ¿e podasz mi niezbity dowód, ¿e ten cz³owiek znowu rozpocz±³ dzia³alno¶æ. Jasno powiedzia³em, ¿e po rozwi±zaniu antrowizu ja na ¿adnym spotkaniu pod tym szyldem nie uczestniczy³em Je¿eli twórc± za¶ oka¿e sie kto¶ inny podasz inne nazwisko tzn, ¿e kto¶ pod szyldem antrowizu dokonuje fa³szu czy te¿ ró¿nych dziwnych rzeczy to niech ta kobieta poda go na policjê za nielegalne dzia³anie jak sama twierdzisz dzia³a nielegalnie Ja w takich spotkaniach nigdy nie uczestniczy³em .Je¿eli jest inaczej prosze o dowód. Poniewa¿ mówie prawdê moge nawet na policji podaæ mniejsce swojego pobytu w czasie odbywania sie tych tajnych spotkañMogê bo wiem ¿e mnie tam nie by³o. Wiêc prosze ostro¿nie z oskar¿eniem Przemy¶lenia swoje co do moich intencji prosze zachowaj dla siebie bo to jest twój os±d, z którym ja sie niezgadzam jest dla mnie obra¿aj±cy zreszt± chyba nie tylko mnie W sposób, który mnie zaatakowa³±s mozna zaatakowaæ ka¿degoBez dowodów nazywa sie to oszczerstem. Rzeczywi¶cie jet prawe postêpowanie Wiêc wyluzuj troche jak pisze zigrin Witaj Petras
A jednak kody maj± na Ciebie wp³yw , jednak je masz - zaczynamy dzieliæ wiedze Petras?? ROZWÓJ INDYWIDUALNY TO WOLNO¦Æ WOLNO¦Æ TO BRAK DZIELENIA - WIEDZA JEST JEDNA tylko od Nas indywidualnie zale¿y czy j± kierunkujemy czy traktujemy w kategoriach ca³o¶ci .My¶lê ,¿e Ty obra³e¶ ¶cis³y kierunek , ale to Twoja indywidualna sprawa i nie poddaje tego ocenie .Straci³e¶ wed³ug mnie czujno¶c o jak± tak bardzo dbasz, bo za³aczy³y siê kody , od jakich my¶la³e¶ ,¿e jeste¶ wolny - przeanalizuj to jeszcze raz Petras wyci±gnij swoje wnioski , bo nikt za Ciebie tego nie zrobi .To co ja wiem od Ciebie samego powoduje ,¿e mogê stwierdziæ i¿ wypierasz siê swoich w³asnych ideologii duchowych i nie tylko , ale to Twoje do¶wiadczenie ¿ycze Ci jedynie wyci±gniêcia w³a¶ciwych wniosków , które przynios± Tobie zrozumienie samego siebie .
pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
zigrin
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #41 : Marzec 06, 2009, 18:25:57 » |
|
"Naj¶mieszniejsze" jest to, ¿e mimo wszystko... ca³y czas trzymamy siê tematu…
Mi³o¶æ cz³owiecza ma wiele rodzajów. Wszystko zale¿y od dominuj±cych w danym momencie emocji, uczuæ i wiedzy. Emocje najszybciej siê uwalniaj± w momencie zagro¿enia ego. Wibracja mi³o¶ci zdaje siê czasami zmieniaæ formê, a nawet przybieraæ przeciwn±, ale to tylko z³udzenie i nasz Matrix. Bardzo ³atwo wtedy ulegn±æ zniewoleniu emocjonalnemu, prowadz±cemu niechc±cy do ura¿enia czyjego¶ ego, b±d¼ celowego zaatakowania, a nawet niesprawiedliwego skrzywdzenia…
PS. Faktycznie ostatnio panuj± jakie¶ z³e energie, mi ju¿ kilka nocy trudno zasn±æ i czêsto siê budzê. Za dnia te¿ co¶ wiruje...
|
|
|
|
|
|
|
astro
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #42 : Marzec 06, 2009, 19:03:25 » |
|
PS. Faktycznie ostatnio panuj± jakie¶ z³e energie, mi ju¿ kilka nocy trudno zasn±æ i czêsto siê budzê. Za dnia te¿ co¶ wiruje...
Nie istniej± ''z³e'' lub ''dobre'' energie.Wszech¶wiat jest neutralny , a nie zdualizowany. Wszystko czego do¶wiadczamy na zewn±trz tego ''¶wiata'' jest tylko wynikiem w³asnych iluzji i projekcji. Nie jest kwesti± ocen, czy os±dów warto¶ciuj±cych co jest czym, lecz kwesti± jest odnalezienie w³asnych przyczyn, które wywo³uj± taki lub inny stan rzeczy. Po oddnalezieniu, uzmys³owieniu sobie przyczyn, nale¿y dokonaæ ich integracji. Piszesz cytujê : ''faktycznie panuj± jakie¶ ''z³e'' energie...'' Tak w³a¶nie wygl±da ta iluzja - oto ja tworzê swoj± rzeczywisto¶æ, uwa¿aj±c, ¿e istniej± jakie¶ ''z³e'' energie.Twoje przekonanie Twoja pod¶wiadomo¶æ uznaje za absolutn± prawdê. Skoro uwa¿asz, ¿e istniej±, to istniej±. Lecz ten projekt, jak ka¿dy projekt powraca do jego projektodawcy zawê¿aj±c lub rozja¶niaj±c mu obraz widzenia ¶wiata. Czyli jak my¶lisz, tak masz. Oto ''lustro'', czyli wirtualny wszech¶wiat, lub inaczej - w³asna projekcja. Osobi¶cie nie do¶wiadczam ¿adnych ''z³ych'' energii, poniewa¿ wiem, ¿e takie energie w obiektywnej rzeczywisto¶ci nie istniej±.Poprostu ich nie ma!
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 06, 2009, 19:18:30 wys³ane przez astro »
|
|
|
|
|
PHIRIOORI
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #43 : Marzec 06, 2009, 19:55:17 » |
|
wracaj±c do mojego poprzedniego posta s³ownego oraz skojarzeñ/podpuszczeñ ambro¿ego: zgodno¶æ
A z tego co juz opisano w ksi±¿kach, te wspomniane gadzie cywilizacje tworzy³y kiedy¶ cia³a Cz³owieka ziemskiego. Kazdy ma ten zwierzêcy element w sobie i zwierzec± czê¶æ cia³a. Niestety ale trzeba siê z tym Bez wstydu pogodziæ po prostu.
* Moim zdaniem by³y to inne manifestacje zwierzêce. Bardziej zwiazane ze ssakami, ale to zalezy do którego momentu ewolucji siê odnosciæ.
I wspieraæ siê, by ewent. mo¿liwo¶ci wspomnianego organu s³u¿y³y tworzeniu Piêkna i Dobrego ¿ycia po prostu.
|
|
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 22, 2011, 15:48:14 wys³ane przez PHIRIOORI »
|
|
|
|
|
ptak
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #44 : Marzec 06, 2009, 19:58:59 » |
|
Nie bardzo rozumiem, o co w tej sprzeczce chodzi. Usystematyzujmy zatem.
Petras stawia na wspó³pracê cz³owieka z cz³owiekiem, na dzielenie siê wiedz± ku po¿ytkowi ogó³u. Kiara, (przynajmniej tak mi siê wydaje), poczu³a zagro¿enie rozwoju indywidualnego. Nie wiem, sk±d takie odczucie. Przecie¿ nigdzie nie by³o wzmianki o przejmowaniu cudzej ¶wiadomo¶ci. Dzielenie siê wiedz±, to nie zaw³aszczanie kim¶. Przecie¿ wszyscy dzielimy siê sob±. Czy przez to ubywa nam czegokolwiek? Jest wrêcz przeciwnie, wzbogacamy siê o wiedzê wynik³± z cudzych do¶wiadczeñ. Nie musimy przez to powtarzaæ b³êdów, bo mamy ju¿ przez innych wypracowane optymalne rozwi±zania. Oczywi¶cie, nie musimy korzystaæ z cudzego dorobku, mo¿emy b³±dziæ i odczuwaæ to na w³asnej skórze, tylko, po co? Czy mamy doprowadziæ, jak niektóre byty do rozpadu w³asnej duszy? Korzystanie z rozumu raczej nie szkodzi.
Nie wiem te¿ Kiaro, co konkretnie zarzucasz Antrovisowi. Organizacja ta wnios³a pewien wk³ad w rozwój wiedzy, opieraj±c siê na indywidualnym dorobku jej cz³onków oraz na wzajemnej wspó³pracy w intencji poszerzania wiedzy. Czy gdziekolwiek by³a mowa o budowaniu ¶wiadomo¶ci zbiorowej? Wprawdzie, nie nale¿a³am do Antrovisu, ale trochê otar³am siê jego dorobek. I raczej oceniam to, jako budowanie wolno¶ci cz³owieka, wolno¶ci od jakiegokolwiek zniewolenia, nawet od Boga, jakiego narzucaj± nam religie.
Dlaczego Kiaro uaktywni³ siê u Ciebie strach, który wyrazi³ siê atakiem? Agresja zawsze jest pochodn± strachu, nawet nie u¶wiadamianego. Jakie kody da³y o sobie znaæ? Laguno, nie rozumiem co konkretnie zarzucasz Petrasowi. Mog³aby¶, to jako¶ ja¶niej sformu³owaæ? Bo z Twojej wypowiedzi nic nie wynika.
I du¿a pro¶ba do Micha³a. Pozwól, na swobodn± dyskusjê, bez zbêdnej ingerencji, bo wbrew pozorom chodzi tu o co¶ wa¿nego. To, do czego mo¿emy doj¶æ przy odrobinie dobrej woli, wiele mo¿e niektórym daæ. Nie nale¿y skupiaæ siê tylko na zewnêtrznej formie, tre¶æ tkwi g³êbiej i najczê¶ciej wyra¿ana jest nie wprost. Poza tym dyskusja ta jest jak najbardziej zgodna z tematem i nie s±dzê, by przekroczy³a dopuszczalne ramy. Dziêkujê Michale za zrozumienie naszych oczekiwañ.
Z pozdrowieniami Ptak
|
|
|
|
|
|
|
|
Laguna__
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #46 : Marzec 06, 2009, 21:11:22 » |
|
Cytat: ptak Marzec 06, 2009, 19:58:59
Laguno, nie rozumiem co konkretnie zarzucasz Petrasowi. Mog³aby¶, to jako¶ ja¶niej sformu³owaæ? Bo z Twojej wypowiedzi nic nie wynika.
Witaj Ptak
Napisa³am dzis bardzo ogólnikowo, poniewa¿ nie dysponuje czasem , ale napisze swoje w³asne do¶wiadczenia jakie mia³am w otarciu sie o wiedze Antovis , ale o wiedze nie mam na my¶li cz³owieka , bo jednostka nie ma tu ¿adnego znaczenia . To, ¿e kto¶ kroczy³ tak± czy inn± drog± to jego indywidualna sprawa , wiedza jest wszedzie i w ka¿dym z Nas . Zreszt± je¶li chodzi o sam± organizacje to sporo przeczyta³am w internecie , ale nigdy nie by³am na ¿adnym spotkaniu , mia³am zetkniêcie z t± wiedz± , ale nie w kategoriach spotkañ , szkoleñ - bo wtedy kiedy funkcjonowa³a ta organizacja nie wiedzia³am nawet, ze takowa istnieje. Zreszt± wiedze jak± reprezentowa³ Antrovis uwa¿am za wiedzê na wysokim poziomie inaczej nie korzysta³±bym z niej do dzi¶ a robie to , chodzi bardziej o moje wnioski jakie mam , ale to tylko moje indywidualne odbiory , które opisze w momencie kiedy bêde bardziej dyspozycyjna ni¿ dzi¶ , st±d proszê wybaczyæ moje pobierznie sformu³owane posty. pozdrawiam
Wiedza jest jedno¶ci± , tylko ka¿dy mo¿e korzystaæ z niej wedle swoich przekonañ , swoich intencji . a czasem nawet ce³ow - tak siê dzieje na ca³ym ¶wiecie i tak bêdzie zawsze .... Myslê ,¿e k³otnie personalne s± mimo wszystko tu nie na miejscu , bo przedmiotem tego jest wiedza , a ona jest nie do podwa¿enia jedynie intencje mog± byæ i cele ró¿ne , ale ka¿dy z Nas ma na to wplyw tylko indywidualnie , mo¿e co¶ przyj±æ b±d¿ odrzuciæ .
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 06, 2009, 21:38:40 wys³ane przez Laguna__ »
|
|
|
|
|
Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #47 : Marzec 06, 2009, 21:22:18 » |
|
Ptaszku mily nie wyciagaj wnioskow zbyt szybko, byc moze dojda jeszcze inne osoby , ktore opowiedza jaki jest ukryty cel werbowania kobiet ( mysle ze nie tylko kobiet) przez "nie istniejacy Antrowis", a istniejacych bylych czlonkow. Dzielenie sie wiedza jest ok , inne dzielenia sie soba z syntetycznymi bytam,powinno byc swiadome.Czyli powiedziane przew wcieleniem osoby do grupy ktorea przyjela taka role. Ja nie mam prawa miec zadnych pretesji do doroslych ludzi o to, i nie mam, nie bylo we mnie ni strachu , ni agresji w strone Petrasa. Jednak powtarza jeszcze raz, moim obowiazkiem jest informowanie nieswiadomych ludzi o roznych zagrozeniach.Przyjecie nieswiadome takiego "goscia" jest zagrozeniem takim samym dla czlowieka jak opetanie, bo wyprosic jest go bardzo trudno, a swiadomosc Czlowieka zepchnieta staje sie do roli istnienia fizycznego nie pelnego zycia. Gdybym nie podzielila sie moja wiedza z innymi , ja poniosla bym odpowiedzialnosc za tajenie jej. Owe prawa uniwewrsalne mnie rowniez dotycza.Kazdy kto chce moze sobie taki byt przyjmowac, i zostac dla niego niewolnikiem, jego wola. Jednak chodzi o to by byla to absolutnie swiadoma wola.Kiara ps. Ptaszku "ptasi kuperek" nie byl zadna zlosliwoscia, tylko pieszczotliwym zdrobniemniem. Jezeli Cie to urazilo przepraszam.
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 06, 2009, 21:52:14 wys³ane przez Kiara »
|
|
|
|
|
arteq
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #48 : Marzec 06, 2009, 21:27:12 » |
|
W³a¶nie, zgadzam siê z Kiar± - precz od kobiet. Je¿eli ju¿ kto¶ mo¿e werbowaæ i ewentualnie opêtywaæ kobiety to tylko niejacy mysliciele... ups, nie werbowaæ tylko udzielaæ natchnienia i nie opêtywaæ tylko oczywi¶cie przekazywaæ wspania³± wiedzê...
|
|
|
|
|
|
|
Andaren
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #49 : Marzec 06, 2009, 21:32:53 » |
|
Petrasie szkoda energii na to. Kiara zawsze "atakuje" gdy nie odpowiada jej to bo przecie¿ my¶liciele to prawdziwe autorytety. Ale rzecz le¿y w tym aby¶my brali prawdê za autorytet a nie ludzi. Tak¿e apelujê do Ciebie Petrasie nie tocz dysputy z kim¶ kto nie potrafi jej prowadziæ. ¯yczê wszystkim mi³ej nocy. EDIT: Niestety Wampiryzm energetyczny na tym forum to powszechne zjawisko.
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 06, 2009, 21:37:43 wys³ane przez Andaren »
|
|
|
|
|
|