Dariusz
Gość
|
 |
« Odpowiedz #25 : Marzec 05, 2009, 21:09:30 » |
|
GratulujĂŞ Ci awansu, Petrasie. Co do plagiatĂłw, to miano najbardziej widzĂŞ przy swojej osobie. Tyle wklejek ile ja uczyniÂłem, nikt chyba na tym forum nie popeÂłniÂł. WiĂŞc nie przejmuj siĂŞ takimi tekstami.
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #26 : Marzec 05, 2009, 22:16:52 » |
|
Nie oskarzalam nikogo o zaden plagiat, to po pierwsze, mowilam o intecjach bardziej , lub mniej jawnie przekazywanych w tresciach, to po drugie. Nie napisalam tekstu bezpodstawnie, to po trzecie , jezeli kobieta informujaca mnie o ( ze tak powiem tworzeniu tej zbiorowosci) wyrazi zgode na ujawnienu informacji zrobie to Pertas. Jednak czy naprawde o to Ci chodzi? Ptaszku mily , doswiadczenie z nadstawianiem "ptasiego kuprka" za malo znanego faceta , juz masz za soba. Czy nie wyciagasz wnioskow? Wiesz ze nie pisze rzeczy nieprawdziwych, nie chodzi mi o oskarzanie kogokolwiek o cokolwiek. Dla mnie istotnoscia sa prawosc postepowania w kazdej sytuacji. A szczegolnie w tej w ktorej znajdujemy sie obecnie jako Ludzkosc. Kiara 
|
|
|
|
|
|
|
MichaÂł
Gość
|
 |
« Odpowiedz #27 : Marzec 05, 2009, 22:38:32 » |
|
skoro wyjaÂśnione zostaÂły spory, moÂżna powrĂłciĂŚ do meritum topica - o co serdecznie z tego miejsca apelujĂŞ 
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #28 : Marzec 05, 2009, 22:57:00 » |
|
Kiaro, wÂłaÂśnie prawoœÌ, na ktĂłrÂą powoÂłujesz siĂŞ, narzuca prawe postĂŞpowanie. Czy prawoÂściÂą jest uczynienie publicznego zarzutu i to tak powaÂżnego, opierajÂąc siĂŞ jedynie na zdaniu jakiejÂś kobiety, ktĂłrej zabrakÂło odwagi do samodzielnego wypowiedzenia siĂŞ? Uczciwie byÂłoby przedstawiĂŚ rzeczywiste dowody na poparcie gÂłoszonych tez. I to nie oglÂądajÂąc siĂŞ na nikogo. Inaczej bĂŞdzie to zwykÂłe pomĂłwienie, a chyba nie o to chodzi. Poza tym insynuacja o rzekomym nadstawianiu przeze mnie „ptasiego kuperka za maÂło znanego faceta” jest wrĂŞcz niesmaczna. Na czym opierasz to twierdzenie? ÂŻe staram siĂŞ byĂŚ obiektywna i proszĂŞ o dowody? JuÂż kiedyÂś zadaÂłaÂś na caÂły Âświat swoje sÂłynne pytanie, pamiĂŞtasz? Czy nie wyciÂągasz wnioskĂłw?
MichaÂł, nic nie zostaÂło jeszcze wyjaÂśnione, mam jednak nadziejĂŞ, Âże bĂŞdzie.
|
|
|
|
|
|
|
MichaÂł
Gość
|
 |
« Odpowiedz #29 : Marzec 06, 2009, 00:13:15 » |
|
MichaÂł, nic nie zostaÂło jeszcze wyjaÂśnione, mam jednak nadziejĂŞ, Âże bĂŞdzie.
o ile ich dyskusjĂŞ pozostanÂą w zgodzie z zaÂłoÂżeniami tematu - proszĂŞ bardzo..
|
|
|
|
|
|
|
zigrin
Gość
|
 |
« Odpowiedz #30 : Marzec 06, 2009, 00:43:45 » |
|
Wyluzujcie troszkĂŞ kochani...  WracajÂąc do tematu - BĂłg jest miÂłoÂściÂą...
|
|
|
|
|
|
|
PHIRIOORI
Gość
|
 |
« Odpowiedz #31 : Marzec 06, 2009, 08:11:37 » |
|
Wyluzujcie troszkê kochani... Uœmiech Wracaj¹c do tematu - Bóg jest mi³oœci¹.. To ja Dziêkujê za takie jej wyra¿anie. Dziœ takie mnie ataki spotka³y ¿e nie da³o siê spaÌ. Ktos sie raczej tu posluguje opcj¹ 'mi³oœci' jako narzêdziem do ¿onglowania energi¹ i realizacji spraw, które nie wspó³graj¹ z jej potocznym odczuwaniem. Jest jeszcze jedna rzecz. Czasami taùcze takie ró¿ne etniczne taùce. Z ca³ego œwiata: Greckie, Wêgierskie, ¿ydowskie, Polskie rózne, i sam niepamiêtam. Ogólnie s¹ to taùce taùczone w krêgu. a Kr¹g to w innym jezyku HORA. Równie¿ Godzina, a God te¿ znaczy bóg. Wiec to jest raczej s³owo okreslajace/nazywajace Cykl czasu -A WiêkszoœÌ mentalnie pompuje wyobra¿enie osoby. A do tego jeszcze je dokleja to temu - to owemu. najlepiej jeszcze z jakimœ wizerunkiem nieciekawym. To niezorozumienie jest szkodliwe
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 22, 2011, 15:44:32 wysłane przez PHIRIOORI »
|
|
|
|
|
Petras
Gość
|
 |
« Odpowiedz #32 : Marzec 06, 2009, 09:51:05 » |
|
Mi³oœÌ  Pamiêtaj Kiara tylko by o ile bedzie w wyjaœnieniu - by znowu nie by³o plagiatu, pomówieù i (intencji) W wikipedi podane jest nazwisko za³ozyciela antrowizu. Podane jest tez ¿e ten cz³owiek go rozwi¹za³. Wiêc rozumiem, ¿e podasz mi niezbity dowód, ¿e ten cz³owiek znowu rozpocz¹³ dzia³alnoœÌ. Jasno powiedzia³em, ¿e po rozwi¹zaniu antrowizu ja na ¿adnym spotkaniu pod tym szyldem nie uczestniczy³em Je¿eli twórc¹ zaœ oka¿e sie ktoœ inny podasz inne nazwisko tzn, ¿e ktoœ pod szyldem antrowizu dokonuje fa³szu czy te¿ ró¿nych dziwnych rzeczy to niech ta kobieta poda go na policjê za nielegalne dzia³anie jak sama twierdzisz dzia³a nielegalnie Ja w takich spotkaniach nigdy nie uczestniczy³em .Je¿eli jest inaczej prosze o dowód. Poniewa¿ mówie prawdê moge nawet na policji podaÌ mniejsce swojego pobytu w czasie odbywania sie tych tajnych spotkaùMogê bo wiem ¿e mnie tam nie by³o. Wiêc prosze ostro¿nie z oskar¿eniem Przemyœlenia swoje co do moich intencji prosze zachowaj dla siebie bo to jest twój os¹d, z którym ja sie niezgadzam jest dla mnie obra¿aj¹cy zreszt¹ chyba nie tylko mnie W sposób, który mnie zaatakowa³¹s mozna zaatakowaÌ ka¿degoBez dowodów nazywa sie to oszczerstem. Rzeczywiœcie jet prawe postêpowanie Wiêc wyluzuj troche jak pisze zigrin
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 06, 2009, 10:32:03 wysłane przez Petras »
|
|
|
|
|
ambroÂży
Gość
|
 |
« Odpowiedz #33 : Marzec 06, 2009, 09:53:28 » |
|
Firio MiÂły!...jakÂże niedaleko od godziny do gadziny 
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 06, 2009, 09:55:17 wysłane przez ambroÂży »
|
|
|
|
|
Petras
Gość
|
 |
« Odpowiedz #34 : Marzec 06, 2009, 09:56:48 » |
|
Tia jak to mi³o kiedy prawy obrzuca b³otenm  I ktoœ musi udowadniaÌ, ¿e nie jest wielb³adem  A wracaj¹c do mi³oœci to jak kogo kto kocha By siê przebudziÌ, codziennie przypominaj sobie kim jesteœ. £¹cz siê z Ca³oœci¹, ze Wszechœwiatem, stapiaj siê z nim w jedno. Odczuj energiê, która Wszechœwiat wype³nia i nasyÌ j¹ radoœci¹. Przeniknij swoj¹ œwiadomoœci¹ Wszechœwiat, Ziemiê, przyrodê i wlej w nie czyst¹ radoœÌ, jakbyœ zape³nia³a dzban krystalicznie czyst¹ wod¹. Przejrzyj siê w tym dzbanie i zobacz w nim swoj¹ uœmiechniêta twarz i niech Twój uœmiech wype³ni ca³y Wszechœwiat. Przytul Wszechœwiat, jak ma³e dziecko, które potrzebuje opieki i staù siê z nim jednym. Twój spokój jest jego spokojem, Twoja radoœÌ jego radoœci¹ No i jest o mi³oœci  P.S Intencje - przekaz informacji 
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 06, 2009, 10:02:40 wysłane przez Petras »
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #35 : Marzec 06, 2009, 10:23:32 » |
|
Petras wyluzuj , wycisz sie prosze, wiesz doskonale jak dzialaja prawa uniwersalne. Co zasiales to zbierzesz, daj czasowi zadzialac. Jezeli zasiales piekno zbierzesz piekno, jezeli zasiales falsz wroci do Ciebie ze zdwojona sila. Ja tez otrzymam wlasne zbiory, nie ma obawy. Stawiam na madrosc Stworcy Wszechrzeczy,Jego sie nie da oklamac pieknymi slowami niosacymi cos innego.Energia w nich zawarta pokazuje zawsze swoja nature. Obecny czas jest przyspieszony dlugo nie bedziemy czekac. Kiara  ps. Przekaz informacji , to jedno , a intecje tego przekazu to drugie. Wszystko zawsze posiada intecje dzialania. Taka jest natura rzeczy.
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 06, 2009, 10:26:11 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
Petras
Gość
|
 |
« Odpowiedz #36 : Marzec 06, 2009, 10:39:46 » |
|
wiesz doskonale jak dzialaja prawa uniwersalne. Co zasiales to zbierzesz, daj czasowi zadzialac. Jezeli zasiales piekno zbierzesz piekno, jezeli zasiales falsz wroci do Ciebie ze zdwojona sila. Ja tez otrzymam wlasne zbiory, nie ma obawy Z tym co tu jest napisane zgadzam siĂŞ w 100% maÂło Âże w 100% to w 200% Wiem jak dziaÂłajÂą prawa uniwersalne bardzo dokÂładnie PRAWO ODBICIA Drugi czÂłowiek jest nam potrzebny bo to co w nim widzimy tak naprawde jest w nas To co mnie w nim draÂżni jest we mnie musze na to zwrĂłciĂŚ uwage -zneutralizowaĂŚ Gdy masz wiedzĂŞ – uÂświadomisz sobie, Âże drugi czÂłowiek jest Ci niezbĂŞdny. Jest czÂąstkÂą Ciebie. To, co przejawiasz Ty i On po³¹cz w CaÂłoœÌ, dodawaj, to, co Ty wiesz, do tego, co On wie. Stopcie siĂŞ w jedno w codziennych czynnoÂściach, uzupeÂłniajcie siĂŞ, wspierajcie. Patrz na to, co Was ³¹czy, a nie na to, co dzieli. Zgodna wspó³praca z drugim czÂłowiekiem, daje ogromnÂą radoœÌ, gdy obydwoje skÂładacie swojÂą wiedzĂŞ, doÂświadczenie i umiejĂŞtnoÂści, bez oglÂądania siĂŞ na to, jakie uzyskacie korzyÂści. Zgodna wspó³praca jest krokiem do doÂświadczenia jednoÂści z drugim czÂłowiekiem. Nie ma tu miejsca na: moje, twoje – jest wspĂłlne. A to, co razem tworzycie sÂłuÂży innym. Taki jest sens rozwoju czÂłowieka. Petras wyluzuj , wycisz sie prosze, Ja wyluzowaÂłem choĂŚ chyba podobne sÂłowa skierowaÂł inkwizytor do czÂłowiek na stosie, ktĂłry wczeÂśniej podpaliÂł  intencje - przekaz informacji pozdrawiam
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 06, 2009, 10:50:13 wysłane przez Petras »
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #37 : Marzec 06, 2009, 11:42:19 » |
|
Ja jestem swiadomoscia indywidualna zawsze pracuje na moj "rachunek" co nie znaczy iz moimi doswiadczeniami i wiedza nie wzbogacam wszechswiata, tak sie dzieje. Jednak zeby ktos mogl osiagnac to co ja musi przejsc taki sam cykl doswiadczen osobiscie, w taki sposob buduje sie wiedze , oraz osobisty rozwojJa nie jestem , nie bylam i nie bede swiadomoscia zbiorowa, taka jest moja niepodwazalna wola. Ja nie jestem i nie bede z nikim polaczaona w calosc, z nikim nie bede sie stapiala w jedno , taka jest moja wola niepodwazalna. Wiedza natomiast powinna byc udostepniona wszystkim i tak sie dzieje. Pozdrawiam.  Kiara 
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 06, 2009, 11:43:43 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
MichaÂł
Gość
|
 |
« Odpowiedz #38 : Marzec 06, 2009, 12:30:40 » |
|
moi drodzy, ile razy muszĂŞ powtĂłrzyĂŚ: "wracamy do tematu"
przenieÂście dyskusjĂŞ na PW, inaczej...
1) zamknĂŞ temat by co niektĂłrzy zrozumieli mÂą proÂśbĂŞ umieszczonÂą pogrubionÂą czcionkÂą powyÂżej...
2) wykasujĂŞ posty
...wybĂłr naleÂży do was.
|
|
|
|
|
|
|
Laguna__
Gość
|
 |
« Odpowiedz #39 : Marzec 06, 2009, 15:41:43 » |
|
Witam serdecznie Panstwa
PrzeczytaÂłam pobierznie dyskusjĂŞ jaka wywiÂązaÂła siĂŞ miedzy forumowiczami i zapowidam ,Âże opisze moje wÂłasne doÂświadczenia w tej kwestii , ale nie w kategoriach za i przeciw , ale w kategoriach mojego wÂłasnego doÂświadczenia - bez oceny , ale z zachowaniem odczuĂŚ. Kobieta o ktĂłrej mĂłwi Kiara to Ja we wÂłasnej osobie. Nie chce i nie bĂŞde atakowac tu Petrasa bo nie mam powodu , poniewaÂż nic zÂłego mnie nie spotkaÂło - opisze jedynie moje wÂłasne doÂświadczenia , jestem na takim etapie rozwoju , kiedy doÂświadczenie trakuje jako swĂłj indywidualny rozwĂłj w dosÂłownym tego sÂłowa znaczeniu . Nie traktujmy tej dyskusji jako udowadniania za i przeciw . Opisze Panstwu moje doÂświadczenia i nie ma dla mnie znaczenia czy zostanĂŞ poparta czy teÂż nie , trakuje to neutralnie .
Myœlê ,¿e dziœ powinnam jeszcze znaleœÌ chwile czasu , aby napisaÌ post , jednak w chwili obecnej dysponuje ma³a iloœci¹ czasu , chcia³abym jednak zapowiedzieÌ mojego posta i to co zamierzam w nim przekazaÌ . pozdrawiam Laguna
Pisanie ,¿e Antrovis zakoùczy³ swoj¹ dzia³alnoœÌ w ogóle nie ma sensu bo to nie chodzi o jak¹œ legalna dzia³alnoœÌ , dziwne ,¿e nagle sta³o siê tak wa¿ne Petras..
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 06, 2009, 20:41:56 wysłane przez Laguna__ »
|
|
|
|
|
Laguna__
Gość
|
 |
« Odpowiedz #40 : Marzec 06, 2009, 16:05:57 » |
|
Mi³oœÌ  Pamiêtaj Kiara tylko by o ile bedzie w wyjaœnieniu - by znowu nie by³o plagiatu, pomówieù i (intencji) W wikipedi podane jest nazwisko za³ozyciela antrowizu. Podane jest tez ¿e ten cz³owiek go rozwi¹za³. Wiêc rozumiem, ¿e podasz mi niezbity dowód, ¿e ten cz³owiek znowu rozpocz¹³ dzia³alnoœÌ. Jasno powiedzia³em, ¿e po rozwi¹zaniu antrowizu ja na ¿adnym spotkaniu pod tym szyldem nie uczestniczy³em Je¿eli twórc¹ zaœ oka¿e sie ktoœ inny podasz inne nazwisko tzn, ¿e ktoœ pod szyldem antrowizu dokonuje fa³szu czy te¿ ró¿nych dziwnych rzeczy to niech ta kobieta poda go na policjê za nielegalne dzia³anie jak sama twierdzisz dzia³a nielegalnie Ja w takich spotkaniach nigdy nie uczestniczy³em .Je¿eli jest inaczej prosze o dowód. Poniewa¿ mówie prawdê moge nawet na policji podaÌ mniejsce swojego pobytu w czasie odbywania sie tych tajnych spotkaùMogê bo wiem ¿e mnie tam nie by³o. Wiêc prosze ostro¿nie z oskar¿eniem Przemyœlenia swoje co do moich intencji prosze zachowaj dla siebie bo to jest twój os¹d, z którym ja sie niezgadzam jest dla mnie obra¿aj¹cy zreszt¹ chyba nie tylko mnie W sposób, który mnie zaatakowa³¹s mozna zaatakowaÌ ka¿degoBez dowodów nazywa sie to oszczerstem. Rzeczywiœcie jet prawe postêpowanie Wiêc wyluzuj troche jak pisze zigrin Witaj Petras
A jednak kody majÂą na Ciebie wpÂływ , jednak je masz - zaczynamy dzieliĂŚ wiedze Petras? ? ROZWĂJ INDYWIDUALNY TO WOLNOÂŚĂ WOLNOÂŚĂ TO BRAK DZIELENIA - WIEDZA JEST JEDNA tylko od Nas indywidualnie zaleÂży czy jÂą kierunkujemy czy traktujemy w kategoriach caÂłoÂści .MyÂślĂŞ ,Âże Ty obraÂłeÂś ÂścisÂły kierunek , ale to Twoja indywidualna sprawa i nie poddaje tego ocenie .StraciÂłeÂś wedÂług mnie czujnoÂśc o jakÂą tak bardzo dbasz, bo zaÂłaczyÂły siĂŞ kody , od jakich myÂślaÂłeÂś ,Âże jesteÂś wolny - przeanalizuj to jeszcze raz Petras wyciÂągnij swoje wnioski , bo nikt za Ciebie tego nie zrobi .To co ja wiem od Ciebie samego powoduje ,Âże mogĂŞ stwierdziĂŚ iÂż wypierasz siĂŞ swoich wÂłasnych ideologii duchowych i nie tylko , ale to Twoje doÂświadczenie Âżycze Ci jedynie wyciÂągniĂŞcia wÂłaÂściwych wnioskĂłw , ktĂłre przyniosÂą Tobie zrozumienie samego siebie .
pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
zigrin
Gość
|
 |
« Odpowiedz #41 : Marzec 06, 2009, 18:25:57 » |
|
"NajÂśmieszniejsze" jest to, Âże mimo wszystko... caÂły czas trzymamy siĂŞ tematu…
MiÂłoœÌ czÂłowiecza ma wiele rodzajĂłw. Wszystko zaleÂży od dominujÂących w danym momencie emocji, uczuĂŚ i wiedzy. Emocje najszybciej siĂŞ uwalniajÂą w momencie zagroÂżenia ego. Wibracja miÂłoÂści zdaje siĂŞ czasami zmieniaĂŚ formĂŞ, a nawet przybieraĂŚ przeciwnÂą, ale to tylko zÂłudzenie i nasz Matrix. Bardzo Âłatwo wtedy ulegn¹Ì zniewoleniu emocjonalnemu, prowadzÂącemu niechcÂący do uraÂżenia czyjegoÂś ego, bÂądÂź celowego zaatakowania, a nawet niesprawiedliwego skrzywdzenia…
PS. Faktycznie ostatnio panuj¹ jakieœ z³e energie, mi ju¿ kilka nocy trudno zasn¹Ì i czêsto siê budzê. Za dnia te¿ coœ wiruje...
|
|
|
|
|
|
|
astro
Gość
|
 |
« Odpowiedz #42 : Marzec 06, 2009, 19:03:25 » |
|
PS. Faktycznie ostatnio panuj¹ jakieœ z³e energie, mi ju¿ kilka nocy trudno zasn¹Ì i czêsto siê budzê. Za dnia te¿ coœ wiruje...
Nie istniej¹ ''z³e'' lub ''dobre'' energie.Wszechœwiat jest neutralny , a nie zdualizowany. Wszystko czego doœwiadczamy na zewn¹trz tego ''œwiata'' jest tylko wynikiem w³asnych iluzji i projekcji. Nie jest kwesti¹ ocen, czy os¹dów wartoœciuj¹cych co jest czym, lecz kwesti¹ jest odnalezienie w³asnych przyczyn, które wywo³uj¹ taki lub inny stan rzeczy. Po oddnalezieniu, uzmys³owieniu sobie przyczyn, nale¿y dokonaÌ ich integracji. Piszesz cytujê : ''faktycznie panuj¹ jakieœ ''z³e'' energie...'' Tak w³aœnie wygl¹da ta iluzja - oto ja tworzê swoj¹ rzeczywistoœÌ, uwa¿aj¹c, ¿e istniej¹ jakieœ ''z³e'' energie.Twoje przekonanie Twoja podœwiadomoœÌ uznaje za absolutn¹ prawdê. Skoro uwa¿asz, ¿e istniej¹, to istniej¹. Lecz ten projekt, jak ka¿dy projekt powraca do jego projektodawcy zawê¿aj¹c lub rozjaœniaj¹c mu obraz widzenia œwiata. Czyli jak myœlisz, tak masz. Oto ''lustro'', czyli wirtualny wszechœwiat, lub inaczej - w³asna projekcja. Osobiœcie nie doœwiadczam ¿adnych ''z³ych'' energii, poniewa¿ wiem, ¿e takie energie w obiektywnej rzeczywistoœci nie istniej¹.Poprostu ich nie ma!
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 06, 2009, 19:18:30 wysłane przez astro »
|
|
|
|
|
PHIRIOORI
Gość
|
 |
« Odpowiedz #43 : Marzec 06, 2009, 19:55:17 » |
|
wracaj¹c do mojego poprzedniego posta s³ownego oraz skojarzeù/podpuszczeù ambro¿ego: zgodnoœÌ
A z tego co juz opisano w ksi¹¿kach, te wspomniane gadzie cywilizacje tworzy³y kiedyœ cia³a Cz³owieka ziemskiego. Kazdy ma ten zwierzêcy element w sobie i zwierzec¹ czêœÌ cia³a. Niestety ale trzeba siê z tym Bez wstydu pogodziÌ po prostu.
* Moim zdaniem byÂły to inne manifestacje zwierzĂŞce. Bardziej zwiazane ze ssakami, ale to zalezy do ktĂłrego momentu ewolucji siĂŞ odnosciĂŚ.
I wspieraĂŚ siĂŞ, by ewent. moÂżliwoÂści wspomnianego organu sÂłuÂżyÂły tworzeniu PiĂŞkna i Dobrego Âżycia po prostu.
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 22, 2011, 15:48:14 wysłane przez PHIRIOORI »
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #44 : Marzec 06, 2009, 19:58:59 » |
|
Nie bardzo rozumiem, o co w tej sprzeczce chodzi. Usystematyzujmy zatem.
Petras stawia na wspó³pracê cz³owieka z cz³owiekiem, na dzielenie siê wiedz¹ ku po¿ytkowi ogó³u. Kiara, (przynajmniej tak mi siê wydaje), poczu³a zagro¿enie rozwoju indywidualnego. Nie wiem, sk¹d takie odczucie. Przecie¿ nigdzie nie by³o wzmianki o przejmowaniu cudzej œwiadomoœci. Dzielenie siê wiedz¹, to nie zaw³aszczanie kimœ. Przecie¿ wszyscy dzielimy siê sob¹. Czy przez to ubywa nam czegokolwiek? Jest wrêcz przeciwnie, wzbogacamy siê o wiedzê wynik³¹ z cudzych doœwiadczeù. Nie musimy przez to powtarzaÌ b³êdów, bo mamy ju¿ przez innych wypracowane optymalne rozwi¹zania. Oczywiœcie, nie musimy korzystaÌ z cudzego dorobku, mo¿emy b³¹dziÌ i odczuwaÌ to na w³asnej skórze, tylko, po co? Czy mamy doprowadziÌ, jak niektóre byty do rozpadu w³asnej duszy? Korzystanie z rozumu raczej nie szkodzi.
Nie wiem te¿ Kiaro, co konkretnie zarzucasz Antrovisowi. Organizacja ta wnios³a pewien wk³ad w rozwój wiedzy, opieraj¹c siê na indywidualnym dorobku jej cz³onków oraz na wzajemnej wspó³pracy w intencji poszerzania wiedzy. Czy gdziekolwiek by³a mowa o budowaniu œwiadomoœci zbiorowej? Wprawdzie, nie nale¿a³am do Antrovisu, ale trochê otar³am siê jego dorobek. I raczej oceniam to, jako budowanie wolnoœci cz³owieka, wolnoœci od jakiegokolwiek zniewolenia, nawet od Boga, jakiego narzucaj¹ nam religie.
Dlaczego Kiaro uaktywniÂł siĂŞ u Ciebie strach, ktĂłry wyraziÂł siĂŞ atakiem? Agresja zawsze jest pochodnÂą strachu, nawet nie uÂświadamianego. Jakie kody daÂły o sobie znaĂŚ? Laguno, nie rozumiem co konkretnie zarzucasz Petrasowi. MogÂłabyÂś, to jakoÂś jaÂśniej sformuÂłowaĂŚ? Bo z Twojej wypowiedzi nic nie wynika.
I du¿a proœba do Micha³a. Pozwól, na swobodn¹ dyskusjê, bez zbêdnej ingerencji, bo wbrew pozorom chodzi tu o coœ wa¿nego. To, do czego mo¿emy dojœÌ przy odrobinie dobrej woli, wiele mo¿e niektórym daÌ. Nie nale¿y skupiaÌ siê tylko na zewnêtrznej formie, treœÌ tkwi g³êbiej i najczêœciej wyra¿ana jest nie wprost. Poza tym dyskusja ta jest jak najbardziej zgodna z tematem i nie s¹dzê, by przekroczy³a dopuszczalne ramy. Dziêkujê Michale za zrozumienie naszych oczekiwaù.
Z pozdrowieniami Ptak
|
|
|
|
|
|
|
|
Laguna__
Gość
|
 |
« Odpowiedz #46 : Marzec 06, 2009, 21:11:22 » |
|
Cytat: ptak Marzec 06, 2009, 19:58:59
Laguno, nie rozumiem co konkretnie zarzucasz Petrasowi. MogÂłabyÂś, to jakoÂś jaÂśniej sformuÂłowaĂŚ? Bo z Twojej wypowiedzi nic nie wynika.
Witaj Ptak
Napisa³am dzis bardzo ogólnikowo, poniewa¿ nie dysponuje czasem , ale napisze swoje w³asne doœwiadczenia jakie mia³am w otarciu sie o wiedze Antovis , ale o wiedze nie mam na myœli cz³owieka , bo jednostka nie ma tu ¿adnego znaczenia . To, ¿e ktoœ kroczy³ tak¹ czy inn¹ drog¹ to jego indywidualna sprawa , wiedza jest wszedzie i w ka¿dym z Nas . Zreszt¹ jeœli chodzi o sam¹ organizacje to sporo przeczyta³am w internecie , ale nigdy nie by³am na ¿adnym spotkaniu , mia³am zetkniêcie z t¹ wiedz¹ , ale nie w kategoriach spotkaù , szkoleù - bo wtedy kiedy funkcjonowa³a ta organizacja nie wiedzia³am nawet, ze takowa istnieje. Zreszt¹ wiedze jak¹ reprezentowa³ Antrovis uwa¿am za wiedzê na wysokim poziomie inaczej nie korzysta³¹bym z niej do dziœ a robie to , chodzi bardziej o moje wnioski jakie mam , ale to tylko moje indywidualne odbiory , które opisze w momencie kiedy bêde bardziej dyspozycyjna ni¿ dziœ , st¹d proszê wybaczyÌ moje pobierznie sformu³owane posty. pozdrawiam
Wiedza jest jednoœci¹ , tylko ka¿dy mo¿e korzystaÌ z niej wedle swoich przekonaù , swoich intencji . a czasem nawet ce³ow - tak siê dzieje na ca³ym œwiecie i tak bêdzie zawsze .... Myslê ,¿e k³otnie personalne s¹ mimo wszystko tu nie na miejscu , bo przedmiotem tego jest wiedza , a ona jest nie do podwa¿enia jedynie intencje mog¹ byÌ i cele ró¿ne , ale ka¿dy z Nas ma na to wplyw tylko indywidualnie , mo¿e coœ przyj¹Ì b¹d¿ odrzuciÌ .
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 06, 2009, 21:38:40 wysłane przez Laguna__ »
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #47 : Marzec 06, 2009, 21:22:18 » |
|
Ptaszku mily nie wyciagaj wnioskow zbyt szybko, byc moze dojda jeszcze inne osoby , ktore opowiedza jaki jest ukryty cel werbowania kobiet ( mysle ze nie tylko kobiet) przez "nie istniejacy Antrowis", a istniejacych bylych czlonkow. Dzielenie sie wiedza jest ok , inne dzielenia sie soba z syntetycznymi bytam,powinno byc swiadome.Czyli powiedziane przew wcieleniem osoby do grupy ktorea przyjela taka role. Ja nie mam prawa miec zadnych pretesji do doroslych ludzi o to, i nie mam, nie bylo we mnie ni strachu , ni agresji w strone Petrasa. Jednak powtarza jeszcze raz, moim obowiazkiem jest informowanie nieswiadomych ludzi o roznych zagrozeniach.Przyjecie nieswiadome takiego "goscia" jest zagrozeniem takim samym dla czlowieka jak opetanie, bo wyprosic jest go bardzo trudno, a swiadomosc Czlowieka zepchnieta staje sie do roli istnienia fizycznego nie pelnego zycia. Gdybym nie podzielila sie moja wiedza z innymi , ja poniosla bym odpowiedzialnosc za tajenie jej. Owe prawa uniwewrsalne mnie rowniez dotycza.Kazdy kto chce moze sobie taki byt przyjmowac, i zostac dla niego niewolnikiem, jego wola. Jednak chodzi o to by byla to absolutnie swiadoma wola.Kiara  ps. Ptaszku "ptasi kuperek" nie byl zadna zlosliwoscia, tylko pieszczotliwym zdrobniemniem. Jezeli Cie to urazilo przepraszam.
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 06, 2009, 21:52:14 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #48 : Marzec 06, 2009, 21:27:12 » |
|
W³aœnie, zgadzam siê z Kiar¹ - precz od kobiet. Je¿eli ju¿ ktoœ mo¿e werbowaÌ i ewentualnie opêtywaÌ kobiety to tylko niejacy mysliciele... ups, nie werbowaÌ tylko udzielaÌ natchnienia i nie opêtywaÌ tylko oczywiœcie przekazywaÌ wspania³¹ wiedzê...
|
|
|
|
|
|
|
Andaren
Gość
|
 |
« Odpowiedz #49 : Marzec 06, 2009, 21:32:53 » |
|
Petrasie szkoda energii na to. Kiara zawsze "atakuje" gdy nie odpowiada jej to bo przecieÂż myÂśliciele to prawdziwe autorytety. Ale rzecz leÂży w tym abyÂśmy brali prawdĂŞ za autorytet a nie ludzi. TakÂże apelujĂŞ do Ciebie Petrasie nie tocz dysputy z kimÂś kto nie potrafi jej prowadziĂŚ. ÂŻyczĂŞ wszystkim miÂłej nocy.  EDIT: Niestety Wampiryzm energetyczny na tym forum to powszechne zjawisko.
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 06, 2009, 21:37:43 wysłane przez Andaren »
|
|
|
|
|
|