Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Kwiecień 18, 2025, 01:50:45

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Antrovis itp. ...  (Przeczytany 142191 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Dariusz
Gość
« Odpowiedz #25 : Marzec 05, 2009, 21:09:30 »

GratulujĂŞ Ci awansu, Petrasie.
Co do plagiatĂłw, to miano najbardziej widzĂŞ przy swojej osobie. Tyle wklejek ile ja uczyniÂłem, nikt chyba na tym forum nie popeÂłniÂł. WiĂŞc nie przejmuj siĂŞ takimi tekstami.
Kiara
Gość
« Odpowiedz #26 : Marzec 05, 2009, 22:16:52 »

Nie oskarzalam nikogo o zaden plagiat, to po pierwsze, mowilam o intecjach bardziej , lub mniej jawnie przekazywanych w tresciach, to po drugie.
Nie napisalam tekstu bezpodstawnie, to po trzecie , jezeli kobieta informujaca mnie o  ( ze tak powiem tworzeniu tej zbiorowosci) wyrazi zgode na ujawnienu informacji zrobie to Pertas. Jednak czy naprawde o to Ci chodzi?
Ptaszku
mily , doswiadczenie z nadstawianiem "ptasiego kuprka" za malo znanego faceta , juz masz za soba. Czy nie wyciagasz wnioskow?
Wiesz ze nie pisze rzeczy nieprawdziwych, nie chodzi mi o oskarzanie kogokolwiek o cokolwiek. Dla mnie istotnoscia sa  prawosc postepowania w kazdej sytuacji.
A szczegolnie w tej w ktorej znajdujemy sie obecnie jako Ludzkosc.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
MichaÂł
Gość
« Odpowiedz #27 : Marzec 05, 2009, 22:38:32 »

skoro wyjaÂśnione zostaÂły spory, moÂżna powrĂłciĂŚ do meritum topica - o co serdecznie z tego miejsca apelujĂŞ   UÂśmiech
ptak
Gość
« Odpowiedz #28 : Marzec 05, 2009, 22:57:00 »

Kiaro, w³aœnie prawoœÌ, na któr¹ powo³ujesz siê, narzuca prawe postêpowanie.
Czy prawoÂściÂą jest uczynienie publicznego zarzutu i to tak powaÂżnego, opierajÂąc siĂŞ jedynie na zdaniu jakiejÂś kobiety, ktĂłrej zabrakÂło odwagi do samodzielnego wypowiedzenia siĂŞ?
Uczciwie byÂłoby przedstawiĂŚ rzeczywiste dowody na poparcie gÂłoszonych tez. I to nie oglÂądajÂąc siĂŞ na nikogo. Inaczej bĂŞdzie to zwykÂłe pomĂłwienie, a chyba nie o to chodzi.
Poza tym insynuacja o rzekomym nadstawianiu przeze mnie „ptasiego kuperka za maÂło znanego faceta” jest wrĂŞcz niesmaczna. Na czym opierasz to twierdzenie? ÂŻe staram siĂŞ byĂŚ obiektywna i proszĂŞ o dowody? JuÂż kiedyÂś zadaÂłaÂś na caÂły Âświat swoje sÂłynne pytanie, pamiĂŞtasz? Czy nie wyciÂągasz wnioskĂłw? 

MichaÂł, nic nie zostaÂło jeszcze wyjaÂśnione, mam jednak nadziejĂŞ, Âże bĂŞdzie.

MichaÂł
Gość
« Odpowiedz #29 : Marzec 06, 2009, 00:13:15 »

MichaÂł, nic nie zostaÂło jeszcze wyjaÂśnione, mam jednak nadziejĂŞ, Âże bĂŞdzie.

o ile ich dyskusjĂŞ pozostanÂą w zgodzie z zaÂłoÂżeniami tematu - proszĂŞ bardzo..
zigrin
Gość
« Odpowiedz #30 : Marzec 06, 2009, 00:43:45 »

Wyluzujcie troszkĂŞ kochani... UÂśmiech

WracajÂąc do tematu - BĂłg jest miÂłoÂściÂą...
PHIRIOORI
Gość
« Odpowiedz #31 : Marzec 06, 2009, 08:11:37 »

Wyluzujcie troszkĂŞ kochani... UÂśmiech
WracajÂąc do tematu - BĂłg jest miÂłoÂściÂą..
To ja DziĂŞkujĂŞ za takie jej wyraÂżanie. DziÂś takie mnie ataki spotkaÂły Âże nie daÂło siĂŞ spaĂŚ.
Ktos sie raczej tu posluguje opcjÂą 'miÂłoÂści' jako narzĂŞdziem do Âżonglowania energiÂą
i realizacji spraw, które nie wspó³graj¹ z jej potocznym odczuwaniem.

Jest jeszcze jedna rzecz. Czasami taùcze takie ró¿ne etniczne taùce. Z ca³ego œwiata: Greckie, Wêgierskie, ¿ydowskie, Polskie rózne, i sam niepamiêtam. Ogólnie s¹ to taùce taùczone w krêgu.

a KrÂąg to w innym jezyku HORA. RĂłwnieÂż Godzina, a God teÂż znaczy bĂłg. Wiec to jest raczej sÂłowo okreslajace/nazywajace Cykl czasu -A WiĂŞkszoœÌ mentalnie pompuje wyobraÂżenie osoby. A do tego jeszcze je dokleja to temu  - to owemu. najlepiej jeszcze z jakimÂś wizerunkiem nieciekawym.

To niezorozumienie jest szkodliwe
« Ostatnia zmiana: Październik 22, 2011, 15:44:32 wysłane przez PHIRIOORI » Zapisane
Petras
Gość
« Odpowiedz #32 : Marzec 06, 2009, 09:51:05 »

Mi³oœÌ Du¿y uœmiech

PamiĂŞtaj Kiara tylko by o ile bedzie w wyjaÂśnieniu - by znowu nie byÂło plagiatu, pomĂłwieĂą i (intencji)

W wikipedi podane jest nazwisko zaÂłozyciela antrowizu.

Podane jest tez Âże ten czÂłowiek go rozwiÂązaÂł.

Wiêc rozumiem, ¿e podasz mi niezbity dowód, ¿e ten cz³owiek znowu rozpocz¹³ dzia³alnoœÌ.

Jasno powiedziaÂłem, Âże po rozwiÂązaniu antrowizu ja na Âżadnym spotkaniu pod tym szyldem nie uczestniczyÂłem

JeÂżeli twĂłrcÂą zaÂś okaÂże sie ktoÂś inny podasz inne nazwisko tzn, Âże ktoÂś pod szyldem antrowizu dokonuje faÂłszu czy teÂż ró¿nych dziwnych rzeczy  to niech ta kobieta poda go na policjĂŞ za nielegalne dziaÂłanie  jak sama twierdzisz dziaÂła nielegalnie

Ja w takich spotkaniach nigdy nie uczestniczyÂłem .JeÂżeli jest inaczej prosze o dowĂłd. PoniewaÂż mĂłwie prawdĂŞ moge nawet na policji podaĂŚ mniejsce swojego pobytu w czasie odbywania sie tych tajnych spotkaĂą
MogĂŞ bo wiem Âże mnie tam nie byÂło. WiĂŞc prosze ostroÂżnie z oskarÂżeniem

PrzemyÂślenia swoje co do moich intencji prosze zachowaj dla siebie bo to jest twĂłj osÂąd, z ktĂłrym ja sie niezgadzam jest dla mnie obraÂżajÂący zresztÂą chyba nie tylko mnie

W sposób, który mnie zaatakowa³¹s mozna zaatakowaÌ ka¿dego

Bez dowodĂłw nazywa sie to oszczerstem. RzeczywiÂście jet prawe postĂŞpowanie

WiĂŞc wyluzuj troche jak pisze zigrin

« Ostatnia zmiana: Marzec 06, 2009, 10:32:03 wysłane przez Petras » Zapisane
ambroÂży
Gość
« Odpowiedz #33 : Marzec 06, 2009, 09:53:28 »

Firio MiÂły!...jakÂże niedaleko od godziny do gadziny ZÂły
« Ostatnia zmiana: Marzec 06, 2009, 09:55:17 wysłane przez ambroÂży » Zapisane
Petras
Gość
« Odpowiedz #34 : Marzec 06, 2009, 09:56:48 »

Tia jak to miÂło kiedy prawy obrzuca bÂłotenm DuÂży uÂśmiech

I ktoÂś musi udowadniaĂŚ, Âże nie jest wielbÂładem DuÂży uÂśmiech

A wracajÂąc do miÂłoÂści to jak kogo kto kocha

By siĂŞ przebudziĂŚ, codziennie przypominaj sobie kim jesteÂś.

ÂŁÂącz siĂŞ z CaÂłoÂściÂą, ze WszechÂświatem, stapiaj siĂŞ z nim w jedno.

Odczuj energiĂŞ, ktĂłra WszechÂświat wypeÂłnia i nasyĂŚ jÂą radoÂściÂą.

Przeniknij swoj¹ œwiadomoœci¹ Wszechœwiat, Ziemiê, przyrodê i wlej w nie czyst¹ radoœÌ, jakbyœ zape³nia³a dzban krystalicznie czyst¹ wod¹.

Przejrzyj siĂŞ w tym dzbanie i zobacz w nim swojÂą uÂśmiechniĂŞta twarz i niech TwĂłj uÂśmiech wypeÂłni caÂły WszechÂświat.

Przytul WszechÂświat, jak maÂłe dziecko, ktĂłre potrzebuje opieki i staĂą siĂŞ z nim jednym.

Twój spokój jest jego spokojem, Twoja radoœÌ jego radoœci¹

No i jest o miÂłoÂści UÂśmiech

P.S

Intencje - przekaz informacji UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Marzec 06, 2009, 10:02:40 wysłane przez Petras » Zapisane
Kiara
Gość
« Odpowiedz #35 : Marzec 06, 2009, 10:23:32 »

Petras wyluzuj , wycisz sie prosze, wiesz doskonale jak dzialaja prawa uniwersalne. Co zasiales to zbierzesz, daj czasowi zadzialac. Jezeli zasiales piekno zbierzesz piekno, jezeli zasiales falsz wroci do Ciebie ze zdwojona sila.
Ja tez otrzymam wlasne zbiory, nie ma obawy.
Stawiam na madrosc Stworcy Wszechrzeczy,Jego sie nie da oklamac pieknymi slowami niosacymi cos innego.Energia w nich zawarta pokazuje zawsze swoja nature.
Obecny czas jest przyspieszony dlugo nie bedziemy czekac.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech

ps. Przekaz informacji , to jedno , a intecje tego przekazu to drugie. Wszystko zawsze posiada intecje dzialania. Taka jest natura rzeczy.
« Ostatnia zmiana: Marzec 06, 2009, 10:26:11 wysłane przez Kiara » Zapisane
Petras
Gość
« Odpowiedz #36 : Marzec 06, 2009, 10:39:46 »

wiesz doskonale jak dzialaja prawa uniwersalne. Co zasiales to zbierzesz, daj czasowi zadzialac. Jezeli zasiales piekno zbierzesz piekno, jezeli zasiales falsz wroci do Ciebie ze zdwojona sila.
Ja tez otrzymam wlasne zbiory, nie ma obawy

Z tym co tu jest napisane zgadzam siĂŞ w 100% maÂło Âże w 100% to w 200%

Wiem jak dziaÂłajÂą prawa uniwersalne bardzo dokÂładnie

PRAWO ODBICIA

Drugi czÂłowiek jest nam potrzebny bo to co w nim widzimy tak naprawde jest w nas

To co mnie w nim draÂżni jest we mnie musze na to zwrĂłciĂŚ uwage -zneutralizowaĂŚ

Gdy masz wiedzĂŞ – uÂświadomisz sobie, Âże drugi czÂłowiek jest Ci niezbĂŞdny.

Jest czÂąstkÂą Ciebie.
To, co przejawiasz Ty i On po³¹cz w Ca³oœÌ, dodawaj, to, co Ty wiesz, do tego, co On wie.

Stopcie siĂŞ w jedno w codziennych czynnoÂściach, uzupeÂłniajcie siĂŞ, wspierajcie.

Patrz na to, co Was ³¹czy, a nie na to, co dzieli.

Zgodna wspó³praca z drugim cz³owiekiem, daje ogromn¹ radoœÌ, gdy obydwoje sk³adacie swoj¹ wiedzê, doœwiadczenie i umiejêtnoœci, bez ogl¹dania siê na to, jakie uzyskacie korzyœci.

Zgodna wspó³praca jest krokiem do doœwiadczenia jednoœci z drugim cz³owiekiem.

Nie ma tu miejsca na: moje, twoje – jest wspĂłlne.

A to, co razem tworzycie sÂłuÂży innym.

Taki jest sens rozwoju czÂłowieka.

Petras wyluzuj , wycisz sie prosze,

Ja wyluzowaÂłem choĂŚ chyba podobne sÂłowa skierowaÂł inkwizytor do czÂłowiek na stosie, ktĂłry wczeÂśniej podpaliÂł UÂśmiech

intencje - przekaz informacji

pozdrawiam

« Ostatnia zmiana: Marzec 06, 2009, 10:50:13 wysłane przez Petras » Zapisane
Kiara
Gość
« Odpowiedz #37 : Marzec 06, 2009, 11:42:19 »

Ja jestem swiadomoscia indywidualna zawsze pracuje na moj  "rachunek" co nie znaczy iz moimi doswiadczeniami i wiedza nie wzbogacam  wszechswiata, tak sie dzieje. Jednak zeby ktos mogl osiagnac to co ja musi przejsc taki sam cykl doswiadczen osobiscie, w taki sposob buduje sie wiedze , oraz osobisty rozwoj
Ja nie jestem , nie bylam i nie bede swiadomoscia zbiorowa, taka jest moja niepodwazalna wola.
Ja nie jestem i nie bede z nikim polaczaona w calosc, z nikim nie bede sie stapiala w jedno , taka jest moja wola niepodwazalna.

Wiedza natomiast  powinna byc udostepniona wszystkim i tak sie dzieje.

Pozdrawiam. UÂśmiech

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Marzec 06, 2009, 11:43:43 wysłane przez Kiara » Zapisane
MichaÂł
Gość
« Odpowiedz #38 : Marzec 06, 2009, 12:30:40 »

moi drodzy, ile razy muszĂŞ powtĂłrzyĂŚ: "wracamy do tematu"

przenieÂście dyskusjĂŞ na PW, inaczej...

1) zamknĂŞ temat by co niektĂłrzy zrozumieli mÂą proÂśbĂŞ umieszczonÂą pogrubionÂą czcionkÂą powyÂżej...

2) wykasujĂŞ posty

...wybĂłr naleÂży do was.

Laguna__
Gość
« Odpowiedz #39 : Marzec 06, 2009, 15:41:43 »

Witam serdecznie Panstwa

PrzeczytaÂłam pobierznie dyskusjĂŞ jaka wywiÂązaÂła siĂŞ miedzy forumowiczami i zapowidam ,Âże opisze moje wÂłasne doÂświadczenia w tej kwestii , ale nie w kategoriach za i przeciw  , ale w kategoriach mojego wÂłasnego doÂświadczenia - bez oceny , ale  z zachowaniem odczuĂŚ. Kobieta o ktĂłrej mĂłwi Kiara to Ja we wÂłasnej osobie. Nie chce i nie bĂŞde atakowac tu Petrasa bo nie mam powodu , poniewaÂż nic zÂłego mnie nie spotkaÂło -   opisze jedynie moje wÂłasne doÂświadczenia , jestem na takim etapie rozwoju , kiedy doÂświadczenie trakuje jako swĂłj indywidualny rozwĂłj w dosÂłownym tego sÂłowa znaczeniu . Nie traktujmy tej dyskusji jako udowadniania za i przeciw . Opisze Panstwu moje doÂświadczenia i nie ma dla mnie znaczenia czy zostanĂŞ poparta czy teÂż nie , trakuje to neutralnie .

Myœlê ,¿e dziœ powinnam jeszcze znaleœÌ chwile czasu , aby napisaÌ post , jednak w chwili obecnej dysponuje ma³a iloœci¹ czasu , chcia³abym jednak zapowiedzieÌ mojego posta i to co zamierzam w nim przekazaÌ .
pozdrawiam Laguna

Pisanie ,Âże Antrovis zakoĂączyÂł swojÂą dziaÂłalnoœÌ  w ogĂłle nie ma sensu bo to nie chodzi o jak¹œ legalna dziaÂłalnoœÌ , dziwne ,Âże nagle staÂło siĂŞ tak waÂżne Petras..
« Ostatnia zmiana: Marzec 06, 2009, 20:41:56 wysłane przez Laguna__ » Zapisane
Laguna__
Gość
« Odpowiedz #40 : Marzec 06, 2009, 16:05:57 »

Mi³oœÌ Du¿y uœmiech

PamiĂŞtaj Kiara tylko by o ile bedzie w wyjaÂśnieniu - by znowu nie byÂło plagiatu, pomĂłwieĂą i (intencji)

W wikipedi podane jest nazwisko zaÂłozyciela antrowizu.

Podane jest tez Âże ten czÂłowiek go rozwiÂązaÂł.

Wiêc rozumiem, ¿e podasz mi niezbity dowód, ¿e ten cz³owiek znowu rozpocz¹³ dzia³alnoœÌ.

Jasno powiedziaÂłem, Âże po rozwiÂązaniu antrowizu ja na Âżadnym spotkaniu pod tym szyldem nie uczestniczyÂłem

JeÂżeli twĂłrcÂą zaÂś okaÂże sie ktoÂś inny podasz inne nazwisko tzn, Âże ktoÂś pod szyldem antrowizu dokonuje faÂłszu czy teÂż ró¿nych dziwnych rzeczy  to niech ta kobieta poda go na policjĂŞ za nielegalne dziaÂłanie  jak sama twierdzisz dziaÂła nielegalnie

Ja w takich spotkaniach nigdy nie uczestniczyÂłem .JeÂżeli jest inaczej prosze o dowĂłd. PoniewaÂż mĂłwie prawdĂŞ moge nawet na policji podaĂŚ mniejsce swojego pobytu w czasie odbywania sie tych tajnych spotkaĂą
MogĂŞ bo wiem Âże mnie tam nie byÂło. WiĂŞc prosze ostroÂżnie z oskarÂżeniem

PrzemyÂślenia swoje co do moich intencji prosze zachowaj dla siebie bo to jest twĂłj osÂąd, z ktĂłrym ja sie niezgadzam jest dla mnie obraÂżajÂący zresztÂą chyba nie tylko mnie

W sposób, który mnie zaatakowa³¹s mozna zaatakowaÌ ka¿dego

Bez dowodĂłw nazywa sie to oszczerstem. RzeczywiÂście jet prawe postĂŞpowanie

WiĂŞc wyluzuj troche jak pisze zigrin

Witaj Petras

A jednak kody majÂą na Ciebie wpÂływ , jednak je masz - zaczynamy dzieliĂŚ wiedze Petras?CoÂśCoÂś?
ROZWÓJ INDYWIDUALNY TO WOLNO¦Æ WOLNO¦Æ TO BRAK DZIELENIA - WIEDZA JEST JEDNA  tylko od Nas indywidualnie zaleÂży  czy jÂą kierunkujemy czy traktujemy w kategoriach caÂłoÂści .MyÂślĂŞ ,Âże Ty obraÂłeÂś ÂścisÂły kierunek , ale to Twoja indywidualna sprawa i nie poddaje tego  ocenie .StraciÂłeÂś wedÂług mnie czujnoÂśc o jakÂą tak bardzo dbasz, bo zaÂłaczyÂły siĂŞ kody , od jakich myÂślaÂłeÂś ,Âże jesteÂś wolny - przeanalizuj to jeszcze raz Petras wyciÂągnij swoje wnioski , bo nikt za Ciebie tego nie zrobi .To co ja wiem od Ciebie samego powoduje ,Âże mogĂŞ stwierdziĂŚ iÂż wypierasz siĂŞ swoich wÂłasnych ideologii duchowych i nie tylko , ale to Twoje doÂświadczenie Âżycze Ci jedynie wyciÂągniĂŞcia wÂłaÂściwych wnioskĂłw , ktĂłre przyniosÂą Tobie zrozumienie samego siebie .

pozdrawiam

zigrin
Gość
« Odpowiedz #41 : Marzec 06, 2009, 18:25:57 »

"NajÂśmieszniejsze" jest to, Âże mimo wszystko... caÂły czas trzymamy siĂŞ tematu…

MiÂłoœÌ czÂłowiecza ma wiele rodzajĂłw. Wszystko zaleÂży od dominujÂących w danym momencie emocji,  uczuĂŚ i wiedzy. Emocje najszybciej siĂŞ uwalniajÂą w momencie zagroÂżenia ego. Wibracja miÂłoÂści zdaje siĂŞ czasami zmieniaĂŚ formĂŞ, a nawet przybieraĂŚ przeciwnÂą, ale to tylko zÂłudzenie i nasz Matrix. Bardzo Âłatwo wtedy ulegn¹Ì zniewoleniu emocjonalnemu, prowadzÂącemu niechcÂący do uraÂżenia czyjegoÂś ego, bÂądÂź celowego zaatakowania, a nawet niesprawiedliwego skrzywdzenia…

PS. Faktycznie ostatnio panuj¹ jakieœ z³e energie, mi ju¿ kilka nocy trudno zasn¹Ì i czêsto siê budzê. Za dnia te¿ coœ wiruje...
astro
Gość
« Odpowiedz #42 : Marzec 06, 2009, 19:03:25 »

PS. Faktycznie ostatnio panuj¹ jakieœ z³e energie, mi ju¿ kilka nocy trudno zasn¹Ì i czêsto siê budzê. Za dnia te¿ coœ wiruje...

Nie istniejÂą ''zÂłe'' lub ''dobre'' energie.WszechÂświat jest neutralny
, a nie zdualizowany.
Wszystko czego doÂświadczamy na zewnÂątrz tego ''Âświata'' jest tylko wynikiem wÂłasnych iluzji i projekcji.
Nie jest kwestiÂą ocen, czy osÂądĂłw wartoÂściujÂących co jest czym, lecz kwestiÂą jest odnalezienie wÂłasnych przyczyn, ktĂłre wywoÂłujÂą taki lub inny stan rzeczy.
Po oddnalezieniu, uzmysÂłowieniu sobie przyczyn, naleÂży dokonaĂŚ ich integracji.

Piszesz cytujĂŞ : ''faktycznie panujÂą jakieÂś ''zÂłe'' energie...''
Tak w³aœnie wygl¹da ta iluzja - oto ja tworzê swoj¹ rzeczywistoœÌ, uwa¿aj¹c, ¿e istniej¹ jakieœ ''z³e'' energie.Twoje przekonanie Twoja podœwiadomoœÌ uznaje za absolutn¹ prawdê. Skoro uwa¿asz, ¿e istniej¹, to istniej¹. Lecz ten projekt, jak ka¿dy projekt powraca do jego projektodawcy zawê¿aj¹c lub rozjaœniaj¹c mu obraz widzenia œwiata.
 Czyli jak myÂślisz, tak masz.
Oto ''lustro'', czyli wirtualny wszechÂświat, lub inaczej -  wÂłasna projekcja.
OsobiÂście nie doÂświadczam Âżadnych ''zÂłych'' energii, poniewaÂż wiem, Âże takie energie w obiektywnej rzeczywistoÂści nie istniejÂą.Poprostu ich nie ma!
« Ostatnia zmiana: Marzec 06, 2009, 19:18:30 wysłane przez astro » Zapisane
PHIRIOORI
Gość
« Odpowiedz #43 : Marzec 06, 2009, 19:55:17 »

wracajÂąc do mojego poprzedniego posta sÂłownego oraz skojarzeĂą/podpuszczeĂą ambroÂżego:
zgodnoœÌ 

A z tego co juz opisano w ksi¹¿kach, te wspomniane gadzie cywilizacje tworzy³y kiedyœ cia³a Cz³owieka ziemskiego.
Kazdy ma ten zwierzĂŞcy element w sobie i zwierzecÂą czêœÌ ciaÂła. 
Niestety ale trzeba siĂŞ z tym Bez wstydu pogodziĂŚ po prostu.

* Moim zdaniem byÂły to inne manifestacje zwierzĂŞce. Bardziej zwiazane ze ssakami, ale to zalezy do ktĂłrego momentu ewolucji siĂŞ odnosciĂŚ.

I wspieraĂŚ siĂŞ, by  ewent. moÂżliwoÂści wspomnianego organu sÂłuÂżyÂły tworzeniu PiĂŞkna i Dobrego Âżycia po prostu.

« Ostatnia zmiana: Październik 22, 2011, 15:48:14 wysłane przez PHIRIOORI » Zapisane
ptak
Gość
« Odpowiedz #44 : Marzec 06, 2009, 19:58:59 »

Nie bardzo rozumiem, o co w tej sprzeczce chodzi. Usystematyzujmy zatem.

Petras stawia na wspó³pracê cz³owieka z cz³owiekiem, na dzielenie siê wiedz¹ ku po¿ytkowi ogó³u.
Kiara, (przynajmniej tak mi siĂŞ wydaje), poczuÂła zagroÂżenie rozwoju indywidualnego. Nie wiem, skÂąd takie odczucie. PrzecieÂż nigdzie nie byÂło wzmianki o przejmowaniu cudzej ÂświadomoÂści. Dzielenie siĂŞ wiedzÂą, to nie zawÂłaszczanie kimÂś. PrzecieÂż wszyscy dzielimy siĂŞ sobÂą. Czy przez to ubywa nam czegokolwiek? Jest wrĂŞcz przeciwnie, wzbogacamy siĂŞ o wiedzĂŞ wynik³¹ z cudzych doÂświadczeĂą. Nie musimy przez to powtarzaĂŚ b³êdĂłw, bo mamy juÂż przez innych wypracowane optymalne rozwiÂązania. OczywiÂście, nie musimy korzystaĂŚ z cudzego dorobku, moÂżemy b³¹dziĂŚ i odczuwaĂŚ to na wÂłasnej skĂłrze, tylko, po co? Czy mamy doprowadziĂŚ, jak niektĂłre byty  do rozpadu wÂłasnej duszy?
Korzystanie z rozumu raczej nie szkodzi.

Nie wiem te¿ Kiaro, co konkretnie zarzucasz Antrovisowi. Organizacja ta wnios³a pewien wk³ad w rozwój wiedzy, opieraj¹c siê na indywidualnym dorobku jej cz³onków oraz na wzajemnej wspó³pracy w intencji poszerzania wiedzy. Czy gdziekolwiek by³a mowa o budowaniu œwiadomoœci zbiorowej? Wprawdzie, nie nale¿a³am do Antrovisu, ale trochê otar³am siê jego dorobek. I raczej oceniam to, jako budowanie wolnoœci cz³owieka, wolnoœci od jakiegokolwiek zniewolenia, nawet od Boga, jakiego narzucaj¹ nam religie.

Dlaczego Kiaro uaktywniÂł siĂŞ u Ciebie strach, ktĂłry wyraziÂł siĂŞ atakiem? Agresja zawsze jest pochodnÂą strachu, nawet nie uÂświadamianego. Jakie kody daÂły o sobie znaĂŚ?
Laguno, nie rozumiem co konkretnie zarzucasz Petrasowi. MogÂłabyÂś, to jakoÂś jaÂśniej sformuÂłowaĂŚ? Bo z Twojej wypowiedzi nic nie wynika.

I duÂża proÂśba do MichaÂła.
Pozwól, na swobodn¹ dyskusjê, bez zbêdnej ingerencji, bo wbrew pozorom chodzi tu o coœ wa¿nego. To, do czego mo¿emy dojœÌ przy odrobinie dobrej woli, wiele mo¿e niektórym daÌ. Nie nale¿y skupiaÌ siê tylko na zewnêtrznej formie, treœÌ tkwi g³êbiej i najczêœciej wyra¿ana jest nie wprost. Poza tym dyskusja ta jest jak najbardziej zgodna z tematem i nie s¹dzê, by przekroczy³a dopuszczalne ramy.
DziĂŞkujĂŞ Michale za zrozumienie naszych oczekiwaĂą. 

Z pozdrowieniami
Ptak
MichaÂł
Gość
« Odpowiedz #45 : Marzec 06, 2009, 21:02:41 »

Wraz z Dariuszem postanowiliÂśmy utworzyĂŚ nowy wÂątek - kontynuacjĂŞ tematu: "BĂłg, kim On jest"

http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=502.150
Laguna__
Gość
« Odpowiedz #46 : Marzec 06, 2009, 21:11:22 »

Cytat: ptak  Marzec 06, 2009, 19:58:59

Laguno, nie rozumiem co konkretnie zarzucasz Petrasowi. MogÂłabyÂś, to jakoÂś jaÂśniej sformuÂłowaĂŚ? Bo z Twojej wypowiedzi nic nie wynika.

Witaj Ptak

NapisaÂłam dzis bardzo ogĂłlnikowo, poniewaÂż nie dysponuje czasem , ale napisze swoje wÂłasne doÂświadczenia jakie miaÂłam w otarciu sie o wiedze   Antovis , ale o wiedze nie mam na myÂśli czÂłowieka , bo jednostka nie ma tu Âżadnego znaczenia . To, Âże ktoÂś kroczyÂł takÂą czy innÂą drogÂą to jego indywidualna sprawa , wiedza jest wszedzie i w kaÂżdym z Nas . ZresztÂą jeÂśli chodzi o samÂą organizacje to sporo przeczytaÂłam w internecie , ale nigdy nie byÂłam na Âżadnym spotkaniu , miaÂłam zetkniĂŞcie z tÂą wiedzÂą , ale nie w kategoriach spotkaĂą , szkoleĂą - bo wtedy kiedy funkcjonowaÂła ta organizacja nie wiedziaÂłam nawet, ze takowa istnieje. ZresztÂą wiedze jakÂą reprezentowaÂł Antrovis uwaÂżam za wiedzĂŞ na wysokim poziomie  inaczej nie korzysta³¹bym z niej do dziÂś a robie to , chodzi bardziej o moje wnioski jakie mam , ale to tylko moje indywidualne odbiory , ktĂłre opisze w momencie kiedy bĂŞde bardziej dyspozycyjna niÂż dziÂś , stÂąd proszĂŞ wybaczyĂŚ moje pobierznie sformuÂłowane posty.
pozdrawiam

Wiedza jest jednoÂściÂą , tylko kaÂżdy moÂże korzystaĂŚ z niej wedle swoich przekonaĂą , swoich intencji . a czasem nawet ceÂłow - tak siĂŞ dzieje na caÂłym Âświecie i tak bĂŞdzie  zawsze ....
Myslê ,¿e k³otnie personalne s¹ mimo wszystko tu nie na miejscu , bo przedmiotem tego jest wiedza , a ona jest nie do podwa¿enia jedynie intencje mog¹ byÌ i cele ró¿ne , ale ka¿dy z Nas ma na to wplyw tylko indywidualnie , mo¿e coœ przyj¹Ì b¹d¿ odrzuciÌ .

« Ostatnia zmiana: Marzec 06, 2009, 21:38:40 wysłane przez Laguna__ » Zapisane
Kiara
Gość
« Odpowiedz #47 : Marzec 06, 2009, 21:22:18 »

Ptaszku mily nie wyciagaj wnioskow zbyt szybko, byc moze dojda jeszcze inne osoby , ktore opowiedza jaki jest ukryty cel werbowania kobiet ( mysle ze nie tylko kobiet) przez "nie istniejacy Antrowis", a istniejacych bylych czlonkow.
Dzielenie sie wiedza jest ok , inne dzielenia sie soba z syntetycznymi bytam,powinno byc swiadome.Czyli powiedziane przew wcieleniem osoby do  grupy ktorea przyjela taka role.
Ja nie mam prawa miec zadnych pretesji do doroslych ludzi o to, i nie mam, nie bylo we mnie ni strachu , ni agresji w strone Petrasa.
Jednak powtarza jeszcze raz, moim obowiazkiem jest informowanie nieswiadomych ludzi o roznych zagrozeniach.Przyjecie nieswiadome takiego "goscia" jest zagrozeniem takim samym dla czlowieka jak  opetanie,  bo wyprosic jest go bardzo trudno, a swiadomosc Czlowieka zepchnieta  staje sie do roli istnienia fizycznego nie pelnego zycia.
 Gdybym nie podzielila sie moja wiedza z innymi , ja poniosla bym odpowiedzialnosc za tajenie jej. Owe prawa uniwewrsalne mnie rowniez dotycza.

Kazdy kto chce moze sobie taki byt przyjmowac, i zostac dla niego niewolnikiem, jego wola. Jednak chodzi o to by byla to absolutnie swiadoma wola.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech

ps.Ptaszku "ptasi kuperek" nie byl zadna zlosliwoscia, tylko  pieszczotliwym zdrobniemniem. Jezeli Cie to urazilo przepraszam.
« Ostatnia zmiana: Marzec 06, 2009, 21:52:14 wysłane przez Kiara » Zapisane
arteq
Gość
« Odpowiedz #48 : Marzec 06, 2009, 21:27:12 »

W³aœnie, zgadzam siê z Kiar¹ - precz od kobiet. Je¿eli ju¿ ktoœ mo¿e werbowaÌ i ewentualnie opêtywaÌ kobiety to tylko niejacy mysliciele... ups, nie werbowaÌ tylko udzielaÌ natchnienia i nie opêtywaÌ tylko oczywiœcie przekazywaÌ wspania³¹ wiedzê...
Andaren
Gość
« Odpowiedz #49 : Marzec 06, 2009, 21:32:53 »

Petrasie szkoda energii na to.

Kiara zawsze "atakuje" gdy nie odpowiada jej to bo przecieÂż myÂśliciele to prawdziwe autorytety.

Ale rzecz leÂży w tym abyÂśmy brali prawdĂŞ za autorytet a nie ludzi.

TakÂże apelujĂŞ do Ciebie Petrasie nie tocz dysputy z kimÂś kto nie potrafi jej prowadziĂŚ.

ÂŻyczĂŞ wszystkim miÂłej nocy. UÂśmiech

EDIT: Niestety Wampiryzm energetyczny na tym forum to powszechne zjawisko.
« Ostatnia zmiana: Marzec 06, 2009, 21:37:43 wysłane przez Andaren » Zapisane
Strony: 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: