Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Kwiecień 16, 2025, 14:36:55

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10 11 12 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Antrovis itp. ...  (Przeczytany 142137 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
astro
Gość
« Odpowiedz #75 : Marzec 08, 2009, 23:51:37 »

Mylisz okreslenia Lucyfer  i Aryman to dwie energie o zupelnie innych cechach pochodzace jednak z tego samego zrodla.

Kiaro - z jakiego ÂźrĂłdÂła?

Lucyfer byla "uwieziona" w przestrzeni by nie mogla Ludzkosci przekazywac wiedzy serca.

UÂżyÂłaÂś wprost okreÂślenia ''uwiĂŞziona''.Jest to jakaÂś metafora, czy mam to dosÂłownie rozumieĂŚ.PoniewaÂż jakoÂś niejasno to brzmi proszĂŞ o rozszerzenie tematu.

Otoz  nasi wspaniali "chlopcy"..... dla wygody i fantazji tworczej stworzyli sztuczna inteligecje ( bioroboty) , ktore mialy zastapic ich w trudach fizycznego zycia. Zyjac na ziemi mieli byc ich "niewolnikami" pracujacymi dla nich....

mĂłwisz tu o naszych kolesiach (projektantach), ktĂłrzy osiÂągneli szczyt technologicznych moÂżliwoÂści, aÂż w koncu wypowiedzieli wojnĂŞ ''Bogu'', lecz jÂą przegrali, z racji, Âże ''Duch'' w dziele stworzenia ustanowiÂł prawa moralne, ktĂłrych nikt nie jest w stanie obejœÌ, z racji, Âże caÂłe istnienie opiera siĂŞ poprostu na nich? Czy sÂą to Ci sami ''projektanci'',  ktĂłrzy po roku 1970 kaÂżdemu z Nas wszczepili implant nowej generacji?

Sztuczna inteligecja -bioroboty zdominowaly kmpletnie ziemie i ludzi, jednak ludzie jako tacy sa im potrzebni.Oni kopiuja ludzka tworczosc ,tworzyc naprawde nie potrafia, usiluja , jednak wszystko jest jakos , kanciaste i dysharmonijne.
Tak wiec wykorzystuja ludzi im podpozadkowanych z roznych wzgledow do realizacji swoich planow na ziemi.Na czym bazuja? Wlasnie na niskiej samoswiadomosci czlowieka, na odcieciu go od wiedzy o sobie, na strachu i nieprzepracowanych emocjach.
Tu siê z tym mogê ca³kowicie zgodziÌ, ¿e g³ówn¹ lub dominuj¹c¹ emocj¹ jest walka o przetrwanie.
Jednak ta walka dotyczy generalnie innych bytĂłw nie Nas.
Piszesz , Âże te ''nisko-emocjonalne  byty kompletnie zdominowaÂły ludzi.
To zadziwiajÂące, nawet do koĂąca jakoÂś nie za bardzo  to logiczne, aby ktoÂś niÂżej Âświadomy, zniewoliÂł bardziej Âświadomych, prawda ?
W takim razie istnieje tu jakaœ logiczna sprzecznoœÌ, lub b³¹d w dziele stworzenia akurat tego wszechœwiata.U¿y³em s³owa ( tego wszechœwiata) z racji, ¿e mam na myœli, ¿e istnieje wiele wszechœwiatów, czyli s¹ tzw.wieloœwiaty.
I na koniec Kiaro takie pytanie: skÂąd czerpiesz tÂą wiedzĂŞ, a raczej te informacje?
ProszĂŞ tylko szczere wypowiedzi, bo tylko te dla mnie sÂą waÂżne.
« Ostatnia zmiana: Marzec 09, 2009, 01:29:20 wysłane przez astro » Zapisane
Dariusz
Gość
« Odpowiedz #76 : Marzec 08, 2009, 23:53:46 »

Mysle Pertas iz powinienes przeczytac ten post bardzo uwaznie, ja nie jestem przeciwnikiem niczyim , jestem przeciwnikiem tworzenia kolejnej wersji niewolnikow z LUDZI.

Ja natomiast myÂślĂŞ, ze powinnaÂś Ty Kiaro przeczytaĂŚ posty Petrasa i konkretnie wskazaĂŚ, gdzie on uprawia agitkĂŞ, o ktĂłrÂą go posÂądziÂłaÂś. ZresztÂą nie jestem jedynÂą osobÂą, ktĂłra tego nie stwierdziÂła. Wysuwanie w stosunku do kogoÂś takich insynuacji tylko na podstawie tego, ze ten wspomni o danym temacie jest, delikatnie mĂłwiÂąc, niepowaÂżne, zwÂłaszcza w ustach osoby posiadajÂącej takÂą wiedzĂŞ. Podobne zarzuty moÂżesz postawiĂŚ mnie i MichaÂłowi, bo wspĂłlnie pracowaliÂśmy nad utworzeniem tego tematu a ja wymyÂśliÂłem tytuÂł.
UwaÂżam, ze trochĂŞ siĂŞ zapĂŞdziÂłaÂś i myÂślĂŞ, iÂż tak jak publicznie oczerniÂłaÂś Petrasa, tak publicznie powinnas go przeprosiĂŚ.

Nie piszĂŞ tego zÂłoÂśliwie, nie mam nic przeciw Tobie, ale to byÂło zbyt nietaktowne posuniecie.
astro
Gość
« Odpowiedz #77 : Marzec 09, 2009, 00:07:23 »

Ja natomiast myÂślĂŞ, ze powinnaÂś Ty Kiaro przeczytaĂŚ posty Petrasa i konkretnie wskazaĂŚ, gdzie on uprawia agitkĂŞ, o ktĂłrÂą go posÂądziÂłaÂś. ZresztÂą nie jestem jedynÂą osobÂą, ktĂłra tego nie stwierdziÂła. Wysuwanie w stosunku do kogoÂś takich insynuacji tylko na podstawie tego, ze ten wspomni o danym temacie jest, delikatnie mĂłwiÂąc, niepowaÂżne .....
Nie, nie Dariusz.Mo¿e i faktycznie tak to wygl¹da, ale ja przerobi³em te emocje Kiary ju¿ dawno i myœle, ¿e pomimo tzw.''z³ego'' odbioru s³ów Kiara nie ma ''z³ych'' intencji.
Kiara poprostu ma taki sposĂłb wyraÂżania swoich emocji - podobnie jak i moja (hehe) Âżona, ktĂłra nie tÂłumi niczego w sobie tylko jak jej coÂś nie leÂży, to wali prosto  z mostu. Nie jest to absolutnie ''zÂły'' sposĂłb postĂŞpowania, tylko poprostu takÂą ktoÂś posiada autoekspresjĂŞ.

Starajmy siĂŞ  zrozumieĂŚ innych, to inni zrozumiejÂą Nas.
Nie sÂądÂźmy - a nie bĂŞdziemy sÂądzeni.
Ot i wszystko, czyli takie to proste  UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Marzec 09, 2009, 01:22:59 wysłane przez astro » Zapisane
ptak
Gość
« Odpowiedz #78 : Marzec 09, 2009, 00:19:35 »

Czasami, z ró¿nych powodów ludzie krzywdz¹ ludzi.
Czasami, pod p³aszczykiem dba³oœci o dobro ogó³u oczernia siê kogoœ, bez ¿adnych ku temu podstaw. Czasami prywatne rozgrywki s¹ tego przyczyn¹.
Krzywda drugiego cz³owieka jest przegran¹ krzywdziciela, jest zadaniem gwa³tu w³asnej duszy. Czy mo¿na dalej iœÌ z podniesion¹ g³ow¹?
Tu nie chodzi o innych. Tu chodzi o konkretnego cz³owieka. Jak ³atwo jest rzuciÌ kamieniem. A potem zamilkn¹Ì. A prawda? Ona JEST. I znaj¹ j¹ skrzywdzony i krzywdziciel. To wystarczy.

astro
Gość
« Odpowiedz #79 : Marzec 09, 2009, 00:45:39 »

Czasami, z ró¿nych powodów ludzie krzywdz¹ ludzi.
Czasami, pod p³aszczykiem dba³oœci o dobro ogó³u oczernia siê kogoœ, bez ¿adnych ku temu podstaw. Czasami prywatne rozgrywki s¹ tego przyczyn¹.
Krzywda drugiego cz³owieka jest przegran¹ krzywdziciela, jest zadaniem gwa³tu w³asnej duszy. Czy mo¿na dalej iœÌ z podniesion¹ g³ow¹?
Tu nie chodzi o innych. Tu chodzi o konkretnego cz³owieka. Jak ³atwo jest rzuciÌ kamieniem. A potem zamilkn¹Ì. A prawda? Ona JEST. I znaj¹ j¹ skrzywdzony i krzywdziciel. To wystarczy.

MyÂślĂŞ drogi Ptaku, Âże co prawda wyglÂąda to nawet Âładnie co napisaÂłaÂś, ale .... nie do koĂąca jest to prawdziwe.
Takie pojĂŞcia skrzywdzony, krzywdziciel, sprawca, winowajca, to obiegowe pojĂŞcia, ktĂłre w istocie nie wiele tÂłumaczÂą.
Napisze na ten temat niebawem post, poniewaÂż tkwimy tutaj w pewnych zakorzenionych myÂślowych wzorcach i z takiego poziomu dokonujemy wÂłasnej reinterpretacji zdarzeĂą.
« Ostatnia zmiana: Marzec 09, 2009, 01:24:23 wysłane przez astro » Zapisane
ambroÂży
Gość
« Odpowiedz #80 : Marzec 09, 2009, 00:56:32 »

PoniewaÂż jestem juÂż spakowana, mogĂŞ wiĂŞc spokojnie wrzuciĂŚ, to co znalazÂłam z 17 kwietnia 2007 r. Tak pisaÂłaÂś Kiaro do koliberka,
cytujĂŞ:

"Koliberku podoswiadczalam juz opcji Lucyferycznej do woli, zamknelam w moim sejfie ta wiedze jest pelna, cenie ja, mam do niej dostep w kadej chwili.
Ale teraz wybralam na moj rozwoj wiedze wyzszych wibracji ktore mnie wynosza w wyzsza przestrzen , nie stoje w miejscu ide dalej.
wiedza Lucyferyczna jest niezbednym elementem w naszym rozwoju jest to wiedza glowy , teraz jest czas laczenia tej wiedzy z wiedza serca ktora tez posiadam, teraz ja ucze sie madrosci serca , czyli laczenia tych dwu wiedzy w jedno i korzystania z nich.
wiedza Lucyferyczna ma tylko czesciowy potecjal mocy , to wiedza uwarunkowana, ona akceptuje milosc ale nie bezwarunkowa, i to stanowi jej blokade
(...)"

ByÂły jeszcze dokÂładniejsze wyjaÂśnienia tej kwestii, ale moÂże znajdĂŞ po moim powrocie. JeÂśli nie uprzedzi mnie kto inny. Dlatego, swoje wywody oparÂłam  na wczeÂśniejszych Twoich postach, a pó¿niejszych przez niemal rok,  nie czytaÂłam.

Pozdrawiam, jako i zwykle!

« Ostatnia zmiana: Marzec 15, 2009, 23:32:48 wysłane przez ambroÂży » Zapisane
Kiara
Gość
« Odpowiedz #81 : Marzec 09, 2009, 01:41:54 »

Tak masz racje pomylilam nazwy , wiec teraz je poprawiam i przyznaje sie do wczesniejszej pomylki.
Zamiast uzyc wiedza arymaniczna jest wiedza glowy, napisalam lucyferyczna, reszta jest dobrze. Moze jakis arymonik zakrecil mi w glowie MrugniĂŞcie UÂśmiech
Przepraszam wszystkich za ta pomylke.

Jednak w pozniejszych dyskusjach pisalam juz prawidlowo o wiedzy Lucyferycznej i Lucyferze.
Dziekuje ambrozy musze poprawic na starym forum.
Czy Laguna nie wyjasnila w swoich poczatkowych postach iz ja opisalam sytuacje ja dotyczaca  Darku? Przeczytaj uwaznie. Ma prawo nie podejmowac tematu gdyz poplynely grozby ze strony  Pertas.  Czy zastraszanie jest objawem  uczciwych intecj?

Kiara UÂśmiech UÂśmiech

ps. Szczesliwej drogi. UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Marzec 09, 2009, 08:26:39 wysłane przez Kiara » Zapisane
Enigma
Gość
« Odpowiedz #82 : Marzec 09, 2009, 02:46:54 »

Hm, dziwne demon sie podzieliÂł na 2 archetypy zeĂąski i mĂŞski. I ciekawe co na to nasz forumowy Lucyfer?

Jednak opowies o bytach , medalionie zcalajacym grupe to jej rola.
Medalion powiadasz...brzmi sk¹din¹d znajomo... i có¿ z nim sie sta³o?

Owa energia syntetyczna zaczela ewoluowac tworzyc dla siebie energetyczne ciala i podbijac kosmos. Zawarta w niej informacja zprzezona z dotychczasowa wiedza wszechrzeczy utworzyla pole energoinformacyjne , ktore oddzielilo ziemie i ludzkosc od wszechswiata tworzac swoja niezaleznosc , oraz swoj swiat.(...)
Caly czas uzaleznialy i niewolily czlowieka by nie mogl rozwijac sie uczuciowo , bo milosc jest dla nich zabujcza. Boja sie samego slowa milosc, zblizanie sie do przestrzeni w ktorej milosc przekroczylo poziom energii akceptowany przez ich system zycia. Wowczas poprostu rozpadaja sie ich ciala, i ich osobiste i stworzonych przez nich planet oraz swiatow.

JuÂż gdzieÂś cytowaÂłam ten fragm, co moze zdziaÂłaĂŚ rozwĂłj czÂłowieka, wiec dla przypomnienia
Wszyscy królowie demonów, duchy i zjawy oraz zwykli bogowie widz¹, ¿e ich pa³ace wal¹ siê bez ¿adnej widocznej przyczyny. Ziemia siê trzêsie, a wszystkie stworzenia w wodzie, na l¹dzie i w powietrzu s¹ przestraszone. Jednak zwykli ludzie, pogr¹¿eni w mêtnym pomieszaniu, nie s¹ œwiadomi tych zmian.
Te istoty maj¹ piêÌ rodzajów duchowych mocy; brak im jedynie wolnoœci od wyp³ywów, poniewa¿ s¹ wci¹¿ przywi¹zane do œwiatowych namiêtnoœci. Jak¿e mog³yby pozwoliÌ wam zniszczyÌ ich pa³ace?

Kiedy wiec czasem medytuje (samodzielnie, zeby nie by³o Mrugniêcie ) zdarza mi sie s³yszeÌ ten gruchot, a póŸniej mam wizyte by³ego mieszkaùca, w dodatku bed¹cego w bardzo z³ym nastroju - a moze to wszystko dzieje sie wy³¹cznie w mojej g³owie?

Tak czy inaczej Siddartha rozprawi³ sie z armi¹ u³udy, za pomoc¹ wspó³czucia (w koncowych scenach opadaj¹ p³atki kwiatów, choÌ kiepsko to widac)
http://www.dailymotion.pl/related/x8czdk/video/x8fn73_legenda-siddharthy-czyyy-7_lifestyle

A tutaj w¹¿ os³aniaj¹cy go przed deszczem

Tak sie zastanawiam po tym wszystkim...czy jestem biorobotem? Bo na spraszanie szarej energii nie mam zbytnio ochoty

DokÂładnie tak z tym ,Âże do tego musi jeszcze zostaĂŚ podjĂŞta decyzja o wejÂściu do wspĂłlpracy, inaczej zostanie zÂłamane prawo o nieingerencji.
Nie znam prawa o 'nieingerencji' ale mniemam Âże jest mi bliskie i pewnie wybraÂłaÂś sÂłusznie
Laguna__
Gość
« Odpowiedz #83 : Marzec 09, 2009, 05:19:01 »

bardzo siĂŞ ciesze ,Âże jestes tu z nami Bracie, to piĂŞkne Âże tacy ludzie jak tu na forum mogÂą wymieniĂŚ siĂŞ tak cennyymi dla NAS WSZYSTKICH INFORMACJAMI WIEDZÂĄ , i to nie jest waÂżne kto ma racje , waÂżne jest to Âże chcemy zmieniĂŚ coÂś nie tyle w innych co w Nas samych

Fragment wypowiedzi  Laguny (ktĂłra mnie zresztÂą no to forum zaprosiÂła) na mĂłj tekst wiec co siĂŞ zmieniÂło nie rozumiem, chyba Âże te opowieÂści to nie w moim kierunku
pozdrawiam

DokÂładnie masz racjĂŞ to nic osobistego-mnie  nie chodzi nawet o nazewnictwo czy to antrovis czy inna ideologia, ale tak apropos kaÂżdy kto miaÂł kontakt z tÂą wiedzÂą zostanie rozpoznany przez drugÂą takÂą osobĂŞ, a jest tu kilka na tym forum .
Uwa¿am ,i¿ dokona³e¶ kroku naprzód ku sobie , ja nie przekre¶lam ludzi i szanuje wiedze - WIEDZA JEST JEDNA CA£OSCI¡ , mi osobi¶cie nie przeszkadzaj± jej najró¿niejsze kierunki w jakich zmierzaj± dane osoby - to ich wybór -do¶wiadczenie-WA¯NE , ABY KA¯DY WYCI¡GA£ WNIOSKI Z TYCH DO¦WIADCZEÑ W JAKIE WCHODZI , CHYBA NAJTRUDNEJ JEST I¦Æ TYLKO W JEDNYM KIERUNKU NIE ZAUWA¯AJ¡C PRZEZ TO WIELU INNYCH ASPEKTÓW WIEDZY -ORAZ JAK SZEROKIE S¡ JEJ HORYZONTY. (¦WIADOMO¦Æ), aby ona by³a najwiêkszym jednak no¶nikiem s± wed³ug mnie jednak do¶wiadczenia -indywidualne .
DLA MNIE NIKT NIE JEST WROGIEM, wysz³am poza te ograniczone ramy i ¿ycze sobie , aby na tym poziomie utrzymaÌ moj¹ œwiadomoœÌ.
pozdrawiam Laguna

Dodam ostanie zdanie : wiedza jest jedna -ceÂłow moÂże byĂŚ wiele.
« Ostatnia zmiana: Marzec 09, 2009, 05:27:03 wysłane przez Laguna__ » Zapisane
arteq
Gość
« Odpowiedz #84 : Marzec 09, 2009, 12:09:53 »

Laguna, czy z jakiÂś wzglĂŞdĂłw uwaÂżasz, Âże to co piszesz jest wyjÂątkowe i kaÂżdy powinien na to zwrĂłciĂŚ szczegĂłlnÂą uwagĂŞ?
Lucyfer
Gość
« Odpowiedz #85 : Marzec 09, 2009, 12:40:08 »

Cytat: Kiara
Syntetyczna inteligecja - biorobot pozbawiony jest wiec uczuc , dziala na zasadzie logicznych kalkulacji przetrwania. Eksperymet wydostal sie z pod kontroli zdominowal i uzaleznl swoich tworcow. Sam zaczol tworzyc planety swiaty oraz swoja rzeczywistosc. Uwiezil ludzlosc, wlacznie ze swoimi tworcami, stworzyl nad ziemia siec energetyczna zwana siecia  energ-oinformacyjna , ktore skopiowalo pole morfogenetyczne. Wszystkiego zdominowac nie mogli, z dwoch powodow, nie siegaja energetycznie wyzszych poziomow wibracyjnych, w tej czestotliwosci energetycznej  nastepuje ich dematerializacja.

Cytat: Enigma
Hm, dziwne demon sie podzieliÂł na 2 archetypy zeĂąski i mĂŞski. I ciekawe co na to nasz forumowy Lucyfer?

1) http://www.cheops.fora.pl/forum-przeniesione-cheops-darmowefora-pl-hydepark,7/miecz-oriona,1504.html#46332
2) http://www.cheops.fora.pl/forum-przeniesione-cheops-darmowefora-pl-paranauki,16/swieta-geometria,1209-150.html#42330
3) http://www.cheops.fora.pl/forum-przeniesione-cheops-darmowefora-pl-paranauki,16/swieta-geometria,1209-150.html#42228
4) http://www.youtube.com/watch?v=7efSQufs9fo&e
« Ostatnia zmiana: Marzec 09, 2009, 13:17:42 wysłane przez Lucyfer » Zapisane
ptak
Gość
« Odpowiedz #86 : Marzec 09, 2009, 18:37:17 »

DokÂładnie masz racjĂŞ to nic osobistego-mnie  nie chodzi nawet o nazewnictwo czy to antrovis czy inna ideologia ...

Laguno, skoro, to nic osobistego, to dlaczego Kiara po kontakcie z kobietÂą, ktĂłrÂą okazaÂłaÂś siĂŞ Ty, zaatakowaÂła konkretnÂą osobĂŞ, czyli Petrasa. Dlaczego zarzuciÂła mu nieczyste intencje i werbunek ludzi na nosicieli syntetycznych energii? PrzecieÂż wyraÂźnie napisaÂła publicznie, skÂąd ma informacje i Âże wspomniana kobieta, jeÂśli zechce, to potwierdzi. Ty zaÂś piszesz tak enigmatycznie, Âże nic z tego nie wynika, a oskarÂżenia nadal pozostaÂły przyklejone do czÂłowieka.

Je¿eli uwa¿asz, ¿e zarzuty w stosunku do Petrasa s¹ bezpodstawne i na wyrost, to chyba powinno byÌ to powiedziane jasno i wprost i powinno siê go przeprosiÌ. Tego wymaga chocia¿by zwyk³a uczciwoœÌ, nie mówi¹c ju¿ o uczuciu mi³oœci bezwarunkowej, którym to pojêciem tak ³atwo siê szafuje.
I nie obchodzi mnie Antrovis, obchodzi mnie czÂłowiek. KaÂżdy ma prawo do nie bycia bezpodstawnie szkalowanym. A jeÂżeli zdarzy siĂŞ pomyÂłka, to naleÂży jÂą sprostowaĂŚ.
Tak to widzĂŞ.

Pozdrawiam.
Dariusz
Gość
« Odpowiedz #87 : Marzec 09, 2009, 19:40:07 »

Ot, to to. WyjĂŞÂłaÂś mi to z ust. MrugniĂŞcie
arteq
Gość
« Odpowiedz #88 : Marzec 09, 2009, 19:54:40 »

Niestety Kiara nie moÂże sobie pozwoliĂŚ na kolejnÂą "pomyÂłkĂŞ" w tak krĂłtkim czasie. Nie dopuÂści do kolejnej rysy na tak pieczoÂłowicie tworzonej swojej "wspaniaÂłoÂści" i wszechwiedzy.
Hmmm... pamiĂŞtam jak za niemal identyczne "pomyÂłki" straszyÂła Leszka moderatorem jak nie zechce tego szybko odszczekaĂŚ.
Kiara
Gość
« Odpowiedz #89 : Marzec 09, 2009, 20:58:30 »

Ptaku , ja nikogo nie zatakowalam, opowiedzialam historie o dzialalnosci i podtekstach w niej zawartej , ktore nie sa dobre dla ludzi nieswiadomych.
Ale jezeli chcesz byc ucziwa i lezy Ci to na sercu to opowiedz o oczekiwaniu na spotkanie grupy w Twoim miesciena , na ktore zostalas zaproszona z druga kobieta z tego forum przez Petrasa,o terminie spotkania zostaniecie powiadomione gdy bedzie juz ustalone. Prawda czy nie?
Dlaczego kobiety? A moze i mezczyzni , ale o tym nie wiem.
Czytanie uwazne wszystkiego na forum da Ci odpowiedz lepsza na pytania niz zadawanie ich innym.
Po za tym jezeli ktos z wyzej wymienionych wzgledow woli pewne rzeczy przemilcze, to porozmawiaj z nim na pw., zaden problem. Wowczas zaspokoi Twoja ciekawosc ( tak mysle), wowczas Twoj werdykt oprzesz na innych informacjach.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
ptak
Gość
« Odpowiedz #90 : Marzec 09, 2009, 21:39:40 »

Kiaro, o czym Ty mĂłwisz, o jakim spotkaniu i jakiej grupie? Kto tym razem jest autorem tych rewelacji?
ByÂłabyÂś tak uprzejma udzieliĂŚ odpowiedzi?
A swojÂą drogÂą zadziwiasz mnie coraz bardziej.  Szok

Petras, czy organizujesz w GdaĂąsku jakieÂś spotkanie?

RozczarujĂŞ CiĂŞ Kiaro, ale nie otrzymaÂłam Âżadnego zaproszenia. A ta druga kobieta oczekujÂąca, to zapewne AmbroÂży, czy tak?
« Ostatnia zmiana: Marzec 09, 2009, 21:41:30 wysłane przez ptak » Zapisane
Dariusz
Gość
« Odpowiedz #91 : Marzec 09, 2009, 21:40:01 »

ja nikogo nie zatakowalam, opowiedzialam historie o dzialalnosci i podtekstach w niej zawartej , ktore nie sa dobre dla ludzi nieswiadomych.

My Ciebie równie¿ nie atakujemy. Jednak chodzi o zwyk³¹ przyzwoitoœÌ. Nie zaatakowa³aœ, ale pos¹dzi³aœ, co jest prawie równoznaczne. ByÌ moze masz jakies nadzwyczajne zdolnosci czytania miêdzy wierszami, jednak swoje obserwacje, wnioski mo¿na zupe³nie inaczej przedstawiÌ, nie oczerniaj¹c nikogo.
Kiara
Gość
« Odpowiedz #92 : Marzec 09, 2009, 21:55:26 »

Chyba Darku nie przeczytales uwaznie wyjasnien Laguny? , jasno opowiadaja i potwierdzaja to co opisalam. Jak brakuje Ci jeszcze dodatkowych atutow ,pozostaje kontakt z nia przez pw.
Nie trzeba czytac miedzy wierszami , tekstu Petrasa jest w nim powtarzajacy sie opis o rozpadajacych sie eneriach zblizajacych sie do ziemi oraz o poszukiwaniach ludzi ktorzy im "pomoga przetrawc" ta zbyt wysoka dla nich wibracje Europy , Polsi ale ogolnie Swiata. Opowiesc o kobietach ,  ktore juz sa w Polsce, i beda mogly ich wspierac.
Czy Dusza -Energia pochodzaca od Boga rozpada sie w obliczu energii milosci?
Nie taka opcja nie istnieje.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech

ps. Nie posadzilam a opisalam historie , ktora zaistniala i dzieje sie nadal ( poszukiwania ochotnikow trwaja), byty szukaja chetnych, pomagaja im w tym fizyczni ludzie.Post na naszym forum potwierzil zdarzenie. Nie trzeba czytac miedzy wierszami , wystarczy przeczytac uwaznie ze skupieniem.
« Ostatnia zmiana: Marzec 09, 2009, 22:00:16 wysłane przez Kiara » Zapisane
arteq
Gość
« Odpowiedz #93 : Marzec 09, 2009, 22:20:04 »

To juÂż niestety nie pierwszy raz kiedy Kiara jako dowody na swoje twierdzenia przytacza zdarzenia ktĂłre nie miaÂły miejsca i sÂą dementowane przez osoby ktĂłre jakoby w tym uczestniczyÂły: wczeÂśniej Mora, teraz Ptak...
A zamiast konkretej rozmowy ucieczki i rozmywanie. Có¿ widaÌ taka jest odmiana myslicielskiej mi³oœci bezwarunkowej.

Ale jezeli chcesz byc ucziwa i lezy Ci to na sercu to opowiedz o oczekiwaniu na spotkanie grupy w Twoim miesciena , na ktore zostalas zaproszona z druga kobieta z tego forum przez Petrasa,o terminie spotkania zostaniecie powiadomione gdy bedzie juz ustalone.

Kiaro, o czym Ty mĂłwisz, o jakim spotkaniu i jakiej grupie? Kto tym razem jest autorem tych rewelacji? ByÂłabyÂś tak uprzejma udzieliĂŚ odpowiedzi?
RozczarujĂŞ CiĂŞ Kiaro, ale nie otrzymaÂłam Âżadnego zaproszenia.
Enigma
Gość
« Odpowiedz #94 : Marzec 09, 2009, 23:05:16 »

Nie arteq, trudno sie z Kiar¹ porozumieÌ bo Ptak i Petras odnosz¹ sie g³ównie do wydarzeù z rzeczywistoœci, natomiast Kiara opisuje dzia³ania takiej grupy w 'rzeczywistoœci równoleg³ej' - tak to nazwe. Nie wiem czy Pertas nadal nale¿y do antrovis, on sam mo¿e sie i nabijaÌ nawo³uj¹c o doniesieniach na policje, ale myœle ze obydwie strony wiedz¹ dobrze o co biega. Tylko outsiderzy patrz¹cy z boku, tacy jak ty i panna Ptak nie mog¹ sie nadziwiÌ co tu zosta³o napisane. Powiem wiecej arteq, jesli jestes 'odciety' nie zrozumiesz jeszcze baardzo d³ugo.

Tak, te dziaÂłania w astralu istniejÂą i choĂŚ pewnie osoby dziaÂłajÂące na innych poziomach (fokusach) moga zaprzeczyĂŚ ze nic sie nie dzieje, niÂżej/wyÂżej dzieje sie sporo. SkÂąd wiem? Wyczuwam goÂści... prĂłby przejecia zdarzajÂą sie co pewien czas, a gÂłodne istoty bywajÂą nieprzyjemne. SÂą teÂż Istoty pozytywne ktĂłrych odwiedziny potrafiÂą odbudowaĂŚ ciaÂło energetyczne, ktĂłre szybko sie regeneruje. Ale zaÂłoÂżone blokady sÂą trudne do usuniecia. Nie chcecie wierzyĂŚ, to nie wierzcie ale Laguna rĂłwnieÂż napisaÂła prawde, szybko znikajÂąc z tego tematu, a to dlatego wÂłaÂśnie Âże sprawa nie jest jeszcze zakoĂączona.

I nie odpowiedziano mi na pytanie co z moim medalionem? Nikt sie nie pokwapi?

Na szczeœcie energia wê¿a-Sesa czuwa nad ka¿dym medytuj¹cym i ochrania nas. A kazde dzia³anie przynosi odpowiedni¹ zap³ate. Pewne powiedzenie brzmi 'zemste pozostawmy Bogu' wybaczenie i wspó³czucie niech bedzie domen¹ ludzi przenosz¹c góry niezrozumienia.
Ptaku, Âłatwo daĂŚ sie zwerbowaĂŚ do 'grup wsparcia' gdzie moÂżna bezwiednie oddaĂŚ swĂłj umysÂł, w zamian za odrobine duchowej mocy. Ale co tam, moje sÂłowa to tylko czcze gadanie...PrzecieÂż tyle juÂż byÂło pisane aby sÂłuchaĂŚ wÂłasnego wewnetrznego gÂłosu.

A co do tego Arymana, to archetyp ten pasuje mi odrobine do demiurga. Istoty zrodzonej przez Sophie (matka, macierz, matryca). Syn dzia³aj¹cy tu w naszym œwiecie, oraz 'pozaœwiatowy' bezosobowy Bóg - to jeden z gnostyckich mitów. Inny mit opowiada o tym jak z doskona³ego niebiaùskeigo królestwa, przybywa bóstwo w obszary ciemnoœci, gdy¿ ta zacze³a poch³aniaÌ wszechœwiat, lecz zamiast pokonac ciemnoœÌ idealny wzór zosteje wci¹gniety/poch³oniety przez ciemnoœÌ. Tak bo¿a iskra ma rozprzestrzeniaÌ sie w materii, a dzieki jej 'nap³ywowi' demiurg moze kopiowaÌ doskona³e duchowe œwiaty. Bo¿e iskry czeka wiec najpierw upadek a po nabraniu kszta³tu, ponowne wzniesienie...
Czy natomiast postaĂŚ Marii - bozej mamy z maÂłym dzieciÂątkiem Jezus na rekach nie przybliÂża obrazu Demiurga i Sophii?
A aspekt ¿eùski Lucyfera? No bo gdzie te kobiety, ponoÌ my nimi jesteœmy, tj wszyscy (ponoÌ, bo myœliciele hinduscy-mê¿yczyŸni- s¹ w tej sprawie podzieleni). Mêski wzorzec przekszta³ca przestrzeù stwarzaj¹c wed³ug matrycy matki... Wychodzi wiec na to ze ten kto zrealizuje w sobie st³amszon¹ praw¹ pó³kule i scali dna, uzyskuje mo¿liwoœÌ ucieczki spod w³adzy demiurga. Ale to tylko teoretyzowanie...Czy po za naszym œwiatem istniej¹ inne równoleg³e?

Na powy¿szym obrazku w maleùkich kulach dostrzec mo¿na dwie istoty: mêski odpowiednik '¿ywego bóstwa' (ukszta³towanej energii) i ¿eùski aspekt przestrzeni stwórczej(a zarazem kolejnej matrycy). Ot ma³zeùstwo doskona³e, daj¹ce mo¿liwoœÌ kolejnego stwarzania, które sami naœladujemy w ¿yciu codziennym.
« Ostatnia zmiana: Marzec 09, 2009, 23:10:53 wysłane przez Enigma » Zapisane
astro
Gość
« Odpowiedz #95 : Marzec 09, 2009, 23:12:11 »

RozczarujĂŞ CiĂŞ Kiaro, ale nie otrzymaÂłam Âżadnego zaproszenia. A ta druga kobieta oczekujÂąca, to zapewne AmbroÂży, czy tak?

Ja tam siĂŞ nie chcĂŞ w Wasze tematy mieszaĂŚ, bo to nie moje priorytety i nie mĂłj cel, ale pozwoliÂłem sobie poczytaĂŚ z peÂłnym zrozumieniem intecji przekazu o czym pisze Kiara.
Z wypowiedzi Kiary wynika ( choĂŚ to trochĂŞ w zawaluowany sposĂłb jest napisane i trzeba siĂŞ wczytaĂŚ ), Âże: zostaÂłaÂś Ptaku zaproszona, lecz nieoficjalnie, tylko zostaÂło to poprostu wstĂŞpnie ustalone, lecz jeszcze o tym Cie oficjalnie nie powiadomiono, z racji, Âże nie ustalono jeszcze jakiegoÂś konkretnego terminu.Jak pisze dalej Kiara, gdy termin zostanie ustalony otrzymasz wtedy oficjalne powiadomienie, ale jeszcze nie otrzymaÂłaÂś, bo nie ustalono jeszcze poprostu konkretĂłw w tej sprawie , wiĂŞc co bĂŞdzie ktoÂś kogoÂś o czymÂś powiadamiaÂł, jak sam jeszcze dokÂładnie nie wie kiedy i gdzie.
WiĂŞc Kiara tutaj wspomniaÂła o tym co jest planowane i w tym planie spotkania jesteÂś i Ty Ptaku, prawdpodobnie z racji, Âże mieszakasz w GdaĂąsku, a spotkanie planowane jest w GdaĂąsku.WiĂŞc pewnie  wypadaÂłoby by nawet CiĂŞ zaprosiĂŚ, prawda?
Tak wygl¹da bezstronna analiza treœci s³ów Kiary, kogoœ kto nie jest zainteresowany tematem, tylko przeczyta³ i takie wnioski z tego wszystkiego siê nasuwaj¹.
« Ostatnia zmiana: Marzec 09, 2009, 23:27:14 wysłane przez astro » Zapisane
Kiara
Gość
« Odpowiedz #96 : Marzec 09, 2009, 23:22:57 »

Zapytaj wiec Ptaku  Petrasa i Ambrozego , skoro przyszlo Ci to do glowy. skoro to ma przejsc przez Ciebie dalej , sadzilam ze juz jestes poinformowana.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech

« Ostatnia zmiana: Marzec 09, 2009, 23:28:03 wysłane przez Kiara » Zapisane
ptak
Gość
« Odpowiedz #97 : Marzec 09, 2009, 23:59:08 »

No to szkoda Kiaro, Âże AmbroÂży wyjechaÂła, nie omieszkam jednak spytaĂŚ, jak tylko wrĂłci. Petrasa teÂż zapytam, choĂŚ domyÂślam siĂŞ odpowiedzi.
Astro, co do Twoich sugestii, uwaÂżam, Âże siĂŞ mylisz, zresztÂą czas pokaÂże.
PrĂŞdzej juÂż racjĂŞ moÂże mieĂŚ Enigma, gdyÂż sama doÂświadczaÂłam „odwiedzin” niematerialnych istot. I faktycznie, czêœÌ z nich byÂła szara, choĂŚ bywaÂły teÂż i Âświetliste.
Nie wiem Enigmo, o co chodzi Ci z tym medalionem, ale przypomnia³o mi siê, jak gdzieœ rok temu, zosta³am gwa³townie poprzez uderzenie silnej energii wybudzona ze snu i ujrza³am przy ³ó¿ku trzy stoj¹ce i przygl¹daj¹ce mi siê z uwag¹ postacie w habitach. Byli to mê¿czyŸni. Œrodkowy, najwy¿szy mia³ na piersiach jakiœ medalion zawieszony chyba na ³aùcuchu. Nie pamiêtam, co to by³o, bo szybko zniknêli, ale ich obraz pozosta³ w pamiêci. Dziwne by³o to ich milcz¹ce przygl¹danie mi siê.
Enigma
Gość
« Odpowiedz #98 : Marzec 10, 2009, 00:30:51 »

PrĂŞdzej juÂż racjĂŞ moÂże mieĂŚ Enigma, gdyÂż sama doÂświadczaÂłam „odwiedzin” niematerialnych istot. I faktycznie, czêœÌ z nich byÂła szara, choĂŚ bywaÂły teÂż i Âświetliste.
Nie wiem Enigmo, o co chodzi Ci z tym medalionem, ale przypomnia³o mi siê, jak gdzieœ rok temu, zosta³am gwa³townie poprzez uderzenie silnej energii wybudzona ze snu i ujrza³am przy ³ó¿ku trzy stoj¹ce i przygl¹daj¹ce mi siê z uwag¹ postacie w habitach. Byli to mê¿czyŸni. Œrodkowy, najwy¿szy mia³ na piersiach jakiœ medalion zawieszony chyba na ³aùcuchu. Nie pamiêtam, co to by³o, bo szybko zniknêli, ale ich obraz pozosta³ w pamiêci. Dziwne by³o to ich milcz¹ce przygl¹danie mi siê.

Mysle ze bardzo duÂżo osĂłb na tym forum doÂświadcza takich wizyt, lecz maÂło kto chce sie przyznaĂŚ. PostanowiÂłam wiec uczyniĂŚ ten drobny kroczek, ale musze tu dodaĂŚ dla 'troskliwych' Âże badaÂło mnie jakiÂś czas temu 2 psychologĂłw i pschychiatra i nie stwierdzili odchyleĂą o normy MrugniĂŞcie Ten ostatni byÂł nawet zachwycony moim stanem, co odebraÂłam jako maÂły zawĂłd.
Wiec domyslam sie ¿e wiekszoœÌ ma swoje doœwiadczenia, lecz stanowi to pewnego rodzaju osobiste tajemnice.

Medalion to tylko artefakt-symbol, napisaÂłam pytanie retorycznie i odrobine dla Âżartu bo konkretnej odpowiedzi pewnie nie bedzie. Tak konkretnie... otrzymaÂłam niedawno podobny przedmiot od mojej mamy. DuÂża lÂśniÂąca moneta z Âładnymi symbolami, a zdarzenie to zwiÂązane byÂło z pewnym wysiÂłkiem jaki uczyniÂłam. DotarÂła wiec do mnie nagroda i moja istota bardzo sie ucieszyÂła. Trudno mi wprost opisaĂŚ to uczucie szczescia i nienapuszonej dumy. Emocje ktĂłre mnie opanowaÂły sprawiÂły ze miaÂłam wraÂżenie ze Ăłw artefakt objawiÂł mi sie na sercu - jako tarcza. Niestety na drugi dzieĂą znikÂł  Smutny W miedzyczasie przyszÂło mi mocowaĂŚ sie z negatywnÂą istotÂą ktĂłrej torzsamoÂści nie potrafie okreÂśliĂŚ. Nie chce wdawaĂŚ sie w szczegó³y, byĂŚ moze to tylko moja podÂświadomoœÌ lecz wiem ze w takich doÂświadczeniach nie jestem odosobniona...Konfrontujemy w rodzinnym gronie odczucia i duchowe 'wydarzenia'
Tylko kiedy przeczytaÂłam ten temat dziwnie jakoÂś sie to poukÂładaÂło. A gdy Kiara wspomniaÂła ze medalion miaÂł scaliĂŚ grupe... a moÂże raczej kaÂżdy ma swĂłj wÂłasny?
Nie chce do³¹czaĂŚ do oskarÂżania Petrasa, dowodĂłw Âżadnych nie ma... tylko relacje osĂłb trzecich i niezwykÂły zbieg w czasie. Uu ale pewnie wszystko mi sie wydaje  JĂŞzyk taak zdecydowanie, lepiej tak sobie powtarzaĂŚ.

Czy pamietasz moÂże Ptaku, co byÂło na medalionie noszonym przez postaĂŚ w habicie?
arteq
Gość
« Odpowiedz #99 : Marzec 10, 2009, 00:33:18 »

Enigma, ÂłapiĂŞ wiĂŞcej niÂż sÂądzisz lecz lubiĂŞ jasne sytuacje. Skoro siĂŞ powiedziaÂło A to nalezy powiedzieĂŚ i B - zwÂłaszcza jeÂżeli czyni siĂŞ zarzuty. Mi wÂłaÂśnie rozchodziÂło siĂŞ o kwestiĂŞ zarzutĂłw, ktĂłre zostaÂły postawione na tym forum i uwaÂżam, Âże powinny byĂŚ rĂłwniez tutaj wyjaÂśnione, tym bardziej, Âże Kiara swojego czasu sama byÂła na to wyczulona gdy to jej dotyczyÂły. A tak klepnĂŞÂła i poproszona o wyjasnienia zaczyna kluczyĂŚ.

Natomiast prawdziwe intencje Petrasa, to nieco odmienna sprawa. Ale takÂże dla jej unaocznienia przydaÂłyby siĂŞ konkretne wyjasnienia Kiary - wszak jeÂżeli mĂłwi prawdĂŞ to dziĂŞki temu moÂże innym otworzyĂŚ oczy...
Strony: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10 11 12 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: