Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Kwiecień 17, 2025, 02:08:18

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 11 12 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Antrovis itp. ...  (Przeczytany 142155 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Kiara
Gość
« Odpowiedz #100 : Marzec 10, 2009, 00:52:49 »

Znam , znam te trzy postacie, bywa iz pokazuja sie w kapturach a bywa ze w naturalnej formie. Wiele lat temu odwiedzily mnie rowniez. Z tego co pozniej sie dowiedzialam ( nie wiem czy prawda w 100% - a napewno latwiej jest tak napisac) , sa to zaswiatowi " kontrolerzy" poziomu energetycznego rozwijajacych sie ludzi.
Oni nie robia nikomu krzywdy, jednak zobaczenie ich moze spowodowac fale leku w nas.
A moze mi sie tylko snilo? MrugniĂŞcie UÂśmiech

kiara UÂśmiech UÂśmiech
ptak
Gość
« Odpowiedz #101 : Marzec 10, 2009, 01:03:02 »

Cytat: Enigma
Czy pamietasz moÂże Ptaku, co byÂło na medalionie noszonym przez postaĂŚ w habicie?

Niestety, zbyt krĂłtko to wszystko trwaÂło, a ja bardziej skupiÂłam siĂŞ na twarzach. SzczegĂłlnie twarz Âśrodkowego mĂŞÂżczyzny przykuÂła mojÂą uwagĂŞ. ByÂło coÂś szczegĂłlnego w jego spojrzeniu …

Z kolei ja zadam maÂłe pytanie, dlaczego Enigmo tytuÂłujesz mnie pannÂą?
Ani z racji wieku, ani z racji tego, Âże byÂłam mĂŞÂżatkÂą pannÂą nie jestem. No chyba, Âże to zakamuflowane pytanie, tylko o co?  Chichot

Kiaro, Âżadnego lĂŞku nie spowodowaÂły te postacie, raczej zdziwienie i zaciekawienie.  No i ten Âśrodkowy byÂł bardzo przystojny.  DuÂży uÂśmiech

Dobranoc  UÂśmiech
astro
Gość
« Odpowiedz #102 : Marzec 10, 2009, 01:43:35 »

PrĂŞdzej juÂż racjĂŞ moÂże mieĂŚ Enigma, gdyÂż sama doÂświadczaÂłam „odwiedzin” niematerialnych istot. I faktycznie, czêœÌ z nich byÂła szara, choĂŚ bywaÂły teÂż i Âświetliste.

Oj... Ptaku drogi. JuÂż nawet nie wiem co na to wszystkomam powiedzieĂŚ.
Poprostu rĂŞce opadajÂą.Wiesz ilu ja ludzi spotkaÂłem, ktĂłrzy podobne rzeczy mi opowiadali.
Nawet niedaleko mnie mieszka goœÌ , którego systematycznie odwiedza- jak sam powiada szatan.PonoÌ nawet jak twierdzi z wielkim przekonaniem, czuje od niego nieopisany smród, który jest poprostu nie do zniesienia.On oczywiœcie nie k³amie.
Tak, tylko mnie nie interesuje,  co siĂŞ dzieje , lecz tyko i wy³¹cznie interesuje mnie dlaczego siĂŞ dzieje.
A dlaczego siĂŞ dzieje odpowiedÂź jest w nim samym.
Tak samo jest i z TobÂą i za kaÂżdym innym.
Dlaczego do mnie nie przychodzi jakiœ cuchn¹cy szatan, dlaczego k¹tem oka codziennie widzê ró¿ne istoty, które siê tu krêc¹.A niech siê krêc¹ niech nawet stoj¹ nad moim ³ó¿kiem 24 godzin na dobê i co z tego?
Wali mnie to!
Macie tak nieszczelne aury, potwierane kanaÂły, rozmaite uwarunkowania z przeszÂłoÂści i to wszystko manifestuje.
Nic nie dzieje siĂŞ bez przyczyny.PrzyczynÂą tego wszystkiego jest nieodreagowany lĂŞk.PrzyczynÂą tego jest negatywny obraz widzenia wrzechÂświata, zapisany w podÂświadmoÂści w poprzednich Âżywotach.
Przyczyn¹ tego jest niezrozumienie wybaczenia.Ci co siê Tobie pojawiaj¹ to Twoi przodkowie.Wiêc poodpinaj ich od siebie.Oni czekaj¹ na wybaczenie.Wiêc im powiedz, ¿e niczego ''¿³ego'' nie uczynili, uczynili tylko to na ile pozwala³a im na to ich ³asna œwiadomoœÌ.
''ZÂło'' nie istnieje w rzeczywistoÂści, to tylko osÂąd widzenia rzeczy poprzez pryzmat swojej percepcji.
''ZÂło'' przyciÂąda ''zÂło'', dobro przyciÂąga ''dobro''
Istnieje tylko doskonaÂły wszechÂświat i My razem z nim jako jedno nieskoĂączone kwantowe pole energii ÂświadomoÂści.
To wszystko czego doÂświadczacie, to napisze jeszcze raz - jest to wynik wÂłasnej iluzji i projekcji.
A teraz walczcie o swĂłj potencjaÂł.
Nie, nie...nie- walczcie, odkrywajcie przeszkody , wÂłasne ''mundurki'', wÂłasne uwarunkowania, ktĂłre odzielajÂą Was od swojej wÂłasnej prawdy.
Nie ma Âżadnych wrogĂłw, nie ma zadnego ''zÂła'', nie ma nikogo, kto chciaÂł by Was skrzywdziĂŚ, nie ma nikogo , kto miaÂł by Was zaatakowaĂŚ, dopĂłki na to nie pozwolicie.
A pozwalacie poniewaÂż w kaÂżdym z Nas tkwi ''syndrom ofiary''.
Wiêc nawi¹¿ kontakt ze swoj¹ podœwiadomoœci¹ i dowiedz siê co tam naprawdê w niej tkwi.

« Ostatnia zmiana: Marzec 10, 2009, 01:47:59 wysłane przez astro » Zapisane
astro
Gość
« Odpowiedz #103 : Marzec 10, 2009, 01:47:05 »

sa to zaswiatowi " kontrolerzy" poziomu energetycznego rozwijajacych sie ludzi.

E..tam bzdury, kontrolerzy.Niech przyjdÂą do mnie ... serdecznie ich zapraszam.... hahahahahahaha !
Kiara
Gość
« Odpowiedz #104 : Marzec 10, 2009, 11:21:24 »

sa to zaswiatowi " kontrolerzy" poziomu energetycznego rozwijajacych sie ludzi.

E..tam bzdury, kontrolerzy.Niech przyjdÂą do mnie ... serdecznie ich zapraszam.... hahahahahahaha !

Moze juz byli dawno temu jak przekraczales pewien poziom energetyczny, zazwyczaj wtedy sie pojawiaja. Nie musisz pamietac ich obecnosci, w zadnym wypadku nie sa to negatywne postacie.
Je nie  wiem czy u Ptaka byli ci sami? Niemniej jednak wiem ze mniej wiecej w tym samym czasie co u mnie pojawili sie u bardzo wielu osob. Byla to jednorazowa wizyta. Teraz zbliza sie znowu momet jakiegos skoku energetycznego, moga sie pojawiac.
Astros sadzisz iz poza naszymi osobistymi  czesciami z przyszlosci i przeszlosci nie mozemy sie kontaktowac z innymi Istotami? One nie istnieja?

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Marzec 10, 2009, 11:23:41 wysłane przez Kiara » Zapisane
Laguna__
Gość
« Odpowiedz #105 : Marzec 10, 2009, 12:31:25 »

Witam

Nie widze powodu dla jakiego mia³abym przepraszaÌ PETRASA,to co opisalam na tym forum to moje w³asne doœwiadczenia , dlaczego mam przepraszaÌ za to ,¿e wesz³am w doœwiadczenie, zreszt¹ z mojego w³asnego wyboru i ciekawoœci wiedzy . Osobiœcie bardzo lubie Petrasa i znamy sie od kilku lat , nie roszcze ¿adnych pretensji bo nie mam powodów , nikogo nie os¹dza³am i nie bêde tego robic , moje wypowiedzi s¹ dla niektórych "enigmatyczne " - bo ktoœ kto wszed³ w doœwiadczenie nie mo¿e tego inaczej opisaÌ jeœli ma szacunek wobec wiedzy i wyci¹ga wnioski , ale to s¹ moje w³asne wnioski i ka¿dy bêdzie zapewne mia³ inne , a to ,¿e moje w du¿ej mierze pokrywaj¹ siê z Kiar¹ có¿ - przypadek? Nie istnieja przypadki i nie jest tu wa¿na tyle osoba Petrasa to siê odbywa na innym poziomie ni¿ nasze rozumowanie , chcecie Paùstwo dowodów moich doœwiadczeù? Tu potrzeba doœwiadczeù i œwiadomoœci ,a nie udowadniania , zatem polecam zag³ebiÌ siê w ow¹ wiedze i wyci¹gn¹Ì w³asne wnioski , nie moge uj¹Ì tego inaczej .

MĂłj rozwĂłj duchowy opiera siĂŞ o swiadome bÂądz czasem mniej Âświadome doÂświadczenia , ale nie oceniam tego nie sÂądze tylko wyciÂągam wnioski czyli rozwĂłj duchowy jest dla mnie czymÂś wiĂŞcej niz poznawaniem , nie ide w jednym kierunku odwiedzam wszystkie komnaty po kolei, a ta kolej sama siĂŞ klaruje .

Prawdopodobnie i tak w jakiœ sposób oceni³am w swoich postach "TE" ENERGIE , poniewa¿ zadzia³alo prawo przyczyny i skutku jakiego œciœle przestrzegaj¹ owe energie(ja równie¿) i wykorzystaj¹ ka¿dy brak naszej czujnoœci , g³ównie uderzaj¹ po koùczynach powoduj¹c z³amania skrêcenia , znam to bo raz ju¿ mia³am takie zdarzenie , teraz wydarzy³o sie to ponownie - w niedziele spad³am ze schodów co prawda nie mam uszkodzeù konczyn , ale to z jednego tylko powodu ,¿e spadaj¹c zidentyfikowa³am ich cel i dzia³anie tych energii (szybkoœÌ myœli ) .Dla wielu z Was mo¿e wyda siê to dziwne , ale ja wiem jak dzia³aja te energie .

Petrasie bÂądz ponad tym co piszÂą inni , nie powinieneÂś z takÂą wiedzÂą jakÂą posiadasz siĂŞ przejmowaĂŚ , waÂżne jest to co Ty sam wiesz o sobie , waÂżne sÂą Twoje w³¹sne odczucia , doÂświadczenia - masz czas i peÂłne prawo do przeprowadzania w taki sposĂłb swojego rozwoju jaki uwaÂżasz za stosowny oraz wÂłaÂściwy dla Ciebie samego , ale to wiesz juÂż sam co dla Ciebie jest wÂłaÂściwe. Mnie rĂłwnieÂż oskarÂżano o najró¿niejsze rzeczy poczÂąwszy od nazwania mnie ''kobietÂą ciemnoÂści " - czasem to wynika wÂłaÂśnie ze strachu , czasem z braku doÂświadczeĂą ,oraz z innych przesÂłanek takich jak brak zrozumienia , bo czĂŞsto wÂłaÂśnie ludzie zgÂłebiaja na pewnym etapie wiedzĂŞ na bazie intelektu(dowĂłdu) Ci ktĂłrzy weszli na wyÂższy poziom inaczej odbierajÂą wiedze , nie szukajÂą juÂż dowĂłdĂłw  i Ty o tym wiesz  - A MY MAMY BYÆ PONAD TYM co mĂłwiÂą , myÂślÂą , czyniÂą inni . NIE TRAKTUJ TEGO PERSONALNIE ,TO MY SAMI PODEJMUJEMY DECYZJE , GDZIE I W JAKIM KIERUNKU PODÂĄÂŻAMY .
Jest jeszcze jedna kwestia , ktĂłrÂą chce dopisaĂŚ - inni poprzez swoje doÂświadczenia mogÂą widzieĂŚ w Tobie to czego ty sam nawet nie widzisz , moÂże warto zastanowiĂŚ siĂŞ nad tym wszystkim?CoÂś?

pozdrawiam Laguna

scaliÂłem 2 wypowiedzi - MichaÂł

Witam
NawiÂązujÂąc do tematu jaki poruszyliÂście odnoÂśnie postaci "w kapturach " - mnie rĂłwnieÂż to nie ominĂŞÂło , ale w Âśnie . ÂŚniÂło mi siĂŞ ,Âże byÂłam u kuzynki , wywiÂązaÂła siĂŞ miedzy nami rozmowa na temat magii i wiedzy , zapytaÂłam jÂą czy ma jakieÂś ksiÂązki , pokierowaÂła mnie do bardzo duÂżego regaÂłu z ksi¹¿kami , znalazÂłam tam najrĂłzniejsze tyt. , ale na samej gĂłrnej pó³ce zobaczyÂłam swojÂą wÂłasnÂą ksiÂązkĂŞ z moim imieniem - byÂłam zaskoczona ,Âże mam swojÂą wÂłasnÂą ksiaÂżke, pó¿niej poszÂłyÂśmy z kuzynka na spacer  , szÂłyÂśmy polnÂą drogÂą i nagle przy drodze zobaczyÂłyÂśmy stragan z kwiatami , osobami sprzedajÂącymi byÂły cyganki , ktĂłre na siÂłe chciaÂły kuzynce sprzedaĂŚ kwiaty , jednak ja ja przekonaÂłam ,Âże  te kwiaty sÂą Âżadnej jakoÂści i na drugi dzieĂą jej zwiĂŞdnÂą , udaÂło mi siĂŞ przekonaĂŚ i odeszÂłyÂśmy od straganu idÂąc dalej polnÂą drogÂą . W tym momencie kiedy odchodziÂłyÂśmy usÂłyszaÂłam znajomy mnie gÂłos mĂŞzczyzny dlatego siĂŞ odwrĂłciÂłam bo, byÂłam ciekawa kto to jest - ByÂła to postac w kapturze , ktĂłra mĂłwiÂła do cyganek ,Âże znowu ich przechytrzyÂłam , ale oni mnie jeszcze dostanÂą w swoje rĂŞce , nie czuÂłam lĂŞku czuÂłam jedynie spokĂłj ,uÂśmiechnĂŞÂłam siĂŞ i poszÂłam w swojÂą stronĂŞ .Ten sen jest sprzed 3 lat i pamiĂŞtam go bardzo dokÂładnie do dziÂś.

« Ostatnia zmiana: Marzec 10, 2009, 13:52:09 wysłane przez Laguna__ » Zapisane
Petras
Gość
« Odpowiedz #106 : Marzec 10, 2009, 14:40:43 »

Laguna
Petrasie bÂądz ponad tym co piszÂą inni , nie powinieneÂś z takÂą wiedzÂą jakÂą posiadasz siĂŞ przejmowaĂŚ

DziĂŞki Dariusz rzekÂł mi podobnie zresztÂą nie tylko on
Laguna
Jest jeszcze jedna kwestia , ktĂłrÂą chce dopisaĂŚ - inni poprzez swoje doÂświadczenia mogÂą widzieĂŚ w Tobie to czego ty sam nawet nie widzisz , moÂże warto zastanowiĂŚ siĂŞ nad tym wszystkim

Wiem dlatego napisaÂłem

Gdy masz wiedzĂŞ – uÂświadomisz sobie, Âże drugi czÂłowiek jest Ci niezbĂŞdny.

Jest czÂąstkÂą Ciebie.

To, co przejawiasz Ty i On po³¹cz w CaÂłoœÌ, dodawaj, to, co Ty wiesz, do tego, co On wie.

Stopcie siĂŞ w jedno w codziennych czynnoÂściach, uzupeÂłniajcie siĂŞ, wspierajcie.

Patrz na to, co Was ³¹czy, a nie na to, co dzieli.

Zgodna wspó³praca z drugim cz³owiekiem, daje ogromn¹ radoœÌ, gdy obydwoje sk³adacie swoj¹ wiedzê, doœwiadczenie i umiejêtnoœci, bez ogl¹dania siê na to, jakie uzyskacie korzyœci.

Zgodna wspó³praca jest krokiem do doÂświadczenia jednoÂści z drugim czÂłowiekiem.

Nie ma tu miejsca na: moje, twoje – jest wspĂłlne.

A to, co razem tworzycie sÂłuÂży innym.

Taki jest moim zdaniem sens rozwoju czÂłowieka.

Moja ,,grupa" w GdaĂąsku to 145 facetĂłw w wieku od 23 do 48  lat specjalistĂłw w remontach instalacji chemicznych. W rafinerii Lotos od 16 03 do 18 04 trwa remont instalacji -mozna sprawdziĂŚ w internecie.
Firma w ktĂłrej pracuje wygraÂła przetarg na remont jednej z instalacji.

Nie komentuje postĂłw jednej sympatycznej pani bo jedno z nich wynika jasno - nie rozumie ona o czym ja pisze zreszta chyba nie tylko ja
 Styl jej wypowiedzi ...

Dlatego wolĂŞ czytac posty wielu innch ludzi bo zwyczajnie moim zdaniem sÂą ciekawsze i czegoÂś moÂżna sie z nich nauczyĂŚ

pozdrawiam

« Ostatnia zmiana: Marzec 10, 2009, 14:46:41 wysłane przez Petras » Zapisane
Enigma
Gość
« Odpowiedz #107 : Marzec 10, 2009, 15:31:26 »

Petrasie jakÂą 'pani' masz na mysli, bo w tym wÂątku pisze nas kilka. A co do stapiania sie w jedno z innymi osobami, bacz Âże nie kazdy moze tego sobie ÂżyczyĂŚ. WampirĂłw energetycznych chetnych do pobrania cudzej energi, jest pod dostatkiem. Natomiast prawo przyczyny i skutku dziaÂła bezbÂłednie, co wysÂłaÂłeÂś to otrzymasz.

Z kolei ja zadam maÂłe pytanie, dlaczego Enigmo tytuÂłujesz mnie pannÂą?
Ani z racji wieku, ani z racji tego, Âże byÂłam mĂŞÂżatkÂą pannÂą nie jestem. No chyba, Âże to zakamuflowane pytanie, tylko o co?  Chichot
NazwaÂłam cie pannÂą, a to ze wzgledu na elegancki styl w jakim sie wypowiadasz MrugniĂŞcie

Astro przesadzasz z tym lekiem...
Gdybym ba³a sie jakichkolwiek wizyt, dawno wyl¹dowa³abym w psychiatryku. Zdarza mi sie zobaczyÌ w nocy to i owo, ale nie przywi¹zuje do tego wiekszej wagi. Niektóre doœwiadczenia bywaj¹ ciekawe, np kiedyœ bardzo bola³ mnie z¹b. Kiedy zapad³am w g³eboki trans, poczy³am ze ktoœ oczyszcza mi rane tak jak podczas leczenia. Po przebudzeniu ból znikno³ na wiele mieœ, czy dokona³a tego moja podœwiadomoœÌ? Tego nie wiem, ale by³o to podczas snu i ¿adnego strachu nie czu³am.

I nie piszcie wci¹¿ o enigmatycznych wypowiedziach Chichot bo niezrecznie sie czuje
Petras
Gość
« Odpowiedz #108 : Marzec 10, 2009, 17:08:29 »

Enigma nie chodzi  o Ciebie. MrugniĂŞcie
To, Âże ktos ma inne zdanie nigdy w moich oczach go nie dyskfalifikuje
pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Marzec 10, 2009, 17:09:05 wysłane przez Petras » Zapisane
ptak
Gość
« Odpowiedz #109 : Marzec 10, 2009, 20:10:47 »

Cytat: Astro
Oj... Ptaku drogi. JuÂż nawet nie wiem co na to wszystkomam powiedzieĂŚ.
Poprostu rĂŞce opadajÂą.Wiesz ilu ja ludzi spotkaÂłem, ktĂłrzy podobne rzeczy mi opowiadali.

A nie moÂżesz po prostu zostawiĂŚ to takie, jakie jest?
Czy zawsze trzeba wszystko naginaĂŚ do wÂłasnego, aktualnego ÂświatopoglÂądu?
Wydaje mi siĂŞ, Âże namiĂŞtne i nagminne „odczynianie” cudzych tekstĂłw nikomu nie sÂłuÂży. A juÂż szczegĂłlnie „odczyniajÂącemu”.
Dlaczego? Bo jest to zamykanie siĂŞ na moÂżliwoœÌ dotarcia do innej prawdy i pozostawanie w swoich okopach. Generalizowanie, upraszczanie, bez wczucia siĂŞ w przesÂłanie innego czÂłowieka odcina CiĂŞ od jego wewnĂŞtrznej mÂądroÂści. Zostajesz ze swoimi racjami bez dania szansy na interferencje fal. Stawiasz swojÂą „wiedzĂŞ” na pozycji jedynej prawdy. Zamykasz siĂŞ w okreÂślonych schematach myÂślowych. I skÂąd pewnoœÌ, Âże masz racjĂŞ?

Dla jasnoÂści, nie mĂłwiĂŞ tu o zwykÂłej dyskusji, czy wymianie poglÂądĂłw, lecz o polowaniu jak za dawnych czasĂłw na czarownice. Zostawmy i nie zwalczajmy na si³ê przekazĂłw innych osĂłb, tylko dlatego, Âże sÂą „niezgodne” z TwojÂą wiarÂą na dziÂś.
PozwĂłlmy kwitn¹Ì nawet chwastom, teÂż sÂą potrzebne i piĂŞkne.  MrugniĂŞcie
Nie bierz wszystkiego, co napisaÂłam za bardzo do siebie, to raczej ogĂłlna myÂśl.

Pozdrawiam  UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Marzec 10, 2009, 20:15:55 wysłane przez ptak » Zapisane
Dariusz
Gość
« Odpowiedz #110 : Marzec 10, 2009, 20:58:47 »

Ptak zapytaÂła:
" dlaczego Enigmo tytuÂłujesz mnie pannÂą?"

No to jesteÂś Ptaku pannÂą, z odzysku. MrugniĂŞcie DuÂży uÂśmiech

Enigma zapytaÂła o ye zjawy, czy odczucia energetyczne. WiĂŞc rĂłwnieÂż miaÂłem podobne, jednak pozwolicie, ze opiszĂŞ to w "paranormalne zjawiska..." aby nie odbiegaĂŚ od bardzo ciekawego tematu tegowÂątku.

Laguno, byĂŚ moÂże coÂś przeoczyÂłem, ale kto Ci kazaÂł przepraszaĂŚ Petrasa?
astro
Gość
« Odpowiedz #111 : Marzec 10, 2009, 23:48:07 »

Dla jasnoÂści, nie mĂłwiĂŞ tu o zwykÂłej dyskusji, czy wymianie poglÂądĂłw, lecz o polowaniu jak za dawnych czasĂłw na czarownice. Zostawmy i nie zwalczajmy na si³ê przekazĂłw innych osĂłb, tylko dlatego, Âże sÂą „niezgodne” z TwojÂą wiarÂą na dziÂś.

NapisaÂłem pewien post dotyczÂący tego, o czym  wspominasz, lecz doszedÂłem do wniosku ( zgodnego z Twoim przesÂłaniem ), Âże to nie mĂłj wĂłz i nie moje konie
owe (polowanie na czarownice) lecz wy³¹cznie Twoja lekcja, wiêc go poprostu skasowa³em.
A skoro taka jest Twoja wiara na dziÂś, to przez pryzmat owej wiary piszesz to co piszesz. Lecz powiem-  nie piszesz, lecz hmmm..  (chyba) nawet tego doÂświadczasz?
Oto wiara.Lecz nic mi do niej.
Bo to nie moje priorytety.
MĂłj smutek z powodu umierajÂących z ubĂłstwa dzieci, smutek z powodu
totalnej degradacji  Matki Ziemii, smutek z powodu opĂŞtania ludzi, ktĂłrzy zbudowali niesamowite iloÂści broni, ale nie dla siebie, lecz dla obcych siÂł jest zbyt wielki, abym tu miaÂł trwoniĂŚ Âżyciowe energie, dla kilku ,,czarownic''.

I to tyle.
Pozdrawiam ''kosmicznych wĂŞdrowcĂłw'' i ....''czarownice''.
« Ostatnia zmiana: Marzec 10, 2009, 23:52:22 wysłane przez astro » Zapisane
Thotal
Gość
« Odpowiedz #112 : Marzec 11, 2009, 00:36:31 »

Enigmatyczne pytania, totalne odpowiedzi panien czarownic, normalnie lot nad kukuÂłczym gniazdem prosto z odzysku...

ÂŚwiry... DuÂży uÂśmiech DuÂży uÂśmiech DuÂży uÂśmiech

Pozdrawiam - Thotal MrugniĂŞcie
Kiara
Gość
« Odpowiedz #113 : Marzec 11, 2009, 00:59:31 »

Enigmatyczne pytania, totalne odpowiedzi panien czarownic, normalnie lot nad kukuÂłczym gniazdem prosto z odzysku...

ÂŚwiry... DuÂży uÂśmiech DuÂży uÂśmiech DuÂży uÂśmiech

Pozdrawiam - Thotal MrugniĂŞcie

Tociu co wiedziales to powiedziales , szkoda ze tylko tyle wiedziales. DuÂży uÂśmiech DuÂży uÂśmiech DuÂży uÂśmiech

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Marzec 11, 2009, 01:00:48 wysłane przez Kiara » Zapisane
Thotal
Gość
« Odpowiedz #114 : Marzec 11, 2009, 01:04:02 »

Wiem Âże nic nie wiem Smutny

Pozdrawiam - Thotal UÂśmiech
ptak
Gość
« Odpowiedz #115 : Marzec 11, 2009, 19:36:42 »

Thotal, a có¿ to za Âświat byÂłby bez ÂświrĂłw?  DuÂży uÂśmiech
Nie zaprzeczam, jestem Âświr elegancki z panieĂąskÂą metrykÂą enigmatycznie mi nadanÂą.
A œwir Astro, nie poj¹³ przekazu i ego mu nie zdzier¿y³o, wiêc napisa³ jak napisa³. I jeszcze s¹dzi, ¿e tylko On ma monopol na smutek z powodu g³oduj¹cych dzieci i szaleùców gnêbi¹cych nasz¹ planetê.
Odpowiem Ci Astro Twoimi s³owami, przecie¿ wszystko jest doskona³e i to tylko Twoje myœli stwarzaj¹ tak¹ rzeczywistoœÌ, wiêc czemu œwirujesz?
A czarownice, to nie czarownice, tylko poglÂądy innych odmienne od Twoich, ktĂłre tak namiĂŞtnie korygujesz. Zatem lekcja takÂże Twoja i doÂświadczenie teÂż. Nie potrafisz spokojnie zastanowiĂŚ siĂŞ przez chwilĂŞ, co inny Âświr chciaÂł Ci przekazaĂŚ? ZresztÂą, zrobisz z tym, co zechcesz i tyle.

Pozdrawiam CiĂŞ, jak zwykle serdecznie.  UÂśmiech

Ps. Thotal, ja teÂż nic nie wiem, ale niektĂłrzy wiedzÂą ...  DuÂży uÂśmiech

Laguna__
Gość
« Odpowiedz #116 : Marzec 11, 2009, 20:14:17 »

A nie moÂżesz po prostu zostawiĂŚ to takie, jakie jest?
Czy zawsze trzeba wszystko naginaĂŚ do wÂłasnego, aktualnego ÂświatopoglÂądu?
Wydaje mi siĂŞ, Âże namiĂŞtne i nagminne „odczynianie” cudzych tekstĂłw nikomu nie sÂłuÂży. A juÂż szczegĂłlnie „odczyniajÂącemu”.
Dlaczego? Bo jest to zamykanie siĂŞ na moÂżliwoœÌ dotarcia do innej prawdy i pozostawanie w swoich okopach. Generalizowanie, upraszczanie, bez wczucia siĂŞ w przesÂłanie innego czÂłowieka odcina CiĂŞ od jego wewnĂŞtrznej mÂądroÂści. Zostajesz ze swoimi racjami bez dania szansy na interferencje fal. Stawiasz swojÂą „wiedzĂŞ” na pozycji jedynej prawdy. Zamykasz siĂŞ w okreÂślonych schematach myÂślowych. I skÂąd pewnoœÌ, Âże masz racjĂŞ?

PozwĂłlmy kwitn¹Ì nawet chwastom, teÂż sÂą potrzebne i piĂŞkne.  MrugniĂŞcie
Nie bierz wszystkiego, co napisaÂłam za bardzo do siebie, to raczej ogĂłlna myÂśl.

Pozdrawiam  UÂśmiech

PodpisujĂŞ siĂŞ pod tym tekstem , jesteÂśmy tu po to , aby zobaczyĂŚ jak wyglÂądajÂą doÂświadczenia innych , jakie sÂą inne jakoÂści wiedzy , poglÂądy , - im mniej waroÂściujemy tym wiĂŞcej widzimy i przychodzi do Nas zamiast konflikt i walka -zrozumienie.
Dla mnie ten wÂątek uznaje za zamkniĂŞty.
pozdrawiam Laguna
ptak
Gość
« Odpowiedz #117 : Marzec 11, 2009, 20:40:38 »

Cytat: Laguna
Dla mnie ten wÂątek uznaje za zamkniĂŞty.

Laguno, oczywiÂście to Twoja decyzja i ÂświĂŞte prawo.
Chcia³abym jedynie, niezale¿nie od tego dodaÌ, ¿e mo¿e nie warto zbyt szybko i ostatecznie zamykaÌ czegokolwiek, bo nigdy nie wiadomo, co za nastêpnym zakrêtem mo¿emy zobaczyÌ. I mog¹ omin¹Ì nas przez to ciekawe doœwiadczenia lub istotne informacje.
Ale to tak na marginesie.

Pozdrawiam  UÂśmiech

astro
Gość
« Odpowiedz #118 : Marzec 11, 2009, 21:55:54 »

Astro przesadzasz z tym lekiem...

LĂŞk jest dezaprobatÂą, odrzuceniem lub karÂą. Otwiera on drogĂŞ do manipulowania i kontroli nad nami. W lĂŞku  utrzymuje nas mentalnoœÌ spoÂłeczna.Poprostu takich mieliÂśmy nauczycieli.
Jako dziecko ba³em siê swoich rodziców, starszych kolegów, potem ba³em siê nauczycieli w szko³ach.Potem ba³em siê, ¿e rzuci mnie dziewczyna, potem ba³em siê ró¿nych groŸnych i nadymanych w pracy szefów i dyrektorów.Podobn¹ listê, ka¿dy mo¿e napisaÌ Sam. Bêdzie ona z pewnoœci¹ bardzo d³uga.
CharakterystycznÂą cechÂą lĂŞkĂłw jest motywacja  przetrwania (istnienia).  Przeradza siĂŞ ona w niezliczonych  formach, poczÂąwszy od walki, wÂładzy, manipulacji, a z tytuÂłu tej samej motywacji inni zabijajÂą.
Dla  istot, dla  ktĂłrych istnienie wynika z motywacji  (lĂŞku)  nie ma problemu zabiĂŚ milion, czy nawet 500 milionĂłw innych istnieĂą. Nie ma dla nich Âżadnego  problemu zniszczyĂŚ ca³¹ przyrodĂŞ , naturĂŞ, zatruĂŚ wszystkie jeziora i rzeki, zbudowaĂŚ potĂŞÂżne asenaÂły broni, po to, aby za pomocÂą nich niszczyĂŚ wszystko i wszystkich, aby osiÂągaĂŚ swoje wÂłasne cele wynikajÂące z motywacji lĂŞku.

Dla istot takich nie istnieje wogĂłle  pojĂŞcie, Âże nic nie moÂże dziaĂŚ siĂŞ czyimÂś kosztem.

Nie sÂą one w stanie nawet tego w peÂłni  sobie uÂświadomiĂŚ, poniewaÂż takie zrozumienie wynika tylko z miÂłoÂści, a miÂłoœÌ to nic innego, tylko nieobecnoœÌ lĂŞku.
W tym momencie dajemy odpowiedÂź na pytanie: co dzieje siĂŞ na tej planecie, co i kto jest tego przyczynÂą. I nie tylko tu, ale i w innych  czaso-przestrzeniach.
Dajemy odpowiedŸ, dlatego, ¿e motywacja jest wci¹¿ taka sama.

Z tych samych motywacji lĂŞkĂłw - (przetrwania istnienia i dominacji)
zbudowano nawet piramidy w Egipcie, poniewaÂż cechÂą charakterystycznÂą istot zdominowanych przez lĂŞk jest przede wszystkim ochrona siebie (swojego istnienia, swojego sposobu dziaÂłania,  myÂślenia i tworzenia).
SamoÂświadomoœÌ nie oznacza intelektualnego zrozumienia prawdy, poniewaÂż intelekt jest zaangaÂżowany  w ochronĂŞ swoich przekonaĂą o swoim istnieniu .W istocie ten wektor ( ÂświadmoœÌ oparta na lĂŞku, a nie na miÂłoÂści ) skierowany jest nie na zewnÂątrz lecz do wewnÂątrz.
  WiĂŞc zdominowanÂą  cechÂą ÂświadmoÂści (bytĂłw), jako istniejÂących w rzeczywistoÂści  pĂłl energo-informacyjnych ogarniĂŞtych lĂŞkiem jest ich taki sposĂłb  myÂślenia i dziaÂłania,  jakby od tego wszystkiego zaleÂżaÂło caÂłe ich istnienie.
 Jednym sÂłowem istoty takie ( bez wzglĂŞdu na to, czy sÂą to ludzie, istoty z Draco, czy jakiekolwiek inne byty  we wszechÂświecie ) nie  posiadajÂą one samoÂświadomoÂści,  Âże jakikolwiek istniejÂący lĂŞk jest tylko iluzjÂą, poniewaÂż  nie mamy nic do stracenia i nic do zyskania. Posiadamy juÂż bowiem w s z y s t k o  i  zostaÂło to  zapewnione w doskonaÂłym  dziele stworzenia  wszechÂświata.
 ObyÂśmy tylko wszyscy  mogli siĂŞ w porĂŞ  przebudziĂŚ i zauwaÂżyĂŚ ten fakt.

A teraz daj sobie sama  ( jeÂśli chcesz)  odpowiedÂź na pytanie, czy czy Astro przesadza z lĂŞkiem.
Nie mam tu zamiaru  Ciebie, ani kogokolwiek  w niczym przekonywaĂŚ.
WychodzĂŞ tylko z bardzo prostego zaÂłoÂżenia, Âże jesteÂśmy to po to, aby siĂŞ czegoÂś od siebie nauczyĂŚ.
WiĂŞc tylko powiem, posÂłuchaj  coÂś ktoÂś inny ma do powiedzenia, bo to siĂŞ w Âżyciu czasem przydaje, zwÂłaszcza gdy temat dotyczy waÂżnych, istotnych rzeczy  dla Nas wszystkich.

PoniewaÂż jest to mĂłj ostatni post na tym forum, wiĂŞc wypada mi tylko siĂŞ poÂżegnaĂŚ.
Astro.

« Ostatnia zmiana: Marzec 11, 2009, 22:04:28 wysłane przez astro » Zapisane
ptak
Gość
« Odpowiedz #119 : Marzec 11, 2009, 22:34:53 »

Cytat: Astro
PoniewaÂż jest to mĂłj ostatni post na tym forum, wiĂŞc wypada mi tylko siĂŞ poÂżegnaĂŚ.
Astro.

No nie, Astro, tylko bez poÂżegnaĂą, proszĂŞ.  Smutny Chyba nie zamierzasz nas opuÂściĂŚ?  CoÂś
JeÂżeli, to przeze mnie, to pierwsza CiĂŞ proszĂŞ o pozostanie.
NaprawdĂŞ jesteÂś tu potrzebny, TwĂłj gÂłos wiele znaczy.
Masz piĂŞknÂą energiĂŞ i czyste intencje i to siĂŞ liczy.
A gÂłupim ĂŚwierkaniem ptaka nie przejmuj siĂŞ.

Pozdrawiam najserdeczniej jak tylko moÂżna.
I jeszcze raz proszĂŞ, zostaĂą z nami.
Thotal
Gość
« Odpowiedz #120 : Marzec 11, 2009, 22:44:37 »

Astro,
nie uciekaj, wszyscy doskonale rozumiemy o czym piszesz, waÂłkujemy ten temat od dÂłuÂższego czasu.
Iluzja EGO zmusza nas do podzia³ów, lĂŞk jest tego efektem, walka ze strachem polega na "wy³¹czeniu" emocji, pozbawieniu go  rangi za pomocÂą nicnierobienia i cichej obserwacji.
Programy lĂŞkĂłw mamy wszyscy powgrywane, to problem caÂłej cywilizacji i jak widzisz coraz wiĂŞcej ludzi nabiera ÂświadomoÂści, coraz wiĂŞcej ludzi budzi siĂŞ do odkrywania w sobie iluzorucznych postaw.
Tak na prawdê nie uczymy siê od kogoœ, tylko dziêki komuœ. Nauka polega na transformacji siebie, od siebie trzeba zacz¹Ì i na sobie poprzestaÌ.

Pozdrawiam - Thotal UÂśmiech
Laguna__
Gość
« Odpowiedz #121 : Marzec 12, 2009, 10:26:03 »

astro

PROSZÊ CIÊ ZOSTAÑ Z NAMI - uwielbiam czytaæ co piszesz. Jeste¶ tutaj potrzebny i to nie wiesz jak bardzo , ale jednocze¶nie szanuje Twoj± decyzjê.

pozdrawiam Laguna
Kiara
Gość
« Odpowiedz #122 : Marzec 12, 2009, 12:05:05 »

astro

PROSZÊ CIÊ ZOSTAÑ Z NAMI - uwielbiam czytaæ co piszesz. Jeste¶ tutaj potrzebny i to nie wiesz jak bardzo , ale jednocze¶nie szanuje Twoj± decyzjê.

pozdrawiam Laguna

Przylanczam sie do wypowiedzi  Laguny, zrobisz co Twoim zdaniem bedzie najlepsze dla Ciebie, ale milo ze jestes z nami. Twoj glos jest cenny.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Marzec 12, 2009, 12:05:36 wysłane przez Kiara » Zapisane
Enigma
Gość
« Odpowiedz #123 : Marzec 13, 2009, 00:22:04 »

A ja napisze tak do Astro, bo byÂło to pisane zdaje sie do mnie. Jesli juz pozbedziesz sie swoich lĂŞkĂłw, wtedy zrozumiesz ze nie musisz nikogo poprawiaĂŚ. I prosze nie obarczaj 'lĂŞkami' innych uczestnikĂłw tej rozmowy
ambroÂży
Gość
« Odpowiedz #124 : Marzec 16, 2009, 23:28:06 »

Zapytaj wiec Ptaku  Petrasa i Ambrozego , skoro przyszlo Ci to do glowy. skoro to ma przejsc przez Ciebie dalej , sadzilam ze juz jestes poinformowana.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech

....no i weÂź tu gdzieÂś czÂłowieku wyjedÂź na powaÂżny odpoczynek, a juÂż przywoÂłujÂą CiĂŞ do tablicy. Có¿, przygotowaĂŚ siĂŞ trochĂŞ mi przyszÂło. ParĂŞ wiĂŞc cytatĂłw  z roku 2007.

Kiara napisaÂła:

(...)Samuel i Jezus to bracia, nie wazne jak kto uwaza, wazne ze interesy jednego brata nie musza byc interesami drugiego.
Wazne ze system wartosci jednego jest diametralnie rozny od drugiego.
Wazne ze Jezus zamknal dostep do portalu w piramidzie Cheopsa laczacego jadro Ziemi z nadprzestrzenia i nie przekazal Samuelowi sposobu jego otworzenia.
Zamknal to znaczy zabezpieczyl przed wejsciem osob niepowolanych.
Gdyby chcial udostepnic to Samuelowi nie bylo by potrzeby szukania mumi
i tworzenia skomplikowanych rytualow zobligowanych na kaprys czlowieka. (...)

i znowu Kiara:

(...)Kiedy czÂłowiek otrzymaÂł wiedzĂŞ i moÂżliwoÂści jej uÂżywania, wolnÂą wolĂŞ posiadaÂł, Anunaki odeszÂły do swojej przestrzeni, na ZiemiĂŞ przybywali tylko tacy, ktĂłrzy byli dalszymi nauczycielami duchowymi, inspirowali swojÂą wiedzÂą, cykl rozwoju w Kosmosie trwaÂł i trwa, Ziemia jako planeta braÂła i bierze w nim udziaÂł.
S¹ trzy cykle rozwojowe g³ówne, ten jest trzeci i dobiega koùca.
Charakteryzuje siĂŞ tym, Âże doÂświadczamy wiedzy Lucyferycznej, wiedzy gÂłowy, natomiast wiedza miÂłoÂści, wiedza serca ma tylko 50% udziaÂł.
Dlatego mówimy o mi³oœci uwarunkowanej, ten proces siê powiêksza co pewien czas, gdy ludzkoœÌ osi¹ga jakiœ etap i przekracza dawne ograniczenia, powiedzmy, dotycz¹ce mi³oœci, na Ziemi pojawiaj¹ siê nauczyciele prekursorzy, którzy wprowadzaj¹ nowe elementy lub zwiêkszaj¹ mo¿liwoœci starych.
Takim nauczycielem byÂł Jezus, bywajÂą teÂż mniejsi, zawsze wprowadzajÂą nowe.
Czy musi pojawiaĂŚ siĂŞ w tym czasie "dobre i zÂłe". Tak, musi, bo czÂłowiek masowo ma byĂŚ pobudzany do wyborĂłw: tego, co chce i tego, czego nie chce, im wiĂŞksza trauma, tym wiĂŞkszy skok w strone "dobrego", tym wiĂŞksza wola i energia bycia lepszym.
Tylko tak potrafimy na razie reagowaĂŚ, pobudza nas przeÂżycie rozpaczy, mĂłwienie o niej to maÂły efekt. Rozpacz - jest ona dla nas stymulacjÂą zmiany, wybiciem w pozytyw.

Cdn.
http://www.cheops.fora.pl/hydepark-archiwum,15/nowa-era,802-200.html

Kiara:

Niestety, kaÂżdy musi swojego "lucyfera" sam potraktowaĂŚ miÂłoÂściÂą, co wyhodujemy, to mamy.
Wiesz, pÂłeĂŚ odmiennÂą naleÂży gÂłaskaĂŚ, czasami to im wystarczy (to jak byÂś zapomniaÂła o podlewaniu).

Wiesz Ptaku ja bym ta lucyferyczna posadzila na wiosne w ogrodku i miloscia podlewala, po co ma sie po ciemku w sjfie dusic, a tak to moze z niej cos dobrego wyrosnie?

Ptak napisaÂł:

Tak, Koliberek chce mi znacznie wiêcej grz¹dek wynaj¹Ì, wiêc miejsca starczy, mogê las lucyferyczny zasadziÌ! Ale na Twoj¹ odpowiedzialnoœÌ Kiaro, bo ja nie mam wprawy do zabawy z diab³ami i przerabiania ich na anio³ów. (...)

Kiara :

Leszko,Energie "syntetyczne" stworzone przez energie wcielone na wzor i podobienstwo siebie, czyli swojej niedoskonalosci, posiadaja serca w ciele ludzkim.
Bedac wcielone ucza sie uczuc, wpisuja ta wiedze w siebie jak bardziej rozwiniety program.
Energie Stworzone przez Stworce , posiadaja serca , Serca Duszy w ktorych jest pelna wiedza milosci Boskiej, czego wlasnie nie posiadaja te "syntetyczne" na tym polega cala roznica miedzy nimi w tej kwestji. (...)

...

Jest tego oczywiÂście wiĂŞcej i precyzyjniej, min, Âże Samuel to lucyferyczna energia, ale na dzisiaj starczy tych przypisĂłw.

A po co ja to?

Otó¿, Kiaro, a raczej siostrzyczko  MaÂłgosiu Droga, jestem powaÂżnie zaniepokojona. UfnoœÌ Twoja jest, jak widaĂŚ bezgraniczna.  W swojej intencji chcesz jak najlepiej, ale informacje, ktĂłre otrzymujesz sÂą czĂŞsto niespĂłjne. Laguna teÂż nieÂźle wyprowadziÂła CiĂŞ w pole. A i Ptak wykrĂŞca siĂŞ sianem, Âże niby nic nie wie o spotkaniu z Petrasem.

Ptaku, nie bÂądÂź taki skromny. A kto siĂŞ tu na forum, niemalÂże wstĂŞpnie umawiaÂł? WzajemnoÂści serdeczne i awanse, a i karesy prawie Âże juÂż, to skÂąd siĂŞ zaczĂŞÂły? No, bo nie z Honolulu. Ale jeÂśli Petras jest, jak twierdzi, Âłysy i pulchniutki, to ja chĂŞtnie, skoro o mnie siĂŞ  juÂż wspomina....

A Âże nic mi nie wiadomo o grupie, jakÂą miaÂłby rzekomo organizowaĂŚ w GdaĂąsku Petras, zatem  MaÂłgosiu, do³¹cz do nas i stworzymy super grupĂŞ i Twoje sÂłowo siĂŞ przynajmiej urzeczywistni. BaczÂąc zaÂś, na nasz szlachetny skÂład, bĂŞdzie to grupa pod mocnym wezwaniem. UÂśmiech Poza tym na miejscu sprawdzisz co i jak, a nie co Ci tam ktoÂś z przestrzeni jakowejÂś, czy naprzestrzeni zapodaÂł. JeÂśli chodzi o mĂŞÂżczyznĂŞ zwÂłaszcza, to ja wolĂŞ byĂŚ jak ÂŚw. Tomasz. Przy okazji gdzie i niegdzie dotknĂŞ sobie, by siĂŞ upewniĂŚ w najprzyjemniejszy z moÂżliwych sposobĂłw.... ZÂły MrugniĂŞcie UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Marzec 17, 2009, 01:16:15 wysłane przez ambroÂży » Zapisane
Strony: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 11 12 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: