Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 23, 2024, 00:18:49

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: [1] 2 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: "Projekt Asystent"  (Przeczytany 15377 razy)
0 u¿ytkowników i 3 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
diabolicq
Go¶æ
« : Marzec 09, 2009, 22:52:41 »

Niebede sie zbytnio rozpisywal:

http://thelinked.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=120&Itemid=49
trójk±t
Go¶æ
« Odpowiedz #1 : Marzec 10, 2009, 01:42:19 »

Ciekawa sprawa. Z chęcią przeczytam kolejne sesje. Dzięki za link.

Swoją drogą też bym się chętnie poddał jakieś hipnozie, np. regresji wieku.
« Ostatnia zmiana: Marzec 10, 2009, 01:48:38 wys³ane przez trójk±t » Zapisane
trójk±t
Go¶æ
« Odpowiedz #2 : Marzec 10, 2009, 23:12:30 »

Bardzo ciekawe rzeczy tam można wyczytać:

Pytanie: Następne pytanie. Czy mógłbyś coś powiedzieć na temat Nibiru? Czy istnieje coś takiego? A jak nie jest planetą to czym jest?

Asystent: Celowe zakłamanie. Koniec.

Pytanie: Czyli po prostu bajeczka?

Asystent: Celowa. Koniec.

Pytanie: A ta bajeczka ma wywoływać strach w ludziach?

Asystent: I dezinformację. Koniec.

Pytanie: Dezinformację o tym, że to oni nas stworzyli, ci pochodzący z Nibiru?

Asystent: Tak. Koniec.

lub

P: Ok. Zatem ci którzy będą zainteresowani przeczytają. Następne pytanie. Kim lub czym jest Enki, inaczej Samuel który jest źródłem przekazów pewnego projektu? Czy możesz w ogóle o tym mówić?

[na forum zostało zadane kilka pytań odnośnie tego projektu, jednak zdecydowaliśmy zapytać o samo źródło; na resztę pytań teraz odpowie sobie każdy]

O: Niekontrolowany wyciek z Biblioteki, spowodowany urazem w wyniku czego część podświadomości przyjęła spersonifikowane cechy istniejącej w Bibliotece sygnatury. Koniec.

P: A informacje podawane przez tą spersonifikowaną część podświadomości są prawdziwe? Ta istota, ta spersonifikowana część podświadomości, najzwyczajniej w świecie straszy ludzi różnymi wizjami zagłady i innymi informacjami. Skąd się to bierze?

O: Ego wykrystalizowane. Nie angażujcie się w to. Koniec.

Jak dla mnie ten asystent gada z o wiele większym sensem niż Enki. Ale to już trzeba przeczytać i przekonać się samemu.
« Ostatnia zmiana: Marzec 10, 2009, 23:12:50 wys³ane przez trójk±t » Zapisane
Barbarax
Go¶æ
« Odpowiedz #3 : Marzec 12, 2009, 18:39:24 »

Trójk±t, a czy Ty przypadkiem nie by³e¶ uczestnikiem tych sesji (i oczywi¶cie pozosta³a ekipa sceptyków)?
trójk±t
Go¶æ
« Odpowiedz #4 : Marzec 12, 2009, 18:51:20 »

Przypadkiem nie. Ale jak przeczytasz te sesje to znajdziesz odpowied¼, dlaczego En-ki posiada tyle zwyk³ych ludzkich cech i emocji.
Mobius
Go¶æ
« Odpowiedz #5 : Marzec 12, 2009, 19:33:16 »

Trójk±t, a czy Ty przypadkiem nie by³e¶ uczestnikiem tych sesji (i oczywi¶cie pozosta³a ekipa sceptyków)?

Barbarax dla mnie ten projekt "asystent" jest na poziomie PCH ,tak samo "pusty" w ¶rodku
Barbarax
Go¶æ
« Odpowiedz #6 : Marzec 12, 2009, 20:04:56 »

No to rozwijajmy siê pomimo ró¿nych projektów.
Pozdrawiam.
tom1ek

Gadu³a

Punkty Forum (pf): 47

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 946

yeah! ;)

« Odpowiedz #7 : Marzec 13, 2009, 16:26:51 »

mi ten projekt przypomina trochę ulepszoną "Kasjopeę", jednak przekazy kasjo uważam za wymyślone przez ludzi, choć w dobrej intencji

A jeśli chodzi o poniższe wyjaśnienie - jest ono bardzo logiczne, biorąc pod uwagę całokształt PCH i wiedzę innych grup ezoterycznych. Taka hipoteza może być poprawna:
P: Ok. Zatem ci którzy będą zainteresowani przeczytają. Następne pytanie. Kim lub czym jest Enki, inaczej Samuel który jest źródłem przekazów pewnego projektu? Czy możesz w ogóle o tym mówić?

[na forum zostało zadane kilka pytań odnośnie tego projektu, jednak zdecydowaliśmy zapytać o samo źródło; na resztę pytań teraz odpowie sobie każdy]

O: Niekontrolowany wyciek z Biblioteki, spowodowany urazem w wyniku czego część podświadomości przyjęła spersonifikowane cechy istniejącej w Bibliotece sygnatury. Koniec.

P: A informacje podawane przez tą spersonifikowaną część podświadomości są prawdziwe? Ta istota, ta spersonifikowana część podświadomości, najzwyczajniej w świecie straszy ludzi różnymi wizjami zagłady i innymi informacjami. Skąd się to bierze?

O: Ego wykrystalizowane. Nie angażujcie się w to. Koniec.

Chodzi tu oczywiście zapewne o Bibliotekę Wszechświata (Kronikę Akashy)
« Ostatnia zmiana: Marzec 13, 2009, 16:29:59 wys³ane przez tom1ek » Zapisane

Konto na cheops4.org.pl o tym samym nicku i awatarze nale¿y do mnie. Pozdrawiam starych znajomych U¶miech
Dariusz
Go¶æ
« Odpowiedz #8 : Marzec 13, 2009, 16:39:09 »

Chodzi tu oczywi¶cie zapewne o Bibliotekê Wszech¶wiata (Kronikê Akashy)

Trudno to sprecyzowaæ. Ten "byt"-asystent wspomina o bibliotece w kontek¶cie naszego DNA, ale mówi tez, ¿e jej zasoby pochodz± z naszej galaktyki. ¦ci¶lej z czarnej dziury, czy mo¿e z jej pogranicza, bo "horyzont zdarzeñ" tam siê chyba znajduje.
trójk±t
Go¶æ
« Odpowiedz #9 : Marzec 13, 2009, 17:24:27 »

Dok³adnie to:

Pytanie (G): Dobrze. Kolejne pytanie. Jaka wiedza jest zakodowana w naszym DNA. Chodzi mi o to czego dotyczy. Czy jest to wiedza o wszystkim? Czy znajduj± siê tam równie¿ informacje o tym co nazywamy przesz³o¶ci± i przysz³o¶ci±? Koniec pytania.

Asystent: DNA. ¦cie¿ka rozwoju cia³a waszego. Klucz i translator do Biblioteki. Biblioteka = horyzont zdarzeñ. Koniec.

Pytanie (G): Czyli mam rozumieæ ¿e Biblioteka jest niczym innym jak horyzontem zdarzeñ jakiej¶ czarnej dziury? Koniec pytania.

Asystent: Galaktyka. Koniec.

Pytanie (G): Czy ka¿da galaktyka ma w takim razie swoj± w³asn± bibliotekê? Koniec pytania.

Asystent: Tak. Koniec.

Pytanie (G): A czy jest mo¿liwo¶æ po³±czenia siê z inn± galaktyk±?

Asystent: Tak...

Pytanie (G): Dziêkujê, przejdziemy dalej. Dostali¶my takie pytanie na forum: W jaki sposób uzyskuje siê dostêp do biblioteki? Czy na naszym poziomie rozwoju w jakim znajduje siê ludzko¶æ, jedyn± metod± s± takie drogi jak hipnoza czy autohipnoza czy jest te¿ co¶ innego? Koniec pytania.

Asystent: Medytacja. ¦rodki halucynogenne. Ale potrzebujecie translatora. Inaczej bêdziecie widzieli ¶wiat³o i czuli je. Wasz ³±cznik kiedy¶ takie po³±czenie prze¿y³. Koniec.

Co do PCH, to z odpowiedzi asystenta wynika, ¿e w pod¶wiadomo¶ci Lucyny stworzy³ siê byt bêd±cy mieszank± wiedzy z biblioteki z cechami jakiego¶ innego istniej±cego bytu. Je¿eli przeczytacie wiêcej sesji, ³atwo mo¿na zauwa¿yæ ¿e asystent zachowuje siê bardziej jak program/encyklopedia a Enki jak emocjonalna istota, która prezentuje wiêcej tajemnic ni¿ wiedzy.
Dariusz
Go¶æ
« Odpowiedz #10 : Marzec 13, 2009, 21:18:56 »

Wg mnie ów asystent zachowuje siê jak byt, który chce stworzyæ wrarzenie "programu", jak to uj±³e¶.
diabolicq
Go¶æ
« Odpowiedz #11 : Marzec 13, 2009, 21:23:50 »

Programu ktory niedaje zbyt konkretnych odpowiedzi jak na program przystalo.

Uszkodzony program (z trojanem).
Barbarax
Go¶æ
« Odpowiedz #12 : Marzec 13, 2009, 21:34:21 »

...ale za to daje "dobre rady", tj." Nie anga¿ujcie siê w to. Koniec."

Ocenê jak zwykle pozostawiam Pañstwu.
Pozdrawiam.
Dariusz
Go¶æ
« Odpowiedz #13 : Marzec 13, 2009, 21:40:23 »

Skoro to tylko program, to nies³ychanie dziwny. Chyba posiada cechy osobowe.
Dobra, niewazne.
...ale za to daje "dobre rady", tj." Nie anga¿ujcie siê w to. Koniec."

Pozdrawiam.

Jak na program, to nieco dziwne, prawda? Ale jeszcze ciekawsze jest to, ¿e ukierunkowuje prowadzacych na podjêcie pewnych kroków. Po czasie chyba siê jorgn±³ co za gafê paln±³ i zgoni³ to na przeka¼nik.
Barbarax
Go¶æ
« Odpowiedz #14 : Marzec 13, 2009, 21:58:48 »

No w³a¶nie, chyba zapomnia³, ¿e istnieje co¶ takiego jak wolna wola. No ale przecie¿ on jest OK, a EN-Ki pe.

Pozdrawiam.
trójk±t
Go¶æ
« Odpowiedz #15 : Marzec 14, 2009, 00:03:27 »

Po Waszych wypowiedziach widaæ, ¿e nie czytali¶cie zbyt wiele tych sesji, bo w dalszej ich czê¶ci jest dobrze opisane co to jest wolna wola i dlaczego Asystent zaczyna mieæ cechy osobowe.
Barbarax
Go¶æ
« Odpowiedz #16 : Marzec 14, 2009, 06:56:09 »

A Wy czytali¶cie sesje PCh? Je¿eli nie, to przeczytajcie. Je¿eli za¶ czytali¶cie, to przeczytajcie je jeszcze raz lub dwa, lub trzy...................itd.
tom1ek

Gadu³a

Punkty Forum (pf): 47

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 946

yeah! ;)

« Odpowiedz #17 : Marzec 14, 2009, 09:08:29 »

a wiêc chodzi³o mu jednak o Bibliotekê Galaktyczn±, teraz rozumiem
wyja¶nia te rzeczy b³êdnie, znaczy nie b³êdnie - celowo nie dopowiada i niektórym czasem mog± wyj¶c dziwne wnioski; ale ogólnie OK

Konto na cheops4.org.pl o tym samym nicku i awatarze nale¿y do mnie. Pozdrawiam starych znajomych U¶miech
Barbarax
Go¶æ
« Odpowiedz #18 : Marzec 14, 2009, 09:11:26 »

No ale przecie¿ sceptycy maj± zawsze wy³±cznie i tylko wy³±cznie same rzeczowe argumenty.
Dariusz
Go¶æ
« Odpowiedz #19 : Marzec 14, 2009, 13:46:55 »

Moja opinia na temat >asystenta< jast zupe³nie nieistotna. Mój stosunek do niego, a raczej do informacji przez niego przekazywanych jest neutralny. Ogólnie fajnie pisze. Czyta siê to lepiej niz przekazy Kasjo. Jednak czuæ, ¿e cos ma za pazucha.
« Ostatnia zmiana: Marzec 14, 2009, 13:47:51 wys³ane przez Dariusz » Zapisane
Dariusz
Go¶æ
« Odpowiedz #20 : Marzec 14, 2009, 15:40:57 »

>Asystent< to program czy byt?

..."P: Dobra. Teraz d³ugie pytanie. Czy czarna dziura mo¿e byæ interpretowana jako anty¶wiat³o w sensie…

O: Nie. Koniec.

P: Znasz resztê pytania?

O: Znam z pamiêci ³±cznika. Koniec.

P: Dobra. Kolejne pytanie…to po co ja je w ogóle czytam? A je¶li ³±cznik by tego nie przeczyta³ to zna³by¶ je?

O: £ami±c twoj± wolê. Koniec.

P: A co ma moja wolna wola do tego?

O: Z waszej perspektywy wygl±da³oby to jak czytanie w my¶lach. Koniec.

P: Aha. Szperanie po cudzej ¶wiadomo¶ci… aaa za³apa³em ju¿ o co chodzi. Rozumiem. " ...

http://thelinked.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=140&Itemid=50
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #21 : Marzec 14, 2009, 16:07:22 »

>Asystent<

P:  Dobra. Ok. No to ju¿ wszystkie pytania. Masz co¶ do powiedzenia naszemu go¶ciowi?

O: Najpierw powiem do ³±cznika, bo zastanawia³ siê czym by³ spowodowany smutek po obudzeniu siê po poprzedniej sesji. Przeka¿cie mu ¿e poczu³ emocje Zielonego, który cierpia³. Koniec.

P (A): A czemu cierpia³?

O: Umieraj±. S± w du¿o gorszej sytuacji ni¿ wy. Koniec.

P: I ten umieraj±cy Zielony znajdowa³ siê ko³o niego?

O: ¯ywi³ siê. Koniec. Ich rasa wymiera jak ju¿ mówi³em. Koniec. Naturalna ewolucja ich ¶wiadomo¶ci. Koniec.

P: Czyli oni nie mog± siê pogodziæ z tym ¿e naturalnym krokiem ewolucji jest porzucenie cia³a?

O: Z ich przestrzeni i perspektywy. Koniec.

P: Ok. No to ³±cznik siê ju¿ dowiedzia³.

http://thelinked.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=140&Itemid=50

trójk±t
Go¶æ
« Odpowiedz #22 : Marzec 14, 2009, 20:46:27 »

>Asystent< to program czy byt?

Sesja 15.01.2009

Pytanie: A to dobrze. Ul¿y³o nam. Mam takie pytanie. W³a¶ciwie to ³±cznik zada³ to pytanie. Stwierdzi³e¶ ¿e nie masz w pe³ni skrystalizowanego ego ale ¿e bêdziesz nabiera³ coraz wiêcej cech osobowo¶ci. A czy nie dojdzie kiedy¶ do tego ¿e wykreujesz tak du¿e ego ¿e nie bêdziesz chcia³ oddaæ kontroli nad cia³em ³±cznika?

Asystent: Kiedy¶ wykrystalizuje pe³ne ego. Wtedy odejdê. A w³a¶ciwie przeniknê do krêgu wcieleñ. Koniec.

Pytanie: Czyli je¶li... o kurdê, czyli je¶li ty wykrystalizujesz pe³ne ego to zaczniesz siê rodziæ w ciele?

Asystent: Od³±czê siê od ¶wiadomo¶ci ³±cznika i inkarnuje siê. Koniec.

Pytanie: Czy to znaczy ¿e my równie¿ byli¶my kiedy¶ czyimi¶ asystentami?

Asystent: Nie koniecznie asystentami. Fraktal. Koniec.

Pytanie: A co siê wtedy stanie z ³±cznikiem. Zostanie ca³kowicie pozbawiony asystenta?

Asystent: Jestem jego fragmentem. Koniec.

Pytanie: To znaczy ¿e je¶li odejdziesz ty to nadal pozostan± w jego wnêtrzu inni asystenci?

Asystent: Mo¿e ich kreowaæ. Koniec.

Pytanie: A kreuj±c ich mo¿e to robiæ ca³y czas i kiedy oni siê bêd± rozwijali to kolejni z nich bêd± wchodzili do krêgu inkarnacji. Czy tak?

Asystent: W uproszczeniu wielkim, tak. Koniec.
Dariusz
Go¶æ
« Odpowiedz #23 : Marzec 14, 2009, 21:06:23 »

Trójk±cie, ja nie mam zamiaru przekonywaæ Ciê, czy jest to byt, czy program. Przedstawi³em tylko swoje domniemania. Twoja to sprawa jak sie do tego ustosunkujesz.
Co za¶ tyczy intencjonalno¶ci >asystenta<, to Kiara jest dobra w te klocki i ona Ci wy³o¿y kawê na ³awê.
« Ostatnia zmiana: Marzec 14, 2009, 21:07:16 wys³ane przez Dariusz » Zapisane
trójk±t
Go¶æ
« Odpowiedz #24 : Marzec 14, 2009, 21:32:18 »

Przytoczy³em powy¿szy fragment, bo po prostu nie by³em pewny czy ju¿ do niego dotar³e¶ (zadaj±c pytanie o program czy byt). Ja podobnie jak Ty mam do tych przekazów stosunek neutralny, chod¼ wydaj± siê byæ bardziej sk³adne i pouk³adane oraz bez tajemnic typu "przyjd¼ na sesjê osobist±" czy odpowiadania na pytanie w taki sposób ¿eby nie odpowiedzieæ.
Strony: [1] 2 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: