tom1ek
Gadu³a
Punkty Forum (pf): 47
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 946
yeah! ;)
|
|
« : Marzec 10, 2009, 14:14:46 » |
|
Na naszym forum możemy sobie teraz porozmawiać na chacie. - Aby wejść na nasz forumowy chat należy kliknąć poniższy przycisk "Chat Now!", albo ten na Stronie Głównej Forum (tam jest wygodniejsza forma okna pop-up) - Następnie należy podać nazwę użytkownika i wcisnąć przycisk "OK", nastąpi zalogowanie do naszego chat-roomu (trwa to ok. 30-40 sekund) - Aby zabezpieczyć swoją nazwę użytkownika hasłem, trzeba zarejestrować ją tutaj (na podany e-mail przyjdzie link aktywacyjny): http://members.parachat.com/modules.php?name=Your_Account&op=new_user- Jeśli chat ci nie działa, najprawdopodobniej nie masz zainstalowanego oprogramowania Java, pobierzesz i zainstalujesz je za darmo ze strony producenta: http://java.com/pl/download/manual.jsp Chat można wykorzystać różnie. Można tam się spotkać spontanicznie i porozmawiać na dowolny temat, można ustalić konkretny temat i czas spotkania. Można też porozmawiać tam w czasie RZECZYWISTYM na dowolny temat - co jest w taki sposób o wiele wygodniejsze, niż np. przez skrzynkę Prywatnych Wiadomości (np. gdy chcemy coś danej osobie wytłumaczyć "krok po kroku"). O wiele lepiej też chat nadaje się do wymiany zdań, czy kłótni - niż Forum, gdzie można za to dostać bana.
|
|
« Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 15, 2009, 20:32:20 wys³ane przez tom1ek »
|
|
Konto na cheops4.org.pl o tym samym nicku i awatarze nale¿y do mnie. Pozdrawiam starych znajomych
|
|
|
Enigma
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #1 : Marzec 10, 2009, 15:36:02 » |
|
A czemu to strona nie-po-polskiemu? I dlaczego mam komunikat: Registration Error!
ERROR: Nickname already takenNie s±dze aby kto¶ z fora zaj±³ mi nicka, ale my¶le ze wiekszo¶æ fajniejszych bedzie juz tam zajeta. Czy nie mozna by³o za³o¿yc czata na np polchacie? http://polchat.pl/
|
|
|
|
|
|
|
Blad
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #2 : Marzec 10, 2009, 21:30:56 » |
|
po co? jak nawet na tym nikogo nigdy nie ma ci±gle siedzê tam sam
|
|
|
|
|
|
|
Micha³
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #3 : Marzec 10, 2009, 23:57:14 » |
|
po co? jak nawet na tym nikogo nigdy nie ma ci±gle siedzê tam sam spokojnie - na pewno siê rozkrêci (z czasem)
|
|
|
|
|
|
|
tom1ek
Gadu³a
P³eæ:
yeah! ;)
|
|
« Odpowiedz #4 : Marzec 11, 2009, 08:17:52 » |
|
spoko, nawet ja wcale nie siedziałem, ale od teraz wieczorami będę siadał na pewno do prowadzenia zawziętej polemiki chat nadaje się lepiej niż forum A czemu to strona nie-po-polskiemu?
bo ten chat nie na polskim serwerze, tylko na amerykańskim I dlaczego mam komunikat: Registration Error!
ERROR: Nickname already takenNie sądze aby ktoś z fora zajął mi nicka, ale myśle ze wiekszość fajniejszych bedzie juz tam zajeta. Czy nie mozna było założyc czata na np polchacie? http://polchat.pl/nie wiem, przetestuję go - jak narazie widzę że parachat jest dużo szybszy polchata jeszcze sprawdzę dokładniej, ale tam będzie więcej nicków zajętych na 100%, bo na forum mamy głównie polskojęzyczne nicki, które będą wolne właśnie na amerykańskim Parachacie ===edycja=== Polchata chyba sobie odpuszczę:
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 11, 2009, 08:22:57 wys³ane przez tom1ek »
|
|
Konto na cheops4.org.pl o tym samym nicku i awatarze nale¿y do mnie. Pozdrawiam starych znajomych
|
|
|
Enigma
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #5 : Marzec 11, 2009, 19:34:45 » |
|
Ja tez my¶le ze z czasem sie rozkreci, nie od razu rzym przecie¿ zbudowano Spokojnie mo¿na sie przecie¿ zalogowaæ w czasie gdy siedzimy na forum, w ma³ym osobnym okienku. Wiec przetestowa³am, dzia³a (u mnie po zaistalowaniu Javy) i trzeba pamietaæ o przepuszczeniu Javy przez eventualnego firewala.
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 11, 2009, 19:41:47 wys³ane przez Enigma »
|
|
|
|
|
Enigma
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #6 : Marzec 12, 2009, 21:13:43 » |
|
Kolejne wra¿enia; nie jast ¼le wczoraj zebra³o sie juz pare osób, ale najlepsza jest mozliwo¶æ nadawania dzwieku do kilku osób. Okaza³o sie tez ze mamy miedzy nami dj-a który uraczy³ nas wieczorem radiowym. By³o troche klasyki i rocka od Blad4393 (ps ponoæ mozna u niego zamawiac 'kawa³ki'). Jak pos³uchaæ 'radyjka' : Wybierz prawym klawiszem na 'nadawce' a z opcji wybierz "FREE:Listen to this User's Voice Chat Brodcast"
|
|
|
|
|
|
|
tom1ek
Gadu³a
P³eæ:
yeah! ;)
|
|
« Odpowiedz #7 : Marzec 15, 2009, 15:00:43 » |
|
ostatnio wieczorem by³o 5 osób, to ju¿ nie jest tak ¼le
|
|
|
|
|
|
|
Micha³
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #8 : Marzec 15, 2009, 23:08:16 » |
|
kurczê, jak ja mam zainstalowan± JAVE to mnie kusi do z³ego dlatego obecnie nie mam jej aktywnej.. ale kusi bardzo móc pogadaæ z wami w czasie rzeczywistym.. ¿e tez mam taka s³ab± wolê
|
|
|
|
|
|
|
tom1ek
Gadu³a
P³eæ:
yeah! ;)
|
|
« Odpowiedz #9 : Marzec 16, 2009, 20:10:48 » |
|
kurczê, jak ja mam zainstalowan± JAVE to mnie kusi do z³ego dlatego obecnie nie mam jej aktywnej.. ale kusi bardzo móc pogadaæ z wami w czasie rzeczywistym.. ¿e tez mam taka s³ab± wolê no to dawaj na czat! na co czekasz!?
|
|
|
|
|
|
|
Micha³
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #10 : Marzec 16, 2009, 22:42:38 » |
|
kurczê, jak ja mam zainstalowan± JAVE to mnie kusi do z³ego dlatego obecnie nie mam jej aktywnej.. ale kusi bardzo móc pogadaæ z wami w czasie rzeczywistym.. ¿e tez mam taka s³ab± wolê no to dawaj na czat! na co czekasz!? no ja jestem, a ciebie gdzie wciê³o ?
|
|
|
|
|
|
|
Blad
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #11 : Marzec 17, 2009, 01:01:45 » |
|
Tom1EK mam nadzieje ze masz uprawnienia administrowania czatem, zwiêksz prosze ilo¶c znaków bo ciezko cokolwiek pisac, przeladowania strony sa straszne, wywalaj± z pola tekstu, a do tego nie mozna wstawiac wiekszych calosci, duza ilosc linijek zamazuje obraz dyskusji, i wypowiedzianego zdania
|
|
|
|
|
|
|
Micha³
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #12 : Marzec 25, 2009, 13:04:23 » |
|
czy tylko u mnie siê nie wy¶wietla ikonka wej¶cia na czat ej nooo...
|
|
|
|
|
|
|
diabolicq
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #13 : Marzec 25, 2009, 13:26:41 » |
|
U mnie jest OK
|
|
|
|
|
|
|
Micha³
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #14 : Marzec 25, 2009, 14:11:41 » |
|
no to piêknie edit: ju¿ wiem o co chodzi:)
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 25, 2009, 15:29:42 wys³ane przez Micha³ »
|
|
|
|
|
muszin
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #15 : Marzec 27, 2009, 07:42:36 » |
|
Prosi³bym aby kto¶ kto zna siê na rasach kosmitów i ich pochodzeniu wszed³ na czat oko³o 20 i ¿eby siê tutaj zaznaczy³ aby mi przypomnieæ
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 27, 2009, 07:43:07 wys³ane przez muszin »
|
|
|
|
|
Khan
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #16 : Marzec 28, 2009, 13:12:42 » |
|
spoko, nawet ja wcale nie siedzia³em, ale od teraz wieczorami bêdê siada³ na pewno do prowadzenia zawziêtej polemiki chat nadaje siê lepiej ni¿ forum A czemu to strona nie-po-polskiemu?
bo ten chat nie na polskim serwerze, tylko na amerykañskim I dlaczego mam komunikat: Registration Error!
ERROR: Nickname already takenNie s±dze aby kto¶ z fora zaj±³ mi nicka, ale my¶le ze wiekszo¶æ fajniejszych bedzie juz tam zajeta. Czy nie mozna by³o za³o¿yc czata na np polchacie? http://polchat.pl/nie wiem, przetestujê go - jak narazie widzê ¿e parachat jest du¿o szybszy polchata jeszcze sprawdzê dok³adniej, ale tam bêdzie wiêcej nicków zajêtych na 100%, bo na forum mamy g³ównie polskojêzyczne nicki, które bêd± wolne w³a¶nie na amerykañskim Parachacie ===edycja=== Polchata chyba sobie odpuszczê: o szybkosci na czacie nie widze nic roznicy, polchat tez jest szybszy i skorzystam to na osobnej stronie i jest o niebo lepiej chodzi. Jesli chodzi o zajety nick to zmien na inny nick i zapisz na haslo i masz stalego. Mam tam stalego nicka od 10 lat W polchacie jest taki dostep do dawania operatora i kopania ludzi itd... a co do parachat to wszedlem i widze pelno reklam google ze az mnie przeraza widok i w dodatku owszem po angielsku, ale co tam ? to nic... zdecydowanie polecam polchat. Jesli wolisz parachat to nie mam nic przeciwko, jak chcesz.
|
|
|
|
|
|
|
tom1ek
Gadu³a
P³eæ:
yeah! ;)
|
|
« Odpowiedz #17 : Marzec 28, 2009, 13:31:37 » |
|
o szybkosci na czacie nie widze nic roznicy, polchat tez jest szybszy i skorzystam to na osobnej stronie i jest o niebo lepiej chodzi. Jesli chodzi o zajety nick to zmien na inny nick i zapisz na haslo i masz stalego. Mam tam stalego nicka od 10 lat W polchacie jest taki dostep do dawania operatora i kopania ludzi itd... a co do parachat to wszedlem i widze pelno reklam google ze az mnie przeraza widok i w dodatku owszem po angielsku, ale co tam ? to nic... zdecydowanie polecam polchat. Jesli wolisz parachat to nie mam nic przeciwko, jak chcesz. jak więcej osób będzie narzekać, to się zmieni tego parachata, jak dla mnie to reklam jest mało i nie przeszkadzają mi w dyskusji Tom1EK mam nadzieje ze masz uprawnienia administrowania czatem, zwiększ prosze ilośc znaków bo ciezko cokolwiek pisac, przeladowania strony sa straszne, wywalają z pola tekstu, a do tego nie mozna wstawiac wiekszych calosci, duza ilosc linijek zamazuje obraz dyskusji, i wypowiedzianego zdania
nie da się, spróbowałem założyć na polchacie - tam też się nie da, a na dodatek ograniczenie jest jeszcze większe, niż tu
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 28, 2009, 15:15:31 wys³ane przez tom1ek »
|
|
|
|
|
tom1ek
Gadu³a
P³eæ:
yeah! ;)
|
|
« Odpowiedz #18 : Kwiecieñ 15, 2009, 20:32:58 » |
|
zapraszamy na chat, siedzimy tylko we trójkê - mo¿e kto¶ jeszcze wdepnie na chwilkê?
|
|
|
|
|
|
|
maya1977
|
|
« Odpowiedz #19 : Czerwiec 03, 2009, 21:48:52 » |
|
Siemasz tom1ek przyjelam zaproszenie i jestem ,ale Was juz niema ....pozdro i do nastepnego razu ,bede probowac ....Maya
|
|
|
|
|
|
|
chanell
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 72
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 3453
|
|
« Odpowiedz #20 : Listopad 12, 2009, 22:14:33 » |
|
Jeste¶my na forumowym czacie i zapraszamy wszystkich ====================================================== uWAGA BÓJKA NA CZACIE Scali³em posty Darek
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 12, 2009, 23:16:02 wys³ane przez Dariusz »
|
|
Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.
Ksiêga Koheleta 3,1
|
|
|
Val Dee
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #21 : Listopad 12, 2009, 22:23:40 » |
|
Na czacie - dziewczyny siê t³uk±... móg³by kto¶ mi pomóc je uspokoiæ???
|
|
|
|
|
|
|
chanell
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 72
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 3453
|
|
« Odpowiedz #22 : Listopad 12, 2009, 22:37:00 » |
|
Zapraszamy wszystkich na czat
|
|
|
|
Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.
Ksiêga Koheleta 3,1
|
|
|
janneth
Skryba, jakich ma³o
Punkty Forum (pf): 23
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 1642
Email
|
|
« Odpowiedz #23 : Listopad 18, 2009, 18:04:38 » |
|
Takie fajne bójki by³y na czacie i ju¿ wszyscy zapomnieli, ¿eby wdepn±æ czasem?
|
|
|
|
The Elum do grieve The oak he do hate The willow do walk if ye travels late.
|
|
|
Rafaela
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #24 : Listopad 21, 2009, 18:29:10 » |
|
Witajcie kochani, czekam na was na Chat-room naszego forum Rafaela
|
|