Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 12:03:47

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 2 3 4 [5] 6 7 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Sfinks i jego tajemnice  (Przeczytany 115921 razy)
0 u¿ytkowników i 8 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #100 : Grudzieñ 16, 2008, 23:37:11 »

Samuel nie ma wp³ywu na Hawassa - mówi³ o tym, czytaæ sesje! ale mo¿e Hawass sam chcieæ siê zaanga¿owaæ ale jak Kiara zauwa¿y³a s± ku temu du¿e przeszkody... trzeba czekaæ wiêc i tyle - ja wiem jedno, bez zgody Hawassa nic siê nie uda, jego stanowiskiem nie tyle jest nazw± co tytu³em i nie jest taki jak siê wydaje ogl±daj±c go w mediach, nie jest toi mi³y Pan du¿o mówi±cy o Egipcie - ekipa PCH siê z nim zderzy³a i widaæ, ¿e to twardy charakter - a Samuel wie, ¿e on nie poleci na "z³oto", co w sesjach jasno powiedzia³ a potwierdzi³a Kiara...

718!

adonim
Go¶æ
« Odpowiedz #101 : Grudzieñ 17, 2008, 23:33:03 »

witam, jestem tu nowy [mam 23 lata ale mniejsza o to] ale to co przeczytalem na sesjach jest nieprawdobodobne i godne uwagi i co wazniejsze logiczne i uk³adaj±ce siê w ca³o¶æ. Jest wd³g. mnie to wszystko prawda - te przekazy Samuela albo jak ko woli El-Ki.
Mam pytanie - kiedy jest planowana 91 sesja ?? wie kto¶?

EDIT;
wybaczcie - juz znalaz³em - 7 grudzien - cu¿ jestem nowy - ma³o jeszcze znam strukture tego forum.
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 17, 2008, 23:51:25 wys³ane przez adonim » Zapisane
Cysio91
Go¶æ
« Odpowiedz #102 : Grudzieñ 18, 2008, 12:44:53 »

witamy w ekipie tych co wierzy w to
tadeuszstosik
Go¶æ
« Odpowiedz #103 : Grudzieñ 30, 2008, 20:38:04 »

Jeszcze a propos staro¿ytnego miasta pod piaskami Gizy, to w styczniu 2008 w³oska telewizja Rai Due pokaza³a film dokumentalny po¶wiêcony m. in. najwiêkszym zagadkom piramid w Sfinksie. Go¶ciem programu by³ dr. Zahi Hawass - egiptolog, sekretarz najwy¿szej rady staro¿ytno¶ci, któremu podlegaj± wielkie piramidy w Gizie i Sfinks.
W marcu mia³a byæ wyemitowana druga czê¶æ tego dokumentu, ale nie ¶ledzi³em tego. Poni¿ej kilka kadrów z pierwszej czê¶ci - tego filmiku na YouTube:

A ten otwór jest mniej wiêcej pod lew± tyln± ³ap± Sfinksa:

Poza tym snuto tam ró¿ne teorie na temat tego czym s± piramidy..

NOC FARAONÓW (fragment fprogramu)
http://www.youtube.com/watch?v=pVIzV_AYVII
tadeuszstosik
Go¶æ
« Odpowiedz #104 : Grudzieñ 30, 2008, 21:17:06 »

witam wszystkich serdecznie ,uk³on dla Leszka za atywno¶æ ,jestem nowy na forum .Ale projektcheops nie jest mi obcy ani obojêtny.Mam 36 lat i od oko³o 20 lat staram siê czytaæ ksi±¿ki ,¶ledziæ informacje w mediach na nietypowe tematy tzn takie o których siê rzadko rozmawia albo wogóle siê nie mówi .Niesamowite ale informacje które zdo³a³em przez ten okres zrozumieæ iprzyswoiæ duchowo sk³adaj± siê jak puzle .Do czego zmierzam ...Jest to dosyæ ciê¿ki baga¿ informacji z którym muszê siê liczyæ w ¿yciu co dziennym bez mo¿liwo¶ci wymiany z kim¶ pogl±dów i rzetelnych informacji.To co obejrza³em nie dawno w internecie a mianowicie ,krótka informacja telewizyjna BBC Breaking News-Sensational Discowery in Egipt at the Sphinx You Tube proszê o spostrze¿enia
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 3453

« Odpowiedz #105 : Grudzieñ 31, 2008, 00:11:24 »

Witaj Tadku na naszym forum U¶miech Tutaj mo¿esz znale¼æ osoby o podobnych zainteresowaniach i podzieliæ siê informacjami,podyskutowaæ , powymieniaæ pogl±dy U¶miech Dobrze trafi³e¶ U¶miech
chanell

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

Ksiêga Koheleta 3,1
Hironobu15
Go¶æ
« Odpowiedz #106 : Grudzieñ 31, 2008, 01:42:55 »

A czy w ogóle ta druga czê¶æ by³a emitowana?
Hironobu15
Go¶æ
« Odpowiedz #107 : Grudzieñ 31, 2008, 01:46:52 »

witam wszystkich serdecznie ,uk³on dla Leszka za atywno¶æ ,jestem nowy na forum .Ale projektcheops nie jest mi obcy ani obojêtny.Mam 36 lat i od oko³o 20 lat staram siê czytaæ ksi±¿ki ,¶ledziæ informacje w mediach na nietypowe tematy tzn takie o których siê rzadko rozmawia albo wogóle siê nie mówi .Niesamowite ale informacje które zdo³a³em przez ten okres zrozumieæ iprzyswoiæ duchowo sk³adaj± siê jak puzle .Do czego zmierzam ...Jest to dosyæ ciê¿ki baga¿ informacji z którym muszê siê liczyæ w ¿yciu co dziennym bez mo¿liwo¶ci wymiany z kim¶ pogl±dów i rzetelnych informacji.To co obejrza³em nie dawno w internecie a mianowicie ,krótka informacja telewizyjna BBC Breaking News-Sensational Discowery in Egipt at the Sphinx You Tube proszê o spostrze¿enia

Ale to chyba jakis ¿±rt z tm Sfinksem.
acentaur

Wielki gadu³a ;)

Punkty Forum (pf): 12

Wiadomo¶ci: 1464

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #108 : Styczeñ 02, 2009, 21:25:47 »

Witam wszystkich,
Sfinks to "Pan podwojnego horyzontu" i z arabskiego "Ojciec grozy". Jego rola byla i jest niedostepna
oficjalnej nauce wzdrygajacej sie juz przy slowie psychologia.
Wydaje sie , ze drugi sfinks jak i inne zabytki padl ofiara grabiezy/zniszczenia w czasach inwazji arabskiej . Reszte dopelnily trzesienia ziemi oraz wylewy nilu. Odnotowane sa te fakty przez chociazby
Al-I'Drisi cos okolo 1000-1100 ne. Pozniejsi historycy wspominaja juz tylko o nedznych
szczatkach. Mial ten sfinks byc polozony po przeciwnej stronie Nilu.
To co pozostalo na dzis aby takie przypuszczenia snuc dalej, to tablica/Stela znajdujaca sie przy
lapach istniejacego Sfinksa a sa tam dwa sfinksy.
Tu znajduja sie zdjecia
http://arescott.tripod.com/pathways/Sphinx2.html
pozdrawiam
Cysio91
Go¶æ
« Odpowiedz #109 : Styczeñ 03, 2009, 09:08:21 »

http://pl.youtube.com/watch?v=4RkCwLohZaI
Czy to prawdziwe czy fotomonta¿ ??
Blad
Go¶æ
« Odpowiedz #110 : Styczeñ 03, 2009, 10:08:53 »

Cysio a jak my¶lisz?? http://maps.google.com/maps/ms?ie=UTF8&hl=pl&msa=0&msid=103142500064937744531.00045a3cbc36912bad3d2&ll=29.97568,31.137941&spn=0.00329,0.004828&t=h&z=18 popatrz na zdjêcie,, czy widzisz tutaj tak± ogromna dziurê? czy myslisz ¿e wykopanie takiej dziury bez wielkiego rozglosu byloby mozliwe??
Cysio91
Go¶æ
« Odpowiedz #111 : Styczeñ 03, 2009, 12:33:44 »

co prawda wszystko jest mo¿liwe ale te¿ wydaje mi siê ¿e to niemo¿liwe ale wole siê upewniæ na 100 % i spytaæ innych forumowiczów jakie oni maj± zdanie na ten temat
Betti
Go¶æ
« Odpowiedz #112 : Styczeñ 03, 2009, 13:36:07 »

Mysle ze to fotomontaz ,ale puscmy wodze fantazji ---a co jak tam jest cos w podobie do tego .Niestety nie wiemy dokladnie co jeszcze kryja piaski sahary moze jast tam wiele niespodzianek ,o ktòrych nie mamy pojecia , bo skryly je mroki zapomnienia  Co¶
komandos040
Go¶æ
« Odpowiedz #113 : Styczeñ 03, 2009, 14:34:53 »

Po analizie wszystkiego w tym temacie, to owe Bia³e Bractwo-w ludzkiej postaci, jakie by nie by³o, to nikt inny jak Templariusze-Ró¿okrzy¿owcy.
Skoro, ju¿ wiadomo z przekazanych artykulów od Leszka.(Miasto Podziemne- a ciekawe czy nie na wzór równie¿ Podziemnego królestwa Agarty.U¶miech )
Co¶ mi mówi ¿e to jest w³a¶nie owe Bractwo- a i czy nie maj± czasem te¿ powi±zania z "Bia³ymi Braæmi" - budowniczych piramid.
Pozdrawiam.
Ps.
W ¶ród nas forumowiczów i (czek), s± osoby , które siê szykuj± na wykopaliska do Fayum.
A wiec siê ujawnijmy, ilu tu nas jest jako arheologów wolontariuszy?
Zacznê od siebie.
Od sierpnia 2008, oczekujê na weryfikacjê.
Kto jeszcze?
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #114 : Styczeñ 03, 2009, 19:09:17 »

zapytaj kto jeszcze ma PIÊÆ TYSIÊCY ZLOTYCH na wydanie na tak± eskapadê? jak siê dowiedzia³em jakie to koszty i ile trzeba mieæ na codzieñ, ¿eby tam ¿yæ ale nie tydzieñ albo dwa ale miesi±c - to jednak nie dam rady - to za du¿o kasy, ¿eby mo¿na by³o tak szybko zgromadziæ...

718'
komandos040
Go¶æ
« Odpowiedz #115 : Styczeñ 03, 2009, 20:52:09 »

Aha.Có¿...pomy¶lê. Cool
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #116 : Styczeñ 04, 2009, 01:51:04 »

cóz koszty s± wy¿sze jednak, ca³o¶æ z przelotem i transportem i pobytem tygodniowym ³±cznie z wy¿ywieniem to koszt oko³o 1200 USD a dolar ma teraz 3 z³ - widaæ, ¿e to BARDZO DU¯O!!! w dziale nowo¶ci z Egiptu s± nowe informacje napisane przez pezesa fundacji...

Kap³an 718'
Cysio91
Go¶æ
« Odpowiedz #117 : Styczeñ 04, 2009, 10:18:36 »

pewnie ¿e sie nie op³aca tam jechaæ - wychodzisz na - a nie na +
komandos040
Go¶æ
« Odpowiedz #118 : Styczeñ 04, 2009, 10:57:57 »

Fakt, przelicznik siê zmieni³, to ju¿ nie to co by³o w czerwcu 2008.:/
Oki, wiec trzeba sie zastanowiæ nad tym, ale chyba sobie odpuszczê, nie dam rady,
zreszt± s± bogacze, wiec ci co ³opaty nie poznali, czas zacz±æ siê przyzwyczajaæ do tej "gitarki". Du¿y u¶miech Du¿y u¶miech
Tajpan
Go¶æ
« Odpowiedz #119 : Luty 20, 2009, 19:38:51 »

< http://kopalniawiedzy.pl/Atlantyda-Google-Ocean-Platon-6867.html >prosze bardo nowe znalezisko na oceanie U¶miech
Czy to Atlantyda??? mam nadzieje ¿e tak U¶miech)
Mora
Go¶æ
« Odpowiedz #120 : Luty 20, 2009, 19:40:29 »

Hehe no ciekawe U¶miech

Przypomina labirynt Chichot

Pozdrawiam
Mora U¶miech
Stanley
Go¶æ
« Odpowiedz #121 : Marzec 24, 2009, 16:38:59 »

Hehe no ciekawe U¶miech Przypomina labirynt Chichot Pozdrawiam Mora U¶miech
   Tu masz ciekawsz± i dok³adniejsz± lokalizacjê labiryntu:

Magiczny Egipt - Sfinks 4.5 - lektor PL
http://skocz.eu/05f3d4

- Na resztê czê¶ci filmiku nie musisz traciæ czasu. Pozdrawiam.
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 3453

« Odpowiedz #122 : Maj 12, 2009, 10:22:06 »

Witajcie kochani U¶miech
Znalaz³am dzisiaj bardzo ciekawy artyku³ w interii http://interia360.pl/artykul/urodziny-sfinksa,20769  zamieszczam link do niego tutaj,choæ pasowa³by pewnie do w±tku " Kolejny argument za"
Serdecznie pozdrawiam i ¿yczê mi³ego dnia Chichot

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

Ksiêga Koheleta 3,1
komandos040
Go¶æ
« Odpowiedz #123 : Maj 25, 2009, 08:34:10 »

Witaj Kwiatuszku.U¶miech
Nie wiem co tu napisaæ, ale po analizie tego artyku³u,
jestem skory stwierdziæ prawdziwo¶æ przekazu lucyny z pierwszych sesji.
Robotnicy kosmiczni , w swych odjazdowych maszynkach co ciêli krawêdzie klocków,
i stawiali promieniem wodz±cym na ¶ci¶le okre¶lone miejsca, nowo powsta³ej piramidy,
tworz±c przy tym budowle na skale wielowymiarow± czasów obecnych.
Tu jest argument ZA.
Oraz i mo¿e te¿ o systemie"urz±dzeñ" w Sfinksie, nie znanych nam obecnie.
Choæ, obecna elektronika, da³a by ju¿ teraz nam odpowied¼, co zawiera, lub zawieraj± obecne modu³y elektroniczne-zabezpieczenie, dziêki analizie przez obecnych naukowców nano-cybernetyki.

W koñcu plazmê ju¿ mamy, co bêdzie dalej, nauka ostro zasuwa do przodu.
Ju¿ nie potrzebujemy CD, wystarczy pendrive i mamy calutk± arhiwizacjê w kieszeni.Mrugniêcie

Pozdrawiam. Cool
« Ostatnia zmiana: Maj 25, 2009, 08:36:59 wys³ane przez komandos040 » Zapisane
PHIRIOORI
Go¶æ
« Odpowiedz #124 : Maj 26, 2009, 22:20:11 »

Anubis U¶miech
A-nu-bis
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 20, 2009, 16:53:57 wys³ane przez PHIRIOORI » Zapisane
Strony: 1 2 3 4 [5] 6 7 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: