KapÂłan 718
Gość
|
|
« Odpowiedz #100 : Grudzień 16, 2008, 23:37:11 » |
|
Samuel nie ma wpÂływu na Hawassa - mĂłwiÂł o tym, czytaĂŚ sesje! ale moÂże Hawass sam chcieĂŚ siĂŞ zaangaÂżowaĂŚ ale jak Kiara zauwaÂżyÂła sÂą ku temu duÂże przeszkody... trzeba czekaĂŚ wiĂŞc i tyle - ja wiem jedno, bez zgody Hawassa nic siĂŞ nie uda, jego stanowiskiem nie tyle jest nazwÂą co tytuÂłem i nie jest taki jak siĂŞ wydaje oglÂądajÂąc go w mediach, nie jest toi miÂły Pan duÂżo mĂłwiÂący o Egipcie - ekipa PCH siĂŞ z nim zderzyÂła i widaĂŚ, Âże to twardy charakter - a Samuel wie, Âże on nie poleci na "zÂłoto", co w sesjach jasno powiedziaÂł a potwierdziÂła Kiara...
718!
|
|
|
|
|
|
|
adonim
Gość
|
|
« Odpowiedz #101 : Grudzień 17, 2008, 23:33:03 » |
|
witam, jestem tu nowy [mam 23 lata ale mniejsza o to] ale to co przeczytalem na sesjach jest nieprawdobodobne i godne uwagi i co wazniejsze logiczne i uk³adaj¹ce siê w ca³oœÌ. Jest wd³g. mnie to wszystko prawda - te przekazy Samuela albo jak ko woli El-Ki. Mam pytanie - kiedy jest planowana 91 sesja ?? wie ktoœ?
EDIT; wybaczcie - juz znalazÂłem - 7 grudzien - cuÂż jestem nowy - maÂło jeszcze znam strukture tego forum.
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzień 17, 2008, 23:51:25 wysłane przez adonim »
|
|
|
|
|
Cysio91
Gość
|
|
« Odpowiedz #102 : Grudzień 18, 2008, 12:44:53 » |
|
witamy w ekipie tych co wierzy w to
|
|
|
|
|
|
|
tadeuszstosik
Gość
|
|
« Odpowiedz #103 : Grudzień 30, 2008, 20:38:04 » |
|
Jeszcze a propos staroÂżytnego miasta pod piaskami Gizy, to w styczniu 2008 wÂłoska telewizja Rai Due pokazaÂła film dokumentalny poÂświĂŞcony m. in. najwiĂŞkszym zagadkom piramid w Sfinksie. GoÂściem programu byÂł dr. Zahi Hawass - egiptolog, sekretarz najwyÂższej rady staroÂżytnoÂści, ktĂłremu podlegajÂą wielkie piramidy w Gizie i Sfinks. W marcu miaÂła byĂŚ wyemitowana druga czêœÌ tego dokumentu, ale nie ÂśledziÂłem tego. PoniÂżej kilka kadrĂłw z pierwszej czĂŞÂści - tego filmiku na YouTube: A ten otwĂłr jest mniej wiĂŞcej pod lewÂą tylnÂą ÂłapÂą Sfinksa: Poza tym snuto tam ró¿ne teorie na temat tego czym sÂą piramidy.. NOC FARAONĂW (fragment fprogramu) http://www.youtube.com/watch?v=pVIzV_AYVII
|
|
|
|
|
|
|
tadeuszstosik
Gość
|
|
« Odpowiedz #104 : Grudzień 30, 2008, 21:17:06 » |
|
witam wszystkich serdecznie ,uk³on dla Leszka za atywnoœÌ ,jestem nowy na forum .Ale projektcheops nie jest mi obcy ani obojêtny.Mam 36 lat i od oko³o 20 lat staram siê czytaÌ ksi¹¿ki ,œledziÌ informacje w mediach na nietypowe tematy tzn takie o których siê rzadko rozmawia albo wogóle siê nie mówi .Niesamowite ale informacje które zdo³a³em przez ten okres zrozumieÌ iprzyswoiÌ duchowo sk³adaj¹ siê jak puzle .Do czego zmierzam ...Jest to dosyÌ ciê¿ki baga¿ informacji z którym muszê siê liczyÌ w ¿yciu co dziennym bez mo¿liwoœci wymiany z kimœ pogl¹dów i rzetelnych informacji.To co obejrza³em nie dawno w internecie a mianowicie ,krótka informacja telewizyjna BBC Breaking News-Sensational Discowery in Egipt at the Sphinx You Tube proszê o spostrze¿enia
|
|
|
|
|
|
|
chanell
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 72
|
|
« Odpowiedz #105 : Grudzień 31, 2008, 00:11:24 » |
|
Witaj Tadku na naszym forum Tutaj mo¿esz znaleŸÌ osoby o podobnych zainteresowaniach i podzieliÌ siê informacjami,podyskutowaÌ , powymieniaÌ pogl¹dy Dobrze trafi³eœ chanell
|
|
|
|
Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.
KsiĂŞga Koheleta 3,1
|
|
|
Hironobu15
Gość
|
|
« Odpowiedz #106 : Grudzień 31, 2008, 01:42:55 » |
|
A czy w ogóle ta druga czêœÌ by³a emitowana?
|
|
|
|
|
|
|
Hironobu15
Gość
|
|
« Odpowiedz #107 : Grudzień 31, 2008, 01:46:52 » |
|
witam wszystkich serdecznie ,uk³on dla Leszka za atywnoœÌ ,jestem nowy na forum .Ale projektcheops nie jest mi obcy ani obojêtny.Mam 36 lat i od oko³o 20 lat staram siê czytaÌ ksi¹¿ki ,œledziÌ informacje w mediach na nietypowe tematy tzn takie o których siê rzadko rozmawia albo wogóle siê nie mówi .Niesamowite ale informacje które zdo³a³em przez ten okres zrozumieÌ iprzyswoiÌ duchowo sk³adaj¹ siê jak puzle .Do czego zmierzam ...Jest to dosyÌ ciê¿ki baga¿ informacji z którym muszê siê liczyÌ w ¿yciu co dziennym bez mo¿liwoœci wymiany z kimœ pogl¹dów i rzetelnych informacji.To co obejrza³em nie dawno w internecie a mianowicie ,krótka informacja telewizyjna BBC Breaking News-Sensational Discowery in Egipt at the Sphinx You Tube proszê o spostrze¿enia
Ale to chyba jakis ¿¹rt z tm Sfinksem.
|
|
|
|
|
|
|
acentaur
Wielki gaduÂła ;)
Punkty Forum (pf): 12
Email
|
|
« Odpowiedz #108 : Styczeń 02, 2009, 21:25:47 » |
|
Witam wszystkich, Sfinks to "Pan podwojnego horyzontu" i z arabskiego "Ojciec grozy". Jego rola byla i jest niedostepna oficjalnej nauce wzdrygajacej sie juz przy slowie psychologia. Wydaje sie , ze drugi sfinks jak i inne zabytki padl ofiara grabiezy/zniszczenia w czasach inwazji arabskiej . Reszte dopelnily trzesienia ziemi oraz wylewy nilu. Odnotowane sa te fakty przez chociazby Al-I'Drisi cos okolo 1000-1100 ne. Pozniejsi historycy wspominaja juz tylko o nedznych szczatkach. Mial ten sfinks byc polozony po przeciwnej stronie Nilu. To co pozostalo na dzis aby takie przypuszczenia snuc dalej, to tablica/Stela znajdujaca sie przy lapach istniejacego Sfinksa a sa tam dwa sfinksy. Tu znajduja sie zdjecia http://arescott.tripod.com/pathways/Sphinx2.htmlpozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
Cysio91
Gość
|
|
« Odpowiedz #109 : Styczeń 03, 2009, 09:08:21 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Cysio91
Gość
|
|
« Odpowiedz #111 : Styczeń 03, 2009, 12:33:44 » |
|
co prawda wszystko jest moÂżliwe ale teÂż wydaje mi siĂŞ Âże to niemoÂżliwe ale wole siĂŞ upewniĂŚ na 100 % i spytaĂŚ innych forumowiczĂłw jakie oni majÂą zdanie na ten temat
|
|
|
|
|
|
|
Betti
Gość
|
|
« Odpowiedz #112 : Styczeń 03, 2009, 13:36:07 » |
|
Mysle ze to fotomontaz ,ale puscmy wodze fantazji ---a co jak tam jest cos w podobie do tego .Niestety nie wiemy dokladnie co jeszcze kryja piaski sahary moze jast tam wiele niespodzianek ,o ktòrych nie mamy pojecia , bo skryly je mroki zapomnienia
|
|
|
|
|
|
|
komandos040
Gość
|
|
« Odpowiedz #113 : Styczeń 03, 2009, 14:34:53 » |
|
Po analizie wszystkiego w tym temacie, to owe Bia³e Bractwo-w ludzkiej postaci, jakie by nie by³o, to nikt inny jak Templariusze-Ró¿okrzy¿owcy. Skoro, ju¿ wiadomo z przekazanych artykulów od Leszka.(Miasto Podziemne- a ciekawe czy nie na wzór równie¿ Podziemnego królestwa Agarty. ) Coœ mi mówi ¿e to jest w³aœnie owe Bractwo- a i czy nie maj¹ czasem te¿ powi¹zania z "Bia³ymi BraÌmi" - budowniczych piramid. Pozdrawiam. Ps. W œród nas forumowiczów i (czek), s¹ osoby , które siê szykuj¹ na wykopaliska do Fayum. A wiec siê ujawnijmy, ilu tu nas jest jako arheologów wolontariuszy? Zacznê od siebie. Od sierpnia 2008, oczekujê na weryfikacjê. Kto jeszcze?
|
|
|
|
|
|
|
KapÂłan 718
Gość
|
|
« Odpowiedz #114 : Styczeń 03, 2009, 19:09:17 » |
|
zapytaj kto jeszcze ma PIĂĂ TYSIĂCY ZLOTYCH na wydanie na takÂą eskapadĂŞ? jak siĂŞ dowiedziaÂłem jakie to koszty i ile trzeba mieĂŚ na codzieĂą, Âżeby tam ÂżyĂŚ ale nie tydzieĂą albo dwa ale miesiÂąc - to jednak nie dam rady - to za duÂżo kasy, Âżeby moÂżna byÂło tak szybko zgromadziĂŚ...
718'
|
|
|
|
|
|
|
komandos040
Gość
|
|
« Odpowiedz #115 : Styczeń 03, 2009, 20:52:09 » |
|
Aha.Có¿...pomyœlê.
|
|
|
|
|
|
|
KapÂłan 718
Gość
|
|
« Odpowiedz #116 : Styczeń 04, 2009, 01:51:04 » |
|
cóz koszty s¹ wy¿sze jednak, ca³oœÌ z przelotem i transportem i pobytem tygodniowym ³¹cznie z wy¿ywieniem to koszt oko³o 1200 USD a dolar ma teraz 3 z³ - widaÌ, ¿e to BARDZO DU¯O!!! w dziale nowoœci z Egiptu s¹ nowe informacje napisane przez pezesa fundacji...
KapÂłan 718'
|
|
|
|
|
|
|
Cysio91
Gość
|
|
« Odpowiedz #117 : Styczeń 04, 2009, 10:18:36 » |
|
pewnie Âże sie nie opÂłaca tam jechaĂŚ - wychodzisz na - a nie na +
|
|
|
|
|
|
|
komandos040
Gość
|
|
« Odpowiedz #118 : Styczeń 04, 2009, 10:57:57 » |
|
Fakt, przelicznik siê zmieni³, to ju¿ nie to co by³o w czerwcu 2008.:/ Oki, wiec trzeba sie zastanowiÌ nad tym, ale chyba sobie odpuszczê, nie dam rady, zreszt¹ s¹ bogacze, wiec ci co ³opaty nie poznali, czas zacz¹Ì siê przyzwyczajaÌ do tej "gitarki".
|
|
|
|
|
|
|
|
Mora
Gość
|
|
« Odpowiedz #120 : Luty 20, 2009, 19:40:29 » |
|
Hehe no ciekawe Przypomina labirynt Pozdrawiam Mora
|
|
|
|
|
|
|
Stanley
Gość
|
|
« Odpowiedz #121 : Marzec 24, 2009, 16:38:59 » |
|
Hehe no ciekawe Przypomina labirynt Pozdrawiam Mora Tu masz ciekawszÂą i dokÂładniejszÂą lokalizacjĂŞ labiryntu: Magiczny Egipt - Sfinks 4.5 - lektor PL http://skocz.eu/05f3d4- Na resztĂŞ czĂŞÂści filmiku nie musisz traciĂŚ czasu. Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
|
|
chanell
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 72
|
|
« Odpowiedz #122 : Maj 12, 2009, 10:22:06 » |
|
Witajcie kochani ZnalazÂłam dzisiaj bardzo ciekawy artykuÂł w interii http://interia360.pl/artykul/urodziny-sfinksa,20769 zamieszczam link do niego tutaj,choĂŚ pasowaÂłby pewnie do wÂątku " Kolejny argument za" Serdecznie pozdrawiam i ÂżyczĂŞ miÂłego dnia
|
|
|
|
Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.
KsiĂŞga Koheleta 3,1
|
|
|
komandos040
Gość
|
|
« Odpowiedz #123 : Maj 25, 2009, 08:34:10 » |
|
Witaj Kwiatuszku. Nie wiem co tu napisaÌ, ale po analizie tego artyku³u, jestem skory stwierdziÌ prawdziwoœÌ przekazu lucyny z pierwszych sesji. Robotnicy kosmiczni , w swych odjazdowych maszynkach co ciêli krawêdzie klocków, i stawiali promieniem wodz¹cym na œciœle okreœlone miejsca, nowo powsta³ej piramidy, tworz¹c przy tym budowle na skale wielowymiarow¹ czasów obecnych. Tu jest argument ZA. Oraz i mo¿e te¿ o systemie"urz¹dzeù" w Sfinksie, nie znanych nam obecnie. ChoÌ, obecna elektronika, da³a by ju¿ teraz nam odpowiedŸ, co zawiera, lub zawieraj¹ obecne modu³y elektroniczne-zabezpieczenie, dziêki analizie przez obecnych naukowców nano-cybernetyki. W koùcu plazmê ju¿ mamy, co bêdzie dalej, nauka ostro zasuwa do przodu. Ju¿ nie potrzebujemy CD, wystarczy pendrive i mamy calutk¹ arhiwizacjê w kieszeni. Pozdrawiam.
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 25, 2009, 08:36:59 wysłane przez komandos040 »
|
|
|
|
|
PHIRIOORI
Gość
|
|