tom1ek
Gadu³a
Punkty Forum (pf): 47
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 946
yeah! ;)
|
|
« : Marzec 18, 2009, 08:45:28 » |
|
Słyszeliście już o tym programie komputerowym? Co o nim sądzicie? Ja go czasem stosuję. Opis programu: BrainWave Generator to program wykorzystujący metodę dudnień rożnicowych do synchronizacji półkul mózgowych i indukowania określonych fal mózgowych (i tym samym zmianę stanu umysłu). Dzięki tej metodzie (pierwotnie opracowanej przez Instytut Monroe) można bardzo szybko osiągnąć efekty, jakie uzyskują wieloletni praktykanci używający tradycyjnych metod.
Oto przykłady zastosowań tego programu: - Rzucenie palenia, picia, pozbycie się otyłości, itp. (o odchudzaniu się jest w dziale artykuły, tytuł pracy to "Hemi-sync: F-15") - Relaks po pracy, indukowanie snu, szybkie budzenie się, usuwanie bólów głowy - Medytacja, autohipnoza - Bardzo szybkie uczenie się - Eksterioryzacja (ang. OOBE - Out of Body Experience) - Świadome sny (and. LD - Lucid Dreams) - I WIELE WIECĘJ...
Dokonuje się tego za pomocą zwykłych słuchawek stereofonicznych podłączonych do karty muzycznej w naszym PC. Następnie należy wybrać żadany preset (zadanie), założyć słuchawki, wybrać dogodną pozycję i właczyć. Po osiągnięciu wybranego stanu można zastosować afirmacje, próbować wyjść z ciała (eksterioryzacja), delektować się uzyskanym stanem :-), itp.
UWAGA!!! Programu BrainWave Generator w żadnym wypadku nie mogą używać osoby: - Cierpiące na wszelkie epilepsje i ataki - Chorujące na arytmie serca i inne choroby serca - Biorące narkotyki, stymulanty, itp.
Program można pobrać stąd: http://www.bwgen.com/download.htmWięcej o dudnieniach różniczkowych i zasadzie działania programu: http://www.bwgen.terramail.pl/monroe.htm
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 18, 2009, 20:39:20 wys³ane przez tom1ek »
|
|
Konto na cheops4.org.pl o tym samym nicku i awatarze nale¿y do mnie. Pozdrawiam starych znajomych
|
|
|
Mora
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #1 : Marzec 18, 2009, 11:12:39 » |
|
Matrix...
|
|
|
|
|
|
|
tom1ek
Gadu³a
P³eæ:
yeah! ;)
|
|
« Odpowiedz #2 : Marzec 18, 2009, 12:10:16 » |
|
Matrix...
zgadza się tutaj mam cytacik, jak to dokładniej działa - istny "matrix", rzeczywiście Wyjątkowość dudnień różnicowych Hemi-Sync polega na tym, że nie są one prostymi dudnieniami fal sinusoidalnych, lecz zostały stworzone jako złożone formy podobne do fal mózgowych. (...) Hemi-Sync oddziałując na świadomość dostarcza informacji do systemu siatkowatego w mózgu, który jest dużym podobnym do sieci obszarem w mózgu. Kieruje on przytomnością, skupieniem uwagi i świadomością. Sposób, w jaki reagujemy na informacje (bodźce wewnętrzne, uczucia, postawy, wierzenia oraz bodźce zewnętrzne) jest zawsze kierowany przez twór siatkowaty pnia mózgu, który stymuluje wzgórze i korę mózgową oraz kieruje skupieniem uwagi, sprawnością kojarzenia i poziomem aktywności, a także jest odpowiedzialny za budzenie się ze snu. (...) Słuchanie Hemi-Sync'u dostarcza informacji dla układu siatkowatego, ponieważ unikalne formy dudnień różnicowych Hemi-Sync akceptowane są przez ten układ jako formy fal mózgowych. Informacja ta charakterem, jakością i cechami odpowiada stanowi świadomości reprezentowanemu przez daną formę sygnałów Hemi-Sync (presety programu - do wyboru przez użytkownika: medytacja/stan relaksacji/autohipnoza/koncentracja...). Jeżeli bodźce wewnętrzne (uczucia, postawy czy wierzenia) i zewnętrzne (sensoryczne) nie są w konflikcie z tą informacją, to układ siatkowaty zmienia stany świadomości tak, aby dopasować je do stymulacji sygnałami Hemi-Sync. (...) Dzięki temu, że charakterystyki pola dźwiękowego Hemi-Sync podobne są do charakterystyk fal mózgowych, układ siatkowaty inicjuje powtarzanie przez korę mózgową informacji niesionej przez sygnały Hemi-Sync, wierząc, że informacja niesiona przez sygnały Hemi-Sync pochodzi od aktualnej aktywności falowej mózgu. W miarę upływu czasu układ siatkowaty monitoruje środowisko wewnętrzne i zewnętrzne oraz stan świadomości w celu stwierdzenia czy zachodzi konieczność dostosowania się do nowych warunków. Dopóki nie występują konflikty, układ siatkowaty kontynuuje dostosowywanie charakteru, jakości i cech stanu świadomości do informacji niesionych przez sygnały Hemi-Sync.
hehe, niezła sztuczka
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 18, 2009, 12:15:53 wys³ane przez tom1ek »
|
|
Konto na cheops4.org.pl o tym samym nicku i awatarze nale¿y do mnie. Pozdrawiam starych znajomych
|
|
|
Blad
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #3 : Marzec 18, 2009, 12:19:41 » |
|
NIe sprawdza³em tego (jako¶ nie mam zaufania do rzeczy które oddzialywuj± na moj mozg - moja swiadomosc) ale przypomina mi to sposob dzialania szamanskich bêbnów indiañskich, uzywanych do uzyskiwania widzen i rozmow z duchami. W szczegolnosci podczas wielkich swiat, lub ........ do przekazywania informacji jak tam-tamy ciekawe, bardzo ciekawe.
|
|
|
|
|
|
|
tom1ek
Gadu³a
P³eæ:
yeah! ;)
|
|
« Odpowiedz #4 : Marzec 18, 2009, 20:51:51 » |
|
dzisiaj spróbowa³em preset " Attention focusing 1 (cyclic)" [czyli: Skupienie Uwagi 1 (cyklikczny)] Helps focusing attention by bringing the brain to a high beta frequency. The frequency is lowered briefly once every 15 seconds to keep the brain more receptive. Can also be used for treatment of depression. czyli (moje t³umaczenie): Pomaga skupiæ uwagê poprzez wzniesienie czêstotliwo¶ci fal mózgowych do wysokich czêstotliwo¶ci "beta". Czêstotliwo¶æ jest co 15 sekund na krótko obni¿ana, aby uczyniæ mózg bardziej otwartym. Mo¿e równie¿ byæ stosowany w leczeniu depresji. Wnioski po u¿yciu: dzia³a podobnie jak mocna kawa, tylko o wiele mocniej i na d³u¿ej Rozbudza, usuwa zmêczenie, poprawia samopoczucie i koncentracjê.
|
|
|
|
|
|
|
trójk±t
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #5 : Marzec 18, 2009, 22:26:21 » |
|
Byæ mo¿e samo placebo to usuwa ;-)
|
|
|
|
|
|
|
tom1ek
Gadu³a
P³eæ:
yeah! ;)
|
|
« Odpowiedz #6 : Marzec 19, 2009, 13:53:24 » |
|
Byæ mo¿e samo placebo to usuwa ;-)
a próbowa³e¶ tego programu? placebo nie dzia³a a¿ tak silnie
|
|
|
|
|
|
|
trójk±t
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #7 : Marzec 19, 2009, 17:08:40 » |
|
Próbowa³em, ale co¶ nie zauwa¿y³em wyra¼nych skutków. Z takimi rzeczami trzeba jednak uwa¿aæ bo znam osobê, która s³ucha³a widocznie nieodpowiedniego dla niej d¼wiêku (podczas uczenia siê) i wpad³a w ma³± depresjê. Ci±gle chcia³o jej siê p³akaæ.
|
|
|
|
|
|
|
kot
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #8 : Marzec 19, 2009, 17:55:57 » |
|
Mo¿e s³ucha³a ta osoba nieodpowiedniego d¿wiêku,który j± rozprasza³.
Jak napisa³e¶ by³o to podczas nauki.
Mog³o byæ tak,¿e ta osoba niczego siê przez te d¿wiêki nie nauczy³a i dosta³a pa³kê w szkole i z tego powodu p³aka³a.
To chyba by³y ¿le dobrane d¿wiêki.
|
|
|
|
|
|
|
trójk±t
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #9 : Marzec 19, 2009, 18:10:59 » |
|
To by³y d¼wiêki nazwane w programie jako sprzyjaj±ce nauce. O ¿adne szko³y ani pa³ki nie chodzi³o :-)
|
|
|
|
|
|
|
Aryjski_Tradycjonalista
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #10 : Marzec 19, 2009, 18:14:08 » |
|
Zdaje siê ¿e program I-Doser dzia³a podobnie. Bawie siê tym sesyjnie (alfa, beta, gamma) Nic szczególnego nie zauwa¿y³em.
|
|
|
|
|
|
|
tom1ek
Gadu³a
P³eæ:
yeah! ;)
|
|
« Odpowiedz #11 : Marzec 20, 2009, 14:14:32 » |
|
Zdaje się że program I-Doser działa podobnie. Bawie się tym sesyjnie (alfa, beta, gamma) Nic szczególnego nie zauważyłem.
heh, no nie wiem... na mnie Bwgen też kiedyś nie działał, ale spróbowałem parę dni temu i działa perfect ale teraz to już jestem po inicjacji Reiki - może to ma jakieś znaczenie? w sumie bardzo wiele się w moim życiu po tej inicjacji zmieniło. ==edycja== chyba wiem czemu u niektórych to nie działa: Jeżeli bodźce wewnętrzne (uczucia, postawy czy wierzenia) i zewnętrzne (sensoryczne) nie są w konflikcie z tą informacją, to układ siatkowaty zmienia stany świadomości tak, aby dopasować je do stymulacji sygnałami Hemi-Sync. czyli może nie działać np. jeśli jesteśmy w jakimś mało komfortowym otoczeniu (ja zawsze słucham w swoim pokoju z odtwarzacza MP3) blokować działanie programu mogą też nasze duże wątpliwości, co do efektywności takiej metody, strach (np. że nam ten program coś pomiesza w mózgu), wierzenia - które zabraniają nam rozwoju duchowego, medytacji, czy podobnych praktyk, itp.
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 20, 2009, 19:20:04 wys³ane przez tom1ek »
|
|
|
|
|
Blad
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #12 : Marzec 20, 2009, 22:57:53 » |
|
jesoooooooooooooooooooo kto to wymysli³ ?? to jest straszne (nie wiem czy straszne w rozumieniu s³owa straszne czy w rozumieniu s³owa baaaaaaaaaaaaaaaaaaaardzo zdiwiony jak to dzia³a)
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #13 : Marzec 20, 2009, 23:09:04 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
waldii88
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #14 : Marzec 21, 2009, 23:37:08 » |
|
kurde ja za 4 p³yty w³a¶nie takich dzwiêków na allegro zap³aci³em sto z³otych, a tu nie do¶æ ¿e s± za darmo to jet ich te¿ o wiele wiêcej :/ Ale nic trzeba s³uchaæ g³osu serca bo co¶ wewnatrz mówi³o mi ¿eby jeszcze troche poczekaæ z kupnem no i masz Dziêki za programik, naprawdê ciekawa jest z tym sprawa
|
|
|
|
|
|
|
purattu
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #15 : Pa¼dziernik 31, 2010, 22:08:12 » |
|
w jaki sposob i kto moze rozbudowac funkcje tego programu?
|
|
|
|
|
|
|
Constantin
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #16 : Styczeñ 06, 2011, 12:31:02 » |
|
Na mnie to nie dziala.
|
|
|
|
|
|
|
between
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #17 : Maj 27, 2011, 12:23:19 » |
|
Chyba u Monroa pisa³o, ¿e koncepcja Hemi-Sync to modyfikacja pewnej starej, bardzo dawnej metody. Nie wiem co mieli na my¶li, ale wydaje mi siê, ¿e dawne sposoby mnichów polegaj±ce na medytacji d¼wiêku Om i Hemi-Sync maj± co¶ wspólnego.
pozdro
|
|
|
|
|
|
|
|