Hironobu15
Gość
|
 |
« : Wrzesień 28, 2008, 14:40:40 » |
|
JeÂśli caÂły projekt nie wypali, a wszystko zwiÂązane z rokiem 2012 to prawda... ... zapewne wszyscy zginiemy. A pytanie brzmi: Czy boicie sie Âśmierci?? Ja osobiÂście siĂŞ bojĂŞ  , nie wiem dlaczego? MoÂże dlatego Âże jeszcze jestem za mÂłody?  ChciaÂłbym poznaĂŚ wasze opinie na ten temat;]
|
|
|
|
|
|
|
betley
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1 : Wrzesień 28, 2008, 15:02:16 » |
|
Ja juÂż nie boje siĂŞ Âśmierci  Jeszcze nie dawno gdy pomyÂślaÂłem o tym, Âże nie byÂło by mnie na tym Âświecie to przechodziÂły mnie dreszcze, ale teraz gdy mam szerszy poglÂąd na Âżycie i na swojÂą rolĂŞ w nim to inaczej do tego podchodzĂŞ. W koĂącu ziemskie Âżycie to krĂłtka chwila w doskonaleniu siĂŞ naszej duszy.
|
|
|
|
|
|
|
Mora
Gość
|
 |
« Odpowiedz #2 : Wrzesień 28, 2008, 15:13:58 » |
|
JeÂśli caÂły projekt nie wypali, a wszystko zwiÂązane z rokiem 2012 to prawda... ... zapewne wszyscy zginiemy. A pytanie brzmi: Czy boicie sie Âśmierci?? Ja osobiÂście siĂŞ bojĂŞ  , nie wiem dlaczego? MoÂże dlatego Âże jeszcze jestem za mÂłody?  ChciaÂłbym poznaĂŚ wasze opinie na ten temat;] KaÂżdy czÂłowiek boi siĂŞ Âśmierci(moÂże nie odczuwacie tego teraz bo jesteÂście bezpieczni ale w chwili zagroÂżenia czÂłowiek zaczyna siĂŞ baĂŚ i to bardzo) i ja, jeÂżeli projekt nie wypali to wszyscy zginiemy ale bĂŞdĂŞ wtedy wiedziaÂł Âże zasÂłuÂżyÂłem na tÂą ÂśmierĂŚ.
|
|
|
|
|
|
|
Septerra
Gość
|
 |
« Odpowiedz #3 : Wrzesień 28, 2008, 15:17:18 » |
|
Ja bym chciaÂł juuuuÂż...
|
|
|
|
|
|
|
MichaÂł
Gość
|
 |
« Odpowiedz #4 : Wrzesień 28, 2008, 15:17:20 » |
|
JeÂśli caÂły projekt nie wypali, a wszystko zwiÂązane z rokiem 2012 to prawda... ... zapewne wszyscy zginiemy. A pytanie brzmi: Czy boicie sie Âśmierci?? Ja osobiÂście siĂŞ bojĂŞ  , nie wiem dlaczego? MoÂże dlatego Âże jeszcze jestem za mÂłody?  ChciaÂłbym poznaĂŚ wasze opinie na ten temat;] KaÂżdy czÂłowiek boi siĂŞ Âśmierci a co powiesz o ludziach ktĂłrzy przeÂżyli ÂśmierĂŚ klinicznÂą ?
|
|
|
|
|
|
|
Mora
Gość
|
 |
« Odpowiedz #5 : Wrzesień 28, 2008, 16:05:33 » |
|
JeÂśli caÂły projekt nie wypali, a wszystko zwiÂązane z rokiem 2012 to prawda... ... zapewne wszyscy zginiemy. A pytanie brzmi: Czy boicie sie Âśmierci?? Ja osobiÂście siĂŞ bojĂŞ  , nie wiem dlaczego? MoÂże dlatego Âże jeszcze jestem za mÂłody?  ChciaÂłbym poznaĂŚ wasze opinie na ten temat;] KaÂżdy czÂłowiek boi siĂŞ Âśmierci a co powiesz o ludziach ktĂłrzy przeÂżyli ÂśmierĂŚ klinicznÂą ? No nie wiem sÂą i wyjÂątki... 
|
|
|
|
|
|
|
Enigma
Gość
|
 |
« Odpowiedz #6 : Wrzesień 28, 2008, 16:56:41 » |
|
Nie zginiemy, a juz napewno nie wszyscy. Nawet jak zdarzy sie jakas katastrofa, ktoœtam przezyje, to co ludzim grozi to utrata wiedzy i cofniecie cywilizacyjne. Wybrazacie sobie ¿ycie bez kompa, mp-trójek i samochodu?  Gotowanie w glinianych garach, kapiel bez myd³a i wyprawy do lasu po chrust?  Ale ja jestem dobrej myœli bo wiekszoœÌ przepowiedni wieszczy po roku 2012 rozkwit ludzkosci. A katastrofe ludzie na siebie predzej sprowadza sami, jak¹œ g³upi¹ wojn¹... Co do smierci, to Mahomet mia³ takie powiedzenie " przeœladowanie jest gorsze ni¿ smierÌ" Jak sie zestarzejemy, wypadn¹ nam zêby i bedziemy juz tylko zipieÌ na ³o¿u mêki, mniemam ze wtedy 50% powita œmierÌ jako ulge w tej mêce. To tylko chwila, a za ni¹ Bozia albo nowe ¿ycie - w zaleznoœci o wiary
|
|
|
|
|
|
|
MichaÂł
Gość
|
 |
« Odpowiedz #7 : Wrzesień 28, 2008, 17:10:56 » |
|
Co do smierci, to Mahomet miaÂł takie powiedzenie " przeÂśladowanie jest gorsze niÂż smierĂŚ" Jak sie zestarzejemy, wypadnÂą nam zĂŞby i bedziemy juz tylko zipieĂŚ na ÂłoÂżu mĂŞki, mniemam ze wtedy 50% powita ÂśmierĂŚ jako ulge w tej mĂŞce. To tylko chwila, a za niÂą Bozia albo nowe Âżycie - w zaleznoÂści o wiary
zgadzam siĂŞ. jedyne czego moÂżemy siĂŞ baĂŚ (i chyba boimy siĂŞ wszyscy) to bĂłl (fizyczny) z tym zwiÂązany
|
|
|
|
|
|
|
chanell
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 72
|
 |
« Odpowiedz #8 : Wrzesień 28, 2008, 17:43:32 » |
|
Co byœ chcia³ juz?  Myœla³am kiedyœ o smierci i tak jak Batley kiedyœ siê ba³am.Teraz jestem ju¿ dojrza³¹ osob¹ i nie bojê siê œmierci ,ale bólu z ni¹ zwi¹zanego.W³aœciwie to nie wiem co lepsze; nag³a œmierÌ czy w œwiadoma w mêkach ? Tylko tym siê martwiê.
|
|
|
|
Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.
KsiĂŞga Koheleta 3,1
|
|
|
MichaÂł
Gość
|
 |
« Odpowiedz #9 : Wrzesień 28, 2008, 17:56:14 » |
|
Co byœ chcia³ juz?  Myœla³am kiedyœ o smierci i tak jak Batley kiedyœ siê ba³am.Teraz jestem ju¿ dojrza³¹ osob¹ i nie bojê siê œmierci ,ale bólu z ni¹ zwi¹zanego. "wkurzacie mnie"  bo ci¹gle piszecie to co ja myœlê a moja obecnoœÌ na tym forum ogranicza siê do zdaù w stylu "nic wiêcej dodaÌ.. albo trafi³eœ w sedno" hehehehe 
|
|
|
|
|
|
|
chanell
 Maszyna do pisania...
|
 |
« Odpowiedz #10 : Wrzesień 28, 2008, 18:05:42 » |
|
MichaÂł bo my poprostu czytamy w twoich myslach 
|
|
|
|
KsiĂŞga Koheleta 3,1
|
|
|
Septerra
Gość
|
 |
« Odpowiedz #11 : Wrzesień 28, 2008, 18:19:49 » |
|
Co bym chcia³? Przytoczê ten mój stary sen, jak miasto bombardowane by³o przez meteoryty spadaj¹ce z nieba, wszyscy biegali krzyczeli, chowali siê do schronów gdzieœ... a ja wyszed³em na œrodek ulicy, tam gdzie nie mia³em szans prze¿yÌ i usiad³em w pozycji lotosu z myœl¹ "no, nareszcie...". W rzeczywistoœci te¿ bym to zrobi³... chocia¿ pewnie przyjaciele, rodzina by mnie zatrzymali si³¹. O tyle zabawne, ¿e w tamtym œnie tak siedzia³em, siedzia³em i wszêdzie by³a destrukcja, tylko mi siê nic nie dzia³o i prze¿y³em bez zadrapania. No tak, a jak ktoœ kocha ¿ycie i chce ¿yÌ jak najd³u¿ej, to mu je odbior¹, i gdzie tu sprawiedliwoœÌ  Ja bym chêtnie swój czas komuœ odda³... Ale bólu boje siê tak samo.
|
|
|
|
|
|
|
Enigma
Gość
|
 |
« Odpowiedz #12 : Wrzesień 28, 2008, 19:24:18 » |
|
Widac wszyscy nadajemy na podobnych falach  Moze jest to ciekawoœÌ, zobaczyÌ co jest za kurtyn¹, ee kiedys i tak sie dowiemy ;( Nieszczeœciem dla ducha ma byÌ 'przedwczesna œmierc' gdy nie zosta³o wykonane przewidziane zadanie, albo nieodrobiona lekcja. Wtedy dusza musi ponownie zlecieÌ do naszego pado³a. 'Co sie narodzi³o - umrzeÌ musi' wiec jest ona czeœci¹ ¿ycia. S¹ przeciez przyk³ady heroiczne, gdy ktoœ potrafi oddaÌ ¿ycie za drugiego cz³owieka - myœle ze taka œmierÌ nie musi odstarszaÌ. Ale nie odpowiedzieliscie na moje pytanie, czy wyobrazacie sobie ¿ycie bez kompa innych codziennych zabawek?
|
|
|
|
|
|
|
Mora
Gość
|
 |
« Odpowiedz #13 : Wrzesień 28, 2008, 19:45:28 » |
|
Ale nie odpowiedzieliscie na moje pytanie, czy wyobrazacie sobie Âżycie bez kompa innych codziennych zabawek? Ja niestety nie TeÂż siĂŞ bojĂŞ bĂłlu... 
|
|
|
|
|
|
|
Hironobu15
Gość
|
 |
« Odpowiedz #14 : Wrzesień 28, 2008, 20:22:57 » |
|
Ja czasem myslaÂłem o samobĂłjstwie, dla mnie Âżycie tutaj na ziemi by sie skoĂączyÂło, i pewnei niczym bym siĂŞ juz nie przejmowaÂł, ale jak pomyÂśle ile smutku i rozpaczy przyniusÂłbym mojej rodzine i bliskim to naprawde tego nie chce robiĂŚ. Takie myÂśli nachodzÂą mnie tylko po bardzo zÂłym dniu... A co Wy myÂślicie o samobĂłjstwach?
Ja takÂże nie wyobraÂżam sobie Âżycia bez tego wszystkiego;]
|
|
|
|
|
|
|
MichaÂł
Gość
|
 |
« Odpowiedz #15 : Wrzesień 28, 2008, 21:00:46 » |
|
Widac wszyscy nadajemy na podobnych falach dlatego trafiliÂśmy na to forum  Ale nie odpowiedzieliscie na moje pytanie, czy wyobrazacie sobie Âżycie bez kompa innych codziennych zabawek?
ja w zesz³ym roku przez 3 miesi¹ce nie mia³em internetu i telewizji - jakoœ prze¿y³em (choÌ pomog³y mi inne czynniki) Bez tv mogê siê bez problemu obejœÌ (najwy¿ej ligi mistrzów i innych meczów bym nie ogl¹da³) bez Internetu - oj, by³oby ciê¿ko. bez tel - chyba bym sobie poradzi³ i planuje za jakiœ czas siê go pozbyÌ bez aparatu cyfrowego - hmmm, szkoda by go by³o bez muzyki i mp3 - za tym bym siê zap³aka³
|
|
|
|
|
|
|
Septerra
Gość
|
 |
« Odpowiedz #16 : Wrzesień 28, 2008, 21:07:55 » |
|
za 50 lat, rozmowa na forum. "wyobrazacie sobie zycie bez telepatii?" "niiieee" "ciezko sobie wyobrazic prawda?.."  "a wyobrazacie sobie ze ludzie kiedys mysleli ze sa sami we wszechswiecie?" "ta a kopernik byla kobieta"  hirnobu you cross the line and there's no turning back, tell the world how you fell by the sound of the gun..../p.o.d. mysle podobnie jak ty
|
|
|
|
|
|
|
MichaÂł
Gość
|
 |
« Odpowiedz #17 : Wrzesień 28, 2008, 21:11:07 » |
|
jak ja mia³em z 18 lat to jakieœ mi tam myœli o samobójstwie przychodzi³y - ale nie ¿ebym sobie paln¹³ w ³eb - tylko wyobra¿a³em sobie jak by ¿ycie wygl¹da³o beze mnie... kocham ¿ycie i kocham ¿yÌ, kocham kochaÌ...
|
|
|
|
|
|
|
chanell
 Maszyna do pisania...
|
 |
« Odpowiedz #18 : Wrzesień 28, 2008, 23:02:09 » |
|
Septerra pisz po polsku bo ja znam tylko ruski  Telewizji nie musi byc, wolê radio-pobudza wyobraŸniê Bez internetu....hm ,by³oby ciê¿ko al to wszystko pikuœ !!! Nie wyobra¿am sobie ¿ycia bez ognia,wody i WC  samobójstwo ? ......mia³am bardzo ciê¿kie chwile w ¿yciu i dalej nie mam ró¿owo,ale nie odebra³abym sobie ¿ycia ,bo to tchórzostwo.¯eby ¿yÌ trzeba odwagi i choÌ nie wiem czy j¹ mam to ci¹gle walczê !!!!
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 28, 2008, 23:06:10 wysłane przez chanell »
|
|
KsiĂŞga Koheleta 3,1
|
|
|
MichaÂł
Gość
|
 |
« Odpowiedz #19 : Wrzesień 28, 2008, 23:04:57 » |
|
Nie wyobraÂżam sobie Âżycia bez ognia,wody i WC :  o to to  kurczĂŞ, ale byÂłby hardcore bez tego - aÂż strach siĂŞ baĂŚ - powaga 
|
|
|
|
|
|
|
Septerra
Gość
|
 |
« Odpowiedz #20 : Wrzesień 28, 2008, 23:09:10 » |
|
"Nie wyobraÂżam sobie Âżycia bez ognia,wody i WC :Chichot" Nie wyobraÂżam sobie Âświata bez wojen, gÂłodu, chorĂłb... Zbyt piĂŞkne, aby byÂło prawdziwe.
|
|
|
|
|
|
|
MichaÂł
Gość
|
 |
« Odpowiedz #21 : Wrzesień 28, 2008, 23:11:16 » |
|
Nie wyobraÂżam sobie Âświata bez wojen, gÂłodu, chorĂłb...
a ja tak, i wtedy czujĂŞ w splocie sÂłonecznym cudowne uczucie
|
|
|
|
|
|
|
chanell
 Maszyna do pisania...
|
 |
« Odpowiedz #22 : Wrzesień 28, 2008, 23:12:36 » |
|
"Nie wyobraÂżam sobie Âżycia bez ognia,wody i WC :Chichot" Nie wyobraÂżam sobie Âświata bez wojen, gÂłodu, chorĂłb... Zbyt piĂŞkne, aby byÂło prawdziwe.
Septerra ale trzeba wierzyĂŚ i marzyĂŚ Âże tak bĂŞdzie  przecieÂż marzenia siĂŞ speÂłniajÂą ( czasem?) 
|
|
|
|
KsiĂŞga Koheleta 3,1
|
|
|
Joel
Gość
|
 |
« Odpowiedz #23 : Wrzesień 28, 2008, 23:20:25 » |
|
No niezle mam smiechu z niektorych slow  za 50 lat, rozmowa na forum. "wyobrazacie sobie zycie bez telepatii?" "niiieee" "ciezko sobie wyobrazic prawda?.." MrugniĂŞcie "a wyobrazacie sobie ze ludzie kiedys mysleli ze sa sami we wszechswiecie?" "ta a kopernik byla kobieta" Septerra pisz po polsku bo ja znam tylko ruski kocham kochaĂŚ...
Propo - Sept, chcialbym doczekac tych lat Pozdrawiam Serdecznie Wszystkich, Joel.
|
|
|
|
|
|
|
MichaÂł
Gość
|
 |
« Odpowiedz #24 : Wrzesień 28, 2008, 23:32:31 » |
|
No niezle mam smiechu z niektorych slow  kocham kochaĂŚ...
przecie¿ to œwiadoma gra s³ów (tak, wiem - winny siê t³umaczy... ... a niewinny siedzi w kiciu  )
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 28, 2008, 23:35:48 wysłane przez MichaÂł »
|
|
|
|
|
|