Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Kwiecień 06, 2025, 07:06:18

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 2 [3] |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: ZECHARIA SITCHIN I PROJEKT CHEOPS  (Przeczytany 39059 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Val Dee
Gość
« Odpowiedz #50 : Marzec 25, 2009, 18:21:36 »

Czyli wymowa Echnaton pisana ma byc Eknaton zeby mogla tak zaistniec
A ENKI powinno byc wymawiane ENCHI, bo K wymawia sie jak CH, tylko dlaczego skoro wymawiamy H , to piszemy CH?

Juz mi sie przypomnialo na forum historykow to zjawisko tez bylo poruszane.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech

wg mnie lepiej by byÂło spytaĂŚ o zdanie filologĂłw polskich ;P
Kahuna
Gość
« Odpowiedz #51 : Marzec 25, 2009, 20:06:31 »

Kahuna i redmuluc - powaÂżnie siĂŞ naraÂżacie takimi dziaÂłaniami i myÂślĂŞ, Âże to nie pozostanie bez odpowiedzi... za daleko trochĂŞ siĂŞ posuwacie juÂż!

718'
Kaplan!Nie przestraszylem sie Nibiru,Samcia i Marduka razem wzietych(podobno teraz
przebywaja w Chicago)wiec tego typu pogrozki – zakutego rycerza,oczywiscie w zbroje
zeby nie obrazac – moga mnie tylko rozsmieszac.Gdybys probowal jeszcze czegos innego-
-mam na mysli satanistycznych sztuczek – to mieszkam w” kokonie”niesamowicie jasnej i
silnej energii,ktorego to pancerza nie sa w stanie spenetrowac zadne energie pelzajacych wezy,
jaszczurow ,gadow itp…itd…Magia Kahunow jest poza tym bardzo mocna,wiec uwazaj. ;)Zdaje sobie sprawe,ze offtopujemy,ale skoro
Ty zalozyles ten topik(chyba sam nie wiedziales, ze jeden z lepszych?)
wiec moze moderator spojrzy na to laskawym okiem. Buzia na k³ódkê

Pozdrawiam.

KapÂłan 718
Gość
« Odpowiedz #52 : Marzec 25, 2009, 20:11:18 »

zle zrozumiales - nie mnie podpadacie ale KOMUÂŚ innemu - raczej moÂżna was, Ciebie i redmuluca pozwaĂŚ do sÂądu za oczernianie - zarĂłwno PCH jak i Sitchina!

Polska to nie kraj bezprawia - ostatnio babcia kleptomanka ukradÂła margarynĂŞ za 3,60 zÂł i miaÂła sprawĂŞ w sÂądzie - wygraÂła a podatnicy zapÂłacili 300 zÂł za proces - pokazuje tylko mechanizm i "wielkoÂści" spraw za ktĂłre coÂś grozi - nie macie racji a PCH to potĂŞÂżna miĂŞdzynarodowa organizacja, nie umĂłwiÂąc juÂż o Sitchinie...

718'
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

« Odpowiedz #53 : Marzec 25, 2009, 20:42:09 »

KapÂłanie,nie strasz ludzi Pch,przecieÂż nie o to chodzi tej organizacji.ProszĂŞ piszcze na temat UÂśmiech

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

KsiĂŞga Koheleta 3,1
KapÂłan 718
Gość
« Odpowiedz #54 : Marzec 25, 2009, 20:51:06 »

nie ma tematu, całe to pseudo forum to jeden wielki OFFTOP a dyskusja juz dawno została wyparta przez kłótnie!!!ja nikogo nie straszę! ja ich ostrzegam, żeby się nie zdziwili nagle gdzie jest GRANICA SŁOWA!!!

Kapłan 718'

-1pf, tom1ek
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 17, 2009, 08:41:09 wysłane przez tom1ek » Zapisane
arteq
Gość
« Odpowiedz #55 : Marzec 25, 2009, 21:06:27 »

I Ty ÂżaÂłosny hipokryto bĂŞdziesz tu starszyÂł innych sÂądami za rzekome obraÂżanie? Skoro Twoje duÂżo ciĂŞÂższe gatunkowo wyzwiska [psy, idioci, popapraĂący, etc.] pozostajÂą bez wiĂŞkszego echa dlaczego ktoÂś miaÂłby czuĂŚ siĂŞ nie-teges z powodu pieszczotliwego "Âłosia"? Ale proszĂŞ bardzo, leĂŚ jutro do prokuratury z samego rana.

Co do offtopowania - czy nie widzisz, Âże gdy tylko dyskusja nie idzie po Twojej myÂśli [gdy zamiast klaskaĂŚ ktoÂś zaczyna krytykowaĂŚ], to sam zaczynasz go offtopowaĂŚ przez lamenty i czcze zarzucanie komuÂś, Âże niepoznaÂł siĂŞ na "wilekoÂści" tego co napisaÂłeÂś? Dlaczego w swojej pysze i zaÂślepieniu nie pozwalasz komuÂś mieĂŚ odmiennego zdania?

Kiedy Ty wreszcie nieco doroÂśniesz? Kiedy przestaniesz myliĂŚ oÂświecenie z oÂślepieniem?
Tenebrael
Gość
« Odpowiedz #56 : Marzec 25, 2009, 21:10:34 »

KapÂłan 718 - z jednej strony dobrze, ze ostrzegasz, z drugiej, gdyby ktoÂś wszedÂł na to forum z KK, to zapewne Ciebie mĂłgÂłby pozwaĂŚ kilka razy "mocniej" za to, jak ich tu oczerniasz (nie to, bym broniÂł KK, po prostu stwierdzam prosty fakt)

zamknij ryj! sam jesteœ ¿a³osny hipokryto, mam ciê doœÌ pustaku betlejemski!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
napisalem to celowo bo nie dam siê obra¿aÌ tyle przez tego pó³mózga!

Kultura osobista godna Âżula spod najbliÂższej stacji dworca. Fakt - kiedy Ty choĂŚ NIECO doroÂśniesz...

proszĂŞ o banana

BANANA chcesz? Chichot Chichot Chichot Ok, to skoczĂŞ do najbliÂższego warzywniaka i Ci kupiĂŞ Chichot

bo mam doœÌ œmiesznego regulaminu œmiesznego tomka i "ludzi" typu srarteq...

Wybacz, ale sam jesteœ niepomiernie œmieszny. Twoja buta, pycha, pewnoœÌ siebie i inne takie siêgaj¹ jak st¹d na Ksiê¿yc. Chwalisz siê wielkimi odkryciami, a wybacz, nieco równie¿ siê bawiê w takie rzeczy, i widz¹c, co wypisujesz, mogê powiedzieÌ, ¿e jest to nie wart funta k³aków be³kot, bardziej naci¹gany ni¿ to chyba mo¿liwe. Tak, zaraz stwierdzisz, ¿e tego nie rozumiem. Owszem, rozumiem, i dlatego te¿ mogê powiedzieÌ to, co powiedzia³eœ. To samo siê w zasadzie tyczy Kiary. A Twoja kultura osobista siêga DNA i poziomu rozwrzeszczanego ma³olata.

Wybacz, ale wreszcie to trzeba byÂło powiedzieĂŚ.

« Ostatnia zmiana: Marzec 25, 2009, 21:16:24 wysłane przez Tenebrael » Zapisane
KapÂłan 718
Gość
« Odpowiedz #57 : Marzec 25, 2009, 21:17:23 »

zemsta będzie słodka tene za to co zrobiłeś - pewnie chcesz wmówić teraz innym, że ja to napisałem - cóz, tonący brzytwy się chwyta widać  ZÂły

718'

-1pf, tom1ek
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 17, 2009, 08:44:08 wysłane przez tom1ek » Zapisane
Tenebrael
Gość
« Odpowiedz #58 : Marzec 25, 2009, 21:21:19 »

Ech, KapÂłan, KapÂłan... jak siĂŞ chcesz jak dzieciak bawiĂŚ w kasowanie swoich postĂłw, ktĂłre zacytowaÂłem, to baw siĂŞ dalej, mi siĂŞ tego nawet nie chce komentowaĂŚ, bo jesteÂś gorzej, niÂż ÂżaÂłosny.
KapÂłan 718
Gość
« Odpowiedz #59 : Marzec 25, 2009, 21:24:18 »

nie zła prowokacja - próbuj dalej a na przyszłośc używamy opcji QUOTE mistrzu  ZÂły

ale się wesoło zrobiło - tene się podpuścić dać hihihihi - chciałem zobaczyć czy jest taki wredny - widać, że jest, tak się poznaje ludzi właśnie!

przepraszam artqa i Tomka a prowokacja się udała - nauczylem się tego od Mory UÂśmiech

718'

-1pf, tom1ek
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 17, 2009, 08:44:38 wysłane przez tom1ek » Zapisane
Tenebrael
Gość
« Odpowiedz #60 : Marzec 25, 2009, 21:30:47 »

Echh, tak, Kap³anku, piaskownica jest niedaleko. Ja siê te¿ czegoœ nauczy³em - ludzka dziecinnoœÌ faktycznie nie zna granic. Nie dziwiê siê, ¿e o Polakach mówi¹ za granic¹, jak mówi¹ - jeœli tego typu ludzi poznaj¹...
redmuluc
Gość
« Odpowiedz #61 : Marzec 26, 2009, 09:24:24 »

zle zrozumiales - nie mnie podpadacie ale KOMUÂŚ innemu - raczej moÂżna was, Ciebie i redmuluca pozwaĂŚ do sÂądu za oczernianie - zarĂłwno PCH jak i Sitchina!

ZacytowaÂłem jedynie fragmenty listu otwartego Dr Michael Heisera, Ph.D http://www.michaelsheiser.com/
ktĂłry juÂż 7 lat temu obaliÂł mit Sitchina. Czekam na odpowiedÂź z UW, bo prawdĂŞ mĂłwiÂąc wolaÂłbym spotkaĂŚ Heisera ktĂłry naleÂży do 10 ludzi najbardziej wpÂływowych w ufologii na Âświecie. Co do straszenia sÂądami... JĂŞzyk, to raczej PCH to grozi za dewastacjĂŞ ÂŚlĂŞÂży.
Niepotrzebnie siê zapalasz, za bardzo tym ¿yjesz i uto¿samiasz, odpocznij sobie od netu na miesi¹c. Mnie nie obrazi³eœ, ja muszê sie uczyÌ wiêkszej równowagi emocjonalnej, w koùcu propagujê teorie Davida Icka. Bêdê pisa³ o gadziej rasie... Jêzyk, jestem "œwirem" z za³o¿enia, tak¿e nie bêde dodawa³ innym argumentów ¿e z kultur¹ wypowiedzi te¿ bêdê na bakier. Buzia na k³ódkê
Tak czy inaczej takiej iloœci mitów, bajek, obietnic, g³upot to dawno nie widzia³em. Ludzie tego "s³uchaj¹" , mówi¹ do starszej kobiety publicznie "Kocham Ciê" ... Du¿y uœmiech, ganiaj¹ na jej zlecenie, zbieraj¹ pieni¹dze. Urz¹dzili sobie emeryci biuro turystyczne "Enki Travel", te¿ bym tak chcia³ na stare lata pojeŸdziÌ sobie po Polsce i po Œwiecie na pseudo konferencje. Pani masa¿ystka - która sta³¹ siê kap³ank¹ na stare lata, to jej problem. Jeœli zawiedzie, a na pewno tak siê stanie i to wkrótce, to bêdzie mieÌ straszne k³opoty i narazi siê na œmiesznoœÌ. Jest to za³o¿enie przy wariancie pozbawionym "okultystycznej" strony.
W wariancie, ¿e rzeczywiœcie byt duchowy który ni¹ steruje naprawdê istnieje, udowodni³em tylko jeden scenariusz który jest wynikiem mojej wiedzy. Kimkolwiek jest Enki, na pewno k³amie, zosta³o to udowodnione na tym forum. Ten byt który nie posiada ¿adnej wiedzy, zwodziÌ mo¿e jedynie bardzo naiwnych ludzi, oszukani zostan¹ oszukani na w³asn¹ proœbê. Mam tylko nadziejê ¿e nie pogr¹¿¹ innych. Wszystkie cywilizacje, powi¹zania z innymi rasami jego wypowiedzi œwiadcz¹ wybitnie o jego powi¹zaniach z demoniczn¹, groŸn¹ ras¹ która nas zniewoli³a. Im mniej Sitchina tym wiêcej Draco. Pamiêtaj, Anunnaki znaczy - "czuwaj¹ce wê¿owe istoty". Myœlê ¿e masz sam tyle wiedzy aby to potwierdziÌ.
« Ostatnia zmiana: Marzec 26, 2009, 10:57:01 wysłane przez redmuluc » Zapisane
Kahuna
Gość
« Odpowiedz #62 : Marzec 26, 2009, 11:10:43 »

ZacytowaÂłem jedynie fragmenty listu otwartego Dr Michael Heisera, Ph.D http://www.michaelsheiser.com/
ktĂłry juÂż 7 lat temu obaliÂł mit Sitchina. Czekam na odpowiedÂź z UW, bo prawdĂŞ mĂłwiÂąc wolaÂłbym spotkaĂŚ Heisera ktĂłry naleÂży do 10 ludzi najbardziej wpÂływowych w ufologii na Âświecie.

Sam jestem bardzo ciekawy jaka bedzie reakcja wladz uczelni,bo jesli
Sitchin zostal naprawde zaproszony i zostala ustalona jakas data,to chyba
nie powinno byc problemow z odwolaniem tej wizyty.Bardzo smiesznie
moze byc,gdy Zecharia przyjedzie i  -  jak zwykle przy tego typu uroczys-
tosciach  - otrzyma tytul Dr.Honoris Causa??I choc tytul ten jest honoro-
wym wyroznieniem,.to jednak liczy sie bardzo w prestizowym swiatku
nauki..Tak wiec nasz “los”moze byc baaardzo uhonorowany za swoja
chochsztaplerke..Mam jednak nadzieje,ze sa tam ludzie myslacy trzezwo i
powaznie.A jesli do tego nie dojdzie,to bedziesz mial Redmuluc wklad
w ratowanie honoru uczelni wroclawskiej,a kaplan718 nie bedzie mial
mozliwosci zebrania 10 autografow i uscisniecia dloni klamcy.I to by
bylo na tyle bo ide lulu.
Pozdrawiam.
KapÂłan 718
Gość
« Odpowiedz #63 : Marzec 26, 2009, 18:26:14 »

polecam wszystkim film Dr Haisera - 2 GODZINNY wyk³ad na uniwersytecie jakim¶ o tym "JAK NIE ODCZYTYWAÆ STARO¯YTNYCH TEKSTÓW", ciekawe to jest a go¶æ ma mocne argumenty o du¿± wiedzê i tutaj zaznaczam - u Sitchina nie obchodzi mnie to jak odczytuje teksty lecz jego kabalistyczne analizy i ciekawe wnioski, które pokrywaj± siê z moimi oraz g³êbiej je wyja¶niaj± - to tyle tytu³em wyja¶nienia, bo chcê, ¿eby to by³o jasne U¶miech

film dostĂŞpny jako torrent w wielu serwisach popularnych:

How.Not.to.Handle.Ancient.Texts.-.A.Challenge.to.the.Works.of.Zechariah.Sitchin.(Michael.Heiser).(2004)

pozdro666,
KapÂłan 718'
redmuluc
Gość
« Odpowiedz #64 : Marzec 27, 2009, 09:06:35 »

polecam wszystkim film Dr Haisera - 2 GODZINNY wyk³ad na uniwersytecie jakim¶ o tym "JAK NIE ODCZYTYWAÆ STARO¯YTNYCH TEKSTÓW", ciekawe to jest a go¶æ ma mocne argumenty o du¿± wiedzê i tutaj zaznaczam - u Sitchina nie obchodzi mnie to jak odczytuje teksty lecz jego kabalistyczne analizy i ciekawe wnioski, które pokrywaj± siê z moimi oraz g³êbiej je wyja¶niaj± - to tyle tytu³em wyja¶nienia, bo chcê, ¿eby to by³o jasne U¶miech
Sitchin wiele b³êdów robi ale podoba mi siê bardzo jego analiza kabalistyczna i odczytanie szyfrów staro¿ynych, za to go ceniê w³aœnie...

Przepraszam  CoÂś Nie mogÂłeÂś tak odrazu  MrugniĂŞcie (w sumie to napisaÂłeÂś na samym poczÂątku) Niepotrzebne sÂą takie emocje, i k³ótnie.
Nie twierdziÂłem Âże nie masz wiedzy, bo miaÂłem okazjĂŞ siĂŞ o tym przekonaĂŚ.  Chichot
Mimo wszystko nie uwaÂżam Âże Sitchin zawarÂł jakieÂś istotne informacje w jakimkolwiek temacie.
WykÂład ten na pewno zostanie przez nas przetÂłumaczony. O ile go zdobĂŞdĂŞ lub zakupiĂŞ dobrÂą wersjĂŞ za 20 $.

Przy okazji podaj link do tego torentu.

OdpowiedÂź rzecznika UW

Witam,
Nic nam nie wiadomo o wizycie Z. Sitchina w Uniwersytecie. SprawadzaÂłem w
Biurze wspó³pracy miêdzynarodowej, jednak nikt o sprawie nie ma pojêcia.
Pozdrawiam
dr J. Przygodzki

Z tego jasno wynika Âże informacja z oficjalnej strony Sitchina jest faÂłszywa:

The Enki/Nibiru themes are, of course, borrowed from Zecharia Sitchin's books, which are published in Poland by Wydawnictwo Prokop of Warsaw. The University of Wroclaw, a major academic center in Poland, has invited Zecharia to a Sitchin Studies Day in 2009.

...i napewno to nie nastÂąpi MrugniĂŞcie
« Ostatnia zmiana: Marzec 27, 2009, 14:38:14 wysłane przez redmuluc » Zapisane
Kahuna
Gość
« Odpowiedz #65 : Marzec 27, 2009, 11:49:31 »

Witam,
Pozdrawiam
dr J. Przygodzki

Odetchnalem z niejaka ulga.Tylko kto podal ta informacje i dlaczego,nie wiemy.
Prawdopodobnie w celach propagandowych, bo tekst ten, na samym poczatku,
informuje o odbytej sesji w Bazylei,ile osob tam sie zebralo i o glownym celu jaki
przyswieca misji – uruchomieniu systemu ochrony Ziemi przed skutkami powraca-
jacej Nibiru.Dopiero koncowka mowi o zaproszeniu Sitchina przez U.Wroclawski.
Czyzby sam Zecharia dokombinowal UW i zaproszenie albo p.Wojcikiewiczowi
sie cos “wypsnelo”?O ile wiem,to Sitchin, przy okazji tlumaczenia swoich ksiazek,
moze wie gdzie umiejscowic Polske na mapie swiata, ale zaloze sie,ze nie wie nic,
ze jest taki U.Wr. i siedziba jego jest Wroclaw.W jednej z ankiet ulicznych na pytanie
gdzie szukac Polski na mapie,niektorzy Amerykanie mowili,ze w Meksyku,inni ze
w Kanadzie…a jeszcze inni,ze w Am.Poludniowej.I my mamy miec kompleksy
w stosunku do zachodu?Nie.
Pozdrawiam.

Val Dee
Gość
« Odpowiedz #66 : Marzec 27, 2009, 13:23:13 »

W jednej z ankiet ulicznych na pytanie
gdzie szukac Polski na mapie,niektorzy Amerykanie mowili,ze w Meksyku,inni ze
w Kanadzie…a jeszcze inni,ze w Am.Poludniowej.I my mamy miec kompleksy
w stosunku do zachodu?Nie.
Pozdrawiam.

no z drugiej strony jakby spytaĂŚ PolakĂłw gdzie leÂży Gabon to wiĂŞkszoÂśc na pewno by nie wiedziaÂła (choĂŚ moÂże zÂły przykÂład podaÂłem ;P )
KapÂłan 718
Gość
« Odpowiedz #67 : Marzec 27, 2009, 13:38:56 »

Sitchin wiele b³êdów robi ale podoba mi siê bardzo jego analiza kabalistyczna i odczytanie szyfrów staro¿ynych, za to go ceniê w³aœnie...

Przepraszam  CoÂś Nie mogÂłeÂś tak odrazu  MrugniĂŞcie (w sumie to napisaÂłeÂś na samym) Niepotrzebne sÂą takie emocje, i k³ótnie.
Nie twierdziÂłem Âże nie masz wiedzy, bo miaÂłem okazjĂŞ siĂŞ o tym przekonaĂŚ.  Chichot
Mimo wszystko nie uwaÂżam Âże Sitchin zawarÂł jakieÂś istotne informacje w jakimkolwiek temacie.
WykÂład ten na pewno zostanie przez nas przetÂłumaczony. O ile go zdobĂŞdĂŞ lub zakupiĂŞ dobrÂą wersjĂŞ za 20 $.

Przy okazji podaj link do tego torentu.

OdpowiedÂź rzecznika UW

Witam,
Pozdrawiam
dr J. Przygodzki

Z tego jasno wynika Âże informacja z oficjalnej strony Sitchina jest faÂłszywa:

The Enki/Nibiru themes are, of course, borrowed from Zecharia Sitchin's books, which are published in Poland by Wydawnictwo Prokop of Warsaw. The University of Wroclaw, a major academic center in Poland, has invited Zecharia to a Sitchin Studies Day in 2009.

...i napewno to nie nastÂąpi MrugniĂŞcie

wchodzisz na piratebay - wpisujesz sÂłowo klucz DIGIMOB i wybierasz duÂży plik torrent oznaczony pod koniec #22 - tam  jest to video wÂłaÂśnie, zajmuje nieco ponad 500 MB i trwa prawie 2 godziny - jakoœÌ nadaje siĂŞ do obejrzenia - torrenta z video osobno nie widziaÂłem nigdzie - z resztÂą poszukaj, podaÂłem TYTUÂŁ pliku a nie samego filmu, z resztÂą widaĂŚ, Âże ktoÂś poszedÂł z cyfrĂłwkÂą na wykÂład - bo dzieje sie to na uczelni jakieÂś i to zarejestrowaÂł wiĂŞc nie kupisz tego raczej...

KapÂłan 718'
Lucyfer
Gość
« Odpowiedz #68 : Marzec 27, 2009, 14:37:25 »

Cytat:  KapÂłan 718
wchodzisz na piratebay - wpisujesz sÂłowo klucz DIGIMOB i wybierasz duÂży plik torrent oznaczony pod koniec #22 - tam  jest to video wÂłaÂśnie, zajmuje nieco ponad 500 MB i trwa prawie 2 godziny - jakoœÌ nadaje siĂŞ do obejrzenia - torrenta z video osobno nie widziaÂłem nigdzie - z resztÂą poszukaj, podaÂłem TYTUÂŁ pliku a nie samego filmu, z resztÂą widaĂŚ, Âże ktoÂś poszedÂł z cyfrĂłwkÂą na wykÂład - bo dzieje sie to na uczelni jakieÂś i to zarejestrowaÂł wiĂŞc nie kupisz tego raczej...
ProÂściej MrugniĂŞcie
1) http://www.mininova.org/tor/601574
2) http://www.monova.org/details/283561/%28DIGIMOB%29%20OCCULT%20MOB%27S%20SUBMISSIONS%20DIGEST%20%2322.html
Kahuna
Gość
« Odpowiedz #69 : Marzec 28, 2009, 21:15:47 »

...i napewno to nie nastÂąpi

Nie bylbym tego taki pewien,Redmuluc,bo jesli to byl dopiero jakis zamysl,
ktory dopiero kielkuje w glowach tych ktorzy by chcieli zobaczyc Sitchina
we Wroclawiu,to UW moze o tym jeszcze nic nie wiedziec.Dopiero jak
dojdzie do realizacji czyli zaproszenia – a mamy jeszcze 9 miesiecy roku
2009 – wtedy moze dojsc do nobilitacji “losia”i kompromitacji uczelni.
Trzymaj wiec reke na pulsie,bo mozemy przeoczyc ten fakt.
Pozdrawiam.
PS.
Czytalem Twoje posty na innych stronach.
Dobrze osadzone,rzeczowe,bez pieniactwa
i pychy.
Kahuna
Gość
« Odpowiedz #70 : Kwiecień 02, 2009, 19:30:41 »

Ilustracja do jednej z bajek Z.Sitchina pt:"Annunaki i Sierotka Marysia".
Plagiat:L.Lobos,PCH+MF

[za³¹cznik usuniêty przez administratora]
Strony: 1 2 [3] |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: