Tenebrael
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #25 : Marzec 24, 2009, 17:50:09 » |
|
Kap³an 718 - a jeszcze chwile temu w w±tku: "Kod peszerowy i wiedza wspó³czesna - komentarze" tak bardzo krzycza³e¶, ¿e ludzie wa¿± siê nie zgadzaæ z Modem/Adminem - a tu taki psikus, temat dalej sam to robisz. Hipokryzja, jak widzê, nie zna granic... Pomijaj±c ju¿ fakt, ¿e piszesz nie na temat. A co do zmiany, to mo¿e faktycznie by siê przyda³a, ¿eby raz na zawsze siê z Tob± rozprawi³, i by³by spokój, bo Tom1ek mimo wszystko jest BARDZO pob³a¿liwy... (do Tom1ek'a - oczywi¶cie naprawdê nie uwa¿am, by Ciê nale¿a³o "zmieniaæ" )
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 24, 2009, 17:52:06 wys³ane przez Tenebrael »
|
|
|
|
|
Kap³an 718
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #26 : Marzec 24, 2009, 18:19:20 » |
|
bo teraz jak zobaczy³em co zrobi³ z ocenzurowaniem mnie nawet na forum - podpad³ mi! ¿adna hipokryzja, to forum jest dynamiczne i raz kogo¶ chwalisz a zaraz potem wrêcz odwrotnie...
i tyle!
718'
|
|
|
|
|
|
|
Kahuna
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #27 : Marzec 24, 2009, 18:31:38 » |
|
bo teraz jak zobaczy³em co zrobi³ z ocenzurowaniem mnie nawet na forum - podpad³ mi! ¿adna hipokryzja, to forum jest dynamiczne i raz kogo¶ chwalisz a zaraz potem wrêcz odwrotnie...
i tyle!
718'
Dobra ROBOTA,Redmuluc!Wyglada na to,ze” Niebianska sciema”zostaje rozszyfrowana. Umiesc wszystkie mozliwe materialy na ten temat w necie lub jesli masz taka mozliwosc,to nawet w Nexusie.Ja bym nawet podeslal je U.Wroclawskiemu,zeby unikneli kompromitacji. Wszak to jednak nasza rodzima uczelnia a jej blamaz w swiecie nikomu nie wyjdzie na dobre. Zwlaszcza nam,Polakom.
PS1. Kaplan718.Rozumiem,ze uciekasz z tegoForum jak szczur z tonacego okretu,ale niczym to zrobisz, moglbys chociaz napomknac,dlaczego to administracja tego forum jest taka be- be.Zeby wszyscy wiedzieli! Ja nie zauwazylem! Pozdrawiam i Good luck! PS2. Ciekawe,kiedy Stanley to zrobi.
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 24, 2009, 18:38:17 wys³ane przez Kahuna »
|
|
|
|
|
Tenebrael
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #28 : Marzec 24, 2009, 18:33:43 » |
|
i tyle!
718'
Tak, tak - raz siê powo³ujesz na regulamin, jak Ci wygodnie, a jak ju¿ nie wygodnie, to masz regulamin w d... i robisz to samo, za co krytykowa³e¶ kogo innego, i za co domaga³e¶ siê dla niego punktów ujemnych. Je¶li to nie jest hipokryzja i moralno¶æ Kalego, to ja ju¿ nie wiem, co mia³oby ni± byæ ;]
|
|
|
|
|
|
|
Kap³an 718
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #29 : Marzec 24, 2009, 18:34:23 » |
|
nigdzie nie uciekam a ton±cy okrêt to TO FORUM a nie PCH - a redmuluc paradoksalnie odwali³ kawa³ dobrej roboty... dla PCH mo¿e kiedy¶ zrozumiecie o co mi chodzi... 718'
|
|
|
|
|
|
|
Kahuna
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #30 : Marzec 24, 2009, 18:43:47 » |
|
nigdzie nie uciekam a ton±cy okrêt to TO FORUM a nie PCH - a redmuluc paradoksalnie odwali³ kawa³ dobrej roboty... dla PCH mo¿e kiedy¶ zrozumiecie o co mi chodzi... 718' Przenigdy! Bo to jest niemozliwe.O czym sie sam przekonasz! Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
|
|
redmuluc
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #31 : Marzec 24, 2009, 19:40:08 » |
|
Umiesc wszystkie mozliwe materialy na ten temat w necie lub jesli masz taka mozliwosc,to nawet w Nexusie.Ja bym nawet podeslal je U.Wroclawskiemu,zeby unikneli kompromitacji. Wszak to jednak nasza rodzima uczelnia a jej blamaz w swiecie nikomu nie wyjdzie na dobre. Zwlaszcza nam,Polakom
Na pewno zrobiê to na swojej nowej stronie, i zaznaczê w artykule do Nexusa. Mogê wys³aæ to opracowanie na UW tylko musia³bym mieæ adres lub jaki wydzia³ go zaprasza. Ian Lawton - badacz i autor specjalizuj±cy siê w historii staro¿ytnej i duchowej filozofii, napisa³ takie zdania o Sitchinie na swojej stronie. www.ianlawton.com"Sitchin konsekwentne demonstruje niedocenianie, kilku najbardziej podstawowych zasad sumeryjskiej i akadyjskiej gramatyki. Nawet w przypadku ca³kowicie odmiennych s³ów, gdzie brak jakichkolwiek podobieñstw pomiêdzy dwoma ca³kowicie ró¿nymi (innymi) jêzykami. Miesza je wzajemnie w celu dalszej interpretacji sylab i robieniu z nich dalszych z³o¿eñ." Takie mieszanie siê jêzyków pozwala Sitchinowi dokonywaæ zdumiewaj±cych "odkryæ". "Przez ostanie æwieræwiecze, ksi±¿ki Sitchina mia³y znaczny ogólno¶wiatowym wp³yw i przekona³y bardzo wielu ludzi, ¿e gdzie¶ ¿yj± nasi bogowie którzy s± z "krwi i ko¶ci". Ta idea zosta³a rozszerzona i przyjêta przez wielu JAKO ELEMENT WIARY, ¯E ONI WRÓC¡ ABY URATOWAÆ RODZAJ LUDZKI. PRZYPUSZCZAM I¯ JEST TO ISTOTNIE NIEBEZPIECZNY CEL." Jak widzicie ca³kowicie odmienne zdanie na temat Sitchina ma nie tylko Dr Heiser. Ian Lawton zauwa¿a w tym potencjalne niebezpieczeñstwo. Mnie siê to kojarzy tylko z jednym. "Fa³szywa Inwazja Obcych". ¼ród³o: http://jcolavito.tripod.com/lostcivilizations/id14.html
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 24, 2009, 19:41:59 wys³ane przez redmuluc »
|
|
|
|
|
arteq
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #32 : Marzec 24, 2009, 20:00:14 » |
|
Podejrzewam, ¿e ludzie z UW doskonale zdaj± sobie sprawê z tego jak dziurawy jest pch. Mo¿e i nieelegancko ale wydaje mi siê, ¿e oni po prostu wykorzystuj± okazjê w postaci sponsorowania badañ naukowych. Pch ma natomiast tak± korzy¶æ, ¿e dalej moze bujaæ w ob³okach, roztaczaæ narcystyczne wizje i jako¶ istnieæ w Egipcie przy porz±dkach czy wykopaliskach. Po prostu ka¿da ze stron ma to czego potrzebuje druga: UW bez pieniedzy PCh nie mia³by mo¿liwosæi pogrzebania w Egipcie, PCh bez wiarygodnosci i powagi UW nie dostya³by pozwoleñ na wykopki. Tak uwa¿am.
|
|
|
|
|
|
|
Tenebrael
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #33 : Marzec 24, 2009, 20:07:48 » |
|
Arteq - my¶lê podobnie. Nie jest to raczej entuzjastyczne podej¶cie UW do tez stawianych przez PCh (bo ka¿dy chyba naukowiec by je ob¶mia³), a swoista symbioza, w której ka¿dy dostaje to, czego potrzebuje, a przy okazji pomaga w celach drugiego.
|
|
|
|
|
|
|
Kap³an 718
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #34 : Marzec 24, 2009, 21:17:46 » |
|
tene - efektem Twojego ci±g³ego krzyczenia jaki to Sitchin jest z³y, straszny i ob³udny by³o to, ¿e kilka dni temu kupi³em WSZYSTKIE DZIEWIÊÆ KSI¡¯EK JAKIE WYDANO W POLSCE PRZEZ WYDAWNICTWO "PROKOP", nie by³o mi ¿al 270 z³, ¿eby siê przekonaæ, ¿e nie masz racji i ka¿dy kto jedzie po Sitchinie nie umie po³±czyæ wiedzy astronomicznej, ezoterycznej z zawi³ymi kodami staro¿ytnych cywilizacji, ja widaæ umiem bo dla mnie to jest jasne i okazuje siê, ¿e czê¶æ z tego wiem od wielu lat ju¿!!! cóz, tajemnica NIBIRU kryje siê w zapisie NIB.RU i W£A¦CIWYM TEGO ZINTERPRETOWANIEM - zrobi³em to nawet bez Sitchina a internet to potêga jednak 718'
|
|
|
|
|
|
|
Tenebrael
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #35 : Marzec 24, 2009, 22:42:19 » |
|
tene - efektem Twojego ci±g³ego krzyczenia jaki to Sitchin jest z³y, straszny i ob³udny by³o to, ¿e kilka dni temu kupi³em WSZYSTKIE DZIEWIÊÆ KSI¡¯EK JAKIE WYDANO W POLSCE PRZEZ WYDAWNICTWO "PROKOP", nie by³o mi ¿al 270 z³, ¿eby siê przekonaæ, ¿e nie masz racji
To jest tzw samospe³niaj±ca siê przepowiednia. Skoro kupi³e¶ po to, by przekonaæ siê, ¿e NIE mam racji, a nie po to, by samemu na trze¼wo oceniæ, to rêczê Ci, ¿e tak czy siak, nie wa¿ne, jakie bzdury by Sitchin nie wypisywa³, dojdziesz, i¿ udowodni³, ¿e racji nie mam. Tak wiêc ju¿ samo podej¶cie masz b³êdne, wiêc i wnioski takie si³± rzeczy bêd± musia³y byæ ;] Swoj± drog± - ja krzyczê? Gdzie? Kiedy? Jak na razie to w Twoim co drugim po¶cie widaæ wykrzykniki, wielkie litery etc. ka¿dy kto jedzie po Sitchinie nie umie po³±czyæ wiedzy astronomicznej, ezoterycznej z zawi³ymi kodami staro¿ytnych cywilizacji, ja widaæ umiem bo dla mnie to jest jasne
Lub te¿ bardzo chcesz to powi±zaæ, co, jak wy¿ej - daje wyniki, które dla Ciebie s± jasne i ciekawe, ale obiektywnie - tendencyjne i fa³szywe. cóz, tajemnica NIBIRU kryje siê w zapisie NIB.RU i W£A¦CIWYM TEGO ZINTERPRETOWANIEM
¦miem zauwa¿yæ, ¿e najwiêkszym moim argumentem przeciw Sitchinowi jest w³a¶nie branie DOS£OWNIE tego co odczytuje i odnoszenie tego do FIZYCZNEJ rzeczywisto¶ci i HISTORYCZNEJ prawdy. A jak sam piszesz, tak nie mo¿na, nale¿y interpretowaæ to na zupe³nie innych p³aszczyznach. Innymi s³owy, tak wielbi±c Sitchina, jednocze¶nie (choæ zapewne kompletnie tego nie¶wiadomy) przytakujesz moim argumentom ;] Dziêki!
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 24, 2009, 22:43:31 wys³ane przez Tenebrael »
|
|
|
|
|
Kap³an 718
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #36 : Marzec 25, 2009, 00:15:59 » |
|
mia³em na my¶li to, ¿e kupi³em ca³o¶æ, ¿eby mieæ wgl±d w to i samemu oceniæ sytuacjê, a co do tego co piszesz - poczytaj sobie KOSMICZNY KOD i poka¿ mi tam gdzie jest co¶ FIZYCZNEGO, o to spis tre¶ci:
1. GWIEZDNE KAMIENIE 2. LOS MA DWANA¦CIE STACJI 3. BOSKIE POKOLENIA 4. MÊDZY LOSEM A PRZEZNACZENIEM 5. O ¦MIERCI I ZMARTWYCHWSTANIU 6. KOSMICZNE OGNIWO: DNA 7. WIEDZA TAJEMNA, ¦WIÊTE TEKSTY 8. UKRYTE KODY, MISTYCZNE LICZBY 9. PROROCTWO: ZAPISKI Z PRZESZ£O¦CI 10. PÊPEK ZIEMI 11. CZAS PROROCOTWA 12. BÓG, KTÓRY POWRÓCI£ Z NIEBA
rozdzia³ 7 i 8 jest genialny, Sitchin wyja¶nia czemu liczba 666 jest taka wa¿na i co oznacza i sk±d pochodzi, doszed³em do wniosku, ¿e z tego samego miejsca co 718 - z poza Ziemi i nie przekaza³ tego umys³ cz³owieka...
jak. ciekawostkê dodam, ¿e ANKI to AN - Niebiiosa oraz KI - ziemia wiêc ENKI to ten, który przyszed³ z Niebios na Ziemiê lub ten który to ³±czy - po¶rednik miêdzy Niebem a Ziemi±
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #37 : Marzec 25, 2009, 01:06:07 » |
|
Tylko ze, ANKI to nie to samo co ENKI, trzeba to odrozniac te poczatkowe dwie litery w imieniu. AN nie rowna sie EN. Trzeba wiedziec jak w historii zacierano slady i zastepowano litere A litera E obnizajac wibracje A do E, a tymsamym zmieniajac dzwiek i wibracje energetyczna w bardzo wielu slowach. Bog Slonca byl RA, ale Enki zamienil to na RE , naprawde nie jest to to samo. ANKI byl prawdziwym Panem Ziemi, natomiast ENKI jest lub byl Panem Ziemi drugiej ( czyli tej na ktorej obecnie zyjemy) zmanipulowanej przez swojego wladce. Nie mozna dokonac prawdziwego odczytu stosujac zamieniona wersje zapisu, zawsze bedzie wychodzila polprawda. Kiara
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 25, 2009, 01:09:28 wys³ane przez Kiara »
|
|
|
|
|
Tenebrael
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #38 : Marzec 25, 2009, 07:46:21 » |
|
Kap³an 718 - owszem, zauwa¿ tylko, ¿e jest to JEDNA ksiêga. Pozosta³e to wydumania teoria Sitchina, bazuj±ca na DOS£OWNYM interpretowaniu mitów sumeryjskich, jako historycznej prawdy, zreszt± bardzo tendencyjne (dlaczego, to ju¿ opisywa³em tu wiele razy, wiêc nie ma sensu siê powtarzaæ).
Je¶li chodzi o interpretacjê An-Ki, to znowu naci±gasz. To, ¿e co¶ brzmi podobnie, nie znaczy, ¿e oznacza to samo. Po drugie, znaczenie "Niebo-Ziemia" jest baaardzo enigmatyczne, i mo¿e oznaczaæ wiele ró¿nych rzeczy - bez osadzenia tego porz±dnie i bez naci±gania w kontek¶cie, wniosków nie wyci±gniesz ¿adnych.
Kiara - Te¿ mijasz siê z prawd±. Zmiana z "ra" na "Re" wcale nie musi byæ celowym zniekszta³ceniem, a najzwyczajniej w ¶wiecie zmian± w wymowie, w procesie kszta³towania siê jêzyka, która mia³a odbicie w pi¶miennictwie. Dam Ci banalny przyk³ad: wszêdzie na ¶wiecie mówi siê o faraonie Achenatonie. Jedynie w Polsce, z racji prostszej wymowy przyjê³a siê nazwa (w mowie i pi¶mie) Echnaton. Tak wiêc nie ma sensu znowu podczepiaæ wszystkiego pod celowy spisek w celu zatarcia prawdziwego znaczenia. Swoj± drog±, nie wiem, czy czasami identyczna sytuacja nie jest z Ra i Re.
EDIT: I sprawa siê wyja¶ni³a, co do Ra/Re równie¿ siê mylisz. Zerkn±³em do angielskojêzycznej ksi±¿ki + angielskojêzycznej wikipedii. Cytaty:
(polska): Ra, Re (angielska): Ra (pronounced as Rah, and sometimes as Ré)
Tak wiêc jest to czysto polskie zniekszta³cenie, polegaj±ce na tym, ¿e albo zapisuje siê imiê tego bóstwa tak, jak by³o zapisywane (Ra), albo tak, jak jest wymawiane (Rah, Re)
Widaæ wiêc kolejny raz, ¿e nie ma sensu dorabiaæ ró¿nych spiskowych teorii tam, gdzie sprawa jest prozaiczna.
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 25, 2009, 07:51:00 wys³ane przez Tenebrael »
|
|
|
|
|
Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #39 : Marzec 25, 2009, 09:59:53 » |
|
Absolutnie sie nie myle , rozmawialam z czlowiekiem ktory studiowal dawne jezyki ,zmiane fonetyki i pisowni, jezukow wymiane pewnych liter i dzwiekow w inne jest to robione w trakcie dziejow.Czy naturalnie? Czy celowo by obnizac wibracje , znieksztalcac brzmenie i zacierac slady orginalu? To juz inna sprawa. Natomiast mity sa doskonalymi nosnikami dawnej prawdy, trzeba je tylko potrafic odczytywac. ENKI gdy zaczol wladac ziemia zastepowal swoja osoba ANA Stworce , tworzyl wiele imion podobnie brzmocych cecha charakterystyczna dla jego epok wlasnie jest zastepowanie A przez E. Ten fakt jest ogolnie znany. Kiara
|
|
|
|
|
|
|
nagumulululi
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #40 : Marzec 25, 2009, 10:55:46 » |
|
Absolutnie sie nie myle , rozmawialam z czlowiekiem ktory studiowal dawne jezyki ,zmiane fonetyki i pisowni, jezukow wymiane pewnych liter i dzwiekow w inne jest to robione w trakcie dziejow.Czy naturalnie? Czy celowo by obnizac wibracje , znieksztalcac brzmenie i zacierac slady orginalu? To juz inna sprawa. Natomiast mity sa doskonalymi nosnikami dawnej prawdy, trzeba je tylko potrafic odczytywac. ENKI gdy zaczol wladac ziemia zastepowal swoja osoba ANA Stworce , tworzyl wiele imion podobnie brzmocych cecha charakterystyczna dla jego epok wlasnie jest zastepowanie A przez E. Ten fakt jest ogolnie znany. Kiara Nie bardzo rozumiem o jakich zmianach mówisz, skoro zapis imienia RA jest zapisem hieroglificznym. Akurat znam pismo hieroglificzne na tyle aby czytaæ i zapis RA jest zapisem hieroglifu ust, wymawianego przez Egipcjan jako rrrrrrr, oraz hieroglifu rêki czytanego Ahhh lub Aaaahj. Egiptolodzy doszli do brzmienia tego s³owa na powstawie porównañ z jezykiem koptyjskim oraz jezykami stro¿tynymi podczas rozkodowywania pisma hieroglificznego. Zatem o jakich zmianach enkiego mówisz? Zapis RE bierze sie st±d ¿e angole czytaj± litere E jak IJ lub, a nie jak polskie E. To co piszesz, nie odnosi siê do tematu omawianego ale do zasad ewolucji fonetyki jezyków, ró¿nych jezyków i ró¿nych zapisów tego samego imienia w innych jezykach. Mo¿e jednak lepiej nie wymieniaæ s³owa "ABSOLUTNIE sie nie mylê !!!!".
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 25, 2009, 10:58:28 wys³ane przez nagumulululi »
|
|
|
|
|
Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #41 : Marzec 25, 2009, 11:04:40 » |
|
Mowie o zmianach , ktore nastepowaly i nastepuja , a nie o pierwotnym zapisie, bo pierwotny jest prawidlowy jednak wspolczesny odczyt i wymowa sie zmienia. Pozniej stosuje sie zapis wedlog fonetycznego brzmienia juz w sposob odpowiedni do zwyczajow gramatyki danego jezyka. Jak odnajde uzasadnienie , ktore tez czytalam kiedys to wkleje. Kiara
|
|
|
|
|
|
|
Kahuna
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #42 : Marzec 25, 2009, 11:11:09 » |
|
Na pewno zrobiê to na swojej nowej stronie, i zaznaczê w artykule do Nexusa. Mogê wys³aæ to opracowanie na UW tylko musia³bym mieæ adres lub jaki wydzia³ go zaprasza.Z adresem nie powinno byc problemow,po prostu” zagoogluj” i sprawa zalatwiona.Sitchina na pewno zaprasza wydzial geologii,gdyz wydzialu architektury tam jeszcze nie ma.Zreszta odpowiednie pismo do samego rektora moze by bylo najwlasciwsze. Achenaton = Echnaton Nie ma tu uproszczenia jezykowego.Ang. brzmienie tego slowa(pronouns) jest Eknaton,czyli tak samo,jedynie zamiast k,my wymawiamy – ch.Czyli tak jak powinno brzmiec.Anglicy jednak” znieksztalcili”wiele antycznych slow i lacinskich przyslow i rowniez wymawiaja je” po swojemu”.Dlatego pomiedzy tymi slowami postawilem znak =. Mnie siê to kojarzy tylko z jednym. "Fa³szywa Inwazja Obcych".Raczej chciales powiedziec – pozorowana inwazja obcych,w celach prowokacji. Chyba nie ma takiego zagrozenia,choc nic w tym swiecie nie jest niemozliwe. Element ten przewija sie w jednej z teorii spiskowych,tylko jak to wykonac technicznie, zeby bylo to w 100% wiarygodne ,nie bardzo jeszcze wiadomo. Pozdrawiam.
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 25, 2009, 11:13:54 wys³ane przez Kahuna »
|
|
|
|
|
Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #43 : Marzec 25, 2009, 11:22:42 » |
|
Czyli wymowa Echnaton pisana ma byc Eknaton zeby mogla tak zaistniec A ENKI powinno byc wymawiane ENCHI, bo K wymawia sie jak CH, tylko dlaczego skoro wymawiamy H , to piszemy CH? Juz mi sie przypomnialo na forum historykow to zjawisko tez bylo poruszane. Kiara
|
|
|
|
|
|
|
redmuluc
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #44 : Marzec 25, 2009, 11:28:04 » |
|
Z adresem nie powinno byc problemow,po prostu” zagoogluj” i sprawa zalatwiona.Sitchina na pewno zaprasza wydzial geologii,gdyz wydzialu architektury tam jeszcze nie ma.Zreszta odpowiednie pismo do samego rektora moze by bylo najwlasciwsze.
Mogê wys³aæ meila na UW kiedy na swojej stronie podadz± jakie¶ konkretne informacje ¿e jest faktycznie go zapraszaj±. Jednak jak napisa³ @arteq, skoro UW zachowuje siê jak pewne panie pod latarni± (a nie chodzi mi o elektryków) to po prostu to olej±. Nie wydaje mi siê aby kto¶ mu odpisa³: "Przepraszamy Pana ale okaza³o siê ¿e od 7 lat jest Pan zwyk³ym ³osiem, niestety musimy odwo³aæ imprezê" PS . wys³a³em maila do rzecznika prasowego uczelni z zapytaniem czy to naprawdê organizuj±...na razie czekam. Raczej chciales powiedziec – pozorowana inwazja obcych,w celach prowokacji. Chyba nie ma takiego zagrozenia,choc nic w tym swiecie nie jest niemozliwe. Projekt BlueBeam, oraz statki typu ARV, temat pozorowanej inwazji niepokoj±co powraca w ró¿nych ¼ród³ach. Z tego co wiem to przewija siê o tym w filmie UFO The Greatest Story Ever Denied, oraz np Bankowym przejêciu Ameryki icke o tym te¿ mówi. My¶lê ¿e s± ju¿ gotowi. http://prawda2.info/viewtopic.php?t=6395http://prawda2.info/viewtopic.php?t=6095Pisze tak na marginesie, na pewno ¶ledzê ten temat. Ponadto Sitchin zaczyna wypuszczaæ po swoim "face liftingu" ksi±¿ki i DVD w stylu "WILL THE END COME IN 2012" albo "2012 Kiedy powróc± Anunnaki" i zaczyna siê "podcieraæ" (nie podpieraæ) kalendarzem majów. Ciekawe co to za "rewelacje" s± tam zawarte. Kolejny Patryk Geryll. Kupi³bym ale szkoda mi pieniêdzy.
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 25, 2009, 12:49:21 wys³ane przez redmuluc »
|
|
|
|
|
Kap³an 718
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #45 : Marzec 25, 2009, 12:28:59 » |
|
Kahuna i redmuluc - powa¿nie siê nara¿acie takimi dzia³aniami i my¶lê, ¿e to nie pozostanie bez odpowiedzi... za daleko trochê siê posuwacie ju¿!
718'
|
|
|
|
|
|
|
Kahuna
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #46 : Marzec 25, 2009, 12:42:34 » |
|
to po prostu to olej±. Nie wydaje mi siê aby kto¶ mu odpisa³: "Przepraszamy Pana ale okaza³o siê ¿e od 7 lat jest Pan zwyk³ym ³osiem, niestety musimy odwo³aæ imprezê" Rozweseliles mnie.Sa lepsze i bardziej grzecznosciowe formy odwolania takiego zaproszenia.Arteq i Tene maja racje,ale znaczacy glos ma na pewno Jego Magnificencja Rektor, a odwolanie zaproszenia nie musi wiazac sie ze szkoda dla obopolnych korzysci PCH i UW.Jesli Rektor,wie- dzac o tym,ze zaprasza "losia"zdecyduje sie na to,wiec wystawia swiadomie reputacje uczelni na szwank.A to juz inna para kaloszy. Z tego co wiem to przewija siê o tym w filmie UFO The Greatest Story Ever Denied, oraz np Bankowym przejêciu Ameryki icke o tym te¿ mówi. My¶lê ¿e s± ju¿ gotowi. Tak,tez o tym slyszalem.Niemniej jest to szatanski plan samego wierz- cholka Illuminati,tzw. grupy M-40,o ktorej tez nie wiemy na pewno czy istnieje naprawde.Ale jesli damy wiare teoriom spiskowym - to wszystko jest mozliwe.Lepiej nie wierzyc. Pozdrawiam.
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 25, 2009, 12:43:40 wys³ane przez Kahuna »
|
|
|
|
|
redmuluc
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #47 : Marzec 25, 2009, 12:58:59 » |
|
Oczywi¶cie istnieje mo¿liwo¶æ ¿e po obejrzeniu przez Lucynê czy Browna tego DVD "2012 Kiedy powróc± Anunnaki" Sitchina. Us³yszycie na sesji "... no có¿ chyba bêdziemy musieli przybyæ osobi¶cie..." bo tarcza nie teges albo, Nibiru zabraknie. "Potrzebujemy faraona bo flota Marduka musi mieæ jaki¶ "dynks" do nawigacji." Kahuna i redmuluc - powa¿nie siê nara¿acie takimi dzia³aniami i my¶lê, ¿e to nie pozostanie bez odpowiedzi... za daleko trochê siê posuwacie ju¿!
Komu ? Jeszcze zreszt± nic nie zrobi³em, za wyj±tkiem zadania pytania, bo mam zamiar tam siê wybraæ. Spokojnie. Na twojej stronie przeczyta³em: "Aleister Crowley jest, jak siê okazuje, bardzo istotn± person± dla Projektu Cheops. Nie ma potrzeby przedstawiaæ dok³adnie jego bardzo bogatej biografii tutaj, bo to nie to ma byæ g³ównym tematem niniejszego opracowania. Wystarczy zaznaczyæ, ¿e Aleister Crowley jest najwiêkszym magiem XX wieku, wiedz± o tym doskonale osoby bêd±ce w temacie."Ty chyba ¿arty sobie robisz , jeste¶ wyznawc± Satanizmu ?!. Opierasz siê na badaniach najgorszego ¶wira jaki chodzi³ po ziemi ? W sumie nie moja broszka... to twój biznes.
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 25, 2009, 14:01:34 wys³ane przez redmuluc »
|
|
|
|
|
Kahuna
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #48 : Marzec 25, 2009, 13:42:34 » |
|
Czyli wymowa Echnaton pisana ma byc Eknaton zeby mogla tak zaistniec A ENKI powinno byc wymawiane ENCHI, bo K wymawia sie jak CH, tylko dlaczego skoro wymawiamy H , to piszemy CH? Juz mi sie przypomnialo na forum historykow to zjawisko tez bylo poruszane. Kiara Kiara,Kiara. To zupelnie inaczej.Po polsku powinno sie pisac Echnaton i wymawiac tak samo.Anglicy beda pisac Achenaton,ale wymawiac -Eknaton.Przez -k. Enki natomiast beda pisac i wymawiac podobnie jak my.Czy troche rozjasnilem? To nie moja wina,ze tak akurat jest. Pozdrawiam.
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 25, 2009, 13:44:40 wys³ane przez Kahuna »
|
|
|
|
|
Tenebrael
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #49 : Marzec 25, 2009, 18:10:53 » |
|
Redmuluc:
Ty chyba ¿arty sobie robisz Szok, jeste¶ wyznawc± Satanizmu ?!. Opierasz siê na badaniach najgorszego ¶wira jaki chodzi³ po ziemi ?
Hmmm, no nieco tu nie masz racji. Crowley sensu stricte nie by³ satanist±. Choæ w zasadzie wyznawane przez niego idee prowadzi³y do tego samego, tyle, ¿e nieco inaczej to uzasadnia³y. Ale satanist± nie by³.
A ¿e by³ ¶wirem, i WARTO by by³o jego biografiê umie¶ciæ, to inna rzecz - bo po przeczytaniu biografii jasnym siê robi, ¿e wiele jego tez by³o po prostu odbiciem urazów z dzieciñstwa, niczym wiêcej.
Kiara:
Oryginalna wersja (tak, dzisiejsza równie¿) to Achenaton. Tyle, ¿e WYMOWA tego wyrazu jest "E(ch/k)naton". Polacy natomiast po prostu zapisuj± je fonetycznie, jako "Echnaton". Mam nadziejê, ¿e ju¿ rozumiesz, o co chodzi.
Co do Ra - ca³y czas ten wyraz funkcjonuje, miêdzynarodowo nazywa siê tego boga "RA". I znowu, w Polsce zapisuje siê albo oryginalnie (Ra), albo zgodnie z inn± WYMOW¡ (fonetycznie) - Re.
Mam nadziejê, ¿e ju¿ Ci rozja¶ni³em sprawê, ¿e je¶li by³y jakie¶ zmiany, to jedynie przez polskich t³umaczy, którzy nieco na wyrost chcieli dopasowaæ pisowniê polsk± tych wyrazów do wymowy. Podobnie zreszt± jest z wyrazem "franchise", który niektórzy na si³ê t³umacz± "franczyza".
|
|
|
|
|
|
|
|