Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 22:19:14

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 [2] 3 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: ZECHARIA SITCHIN I PROJEKT CHEOPS  (Przeczytany 36706 razy)
0 u¿ytkowników i 6 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
Tenebrael
Go¶æ
« Odpowiedz #25 : Marzec 24, 2009, 17:50:09 »

Kap³an 718 - a jeszcze chwile temu w w±tku: "Kod peszerowy i wiedza wspó³czesna - komentarze" tak bardzo krzycza³e¶, ¿e ludzie wa¿± siê nie zgadzaæ z Modem/Adminem - a tu taki psikus, temat dalej sam to robisz. Hipokryzja, jak widzê, nie zna granic...

Pomijaj±c ju¿ fakt, ¿e piszesz nie na temat.

A co do zmiany, to mo¿e faktycznie by siê przyda³a, ¿eby raz na zawsze siê z Tob± rozprawi³, i by³by spokój, bo Tom1ek mimo wszystko jest BARDZO pob³a¿liwy... (do Tom1ek'a - oczywi¶cie naprawdê nie uwa¿am, by Ciê nale¿a³o "zmieniaæ" U¶miech )
« Ostatnia zmiana: Marzec 24, 2009, 17:52:06 wys³ane przez Tenebrael » Zapisane
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #26 : Marzec 24, 2009, 18:19:20 »

bo teraz jak zobaczy³em co zrobi³ z ocenzurowaniem mnie nawet na forum - podpad³ mi! ¿adna hipokryzja, to forum jest dynamiczne i raz kogo¶ chwalisz a zaraz potem wrêcz odwrotnie...

i tyle!

718'
Kahuna
Go¶æ
« Odpowiedz #27 : Marzec 24, 2009, 18:31:38 »

bo teraz jak zobaczy³em co zrobi³ z ocenzurowaniem mnie nawet na forum - podpad³ mi! ¿adna hipokryzja, to forum jest dynamiczne i raz kogo¶ chwalisz a zaraz potem wrêcz odwrotnie...

i tyle!

718'

Dobra ROBOTA,Redmuluc!Wyglada na to,ze” Niebianska sciema”zostaje
rozszyfrowana.
Umiesc wszystkie mozliwe materialy na ten temat w necie lub jesli masz taka mozliwosc,to
nawet w Nexusie.Ja bym nawet podeslal je U.Wroclawskiemu,zeby unikneli kompromitacji.
Wszak to jednak nasza rodzima uczelnia a jej blamaz w swiecie nikomu nie wyjdzie na dobre.
Zwlaszcza nam,Polakom.

PS1.
Kaplan718.Rozumiem,ze uciekasz z tegoForum
jak szczur z tonacego okretu,ale niczym to zrobisz,
moglbys chociaz napomknac,dlaczego to administracja
tego forum jest taka be- be.Zeby wszyscy wiedzieli!
Ja nie zauwazylem!
Pozdrawiam i Good luck!
PS2.
Ciekawe,kiedy Stanley to zrobi.
« Ostatnia zmiana: Marzec 24, 2009, 18:38:17 wys³ane przez Kahuna » Zapisane
Tenebrael
Go¶æ
« Odpowiedz #28 : Marzec 24, 2009, 18:33:43 »

i tyle!

718'

Tak, tak - raz siê powo³ujesz na regulamin, jak Ci wygodnie, a jak ju¿ nie wygodnie, to masz regulamin w d... i robisz to samo, za co krytykowa³e¶ kogo innego, i za co domaga³e¶ siê dla niego punktów ujemnych. Je¶li to nie jest hipokryzja i moralno¶æ Kalego, to ja ju¿ nie wiem, co mia³oby ni± byæ ;]
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #29 : Marzec 24, 2009, 18:34:23 »

nigdzie nie uciekam a ton±cy okrêt to TO FORUM a nie PCH - a redmuluc paradoksalnie odwali³ kawa³ dobrej roboty... dla PCH  Z³y

mo¿e kiedy¶ zrozumiecie o co mi chodzi...

718'
Kahuna
Go¶æ
« Odpowiedz #30 : Marzec 24, 2009, 18:43:47 »

nigdzie nie uciekam a ton±cy okrêt to TO FORUM a nie PCH - a redmuluc paradoksalnie odwali³ kawa³ dobrej roboty... dla PCH  Z³y

mo¿e kiedy¶ zrozumiecie o co mi chodzi...

718'

Przenigdy!Bo to jest niemozliwe.O czym sie sam przekonasz!
Pozdrawiam.
redmuluc
Go¶æ
« Odpowiedz #31 : Marzec 24, 2009, 19:40:08 »

Umiesc wszystkie mozliwe materialy na ten temat w necie lub jesli masz taka mozliwosc,to
nawet w Nexusie.Ja bym nawet podeslal je U.Wroclawskiemu,zeby unikneli kompromitacji.
Wszak to jednak nasza rodzima uczelnia a jej blamaz w swiecie nikomu nie wyjdzie na dobre.
Zwlaszcza nam,Polakom

Na pewno zrobiê to na swojej nowej stronie, i zaznaczê w artykule do Nexusa. Mogê wys³aæ to opracowanie na UW tylko musia³bym mieæ adres lub jaki wydzia³ go zaprasza.

Ian Lawton - badacz i autor specjalizuj±cy siê w historii staro¿ytnej i duchowej filozofii, napisa³ takie zdania o Sitchinie na swojej stronie. www.ianlawton.com

"Sitchin konsekwentne demonstruje niedocenianie, kilku najbardziej podstawowych zasad sumeryjskiej i akadyjskiej gramatyki. Nawet w przypadku ca³kowicie odmiennych s³ów, gdzie brak jakichkolwiek podobieñstw pomiêdzy dwoma ca³kowicie ró¿nymi (innymi) jêzykami. Miesza je wzajemnie w celu dalszej interpretacji sylab i robieniu z nich dalszych z³o¿eñ." Takie mieszanie siê jêzyków pozwala Sitchinowi dokonywaæ zdumiewaj±cych "odkryæ".

"Przez  ostanie æwieræwiecze, ksi±¿ki Sitchina mia³y znaczny ogólno¶wiatowym wp³yw i przekona³y bardzo wielu ludzi, ¿e gdzie¶ ¿yj± nasi bogowie którzy s± z "krwi i ko¶ci". Ta idea zosta³a rozszerzona i przyjêta przez wielu JAKO ELEMENT WIARY, ¯E ONI WRÓC¡ ABY URATOWAÆ RODZAJ LUDZKI. PRZYPUSZCZAM I¯ JEST TO ISTOTNIE NIEBEZPIECZNY CEL."

Jak widzicie ca³kowicie odmienne zdanie na temat Sitchina ma nie tylko Dr Heiser.
Ian Lawton zauwa¿a w tym potencjalne niebezpieczeñstwo.
Mnie siê to kojarzy tylko z jednym. "Fa³szywa Inwazja Obcych".

¼ród³o: http://jcolavito.tripod.com/lostcivilizations/id14.html

« Ostatnia zmiana: Marzec 24, 2009, 19:41:59 wys³ane przez redmuluc » Zapisane
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #32 : Marzec 24, 2009, 20:00:14 »

Podejrzewam, ¿e ludzie z UW doskonale zdaj± sobie sprawê z tego jak dziurawy jest pch. Mo¿e i nieelegancko ale wydaje mi siê, ¿e oni po prostu wykorzystuj± okazjê w postaci sponsorowania badañ naukowych.
Pch ma natomiast tak± korzy¶æ, ¿e dalej moze bujaæ w ob³okach, roztaczaæ narcystyczne wizje i jako¶ istnieæ w Egipcie przy porz±dkach czy wykopaliskach.
Po prostu ka¿da ze stron ma to czego potrzebuje druga: UW bez pieniedzy PCh nie mia³by mo¿liwosæi pogrzebania w Egipcie, PCh bez wiarygodnosci i powagi UW nie dostya³by pozwoleñ na wykopki. Tak uwa¿am.
Tenebrael
Go¶æ
« Odpowiedz #33 : Marzec 24, 2009, 20:07:48 »

Arteq - my¶lê podobnie. Nie jest to raczej entuzjastyczne podej¶cie UW do tez stawianych przez PCh (bo ka¿dy chyba naukowiec by je ob¶mia³), a swoista symbioza, w której ka¿dy dostaje to, czego potrzebuje, a przy okazji pomaga w celach drugiego.
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #34 : Marzec 24, 2009, 21:17:46 »

tene - efektem Twojego ci±g³ego krzyczenia jaki to Sitchin jest z³y, straszny i ob³udny by³o to, ¿e kilka dni temu kupi³em WSZYSTKIE DZIEWIÊÆ KSI¡¯EK JAKIE WYDANO W POLSCE PRZEZ WYDAWNICTWO "PROKOP", nie by³o mi ¿al 270 z³, ¿eby siê przekonaæ, ¿e nie masz racji i ka¿dy kto jedzie po Sitchinie nie umie po³±czyæ wiedzy astronomicznej, ezoterycznej z zawi³ymi kodami staro¿ytnych cywilizacji, ja widaæ umiem bo dla mnie to jest jasne i okazuje siê, ¿e czê¶æ z tego wiem od wielu lat ju¿!!!

cóz, tajemnica NIBIRU kryje siê w zapisie NIB.RU i W£A¦CIWYM TEGO ZINTERPRETOWANIEM - zrobi³em to nawet bez Sitchina a internet to potêga jednak U¶miech

718'
Tenebrael
Go¶æ
« Odpowiedz #35 : Marzec 24, 2009, 22:42:19 »

tene - efektem Twojego ci±g³ego krzyczenia jaki to Sitchin jest z³y, straszny i ob³udny by³o to, ¿e kilka dni temu kupi³em WSZYSTKIE DZIEWIÊÆ KSI¡¯EK JAKIE WYDANO W POLSCE PRZEZ WYDAWNICTWO "PROKOP", nie by³o mi ¿al 270 z³, ¿eby siê przekonaæ, ¿e nie masz racji

To jest tzw samospe³niaj±ca siê przepowiednia. Skoro kupi³e¶ po to, by przekonaæ siê, ¿e NIE mam racji, a nie po to, by samemu na trze¼wo oceniæ, to rêczê Ci, ¿e tak czy siak, nie wa¿ne, jakie bzdury by Sitchin nie wypisywa³, dojdziesz, i¿ udowodni³, ¿e racji nie mam. Tak wiêc ju¿ samo podej¶cie masz b³êdne, wiêc i wnioski takie si³± rzeczy bêd± musia³y byæ ;]

Swoj± drog± - ja krzyczê? Gdzie? Kiedy? Jak na razie to w Twoim co drugim po¶cie widaæ wykrzykniki, wielkie litery etc.

ka¿dy kto jedzie po Sitchinie nie umie po³±czyæ wiedzy astronomicznej, ezoterycznej z zawi³ymi kodami staro¿ytnych cywilizacji, ja widaæ umiem bo dla mnie to jest jasne

Lub te¿ bardzo chcesz to powi±zaæ, co, jak wy¿ej - daje wyniki, które dla Ciebie s± jasne i ciekawe, ale obiektywnie - tendencyjne i fa³szywe.

cóz, tajemnica NIBIRU kryje siê w zapisie NIB.RU i W£A¦CIWYM TEGO ZINTERPRETOWANIEM

¦miem zauwa¿yæ, ¿e najwiêkszym moim argumentem przeciw Sitchinowi jest w³a¶nie branie DOS£OWNIE tego co odczytuje i odnoszenie tego do FIZYCZNEJ rzeczywisto¶ci i HISTORYCZNEJ prawdy. A jak sam piszesz, tak nie mo¿na, nale¿y interpretowaæ to na zupe³nie innych p³aszczyznach. Innymi s³owy, tak wielbi±c Sitchina, jednocze¶nie (choæ zapewne kompletnie tego nie¶wiadomy) przytakujesz moim argumentom ;] Dziêki!
« Ostatnia zmiana: Marzec 24, 2009, 22:43:31 wys³ane przez Tenebrael » Zapisane
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #36 : Marzec 25, 2009, 00:15:59 »

mia³em na my¶li to, ¿e kupi³em ca³o¶æ, ¿eby mieæ wgl±d w to i samemu oceniæ sytuacjê, a co do tego co piszesz - poczytaj sobie KOSMICZNY KOD i poka¿ mi tam gdzie jest co¶ FIZYCZNEGO, o to spis tre¶ci:

1. GWIEZDNE KAMIENIE
 2. LOS MA DWANA¦CIE STACJI
 3. BOSKIE POKOLENIA
 4. MÊDZY LOSEM A PRZEZNACZENIEM
 5. O ¦MIERCI I ZMARTWYCHWSTANIU
 6. KOSMICZNE OGNIWO: DNA
 7. WIEDZA TAJEMNA, ¦WIÊTE TEKSTY
 8. UKRYTE KODY, MISTYCZNE LICZBY
 9. PROROCTWO: ZAPISKI Z PRZESZ£O¦CI
10. PÊPEK ZIEMI
11. CZAS PROROCOTWA
12. BÓG, KTÓRY POWRÓCI£ Z NIEBA

rozdzia³ 7 i 8 jest genialny, Sitchin wyja¶nia czemu liczba 666 jest taka wa¿na i co oznacza i sk±d pochodzi, doszed³em do wniosku, ¿e z tego samego miejsca co 718 - z poza Ziemi i nie przekaza³ tego umys³ cz³owieka...

jak. ciekawostkê dodam, ¿e ANKI to AN - Niebiiosa oraz KI - ziemia wiêc ENKI to ten, który przyszed³ z Niebios na Ziemiê lub ten który to ³±czy - po¶rednik miêdzy Niebem a Ziemi±
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #37 : Marzec 25, 2009, 01:06:07 »

Tylko ze,  ANKI to nie to samo co ENKI, trzeba to odrozniac te poczatkowe dwie litery w imieniu. AN nie rowna sie EN. Trzeba wiedziec jak w historii zacierano slady i zastepowano litere A litera E obnizajac wibracje A do E, a tymsamym zmieniajac dzwiek i wibracje energetyczna  w bardzo wielu slowach.
Bog Slonca byl RA, ale Enki zamienil to na RE , naprawde nie jest to to samo.
ANKI byl prawdziwym Panem Ziemi, natomiast ENKI jest lub byl Panem Ziemi drugiej ( czyli tej na ktorej obecnie zyjemy) zmanipulowanej przez swojego wladce.
Nie mozna dokonac prawdziwego odczytu stosujac zamieniona wersje zapisu, zawsze bedzie wychodzila polprawda.

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Marzec 25, 2009, 01:09:28 wys³ane przez Kiara » Zapisane
Tenebrael
Go¶æ
« Odpowiedz #38 : Marzec 25, 2009, 07:46:21 »

Kap³an 718 - owszem, zauwa¿ tylko, ¿e jest to JEDNA ksiêga. Pozosta³e to wydumania teoria Sitchina, bazuj±ca na DOS£OWNYM interpretowaniu mitów sumeryjskich, jako historycznej prawdy, zreszt± bardzo tendencyjne (dlaczego, to ju¿ opisywa³em tu wiele razy, wiêc nie ma sensu siê powtarzaæ).

Je¶li chodzi o interpretacjê An-Ki, to znowu naci±gasz. To, ¿e co¶ brzmi podobnie, nie znaczy, ¿e oznacza to samo. Po drugie, znaczenie "Niebo-Ziemia" jest baaardzo enigmatyczne, i mo¿e oznaczaæ wiele ró¿nych rzeczy - bez osadzenia tego porz±dnie i bez naci±gania w kontek¶cie, wniosków nie wyci±gniesz ¿adnych.

Kiara - Te¿ mijasz siê z prawd±. Zmiana z "ra" na "Re" wcale nie musi byæ celowym zniekszta³ceniem, a najzwyczajniej w ¶wiecie zmian± w wymowie, w procesie kszta³towania siê jêzyka, która mia³a odbicie w pi¶miennictwie. Dam Ci banalny przyk³ad: wszêdzie na ¶wiecie mówi siê o faraonie Achenatonie. Jedynie w Polsce, z racji prostszej wymowy przyjê³a siê nazwa (w mowie i pi¶mie) Echnaton. Tak wiêc nie ma sensu znowu podczepiaæ wszystkiego pod celowy spisek w celu zatarcia prawdziwego znaczenia. Swoj± drog±, nie wiem, czy czasami identyczna sytuacja nie jest z Ra i Re.

EDIT: I sprawa siê wyja¶ni³a, co do Ra/Re równie¿ siê mylisz. Zerkn±³em do angielskojêzycznej ksi±¿ki + angielskojêzycznej wikipedii. Cytaty:

(polska): Ra, Re
(angielska): Ra (pronounced as Rah, and sometimes as Ré)

Tak wiêc jest to czysto polskie zniekszta³cenie, polegaj±ce na tym, ¿e albo zapisuje siê imiê tego bóstwa tak, jak by³o zapisywane (Ra), albo tak, jak jest wymawiane (Rah, Re)

Widaæ wiêc kolejny raz, ¿e nie ma sensu dorabiaæ ró¿nych spiskowych teorii tam, gdzie sprawa jest prozaiczna.
« Ostatnia zmiana: Marzec 25, 2009, 07:51:00 wys³ane przez Tenebrael » Zapisane
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #39 : Marzec 25, 2009, 09:59:53 »

Absolutnie sie nie myle , rozmawialam z czlowiekiem ktory studiowal  dawne jezyki ,zmiane fonetyki i pisowni, jezukow  wymiane pewnych liter i dzwiekow w inne jest to robione w trakcie dziejow.Czy naturalnie? Czy celowo by obnizac wibracje , znieksztalcac brzmenie i zacierac slady orginalu? To juz inna sprawa. Natomiast mity sa doskonalymi nosnikami dawnej prawdy, trzeba je tylko potrafic odczytywac.
ENKI gdy zaczol wladac ziemia zastepowal swoja osoba ANA Stworce , tworzyl wiele imion podobnie brzmocych cecha charakterystyczna dla jego epok wlasnie jest zastepowanie A przez E.
Ten fakt jest ogolnie znany.

Kiara U¶miech U¶miech
nagumulululi
Go¶æ
« Odpowiedz #40 : Marzec 25, 2009, 10:55:46 »

Absolutnie sie nie myle , rozmawialam z czlowiekiem ktory studiowal  dawne jezyki ,zmiane fonetyki i pisowni, jezukow  wymiane pewnych liter i dzwiekow w inne jest to robione w trakcie dziejow.Czy naturalnie? Czy celowo by obnizac wibracje , znieksztalcac brzmenie i zacierac slady orginalu? To juz inna sprawa. Natomiast mity sa doskonalymi nosnikami dawnej prawdy, trzeba je tylko potrafic odczytywac.
ENKI gdy zaczol wladac ziemia zastepowal swoja osoba ANA Stworce , tworzyl wiele imion podobnie brzmocych cecha charakterystyczna dla jego epok wlasnie jest zastepowanie A przez E.
Ten fakt jest ogolnie znany.

Kiara U¶miech U¶miech
Nie bardzo rozumiem o jakich zmianach mówisz, skoro zapis imienia RA jest zapisem hieroglificznym. Akurat znam pismo hieroglificzne na tyle aby czytaæ i zapis RA jest zapisem hieroglifu ust, wymawianego przez Egipcjan jako rrrrrrr, oraz hieroglifu rêki  czytanego Ahhh lub Aaaahj. Egiptolodzy doszli do brzmienia tego s³owa na powstawie porównañ z jezykiem koptyjskim oraz jezykami stro¿tynymi podczas rozkodowywania pisma hieroglificznego. Zatem o jakich zmianach enkiego mówisz? Zapis RE bierze sie st±d ¿e angole czytaj± litere E jak IJ lub, a nie jak polskie E.

To co piszesz, nie odnosi siê do tematu omawianego ale do zasad ewolucji fonetyki jezyków, ró¿nych jezyków i ró¿nych zapisów tego samego imienia w innych jezykach. Mo¿e jednak lepiej nie wymieniaæ s³owa "ABSOLUTNIE sie nie mylê !!!!".
« Ostatnia zmiana: Marzec 25, 2009, 10:58:28 wys³ane przez nagumulululi » Zapisane
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #41 : Marzec 25, 2009, 11:04:40 »

Mowie o zmianach , ktore nastepowaly i nastepuja , a nie o pierwotnym zapisie, bo pierwotny jest prawidlowy jednak wspolczesny  odczyt i wymowa sie zmienia. Pozniej stosuje sie zapis wedlog fonetycznego brzmienia juz w sposob odpowiedni do zwyczajow gramatyki danego jezyka.
Jak odnajde uzasadnienie , ktore tez czytalam kiedys to wkleje.

Kiara U¶miech U¶miech
Kahuna
Go¶æ
« Odpowiedz #42 : Marzec 25, 2009, 11:11:09 »

Na pewno zrobiê to na swojej nowej stronie, i zaznaczê w artykule do Nexusa. Mogê wys³aæ to opracowanie na UW tylko musia³bym mieæ adres lub jaki wydzia³ go zaprasza.

Z adresem nie powinno byc problemow,po prostu” zagoogluj”
i sprawa zalatwiona.Sitchina na pewno zaprasza wydzial geologii,gdyz wydzialu
architektury tam jeszcze nie ma.Zreszta odpowiednie pismo do samego rektora
moze by bylo najwlasciwsze.

Achenaton = Echnaton
Nie ma tu  uproszczenia jezykowego.Ang. brzmienie tego slowa(pronouns)
jest  Eknaton,czyli tak samo,jedynie zamiast k,my wymawiamy –ch.Czyli tak jak
powinno brzmiec.Anglicy jednak” znieksztalcili”wiele antycznych slow i lacinskich
przyslow i rowniez  wymawiaja je” po swojemu”.Dlatego pomiedzy tymi
slowami postawilem znak =.

Mnie siê to kojarzy tylko z jednym. "Fa³szywa Inwazja Obcych".

Raczej chciales powiedziec – pozorowana inwazja obcych,w celach prowokacji.
Chyba nie ma takiego zagrozenia,choc nic w tym swiecie nie jest niemozliwe.
Element ten przewija sie w jednej z teorii spiskowych,tylko jak to wykonac technicznie,
zeby bylo to w 100% wiarygodne ,nie bardzo jeszcze wiadomo. Mrugniêcie
Pozdrawiam.

« Ostatnia zmiana: Marzec 25, 2009, 11:13:54 wys³ane przez Kahuna » Zapisane
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #43 : Marzec 25, 2009, 11:22:42 »

Czyli wymowa Echnaton pisana ma byc Eknaton zeby mogla tak zaistniec
A ENKI powinno byc wymawiane ENCHI, bo K wymawia sie jak CH, tylko dlaczego skoro wymawiamy H , to piszemy CH?

Juz mi sie przypomnialo na forum historykow to zjawisko tez bylo poruszane.

Kiara U¶miech U¶miech
redmuluc
Go¶æ
« Odpowiedz #44 : Marzec 25, 2009, 11:28:04 »

Z adresem nie powinno byc problemow,po prostu” zagoogluj”
i sprawa zalatwiona.Sitchina na pewno zaprasza wydzial geologii,gdyz wydzialu
architektury tam jeszcze nie ma.Zreszta odpowiednie pismo do samego rektora
moze by bylo najwlasciwsze.

Mogê wys³aæ meila na UW kiedy na swojej stronie podadz± jakie¶ konkretne informacje ¿e jest faktycznie go zapraszaj±.
Jednak jak napisa³ @arteq, skoro UW zachowuje siê jak pewne panie pod latarni± (a nie chodzi mi o elektryków) Mrugniêcie
to po prostu to olej±. Nie wydaje mi siê aby kto¶ mu odpisa³: "Przepraszamy Pana ale okaza³o siê ¿e od 7 lat jest Pan zwyk³ym ³osiem, niestety musimy odwo³aæ imprezê" Du¿y u¶miech

PS . wys³a³em maila do rzecznika prasowego uczelni z zapytaniem czy to naprawdê organizuj±...na razie czekam.

Raczej chciales powiedziec – pozorowana inwazja obcych,w celach prowokacji.
Chyba nie ma takiego zagrozenia,choc nic w tym swiecie nie jest niemozliwe.

Projekt BlueBeam, oraz statki typu ARV, temat pozorowanej inwazji niepokoj±co powraca w ró¿nych ¼ród³ach.
Z tego co wiem to przewija siê o tym w filmie UFO The Greatest Story Ever Denied, oraz np Bankowym przejêciu Ameryki icke o tym te¿ mówi. My¶lê ¿e s± ju¿ gotowi.

http://prawda2.info/viewtopic.php?t=6395
http://prawda2.info/viewtopic.php?t=6095

Pisze tak na marginesie, na pewno ¶ledzê ten temat.

Ponadto Sitchin zaczyna wypuszczaæ po swoim "face liftingu" ksi±¿ki i DVD w stylu "WILL THE END COME IN 2012"
albo "2012 Kiedy powróc± Anunnaki" i zaczyna siê "podcieraæ" (nie podpieraæ) kalendarzem majów. Ciekawe co to za "rewelacje" s± tam zawarte. Kolejny Patryk Geryll.
Kupi³bym ale szkoda mi pieniêdzy. Mrugniêcie

« Ostatnia zmiana: Marzec 25, 2009, 12:49:21 wys³ane przez redmuluc » Zapisane
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #45 : Marzec 25, 2009, 12:28:59 »

Kahuna i redmuluc - powa¿nie siê nara¿acie takimi dzia³aniami i my¶lê, ¿e to nie pozostanie bez odpowiedzi... za daleko trochê siê posuwacie ju¿!

718'
Kahuna
Go¶æ
« Odpowiedz #46 : Marzec 25, 2009, 12:42:34 »

to po prostu to olej±. Nie wydaje mi siê aby kto¶ mu odpisa³: "Przepraszamy Pana ale okaza³o siê ¿e od 7 lat jest Pan zwyk³ym ³osiem, niestety musimy odwo³aæ imprezê"
Rozweseliles mnie.Sa lepsze i bardziej grzecznosciowe formy odwolania
takiego zaproszenia.Arteq i Tene maja racje,ale znaczacy glos ma na
pewno Jego Magnificencja Rektor, a odwolanie zaproszenia nie musi wiazac sie ze szkoda dla obopolnych korzysci PCH i UW.Jesli Rektor,wie-
dzac o tym,ze zaprasza "losia"zdecyduje sie na to,wiec wystawia swiadomie reputacje uczelni na szwank.A to juz inna para kaloszy.

Z tego co wiem to przewija siê o tym w filmie UFO The Greatest Story Ever Denied, oraz np Bankowym przejêciu Ameryki icke o tym te¿ mówi. My¶lê ¿e s± ju¿ gotowi.

Tak,tez o tym slyszalem.Niemniej jest to szatanski plan samego wierz-
cholka Illuminati,tzw. grupy M-40,o ktorej tez nie wiemy na pewno
czy istnieje naprawde.Ale jesli damy wiare teoriom spiskowym - to
wszystko jest mozliwe.Lepiej nie wierzyc. Cool
Pozdrawiam.

« Ostatnia zmiana: Marzec 25, 2009, 12:43:40 wys³ane przez Kahuna » Zapisane
redmuluc
Go¶æ
« Odpowiedz #47 : Marzec 25, 2009, 12:58:59 »

Oczywi¶cie istnieje mo¿liwo¶æ ¿e po obejrzeniu przez Lucynê czy Browna tego DVD "2012 Kiedy powróc± Anunnaki" Sitchina.
Us³yszycie na sesji "... no có¿ chyba bêdziemy musieli przybyæ osobi¶cie..." bo tarcza nie teges albo, Nibiru zabraknie. Du¿y u¶miech
"Potrzebujemy faraona bo flota Marduka musi mieæ jaki¶ "dynks" do nawigacji." Z³y

Kahuna i redmuluc - powa¿nie siê nara¿acie takimi dzia³aniami i my¶lê, ¿e to nie pozostanie bez odpowiedzi... za daleko trochê siê posuwacie ju¿!

Komu ? Jeszcze zreszt± nic nie zrobi³em, za wyj±tkiem zadania pytania, bo mam zamiar tam siê wybraæ. Mrugniêcie Spokojnie.

Na twojej stronie przeczyta³em:
"Aleister Crowley jest, jak siê okazuje, bardzo istotn± person± dla Projektu Cheops. Nie ma potrzeby przedstawiaæ dok³adnie jego bardzo bogatej biografii tutaj, bo to nie to ma byæ g³ównym tematem niniejszego opracowania.
Wystarczy zaznaczyæ, ¿e Aleister Crowley jest najwiêkszym magiem XX wieku, wiedz± o tym doskonale osoby bêd±ce w temacie."

Ty chyba ¿arty sobie robisz Szok, jeste¶ wyznawc± Satanizmu ?!. Opierasz siê na badaniach najgorszego ¶wira jaki chodzi³ po ziemi ? Z³y
W sumie nie moja broszka... to twój biznes.
« Ostatnia zmiana: Marzec 25, 2009, 14:01:34 wys³ane przez redmuluc » Zapisane
Kahuna
Go¶æ
« Odpowiedz #48 : Marzec 25, 2009, 13:42:34 »

Czyli wymowa Echnaton pisana ma byc Eknaton zeby mogla tak zaistniec
A ENKI powinno byc wymawiane ENCHI, bo K wymawia sie jak CH, tylko dlaczego skoro wymawiamy H , to piszemy CH?

Juz mi sie przypomnialo na forum historykow to zjawisko tez bylo poruszane.

Kiara U¶miech U¶miech
Kiara,Kiara.
To zupelnie inaczej.Po polsku powinno sie pisac Echnaton i wymawiac
tak samo.Anglicy beda pisac Achenaton,ale wymawiac -Eknaton.Przez -k.
Enki natomiast beda pisac i wymawiac podobnie jak my.Czy troche rozjasnilem?
To nie moja wina,ze tak akurat jest. Mrugniêcie
Pozdrawiam.
« Ostatnia zmiana: Marzec 25, 2009, 13:44:40 wys³ane przez Kahuna » Zapisane
Tenebrael
Go¶æ
« Odpowiedz #49 : Marzec 25, 2009, 18:10:53 »

Redmuluc:

Ty chyba ¿arty sobie robisz Szok, jeste¶ wyznawc± Satanizmu ?!. Opierasz siê na badaniach najgorszego ¶wira jaki chodzi³ po ziemi ?

Hmmm, no nieco tu nie masz racji. Crowley sensu stricte nie by³ satanist±. Choæ w zasadzie wyznawane przez niego idee prowadzi³y do tego samego, tyle, ¿e nieco inaczej to uzasadnia³y. Ale satanist± nie by³.

A ¿e by³ ¶wirem, i WARTO by by³o jego biografiê umie¶ciæ, to inna rzecz - bo po przeczytaniu biografii jasnym siê robi, ¿e wiele jego tez by³o po prostu odbiciem urazów z dzieciñstwa, niczym wiêcej.

Kiara:

Oryginalna wersja (tak, dzisiejsza równie¿) to Achenaton. Tyle, ¿e WYMOWA tego wyrazu jest "E(ch/k)naton". Polacy natomiast po prostu zapisuj± je fonetycznie, jako "Echnaton". Mam nadziejê, ¿e ju¿ rozumiesz, o co chodzi.

Co do Ra - ca³y czas ten wyraz funkcjonuje, miêdzynarodowo nazywa siê tego boga "RA". I znowu, w Polsce zapisuje siê albo oryginalnie (Ra), albo zgodnie z inn± WYMOW¡ (fonetycznie) - Re.

Mam nadziejê, ¿e ju¿ Ci rozja¶ni³em sprawê, ¿e je¶li by³y jakie¶ zmiany, to jedynie przez polskich t³umaczy, którzy nieco na wyrost chcieli dopasowaæ pisowniê polsk± tych wyrazów do wymowy. Podobnie zreszt± jest z wyrazem "franchise", który niektórzy na si³ê t³umacz± "franczyza".
Strony: 1 [2] 3 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: