Tenebrael
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #25 : Marzec 21, 2009, 21:38:54 » |
|
Je¿eli fakty historyczne potwierdzaj± wyst±pienie takiego Tsunami kilka wieków temu i sami naukowcy podchodz± do tego z powag±, to wydaje mi siê, ¿e szczytem g³upoty i nieodpowiedzialno¶ci by³oby wy¶mianie tego przes³ania. Je¶li nawet tsunami nie bêdzie, to i tak warto siê przyjrzeæ czy jeste¶my przygotowani na taki lub jemu podobny kataklizm lub sytuacjê kryzysow±. Mo¿na to potraktowaæ jako æwiczenia dla sztabów antykryzysowych, obrony cywilnej, wojska i samych obywateli. Bo gdy wydarzy siê taka sytuacja spowodowana choæby eksplozj± przysz³ego gazoci±gu u³o¿onego na dnie Ba³tyku to mo¿e okazaæ siê, ¿e nie jeste¶my wstanie zrobiæ nic i tylko bêdziemy patrzeæ jak gin± i cierpi± ludzie.
Wiesz, na razie to naukowcy zostali zaci±gniêci do pracy, by oceniæ, czy w ogóle jest o co kruszyæ kopiê. Dobrze, ¿e potraktowali to serio, choæ nie s±dzê, by naukowcy potwierdzili mo¿liwo¶æ wyst±pienia tsunami, a tym bardziej, by ono faktycznie wyst±pi³o.
|
|
|
|
|
|
|
kot
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #26 : Marzec 21, 2009, 22:23:28 » |
|
Je¿eli jest mozliwe,ze na danym terenie wyst±pi trzêsienie ziemii,to jest mo¿liwe,ze wywo³a tsunami. A je¶li chodzi o prewencjê,to najlepiej bêdzie daæ na tacê w intencji niewyst±pienia trzêsienia i modliæ siê.
Bo niby jak siê przed tym uchroniæ.
Gdyby¶my znali datê i godzine-ale nie znamy.
Ludzi nie da sie ewakuowaæ na niewiadomo jaki okres.
Zbudowaæ wysokiego falochronu te¿ siê nie da.
Jedynie chyba mo¿na przygotowaæ siê do sprawnego dzia³ania w warunkach klêski ¿ywio³owej,co moze uratowaæ niejedno istnienie.
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #27 : Marzec 21, 2009, 22:28:39 » |
|
Podana by³a informacja i tyle, mo¿esz w ni± wierzyæ lub nie, nikt tu Cie do tego nie przymusza. Wypowadanie siê natomiast co zrobi± Ci " jasnowidze" i jakby byli zach³anni tylko na kasê to ju¿ ob¿ydliwe.... zw³asza u tak prawego katolika. ¦miac siê masz prawo i nie wierzyæ te¿ , ale czemu os±dzasz tak zacielke i pomyje lejesz na osby których nawet nie znasz czy nie o to samo mia³e¶ ¿al do Kap³ana??? ach przepraszam ja¶nie wielbny ko¶có³ to co¶ innego oni s± poza krytyk± i uduchowieni katolicy tak¿e przepraszam oni maj± prawo mówiæ fa³szywe ach przepraszam prawdziwe ¶wiadectwo o innych....... Pozwoli³em sobie przedstawiæ mój pogl±d na te kobiety pod k±tem "zawodowym". Nie oceniam ich prywatnych zachowañ, charakterów, pogl±dów lecz wy³±cznie to z czym siê upubliczni³y i w czym czuj± siê mocne. Co innego gdyby kto¶ powiedzia³: mia³em taki sen o tsunami - co to mo¿e oznaczaæ, a co innego gdy kto¶ przedstawia swoj± wizjê jako pewn± "powiedzia³a, ¿e jest pewna odebranej wizji dotycz±cej naszego wybrze¿a i dlatego wys³a³a faks" i wiarygodnosæ tej informacji podkre¶la faktem, ¿e jest wizjonerk±, czyli jak dla mnie osob± która jest specjalist± w tej dziedzinie. Jest róznica, prawda? Jednak - jeszcze raz powtórzê - nie chce tej upublicznionej [to b. wa¿ne - chcia³a j± upubliczniæ] wizji uwiarygodniæ poprzez podpisanie siê nazwiskiem. Dlatego nadal bêdê obstawa³, ¿e w ten sposób nie zachowuje siê wiarygodna, pewna swojej wiedzy/umiejêtnosci osoba. Nadal te¿ twierdzê, ¿e je¿eli do ewentualnego wydarzenia nie upublicznione zostan± ich nazwiska, to zaraz po nim [oby nie nast±pi³o] bardzo szybko "zostan± ujawnione". Zauwa¿ te¿ Wiki, ¿e nie napisa³em w swoim po¶cie "gadaj± bzdury" lecz wy³±cznie mia³em zastrze¿enia co do ICH wiarygodnosci. Je¿eli tr±biê o czym¶ na pó³ Polski to i podpisujê siê pod tym - je¿eli chcê aby traktowano to co mówiê w miarê powa¿nie. Nie wyobra¿am sobie w swojej pracy czy te¿ zagadnieniach w których czujê siê mocny abym namawia³ klienta do moich rozwi±zañ, by³ ich pewien, a jednocze¶nie prosi³ o anonimowo¶æ. tym bardziej gdy takowe rozwi±zania mia³yby ratowaæ zdrowie i ¿ycie innych. Wiki, b±d¼ rzetelna - nigdzie nie zabrania³em krytyki KK, sam nawet to robi³em. Chodzi³o mi jedynie o powstrzymanie siê od pewnych epitetów, którymi 718 tak czêsto "operuje". Racz równiez ³askawie zauwa¿yæ, ¿e takowe nie zosta³y u¿yte w moich postach. Tak wiêc oskar¿enie o hipokryzjê jest chybione. Kot, krytykujê ich zachowanie w tej konkretnej sytuacji - jak dla mnie brak rzetelno¶ci. Co do "nie podawania" nazwisk - wed³ug mnie w takich przypadkach jak ten nie podaje siê ze wzglêdów czysto zachowawczych zwanymi popularnie "dupochronami". To, ¿e prasa do nich dotar³a nie zmienia faktu, ¿e ¿adaj± anonimowo¶ci, prawda?
|
|
|
|
|
|
|
Blad
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #28 : Marzec 21, 2009, 22:33:57 » |
|
arteq a wziales pod uwage inna sytuacje?? nie sa doswiadczone (a przynajmniej jedna z nich) nie sa pewne tego co "widzialy" ale chca cos zrobic i robi±, wysylaj± fax. co do przyszlosci, twoje przypuszczenia to tez wizjonerstwo,, (przepraszam) bo jeszcze nie wiesz czy podadza swoje nazwiska czy nie. Wiele osob postapiloby podobnie.
|
|
|
|
|
|
|
kot
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #29 : Marzec 21, 2009, 22:36:43 » |
|
Udowodni³e¶ mi jedno.
Dupochron w postaci anonimowo¶ci jest potrzebny.
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #30 : Marzec 21, 2009, 22:39:18 » |
|
Bra³em pod uwagê, lecz porzuci³em tê mo¿liwo¶æ gdy przeczyta³em nast. fragment: "powiedzia³a, ¿e jest pewna odebranej wizji dotycz±cej naszego wybrze¿a i dlatego wys³a³a faks" Jak rozumiem dzia³a³y wspólnie, ale conajmniej jedna z nich jest tego pewna - w takim razie niech ta jedna z³o¿y publiczny podpis.
Tak, to moje przypuszczenie - jak sama nazwa wskazuje jest przypuszczeniem, które uwa¿am za prawdopodobne. Je¿eli myli³em siê wezmê za to odpowiedzialno¶æ - odszczekam. Mój post z tymi przypuszczeniami nie jest na tym forum napisany jako anonimowy - jest podpisany moim nickiem - imiê to artur.
Kot - tak, dla tych co sami nie s± pewni co mówi±, a boj± siê utraty wiarygodno¶ci.
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 21, 2009, 22:40:41 wys³ane przez arteq »
|
|
|
|
|
east
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #31 : Marzec 22, 2009, 01:56:35 » |
|
(..) Zdaniem prof. Wac³awa Florka z Instytutu Geografii Akademii Pomorskiej w S³upsku, "tsunami mog³oby wywo³aæ trzêsienie ziemi o magnitudzie 5-6 lub wiêkszej w skali Richtera, z epicentrum pod dnem morskim". - Do takich zjawisk dochodzi³o ju¿ w przesz³o¶ci na Ba³tyku, jednak bior±c pod uwagê zachowane opisy wysoko¶æ fal, nie przekracza³a kilku metrów - powiedzia³ prof. Florek.
Ja kiedy¶ osobi¶cie do¶wiadczy³em dzia³ania fali o wysoko¶ci oko³o 3 metrów na Zalewie Szczeciñskim. Fala pochodzila od rozpêdzonego na torze wodnym du¿ego masowca. Bardzo mu siê jako¶ spieszy³o widaæ, bo zaledwie go zobaczyli¶my hen pod trzeci± bram± torow± to juz za chwilê przep³ywa³ ko³o Che³minka . Akurat wiele ma³ych jachtów i ¿aglówek tego dnia odbywa³o normalne szkolenie ¿eglarskie w okolicy Trzebie¿y w tym nasza DZta. Fala pojawi³a siê "nagle". Ni st±d ni zow±d . Kolega zauwa¿y³, ¿e woda przy brzegu zniknê³a ods³aniaj±c dno na znacznym obszarze, a z kolei przed nami kilka ¿aglówek dos³ownie zniknê³o pod wod± ( znikaj±c w dolinie za fal± ) . Tu¿ przed tym jak fala podnios³a nasz± DZtê widzia³em rozpêdzon± masê wody szar¿uj±c± na nas z sykiem. To by³o niesamowite uczucie takiej nieuchronno¶ci. Sternik ustawi³ nas dziobem do fali, a ka¿dy siê z³apa³ czego móg³ . Dziób siê podniós³ do¶æ nagle i wszyscy poszybowali¶my w górê na fali jakby wind± szybkobie¿n± , ale gdy tylko czo³o fali przemknê³o obok nas , dziób równie szybko zapikowa³ w dó³. Dobrze , ¿e by³o tam do¶æ g³êboko i nie wyr¿nêli¶my w dno, ale i tak opadniêcie w dolinê kosztowa³o nas st³uczenie dup hehe. Widok po przej¶ciu takiej fali by³ niesamowity. Niektóre Optymisty powywracane i dzieciaki taplaj±ce siê w szoku w wodzie. Powsadzali¶my ich do ³ódek i dalej sobie ¿eglowali. Kilkumetrowe fale na Batyku nie s± czym¶ niezwyk³ym. Bywaj± takie sztormy ,¿e jachtem rzuca jak korkiem na wodzie. Te¿ taki sztorm prze¿y³em w rejsie z Gdañska do Ko³obrzegu na Gaudeamusie. Ostro nas zmi±cha³o tak, ¿e stracili¶my 3 kmpl ¿agli i uszkodzi³o nam ster ( ale za³o¿li¶my awaryjny rumpel i jako¶ posz³o ). Najbardziej niezwyk³e by³o to ,¿e przez 24 godziny czu³em siê jak pasa¿er oszala³ej windy kursuj±cej w Mariottcie. Raz z czubka fali widzia³em ca³kiem dobrze ca³y pok³ad mijaj±cego nas kutra rybackiego, a za chwilê z doliny widzia³em ju¿ tylko wielk± górê wody usi³uj±c± zwaliæ siê cz³owiekowi na ³eb. Od szczytu fali do doliny mog³o byæ ze 3- 4 metry. Widzia³em niedaleko brzegu bujaj±ce siê na kotwicy statki podczas , gdy my sztormowali¶my na swoich maleñkich ¿agielkach jak rzucany kaprysami bogów koreczek. Piêkny to i pora¿aj±cy swoj± potêg± ¿ywio³. Na takim "maleñkim" Ba³tyku . Tsunami jest o tyle inne , ¿e uderza jednocze¶nie w brzeg na ca³ej swojej d³ugo¶ci z jednorazow± moc±. Fale sztormowe raczej "szarpi±" morski brzeg i falochrony w ró¿nych miejscach. I jeszcze ma³a dygresja. Kiedy w 1997 r Wroc³aw zosta³ zalany fal± powodziow± Odry w Szczecinie wielu nie¶wiadomych ludzi wpad³o w panikê . Widzia³em jak ludzie wykupowali olbrzymie zapasy wody niegazowanej i ...cukru . Heh , jak na wojnê. Tymczasem fala rozerwa³a tamy i wyla³a siê do Niemiec i na nasze miêdzyodrzañskie poldery . Do Miasta dotar³o "czo³o" przekraczaj±c stany ostrzegawcze o 1 metr. Wiêksze spiêtrzenia powoduje kilka razy w miesi±cu tzw "cofka" z morza . Polega to na pompowaniu przez wiatr wód Ba³tku do Odry pod pr±d. Po kilku dniach intensywnych wiatrów wydaje siê ,¿e rzeka p³ynie w odwrotnym kierunku . Dos³ownie to widaæ. Masa wód powierzchniowych gnana pod pr±d spiêtrza siê z wod± toczon± w dó³ rzeki rezultatem czego jest podniesienie siê lustra wody bywa, ¿e nawet o 1,2 - 1,3 mtr. Szczególnie to widaæ gdy dodatkowo leje przez tydzieñ deszcz. Ca³e wioski wzd³u¿ jez D±bie s± dos³ownie zalane. Nie mówi±c ju¿ o polach. Ale u nas to normalka . Rozdmuchiwanie wie¶ci o falach tsunami na Ba³tyku do miana "gigantycznych" jest mocn± przesad±. Impet wody mo¿e rozpapraæ pla¿e , ale raczej w g³êbi l±du nie wyrz±dzi specjalnych szkód wiêkszych , ni¿ to siê zdarza "normalnie". Chyba ,¿e na³o¿y siê wówczas tradycyjna cofka plus kilkudniowe opady. Mo¿e byæ wtedy nie-ciekawie.
|
|
|
|
|
|
|
Blad
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #32 : Marzec 22, 2009, 08:16:07 » |
|
No wiesz,, gaudeamus nie jest duzá jednostka, ma 13,35 m dlugosci i 78 m szmat to nie wiele jak na potezny sztorm, chociaz jest regatowa jegnostka i bardzo dzielna, Baltyk pokonal nie takie jednostki. Slady tego sa w legendach i opowiadaniach kaszubskich
|
|
|
|
|
|
|
wiki
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #33 : Marzec 22, 2009, 08:36:12 » |
|
Natomiast idê o zaka³d - gdyby - co nie daj Bo¿e - wizja siê sprawdzi³a - same chêtnie i szybko pozbêd± siê anonimowo¶ci - wszak stawki bêdzie mo¿na podci±gn±æ. ¦miesz± mnie "wielcy" prorocy którzy chc± byæ anonimowi a¿ do czasu ewentualnego wype³nienia przepowiedni.
Nie zrozumia³e¶ mnie, nie ochodzi mnie czy to prawda czy nie. Nie musisz minie przekonywaæ, ¿e powinno byæ tak czy tak, ¿e powinny sie zachwaæ tak czy inaczej. Razi mnie natomiast, ¿e tak szybko oceniasz, osoby których nie znasz. Insynuujesz im chciwa¶æ na pieni±dze, podwórkowe zdolno¶æ, podszywanie siê pod proroków. Moim zdaniem wed³ug KK jest to grzech, czyli fa³szywe ¶wiadectwo o osobach o których nie masz pojecia. wszak stawki bêdzie mo¿na podci±gn±æ sk±d pewno¶æ, ¿e w ogóle bior± pieni±dze za swoje wizja, i sk±d wiesz ¿e podnios± stawki?? Czy¿by ka¿dy mierzy³ w³asn± miar±?? ... i tak na wszeli wypadek anonimowo¶æ, gdyby wszak okaza³o siê, ¿e s± wizjonerkami ligi podwórkowej... klientów by³oby szkoda. Natomiast idê o zaka³d - gdyby - co nie daj Bo¿e - wizja siê sprawdzi³a - same chêtnie i szybko pozbêd± siê anonimowo¶ci - wszak stawki bêdzie mo¿na podci±gn±æ. ¦miesz± mnie "wielcy" prorocy którzy chc± byæ anonimowi a¿ do czasu ewentualnego wype³nienia przepowiedni. Czy to nie Ty zarzuca³e¶ Kiarze, ¿e pisze s³owa bez pokrycia??? Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #34 : Marzec 22, 2009, 09:57:32 » |
|
Moim zdanie tsunami na Baltyku nie bedzie. Ludzie odczytuja przeszlosc i zbyt czesto interpretuja te odczyty jako przyszlosc. Dobrze ze dziela sie odczuciami dla dobra nas wszystkich. Ale juz dawno przekroczylismy niemozliwosc realizacji tych najwiekszych kataklizmow na ziemi. Kiara
|
|
|
|
|
|
|
wiki
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #35 : Marzec 22, 2009, 10:36:31 » |
|
Jackowski na może ten temat ?......... "Dziwne “przeczucie” jasnowidza dotyczy co prawda jesieni 2009, ale wiadomo, że jasnowidz zawsze ma kłopot z dokładnym umiejscowieniem w czasie wydarzeń, które “dostrzegł” w trakcie wizji." cytat nautilus http://www.youtube.com/watch?v=nKBf_Kj9_F8http://www.nautilus.org.pl/Pozdrawiam
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 22, 2009, 10:38:07 wys³ane przez wiki »
|
|
|
|
|
east
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #36 : Marzec 22, 2009, 15:03:26 » |
|
Ten jasnowidz, Pa Filipek , zmar³ w 1992r. Jak przytomnie zauwa¿y³ na stronie nautilusa pewien bystry go¶æ, jego przepowiednia nie dotyczy³a , tak jak w 97 , spotkania trzech cyfr , tylko tego,¿e stan± one OBOK SIEBIE. Wskazywa³oby to na rok 1999 . Jak wiemy nic siê w tym roku takiego nie wydarzy³o, wiêc byæ mo¿e faktycznie losy naszej Planety zosta³y zmienione , albo w którym¶ momencie, PO ROKu 92 weszli¶my w inn± liniê czasoprzestrzeni. Filipek nie móg³ o tym wiedzieæ, bo ju¿ wtedy nie ¿y³. W takim wypadku racjê mia³aby Kiara twierdz±c ,¿e los Ziemi zosta³ zmieniony i wiele kataklizmów zosta³o z jej przysz³o¶ci wymazanych. Samcio te¿ ju¿ co¶ b±ka o tym, ¿e Nibiru przejdzie bokiem. Kto i jak tego dokona³ ? Czy to mo¿liwe, ¿e sami ludzie ? Podniesiona ¶wiadomo¶æ ludzka na ca³ej Ziemi ? Jest jeszcze jedna mo¿liwo¶æ, a mianowicie ta, ¿e trzy 9 tki obok siebie oznacza jakie¶ numerologiczne, skomplikowane wyliczenie ,a w woda- to nastanie ery wodnika, która "podejdzie" do "lwa" w K³odzku. Ten lew to wiatrowskaz na czaszy Ko¶cio³a, jak twierdzi internauta na stornie Nautiliusa. Czyli era wodnika zmiecie ko¶cio³y ( mo¿e w ogóle religie ), a to w oczach Filipka mog³o wydawaæ siê straszliw± katastrof±.
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #37 : Marzec 22, 2009, 15:08:46 » |
|
Wiki, widzisz same chc±c pozostaæ anonimowymi nie pozwalaj± na weryfikacjê: do której "ligi" nale¿±, czyli: jak sprawdzaj± siê ich wizje; na czym im tak naprawdê zale¿y. Fakt, do czego muszê siê przyznaæ to na podstawie dostêpnych informacji wyrazi³em swoje przypuszczenia co do ca³o¶ci sprawy, wyda³em os±d. Os±d podparty wieloma do¶wiadczeniami i obserwacjami ze szczypt± logiki czyli moje zdanie nt. dlaczego chc± pozostaæ anonimowe. Dlatego gdyby okaza³o siê, ¿e to co napisa³em by³o krzywdz±ce dla nich - oficjalnie je przeproszê. Tak, na razie nie znam ich dok³adniej - na ich w³asne ¿yczenie. Co do podnoszenia stawek - to chyba poniek±d naturalne zjawisko, ¿e im kto¶ jest lepszy w danej dziedzinie tym wiêcej jest "warty" i ceniony... Opiniê co do "ostro¿nych" proroków podtrzymujê - nadal mnie ¶miesz±. Dla mnie najbardziej prawdopodobn± przyczynami ¿±dania anonimowo¶ci jest strach przed straceniem wiarygodno¶ci. Bo gdyby g³ównym celem by³a ochrona ludzi - mo¿na by wykorzystaæ ¶rodki przekazu do nag³o¶nienia i przekonania ludzi co do s³uszno¶ci wizji. Staram siê patrzeæ na osoby przez pryzmat owoców jakie wydaj±. Owoc wygl±da aktualnie tak: wypowiedzia³y ostrze¿enie które chcia³y aby siê upubliczni³o/nag³o¶niono je, ale nie chc± równie publicznie wzi±æ za nie odpowiedzialno¶ci.
Zarzucasz mi niesprawiedliwo¶æ os±du, wiêc wed³ug Ciebie Wiki co stoi za ich ¿±daniem anonimowo¶ci? Chêtnie wys³ucham.
Masz racjê - oszczerstwo jest grzechem w KRK. Gdy oka¿e siê, ¿e moje s³owa by³y oszczercze - wezmê za nie odpowiedzialno¶æ, uznam, ¿e niestety upad³em, posypiê g³owê popio³em, przeproszê je oficjalnie na tym forum jak te¿ wy¶le list z przeprosinami i spróbujê im zado¶æuczyniæ. Aktualnie powstrzymam siê z dalszymi komentarzami do koñca kwietnia - potem wrócê do tematu.
|
|
|
|
|
|
|
Korybut13
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #38 : Marzec 22, 2009, 15:12:34 » |
|
Mieszkam w Ustce i powiem wam, ¿e zainteresowa³em sie bardzo tymi wizjami o wielkiej fali. Na pocz±tku my¶la³em, ¿e to kolejny na si³ê zmy¶lony kit o nadchodz±cym koñcu ¶wiata, ale gdy zacz±³em serfowaæ po internecie natrafi³em na pewien artyku³ który mówi³ o wielkich falach w Dar³owie w XV wieku, które przenios³y kilka kutrów na ok. 3-5 km. wg³±b l±du.
Sam od jakiegos czasu (4-5 miesiêcy) miewam dziwne przeczucie, ¿e katastrofy zwi±zane z 2012 zaczn± siê od powodzi. Mia³em kilka snów w których widzia³em swoje miasto zalane wod± na wysoko¶æ ok 2m. My¶lê, ¿e nie mo¿emy lekcewa¿yæ tych ostrze¿en, ale z drugiej strony nie mo¿emy byæ tego w 100% pewni. Pozdrawiam!www.divinatio.pl.tl
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #39 : Marzec 22, 2009, 15:20:33 » |
|
W³a¶nie chodzi mi o to, ¿eby ich nie lekcewa¿yæ, lecz staraæ siê dotrzeæ do/czy jakim jest zagro¿eniem. Ukrywanie siê Pañ "ostrzegaj±cych" bardzo to utrudnia.
|
|
|
|
|
|
|
Korybut13
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #40 : Marzec 22, 2009, 15:26:43 » |
|
Ale w jakim celu mia³yby podawaæ swoje dane osobiste. Z przyk³adu Jackowskiego wiemy, ¿e wizje nie s± zawsze dok³adne i nie zawsze musz± siê spe³niæ. A wtedy wró¿ki by³by wy¶miewanie itp.
Tak to jest jak ludzie nie rozumiej± istoty wizji.
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 22, 2009, 15:27:20 wys³ane przez Korybut13 »
|
|
|
|
|
wiki
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #41 : Marzec 22, 2009, 18:27:35 » |
|
Zarzucasz mi niesprawiedliwo¶æ os±du, wiêc wed³ug Ciebie Wiki co stoi za ich ¿±daniem anonimowo¶ci? Chêtnie wys³ucham. Nie interesuje mnie to, jestem osob± baaardzo tolerancyjn± i sznuj±c± innych wolê, szczerze Ci powiem, ¿e nawet przez my¶l mi nie przesz³o aby siê nad tym zastanowiæ. Widocznie taka ich wola i tyle..... czy ka¿dy jak co¶ chce przekazaæ musi byæ kombinatorem i co¶ ukrywaæ Nie patrzê na ludzi w ten sposób....... inaczej nie potrafiê Ci tego wyt³umacyæ ... Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #42 : Marzec 22, 2009, 18:29:57 » |
|
Jeszcze raz powtórzê - dla uwiarygodnienia przekazu. Anonim to anonim - kto¶ ma co¶ do ukrycia. Co? - skoro twierdzi, ¿e ma altruistyczne zamiary?
W³a¶nie z tego powodu wiemy, ¿e Jackowski nie jest nieomylny i jego s³ów nie nale¿y traktowaæ jako wyroczni, chcia¿ jak dostrzeg³em miewa takie pokusy.
edit: Wiki, widzisz nie masz w³asnego zdania w tej sprawie, ale jednocze¶nie twierdzisz, ¿e moje wymaga napiêtnowania... Moja opinia jest równiez tolerancyjna - nie zabraniam im mówiæ czy pisaæ, nie zabraniam pozostawaæ anonimowymi, nie nakazujê - co najwy¿ej zalecam wedle swojej opini [podkre¶lam, ¿e je¿eli informacja jest prawdziwa, a im rzeczywi¶cie zale¿y na ostzre¿eniu, to oczywistym jest, ¿e równocze¶nie powinno im zale¿eæ aby ta informacja zosta³a potraktowana mo¿liwie powa¿nie, a ¿adanie anonimowo¶ci dzia³a na niekorzy¶æ], nie zamykam im ust. Nigdzie te¿ nie napisa³em, ¿e opowiadaj± g³upoty. Tolerancja nie zabrania mieæ innego zdania czy jakiego¶ pogl±du na dany temat.
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 22, 2009, 18:36:42 wys³ane przez arteq »
|
|
|
|
|
wiki
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #43 : Marzec 22, 2009, 18:49:18 » |
|
Arteq nadal mnie nie rozumiesz ja nie zabraniam Ci mieæ w³asnego zdania,nie zabraniam Ci równiez krytyki, ¶miechu, czy nawet olania tematu..... i masz racjê ja nie mam zdania na ten temat. Jestem natoniast daleka od os±dzania tych osób, i napisze jasno nie mam pretensji czy ¿alu do Ciebie, ¿e tak to odbierasz sznuje to. Jak ju¿ napisa³am powy¿ej razi mnie tylko Twój os±d, ¿e osoby te s± chciwe, zale¿y im na kasie i jak siê sprawdzi s³awie. TYLKO TYLE. BEZPODSTAWNE OS¡DZANIE> Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
kot
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #44 : Marzec 22, 2009, 18:57:46 » |
|
Arteq!
Gdyby¶ komu¶ zabroni³ mówiæ,czy pisaæ,to by¶ siê wyg³upi³.
Nie pozostaje Ci nic innego,jak siê z tym pogodziæ,wiêc nie pisz,¿e z Twojej tolerancji wynika,¿e nie zabraniasz mówiæ,czy pisaæ.
Nie masz na to wp³ywu.
Krytykujesz anonimoo¶æ a sam anonimowo krytykujesz innych.
Zapisuj±c siê do tego forum poda³e¶ jakie¶ tam dane ale zastrzeg³e¶ sobie anonimowo¶æ.
Kobiety,które z uporem godnym maniaka krytykujesz post±pi³y podobni,jak Ty.
Napisa³y ostrzezenie nieanonimowo,tylko poprosi³y o nieupublicznianie swoich danych.
Postapi³y dok³adnie,jak Ty.
O co ci chodzi?
Nie wymagam odpowiedzi bo wiem,¿e skoro do tej pory nie wyt³umaczy³es mi tego,to tak ju¿ zostanie.
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #45 : Marzec 22, 2009, 19:18:59 » |
|
Wiki, daleki jestem od stwierdzenia: s± chciwe. Zasugerowa³em natomiast, ¿e jedny z powodów takiego stanu rzeczy mo¿e byæ niechêæ weryfikacji, gdyby jednak potwierdzi³o siê to wstêpna niechêæ przerodzia³by siê w chêæ ujawnienia na zasadzie "tak, to my" i odcinanie kuponów. Jak do tej pory nikt za wyj±tkiem B³êda [co w pewnym stopniu potwierdzi³o moje obawy/w±tpliwo¶ci] nie podj±³ próby wyt³umaczenia mi jakie mog± byæ powody danego zachowania Pañ przy jednoczesny za³o¿eniu, ¿e zale¿y im na ostrze¿eniu. Zapewniem, ¿e chêtnie zapoznam siê z przemy¶leniami innych - to w³a¶nie w tym celu piszê posty.
Kot, czasami zdarza mi siê wyst±piæ do kogo¶ lub jakiej¶ firy/organizacji z oficjalnym pismem/uwagami - podpisujê siê wtedy imieniem i nazwiskiem i NIGDY nie zastrzeg³em upublicznienia zarówno tre¶ci wiadopmo¶ci jak i mojego imienia i nazwiska - ba czêsto wrêcz zachêca³em do tego lub mówi³em, ¿e sam upubliczniê korespondencjê, co przyznam uczciwie dzia³a³o czêsto na moj± korzy¶æ i motywowa³o drug± stronê do bardziej energicznego podjêcia dzia³añ na których mi zale¿a³o. Dlatego ciê¿ko mi pogodziæ te elementy: zapewnienie o wiarygodno¶ci + rzeczywista chêæ maksymalnej pomocy + ¿±danie anonimowo¶ci.
Na forum wychodzê ponad ogólnie przyjête "standardy anonimowo¶ci" - nie piszê anonimowych wiadomo¶ci, pw podpisujê imieniem i nie ¿±dam jego ukrywania, podczas dyskusji nt. wiarygodno¶ci Lucyny - celem dania przyk³adu - opisa³em strukturê ¼róde³ swich dochodów i czy zwiazane s± rodzajem mojego wykszta³cenia. Dodatkowo chêtnie napisze do tych Pañ list z zapytaniem za³±czaj±c dane do korespondencji - tylko gdzie go wys³aæ? Wiêc naprawdê zarzuty ¿e sam robiê to co zarzucam innym s± nietrafione.
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 22, 2009, 19:20:41 wys³ane przez arteq »
|
|
|
|
|
Micha³
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #46 : Marzec 22, 2009, 19:34:55 » |
|
wiecie, tak siê przygl±dam waszej dyskusji i muszê stwierdziæ, i¿ temat trochê zmieni³ siê w rozwa¿ania nad anonimowo¶ci±.. wprawdzie tyczy siê tych 2 kobiet(wró¿ek).. ale mimo wszystko, przypominam by¶cie za bardzo nie odbiegali w swych rozwa¿aniach od tego co istotne.. jak mawia³ Stanis³aw Anio³ w "Alternatywy 4" "rozumiemy siê?
|
|
|
|
|
|
|
wiki
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #47 : Marzec 22, 2009, 19:43:24 » |
|
Wiki, daleki jestem od stwierdzenia: są chciwe i tak na wszeli wypadek anonimowość, gdyby wszak okazało się, że są wizjonerkami ligi podwórkowej... klientów byłoby szkoda. Natomiast idę o zakałd - gdyby - co nie daj Boże - wizja się sprawdziła - same chętnie i szybko pozbędą się anonimowości - wszak stawki będzie można podciągnąć. Śmieszą mnie "wielcy" prorocy którzy chcą być anonimowi aż do czasu ewentualnego wypełnienia przepowiedni.
ale oki niech będzie jak piszesz.... Pozdrawiam )
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 22, 2009, 19:44:15 wys³ane przez wiki »
|
|
|
|
|
arteq
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #48 : Marzec 22, 2009, 20:06:16 » |
|
Tak, zak³ad mo¿emy zawrzeæ - nie pewnik lecz to bardzo prawdopodobna wersja [jedna z przyczyn] - jestem jak najbardziej sko³onny ponie¶æ to drobne ryzyko.
Co do chciwo¶ci, to dla mnie wygl±da to tak: nie wychylajmy siê za bardzo bo w razie wtopy..., ale jakby siê potwierdzi³o to mi³o bêdzie odci±æ od tego kupony. Nie jest to 100% chciwo¶æ ale...
Ze swojej strony ju¿ czysto w temacie: wolê nie mieæ racji i przeprosiæ ni¿ j± mieæ za cenê cudzego nieszcze¶cia. Mam nadziejê, ¿e nic z³ego siê nie wydarzy. Co do samego tsunami spotka³em siêz opini±, ¿e Ba³tyk jest zbyt p³ytki na to - co osobi¶cie wydaje mi siê ¶rednio trafione. Poczekajmy.
|
|
|
|
|
|
|
wiki
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #49 : Marzec 22, 2009, 20:29:51 » |
|
Tak, zak³ad mo¿emy zawrzeæ - nie pewnik lecz to bardzo prawdopodobna wersja [jedna z przyczyn] - jestem jak najbardziej sko³onny ponie¶æ to drobne ryzyko. To zawieraj, ale nie ze mn± Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
|