Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 19:11:30

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 10 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Tsunami na Ba³tyku !  (Przeczytany 104374 razy)
0 u¿ytkowników i 4 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
diabolicq
Go¶æ
« Odpowiedz #50 : Marzec 22, 2009, 21:11:29 »

Cos mi sie widzi ze zwolennicy mieszkaja nad morzem i okolicach a przeciwnicy w glebi ladu.

kot
Go¶æ
« Odpowiedz #51 : Marzec 22, 2009, 22:46:54 »

Niestety nie ka¿dy zwolennik ma ten zaszczyt zamieszkiwania nad naszym kochanym morzem.

Chorowa³bym z têsknoty gdybym przynajmniej raz do roku nie nasyci³ oczu widokiem piêknej polskiej wielkiej wody.

Jastrzêbia Góra mnie kocha z wzajemnosci± ale wiem,ze wszêdzie jest pieknie i nadziejê mam,¿e Moc Najwy¿sza uchroni ca³e wybrze¿e przed rozko³ysaniem wody nadmiernym.
Hironobu15
Go¶æ
« Odpowiedz #52 : Marzec 23, 2009, 21:27:05 »

Nawet w dzienniku polskim o tym pisza.
Micha³
Go¶æ
« Odpowiedz #53 : Marzec 23, 2009, 21:40:10 »

Nawet w dzienniku polskim o tym pisza.

to ¿e tam pisz± jeszcze nic nie znaczy  U¶miech podchwycili "gor±cy" temat i tyle.
Bober
Go¶æ
« Odpowiedz #54 : Marzec 24, 2009, 14:37:46 »

Jak ja mia³abym wysy³aæ faks po karzdym ¶nie tsunami id±cym na Polskê to pewnie papieru by zabrak³o do faksu U¶miech Na szczê¶cie od 2 tygodni nie miewam ju¿ takowych wiêc siê cieszê niezmiernie U¶miech Kochani poczekajmy, do kwietnia kilka dni ,sprawa siê wyja¶ni lada dzieñ. Jackowski ju¿ jaki¶ czas temu mówi³ o oczóciach wobec swojej córki i znajomego z wybrze¿a ale o kwietniu to nie wspomina³ tylko 2 po³owie roku ( choæ wszyscy wiemy ¿e czas jest wzglêdny w wielu jego przepowiedniach i nie tylko czas Mrugniêcie ) Zreszt± o ile siê nie mylê to mia³ jaki¶ meteoryt dupn±æ w Ba³tyk w tym roku i te¿ mia³o czy ma byæ tsunami. Oby by³a to kolejna historyjka bez pokrycia w rzeczywistym ¶wiecie U¶miech
jeremiasz
Go¶æ
« Odpowiedz #55 : Marzec 24, 2009, 15:31:50 »

Nie wiem dlaczego ludzie, którzy maja ró¿ne wizje, prorocy, przepowiadacze, mysl±, ¿e przysz³o¶æ ¶wiata jest okre¶lona i niezmienna.

pozdrawiam
Val Dee
Go¶æ
« Odpowiedz #56 : Marzec 25, 2009, 18:49:26 »

mam nadziejê, ¿e tsunami nie bêdzie bo to zawsze szkody wielkie s±...

co do wizji - nie s± oczywi¶cie wiarygodnym ¼ród³em informacji ale skoro uruchomi³y jakie¶ dzia³anie to znaczy ¿e s± potrzebne U¶miech

co do anonimowo¶ci - na forum internetowym gdzie nikt nie wie kto jest kim to raczej tego argumentu bym nie porusza³
"widzimy ¼d¼b³o w czyim¶ oku a w swoim belki nie dostrze¿emy" - parafrazuj±c ;P
Bober
Go¶æ
« Odpowiedz #57 : Marzec 25, 2009, 20:48:19 »

UWAGA!

Jutro tj. 26 marca w programie Dzieñdobry TVN o godzinie miêdzy 8:30 a 11:00 ma byæ poruszony temat 2 wizjonerek ,które przepowiedzia³y ów Tsunami o którym mowa w temacie. Mo¿e dowiemy siê czego¶ wiêcej ?!
kot
Go¶æ
« Odpowiedz #58 : Marzec 26, 2009, 09:37:32 »

Ogl±da³em ten program.

Pan specjalista wypowiedzia³ siê,¿e prawdopodobieñstwo wyst±pienia tsunami jest niewielkie-ale jest,bo jak wiadomo wyst±piæ mo¿e przy trzêsieniu ziemii a takie pod koniec zesz³ego roku wyst±pi³o w rejonie Ba³tyku.
Wyst±pienie wysokiej fali,która mog³aby podtopiæ mocniej wybrze¿e wykluczy³ z tego wzglêdu,¿e Ba³tyk jest p³ytki-¶rednia g³êboko¶æ mierzy oko³o 50 metrów a wysoko¶æ fali tsunami jest pochodn± g³êboko¶ci zbiornika.
Oceany maj± ¶redni± g³êboko¶æ oko³o 3 km,wiêc warunki dla powstania takiej fali s± lepsze.

Podsumowujac tsunami jest mo¿liwe ale o ma³ej wysoko¶ci fali-raczej niegro¿nej dla miast nadmorskich. U¶miech
« Ostatnia zmiana: Marzec 26, 2009, 09:38:51 wys³ane przez kot » Zapisane
diabolicq
Go¶æ
« Odpowiedz #59 : Marzec 27, 2009, 12:05:22 »

Tsunami na Ba³tyku - wizja cz³owieka spod Pabianic
http://www.nautilus.org.pl/?i=1532
Bober
Go¶æ
« Odpowiedz #60 : Marzec 27, 2009, 13:24:19 »

Trzeba jeszcze wzi±¶æ pod uwagê ¿e jest mo¿liwo¶æ i¿ ów wizyjne Tsunami mo¿e wywo³aæ meteoryt.... ostatnio czêsto s± przypadki ¿e informacje o takich zjawiskach docieraj± do nas "5 min" przed zderzeniem albo po U¶miech
Mora
Go¶æ
« Odpowiedz #61 : Marzec 27, 2009, 19:00:35 »

Ostatnio mój dobry kolega którego znam od kilku lat powiedzia³ mi i innym znajomym ¿e za rok bêdzie startowa³ na radnego miasta(18 lat wtedy bêdzie mia³).

Na co mój inny kolega "Jak Andrzej bêdzie startowa³ na radnego to bêdzie koniec ¶wiata".

Jako¶ tak mi zapad³o to w pamiêæ. Hehe. U¶miech

I raczej w±tpiê w to tsunami na Ba³tyku ale zobaczymy co siê wydarzy w 2012 roku.

Pozdro
Mora Mrugniêcie
Korybut13
Go¶æ
« Odpowiedz #62 : Marzec 28, 2009, 19:51:16 »

Ostatnio mówi siê o tym, ¿e Rosjanie chc± u¿ywaæ ³adunków wybuchowych do tworzenia "rowu" na dnie Ba³tyku do budowy ruroci±gu... ciekawe jakiej mocy s± ów ³adunki.
east
Go¶æ
« Odpowiedz #63 : Marzec 28, 2009, 21:37:56 »

Pomijaj±c fale, które zawsze s± wypadkow± g³êboko¶ci danego akwenu ( a Ba³tyk jest stosunkowo p³ytki ) , to takie wybuchy, albo inne , dajmy na to  naturalne czynniki , mog± spowodowaæ wyniesienie z dna Ba³tyku zatopionych tam od czasu II W¦ chemicznych ¶rodków bojowych ,albo ich uwolnienie. I w tym upatrywa³bym wiêkszego zagro¿enia , ni¿ w samych falach, je¶li ju¿.
Cyt "Do najwiêkszej tragedii dosz³o latem 1955 roku w Dar³ówku. Fale wyrzuci³y na pla¿ê prze¿arty rdz± pojemnik, z którego wylewa³a siê br±zowoczarna ciecz. Opodal bawili siê koloni¶ci. Pierwsze objawy ska¿enia iperytem siarkowym wyst±pi³y ju¿ po pó³godzinie. Poparzonych zosta³o 102 dzieci, czworo straci³o wzrok.(..) Kilka lat temu genera³ Sulikow, rosyjski specjalista od broni chemicznej, stwierdzi³, ¿e amunicja chemiczna zatopiona w Ba³tyku mo¿e spowodowaæ katastrofê ekologiczn± wiêksz± ni¿ ta, któr± wywo³a³ wybuch reaktora w Czarnobylu."
http://www.nto.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20080727/REPORTAZ/940973014
W sumie tego typu ¶rodków na dnie Ba³tyku spoczywa jeszcze oko³o 69 tysiêcy ¶mierciono¶nych ton !!!
Co siê stanie jak fale wyrzuc± ten syf na brzegi  ?
Mapka zagro¿eñ

http://www.nto.pl/apps/pbcs.dll/misc?url=/templates/zoom.pbs&Site=NO&Date=20080727&Category=REPORTAZ&ArtNo=940973014&Ref=V3
secularus
Go¶æ
« Odpowiedz #64 : Marzec 28, 2009, 23:42:43 »

I znów Rosjanie powiedz± " Chcieli¶my dobrze a wysz³o jak zawsze "  Smutny
Tylko  Ba³tyk to nie jest ich jedyne morze.
Bober
Go¶æ
« Odpowiedz #65 : Marzec 31, 2009, 15:49:05 »

Tsunami promuje Ustkê (27.03.2009)
 Zapowiadane przez wró¿ki z £odzi tsunami, które 15 kwietnia ma nawiedziæ Ustkê mo¿e byæ ¶wietn± promocj± kurortu. Samorz±dowcy ju¿ planuj± na ten dzieñ specjalne imprezy.

W ubieg³y pi±tek do Urzêdu Miasta w Ustce i Ko³obrzegu trafi³o oficjalne pismo od dwóch wró¿ek z £odzi. Bo¿ena Pazik, wró¿ka, oraz Anna Bator, jasnowidz i wizjonerka ostrzegaj± w nim przed olbrzymimi falami, które w po³owie kwietnia maj± zalaæ nadmorskie kurorty. Olbrzymia fala ma powstaæ po podwodnym trzêsieniu ziemi.

- To, co by³o pod koniec roku 2008, by³o lekkie. Teraz bêdzie silniejsze, równie¿ w skutkach. Nale¿y siê zatem dobrze przygotowaæ, poinformowaæ o tym miejscow± ludno¶æ, jak równie¿ ¿eglugê morsk±, aby wstrzymaæ rejsy statków pasa¿erskich i wycieczkowych na ten czas. Epicentrum trzêsienia bêdzie miêdzy Dani± a Szwecj±. To ono spowoduje tsunami. Oczywi¶cie nie bêdzie tak silne jak to w 2004 r. na Oceanie Indyjskim, ale mog± byæ ofiary - tak napisa³y obie kobiety do w³adz nadmorskich miast.

Samorz±dowcy nie zbagatelizowali informacji i kopiê listu wys³ali do wydzia³u bezpieczeñstwa i zarz±dzania kryzysowego w starostwie powiatowym w S³upsku. Podobny dokument trafi³ równie¿ do wojewódzkiego sztabu kryzysowego w Gdañsku. Mo¿liwo¶æ wyst±pienia takiego zjawiska potwierdzaj± równie¿ naukowcy.

- Do takich zjawisk dochodzi³o ju¿ w przesz³o¶ci na Ba³tyku, jednak bior±c pod uwagê zachowane opisy wysoko¶æ fal, nie przekracza³a kilku metrów - wyja¶nia prof. Wac³aw Florek z Instytutu Geografii Akademii Pomorskiej w S³upsku.
Urzêdnicy przyznaj± jednocze¶nie, ¿e ciê¿ko ca³± informacjê przyj±æ powa¿nie.

Jednocze¶nie zastanawiaj± siê nad skorzystaniem z okazji i wypromowaniem kurortu.

- O wizji wró¿ek pisa³y wszystkie serwisy internetowe oraz wiêkszo¶æ gazet - mówi Jacek Ceg³a, rzecznik prasowy Urzêdu Miasta w Ustce - Program na ¿ywo z Ustki nadawa³a jedna z telewizji ogólnopolskich. Zastanawiamy siê nad zorganizowaniem 15 kwietnia jakiej¶ specjalnej imprezy. Chcemy na przyk³ad zaprosiæ meteorologów, aby przez ca³y dzieñ nadawali prognozy pogody prosto z ustceckiej pla¿y. 

Podobnie do pomys³u podchodzi ustecki radny Przemys³aw Nycz.
- Powinni¶my zaprosiæ na ca³y dzieñ do Ustki telewizje, aby na ¿ywo nadawa³y prognozy pogody - wyja¶nia Nycz. - Mo¿naby równie¿ zaprosiæ wró¿ki, które ostrzeg³y nas o tsunami. To by³aby ¶wietna promocja miasta przed d³ugim, majowym weekendem w którym wiêkszo¶æ z nas planuje wyjazdy.

Nycz zasugerowa³ równie¿, aby w tym terminie zorganizowaæ w Ustce konferencjê naukow± na temat globalnego ocieplenia i podnosz±cego siê poziomu mórz.

- To problem o którym wszyscy wiemy, ale skutecznie go unikamy. Dotyczy on równie¿ Ba³tyku. By³aby to idealna okazja do rozmów na ten temat i szukania rozwi±zañ tego problemu - dodaje Nycz.

Zdaniem Nycza wizje wró¿ki to równie¿ ¶wietna promocja usteckiej strony internetowej na której na ¿ywo mo¿na ogl±daæ pla¿ê i promenadê (na latarni morskiej zamontowane s± dwie kamery pod³±czone do internetu).

Decyzje o tym, jakie promocje zorganizowane bêd± w dniu 15 kwietnia dowiemy siê w ci±gu najbli¿szych dni.

Hubert Bierndgarski  -  NaszeMiasto.pl

Teraz ju¿ wiemy kim s± ów wró¿ki U¶miech -Choæ jak dla mnie to ani imiona ani nazwiska nic nie mówi± U¶miech

I jeszcze kilka nowych informacji z nautilusa o tsunami..g³ównie s± to "prorocze" sny czytelników:
http://www.nautilus.org.pl/?i=1613
« Ostatnia zmiana: Marzec 31, 2009, 15:51:25 wys³ane przez Bober » Zapisane
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #66 : Marzec 31, 2009, 18:34:40 »

Nie¼le. Ch³opaki jak widaæ nie zasypuj± gruszek w popiele - ka¿da sytuacja dobra aby wypromowaæ Ustkê. Mam mocno mieszane uczucia, jako¶ dziwnie kojarzy mi siê to ze s³aw± rodzimych "gwiazdeczek".
Widzê, ¿e pojawi³y siê nazwiska obu Pañ.
kot
Go¶æ
« Odpowiedz #67 : Marzec 31, 2009, 19:42:44 »

Artequ-podanie nazwisk wizjonerek to wiadomo¶æ dnia!

Mo¿esz kontynuowaæ krytykê dalej,niech siê dowiedz± te kobiety,jak niskie pobudki nimi kieruj±.

Zrobi³bym to sam,ale by³oby to naciagane a Ty by³e¶ wyj±tkowo zaanga¿owany w to wiêc wypadniesz jak zwykle wiarygodnie i osi±gniesz znany sobie cel.
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #68 : Marzec 31, 2009, 20:00:55 »

Tak jak mówi³em - dajmy im szansê. Poczekajmy do tego 15.04.
A mo¿e kto¶ mi powie kto poda³ te nazwiska?
east
Go¶æ
« Odpowiedz #69 : Marzec 31, 2009, 20:09:43 »

A mnie siê podoba to , co zrobi³a Ustka . W sumie wyj¶cia s± dwa i na oba postawili dobrze :
- Nic siê nie wydarzy na Ba³tyku , ale bêdzie impreza i promocja miasta zbudowana na strachu i ludzkiej ciekawo¶ci. Niech mówi± byle co i byle jak, ALE NIECH MÓWI¡ !!!! . Ch³opaki kuj± ¿elazo póki gor±ce i to jest ta dobra wiadomo¶æ heheh  ;-)
- Tsunami bêdzie i kilkumetrowa fala narobi ba³aganu na wybrze¿u, zmiecie parê pomostów, podtopi promenadê . I dopiero bêdzie o czym gadaæ i co promowaæ . Przybywajcie na wybrze¿e zobaczyæ jak wysoko i daleko dotar³a fala, oraz ile sma¿alni ryb zmiot³a !!!  Bêdzie na czym zrobiæ biznes !
Ja bym na wszelki wypadek na ich miejscu zadba³  o  jakie¶ ¶rodki w bud¿ecie Miasta na ubezpieczenie siê od skutków powodzi ...
... a mo¿e za tymi wró¿kami stoi jaka¶ firma ubezpieczeniowa Co¶ - jak my¶lisz Arteq ?
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 3453

« Odpowiedz #70 : Marzec 31, 2009, 20:12:15 »

Tak wró¿ki napewno s± pracownikami takiej firmy Jêzyk

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

Ksiêga Koheleta 3,1
kot
Go¶æ
« Odpowiedz #71 : Marzec 31, 2009, 21:11:40 »

Artequ!

Po co czekaæ do 15.04 ?

I tak ma³o prawdopodobne jest w tej dacie Tsunami na Ba³tyku.

Twoja krytyka nie by³a uzalezniona od tego,czy wystapi Tsunami,czy nie.

Je¶li wystapi,to powiesz,¿e dla kasy to zrobi³y,bo poda³y nazwiska i teraz bêd± podnosiæ stawki.Ju¿ zreszt± tak twierdzi³e¶.

Je¶li nie wyst±pi,to skrytykujesz i powiesz,¿e zawracaj± g³owê dla rozg³osu odwracaj±c uwagê od prawdziwych wizji prawdziwych wizjonerów,których przepowiednie mog± zostaæ tym razem zbagatelizowane.

Du¿y przecie¿ rozg³os zosta³ nadany ich wizji.

Która wersjê wybierzesz?

Zawsze siê znajdzie furtka do przejechania siê po kim¶,wiec nie traæ czasu do piêtnastego.

A moze zaskoczysz mnie now± interpretacj± niegodnego zachowania wizjonerek? U¶miech

« Ostatnia zmiana: Marzec 31, 2009, 21:13:17 wys³ane przez kot » Zapisane
Nebulitos
Go¶æ
« Odpowiedz #72 : Kwiecieñ 01, 2009, 10:28:20 »

To bêdzie 15 kwietnia 2009 roku o godzinie 14:50.
tom1ek

Gadu³a

Punkty Forum (pf): 47

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 946

yeah! ;)

« Odpowiedz #73 : Kwiecieñ 01, 2009, 10:50:37 »

Naukowcy mówi±: Tsunami na Ba³tyku jest mo¿liwe:
Za kilka tygodni dno morza siê zatrzêsie, a na Ba³tyku wyst±pi gro¼ne tsunami. Samorz±dy nadmorskich miast i miejscowo¶ci ostrzegaj± przed tym dwie wró¿ki z £odzi. Co o tym my¶l± specjali¶ci? Oto ich opinie.
http://www.gp24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20090322/POMORZE/664670722

no to naukowcy mówi± jedno a wró¿ki drugie - za parê dni zobaczymy kto ma racjê

ja my¶lê, ¿e naukowcy

Konto na cheops4.org.pl o tym samym nicku i awatarze nale¿y do mnie. Pozdrawiam starych znajomych U¶miech
Mora
Go¶æ
« Odpowiedz #74 : Kwiecieñ 01, 2009, 10:51:46 »

No to czekamy z wielk± nie cierpliwo¶ci±.  Du¿y u¶miech

Je¿eli dojdzie do tego tsunami to obiecuje ¿e przez miesi±c bêdê mówiæ do Kota "Mistrzu". Chichot
Strony: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 10 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: