Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 19:59:22

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Tsunami na Ba³tyku !  (Przeczytany 104463 razy)
0 u¿ytkowników i 8 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
tom1ek

Gadu³a

Punkty Forum (pf): 47

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 946

yeah! ;)

« Odpowiedz #75 : Kwiecieñ 01, 2009, 10:53:52 »

No to czekamy z wielk± nie cierpliwo¶ci±.  Du¿y u¶miech

Je¿eli dojdzie do tego tsunami to obiecuje ¿e przez miesi±c bêdê mówiæ do Kota "Mistrzu". Chichot

hahaha Du¿y u¶miech Du¿y u¶miech
dobra, zapamiêtamy twoje s³owa

Konto na cheops4.org.pl o tym samym nicku i awatarze nale¿y do mnie. Pozdrawiam starych znajomych U¶miech
Nebulitos
Go¶æ
« Odpowiedz #76 : Kwiecieñ 01, 2009, 12:31:00 »

¦miejcie siê... ¶miejcie. Zobaczymy 15.04, ja ju¿ we wszystko uwierzê. Co do podanej przeze mnie godziny to ma wówczas wyst±piæ wstrz±s o sile oko³o 6 stopni.
Micha³
Go¶æ
« Odpowiedz #77 : Kwiecieñ 01, 2009, 12:31:57 »

¦miejcie siê... ¶miejcie. Zobaczymy 15.04, ja ju¿ we wszystko uwierzê. Co do podanej przeze mnie godziny to ma wówczas wyst±piæ wstrz±s o sile oko³o 6 stopni.

wydajesz siê bardzo pewny swego.. a co je¶li siê mylisz?
« Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 01, 2009, 12:32:11 wys³ane przez Micha³ » Zapisane
kot
Go¶æ
« Odpowiedz #78 : Kwiecieñ 01, 2009, 14:07:35 »

No to czekamy z wielk± nie cierpliwo¶ci±.  Du¿y u¶miech

Je¿eli dojdzie do tego tsunami to obiecuje ¿e przez miesi±c bêdê mówiæ do Kota "Mistrzu". Chichot

Mora!
Je¶li dojdzie do Tsunami,to przez miesi±c bêdê mia³ mnóstwo do Ciebie pytañ. Du¿y u¶miech
Bober
Go¶æ
« Odpowiedz #79 : Kwiecieñ 01, 2009, 15:12:21 »

Mój facet jak poczyta³ o "przepowiedniach tsunami" na koniec spojrza³ na mnie i powiedzial: dobrze kochanie 15 kwietnia wezmê urlop U¶miech mnie ta sprawa z t± przepowiedni± tylko podnerwi³a coby nie pisaæ wk....... nie do¶æ ¿e mêcz± mnie te cholerne sny o tsunami od kilku miesiêcy to jeszcze co dzieñ teraz co¶ nowego (nawet godzinê ju¿ wyznaczono haha). Lada dzieñ i przestan± Zachód na mapie pogody pokazywaæ bo stwierdz± ¿e i tak Was tsunami zdmuchnie to szkoda pr±du U¶miech  Mrugniêcie Du¿y u¶miech
Micha³
Go¶æ
« Odpowiedz #80 : Kwiecieñ 01, 2009, 15:27:48 »

dobrze, ¿e wyprowadzi³em siê ze szczecina  Mrugniêcie
Tenebrael
Go¶æ
« Odpowiedz #81 : Kwiecieñ 01, 2009, 17:57:25 »

Ja powiem tak - je¶li to tsunami faktycznie bêdzie (tsunami, a nie po prostu wysokie fale Jêzyk) to siê MOCNO zdziwiê, i mo¿e nawet s³owa samcia zacznê powa¿niej traktowaæ Jêzyk
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #82 : Kwiecieñ 01, 2009, 18:26:46 »

Kocie, zrobiê tak jak obieca³em. Je¿eli chcesz mi to u³atwiæ to poprosze o 2 wiadomo¶ci:
1. kto ujawi³ nazwiska wizjonerek i czy by³y temu przychylne
2. adres do korespodnencji - chociaz jedej z tych Pañ.

Na dzisiaj sk³aniam siê ku my¶li, ¿e zrobi³y to dla rozg³osu, przynajmniej w lwiej czê¶ci.
tom1ek

Gadu³a

Punkty Forum (pf): 47

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 946

yeah! ;)

« Odpowiedz #83 : Kwiecieñ 01, 2009, 20:07:09 »

tsunami nie zdarza się często na Bałtyku, tak jak np. w Japonii, ale... zdarza się średnio raz na 250 lat,
a ostatnie zdarzyło się w XVIII wieku:
"Pierwszego marca 1779 roku wysoka fala zalała cześć Łeby. Jeden ze statków morze wyrzuciło do miejskich ogrodów. Trzy godziny później woda znów wdarła się na ulice Kołobrzegu."
wcześniej:
"W 1497 roku, w okolicach Darłowa, dało się odczuć największe dotąd tsunami na Bałtyku. Darłówko położone na brzegu morza zostało wówczas rozmyte. W Darłowie i okolicy fala zniszczyła budynki, zginęli ludzie. Fala mogła sięgnąć 20 metrów, bo na takiej wysokości osadziła jeden z porwanych statków morskich."

hmm... tak "w razie czego" gdybym mieszkał nad morzem, wziąbym na ten dzień urlop i wyjechał sobie na małą wycieczkę gdzieś na południe U¶miech

Chociaż w to tsunami nie wierzę, wróżki przewidują różne rzeczy... każdy może sobie powiedzieć, że np. spadnie deszcz meteorytów, czy przyjdzie trąba powietrzna, a później dobrze się bawić patrząc jak piszą o tym w prasie i w internecie w całej Polsce, jak ludzie zaczynają w to naprawdę wierzyć, robią ewakuację itp. Podobnie niektórzy się dobrze bawią dzwoniąc gdzieś, że rzekomo "w budynku podłożono bombę" - to samo zjawisko, tylko w bardziej lokalnym wymiarze.
« Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 01, 2009, 20:08:51 wys³ane przez tom1ek » Zapisane

Konto na cheops4.org.pl o tym samym nicku i awatarze nale¿y do mnie. Pozdrawiam starych znajomych U¶miech
Nebulitos
Go¶æ
« Odpowiedz #84 : Kwiecieñ 01, 2009, 20:14:51 »

Jak siê nie sprawdzi bêdziemy ¿yæ dalej. Datê i godzinê poda³em dla wiadomo¶ci bo taki mia³em obowi±zek.
« Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 01, 2009, 20:16:08 wys³ane przez Nebulitos » Zapisane
Micha³
Go¶æ
« Odpowiedz #85 : Kwiecieñ 01, 2009, 20:17:07 »

Jak siê nie sprawdzi bêdziemy ¿yæ dalej. Datê i godzinê poda³em dla wiadomo¶ci bo taki mia³em obowi±zek.

zdradzisz nam ¼ród³o twych informacji?
kot
Go¶æ
« Odpowiedz #86 : Kwiecieñ 01, 2009, 21:11:56 »

Artequ!

Nie rozumiem,czemu chcesz czekaæ do 15 04.

Czy jest mo¿liwe,¿e jakie¶ wyda¿enie mo¿e odmieniæ Twoj± opiniê na ich temat?

Je¶li tak,to jakie?

arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #87 : Kwiecieñ 02, 2009, 10:47:04 »

Tak, szczególnie odpowied¼ na pierwze pytanie:
1. kto ujawi³ nazwiska wizjonerek i czy by³y temu przychylne

Dobrze jednak zauwa¿y³e¶, ¿e dokonanych rzeczy ju¿ nie da siê odwróciæ, lecz mo¿na je lepiej zrozumieæ, motywy. W moim przypadku potwierdziæ czy przypuszczenia by³y w 100% s³uszne.
kot
Go¶æ
« Odpowiedz #88 : Kwiecieñ 02, 2009, 11:52:24 »

Artequ!

Czemu czekasz z krytyk± do 15 04 ?

Szkoda czasu.Do dzie³a!
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #89 : Kwiecieñ 02, 2009, 13:50:55 »

Kocie, na czym tak naprawdê Ci zale¿y - na mo¿liwie dok³adnym wyjasnieniu sprawy, czy te¿ na przepychankach i pokrzykiwaniach? Mi - pomimo tego co tam sobie uk³adasz w g³owce - na dotarciu do sedna. Je¿eli tak bardzo chcesz pokrzyczeæ to mo¿e wyjd¼ na podwórko do kolegów? [w wersji hard - na s±siednie podwórko/do s±siedniej miejscowo¶ci].
Mobius
Go¶æ
« Odpowiedz #90 : Kwiecieñ 02, 2009, 13:54:24 »

kot gada by gadaæ...a ¿e bez sensu to inna sprawa
Bober
Go¶æ
« Odpowiedz #91 : Kwiecieñ 02, 2009, 14:21:28 »

Prawde mówi±c to faktycznie Kocie jest to nieco " upierdliwe " Twoje dogryzania Arteq-owi ;)Chcesz go mêczyæ to pomêcz na priv Du¿y u¶miech

A teraz wracaj±c do tematu Tsunami Ba³tyckiego......

jedna z "wizjonerek" powiedzia³a tak:
- W naszych wizjach Pomorze do¶wiadczaj± tak¿e huragany i tr±by powietrzne. Znacznie silniejsze ni¿ te, które w 2008 r. dotknê³y Polskê. Przeczuwamy te¿ powód¼ na po³udniu Polski. Gro¼niejsz± ni¿ w 1997 roku. Ostrzegamy Wroc³aw i Opole!

Ciekawi mnie jakim to "cudem" nasz hmmm...naczelny wizjoner kraju ,Jackowski nie wyczu³ nic jeszcze o Tsunami?! mo¿e odstêpuje swoje "5 min " dla 2 kobiet  Du¿y u¶miech ot taki gentelmen Mrugniêcie
wiki
Go¶æ
« Odpowiedz #92 : Kwiecieñ 02, 2009, 14:27:57 »

Bober jak to Jackowski nic nie mówi³? podawa³am linka, Jackowski poprostu przewidzia³ to w innym terminie na wakcje U¶miech)))) ... hm chyba trzeba w góry jechaæ w tym roku U¶miech))

Pozdrawiam U¶miech
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #93 : Kwiecieñ 02, 2009, 14:28:22 »

Niech sobie dogryza - nie mam nic przeciwko, tylko niech no trochê bardziej siê postara i podniesie poziom - wiêcej ironii, jakie¶ zgrabne aluzje, ciekawy pomys³, a nie taka monotonia jak prezentuje.
Bober
Go¶æ
« Odpowiedz #94 : Kwiecieñ 02, 2009, 14:37:16 »

tu jest te¿ troche informacji o tym co dok³adnie widzia³a jedna z wizjonerek
http://www.gp24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20090321/POMORZE/932485489

Je¶li chodzi o Jackowskiego to koja¿y mi siê tylko jaka¶ jego wizja o jego córce jak pyta³a o nowe lokum (jak d³ugo w nim pomieszka) i o jego znaajomego pytaj±cego o dom na sprzedarz ...ale Jackowski tylko powiedzia³ ¿e CO¦ spowoduje ¿e bêd± zmuszeni do opuszczenia tych miejsc ze wzglêdów ...no w³asnie nie zale¿nych od nich tylko tak jakby przymusowo.Nic wiêcej nie pamiêtam .W³asnie chodzi o to ¿e on nie wymieni³ s³owa TSUNAMI dlatego co¶ mi nie gra³o ... U¶miech

wiki
Go¶æ
« Odpowiedz #95 : Kwiecieñ 02, 2009, 14:45:03 »

Tak w³a¶nie o to chodzi Bober, pyta³ te¿ jego kolega kiedy sprzeda dom i podobnie powiedzia³, ¿e nie sprzeda ale zostawi ten dom i bêdzie musia³ uciekaæ. Zwa³ jak zwa³, powó¼ tsunami czy tornado mo¿e równaæ siê du¿a katastrofa, ja mam nadzijê ¿e to tylko bajki U¶miech

Pozdrawiam U¶miech
Mobius
Go¶æ
« Odpowiedz #96 : Kwiecieñ 02, 2009, 14:52:58 »

Rzeczywi¶cie wspomina o jakim¶ wydarzeniu w drugiej po³owie roku po którym  wiele osób bêdzie zmuszonych nagle opu¶ciæ swoje domy

<a href="http://www.youtube.com/v/nKBf_Kj9_F8&amp;hl=pl&amp;fs=1&amp;color1=0x3a3a3a&amp;color2=0x999999" target="_blank">http://www.youtube.com/v/nKBf_Kj9_F8&amp;hl=pl&amp;fs=1&amp;color1=0x3a3a3a&amp;color2=0x999999</a>
kot
Go¶æ
« Odpowiedz #97 : Kwiecieñ 02, 2009, 14:56:29 »

Arteq z tym poziomem to siê staram w Twoim kierunku odpowiednio  poziom dostosowaæ a Ty dalej nie odpowiadasz na pytania,wiêc nie bêdê Ciê ju¿ mêczy³,bo nic raczej z Ciebie nie wyci±gnê.

Poczekam na Twój komentarz do 15 04.

Je¶li chodzi o Jackowskiego to on specjalizuje siê g³ównie w poszukiwaniu zaginionych osób i jest w tym najlepszy prawdopodobnie.

Innym tematom mniej uwagi po¶wieca.

redmuluc
Go¶æ
« Odpowiedz #98 : Kwiecieñ 02, 2009, 14:57:52 »

A ja twierdzê ¿e Tsunami nie bêdzie, nie dlatego ¿e jest niemo¿liwe, bo jest mo¿liwe. Ale nie wierzê tym dwóm jasnowidzom, dla zasady. Co to jasnowidzów w Gdañsku nie ma ? Wybrakowani czy co?
« Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 02, 2009, 14:58:50 wys³ane przez redmuluc » Zapisane
Bober
Go¶æ
« Odpowiedz #99 : Kwiecieñ 02, 2009, 14:59:19 »

Jedno jest pewne je¶li nic siê nie pojawi 15 -go (tsunami,churagany itp.) to 5 min dla ów wró¿ek zakoñczy siê wielkim zgrzytem U¶miech lepiej po¶wiêciæ reputacjê 2 wizjonerek ni¿ ¿ycie setek ludzi U¶miech
Strony: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: