Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 20:18:58

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Tsunami na Ba³tyku !  (Przeczytany 104495 razy)
0 u¿ytkowników i 13 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
Blad
Go¶æ
« Odpowiedz #125 : Kwiecieñ 10, 2009, 22:10:43 »

po obserwacji ruchow sejsmicznych obawiam sie ze tsunami, lub cos podobnego, jednak jest mozliwe.
Tenebrael
Go¶æ
« Odpowiedz #126 : Kwiecieñ 11, 2009, 06:53:47 »

Hmmm, jest 11 kwietnia. Pozosta³o 4 dni, by siê przekonaæ. I sprawa siê szybko sama rozwi±¿e. Chyba, ¿e, jesli tsunami nie bêdzie, to znowu fanatycy zaczn±, jak z Blossom, pisaæ, ze jednak by³ sztorm, a to prawie jak tsunami, ¿e w sumie mo¿na jeszcze poczekaæ, bo mo¿e te wizjonerki nie by³y dok³adne, itp itd. Siê oka¿e.
Cysio91
Go¶æ
« Odpowiedz #127 : Kwiecieñ 11, 2009, 07:28:02 »

wg mnie nic nie bêdzie ; w tym ¿adnego tsunami
Ale nawet dobrze jak tam zabezpieczyli - przezorny zawsze ubezpieczony

We W³oszech kto¶ ostrzega³ ¿e mo¿e wyst±piæ trzêsienie Ziemi a w³adze kaza³y siê uciszyæ temu co tak uwa¿a³.....i co Co¶ .....prawie 300 osób zginê³o choæ nie musia³o gdyby uwierzyli i zrobiliby cokolwiek. Wiêc nawet jak nic nie bêdzie nad morzem to zawsze lepiej na wszelki wypadek zabezpieczyæ
Tenebrael
Go¶æ
« Odpowiedz #128 : Kwiecieñ 11, 2009, 08:06:42 »

Cysio91- ano jasne, zabezpieczenie siê na wszelk± ewentualno¶æ nikomu jeszcze nie zaszkodzi³o. Choæ te¿ uwa¿am, ze ¿adnego tsunami nie bêdzie.
Blad
Go¶æ
« Odpowiedz #129 : Kwiecieñ 11, 2009, 08:56:11 »

ja nie twierdze ze bedzie,, ja twierdze e jest mozliwe U¶miech ostatnie ruchy tektoniczne na wyspie nalezacej do norwegi, na zachod o hiszpanii, czy w koncu w basenie moza srodziemnego, podniosly prawdopodobienstwo takich ruchow na baltyku.
tom1ek

Gadu³a

Punkty Forum (pf): 47

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 946

yeah! ;)

« Odpowiedz #130 : Kwiecieñ 11, 2009, 09:30:00 »

po obserwacji ruchow sejsmicznych obawiam sie ze tsunami, lub cos podobnego, jednak jest mozliwe.

to nie jest jedyny powód,
mo¿e te¿ przecie¿ spa¶æ METEORYT i zrobiæ tsunami

ju¿ jeden przecie¿ niedawno spad³, tyle ¿e by³ nieszkodliwy, bo spali³ siê zanim wpad³ do morza

Konto na cheops4.org.pl o tym samym nicku i awatarze nale¿y do mnie. Pozdrawiam starych znajomych U¶miech
Tenebrael
Go¶æ
« Odpowiedz #131 : Kwiecieñ 11, 2009, 10:11:58 »

Wiesz, Tom1ek, de facto meteoryty prawie non-stop bombarduj± nasz± planetê, ale spalaj± siê w atmosferze. Tak wiêc to, ze niedawno jeden spad³ (no i siê spali³) nie wydaje mi siê jak±¶ przes³ank± czy wskazówk±, ¿e nied³ugo mo¿e byæ kolejny, ale siê nie spaliæ.

Przy czym te¿ powiem, ze nie twierdzê, ¿e tsunami NIE MO¯E byæ. Jaki¶ procent prawdopodobieñstwa zawsze istnieje, jaka¶ doza ryzyka, jednak szczerze, to nie wydaje mi siê, by 15 kwietnia mia³o byæ to ryzyko diametralnie wiêksze ni¿ np 6 kwietnia czy 10 maja.

Có¿, poczekamy, zobaczymy. 15 kwietnia bêdzie wielkim dniem, a przynajmniej dla tych wizjonerek - albo okryj± siê s³aw± (choæ w do¶æ przykry sposób), albo ich kariera raz na zawsze siê zakoñczy.
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #132 : Kwiecieñ 11, 2009, 10:31:33 »

Nie zgodzê siê, kariera niestety siê nie zakoñczy. Gdyby tak mia³o byæ to ju¿ dawno zakoñczy³aby siê kariera wielu osób w tym i pch/mf. Kiedy¶ ¿aby zaistnieæ [w pozytywnym tego s³owa znaczeniu] nale¿a³o siê czym¶ wykazaæ. Teraz widzê, ¿e niestety doskonale sprawdza siê model: nie wa¿ne jak, byleby mówili... Co do wró¿ek poczekajmy jeszcze chwilê...
Val Dee
Go¶æ
« Odpowiedz #133 : Kwiecieñ 11, 2009, 10:38:07 »

wg mnie nic nie bêdzie ; w tym ¿adnego tsunami
Ale nawet dobrze jak tam zabezpieczyli - przezorny zawsze ubezpieczony

We W³oszech kto¶ ostrzega³ ¿e mo¿e wyst±piæ trzêsienie Ziemi a w³adze kaza³y siê uciszyæ temu co tak uwa¿a³.....i co Co¶ .....prawie 300 osób zginê³o choæ nie musia³o gdyby uwierzyli i zrobiliby cokolwiek. Wiêc nawet jak nic nie bêdzie nad morzem to zawsze lepiej na wszelki wypadek zabezpieczyæ

a co niby mieliby zrobiæ?

gdyby uwierzyli mu to musieliby ewakuowaæ ca³e miasto

ale wtedy pojawi siê problem na¶ladowców - co raz wiêcej ludzi zacznie nagle przewidywaæ trzesiênia ziemi i inne kataklizmy

i jak wtedy odró¿niæ prawdê od fa³szu?

tak jak z tym meteorytem - wró¿ki ostrzegaj± wiêc siê ewakuuje ca³e nabrze¿e - ludzie przez jakis czas musz± mieszkaæ gdzie indziej - w tym czasie ich dobytek jest pozostawiony samemu sobie (szabrownicy ruszaj± do dzie³a), po paru dniach siê okazuje, ¿e nic siê nei sta³o
efekt: chaos trwaj±cy kilka dni, utracona czê¶æ dobytku itd

a za miesi±c znowu inna wró¿ka ostrzega przed trzêsieniem ziemi w Poznaniu i ewakuujemy caly Poznañ i sytuacja siê powtarza
mona11
Go¶æ
« Odpowiedz #134 : Kwiecieñ 11, 2009, 17:52:59 »

tak jak 10 kwietnia mia³o byæ wielkie ostrze¿enie, tak i tsunami nie bêdzie U¶miech)
muszin
Go¶æ
« Odpowiedz #135 : Kwiecieñ 11, 2009, 18:04:43 »

tutaj sa bardziej zlozone kwestie monia tutaj bardziej chodzi o nasza matke ziemie U¶miech
Bober
Go¶æ
« Odpowiedz #136 : Kwiecieñ 11, 2009, 18:17:02 »

Hmmm ja bym napisa³a tak... 10 kwietnia ostrze¿enie (nies³ysz³am o tym) ale trzêsienie ziemi we W³oszech mog³obyæ ów wskazówk± ...w koñcu wczoraj te¿ by³y wstrz±sy (niestety). Zreszt± nie ma co naci±gaæ i przysposabiaæ sobie faktów do za³o¿eñ. Sposób w jaki mo¿e siê to staæ  nie ma znaczenia bo ani na trzêsienie ziemi ani na meteoryt nic nie poradzimy.
Smacznego jaja  Mrugniêcie
kot
Go¶æ
« Odpowiedz #137 : Kwiecieñ 11, 2009, 18:17:26 »

tak jak 10 kwietnia mia³o byæ wielkie ostrze¿enie, tak i tsunami nie bêdzie U¶miech)

Je¶li nie jeste¶ wró¿k±,to sk±d wiesz,¿e nie bêdzie?

Ty tego nie wiesz ale mo¿esz przypuszczaæ,¿e najprawdopodobniej tsunami w tej dacie nie bêdzie.

Ja te¿ my¶lê,ze tego tsunami nie bêdzie ale nie dlatego,ze dziesi±tego kwietnia inna przepowiednia siê nie spe³ni³a.  U¶miech 2

mona11
Go¶æ
« Odpowiedz #138 : Kwiecieñ 11, 2009, 18:25:42 »

po prostu sugerujê nisk± jako¶æ ¼róde³.
na tyle nisk±, ¿e ¿adna.  Chichot
na nasze szczê¶cie.
We W³oszech trzêsienia ziemii 'przepowiada³' naukowiec,
mam wró¿ki mówi± o trzêsieniach ziemii na dnie morskim.
Naukowcu nie uwierzono, czemu nimi powinno siê przejmowaæ?
« Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 11, 2009, 18:30:03 wys³ane przez mona11 » Zapisane
Nebulitos
Go¶æ
« Odpowiedz #139 : Kwiecieñ 11, 2009, 23:34:41 »

A jak dobrze widzia³y tylko jak np. ma byæ to meteor to nie spowoduje zniszczenia bo zostanie jak mówi³ Enki zniszczony przez nich i wpadnie ju¿ niegro¼ny. Je¶li one to widzia³y to nie uwzglêdni³y ingerencji Enkiego i wszystko mo¿e nie wypaliæ chocia¿ mia³y racjê. Ró¿nie siê sk³ada, nawet jak siê nie sprawdzi to one nie bêd± przeze mnie skre¶lone.
Tenebrael
Go¶æ
« Odpowiedz #140 : Kwiecieñ 12, 2009, 07:55:51 »

Nebulitos - i to jest w³a¶nie wrêcz podrêcznikowy przyk³ad usprawiedliwiania, zanim nawet nastêpuje weryfikacja. "W zasadzie to siê myli³y, ale na dobr± sprawê wcale nie s± skre¶lone, bo mo¿e jednak mówi³y prawdê, tylko tego nie widzimy". Te same usprawiedliwienia by³y z Blossom, wiêc to w sumie ¿adna nowo¶æ. Przykre tylko, ¿e ludzie widz± sprawy nie takimi, jakie s±, a jakimi chcieliby je widzieæ.
kot
Go¶æ
« Odpowiedz #141 : Kwiecieñ 12, 2009, 09:01:04 »

A jak dobrze widzia³y tylko jak np. ma byæ to meteor to nie spowoduje zniszczenia bo zostanie jak mówi³ Enki zniszczony przez nich i wpadnie ju¿ niegro¼ny. Je¶li one to widzia³y to nie uwzglêdni³y ingerencji Enkiego i wszystko mo¿e nie wypaliæ chocia¿ mia³y racjê. Ró¿nie siê sk³ada, nawet jak siê nie sprawdzi to one nie bêd± przeze mnie skre¶lone.

Gdyby otwarci na wró¿by mieli skre¶laæ kogo¶ za dobre intencje,to nikt nie chcia³by nikogo ostrzegaæ,ale to tylko takie dywagacje,bo ostrze¿enia id± od serca i na szczê¶cie ludzie otwarci nie obra¿aj± siê za przejaw troski.

O opiniê niedowiarków siê nie przejmuj,bo ona ju¿ dawno zosta³a okre¶lona i raczej nic jej nie zmieni.

Gdyby wyst±pi³o tsunami-powiedz±,ze to przypadek.
Tenebrael
Go¶æ
« Odpowiedz #142 : Kwiecieñ 12, 2009, 09:32:35 »

Kot - w odpowiedzi na Twój zarzut zadeklarujê siê teraz publicznie: Je¶li 15 kwietnia wyst±pi TSUNAMI, tak samo publicznie tutaj przyznam racjê owym wizjonerkom, i uznam wszelkie ich zdolno¶ci. Nawet chêtnie bym siê z nimi wtedy skontaktowa³, ale to ju¿ inna sprawa.

Natomiast je¶li 15 kwietnia tsunami NIE WYST¡PI, z miejsca uznam je za szarlatanki, i nie bêdê na si³ê usprawiedliwia³ ich tym, ¿e "no, mia³o byæ, ale kochany En-ki nas uratowa³".

Wydaje mi siê, ¿e jest to prosta, jednoznaczna i sensowna deklaracja.
Nebulitos
Go¶æ
« Odpowiedz #143 : Kwiecieñ 12, 2009, 12:33:11 »

Ale Panowie, ja to poda³em jaki hipotetyczny przyk³ad. Ju¿ pisa³em w tym w±tku o tym co ja my¶lê, wiêc nie do mnie kierujcie te uwagi. Niestety ale takie przyk³ady trzeba braæ pod uwagê czy Wam siê to podoba czy nie.
Tenebrael
Go¶æ
« Odpowiedz #144 : Kwiecieñ 12, 2009, 12:48:06 »

Nebulitos - widzisz, tyle, ¿e takim my¶leniem mo¿esz w zasadzie "usprawiedliwiæ" wszystko. Tak samo Blossom usprawiedliwiano, ¿e niby Federacja ¦wiat³a by³a, ale nie mogli siê zbli¿yæ, bo to, tamto i siamto, ale przes³ali nam "promieñ mi³o¶ci" (czego oczywi¶cie nie mo¿na ju¿ jasno sprawdziæ, wiêc "dupochron" ¶wietny).

Ja akurat nie negujê zjawisk paranormalnych, jak wizjonerstwo, telepatia, telekineza, etc etc. Tyle tylko, ¿e stawiam tutaj jasne regu³y - je¶li uznawaæ co¶ za dzia³aj±ce, to musi to byæ sprawdzone i pewne, bez takich "dupochronów". Sam praktykujê dzia³ania parapsychiczne, wiêc trudno, bym uznawa³ to za brednie. Tylko gdybym mia³ wszystkie swoje niepowodzenia uzasadniaæ tak, jak Ty stwierdzasz, ze mo¿na, to okaza³oby siê, ¿e mam na swoim koncie pasmo samych sukcesów. Fakt, pewne sukcesy mam, jednak nale¿y na to patrzeæ bardzo krytycznie, bo inaczej wpadamy w naiwne "pragnienie, zeby to by³o prawd±".
Nebulitos
Go¶æ
« Odpowiedz #145 : Kwiecieñ 12, 2009, 22:49:43 »

Oczywi¶cie Tene masz racjê ale... no w³a¶nie ale... ja te¿ j± mam. Mój przyk³ad nie jest jaki¶ SF, po prostu takie co¶ mo¿e siê zdarzyæ. To prawda, ¿e mo¿e byæ ''dupochronem'' ale przysz³o nam ¿yæ w takich czasach, ¿e wszystko jest mo¿liwe. Jakby nie by³o ka¿dy z nas co¶ z tego dla siebie wyniesie i wcale nie bêdzie to zgodne z tym czym siê kierujemy.
east
Go¶æ
« Odpowiedz #146 : Kwiecieñ 12, 2009, 23:07:06 »

. Przykre tylko, ¿e ludzie widz± sprawy nie takimi, jakie s±, a jakimi chcieliby je widzieæ.
To nie jest do koñca takie "przykre" wcale.  Oczywi¶cie ,je¶li "chciejstwo " wynika z bycia zmanipulowanym , to jest to przykre, bo wówczas mo¿e nast±piæ efekt samospe³niaj±cej siê przepowiedni, która by³a zupe³nie wymy¶lona.  Je¶li jednak wolna ludzka wola wyp³ywaj±ca z samej g³êbi Istoty wybierze okre¶lone rozwi±zanie i ono siê spe³ni , to dlaczego mia³oby to byæ przykre ?  Czy to jest przykre ,¿e prawdziwa natura rzeczy jest pusta, a ludzie i tak czyni± j± rzeczywist± ? Innymi s³owy - uto¿samiamy siê z iluzj± nawet, gdy wiemy, ¿e nie jest ona prawdziwa !!!
Co wiêcej.
Ilo¶æ scenariuszy PRZED  hipotetycznym zadarzeniem mo¿emy p±czkowaæ w nieskoñczono¶æ . Jeden z nich siê spe³ni, ale póki to nie nast±pi to wszystkie s± jednakowo prawdopodobne.  S± potencja³em nieskoñczonych mo¿liwo¶ci.

"¿ycie jest jak pude³ko czekoladek - nigdy do koñca nie wiesz któr± czekoladkê wyci±gniesz "  Forrest Gump   Du¿y u¶miech Du¿y u¶miech Du¿y u¶miech
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #147 : Kwiecieñ 13, 2009, 00:14:07 »

Niebezpieczeñstwem jest to, ¿e im wiêksza ilo¶æ fa³szywych alarmów tym mniejsza skuteczno¶æ prawdziwych.
kot
Go¶æ
« Odpowiedz #148 : Kwiecieñ 13, 2009, 12:38:52 »

...tym mniejsza skuteczno¶æ prawdziwych,zw³aszcza,¿e persony niektóre wszystkie alarmy neguj±.
Tenebrael
Go¶æ
« Odpowiedz #149 : Kwiecieñ 13, 2009, 13:02:28 »

Raczej czekaj± na to, co siê stanie, i eliminuj± ewentualne "dupochrony" dla ewentualnych szarlatanek, gdyby siê NIE sta³o ;]
Strony: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: