Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Styczeñ 03, 2025, 07:11:22

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 10 11 12 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Miejsca mocy w Polsce i na ¶wiecie  (Przeczytany 207685 razy)
0 u¿ytkowników i 3 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
Barbarax
Go¶æ
« Odpowiedz #50 : Marzec 01, 2009, 22:20:51 »

Tom1ek, to co prosi³e¶ o tym ko¶ciele to te¿ dopiero za kilka dni, poniewa¿ po¿yczy³am kole¿ance  ksi±¿kê. Czyta³am j± w biegu i zapamiêta³am, ¿e jedynie w Katedrze Wawelskiej jest takie dok³adne miejsce opisane. Jak przeczytam dok³adnie i co¶ znajdê to Ci napiszê.
Neo Killuminati
Go¶æ
« Odpowiedz #51 : Marzec 01, 2009, 22:25:47 »

Jest wiele takich miejsc. Tu na forum (raczej na starm) by³o kilka wymienionych. Wroc³aw, P³ock, Gniezno, Gdañsk, W-wa, Toruñ,

Micha³, wbrew pozorom to nie musi byc taka syzyfowa praca. Jest trochê materialów które mog± pomóc w opracowaniu takiej mapy. Jedn± z nich jest, stara ju¿ trochê publikacja "ABC radiestezji".

czesc

jestem z gniezna U¶miech wiêc jestem ciekaw jakie to miejsce ? Jutro tam ¶migam pokontemplowaæ Du¿y u¶miech
Dariusz
Go¶æ
« Odpowiedz #52 : Marzec 01, 2009, 22:40:13 »

My¶lê, ¿e nale¿y braæ pod uwagê tylko, albo przynajmniej na razie, te o najmocniejszym oddzia³ywaniu. Tych s³abszych jest bez liku.
Neo Killuminati
Go¶æ
« Odpowiedz #53 : Marzec 01, 2009, 23:00:30 »

My¶lê, ¿e nale¿y braæ pod uwagê tylko, albo przynajmniej na razie, te o najmocniejszym oddzia³ywaniu. Tych s³abszych jest bez liku.

Tak ale czy wiesz mo¿e co¶ wiêcej o tym gnie¼nie gdzie jest dok³adniej to miejsce , albo gdzie moge co¶ znale¼æ ?

pzdr
Dariusz
Go¶æ
« Odpowiedz #54 : Marzec 01, 2009, 23:02:39 »

Hm, zbyt du¿o Ci nie pomogê. Z mojej wiedzy wynika, ze powiniene¶ szukaæ w katedrze. Jest cos o tym w ksiazce wspomnianego L. Mateli.
Neo Killuminati
Go¶æ
« Odpowiedz #55 : Marzec 01, 2009, 23:04:06 »

A dziêki bardzo U¶miech
Dariusz
Go¶æ
« Odpowiedz #56 : Marzec 01, 2009, 23:13:07 »

Tom1ek, ten wykaz jest nieco kulawy. Brak w nim tych najwa¿niejszych, jak choæby ¦lêza, P³ock. Nie wiem czym kierowali siê autorzy tego wykazu, ale brali pod uwagê chyna nieco inne wskazania, niz te, którymi kierowa³ siê choæby Matela.
Krons
Go¶æ
« Odpowiedz #57 : Marzec 02, 2009, 19:14:34 »

Ten obiekt  ,którego tu opiszê znajduje siê nie daleko mnie.

Oto opis:
Jad±c samochodem z Opola do Nysy (przez Niemodlin), po prawej stronie zobaczymy do¶æ dziwnie usytuowan± ¶wi±tyniê. Stoi ona w szczerym polu, na pró¿no szukaæ wokó³ niej chodnika, czy te¿ innego traktu pieszego. Równie¿ zabudowañ mieszkalnych nie widaæ. I tylko legenda pozwala wyja¶niæ do¶æ osobliw± lokalizacjê tego ko¶cio³a. Legenda odwo³uje siê do czasów ¶redniowiecza. Podobno 3 maja miejscowy rolnik znalaz³ na swoim polu stary, grecki krzy¿, który przeniós³ do jednego z miejscowych ko¶ció³ków. Nastêpnego dnia okaza³o siê jednak, ¿e przedmiot wykopany z pola znikn±³. Odnaleziono go dok³adnie w miejscu jego wykopania. Na pami±tkê tego wydarzenia, w tym samym miejscu wzniesiono ko¶ció³, który zosta³ usytuowany na planie greckiego krzy¿a.

W opisie historycznym tego ko¶cio³a opisana jest jeszcze taka sytuacja,¿e piloci rosyjscy urz±dzili sobie pod koniec II wojny ¶w."zawody" spuszczaj±c ³±cznie 8 bomb z niskiego pu³apu i ¿adna nie trafi³a!Dzisiaj na takie rzeczy ma³o co osób ju¿ patrzy (przynajmniej z zewn±trz)Spotka³em siê nawet w sieci z komentarzami,¿e to jaka¶ bajeczka.Choæ osoby pamiêtaj±ce tamten okres mówi³y mi zupe³nie co innego (hmm..z reszt± nie tylko to).Ale zainteresowa³ mnie fakt,¿e podczas powodzi 07.07.1997 roku (s³ynne 3 siódemki) a¿ tak niebezpiecznie siê zanosi³o,¿e mieszkañców miejscowo¶ci Sidzina mieli ju¿ ewakuowaæ na górê w stronê Nysy. Ludzie dobrze wiedz± jak scenariusz by wówczas wygl±da³,gdyby wa³ rozerwa³o niedaleko wioski znajduj±cy siê jakie¶ 1.2KM od niej.Nic takiego siê na szczê¶cie nie sta³o,wa³u nie rozerwa³o.Jedynie woda z pobliskich rowów wyst±pi³a,ale do niego nawet nie dosz³a pomimo równego pod³o¿a ziemi.

Sam z reszt± mia³em tam kilka ciekawych paranormalnych przypadków w zesz³ym roku latem.

Czy¿by kolejne miejsce mocy?
Dariusz
Go¶æ
« Odpowiedz #58 : Marzec 02, 2009, 21:10:23 »

Jestem sk³onny powiedzieæ, ze tak. Choæ nie o takim znaczeniu jak ¦lê¿a czy Wawel. Na mapie by³by po³±czony z lokalnymi siatkami.
Thotal
Go¶æ
« Odpowiedz #59 : Marzec 02, 2009, 22:31:15 »

Takie niewielkie pola energetyczne o zwiêkszonej mocy, mo¿na spotkaæ do¶æ czêsto. W lasach odpoczywaj± tam zwierzêta, a cz³owiek najczê¶ciej w dawnych czasach zak³ada³ siedziby.

Pozdrawiam - Thotal U¶miech
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 3453

« Odpowiedz #60 : Marzec 03, 2009, 00:19:12 »

Tomku i Basiu o tym ¿e to w³a¶nie tak Kaplica pisa³am ju¿ dawno i na starym forum te¿.Nawet prowadzi³am na ten temat dyskusjê z Kiar± U¶miech
Kiara odczuwa tez energiê w Krypcie Wieszczów ,ale ja tam siê ¿le czujê.

Barbarax pewnie spotkamy siê w czakramie U¶miech
« Ostatnia zmiana: Marzec 03, 2009, 00:19:55 wys³ane przez chanell » Zapisane

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

Ksiêga Koheleta 3,1
Barbarax
Go¶æ
« Odpowiedz #61 : Marzec 03, 2009, 06:29:58 »

Chanell, wiadomo¶ci na tym forum porobi³o siê tyle, ¿e nie sposób na bie¿±co panowaæ nad tym, ale my¶lê, ¿e skumulowanie pewnych tre¶ci jak równie¿ powtórzenie niektórych (najlepiej skondensowanych) nie zaszkodzi i teraz. Mo¿e w ten sposób wiêcej osób to przeczyta.
Kaplicê ¶w. Gereona podobno sporadycznie udostêpniaj±, jak co¶ dowiem siê na ten temat, to dam znaæ.
Chanell, L. Matela twierdzi, ¿e zdjêcia okolic w/w Kaplicy równie¿ emanuj± energi±. A mo¿e zrobiæ galeriê zdjêæ miejsc mocy (z Krakowem na czele, jako najsilniejszym), aby wszyscy forumowicze mogli z tego daru korzystaæ? Pozdrawiam.
Thotal
Go¶æ
« Odpowiedz #62 : Marzec 03, 2009, 09:44:19 »

Kaplica Gerona jest zamkniêta, je¶li mo¿ecie, to zorganizujcie wej¶cie grupowe do kaplicy, pewnie parê osób by dojecha³o na TAKIE ¦WIÊTO.

Pozdrawiam - Thotal U¶miech
chanell

Maszyna do pisania...

« Odpowiedz #63 : Marzec 03, 2009, 16:17:39 »

Barbarax jesli tam stoisz przy drzwiach Kaplicy to pewnie widzia³a¶ cz³owieka( faceta z brod± w kapeluszu) który zawsze stoi na najwy¿szym schodzie w samym rogu przy drzwiach wyj¶ciowych z komnat.Otó¿ kiedy¶ z nim rozmawia³am i powiedzia³ mi cytuje; " je¶li zap³acê to za³atwi mi wej¶cie do Kaplicy ¦w.Gareona " Trochê mnie to zdziwi³o,ale nie podjê³am tematu.

Ksiêga Koheleta 3,1
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #64 : Marzec 03, 2009, 16:29:33 »

Chanel bede w Polsce w kwietniu pewnie i w Krakowie, chetnie sie spotkam zeby wejsc do Kaplicy, moze byc kilka osob, zapytaj tego faceta ( jak go spotkasz czy zorganizuje odplatne wejscie) i ile trzeba zaplacic?

Kiara U¶miech U¶miech
Barbarax
Go¶æ
« Odpowiedz #65 : Marzec 03, 2009, 16:43:00 »

Chanell, mog³am go widzieæ, lecz nie zwróci³am na niego uwagi. Zawsze jestem z kim¶, wiêc ogl±dam tylko wybrane istoty, a najczê¶ciej dzieci. Czêsto bowiem siê zdarza, ¿e te dzieci nad podziw du¿o wiedz± na te tematy. Zauwa¿y³am te¿, ¿e jest to dobre ¼ród³o nowej wiedzy, co jest pomocne, gdy idzie siê z osob±, która dopiero wchodzi w tematykê. Kilka razy zdarzy³o mi siê, ¿e taka osoba jest zachwycona, ¿e mo¿e niespodziewanie us³yszeæ rzeczy które wiedzia³a wcze¶niej ode mnie. Tak ostatnio zdarzy³o mi siê, ¿e zainteresowanie tej osoby by³o na tyle du¿e, i¿ dopiero co zakupion± ksi±¿kê L. Mateli o Czakramie, musia³am ju¿ po¿yczyæ jej na nastêpny dzieñ.
Thotal, je¿eli chodzi o wej¶cie do Kaplicy, to s³ysza³am i czyta³am gdzie¶, ¿e nie jest niemo¿liwe. Zrobiê co w mojej mocy,¿eby to ustaliæ.
chanell

Maszyna do pisania...

« Odpowiedz #66 : Marzec 04, 2009, 00:31:14 »

Och !! Bardzo siê cieszê Kiaro U¶miech pewnie sie spotkamy U¶miech Basiu i z tob± tez.Postaram sie czego¶ dowiedzieæ od tego cz³owieka. Pojde na Wawel w najbli¿sz± niedziele U¶miech
« Ostatnia zmiana: Marzec 04, 2009, 00:31:30 wys³ane przez chanell » Zapisane

Ksiêga Koheleta 3,1
Dariusz
Go¶æ
« Odpowiedz #67 : Marzec 15, 2009, 21:48:28 »

Co¶ o czakrach Ziemi:

http://www.vismaya-maitreya.pl/swiat_energii_czakry_ziemi.html

[za³±cznik starszy ni¿ 30 dni - usuniêty przez administratora]
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #68 : Marzec 15, 2009, 22:49:54 »

CHWARSZCZANY -> Kaplica - Komandoria Templariuszy!

nie zbadana jeszcze przed radiestetów dok³adnie - bo komunikat lakonicznej tre¶ci "co¶ tam jest" mnie nie zaspokaja raczej!

mam do tego miejsca ko³o 100 KM i z pewno¶ci± tam pojadê na wiosnê i "zwiedzê" ten obszar

ka¿dy kto choæ trochê interesuje siê Templariuszami wie, ¿e KA¯D¡ budowlê wznosili w miejsach mocy, tu nie mo¿e byæ wyj±tku...

Kap³an 718'
Dariusz
Go¶æ
« Odpowiedz #69 : Marzec 15, 2009, 23:22:08 »

Dziêki, ale jeszcze móg³by¶ dpk³adniej wskazaæ gdzie owe Gwarszczany le¿±.
« Ostatnia zmiana: Marzec 15, 2009, 23:22:30 wys³ane przez Dariusz » Zapisane
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #70 : Marzec 16, 2009, 00:05:35 »

google.pl NIE BOLI, to miejsce jest znane ale nie jako miejsce mocy lecz miejsce wielkich wykopalisk archeologicznych i du¿ych odkryæ - ja mam zamiar zrobiæ inne wykopaliska tam U¶miech

718'
Micha³
Go¶æ
« Odpowiedz #71 : Marzec 16, 2009, 00:25:05 »

google.pl NIE BOLI, to miejsce jest znane ale nie jako miejsce mocy lecz miejsce wielkich wykopalisk archeologicznych i du¿ych odkryæ - ja mam zamiar zrobiæ inne wykopaliska tam U¶miech

718'

jak starsza osoba pyta to z grzeczno¶ci wypada odpowiedzieæ  U¶miech a¿ taki to dla ciebie problem drogi kap³anie ?  U¶miech
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #72 : Marzec 16, 2009, 00:44:24 »

a czy ja jestem atlas samochodowy?! mogê napisaæ tyle - kilka kilometrów od Kostrzyna nad Odr± (tam gdzie jest aktualnie woodstock!)

jedyny dobry sposób, ¿eby tam siê dostaæ to samochodem jechaæ drog± na Gorzów Wielkopolski (woj. lubuskie)

P.S. czy Dariusz ma wiêcej ni¿ 25 lat?

718'
« Ostatnia zmiana: Marzec 16, 2009, 00:45:37 wys³ane przez Kap³an 718 » Zapisane
Micha³
Go¶æ
« Odpowiedz #73 : Marzec 16, 2009, 00:49:30 »

a czy ja jestem atlas samochodowy?! mogê napisaæ tyle - kilka kilometrów od Kostrzyna nad Odr± (tam gdzie jest aktualnie woodstock!)

jedyny dobry sposób, ¿eby tam siê dostaæ to samochodem jechaæ drog± na Gorzów Wielkopolski (woj. lubuskie)

no widzisz jaki jeste¶ uprzejmy  U¶miech nie mog³e¶ tak od razu..  Cool

P.S. czy Dariusz ma wiêcej ni¿ 25 lat?

718'

dowiesz siê ju¿ za kilka godzin od bohatera pytania U¶miech
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #74 : Marzec 16, 2009, 00:59:27 »

taka ciekawostka - je¶li kto¶ nie wie JAK tam dojechaæ to nie trafi!!! bo to jest miejsce ciê¿ko dostêpne - ja nie wiem ale znam kogo¶ kto wie i to starczy...

dla posiadaczy GPS o to precezyjne dane (zachowaæ ostro¿no¶æ bo mo¿na wjechaæ do Odry!)

52° 41' 13'' N
14° 38' 9'' E

o tym mówiê w³a¶nie:

718'
« Ostatnia zmiana: Marzec 16, 2009, 01:11:18 wys³ane przez Kap³an 718 » Zapisane
Strony: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 10 11 12 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: