Barbarax
Gość
|
 |
« Odpowiedz #50 : Marzec 01, 2009, 22:20:51 » |
|
Tom1ek, to co prosi³eœ o tym koœciele to te¿ dopiero za kilka dni, poniewa¿ po¿yczy³am kole¿ance ksi¹¿kê. Czyta³am j¹ w biegu i zapamiêta³am, ¿e jedynie w Katedrze Wawelskiej jest takie dok³adne miejsce opisane. Jak przeczytam dok³adnie i coœ znajdê to Ci napiszê.
|
|
|
|
|
|
|
Neo Killuminati
Gość
|
 |
« Odpowiedz #51 : Marzec 01, 2009, 22:25:47 » |
|
Jest wiele takich miejsc. Tu na forum (raczej na starm) byÂło kilka wymienionych. WrocÂław, PÂłock, Gniezno, GdaĂąsk, W-wa, ToruĂą,
MichaÂł, wbrew pozorom to nie musi byc taka syzyfowa praca. Jest trochĂŞ materialĂłw ktĂłre mogÂą pomĂłc w opracowaniu takiej mapy. JednÂą z nich jest, stara juÂż trochĂŞ publikacja "ABC radiestezji".
czesc jestem z gniezna  wiĂŞc jestem ciekaw jakie to miejsce ? Jutro tam Âśmigam pokontemplowaĂŚ 
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
Gość
|
 |
« Odpowiedz #52 : Marzec 01, 2009, 22:40:13 » |
|
MyÂślĂŞ, Âże naleÂży braĂŚ pod uwagĂŞ tylko, albo przynajmniej na razie, te o najmocniejszym oddziaÂływaniu. Tych sÂłabszych jest bez liku.
|
|
|
|
|
|
|
Neo Killuminati
Gość
|
 |
« Odpowiedz #53 : Marzec 01, 2009, 23:00:30 » |
|
MyÂślĂŞ, Âże naleÂży braĂŚ pod uwagĂŞ tylko, albo przynajmniej na razie, te o najmocniejszym oddziaÂływaniu. Tych sÂłabszych jest bez liku.
Tak ale czy wiesz mo¿e coœ wiêcej o tym gnieŸnie gdzie jest dok³adniej to miejsce , albo gdzie moge coœ znaleŸÌ ? pzdr
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
Gość
|
 |
« Odpowiedz #54 : Marzec 01, 2009, 23:02:39 » |
|
Hm, zbyt duÂżo Ci nie pomogĂŞ. Z mojej wiedzy wynika, ze powinieneÂś szukaĂŚ w katedrze. Jest cos o tym w ksiazce wspomnianego L. Mateli.
|
|
|
|
|
|
|
Neo Killuminati
Gość
|
 |
« Odpowiedz #55 : Marzec 01, 2009, 23:04:06 » |
|
A dziĂŞki bardzo 
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
Gość
|
 |
« Odpowiedz #56 : Marzec 01, 2009, 23:13:07 » |
|
Tom1ek, ten wykaz jest nieco kulawy. Brak w nim tych najwaÂżniejszych, jak choĂŚby ÂŚlĂŞza, PÂłock. Nie wiem czym kierowali siĂŞ autorzy tego wykazu, ale brali pod uwagĂŞ chyna nieco inne wskazania, niz te, ktĂłrymi kierowaÂł siĂŞ choĂŚby Matela.
|
|
|
|
|
|
|
Krons
Gość
|
 |
« Odpowiedz #57 : Marzec 02, 2009, 19:14:34 » |
|
Ten obiekt ,ktĂłrego tu opiszĂŞ znajduje siĂŞ nie daleko mnie.
Oto opis: Jad¹c samochodem z Opola do Nysy (przez Niemodlin), po prawej stronie zobaczymy doœÌ dziwnie usytuowan¹ œwi¹tyniê. Stoi ona w szczerym polu, na pró¿no szukaÌ wokó³ niej chodnika, czy te¿ innego traktu pieszego. Równie¿ zabudowaù mieszkalnych nie widaÌ. I tylko legenda pozwala wyjaœniÌ doœÌ osobliw¹ lokalizacjê tego koœcio³a. Legenda odwo³uje siê do czasów œredniowiecza. Podobno 3 maja miejscowy rolnik znalaz³ na swoim polu stary, grecki krzy¿, który przeniós³ do jednego z miejscowych koœció³ków. Nastêpnego dnia okaza³o siê jednak, ¿e przedmiot wykopany z pola znikn¹³. Odnaleziono go dok³adnie w miejscu jego wykopania. Na pami¹tkê tego wydarzenia, w tym samym miejscu wzniesiono koœció³, który zosta³ usytuowany na planie greckiego krzy¿a.
W opisie historycznym tego koœcio³a opisana jest jeszcze taka sytuacja,¿e piloci rosyjscy urz¹dzili sobie pod koniec II wojny œw."zawody" spuszczaj¹c ³¹cznie 8 bomb z niskiego pu³apu i ¿adna nie trafi³a!Dzisiaj na takie rzeczy ma³o co osób ju¿ patrzy (przynajmniej z zewn¹trz)Spotka³em siê nawet w sieci z komentarzami,¿e to jakaœ bajeczka.ChoÌ osoby pamiêtaj¹ce tamten okres mówi³y mi zupe³nie co innego (hmm..z reszt¹ nie tylko to).Ale zainteresowa³ mnie fakt,¿e podczas powodzi 07.07.1997 roku (s³ynne 3 siódemki) a¿ tak niebezpiecznie siê zanosi³o,¿e mieszkaùców miejscowoœci Sidzina mieli ju¿ ewakuowaÌ na górê w stronê Nysy. Ludzie dobrze wiedz¹ jak scenariusz by wówczas wygl¹da³,gdyby wa³ rozerwa³o niedaleko wioski znajduj¹cy siê jakieœ 1.2KM od niej.Nic takiego siê na szczêœcie nie sta³o,wa³u nie rozerwa³o.Jedynie woda z pobliskich rowów wyst¹pi³a,ale do niego nawet nie dosz³a pomimo równego pod³o¿a ziemi.
Sam z resztÂą miaÂłem tam kilka ciekawych paranormalnych przypadkĂłw w zeszÂłym roku latem.
CzyÂżby kolejne miejsce mocy?
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
Gość
|
 |
« Odpowiedz #58 : Marzec 02, 2009, 21:10:23 » |
|
Jestem sk³onny powiedzieÌ, ze tak. ChoÌ nie o takim znaczeniu jak Œlê¿a czy Wawel. Na mapie by³by po³¹czony z lokalnymi siatkami.
|
|
|
|
|
|
|
Thotal
Gość
|
 |
« Odpowiedz #59 : Marzec 02, 2009, 22:31:15 » |
|
Takie niewielkie pola energetyczne o zwiêkszonej mocy, mo¿na spotkaÌ doœÌ czêsto. W lasach odpoczywaj¹ tam zwierzêta, a cz³owiek najczêœciej w dawnych czasach zak³ada³ siedziby. Pozdrawiam - Thotal 
|
|
|
|
|
|
|
chanell
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 72
|
 |
« Odpowiedz #60 : Marzec 03, 2009, 00:19:12 » |
|
Tomku i Basiu o tym Âże to wÂłaÂśnie tak Kaplica pisaÂłam juÂż dawno i na starym forum teÂż.Nawet prowadziÂłam na ten temat dyskusjĂŞ z KiarÂą  Kiara odczuwa tez energiĂŞ w Krypcie WieszczĂłw ,ale ja tam siĂŞ Âżle czujĂŞ. Barbarax pewnie spotkamy siĂŞ w czakramie 
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 03, 2009, 00:19:55 wysłane przez chanell »
|
|
Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.
KsiĂŞga Koheleta 3,1
|
|
|
Barbarax
Gość
|
 |
« Odpowiedz #61 : Marzec 03, 2009, 06:29:58 » |
|
Chanell, wiadomoœci na tym forum porobi³o siê tyle, ¿e nie sposób na bie¿¹co panowaÌ nad tym, ale myœlê, ¿e skumulowanie pewnych treœci jak równie¿ powtórzenie niektórych (najlepiej skondensowanych) nie zaszkodzi i teraz. Mo¿e w ten sposób wiêcej osób to przeczyta. Kaplicê œw. Gereona podobno sporadycznie udostêpniaj¹, jak coœ dowiem siê na ten temat, to dam znaÌ. Chanell, L. Matela twierdzi, ¿e zdjêcia okolic w/w Kaplicy równie¿ emanuj¹ energi¹. A mo¿e zrobiÌ galeriê zdjêÌ miejsc mocy (z Krakowem na czele, jako najsilniejszym), aby wszyscy forumowicze mogli z tego daru korzystaÌ? Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
|
|
Thotal
Gość
|
 |
« Odpowiedz #62 : Marzec 03, 2009, 09:44:19 » |
|
Kaplica Gerona jest zamkniĂŞta, jeÂśli moÂżecie, to zorganizujcie wejÂście grupowe do kaplicy, pewnie parĂŞ osĂłb by dojechaÂło na TAKIE ÂŚWIĂTO. Pozdrawiam - Thotal 
|
|
|
|
|
|
|
chanell
 Maszyna do pisania...
|
 |
« Odpowiedz #63 : Marzec 03, 2009, 16:17:39 » |
|
Barbarax jesli tam stoisz przy drzwiach Kaplicy to pewnie widzia³aœ cz³owieka( faceta z brod¹ w kapeluszu) który zawsze stoi na najwy¿szym schodzie w samym rogu przy drzwiach wyjœciowych z komnat.Otó¿ kiedyœ z nim rozmawia³am i powiedzia³ mi cytuje; " jeœli zap³acê to za³atwi mi wejœcie do Kaplicy Œw.Gareona " Trochê mnie to zdziwi³o,ale nie podjê³am tematu.
|
|
|
|
KsiĂŞga Koheleta 3,1
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #64 : Marzec 03, 2009, 16:29:33 » |
|
Chanel bede w Polsce w kwietniu pewnie i w Krakowie, chetnie sie spotkam zeby wejsc do Kaplicy, moze byc kilka osob, zapytaj tego faceta ( jak go spotkasz czy zorganizuje odplatne wejscie) i ile trzeba zaplacic? Kiara 
|
|
|
|
|
|
|
Barbarax
Gość
|
 |
« Odpowiedz #65 : Marzec 03, 2009, 16:43:00 » |
|
Chanell, mog³am go widzieÌ, lecz nie zwróci³am na niego uwagi. Zawsze jestem z kimœ, wiêc ogl¹dam tylko wybrane istoty, a najczêœciej dzieci. Czêsto bowiem siê zdarza, ¿e te dzieci nad podziw du¿o wiedz¹ na te tematy. Zauwa¿y³am te¿, ¿e jest to dobre Ÿród³o nowej wiedzy, co jest pomocne, gdy idzie siê z osob¹, która dopiero wchodzi w tematykê. Kilka razy zdarzy³o mi siê, ¿e taka osoba jest zachwycona, ¿e mo¿e niespodziewanie us³yszeÌ rzeczy które wiedzia³a wczeœniej ode mnie. Tak ostatnio zdarzy³o mi siê, ¿e zainteresowanie tej osoby by³o na tyle du¿e, i¿ dopiero co zakupion¹ ksi¹¿kê L. Mateli o Czakramie, musia³am ju¿ po¿yczyÌ jej na nastêpny dzieù. Thotal, je¿eli chodzi o wejœcie do Kaplicy, to s³ysza³am i czyta³am gdzieœ, ¿e nie jest niemo¿liwe. Zrobiê co w mojej mocy,¿eby to ustaliÌ.
|
|
|
|
|
|
|
chanell
 Maszyna do pisania...
|
 |
« Odpowiedz #66 : Marzec 04, 2009, 00:31:14 » |
|
Och !! Bardzo siĂŞ cieszĂŞ Kiaro  pewnie sie spotkamy  Basiu i z tobÂą tez.Postaram sie czegoÂś dowiedzieĂŚ od tego czÂłowieka. Pojde na Wawel w najbliÂższÂą niedziele 
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 04, 2009, 00:31:30 wysłane przez chanell »
|
|
KsiĂŞga Koheleta 3,1
|
|
|
|
KapÂłan 718
Gość
|
 |
« Odpowiedz #68 : Marzec 15, 2009, 22:49:54 » |
|
CHWARSZCZANY -> Kaplica - Komandoria Templariuszy!
nie zbadana jeszcze przed radiestetĂłw dokÂładnie - bo komunikat lakonicznej treÂści "coÂś tam jest" mnie nie zaspokaja raczej!
mam do tego miejsca koÂło 100 KM i z pewnoÂściÂą tam pojadĂŞ na wiosnĂŞ i "zwiedzĂŞ" ten obszar
kaÂżdy kto choĂŚ trochĂŞ interesuje siĂŞ Templariuszami wie, Âże KAÂŻDÂĄ budowlĂŞ wznosili w miejsach mocy, tu nie moÂże byĂŚ wyjÂątku...
KapÂłan 718'
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
Gość
|
 |
« Odpowiedz #69 : Marzec 15, 2009, 23:22:08 » |
|
Dziêki, ale jeszcze móg³byœ dpk³adniej wskazaÌ gdzie owe Gwarszczany le¿¹.
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 15, 2009, 23:22:30 wysłane przez Dariusz »
|
|
|
|
|
KapÂłan 718
Gość
|
 |
« Odpowiedz #70 : Marzec 16, 2009, 00:05:35 » |
|
google.pl NIE BOLI, to miejsce jest znane ale nie jako miejsce mocy lecz miejsce wielkich wykopalisk archeologicznych i duÂżych odkryĂŚ - ja mam zamiar zrobiĂŚ inne wykopaliska tam  718'
|
|
|
|
|
|
|
MichaÂł
Gość
|
 |
« Odpowiedz #71 : Marzec 16, 2009, 00:25:05 » |
|
google.pl NIE BOLI, to miejsce jest znane ale nie jako miejsce mocy lecz miejsce wielkich wykopalisk archeologicznych i duÂżych odkryĂŚ - ja mam zamiar zrobiĂŚ inne wykopaliska tam  718' jak starsza osoba pyta to z grzecznoÂści wypada odpowiedzieĂŚ  aÂż taki to dla ciebie problem drogi kapÂłanie ? 
|
|
|
|
|
|
|
KapÂłan 718
Gość
|
 |
« Odpowiedz #72 : Marzec 16, 2009, 00:44:24 » |
|
a czy ja jestem atlas samochodowy?! mogĂŞ napisaĂŚ tyle - kilka kilometrĂłw od Kostrzyna nad OdrÂą (tam gdzie jest aktualnie woodstock!)
jedyny dobry sposĂłb, Âżeby tam siĂŞ dostaĂŚ to samochodem jechaĂŚ drogÂą na GorzĂłw Wielkopolski (woj. lubuskie)
P.S. czy Dariusz ma wiĂŞcej niÂż 25 lat?
718'
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 16, 2009, 00:45:37 wysłane przez KapÂłan 718 »
|
|
|
|
|
MichaÂł
Gość
|
 |
« Odpowiedz #73 : Marzec 16, 2009, 00:49:30 » |
|
a czy ja jestem atlas samochodowy?! mogĂŞ napisaĂŚ tyle - kilka kilometrĂłw od Kostrzyna nad OdrÂą (tam gdzie jest aktualnie woodstock!)
jedyny dobry sposĂłb, Âżeby tam siĂŞ dostaĂŚ to samochodem jechaĂŚ drogÂą na GorzĂłw Wielkopolski (woj. lubuskie)
no widzisz jaki jesteÂś uprzejmy  nie mogÂłeÂś tak od razu..  P.S. czy Dariusz ma wiĂŞcej niÂż 25 lat?
718'
dowiesz siĂŞ juÂż za kilka godzin od bohatera pytania 
|
|
|
|
|
|
|
KapÂłan 718
Gość
|
 |
« Odpowiedz #74 : Marzec 16, 2009, 00:59:27 » |
|
taka ciekawostka - jeœli ktoœ nie wie JAK tam dojechaÌ to nie trafi!!! bo to jest miejsce ciê¿ko dostêpne - ja nie wiem ale znam kogoœ kto wie i to starczy... dla posiadaczy GPS o to precezyjne dane (zachowaÌ ostro¿noœÌ bo mo¿na wjechaÌ do Odry!) 52° 41' 13'' N 14° 38' 9'' E o tym mówiê w³aœnie:  718'
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 16, 2009, 01:11:18 wysłane przez KapÂłan 718 »
|
|
|
|
|
|