Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 07:08:01

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Miejsca mocy w Polsce i na ¶wiecie  (Przeczytany 207239 razy)
0 u¿ytkowników i 4 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
Enigma
Go¶æ
« Odpowiedz #25 : Pa¼dziernik 01, 2008, 20:56:03 »

Robson, gratuluje wycieczki i opisu. Najbardziej podoba³o mi sie drugie zdjecie pomnika z napisem:

10 maja 1978 roku w EMILCINIE wyladowa³ obiekt UFO. Prawda was jeszcze zadziwi...Fundacja Nautilius 2005r
hehe ¶wietne
Leszek
Go¶æ
« Odpowiedz #26 : Pa¼dziernik 01, 2008, 23:18:35 »

http://www.goldenmean.info/grail/urmaga.jpg
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 3453

« Odpowiedz #27 : Pa¼dziernik 03, 2008, 21:27:18 »

Bardzo ci dziêkujê Janusz za te linki U¶miech
Ja ze swej strony tylko uzupe³nie ¿eby by³ obraz ca³o¶ci.W³asciwie to te posty powinny byc w temacie "miejsca mocy w Polsce i na swiecie" ale moze przeniesie je moderator  U¶miech

[za³±cznik starszy ni¿ 90 dni - usuniêty przez administratora]
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 03, 2008, 21:32:25 wys³ane przez chanell » Zapisane

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

Ksiêga Koheleta 3,1
janusz

Wielki gadu³a ;)

Punkty Forum (pf): 29

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 1370

« Odpowiedz #28 : Pa¼dziernik 06, 2008, 22:00:36 »

We Wroc³awiu na Ostrowiu Tumskim pod tzw. mostkiem mi³o¶ci znajduje siê'' czakram ¶wiadomo¶ci''.Ilo¶æ noblistów pochodz±cych z tego miasta mo¿e ¶wiadczyæ o pozytywnym
dzia³aniu energetycznym tego czakramu na szare komórki jego mieszkañców. Mrugniêcie
Podobno najwiêksze ko¶cio³y Wroc³awia tworz± na mapie gwiazdozbiór Oriona
a centrum tej konstelacji to w³a¶nie ¶wi±tynie Ostrowia Tumskiego. Mrugniêcie
Poni¿ej piêkno tego miasta,jego zabytki oraz 10 noblistów.
http://www.wroclaw.ivc.pl/ostrow_tumski.html
http://www.wroclaw.ivc.pl/zabytki/spacer1/index.html
http://pl.wikipedia.org/wiki/Wroc%C5%82aw#Nobli.C5.9Bci
http://www.wrocek.pl/foto/ulubionedodaj/11714 -mostek mi³o¶ci -czakram
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 06, 2008, 22:07:21 wys³ane przez janusz » Zapisane
chanell

Maszyna do pisania...

« Odpowiedz #29 : Pa¼dziernik 06, 2008, 22:27:15 »

Ostrów Tumski U¶miech Przepiêkny,bajkowy i magiczny!!
Ech.........!! ten mostek mi³o¶ci Mrugniêcie muszê tam pojechaæ i poczuæ magiê tego miejsca U¶miech Mo¿e tam dopadnie mnie mi³o¶æ Co¶ Mrugniêcie

Ksiêga Koheleta 3,1
janusz

Wielki gadu³a ;)

Punkty Forum (pf): 29

Wiadomo¶ci: 1370

« Odpowiedz #30 : Pa¼dziernik 18, 2008, 13:26:39 »

Witaj Chanell.
Leszek Matela w poni¿szym artykule twierdzi ¿e kopce krakowskie i inne
obiekty miasta i jego okolic tworz± ziemski gwiazdozbiór ORIONA.
Wynika z tego ¿e we Wroc³awiu i Krakowie dzia³ali wtajemniczeni w wiedzê
dotycz±c± tajemnic NIEBA I ZIEMI. U¶miech
http://www.matela.iig.pl/pl_art_zodiak_krakow.html
chanell

Maszyna do pisania...

« Odpowiedz #31 : Pa¼dziernik 18, 2008, 22:27:40 »

Witaj Chanell.
Leszek Matela w poni¿szym artykule twierdzi ¿e kopce krakowskie i inne
obiekty miasta i jego okolic tworz± ziemski gwiazdozbiór ORIONA.
Wynika z tego ¿e we Wroc³awiu i Krakowie dzia³ali wtajemniczeni w wiedzê
dotycz±c± tajemnic NIEBA I ZIEMI. U¶miech
http://www.matela.iig.pl/pl_art_zodiak_krakow.html
Witaj Janusz U¶miech
Niesamowite rzeczy piszesz,wiesz ¿e nie wiedzia³am o tym? Muszê siê przygl±dn±æ tej teorii.Wszystkie te obiekty znam.Kopce zawsze mnie interesowa³y,ale oprócz wzgórza Wawelskiego pozost³e ska³ki to by³y tylko ska³ki.Faktycznie kiedy¶ by³o g³o¶no o incydencie w Jerzmanowicach .Nawet opowiada³a mi o tym kolezanka która tam mieszka.Wszyscy mówili wtedy ¿e rozbi³o siê UFO

Ksiêga Koheleta 3,1
Thotal
Go¶æ
« Odpowiedz #32 : Pa¼dziernik 19, 2008, 01:07:51 »

Kraków to dziwne miejsce...
Kilka lat temu bêd±c na Floriañskiej w Jamie Michalikowej czeka³em w szatni (przy wej¶ciu) na wychodz±cych z kawiarni przyjació³, sta³em przez chwilê i wyczu³em bardzo silne pole geopatyczne. Dostroi³em siê i sta³em jak oniemia³y, bo si³a tej przep³ywaj±cej energii by³a ogromna - prawie jak na Wawelu.
Nigdy nie rozmawia³em i nikt nie potwierdzi³ mi mojego spostrze¿enia, a ciekaw jestem co Krakowscy radiesteci wiedz± na ten temat.

Pozdrawiam - Thotal
chanell

Maszyna do pisania...

« Odpowiedz #33 : Pa¼dziernik 19, 2008, 22:28:57 »

Witaj Thotal:)
Jama Michalika to szczególne miejsce,tam spotyka³a i spotyka siê ¶mietanka towarzyska Krakowa.Kawiarniê lubi± te¿ arty¶ci.Sama ul.Floriañska jest magicznym miejscem ,uwielbiam ni± chodziæ U¶miech
Tego roku w lecie,kiedy po raz kolejny sta³am sobie w czakramie wawelskim,pozna³am ciekawego cz³owieka.Wydaje mi sie ¿e nie by³ z Krakowa i choæ doskonale mówi³ po polsku i napewno by³ polakiem to urodê mia³ nieco hindusk±.Podczas wizyty nawi±zala siê miêdzy nami rozmowa o czakramie i wtedy powiedzia³ mi ¿e energiê czakramu wyczuwa z odleg³osci 3-4km.Ulica Floriañska jest chyba jaki¶ kilometr o Wawelu ,wiêc pewnie czu³e¶ tam energiê czakramu.Thotal widaæ jeste¶ dobrym przewodnikiem lub odbiorc± energii kosmicznej.
serdecznie pozdrawiam

Ksiêga Koheleta 3,1
Thotal
Go¶æ
« Odpowiedz #34 : Pa¼dziernik 19, 2008, 22:45:40 »

Co¶ mi siê robi w tych szczególnych miejscach Du¿y u¶miech
Mam bardzo ciekawe do¶wiadczenia z Wêsiorów, ¦lê¿y i Wawelu. W innych te¿ odczuwam silnie energie, ale do tych miejsc mam szczególn± s³abo¶æ U¶miech
Jama Michalikowa jest prawdopodobnie w tej samej lini przep³ywu energi co czakram na Wawelu, jest po³±czona ¶ci¶le z jego moc±, ciekaw jestem tylko czy podobne spostrze¿enia mieli inni.
Chanell, fajnie by by³o spotkaæ siê z Tob± w Krakowie, czasami bywam (raz na rok), co Ty na to?

Pozdrawiam - Thotal U¶miech
chanell

Maszyna do pisania...

« Odpowiedz #35 : Pa¼dziernik 19, 2008, 22:52:44 »

Z wielk± przyjemno¶ci± Thotal ,mogê s³u¿yæ jako przewodnik U¶miech Mo¿e zorganizujemy spotkanie z lud¼mi z naszego forum .WOW ...ale by³a by dyskusja !!!
Thotal a to ma³y prezencik ode mnie U¶miech Tu dzia³a³ kabaret" Zielony Balonik"

[za³±cznik starszy ni¿ 90 dni - usuniêty przez administratora]
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 19, 2008, 23:24:48 wys³ane przez chanell » Zapisane

Ksiêga Koheleta 3,1
Thotal
Go¶æ
« Odpowiedz #36 : Grudzieñ 26, 2008, 01:59:35 »

http://www.przebudzenie.pl/lofiversion/index.php?t7067.html

Mo¿e jeszcze pobudzimy ten temat U¶miech

radoslaw
Go¶æ
« Odpowiedz #37 : Grudzieñ 27, 2008, 00:27:34 »

http://members.telering.at/t.faltejsek/ - gdyby kto¶ chcia³ osobi¶cie poszukaæ miejsc mocy bez odpowiednich zdolno¶ci percepcyjnych.
Pozdrawiam
Dariusz
Go¶æ
« Odpowiedz #38 : Grudzieñ 27, 2008, 20:02:12 »

Matela pisze, ¿e ta siatka geomantyczna by³a swego rodzaju internetem. Mo¿e tak bêdzie wygl±da³ internet przysz³o¶ci. Komputer kwantowy to pewnie my, natomiast sieæ to siaktka geomantyczna. Szok Co¶ Du¿y u¶miech
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 27, 2008, 20:04:04 wys³ane przez Dariusz » Zapisane
radoslaw
Go¶æ
« Odpowiedz #39 : Grudzieñ 28, 2008, 22:06:58 »

Tutaj http://montalk.net/science/115/earth-grid-research jeszcze jedna nak³adka na google earth - czy kto¶ móg³by sprawdziæ jak te linie biegn± w Polsce? Na mój rozum musz± przechodziæ przez ¦lê¿ê, Kraków i okolice Poznania, ale niestety zewsz±d jestem otoczony Macintoshami co uniemo¿liwia mi t± zabawê.
Pozdrawiam
Dariusz
Go¶æ
« Odpowiedz #40 : Grudzieñ 28, 2008, 22:25:15 »

Jak zwykle naszprechane w angielskim Du¿y u¶miech.
Chyba Ci nie pomogê.
Choæ w artykule Mateli czyta³em, ¿e jedna z lini biegnie przez Gniezno.
Thotal
Go¶æ
« Odpowiedz #41 : Grudzieñ 29, 2008, 00:37:58 »

Potrzebny jest dobry cz³owiek, który umia³by i chcia³ stworzyæ tu mapê Europy ¶rodkowej.
Po naniesieniu wszystkich znanych nam miejsc jako czakramy mocy, to linie ³±cz±ce te punkty otworz± siê same.
Nie szukajmy naszych rodzimych Ley lines w internecie, raczej poka¿my je innym...

tom1ek

Gadu³a

Punkty Forum (pf): 47

Wiadomo¶ci: 946

yeah! ;)

« Odpowiedz #42 : Marzec 01, 2009, 11:58:38 »

Dowiedzia³em siê ostatnio od mojego Mistrza Reiki, gdzie dok³adnie na Wawelu znajduje siê ten potê¿ny czakram.
Jest on pod Kaplic± ¶w. Gereona. Wie o tym wiele osób wysoko rozwiniêtych duchowo z ca³ego ¶wiata i czêsto przyjezd¿aj± do Krakowa tylko po to, aby przez 15 min. pomedytowaæ przy tej kaplicy.
Gdy wejdziemy na Wawel, kaplica jest z przodu po lewej stronie. Jest podpisana, wiêc nie powinni¶my mieæ problemu z jej znalezieniem. Kaplica jest zawsze zamkniêta.

Tutaj jeszcze parê artyku³ów na ten temat:
Czakram wawelski                                                                              

"Czakramy nie mieszcz± siê
w kategoriach europejskiego my¶lenia"
O. Czes³aw Klimuszko

W religii hinduskiej Wszech¶wiat wyobra¿any by³ jako kwiat lotosu, rozkwitaj±cy w punkcie centralnym wód Przestrzeni. Ten symbol mia³ szerokie zastosowanie w staro¿ytnym Egipcie. Horus, bóg s³oneczny wyobra¿any by³ na kwiecie lotosu.

Lotos jest równie¿ symbolem 7 magnetycznych centrów ¶wiata zwanymi po prostu "lotosami ziemi".

W¶ród niektórych wykszta³conych Hindusów panuje przekonanie, ¿e w ziemi , podobnie jak w ciele ludzkim, znajduj± siê" czakramy" , czyli gruczo³y ziemi. S± to skupiska skoncentrowanej energii pochodz±cej z kosmosu i ziemi. W do¶c szerokim zasiêgu tej energii, a przede wszystkim w centralnym ¼ródle czakramu, gdzie ona jest najbardziej skupiona, ¿ycie ludzkie, tak pod wzglêdem fizycznym, jak i psychicznym, rozwija siê optymalnie.

Tam powstawa³y najwspanialsze cywilizacje ¶wiata. Jest tych czakramów na ca³ej ziemi siedem. Przypuszczalnie s± rozmieszczone nastêpuj±co: u podnó¿a piramid egipskich, w pasie pomiêdzy rzekami Eufrat i Tygrys, w delcie Gangesu i jeden z nich ma siê znajdowaæ i to podobno o wielkiej sile radiotwórczej na Wawelu. Miejsca te wed³ug podañ mia³y byæ oznaczone przez Apoloniusza z Tyany.

Czym¿esz jest ten czakram? To skupisko energii kosmiczej , magnetyczne centrum ziemskie. Ka¿dy z czakramów otrzyma³ specjalne przeznaczenie co do swego zadania, a takze czasu, w którym ma sie rozpocz±æ jego aktywne dzia³anie.

Legenda o "¶wiêtym kamieniu" zaczê³a powstawaæ w latach miedzywojennych, kiedy do kierownictwa odbudowy zamku zacze³y nap³ywaæ dziwne listy z pro¶ba o udostêpnienie podziemi zamku krakowskiego. Listy przychodzi³y od nielicznych wtedy go¶ci z Indii, którzy przeje¿d¿ali przez Polskê. Pó¼niej odwiedzi³o to miejsce wielu wybitnych ludzi jak prezydent Indii Nehru. Schodzili do podziemi przebywali tam zazwyczaj kilka godzin zatopieni w kontemplacyjnym milczeniu. Zachowywali siê milcz±co, skromnie, staraj±c siê nie wzbudziæ niczyjej uwagi; potem odje¿dzali.

Jest na Wawelu kaplica pod wezwaniem ¶w. Gereona. I to w³a¶nie tam podobno ma siê znajdowaæ ten "¶wiêty kamieñ".

Co sie za¶ tyczy samego kamienia to nikt dot±d nie wskaza³ konkretnego kamienia w tej ¶wi±tyni. Wydaje sie, ¿e ów "kamieñ" to ca³kiem umowna nazwa. Ka¿dy zamek ma przeciez swoj± legendê. Tak na dobr± sprawê, to Wawel jej jeszcze nie mia³.  Pewien dyrektor muzeum swiatowego powiedzia³.."zazdro¶cimy Wawelowi, ¿e posiada ów kamieñ zwany czakramem. To niesamowita moc przyciagania, magiczna moc. Gdyby¶my co¶ takiego posiadali wiedzieliby¶my jak tê legendê wykorzystaæ."

Opracowano na podstawie ksi±¿ki
Z. ¦wiêcha-"Czakram Wawelski".Kraków 2001

http://www.gwiazdy.com.pl/12_01/4.html
http://www.gwiazdy.com.pl/5_99/22.htm
http://www.um.oswiecim.pl/pl_chemik/13_2001/articles/czakram.html
http://www.ndw.v.pl/art.php?nr=494&kom=1

http://pl.wikipedia.org/wiki/Ko%C5%9Bci%C3%B3%C5%82_%C5%9Bw._Gereona_na_Wawelu

Konto na cheops4.org.pl o tym samym nicku i awatarze nale¿y do mnie. Pozdrawiam starych znajomych U¶miech
Barbarax
Go¶æ
« Odpowiedz #43 : Marzec 01, 2009, 13:01:29 »

Chanell, ja mieszkam w Krakowie od 1995r. i decyzja o zmianie miejsca zamieszkania zapadła w ciągu pół godziny. Za dwa miesiące mieszkałam już w Krakowie. Prawie to odchorowałam, bo pochodzę z północnej Polski, gdzie jest inne życie. Potwierdzam Twoje zdanie, że to wspaniałe miasto, aczkolwiek nie każdy od razu musi się w nim czuć dobrze. Myślę, że dopiero dłuższy pobyt daje możliwość poznania tego miasta. W szkole zawsze wybieraliśmy trasę corocznych wycieczek na południe Polski (żeby jak najdłużej być poza szkołą) i Kraków był stałym punktem programu. Zawsze na Wawelu czułam się wspaniale. Obecnie staram się tam bywać jak najczęściej, ale stoję jak najbliżej Kaplicy św. Gereona ( 90 tys. jednostek BSM), a nie na dziedzińcu (45 tys. w/w jednostek wg.L.Mateli). Leszek Matela wskazuje też jaka skala promieniowania jest w kościołach krakowskich. Jeżeli będzie zainteresowanie, to mogę wypisać. A więc do spotkania na Wawelu Chanell. Pozdrawiam serdecznie.

Tom1ek, i tam właśnie kieruj się jak najczęściej. Polecam za Leszkiem Matelą: Kaplica św. Gereona 90-120 tys. jednostek BSM; Katedra Wawelska 40-60 tys.; Sala Senatorska na Zamku (polecam ze względu na treść arrasów) 60 tys.; Dziedziniec Zamku 45 tys.; Dziedzińczyk Batorego (wskazany uśmiech do kamery) 60 tys.; ruiny kościołów św. Michała i św. Jerzego po 40 tys. Smocza Jama do 30 tys., ale tutaj pewne obszary mogą wpływać negatywnie. A tak przy okazji kościoły też są miejscami mocy, najsilniejsze to: Kościół Mariacki 50 tys.; Kościół Franciszkanów przy pl. Wszystkich Świętych 50 tys.w/w jednostek. Pozostałe stopniowo o mniejszej mocy.
« Ostatnia zmiana: Marzec 01, 2009, 14:11:25 wys³ane przez tom1ek » Zapisane
tom1ek

Gadu³a

yeah! ;)

« Odpowiedz #44 : Marzec 01, 2009, 14:15:55 »

Do kościoła mariackiego trzeba płacić za wejście (przynajmniej na większość obszaru), na zamek też, za to franciszkański jest otwarty cały dzień a promieniowanie wysokie. Mogła byś się dowiedzieć w których konkretnie miejscach tego kościoła promieniowanie jest największe? Bo byłem tam i ta bazylika jest naprawdę duża.
« Ostatnia zmiana: Marzec 01, 2009, 14:16:43 wys³ane przez tom1ek » Zapisane

Konto na cheops4.org.pl o tym samym nicku i awatarze nale¿y do mnie. Pozdrawiam starych znajomych U¶miech
Thotal
Go¶æ
« Odpowiedz #45 : Marzec 01, 2009, 14:28:39 »

Jama Michalikowa te¿ "dzia³a", sam sprawdzi³em U¶miech

Dariusz
Go¶æ
« Odpowiedz #46 : Marzec 01, 2009, 21:42:03 »

Móg³by kto¶ podj±æ siê spisania tych polskich miejsc mocy, ja w miarê swych mo¿liwo¶ci postaram siê nanie¶æ je na mapê i po³±czyæ.
tom1ek

Gadu³a

yeah! ;)

« Odpowiedz #47 : Marzec 01, 2009, 21:50:27 »

Jak skorzystać z energii miejsc mocy?
Należy się przede wszystkim na nią otworzyć. Ważne jest nastawienie wewnętrzne i chęć poddania się działaniu energii kosmosu. Można usiąść na ziemi czy oprzeć się o kamień w środku kręgu. Głębokie i spokojne oddechy sprzyjają wyciszeniu. Kilka minut w ciszy pobieramy energię. Podobnie czynimy, gdy miejscem mocy jest kościół. Wówczas staramy się zająć miejsce w ławce jak najbliżej ołtarza. Oddajemy się modlitwie czy medytacji. Jeśli będziemy umieli odpowiednio otworzyć się na energie miejsca mocy, zazwyczaj wzrośnie nasza biowitalność i powiększy się aura. Odczujemy spokój wewnętrzny i radość.

„Święte miejsca” pełnią szczególną funkcję w odniesieniu do całej Ziemi. Są jak organy w ciele. Niektóre można porównać do gruczołów, inne do ośrodków nerwowych, mięśni, stawów, tętnic czy pojedynczych komórek. Podobnie jak w przypadku ludzkiego organizmu, zachwianie równowagi tego systemu wywołuje poważne choroby. A co dopiero jeśli ulegają przypadkiem zniszczeniu. Co by się stało, gdyby usunąć z ludzkiego organizmu tarczycę, żołądek czy serce? A jednak nikt nie zastanawia się nad konsekwencjami zniszczenia miejsc mocy, które nie tylko emanują pozytywną energią, ale są również skarbnicą wiedzy o naszych korzeniach.

Darek, mówisz i masz Chichot
Bardziej dokładnego wykazu chyba nigdzie nie znajdziesz:

http://www.msw-pttk.org.pl/odznaki/reg_odznak/pdf/okpmmwp_zalacznik.pdf
« Ostatnia zmiana: Marzec 01, 2009, 21:54:34 wys³ane przez tom1ek » Zapisane

ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #48 : Marzec 01, 2009, 22:08:26 »

Chyba niezupe³nie kompletny jest ten wykaz. Z tego, co mi wiadomo, to w  Bazylice Mariackiej w Gdañsku, równie¿ jest miejsce mocy. Znajduje siê ono pod ambon±, chocia¿  jest ponoæ tak¿e w innym miejscu, o czym tu mo¿na przeczytaæ:  http://kahunek.bloog.pl/d,,id,4158182,m,stycznia,r,2009,title,Bazylika-Mariacka-w-Gdansku,index.html?ticaid=6797e

Barbarax
Go¶æ
« Odpowiedz #49 : Marzec 01, 2009, 22:10:29 »

I to prosto z Krakowa. Mog³abym szerzej o Krakowie, ale dopiero za kilka dni.
Strony: 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: