Enigma
Gość
|
 |
« Odpowiedz #25 : Październik 01, 2008, 20:56:03 » |
|
Robson, gratuluje wycieczki i opisu. Najbardziej podobaÂło mi sie drugie zdjecie pomnika z napisem:
10 maja 1978 roku w EMILCINIE wyladowaÂł obiekt UFO. Prawda was jeszcze zadziwi...Fundacja Nautilius 2005r hehe Âświetne
|
|
|
|
|
|
|
Leszek
Gość
|
 |
« Odpowiedz #26 : Październik 01, 2008, 23:18:35 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
chanell
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 72
|
 |
« Odpowiedz #27 : Październik 03, 2008, 21:27:18 » |
|
Bardzo ci dziêkujê Janusz za te linki  Ja ze swej strony tylko uzupe³nie ¿eby by³ obraz ca³oœci.W³asciwie to te posty powinny byc w temacie "miejsca mocy w Polsce i na swiecie" ale moze przeniesie je moderator  [za³¹cznik starszy ni¿ 90 dni - usuniêty przez administratora]
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 03, 2008, 21:32:25 wysłane przez chanell »
|
|
Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.
KsiĂŞga Koheleta 3,1
|
|
|
|
chanell
 Maszyna do pisania...
|
 |
« Odpowiedz #29 : Październik 06, 2008, 22:27:15 » |
|
Ostrów Tumski  Przepiêkny,bajkowy i magiczny!! Ech.........!! ten mostek mi³oœci  muszê tam pojechaÌ i poczuÌ magiê tego miejsca  Mo¿e tam dopadnie mnie mi³oœÌ 
|
|
|
|
KsiĂŞga Koheleta 3,1
|
|
|
janusz
 Wielki gaduÂła ;)
Punkty Forum (pf): 29
|
 |
« Odpowiedz #30 : Październik 18, 2008, 13:26:39 » |
|
Witaj Chanell. Leszek Matela w poniÂższym artykule twierdzi Âże kopce krakowskie i inne obiekty miasta i jego okolic tworzÂą ziemski gwiazdozbiĂłr ORIONA. Wynika z tego Âże we WrocÂławiu i Krakowie dziaÂłali wtajemniczeni w wiedzĂŞ dotyczÂącÂą tajemnic NIEBA I ZIEMI. http://www.matela.iig.pl/pl_art_zodiak_krakow.html
|
|
|
|
|
|
|
chanell
 Maszyna do pisania...
|
 |
« Odpowiedz #31 : Październik 18, 2008, 22:27:40 » |
|
Witaj Chanell. Leszek Matela w poni¿szym artykule twierdzi ¿e kopce krakowskie i inne obiekty miasta i jego okolic tworz¹ ziemski gwiazdozbiór ORIONA. Wynika z tego ¿e we Wroc³awiu i Krakowie dzia³ali wtajemniczeni w wiedzê dotycz¹c¹ tajemnic NIEBA I ZIEMI. http://www.matela.iig.pl/pl_art_zodiak_krakow.htmlWitaj Janusz  Niesamowite rzeczy piszesz,wiesz ¿e nie wiedzia³am o tym? Muszê siê przygl¹dn¹Ì tej teorii.Wszystkie te obiekty znam.Kopce zawsze mnie interesowa³y,ale oprócz wzgórza Wawelskiego pozost³e ska³ki to by³y tylko ska³ki.Faktycznie kiedyœ by³o g³oœno o incydencie w Jerzmanowicach .Nawet opowiada³a mi o tym kolezanka która tam mieszka.Wszyscy mówili wtedy ¿e rozbi³o siê UFO
|
|
|
|
KsiĂŞga Koheleta 3,1
|
|
|
Thotal
Gość
|
 |
« Odpowiedz #32 : Październik 19, 2008, 01:07:51 » |
|
Kraków to dziwne miejsce... Kilka lat temu bêd¹c na Floriaùskiej w Jamie Michalikowej czeka³em w szatni (przy wejœciu) na wychodz¹cych z kawiarni przyjació³, sta³em przez chwilê i wyczu³em bardzo silne pole geopatyczne. Dostroi³em siê i sta³em jak oniemia³y, bo si³a tej przep³ywaj¹cej energii by³a ogromna - prawie jak na Wawelu. Nigdy nie rozmawia³em i nikt nie potwierdzi³ mi mojego spostrze¿enia, a ciekaw jestem co Krakowscy radiesteci wiedz¹ na ten temat.
Pozdrawiam - Thotal
|
|
|
|
|
|
|
chanell
 Maszyna do pisania...
|
 |
« Odpowiedz #33 : Październik 19, 2008, 22:28:57 » |
|
Witaj Thotal:) Jama Michalika to szczegĂłlne miejsce,tam spotykaÂła i spotyka siĂŞ Âśmietanka towarzyska Krakowa.KawiarniĂŞ lubiÂą teÂż artyÂści.Sama ul.FloriaĂąska jest magicznym miejscem ,uwielbiam niÂą chodziĂŚ Tego roku w lecie,kiedy po raz kolejny staÂłam sobie w czakramie wawelskim,poznaÂłam ciekawego czÂłowieka.Wydaje mi sie Âże nie byÂł z Krakowa i choĂŚ doskonale mĂłwiÂł po polsku i napewno byÂł polakiem to urodĂŞ miaÂł nieco hinduskÂą.Podczas wizyty nawiÂązala siĂŞ miĂŞdzy nami rozmowa o czakramie i wtedy powiedziaÂł mi Âże energiĂŞ czakramu wyczuwa z odlegÂłosci 3-4km.Ulica FloriaĂąska jest chyba jakiÂś kilometr o Wawelu ,wiĂŞc pewnie czuÂłeÂś tam energiĂŞ czakramu.Thotal widaĂŚ jesteÂś dobrym przewodnikiem lub odbiorcÂą energii kosmicznej. serdecznie pozdrawiam
|
|
|
|
KsiĂŞga Koheleta 3,1
|
|
|
Thotal
Gość
|
 |
« Odpowiedz #34 : Październik 19, 2008, 22:45:40 » |
|
Coœ mi siê robi w tych szczególnych miejscach  Mam bardzo ciekawe doœwiadczenia z Wêsiorów, Œlê¿y i Wawelu. W innych te¿ odczuwam silnie energie, ale do tych miejsc mam szczególn¹ s³aboœÌ  Jama Michalikowa jest prawdopodobnie w tej samej lini przep³ywu energi co czakram na Wawelu, jest po³¹czona œciœle z jego moc¹, ciekaw jestem tylko czy podobne spostrze¿enia mieli inni. Chanell, fajnie by by³o spotkaÌ siê z Tob¹ w Krakowie, czasami bywam (raz na rok), co Ty na to? Pozdrawiam - Thotal 
|
|
|
|
|
|
|
chanell
 Maszyna do pisania...
|
 |
« Odpowiedz #35 : Październik 19, 2008, 22:52:44 » |
|
Z wielk¹ przyjemnoœci¹ Thotal ,mogê s³u¿yÌ jako przewodnik  Mo¿e zorganizujemy spotkanie z ludŸmi z naszego forum .WOW ...ale by³a by dyskusja !!! Thotal a to ma³y prezencik ode mnie  Tu dzia³a³ kabaret" Zielony Balonik" [za³¹cznik starszy ni¿ 90 dni - usuniêty przez administratora]
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 19, 2008, 23:24:48 wysłane przez chanell »
|
|
KsiĂŞga Koheleta 3,1
|
|
|
Thotal
Gość
|
 |
« Odpowiedz #36 : Grudzień 26, 2008, 01:59:35 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
radoslaw
Gość
|
 |
« Odpowiedz #37 : Grudzień 27, 2008, 00:27:34 » |
|
http://members.telering.at/t.faltejsek/ - gdyby ktoÂś chciaÂł osobiÂście poszukaĂŚ miejsc mocy bez odpowiednich zdolnoÂści percepcyjnych. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
Gość
|
 |
« Odpowiedz #38 : Grudzień 27, 2008, 20:02:12 » |
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzień 27, 2008, 20:04:04 wysłane przez Dariusz »
|
|
|
|
|
radoslaw
Gość
|
 |
« Odpowiedz #39 : Grudzień 28, 2008, 22:06:58 » |
|
Tutaj http://montalk.net/science/115/earth-grid-research jeszcze jedna nak³adka na google earth - czy ktoœ móg³by sprawdziÌ jak te linie biegn¹ w Polsce? Na mój rozum musz¹ przechodziÌ przez Œlê¿ê, Kraków i okolice Poznania, ale niestety zewsz¹d jestem otoczony Macintoshami co uniemo¿liwia mi t¹ zabawê. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
Gość
|
 |
« Odpowiedz #40 : Grudzień 28, 2008, 22:25:15 » |
|
Jak zwykle naszprechane w angielskim  . Chyba Ci nie pomogĂŞ. ChoĂŚ w artykule Mateli czytaÂłem, Âże jedna z lini biegnie przez Gniezno.
|
|
|
|
|
|
|
Thotal
Gość
|
 |
« Odpowiedz #41 : Grudzień 29, 2008, 00:37:58 » |
|
Potrzebny jest dobry cz³owiek, który umia³by i chcia³ stworzyÌ tu mapê Europy œrodkowej. Po naniesieniu wszystkich znanych nam miejsc jako czakramy mocy, to linie ³¹cz¹ce te punkty otworz¹ siê same. Nie szukajmy naszych rodzimych Ley lines w internecie, raczej poka¿my je innym... Pozdrawiam - Thotal 
|
|
|
|
|
|
|
tom1ek
 GaduÂła
Punkty Forum (pf): 47
yeah! ;)
|
 |
« Odpowiedz #42 : Marzec 01, 2009, 11:58:38 » |
|
Dowiedzia³em siê ostatnio od mojego Mistrza Reiki, gdzie dok³adnie na Wawelu znajduje siê ten potê¿ny czakram. Jest on pod Kaplic¹ œw. Gereona. Wie o tym wiele osób wysoko rozwiniêtych duchowo z ca³ego œwiata i czêsto przyjezd¿aj¹ do Krakowa tylko po to, aby przez 15 min. pomedytowaÌ przy tej kaplicy. Gdy wejdziemy na Wawel, kaplica jest z przodu po lewej stronie. Jest podpisana, wiêc nie powinniœmy mieÌ problemu z jej znalezieniem. Kaplica jest zawsze zamkniêta. Tutaj jeszcze parê artyku³ów na ten temat: Czakram wawelski
"Czakramy nie mieszczÂą siĂŞ w kategoriach europejskiego myÂślenia" O. CzesÂław Klimuszko
W religii hinduskiej WszechÂświat wyobraÂżany byÂł jako kwiat lotosu, rozkwitajÂący w punkcie centralnym wĂłd Przestrzeni. Ten symbol miaÂł szerokie zastosowanie w staroÂżytnym Egipcie. Horus, bĂłg sÂłoneczny wyobraÂżany byÂł na kwiecie lotosu.
Lotos jest rĂłwnieÂż symbolem 7 magnetycznych centrĂłw Âświata zwanymi po prostu "lotosami ziemi".
WÂśrĂłd niektĂłrych wyksztaÂłconych HindusĂłw panuje przekonanie, Âże w ziemi , podobnie jak w ciele ludzkim, znajdujÂą siĂŞ" czakramy" , czyli gruczoÂły ziemi. SÂą to skupiska skoncentrowanej energii pochodzÂącej z kosmosu i ziemi. W doÂśc szerokim zasiĂŞgu tej energii, a przede wszystkim w centralnym ÂźrĂłdle czakramu, gdzie ona jest najbardziej skupiona, Âżycie ludzkie, tak pod wzglĂŞdem fizycznym, jak i psychicznym, rozwija siĂŞ optymalnie.
Tam powstawa³y najwspanialsze cywilizacje œwiata. Jest tych czakramów na ca³ej ziemi siedem. Przypuszczalnie s¹ rozmieszczone nastêpuj¹co: u podnó¿a piramid egipskich, w pasie pomiêdzy rzekami Eufrat i Tygrys, w delcie Gangesu i jeden z nich ma siê znajdowaÌ i to podobno o wielkiej sile radiotwórczej na Wawelu. Miejsca te wed³ug podaù mia³y byÌ oznaczone przez Apoloniusza z Tyany.
Czym¿esz jest ten czakram? To skupisko energii kosmiczej , magnetyczne centrum ziemskie. Ka¿dy z czakramów otrzyma³ specjalne przeznaczenie co do swego zadania, a takze czasu, w którym ma sie rozpocz¹Ì jego aktywne dzia³anie.
Legenda o "œwiêtym kamieniu" zaczê³a powstawaÌ w latach miedzywojennych, kiedy do kierownictwa odbudowy zamku zacze³y nap³ywaÌ dziwne listy z proœba o udostêpnienie podziemi zamku krakowskiego. Listy przychodzi³y od nielicznych wtedy goœci z Indii, którzy przeje¿d¿ali przez Polskê. PóŸniej odwiedzi³o to miejsce wielu wybitnych ludzi jak prezydent Indii Nehru. Schodzili do podziemi przebywali tam zazwyczaj kilka godzin zatopieni w kontemplacyjnym milczeniu. Zachowywali siê milcz¹co, skromnie, staraj¹c siê nie wzbudziÌ niczyjej uwagi; potem odje¿dzali.
Jest na Wawelu kaplica pod wezwaniem Âśw. Gereona. I to wÂłaÂśnie tam podobno ma siĂŞ znajdowaĂŚ ten "ÂświĂŞty kamieĂą".
Co sie zaÂś tyczy samego kamienia to nikt dotÂąd nie wskazaÂł konkretnego kamienia w tej ÂświÂątyni. Wydaje sie, Âże Ăłw "kamieĂą" to caÂłkiem umowna nazwa. KaÂżdy zamek ma przeciez swojÂą legendĂŞ. Tak na dobrÂą sprawĂŞ, to Wawel jej jeszcze nie miaÂł. Pewien dyrektor muzeum swiatowego powiedziaÂł.."zazdroÂścimy Wawelowi, Âże posiada Ăłw kamieĂą zwany czakramem. To niesamowita moc przyciagania, magiczna moc. GdybyÂśmy coÂś takiego posiadali wiedzielibyÂśmy jak tĂŞ legendĂŞ wykorzystaĂŚ."
Opracowano na podstawie ksi¹¿ki Z. Œwiêcha-"Czakram Wawelski".Kraków 2001 http://www.gwiazdy.com.pl/12_01/4.htmlhttp://www.gwiazdy.com.pl/5_99/22.htmhttp://www.um.oswiecim.pl/pl_chemik/13_2001/articles/czakram.htmlhttp://www.ndw.v.pl/art.php?nr=494&kom=1http://pl.wikipedia.org/wiki/Ko%C5%9Bci%C3%B3%C5%82_%C5%9Bw._Gereona_na_Wawelu
|
|
|
|
Konto na cheops4.org.pl o tym samym nicku i awatarze naleÂży do mnie. Pozdrawiam starych znajomych 
|
|
|
Barbarax
Gość
|
 |
« Odpowiedz #43 : Marzec 01, 2009, 13:01:29 » |
|
Chanell, ja mieszkam w Krakowie od 1995r. i decyzja o zmianie miejsca zamieszkania zapadła w ciągu pół godziny. Za dwa miesiące mieszkałam już w Krakowie. Prawie to odchorowałam, bo pochodzę z północnej Polski, gdzie jest inne życie. Potwierdzam Twoje zdanie, że to wspaniałe miasto, aczkolwiek nie każdy od razu musi się w nim czuć dobrze. Myślę, że dopiero dłuższy pobyt daje możliwość poznania tego miasta. W szkole zawsze wybieraliśmy trasę corocznych wycieczek na południe Polski (żeby jak najdłużej być poza szkołą) i Kraków był stałym punktem programu. Zawsze na Wawelu czułam się wspaniale. Obecnie staram się tam bywać jak najczęściej, ale stoję jak najbliżej Kaplicy św. Gereona ( 90 tys. jednostek BSM), a nie na dziedzińcu (45 tys. w/w jednostek wg.L.Mateli). Leszek Matela wskazuje też jaka skala promieniowania jest w kościołach krakowskich. Jeżeli będzie zainteresowanie, to mogę wypisać. A więc do spotkania na Wawelu Chanell. Pozdrawiam serdecznie.
Tom1ek, i tam właśnie kieruj się jak najczęściej. Polecam za Leszkiem Matelą: Kaplica św. Gereona 90-120 tys. jednostek BSM; Katedra Wawelska 40-60 tys.; Sala Senatorska na Zamku (polecam ze względu na treść arrasów) 60 tys.; Dziedziniec Zamku 45 tys.; Dziedzińczyk Batorego (wskazany uśmiech do kamery) 60 tys.; ruiny kościołów św. Michała i św. Jerzego po 40 tys. Smocza Jama do 30 tys., ale tutaj pewne obszary mogą wpływać negatywnie. A tak przy okazji kościoły też są miejscami mocy, najsilniejsze to: Kościół Mariacki 50 tys.; Kościół Franciszkanów przy pl. Wszystkich Świętych 50 tys.w/w jednostek. Pozostałe stopniowo o mniejszej mocy.
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 01, 2009, 14:11:25 wysłane przez tom1ek »
|
|
|
|
|
tom1ek
 GaduÂła
yeah! ;)
|
 |
« Odpowiedz #44 : Marzec 01, 2009, 14:15:55 » |
|
Do kościoła mariackiego trzeba płacić za wejście (przynajmniej na większość obszaru), na zamek też, za to franciszkański jest otwarty cały dzień a promieniowanie wysokie. Mogła byś się dowiedzieć w których konkretnie miejscach tego kościoła promieniowanie jest największe? Bo byłem tam i ta bazylika jest naprawdę duża.
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 01, 2009, 14:16:43 wysłane przez tom1ek »
|
|
Konto na cheops4.org.pl o tym samym nicku i awatarze naleÂży do mnie. Pozdrawiam starych znajomych 
|
|
|
Thotal
Gość
|
 |
« Odpowiedz #45 : Marzec 01, 2009, 14:28:39 » |
|
Jama Michalikowa teÂż "dziaÂła", sam sprawdziÂłem  Pozdrawiam - Thotal 
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
Gość
|
 |
« Odpowiedz #46 : Marzec 01, 2009, 21:42:03 » |
|
Móg³by ktoœ podj¹Ì siê spisania tych polskich miejsc mocy, ja w miarê swych mo¿liwoœci postaram siê nanieœÌ je na mapê i po³¹czyÌ.
|
|
|
|
|
|
|
tom1ek
 GaduÂła
yeah! ;)
|
 |
« Odpowiedz #47 : Marzec 01, 2009, 21:50:27 » |
|
Jak skorzystać z energii miejsc mocy? Należy się przede wszystkim na nią otworzyć. Ważne jest nastawienie wewnętrzne i chęć poddania się działaniu energii kosmosu. Można usiąść na ziemi czy oprzeć się o kamień w środku kręgu. Głębokie i spokojne oddechy sprzyjają wyciszeniu. Kilka minut w ciszy pobieramy energię. Podobnie czynimy, gdy miejscem mocy jest kościół. Wówczas staramy się zająć miejsce w ławce jak najbliżej ołtarza. Oddajemy się modlitwie czy medytacji. Jeśli będziemy umieli odpowiednio otworzyć się na energie miejsca mocy, zazwyczaj wzrośnie nasza biowitalność i powiększy się aura. Odczujemy spokój wewnętrzny i radość.
„Święte miejsca” pełnią szczególną funkcję w odniesieniu do całej Ziemi. Są jak organy w ciele. Niektóre można porównać do gruczołów, inne do ośrodków nerwowych, mięśni, stawów, tętnic czy pojedynczych komórek. Podobnie jak w przypadku ludzkiego organizmu, zachwianie równowagi tego systemu wywołuje poważne choroby. A co dopiero jeśli ulegają przypadkiem zniszczeniu. Co by się stało, gdyby usunąć z ludzkiego organizmu tarczycę, żołądek czy serce? A jednak nikt nie zastanawia się nad konsekwencjami zniszczenia miejsc mocy, które nie tylko emanują pozytywną energią, ale są również skarbnicą wiedzy o naszych korzeniach.
Darek, mówisz i masz  Bardziej dokładnego wykazu chyba nigdzie nie znajdziesz: http://www.msw-pttk.org.pl/odznaki/reg_odznak/pdf/okpmmwp_zalacznik.pdf
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 01, 2009, 21:54:34 wysłane przez tom1ek »
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #48 : Marzec 01, 2009, 22:08:26 » |
|
Chyba niezupeÂłnie kompletny jest ten wykaz. Z tego, co mi wiadomo, to w Bazylice Mariackiej w GdaĂąsku, rĂłwnieÂż jest miejsce mocy. Znajduje siĂŞ ono pod ambonÂą, chociaÂż jest ponoĂŚ takÂże w innym miejscu, o czym tu moÂżna przeczytaĂŚ: http://kahunek.bloog.pl/d,,id,4158182,m,stycznia,r,2009,title,Bazylika-Mariacka-w-Gdansku,index.html?ticaid=6797e
|
|
|
|
|
|
|
Barbarax
Gość
|
 |
« Odpowiedz #49 : Marzec 01, 2009, 22:10:29 » |
|
I to prosto z Krakowa. MogÂłabym szerzej o Krakowie, ale dopiero za kilka dni.
|
|
|
|
|
|
|
|