chanell
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 72
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 3453
|
|
« Odpowiedz #175 : Grudzieñ 15, 2011, 22:41:06 » |
|
Te miejsca juz zwiedzi³em i muszê przyznaæ ¿e by³o mocno. Szczególnie na starówce. Tylko jako¶ drugiego dnia jednak niemoc mn± bezwzglêdnie zaw³adnê³a i cierpia³em do wieczora, ale nie przestaje w poszukiwaniach i systematycznie szukam MOCY na starówce Co¶ przez skórê czujê ¿e , w Krakowie nabra³by¶ tej mocy-niemocy wiêcej ,bo tu takich miejsc jest na pêczki .My¶lê ¿e w miesi±c nie da³ by¶ rady odwiedziæ wszystkich " miejsc mocy " ps;ale wróæmy do prawidziwego tematu w±tku
|
|
|
|
Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.
Ksiêga Koheleta 3,1
|
|
|
PHIRIOORI
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #176 : Grudzieñ 16, 2011, 13:06:57 » |
|
Wyja¶nij mi proszê jak siê ma ten teledyski i piosenka do tematu " Miejsca mocy w Polsce i na ¶wiecie " bo kompletnie nie pojmujê.Pytam powa¿nie. Zapewne lepiej i blizej jak rze¼by z k±pieliska na Teartalnej we Wroc³awiu do antarktydy i tego co o niej wiemy
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 3
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 6024
Email
|
|
« Odpowiedz #177 : Grudzieñ 16, 2011, 22:20:19 » |
|
Te miejsca juz zwiedzi³em ... Czy to znaczy, ¿e zwiedzi³e¶ równie¿ te, które rzeczywi¶cie emanuj± t± energi±?
|
|
|
|
Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
|
|
|
Cum
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #178 : Grudzieñ 17, 2011, 19:23:49 » |
|
Nie, takich nie znalazlem. są oczywiście legendy o kamieniu czy o jakimś starym kościółku, ale nic spejalnego tam nie było. Co nie znaczy ze dobrze szukalem. knajpy zwiedzam systematycznie ale jak na razie nic, choć nie ustaję w poszukiwaniach w tej materii.
Dla mnie całe to miasto czymś emanuje ale nie wiem czy to jest możliwe i to pewnie tylko moje subiektywne odczucie czyms tam nacechowane.
Co do krakowa, to nie wiem czemu ale bardzo mi to miasto nieodpowiada. jest zbyt nacechowane artyzmem i indywidualnością. wszyscy krakowiacy to indywidualni artyści. Zamiast trzeźwo patrzeć na świat to bujają w obłokach. oczywiście uogólniam i na pewno są wyjątki.
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 17, 2011, 19:29:00 wys³ane przez Cum »
|
|
|
|
|
Dariusz
Maszyna do pisania...
P³eæ:
Email
|
|
« Odpowiedz #179 : Grudzieñ 17, 2011, 19:59:39 » |
|
Nie, takich nie znalazlem. s± oczywi¶cie legendy o kamieniu czy o jakim¶ starym ko¶ció³ku, ale nic spejalnego tam nie by³o. Co nie znaczy ze dobrze szukalem. knajpy zwiedzam systematycznie ale jak na razie nic, choæ nie ustajê w poszukiwaniach w tej materii. Szukaj, bo warto. Jednak w poszukiwaniach zdaj siê na intuicjê i skup siê (bardzo) na odczuciach. One s± subtelne i na rauszu ich nie rozpoznasz. Dla mnie ca³e to miasto czym¶ emanuje ale nie wiem czy to jest mo¿liwe i to pewnie tylko moje subiektywne odczucie czyms tam nacechowane. Histori± i energi±. To samo czujê w P³ocku. Polecam Ci zwiedziæ to miast. Co do krakowa, to nie wiem czemu ale bardzo mi to miasto nieodpowiada. jest zbyt nacechowane artyzmem i indywidualno¶ci±. wszyscy krakowiacy to indywidualni arty¶ci. Zamiast trze¼wo patrzeæ na ¶wiat to bujaj± w ob³okach. oczywi¶cie uogólniam i na pewno s± wyj±tki.
Nie mo¿na ujmowaæ temu miastu tylko dlatego, ¿e znaczna grupa mieszczuchów to zamkniête w sobie i z wygórowanym ego, jednostki. Miasto jest fajne, jak dwa powy¿sze. Do tej grupy zaliczy³bym jeszcze Poznañ, Wroc³aw, Wa³brzych. To miejsc przesi±kniête energi± i histori±.
|
|
|
|
|
|
|
east
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #180 : Grudzieñ 17, 2011, 20:57:03 » |
|
O tak, zw³aszcza Wroc³aw i okolice ( 50km). ¦lê¿a jest takim szczególnym miejscem mocy, ale o WrocLove-iu nie bêdê siê rozpisywa³ , bo tu znacznie lepiej to magicznie czyni Janusz "Piramidalnym" refleksem je¶li chodzi o magiczno¶æ miejsk± w moim mie¶cie wykaza³ siê magistrat zachêcaj±c do odwiedzenia Szczecina tym krótkim filmikiem : http://www.youtube.com/watch?v=DtsvFT-v4aIOdwo³anie siê do Piramid w Gizie, Pary¿a oraz samej konstelacji Oriona to dopiero magiczny koncept Ale jako¶ da siê to powi±zaæ, choæby marketingowo, a to siê liczy
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
Maszyna do pisania...
P³eæ:
Email
|
|
« Odpowiedz #181 : Grudzieñ 17, 2011, 21:24:27 » |
|
Tak, >east<. Przepraszam, ¿e zapomnia³em wspomnieæ o Szczecinie. Jest wiele miejsc, które wprost emanuj± energi±, a do tych zalicza siê równie¿ Szczecin - piszê tylko o polskich miastach. Mo¿na by du¿o jeszcze takich miejsc wymieniaæ.
|
|
|
|
|
|
|
chanell
Maszyna do pisania...
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #182 : Grudzieñ 17, 2011, 21:57:27 » |
|
Cum Wyra¼nie nie zalapa³e¶ mojego dowcipu ,ale nic nie szkodzi Co do krakowa, to nie wiem czemu ale bardzo mi to miasto nieodpowiada. jest zbyt nacechowane artyzmem i indywidualno¶ci±. wszyscy krakowiacy to indywidualni arty¶ci. Zamiast trze¼wo patrzeæ na ¶wiat to bujaj± w ob³okach. Czyli same pozytywne cechy Wszak wszyscy jeste¶my indywidualno¶ciami .Ach ! bujaæ w ob³okach ,uwielbiam D Czyli prawdziwa ze mnie krakowianka. ps;chyba przemawia przez ciebie zazdro¶æ ,¿e nie mo¿esz bujaæ w ob³okach ,ale rozumiem ciê bo ja te¿ mam uprzedzenie do jednego miasta.
|
|
|
|
Ksiêga Koheleta 3,1
|
|
|
arteq
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #183 : Grudzieñ 18, 2011, 12:59:31 » |
|
Mi tak Kraków bardzo odpowiada i dobrze siê tu czujê.
|
|
|
|
|
|
|
chanell
Maszyna do pisania...
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #184 : Grudzieñ 18, 2011, 23:14:46 » |
|
Mi tak Kraków bardzo odpowiada i dobrze siê tu czujê.
Mi³o mi to czytaæ Arteq :*
|
|
|
|
Ksiêga Koheleta 3,1
|
|
|
barneyos
Gawêdziarz
Punkty Forum (pf): 2
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 689
|
|
« Odpowiedz #185 : Grudzieñ 19, 2011, 11:37:11 » |
|
A mo¿e zafundowaæ sobie w³asne miejsce mocy ?
Mój profesor od radiestezji opowiada³ mi, ¿e kiedy¶ na zlecenie prywatnej osoby wybudowa³ niewielki kamienny kr±g na jej posiad³o¶ci. Kr±g typu 1 kamieñ centralny + 8 satelit na okrêgu odpowiednio u³o¿onych. Pomiar energii ¿yciowej wykaza³ 100 tys. jednostek Bovisa (6500 - warto¶æ dla doros³ego cz³owieka).
No i mamy skuteczne i trwa³e lekarstwo za niewielkie pieni±dze.
|
|
|
|
Pzdr barneyos ---------------------------------- \"Nie ma rzeczy niemo¿liwych, s± tylko rzeczy, których na razie nie potrafimy zrobiæ\" \"Im wiêcej wiem, tym bardziej wiem, ¿e mniej wiem\"
|
|
|
Cum
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #186 : Grudzieñ 19, 2011, 21:50:22 » |
|
Dariusz. Z tą Historią to ciekawa uwaga i trzyma się kupy. dzięki.
Chanell Zrozumiałem twój dowcip i był nawet smieszny. Ale chyba nie muszę cię za to gloryfikować. Jesteśmy najwyraźniej z innych światów . Ja też jestem indywidualnością a jakoś nie przepadam za marzycielami. Bardziej wolę realny świat od wymyślonego. No i fakt. Prawdziwa z ciebie krakowianka. W Krakowie wolę zwiedzać jednak mury niż ludzi.
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 19, 2011, 21:52:22 wys³ane przez Cum »
|
|
|
|
|
chanell
Maszyna do pisania...
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #187 : Grudzieñ 20, 2011, 00:25:18 » |
|
CumZrozumia³em twój dowcip i by³ nawet smieszny. Dziêkujê Ale chyba nie muszê ciê za to gloryfikowaæ. Ale¿ ja nie oczekujê gloryfikacji Jeste¶my najwyra¼niej z innych ¶wiatów Zdecydowanie ! Ty jeste¶ z Marsa ,a ja z Wenus jako¶ nie przepadam za marzycielami. Trudno ,muszê siê z tym pogodziæ.P³akaæ nie bêdê W Krakowie wolê zwiedzaæ jednak mury ni¿ ludzi To¿ w³a¶nie proponowa³am ci zwiedzanie starych murów ,a nie ludzi Muszê chyba zakoñczyæ tê dyskusjê ,bo jeszcze mi siê oberwie od Darka ,robimy offtop
|
|
|
|
Ksiêga Koheleta 3,1
|
|
|
PHIRIOORI
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #188 : Grudzieñ 24, 2011, 00:59:12 » |
|
jaka postaæ energii - jest fizycznym no¶nikiem ¦wiadomo¶ci. Perspektywa dla mnie dziwna dlatego, bo dla mnie oczywistym jest, i¿ to raczej ¦wiadomosc jest 'no¶nikiem' wszelakiego rodzaju fizycznosci oraz wszelakich energii. Chodzi mi tutaj o ¦wiadomo¶æ jako rodzaj oscylatora Oscylatorem bywaj± raczej jakies funkcje ¶wiadomo¶ci lub osrodki bed±ce z ni± w bezpo¶redniej relacji np. taki punkt po³±czenia(jednosci) bardziej juz oscyluje ni¿ ¶wiadomo¶æ, tam gdzie ¶wiadomo¶c wchodzi w syntetyczn± interakcjê z Polem(bo przeciez przenika je ca³e nieustannie) .. tam powstaje oscylacja. Nie s±dze i¿ by ¦wiadomo¶c - jako-taka oscylowa³a.. Ona jest i ogarnia Wszystko¶æ. Ale tego ¶iê nie przek³ozy na naukowo-techniczne pojêciowniki, bo i po co.. to trochê sp³aszczanie ¶wiata. Nie tyle nawet skumulowanie, ile jej "zogniskowanie". Dlatego, ¿e od urodzenia ¿yjemy w Polu które dos³ownie kipi energi±. I ludzie s± naturalnie wyposa¿eni w narzêdzia do jej "ogniskowania". Ale ... ..ale ( Nawet po tym forum patrz±c) sa tak nawykli do okreslonego poziomu jej intensywno¶ci, ¿e kazda nad-nawykow± kumulacjê bêd± rozpraszaæ w ten czy inny sposób. Lekka zmiana zakresu czêstotliwo¶ci mo¿e spowodowaæ nawet natychmiastowe "rozkodowanie" siatki wi±zañ materii nie-materii równie¿. (co za tym idzie wszelakich konstruktów dusz) Id±c dalej - kiedy na drodze strumienia energii kosmicznej (np neutrino-podobnych) na czakramie, stanie cz³owiek, to uderzenie energii oczywi¶cie nic tej osobie fizycznie nie zrobi, ani nikomu i niczemu generalnie, lecz mo¿e "sczytaæ" wzór wibracyjny tego cz³owieka wbijaj±c go w czakram. Taki wzorzec mo¿e nagle zacz±æ funkcjonowaæ jako wiod±ca energia i lepiej, ¿eby by³ to pozytywny wzorzec bo w przeciwnym razie wszystko nam siê rozlezie Mrugniêcie Nieno - tak to NIEdzia³a ! Choæ wielu ¿yje w iluzji , ¿e tak to funkcjonuje i usiluj± manipulowaæ czakramem W istocie manipuluj±.. swoj± iluzj±. Buduj±c sobie bezwiednie labirynt z³udzeñ. O tyle trudniejszych do przejrzenia - ¿e wzmacnianych u tych konkretnych jednostek. Pewnie po to by¶my to mogli lepiej widzieæ z dystansu. W listopadzie mialem kilka potwierdzeñ jak to faktycznie funkcjonuje. Gdzies tu na forum ju¿ dalem zajawke na ten temat. A Bêdzie na blogu.Kiedy¶. Ale mozesz byæ spokojny. Czakram nie "zczyta" przypadkowej informacji/osoby. Ani takiej, która bardzo chce byæ "zczytana". Znam takich trochê. Zabawni s±. Tu funkcjonuje bardzo precyzyjna 'mechanika'. Oparta na jako¶ciowych kwantowych wymianach. Przypuszczam, ¿e wiem o czym my¶lisz... z tym zczytywaniem. ..czasem 'zczyta' mimochodem spontanicznie zupe³nie niespodziewaj±cych siê tego kurierów czy kurierkê o ile niesie w sobie harmoniczn± z procesem informacjê. To doskonale omija wszelakie projekcje oraz 'warto¶ci dodane' i zapl±tane.
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 24, 2011, 01:07:56 wys³ane przez PHIRIOORI »
|
|
|
|
|
Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #189 : Grudzieñ 24, 2011, 02:07:52 » |
|
Ba..... tylko ¿e czakramy nikogo i niczego nie zczytuj± , nie taka jest ich funkcja. Czakramu nie mo¿e rozkodowaæ ni przekodowaæ ¿aden cz³owiek. Jednak zrozumieæ ich funkcje na ziemi mo¿na nieco ³atwiej porównuj±c ich pracê do pracy czakramów w organizmie ludzkim. To tylko fraktalne powiêkszenie zasiêgu pracy czakramów , szczerze mówi±c wszystkie energetyczne dzia³ania mo¿na odnale¼æ w organizmie Cz³owieka. Wystarczy my¶leæ analizowaæ i wyci±gaæ wnioski bez ¿adnych fantazji my¶lowych , to wszystko ma logiczne wyt³umaczenie. Kiara
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 24, 2011, 10:45:48 wys³ane przez Kiara »
|
|
|
|
|
PHIRIOORI
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #190 : Grudzieñ 27, 2011, 00:29:48 » |
|
zrozumieæ ich funkcje na ziemi mo¿na nieco ³atwiej porównuj±c ich pracê do pracy czakramów w organizmie ludzkim. To tylko fraktalne powiêkszenie zasiêgu pracy czakramów , szczerze mówi±c wszystkie energetyczne dzia³ania mo¿na odnale¼æ w organizmie Cz³owieka. Dok³adnie. Z tym ze moim zdaniem to nie neguje tego, co poruszy³ east. Po pierwsze nie w kazdym czlowieku pracuj± czakramy identycznie. Co do generalnej(systemowej) zasady mozna przyj±æ ze tak ..choæ i to nie zawsze. A ziemia ma jeden okreslony kompletny zestaw swoich. Szczegó³owe zjawiska s± ju¿ ca³kem rózne. Po drugie: Czakram ma miêdzy innymi funkcje drgania (czêstotliwo¶æ) Rezonans czestotliwo¶ciowy stanowi o formie komunikacji. Juz sam ten fakt wskazuje na procesy wymiany, a co za tym idzie odczytu/absorbcji i artykulacji/emisji okreslonych drgañ czy subDrgan. ..a wiêc moim zdaniem czaramy, poza innymi funkcjami, które pe³ni±, zczytuj± nieustannie 24/h .. zczytuj± wszystko i wszystkich. Z tym ze jak dobrze zrozumialem easta - mia³ na my¶li bardzo okreslony proces dziej±cy siê wewn±trz czakramu, w kontekscie tej jego wymiany energii z otoczeniem (do tego siê odnosi³em). Owszem, dla statystycznych "energii" (zw³aszcza martwych) takiej wymiany nie bêdzie - bo nie ma sie czym wymieniaæ. Z perspektywy tych energii czakram jest czym¶ sta³ym i jakby niezmiennym - jednak tam jest ¿ycie.
|
|
|
|
|
|
|
east
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #191 : Styczeñ 07, 2012, 20:25:51 » |
|
Uprzejmie przepraszam ¿e tak pó¼no, ale czyniê zado¶æ i przenosze na pro¶bê tutaj . "Promieñ ¶mierci" to pewna czêstotliwo¶æ, która rezonuje z jakim¶ elementem naszego ¶wiata dostarczaj±c mu energii a¿ do jego widowiskowej, nag³ej przemiany. Id±c dalej - kiedy na drodze strumienia energii kosmicznej (np neutrino-podobnych) na czakramie, stanie cz³owiek, to uderzenie energii oczywi¶cie nic tej osobie fizycznie nie zrobi, ani nikomu i niczemu generalnie, lecz mo¿e "sczytaæ" wzór wibracyjny tego cz³owieka wbijaj±c go w czakram. Taki wzorzec mo¿e nagle zacz±æ funkcjonowaæ jako wiod±ca energia i lepiej, ¿eby by³ to pozytywny wzorzec bo w przeciwnym razie wszystko nam siê rozlezie. -------------------------------------------------------------------------------------------- A mo¿e zafundowaæ sobie w³asne miejsce mocy ?
W filmie pt "kwantowa komunikacja " (od 20:21 min ) dr. William A.Tiller mówi, ¿e oko³o 50mV do 100 mV (mili woltów) to nasze naturalne napiêcie cia³a (komórkowe), ale zbada³ on do¶wiadczalnie, ¿e niektórzy mistrzowie Quigong potrafi± wykrzesaæ z siebie do 250V (woltów) !! No to ju¿ ca³kiem niez³e "miejsce mocy" w ludzkim ciele Ponoæ ka¿dy cz³owiek ma naturaln± zdolno¶æ do zwiêkszania napiêcia. Robimy to na przyk³ad przy okazji gojenia siê ran. Organizm zwiêksza napiêcie w uszkodzonym miejscu by rozpocz±æ proces odbudowy komórek dlatego fizycznie czujemy w zranionym miejscu gor±co ( oraz ból, który te¿ jest efektem przewodnictwa elektrycznego, czyli przesy³aniem okre¶lonych sygna³ów, informacji do mózgu gdzie zostaje ona rozpoznana). Mistrzowie uzdrowiciele s± po prostu bardziej efektywni w przewodnictwie ni¿ Ci, którzy nie æwiczyli tego u siebie. Na przyk³ad ju¿ sportowcy olimpijscy s± zdolni wytworzyæ do 2 Voltów napiêcia na skórze co ¶wiadczy o podwy¿szonej gotowo¶ci do wysi³ku i koniecznej potem regeneracji komórek. To mo¿na normalnie zmierzyæ woltomierzem. Inny sposób pomiaru to zbli¿enie rêki do anteny ¼le dostrojonego radia. Od razu sygna³ siê poprawia, poniewa¿ nasze cia³o jest jak antena, odbiornik. Jest te¿ nadajnikiem, ale tu ju¿ przep³yw informacji zale¿y od mocy, któr± normalnie mo¿na zwiêkszyæ na przyk³ad zdrowym od¿ywianiem, higien± ¿ycia. W³a¶nie zwiêkszone napiêcie wskazuje, ¿e proces regeneracji , czyli uzdrawiania, siê rozpocz±³. Je¶li teraz we¼miemy pod uwagê otaczaj±ce nas pola elektromagnetyczne w których przep³ywa pr±d ( przep³ywa w polu, a nie dos³ownie w kablu) to jeste¶my dos³ownie zanurzeni w elektrycznym wszech¶wiecie. Zwiêkszenie napiêcia na zewn±trz to jednocze¶nie dostarczenie naszym cia³om fizycznie energii elektrycznej, co mo¿e prowadziæ wprost do zmian elektromagnetycznych w organizmach, do mutacji komórek. Bo tak na prawdê ¿ycie komórki wcale nie zale¿y od DNA, tylko od mo¿liwo¶ci komunikacji z otoczeniem (istniej± jednokomórkowce bez DNA ,które szukaj± po¿ywienia, rozmna¿aj± siê, potrafi± unikaæ zagro¿eñ i walcz± , ale maj± flagelle dziêki którym komunikuj± siê z otoczeniem ) Mo¿na usun±æ DNA z komórek i one bêd± normalnie ¿y³y. Bêd±, poniewa¿ u¿ywaj± mikrotubul do komunikowania siê z otoczeniem. Czyni± to na kilka sposobów. Elektrochemiczny sposób ju¿ poznali¶my, a kwantowy dopiero poznajemy. Byæ mo¿e "do³o¿enie" woltów jest jednym z warunków do przeskoku w inny "wymiar" funkcjonowania w materii. Scali³em posty. Janusz
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 08, 2012, 01:16:45 wys³ane przez janusz »
|
|
|
|
|
arteq
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #192 : Styczeñ 07, 2012, 21:25:14 » |
|
Mo¿e nieco przewrotnie - potrafiê (jak i wiele innych osób) wykrzesaæ z siebie ponad 1000V - bo takiego rzêdu s± napiêcia gdy przeskakuje z nas iskra - czego praktycznie ka¿dy do¶wiadczy³ ;]
|
|
|
|
|
|
|
east
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #193 : Styczeñ 07, 2012, 22:13:05 » |
|
Owszem arteq, ludzki organizm mo¿e siê powierzchniowo na³adowaæ od ¶ci±gniêcia swetra. A nawet wytrzymujemy wiele tysiêcy wolt ,gdy w cz³owieka uderza piorun ( tylko gdy pr±d nie pop³ynie przez mózg ani serce ), na co s± udokumentowane przypadki. Lecz to w³a¶nie subtelne pr±dy o niskich napiêciach "zarz±dzaj±" organizmem.
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #194 : Styczeñ 08, 2012, 01:48:00 » |
|
Nie twierdzê, ¿e takowych nie ma, wrêcz przeciwnie - np. poczciwe EKG... Zauwa¿y³em jedynie, ¿e wytworzenie ró¿nicy potencja³ów 250V i wiêcej, to nic nadzwyczajnego.
|
|
|
|
|
|
|
barneyos
Gawêdziarz
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #195 : Styczeñ 09, 2012, 10:22:10 » |
|
Ma³e wyja¶nienie - napiêcie pr±du nie zabija, parametrem "zabójczym" jest natê¿enie pr±du (mierzone w Amperach). Przez nasze cia³o mo¿emy przepu¶ciæ tysi±ce woltów bez szkody dla nas, je¶li warto¶æ natê¿enia bêdzie niska. Na tej zasadzie m.in.dzia³aj± wynalazki Tesli - operuj± bardzo wysokim napiêciem.
A napiêcie to ró¿nica potencja³ów miêdzy dwoma punktami. I tak np. miedzy lew± i praw± rêk± mo¿e wystêpowaæ taka ró¿nica.
|
|
|
|
Pzdr barneyos ---------------------------------- \"Nie ma rzeczy niemo¿liwych, s± tylko rzeczy, których na razie nie potrafimy zrobiæ\" \"Im wiêcej wiem, tym bardziej wiem, ¿e mniej wiem\"
|
|
|
arteq
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #196 : Styczeñ 09, 2012, 14:57:32 » |
|
Ma³e wyja¶nienie - napiêcie pr±du nie zabija, parametrem "zabójczym" jest natê¿enie pr±du Nie wiem do czego te "wyja¶nienia"? Poza tym to oczywiste - gdzie kto¶ twierdzi³ inaczej? A napiêcie to ró¿nica potencja³ów miêdzy dwoma punktami. To tak¿e truizm. I tak np. miedzy lew± i praw± rêk± mo¿e wystêpowaæ taka ró¿nica. Nieprawda. Rêce s± po³±czone ze sob±, wiêc po prostu wzajemnie "uziemione" (np. poprzez wodê, krew i kr±¿±ce w niej elektrolity). No chyba, ¿e chodzi o praw± rêkê jednej i lew± drugiej osoby :]
|
|
|
|
|
|
|
barneyos
Gawêdziarz
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #197 : Styczeñ 09, 2012, 17:39:29 » |
|
.... [/quote] ... Nieprawda. Ręce są połączone ze sobą, więc po prostu wzajemnie "uziemione" (np. poprzez wodę, krew i krążące w niej elektrolity). No chyba, że chodzi o prawą rękę jednej i lewą drugiej osoby :] [/quote]
Wytłumaczę inaczej co miałem na myśli. Radiestezyjnie można zbadać polaryzację każdego człowieka. Składa się z czterech ćwiartek (oś pionowa w linii kręgosłupa i pozioma na wysokości pępka). I tak np. mężczyzna ma prawej ręce "+" a na lewej "-" i odwrotnie na nogach. U kobiety jest odwrotna, na prawej ręce "-". wyznacza się w prosty sposób wahadłem i nie potrzeba do tego specjalnych umiejętności.
Stąd można mówić o "+" i "-". Natomiast należy wziąć pod uwagę również to, że woda jest dipolem, czyli po dwóch różnych stronach są + i -.
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 09, 2012, 17:40:12 wys³ane przez barneyos »
|
|
|
|
|
arteq
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #198 : Styczeñ 09, 2012, 20:25:05 » |
|
ot subtelna ró¿nica pomiêdzy ró¿nymi potencja³ami, a ró¿nic± potencja³ów :]
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #199 : Styczeñ 14, 2012, 18:56:29 » |
|
Przyszed³ czas na odkrycie prawdy o roli czakramów ziemi o ich energetycznym zestrojeniu ze sob±. Jeszcze tylko nie powiedziano gdzie s± aktualnie najwa¿niejsze dla obecnego czasu i jak inne dostrajaj± siê do ich pracy by ziemia by³a wibracyjnie gotowa do przekroczenia wymiarów. My¶lê, i¿ i ta informacja prawdziwa ujrzy ¶wiat³o dzienne , na ni± te¿ nadejdzie czas. Bez dostrojenia wszystkich czakramów akt naszej ewolucji nie by³ by mo¿liwy. Kiara
14.01.2012 Promieñ ¦wiat³a z wnêtrza Ziemi. RADA 12
Rada 12
Ukochani Ludzie, Dzieci Jednego Stwórcy w Wieczno¶ci.
Wieczny P³omieñ rozpalony zosta³ na Ziemi. Z wnêtrza Ziemi wychodzi Ognisty Promieñ i zaczyna zmieniaæ powierzchniê Ziemi. Rodzeñstwo z wnêtrza Ziemi przychodz± Wam teraz na pomoc i poprzez to wspomagaj± procesy Transformacji które maj± jeszcze nadej¶æ.
I to nie jest tylko Promieñ który z wnêtrza Ziemi dociera przenikliwie na powierzchniê Ziemi, to wydarzenie ma miejsce we wszystkich punktach na Ziemi na których znajduj± siê Czakramy Ziemskie.
Wszystkie Czakry (Czakramy) s± w miêdzyczasie juz otwarte na 100% i to ¦wiat³o wzmacnia to wielokrotnie i przynosi jeszcze wiêcej Energii do Ludzi.
Jak to dzia³a?
Te ¦wiat³a s± niczym Latarnie i ich ¦wiat³o ¶wieci ku ca³emu Wszech¶wiatowi. Dziêki temu Planeta sygnalizuje ¿e wybra³a Podniesienie i ¿e jest ju¿ ca³kowicie w Procesie Podniesienia i to oznacza i¿ rozkoszuje siê ca³± uwag± ze strony Boskiego Rodzeñstwa ¦wiat³a ze ¬ród³a Bytów.
Poprzez to jeste¶cie WYJÊCI z ka¿dej próby odwiedzenia Was przez obcy gatunek, albowiem ten Sygna³ jest jednoznaczny dla WSZYSTKICH KULTUR W TWORZENIU. Teraz to wchodzi w ¿ycie (*teraz to obowi±zuje) i jest dany kolejny Kamieñ Budulcowy dla tej Przemiany.
To jest czê¶æ kompleksowego Procesu podczas którego ca³y czas jest „dawane” i ca³y czas rozwija siê zdolno¶æ budz±cej kultury, a¿ stanie siê ona ca³kowicie Przebudzona.
Z tym pierwszym wra¿eniem pozostawiamy Wam pewno¶æ ¿e Wasz Byt siê wype³ni (*spe³ni) i ¿e wielu Ludzi po raz ostatni podró¿uje w „butach” Cz³owieka.
- Wy wchodzicie w ¦wiat³o, tak w³a¶nie jest.
Stwórca jest wielki i w Jego Mi³o¶ci jest wszystko mo¿liwe.
RADA 12http://wolnaplaneta.pl/terra/2012/01/14/14-01-2012-promien-swiatla-z-wnetrza-ziemi-rada-12/
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 14, 2012, 19:03:36 wys³ane przez Kiara »
|
|
|
|
|
|