chanell
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 72
|
|
« Odpowiedz #175 : Grudzień 15, 2011, 22:41:06 » |
|
Te miejsca juz zwiedzi³em i muszê przyznaÌ ¿e by³o mocno. Szczególnie na starówce. Tylko jakoœ drugiego dnia jednak niemoc mn¹ bezwzglêdnie zaw³adnê³a i cierpia³em do wieczora, ale nie przestaje w poszukiwaniach i systematycznie szukam MOCY na starówce Coœ przez skórê czujê ¿e , w Krakowie nabra³byœ tej mocy-niemocy wiêcej ,bo tu takich miejsc jest na pêczki .Myœlê ¿e w miesi¹c nie da³ byœ rady odwiedziÌ wszystkich " miejsc mocy " ps;ale wróÌmy do prawidziwego tematu w¹tku
|
|
|
|
Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.
KsiĂŞga Koheleta 3,1
|
|
|
PHIRIOORI
Gość
|
|
« Odpowiedz #176 : Grudzień 16, 2011, 13:06:57 » |
|
WyjaÂśnij mi proszĂŞ jak siĂŞ ma ten teledyski i piosenka do tematu " Miejsca mocy w Polsce i na Âświecie " bo kompletnie nie pojmujĂŞ.Pytam powaÂżnie. Zapewne lepiej i blizej jak rzeÂźby z kÂąpieliska na Teartalnej we WrocÂławiu do antarktydy i tego co o niej wiemy
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 3
Email
|
|
« Odpowiedz #177 : Grudzień 16, 2011, 22:20:19 » |
|
Te miejsca juz zwiedziÂłem ... Czy to znaczy, Âże zwiedziÂłeÂś rĂłwnieÂż te, ktĂłre rzeczywiÂście emanujÂą tÂą energiÂą?
|
|
|
|
PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
|
|
|
Cum
Gość
|
|
« Odpowiedz #178 : Grudzień 17, 2011, 19:23:49 » |
|
Nie, takich nie znalazlem. są oczywiście legendy o kamieniu czy o jakimś starym kościółku, ale nic spejalnego tam nie było. Co nie znaczy ze dobrze szukalem. knajpy zwiedzam systematycznie ale jak na razie nic, choć nie ustaję w poszukiwaniach w tej materii.
Dla mnie całe to miasto czymś emanuje ale nie wiem czy to jest możliwe i to pewnie tylko moje subiektywne odczucie czyms tam nacechowane.
Co do krakowa, to nie wiem czemu ale bardzo mi to miasto nieodpowiada. jest zbyt nacechowane artyzmem i indywidualnością. wszyscy krakowiacy to indywidualni artyści. Zamiast trzeźwo patrzeć na świat to bujają w obłokach. oczywiście uogólniam i na pewno są wyjątki.
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzień 17, 2011, 19:29:00 wysłane przez Cum »
|
|
|
|
|
Dariusz
Maszyna do pisania...
Email
|
|
« Odpowiedz #179 : Grudzień 17, 2011, 19:59:39 » |
|
Nie, takich nie znalazlem. s¹ oczywiœcie legendy o kamieniu czy o jakimœ starym koœció³ku, ale nic spejalnego tam nie by³o. Co nie znaczy ze dobrze szukalem. knajpy zwiedzam systematycznie ale jak na razie nic, choÌ nie ustajê w poszukiwaniach w tej materii. Szukaj, bo warto. Jednak w poszukiwaniach zdaj siê na intuicjê i skup siê (bardzo) na odczuciach. One s¹ subtelne i na rauszu ich nie rozpoznasz. Dla mnie ca³e to miasto czymœ emanuje ale nie wiem czy to jest mo¿liwe i to pewnie tylko moje subiektywne odczucie czyms tam nacechowane. Histori¹ i energi¹. To samo czujê w P³ocku. Polecam Ci zwiedziÌ to miast. Co do krakowa, to nie wiem czemu ale bardzo mi to miasto nieodpowiada. jest zbyt nacechowane artyzmem i indywidualnoœci¹. wszyscy krakowiacy to indywidualni artyœci. Zamiast trzeŸwo patrzeÌ na œwiat to bujaj¹ w ob³okach. oczywiœcie uogólniam i na pewno s¹ wyj¹tki.
Nie moÂżna ujmowaĂŚ temu miastu tylko dlatego, Âże znaczna grupa mieszczuchĂłw to zamkniĂŞte w sobie i z wygĂłrowanym ego, jednostki. Miasto jest fajne, jak dwa powyÂższe. Do tej grupy zaliczyÂłbym jeszcze PoznaĂą, WrocÂław, WaÂłbrzych. To miejsc przesiÂąkniĂŞte energiÂą i historiÂą.
|
|
|
|
|
|
|
east
Gość
|
|
« Odpowiedz #180 : Grudzień 17, 2011, 20:57:03 » |
|
O tak, zw³aszcza Wroc³aw i okolice ( 50km). Œlê¿a jest takim szczególnym miejscem mocy, ale o WrocLove-iu nie bêdê siê rozpisywa³ , bo tu znacznie lepiej to magicznie czyni Janusz "Piramidalnym" refleksem jeœli chodzi o magicznoœÌ miejsk¹ w moim mieœcie wykaza³ siê magistrat zachêcaj¹c do odwiedzenia Szczecina tym krótkim filmikiem : http://www.youtube.com/watch?v=DtsvFT-v4aIOdwo³anie siê do Piramid w Gizie, Pary¿a oraz samej konstelacji Oriona to dopiero magiczny koncept Ale jakoœ da siê to powi¹zaÌ, choÌby marketingowo, a to siê liczy
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
Maszyna do pisania...
Email
|
|
« Odpowiedz #181 : Grudzień 17, 2011, 21:24:27 » |
|
Tak, >east<. Przepraszam, Âże zapomniaÂłem wspomnieĂŚ o Szczecinie. Jest wiele miejsc, ktĂłre wprost emanujÂą energiÂą, a do tych zalicza siĂŞ rĂłwnieÂż Szczecin - piszĂŞ tylko o polskich miastach. MoÂżna by duÂżo jeszcze takich miejsc wymieniaĂŚ.
|
|
|
|
|
|
|
chanell
Maszyna do pisania...
|
|
« Odpowiedz #182 : Grudzień 17, 2011, 21:57:27 » |
|
Cum WyraŸnie nie zalapa³eœ mojego dowcipu ,ale nic nie szkodzi Co do krakowa, to nie wiem czemu ale bardzo mi to miasto nieodpowiada. jest zbyt nacechowane artyzmem i indywidualnoœci¹. wszyscy krakowiacy to indywidualni artyœci. Zamiast trzeŸwo patrzeÌ na œwiat to bujaj¹ w ob³okach. Czyli same pozytywne cechy Wszak wszyscy jesteœmy indywidualnoœciami .Ach ! bujaÌ w ob³okach ,uwielbiam D Czyli prawdziwa ze mnie krakowianka. ps;chyba przemawia przez ciebie zazdroœÌ ,¿e nie mo¿esz bujaÌ w ob³okach ,ale rozumiem ciê bo ja te¿ mam uprzedzenie do jednego miasta.
|
|
|
|
KsiĂŞga Koheleta 3,1
|
|
|
arteq
Gość
|
|
« Odpowiedz #183 : Grudzień 18, 2011, 12:59:31 » |
|
Mi tak KrakĂłw bardzo odpowiada i dobrze siĂŞ tu czujĂŞ.
|
|
|
|
|
|
|
chanell
Maszyna do pisania...
|
|
« Odpowiedz #184 : Grudzień 18, 2011, 23:14:46 » |
|
Mi tak KrakĂłw bardzo odpowiada i dobrze siĂŞ tu czujĂŞ.
MiÂło mi to czytaĂŚ Arteq :*
|
|
|
|
KsiĂŞga Koheleta 3,1
|
|
|
barneyos
GawĂŞdziarz
Punkty Forum (pf): 2
|
|
« Odpowiedz #185 : Grudzień 19, 2011, 11:37:11 » |
|
A moÂże zafundowaĂŚ sobie wÂłasne miejsce mocy ?
Mój profesor od radiestezji opowiada³ mi, ¿e kiedyœ na zlecenie prywatnej osoby wybudowa³ niewielki kamienny kr¹g na jej posiad³oœci. Kr¹g typu 1 kamieù centralny + 8 satelit na okrêgu odpowiednio u³o¿onych. Pomiar energii ¿yciowej wykaza³ 100 tys. jednostek Bovisa (6500 - wartoœÌ dla doros³ego cz³owieka).
No i mamy skuteczne i trwaÂłe lekarstwo za niewielkie pieniÂądze.
|
|
|
|
Pzdr barneyos ---------------------------------- \"Nie ma rzeczy niemoÂżliwych, sÂą tylko rzeczy, ktĂłrych na razie nie potrafimy zrobiĂŚ\" \"Im wiĂŞcej wiem, tym bardziej wiem, Âże mniej wiem\"
|
|
|
Cum
Gość
|
|
« Odpowiedz #186 : Grudzień 19, 2011, 21:50:22 » |
|
Dariusz. Z tą Historią to ciekawa uwaga i trzyma się kupy. dzięki.
Chanell Zrozumiałem twój dowcip i był nawet smieszny. Ale chyba nie muszę cię za to gloryfikować. Jesteśmy najwyraźniej z innych światów . Ja też jestem indywidualnością a jakoś nie przepadam za marzycielami. Bardziej wolę realny świat od wymyślonego. No i fakt. Prawdziwa z ciebie krakowianka. W Krakowie wolę zwiedzać jednak mury niż ludzi.
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzień 19, 2011, 21:52:22 wysłane przez Cum »
|
|
|
|
|
chanell
Maszyna do pisania...
|
|
« Odpowiedz #187 : Grudzień 20, 2011, 00:25:18 » |
|
CumZrozumiaÂłem twĂłj dowcip i byÂł nawet smieszny. DziĂŞkujĂŞ Ale chyba nie muszĂŞ ciĂŞ za to gloryfikowaĂŚ. AleÂż ja nie oczekujĂŞ gloryfikacji JesteÂśmy najwyraÂźniej z innych ÂświatĂłw Zdecydowanie ! Ty jesteÂś z Marsa ,a ja z Wenus jakoÂś nie przepadam za marzycielami. Trudno ,muszĂŞ siĂŞ z tym pogodziĂŚ.PÂłakaĂŚ nie bĂŞdĂŞ W Krakowie wolĂŞ zwiedzaĂŚ jednak mury niÂż ludzi ToÂż wÂłaÂśnie proponowaÂłam ci zwiedzanie starych murĂłw ,a nie ludzi MuszĂŞ chyba zakoĂączyĂŚ tĂŞ dyskusjĂŞ ,bo jeszcze mi siĂŞ oberwie od Darka ,robimy offtop
|
|
|
|
KsiĂŞga Koheleta 3,1
|
|
|
PHIRIOORI
Gość
|
|
« Odpowiedz #188 : Grudzień 24, 2011, 00:59:12 » |
|
jaka postaÌ energii - jest fizycznym noœnikiem Œwiadomoœci. Perspektywa dla mnie dziwna dlatego, bo dla mnie oczywistym jest, i¿ to raczej Œwiadomosc jest 'noœnikiem' wszelakiego rodzaju fizycznosci oraz wszelakich energii. Chodzi mi tutaj o ŒwiadomoœÌ jako rodzaj oscylatora Oscylatorem bywaj¹ raczej jakies funkcje œwiadomoœci lub osrodki bed¹ce z ni¹ w bezpoœredniej relacji np. taki punkt po³¹czenia(jednosci) bardziej juz oscyluje ni¿ œwiadomoœÌ, tam gdzie œwiadomoœc wchodzi w syntetyczn¹ interakcjê z Polem(bo przeciez przenika je ca³e nieustannie) .. tam powstaje oscylacja. Nie s¹dze i¿ by Œwiadomoœc - jako-taka oscylowa³a.. Ona jest i ogarnia WszystkoœÌ. Ale tego œiê nie przek³ozy na naukowo-techniczne pojêciowniki, bo i po co.. to trochê sp³aszczanie œwiata. Nie tyle nawet skumulowanie, ile jej "zogniskowanie". Dlatego, ¿e od urodzenia ¿yjemy w Polu które dos³ownie kipi energi¹. I ludzie s¹ naturalnie wyposa¿eni w narzêdzia do jej "ogniskowania". Ale ... ..ale ( Nawet po tym forum patrz¹c) sa tak nawykli do okreslonego poziomu jej intensywnoœci, ¿e kazda nad-nawykow¹ kumulacjê bêd¹ rozpraszaÌ w ten czy inny sposób. Lekka zmiana zakresu czêstotliwoœci mo¿e spowodowaÌ nawet natychmiastowe "rozkodowanie" siatki wi¹zaù materii nie-materii równie¿. (co za tym idzie wszelakich konstruktów dusz) Id¹c dalej - kiedy na drodze strumienia energii kosmicznej (np neutrino-podobnych) na czakramie, stanie cz³owiek, to uderzenie energii oczywiœcie nic tej osobie fizycznie nie zrobi, ani nikomu i niczemu generalnie, lecz mo¿e "sczytaÌ" wzór wibracyjny tego cz³owieka wbijaj¹c go w czakram. Taki wzorzec mo¿e nagle zacz¹Ì funkcjonowaÌ jako wiod¹ca energia i lepiej, ¿eby by³ to pozytywny wzorzec bo w przeciwnym razie wszystko nam siê rozlezie Mrugniêcie Nieno - tak to NIEdzia³a ! ChoÌ wielu ¿yje w iluzji , ¿e tak to funkcjonuje i usiluj¹ manipulowaÌ czakramem W istocie manipuluj¹.. swoj¹ iluzj¹. Buduj¹c sobie bezwiednie labirynt z³udzeù. O tyle trudniejszych do przejrzenia - ¿e wzmacnianych u tych konkretnych jednostek. Pewnie po to byœmy to mogli lepiej widzieÌ z dystansu. W listopadzie mialem kilka potwierdzeù jak to faktycznie funkcjonuje. Gdzies tu na forum ju¿ dalem zajawke na ten temat. A Bêdzie na blogu.Kiedyœ. Ale mozesz byÌ spokojny. Czakram nie "zczyta" przypadkowej informacji/osoby. Ani takiej, która bardzo chce byÌ "zczytana". Znam takich trochê. Zabawni s¹. Tu funkcjonuje bardzo precyzyjna 'mechanika'. Oparta na jakoœciowych kwantowych wymianach. Przypuszczam, ¿e wiem o czym myœlisz... z tym zczytywaniem. ..czasem 'zczyta' mimochodem spontanicznie zupe³nie niespodziewaj¹cych siê tego kurierów czy kurierkê o ile niesie w sobie harmoniczn¹ z procesem informacjê. To doskonale omija wszelakie projekcje oraz 'wartoœci dodane' i zapl¹tane.
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzień 24, 2011, 01:07:56 wysłane przez PHIRIOORI »
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
|
« Odpowiedz #189 : Grudzień 24, 2011, 02:07:52 » |
|
Ba..... tylko ¿e czakramy nikogo i niczego nie zczytuj¹ , nie taka jest ich funkcja. Czakramu nie mo¿e rozkodowaÌ ni przekodowaÌ ¿aden cz³owiek. Jednak zrozumieÌ ich funkcje na ziemi mo¿na nieco ³atwiej porównuj¹c ich pracê do pracy czakramów w organizmie ludzkim. To tylko fraktalne powiêkszenie zasiêgu pracy czakramów , szczerze mówi¹c wszystkie energetyczne dzia³ania mo¿na odnaleŸÌ w organizmie Cz³owieka. Wystarczy myœleÌ analizowaÌ i wyci¹gaÌ wnioski bez ¿adnych fantazji myœlowych , to wszystko ma logiczne wyt³umaczenie. Kiara
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzień 24, 2011, 10:45:48 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
PHIRIOORI
Gość
|
|
« Odpowiedz #190 : Grudzień 27, 2011, 00:29:48 » |
|
zrozumieÌ ich funkcje na ziemi mo¿na nieco ³atwiej porównuj¹c ich pracê do pracy czakramów w organizmie ludzkim. To tylko fraktalne powiêkszenie zasiêgu pracy czakramów , szczerze mówi¹c wszystkie energetyczne dzia³ania mo¿na odnaleŸÌ w organizmie Cz³owieka. Dok³adnie. Z tym ze moim zdaniem to nie neguje tego, co poruszy³ east. Po pierwsze nie w kazdym czlowieku pracuj¹ czakramy identycznie. Co do generalnej(systemowej) zasady mozna przyj¹Ì ze tak ..choÌ i to nie zawsze. A ziemia ma jeden okreslony kompletny zestaw swoich. Szczegó³owe zjawiska s¹ ju¿ ca³kem rózne. Po drugie: Czakram ma miêdzy innymi funkcje drgania (czêstotliwoœÌ) Rezonans czestotliwoœciowy stanowi o formie komunikacji. Juz sam ten fakt wskazuje na procesy wymiany, a co za tym idzie odczytu/absorbcji i artykulacji/emisji okreslonych drgaù czy subDrgan. ..a wiêc moim zdaniem czaramy, poza innymi funkcjami, które pe³ni¹, zczytuj¹ nieustannie 24/h .. zczytuj¹ wszystko i wszystkich. Z tym ze jak dobrze zrozumialem easta - mia³ na myœli bardzo okreslony proces dziej¹cy siê wewn¹trz czakramu, w kontekscie tej jego wymiany energii z otoczeniem (do tego siê odnosi³em). Owszem, dla statystycznych "energii" (zw³aszcza martwych) takiej wymiany nie bêdzie - bo nie ma sie czym wymieniaÌ. Z perspektywy tych energii czakram jest czymœ sta³ym i jakby niezmiennym - jednak tam jest ¿ycie.
|
|
|
|
|
|
|
east
Gość
|
|
« Odpowiedz #191 : Styczeń 07, 2012, 20:25:51 » |
|
Uprzejmie przepraszam ¿e tak póŸno, ale czyniê zadoœÌ i przenosze na proœbê tutaj . "Promieù œmierci" to pewna czêstotliwoœÌ, która rezonuje z jakimœ elementem naszego œwiata dostarczaj¹c mu energii a¿ do jego widowiskowej, nag³ej przemiany. Id¹c dalej - kiedy na drodze strumienia energii kosmicznej (np neutrino-podobnych) na czakramie, stanie cz³owiek, to uderzenie energii oczywiœcie nic tej osobie fizycznie nie zrobi, ani nikomu i niczemu generalnie, lecz mo¿e "sczytaÌ" wzór wibracyjny tego cz³owieka wbijaj¹c go w czakram. Taki wzorzec mo¿e nagle zacz¹Ì funkcjonowaÌ jako wiod¹ca energia i lepiej, ¿eby by³ to pozytywny wzorzec bo w przeciwnym razie wszystko nam siê rozlezie. -------------------------------------------------------------------------------------------- A mo¿e zafundowaÌ sobie w³asne miejsce mocy ?
W filmie pt "kwantowa komunikacja " (od 20:21 min ) dr. William A.Tiller mówi, ¿e oko³o 50mV do 100 mV (mili woltów) to nasze naturalne napiêcie cia³a (komórkowe), ale zbada³ on doœwiadczalnie, ¿e niektórzy mistrzowie Quigong potrafi¹ wykrzesaÌ z siebie do 250V (woltów) !! No to ju¿ ca³kiem niez³e "miejsce mocy" w ludzkim ciele PonoÌ ka¿dy cz³owiek ma naturaln¹ zdolnoœÌ do zwiêkszania napiêcia. Robimy to na przyk³ad przy okazji gojenia siê ran. Organizm zwiêksza napiêcie w uszkodzonym miejscu by rozpocz¹Ì proces odbudowy komórek dlatego fizycznie czujemy w zranionym miejscu gor¹co ( oraz ból, który te¿ jest efektem przewodnictwa elektrycznego, czyli przesy³aniem okreœlonych sygna³ów, informacji do mózgu gdzie zostaje ona rozpoznana). Mistrzowie uzdrowiciele s¹ po prostu bardziej efektywni w przewodnictwie ni¿ Ci, którzy nie Ìwiczyli tego u siebie. Na przyk³ad ju¿ sportowcy olimpijscy s¹ zdolni wytworzyÌ do 2 Voltów napiêcia na skórze co œwiadczy o podwy¿szonej gotowoœci do wysi³ku i koniecznej potem regeneracji komórek. To mo¿na normalnie zmierzyÌ woltomierzem. Inny sposób pomiaru to zbli¿enie rêki do anteny Ÿle dostrojonego radia. Od razu sygna³ siê poprawia, poniewa¿ nasze cia³o jest jak antena, odbiornik. Jest te¿ nadajnikiem, ale tu ju¿ przep³yw informacji zale¿y od mocy, któr¹ normalnie mo¿na zwiêkszyÌ na przyk³ad zdrowym od¿ywianiem, higien¹ ¿ycia. W³aœnie zwiêkszone napiêcie wskazuje, ¿e proces regeneracji , czyli uzdrawiania, siê rozpocz¹³. Jeœli teraz weŸmiemy pod uwagê otaczaj¹ce nas pola elektromagnetyczne w których przep³ywa pr¹d ( przep³ywa w polu, a nie dos³ownie w kablu) to jesteœmy dos³ownie zanurzeni w elektrycznym wszechœwiecie. Zwiêkszenie napiêcia na zewn¹trz to jednoczeœnie dostarczenie naszym cia³om fizycznie energii elektrycznej, co mo¿e prowadziÌ wprost do zmian elektromagnetycznych w organizmach, do mutacji komórek. Bo tak na prawdê ¿ycie komórki wcale nie zale¿y od DNA, tylko od mo¿liwoœci komunikacji z otoczeniem (istniej¹ jednokomórkowce bez DNA ,które szukaj¹ po¿ywienia, rozmna¿aj¹ siê, potrafi¹ unikaÌ zagro¿eù i walcz¹ , ale maj¹ flagelle dziêki którym komunikuj¹ siê z otoczeniem ) Mo¿na usun¹Ì DNA z komórek i one bêd¹ normalnie ¿y³y. Bêd¹, poniewa¿ u¿ywaj¹ mikrotubul do komunikowania siê z otoczeniem. Czyni¹ to na kilka sposobów. Elektrochemiczny sposób ju¿ poznaliœmy, a kwantowy dopiero poznajemy. ByÌ mo¿e "do³o¿enie" woltów jest jednym z warunków do przeskoku w inny "wymiar" funkcjonowania w materii. Scali³em posty. Janusz
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 08, 2012, 01:16:45 wysłane przez janusz »
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
|
« Odpowiedz #192 : Styczeń 07, 2012, 21:25:14 » |
|
MoÂże nieco przewrotnie - potrafiĂŞ (jak i wiele innych osĂłb) wykrzesaĂŚ z siebie ponad 1000V - bo takiego rzĂŞdu sÂą napiĂŞcia gdy przeskakuje z nas iskra - czego praktycznie kaÂżdy doÂświadczyÂł ;]
|
|
|
|
|
|
|
east
Gość
|
|
« Odpowiedz #193 : Styczeń 07, 2012, 22:13:05 » |
|
Owszem arteq, ludzki organizm moÂże siĂŞ powierzchniowo naÂładowaĂŚ od ÂściÂągniĂŞcia swetra. A nawet wytrzymujemy wiele tysiĂŞcy wolt ,gdy w czÂłowieka uderza piorun ( tylko gdy prÂąd nie popÂłynie przez mĂłzg ani serce ), na co sÂą udokumentowane przypadki. Lecz to wÂłaÂśnie subtelne prÂądy o niskich napiĂŞciach "zarzÂądzajÂą" organizmem.
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
|
« Odpowiedz #194 : Styczeń 08, 2012, 01:48:00 » |
|
Nie twierdzê, ¿e takowych nie ma, wrêcz przeciwnie - np. poczciwe EKG... Zauwa¿y³em jedynie, ¿e wytworzenie ró¿nicy potencja³ów 250V i wiêcej, to nic nadzwyczajnego.
|
|
|
|
|
|
|
barneyos
GawĂŞdziarz
|
|
« Odpowiedz #195 : Styczeń 09, 2012, 10:22:10 » |
|
Ma³e wyjaœnienie - napiêcie pr¹du nie zabija, parametrem "zabójczym" jest natê¿enie pr¹du (mierzone w Amperach). Przez nasze cia³o mo¿emy przepuœciÌ tysi¹ce woltów bez szkody dla nas, jeœli wartoœÌ natê¿enia bêdzie niska. Na tej zasadzie m.in.dzia³aj¹ wynalazki Tesli - operuj¹ bardzo wysokim napiêciem.
A napiêcie to ró¿nica potencja³ów miêdzy dwoma punktami. I tak np. miedzy lew¹ i praw¹ rêk¹ mo¿e wystêpowaÌ taka ró¿nica.
|
|
|
|
Pzdr barneyos ---------------------------------- \"Nie ma rzeczy niemoÂżliwych, sÂą tylko rzeczy, ktĂłrych na razie nie potrafimy zrobiĂŚ\" \"Im wiĂŞcej wiem, tym bardziej wiem, Âże mniej wiem\"
|
|
|
arteq
Gość
|
|
« Odpowiedz #196 : Styczeń 09, 2012, 14:57:32 » |
|
Ma³e wyjaœnienie - napiêcie pr¹du nie zabija, parametrem "zabójczym" jest natê¿enie pr¹du Nie wiem do czego te "wyjaœnienia"? Poza tym to oczywiste - gdzie ktoœ twierdzi³ inaczej? A napiêcie to ró¿nica potencja³ów miêdzy dwoma punktami. To tak¿e truizm. I tak np. miedzy lew¹ i praw¹ rêk¹ mo¿e wystêpowaÌ taka ró¿nica. Nieprawda. Rêce s¹ po³¹czone ze sob¹, wiêc po prostu wzajemnie "uziemione" (np. poprzez wodê, krew i kr¹¿¹ce w niej elektrolity). No chyba, ¿e chodzi o praw¹ rêkê jednej i lew¹ drugiej osoby :]
|
|
|
|
|
|
|
barneyos
GawĂŞdziarz
|
|
« Odpowiedz #197 : Styczeń 09, 2012, 17:39:29 » |
|
.... [/quote] ... Nieprawda. Ręce są połączone ze sobą, więc po prostu wzajemnie "uziemione" (np. poprzez wodę, krew i krążące w niej elektrolity). No chyba, że chodzi o prawą rękę jednej i lewą drugiej osoby :] [/quote]
Wytłumaczę inaczej co miałem na myśli. Radiestezyjnie można zbadać polaryzację każdego człowieka. Składa się z czterech ćwiartek (oś pionowa w linii kręgosłupa i pozioma na wysokości pępka). I tak np. mężczyzna ma prawej ręce "+" a na lewej "-" i odwrotnie na nogach. U kobiety jest odwrotna, na prawej ręce "-". wyznacza się w prosty sposób wahadłem i nie potrzeba do tego specjalnych umiejętności.
Stąd można mówić o "+" i "-". Natomiast należy wziąć pod uwagę również to, że woda jest dipolem, czyli po dwóch różnych stronach są + i -.
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 09, 2012, 17:40:12 wysłane przez barneyos »
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
|
« Odpowiedz #198 : Styczeń 09, 2012, 20:25:05 » |
|
ot subtelna ró¿nica pomiêdzy ró¿nymi potencja³ami, a ró¿nic¹ potencja³ów :]
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
|
« Odpowiedz #199 : Styczeń 14, 2012, 18:56:29 » |
|
PrzyszedÂł czas na odkrycie prawdy o roli czakramĂłw ziemi o ich energetycznym zestrojeniu ze sobÂą. Jeszcze tylko nie powiedziano gdzie sÂą aktualnie najwaÂżniejsze dla obecnego czasu i jak inne dostrajajÂą siĂŞ do ich pracy by ziemia byÂła wibracyjnie gotowa do przekroczenia wymiarĂłw. MyÂślĂŞ, iÂż i ta informacja prawdziwa ujrzy ÂświatÂło dzienne , na niÂą teÂż nadejdzie czas. Bez dostrojenia wszystkich czakramĂłw akt naszej ewolucji nie byÂł by moÂżliwy. Kiara
14.01.2012 PromieĂą ÂŚwiatÂła z wnĂŞtrza Ziemi. RADA 12
Rada 12
Ukochani Ludzie, Dzieci Jednego StwĂłrcy w WiecznoÂści.
Wieczny P³omieù rozpalony zosta³ na Ziemi. Z wnêtrza Ziemi wychodzi Ognisty Promieù i zaczyna zmieniaÌ powierzchniê Ziemi. Rodzeùstwo z wnêtrza Ziemi przychodz¹ Wam teraz na pomoc i poprzez to wspomagaj¹ procesy Transformacji które maj¹ jeszcze nadejœÌ.
I to nie jest tylko PromieĂą ktĂłry z wnĂŞtrza Ziemi dociera przenikliwie na powierzchniĂŞ Ziemi, to wydarzenie ma miejsce we wszystkich punktach na Ziemi na ktĂłrych znajdujÂą siĂŞ Czakramy Ziemskie.
Wszystkie Czakry (Czakramy) sÂą w miĂŞdzyczasie juz otwarte na 100% i to ÂŚwiatÂło wzmacnia to wielokrotnie i przynosi jeszcze wiĂŞcej Energii do Ludzi.
Jak to dziaÂła?
Te Œwiat³a s¹ niczym Latarnie i ich Œwiat³o œwieci ku ca³emu Wszechœwiatowi. Dziêki temu Planeta sygnalizuje ¿e wybra³a Podniesienie i ¿e jest ju¿ ca³kowicie w Procesie Podniesienia i to oznacza i¿ rozkoszuje siê ca³¹ uwag¹ ze strony Boskiego Rodzeùstwa Œwiat³a ze ród³a Bytów.
Poprzez to jesteÂście WYJĂCI z kaÂżdej prĂłby odwiedzenia Was przez obcy gatunek, albowiem ten SygnaÂł jest jednoznaczny dla WSZYSTKICH KULTUR W TWORZENIU. Teraz to wchodzi w Âżycie (*teraz to obowiÂązuje) i jest dany kolejny KamieĂą Budulcowy dla tej Przemiany.
To jest czêœÌ kompleksowego Procesu podczas ktĂłrego caÂły czas jest „dawane” i caÂły czas rozwija siĂŞ zdolnoœÌ budzÂącej kultury, aÂż stanie siĂŞ ona caÂłkowicie Przebudzona.
Z tym pierwszym wraÂżeniem pozostawiamy Wam pewnoœÌ Âże Wasz Byt siĂŞ wypeÂłni (*speÂłni) i Âże wielu Ludzi po raz ostatni podró¿uje w „butach” CzÂłowieka.
- Wy wchodzicie w ÂŚwiatÂło, tak wÂłaÂśnie jest.
StwĂłrca jest wielki i w Jego MiÂłoÂści jest wszystko moÂżliwe.
RADA 12http://wolnaplaneta.pl/terra/2012/01/14/14-01-2012-promien-swiatla-z-wnetrza-ziemi-rada-12/
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 14, 2012, 19:03:36 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
|