Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 26, 2024, 21:10:07

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Miejsca mocy w Polsce i na ¶wiecie  (Przeczytany 207485 razy)
0 u¿ytkowników i 5 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 6024

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #200 : Styczeñ 14, 2012, 19:23:07 »

>Kiaro<, uwa¿am, ¿e Twój ostatni post bardziej pasuje do tego w±tku >>. Zamieszczaj±c go tu dublujesz tematy, a ta informacja nie ma nic wspólnego z "czakramem warszawskim".

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #201 : Styczeñ 14, 2012, 20:16:42 »

Wiesz , ¿e naprawdê nie wiedzia³am gdzie go wstawiæ  , bo s± trzy miejsca na ziemi przez które id± takie strumienie energetyczne reguluj±ce wszystkie czakramy.

1. Warszawa - Pa³ac Kultury -8 czakra

2. Cergy ( Francja) -3 czakra

3. Kraków - Wawel - 1 czakra

W³a¶ciwie to nie wiem który czakram maj± ci od przekazu na my¶li?

Ale czakram mocy to Cergy  - Francja  w³a¶ciwie to on jest najbardziej aktywny i decyduj±cy o energetycznej mocy pozosta³ych.

Kiara U¶miech U¶miech
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

Wiadomo¶ci: 4934

KIN 213

« Odpowiedz #202 : Styczeñ 16, 2012, 15:23:22 »

<a href="http://www.youtube.com/v/ocUvI1anbAE?version=3&amp;amp;hl=pl_PL" target="_blank">http://www.youtube.com/v/ocUvI1anbAE?version=3&amp;amp;hl=pl_PL</a>

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
barneyos

Gawêdziarz

Punkty Forum (pf): 2

Wiadomo¶ci: 689

« Odpowiedz #203 : Styczeñ 16, 2012, 17:46:56 »

Elo !!

Bardzo ciekawe wiadomo¶ci mo¿na tu przeczytaæ !

Jaki¶ czas temu rozmawia³em z pewnym Rosjaninem "z bran¿y" na temat Placu Czerwonego w Moskwie. Mój rozmówca twierdzi³, ¿e jest tam czakram, i ¿e nie chodzi wcale o Lenina, który jest tam tylko "maskotk±", ale chodzi o te t³umy co maj± mauzoleum odwiedzaæ i ja zasilaæ. Dodatkowo mauzoleum ma powi±zanie z "siostrzanymi" obiektami w innych krajach, które by³y budowane przez te same rêce. Aha - oczywi¶cie ca³a korzy¶æ z zasilania p³ynie tylko w jednym kierunku (zgadnijcie w którym ?)

No to jak my¶licie - czy nasz piêkny warszawski bratni prezent jest po³±czony ?

Pzdr barneyos   Cool

----------------------------------
\"Nie ma rzeczy niemo¿liwych, s± tylko rzeczy, których na razie nie potrafimy zrobiæ\"
\"Im wiêcej wiem, tym bardziej wiem, ¿e mniej wiem\"
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #204 : Styczeñ 16, 2012, 18:17:02 »

Tak to jest bardzo ciekawe zagadnienie i ma w 100% pod³o¿e energetyczne , Rosjanie dawniej i teraz równie¿ posiadaj± przeogromn± wiedzê na temat tworzenia za pomoc± energii.
Nie nale¿y ich traktowaæ z lekcewa¿eniem , wiedza w tym temacie jest ukrywana przed masami , znaj± j± jednak "wybrañcy " i korzystali z niej oraz korzystaj± nadal.

Ale z energii naszego Pa³acu Kultury ju¿ od dawna nie mog± korzystaæ , no có¿ wszêdzie zachodz± zmiany , egregory musz± byæ stale zasilane niesamowit± ilo¶ci± energii ¿eby  mog³y stymulowaæ istnienie swoich materialnych  kreacji.
Jak tego nie ma rozpadaj± siê systemy bo nie ma ³±cznika sklejaj±cego je. Wa¿ne jest te¿ po³o¿enie ziemi w stosunku do uk³adów gwiezdnych , ono tez ma decyduj±cy g³os w istnieniu lub nie istnieniu czego¶.

Kiara U¶miech U¶miech
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

Wiadomo¶ci: 4934

KIN 213

« Odpowiedz #205 : Luty 15, 2012, 17:40:00 »

BRAMA DO GWIAZD

Hayu Marca oddalone jest o 35 kilometrów od miasta Puno, le¿±cego nad jeziorem Titicaca. Hayu Marca od dawna czczone by³o przez Indian jako Miasto Bogów. Co prawda nigdy nie odnaleziono tu ¿adnych ruin, ale wiele ska³ przypomina kszta³tem budynki i sztuczne formacje.

Brama ze snu

Puerta de Hayu Marca (czyli wrota bogów/duchów) to ogromna brama, wyciêta dawno temu w naturalnej, siedmiometrowej skale. Brama ma 7 metrów wysoko¶ci i tyle¿ szeroko¶ci. Po¶rodku mie¶ci siê mniejsza alkowa", o wysoko¶ci prawie dwóch metrów, oko³o pó³ metra g³êboko¶ci i 1 metra szeroko¶ci. Po raz pierwszy opisa³ gwiezdne wrota dziennikarz Paul Damon w raporcie dla angielskiego pisma "Truth Seekers International Review" (Miêdzynarodowy Przegl±d Poszukiwaczy Prawdy, 1996). Dziwn± bramê odkry³ przewodnik Jose Luis, Delgado Mamani, poszukuj±cy ciekawych terenów wspinaczkowych dla turystów. Omal nie zemdla³ z wra¿enia. Od lat bowiem ¶ni³ o odkryciu podobnych wrót.

Jednak w jego snach droga do nich wy³o¿ona by³a ró¿owym marmurem, a po obu stronach drogi sta³y marmurowe pos±gi. W ¶nie widzia³ te¿, ¿e mniejsze drzwi s± otwarte i z migotliwego tunelu bije jaskrawoniebieskie ¶wiat³o. Wielokrotnie opisywa³ ten sen swej rodzinie. Wej¶cie do cudownego ¿ycia Mamani powiadomi³ o odkryciu archeologów z Puno, La Paz i Limy. Wkrótce w okolicach Puerto de Hayu Marca zaroi³o siê od archeologów i specjalistów od historii Inków.

Legendy sprzed wieków

Tu trzeba umie¶ciæ z³oty dysk Miejscowi Indianie przechowali opowie¶ci o "drodze do kraju bogów". Dawno, dawno temu, wielcy bohaterowie postanowili do³±czyæ do swych bóstw i przeszli przez bramê, by rozpocz±æ wspania³e, nowe ¿ycie jako nie¶miertelni. Od czasu do czasu ludzie ci powracali na krótko przez wrota, wraz z bogami, aby skontrolowaæ wszystkie ziemie królestwa... Inna legenda opowiada o czasach, gdy Peru najechali Hiszpanie, rabuj±cy z³oto i drogie kamienie, nale¿±ce do plemion inkaskich. Wtedy to kap³an Aramu Mam ze ¶wi±tyni "siedmiu promieni" opu¶ci³ j±, zabieraj±c z³oty dysk, zwany kluczem bogów siedmiu promieni. Jaki¶ czas ukrywa³ siê w górach Hayu Marca, w koñcu dotar³ do skalnej bramy, której pilnowali szamani. Pokaza³ im klucz bogów, razem odprawili tajemne ceremonie, na zakoñczenie których wrota otworzy³y siê. Z b³êkitnego tunelu buchnê³o ¶wiat³o... Aramu Mam wrêczy³ wtedy dysk szamanom i wszed³ do ¶rodka. Nigdy go wiêcej nie widziano!

Tajemnicze w³a¶ciwo¶ci

Bajka? Archeolodzy odkryli niewielkie kuliste wg³êbienie (mniej wiêcej wielko¶ci d³oni), po prawej stronie mniejszych wrót. Byæ mo¿e tutaj nale¿a³o umie¶ciæ z³oty dysk... Wrota otworz± siê i bogowie powróc±... Niektóre osoby, dotykaj±ce d³oñmi mniejszych "drzwi" czu³y wyra¼ny dop³yw energii, mia³y wizje gwiazd, s³upów ognia i s³ysza³y niezwyk³±, rytmiczn± muzykê. Inne "widzia³y" tunel w skale, choæ do tej pory nie odkryto w skale najmniejszej szczeliny, sugeruj±cej istnienie wej¶cia. Przeciwnie, badacze ustalili, ¿e du¿a brama i "alkowa" wykute zosta³y z tego samego bloku. Ciekawe, ¿e Puerta de Hayu Marca po³±czone jest tzw. ley lines (liniami energii ziemskiej) ze staro¿ytnym miastem Tiwanaku oraz piêcioma innymi miejscami wykopalisk. Przecinaj± siê one w okolicach jeziora Titicaca. I w³a¶nie w tych obszarach przez ostatnie dwadzie¶cia lat czêsto obserwowano pojawianie siê... UFO! Zwykle by³y to ja¶niej±ce b³êkitne kule i bia³e "spodki". Indiañskie legendy zawieraj± przepowiednie, ¿e pewnego dnia otworz± siê wrota bogów ("o wiele wiêksze ni¿ dzisiaj") i bogowie powróc± w swych s³onecznych statkach.

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #206 : Marzec 16, 2012, 11:34:39 »

Bardzo interesujacy watek! Obszerny, wiec na zapoznanie sie potrzeba wiele czasu, znajde!:) Na stronie bodajze 2 na poczatku dyskusji Robson opisal niezwykle szczegolowo wyprawe w miejsca mocy.
Uzyl terminu "w skali Bovisa", a to ciekawe, bo ja znam jednostki energetyczne mierzone w Biovisach, czy to jest jedno i to samo?

Mysle, ze istotne jest zwrocenie uwagi nie tylko na polozenie geograficzne tych miejsc, lecz na ich strukture wewnetrzna. tzn. dobry architekt wytworzy "miejsce mocy" tam gdzie uzna za sluszne, czyz nie tak?

A co do Krakowa, to hmmm i ja nie czuje sie tam dobrze. To moje wewnetrzne odczucie. Urodzilam sie nad morzem, moze to juz wklikane we mnie, przeznaczenie.
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #207 : Marzec 16, 2012, 11:44:03 »

W Gdañsku jest bardzo ciekawe miejsce energetyczne dotyczy Gwiazdy Pó³nocnej , warto je odnale¼æ i stan±æ w nim w okre¶lonym uk³adzie planetarnym.

Pomy¶lno¶ci w poszukiwaniu nie jest trudne , chocia¿ trochê zaskakuj±ca lokalizacja.

Kiara U¶miech U¶miech
Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #208 : Marzec 16, 2012, 12:35:18 »

Przeczytalam! Ciekawe.
Duzo miejsc mocy, ale malo kto zwrocil uwage na polozenie geograficzne. Chodzi o RZEKI! Prad plynie dzieki rzekom!!! Wisla zasila caly kraj, az do Gdanska, gdzie rozdziela sie na delte(!).
Dla mnie miejsce "mocy" to zlota plaza blizej Sopotu. To perla, zwlaszcza jak sie widzialo juz troche swiata.
Tak, Gdansk jest polaczony z Piramida.

Takie miejsca "mocy" ukryte pod ambonami, w kryptach, czy starych kaplicach, czyli w zbutwialym drewnie, kurzu, brudzie i cierpieniu, to miejsca przeklete.
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #209 : Marzec 16, 2012, 13:01:42 »

Sopot te¿ ma swoja tajemnicê ale to nie tam jest punkt padania ¶wiat³a z Gwiazdy Pó³nocnej , konkretnie Gdañsk  miasto.
Rzeki te¿ ale rzeki o odwróconym nurcie p³yn±c pó³nocy na po³udnie , s± takie w Polsce trzy rzeki taki by³ równie¿ Jordan. Nie ka¿da rzeka ma identyczn± moc energetyczn± i identyczne w³a¶ciwo¶ci.

Czakramy w ziemi s± bardzo wa¿ne aktywizuj± swoja moc zale¿nie od uk³adu okre¶lonych planet na dan± epokê, mog± j± traciæ lub zwiêkszaæ. 

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Marzec 16, 2012, 13:05:55 wys³ane przez Kiara » Zapisane
Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #210 : Marzec 16, 2012, 13:45:44 »

Rzeki nie plyna ot tak w powietrzu, lecz po terenie. Z gory na dol, wg grawitacji. Miejsce (punkt geomantyczny), w ktorym nurt rozdziela sie na polnocne i poludniowe ujscie nazywa sie "pochwa Ziemi".
Punjab jest jednym z ciekawszych miejsc pod tym wzgledem, MOCY!
Mysle, Kiaro, ze ten punkt oddzalywania Alfa Ursae Minoris jest uzalezniony rowniez od obserwtora, a wiec ruchomy obiekt.
To tak, jakby "kamera" (ukryta) obserwowala zaprogramowana czesc pewnego terytorium. I w momencie pojawienia sie w danym "kwadracie" zaczela przekazywac obraz do zrodla.
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #211 : Marzec 16, 2012, 15:43:56 »

Istniej± wyj±tki i rzeki p³yn± wbrew logice w odwróconym kierunku maj± zmienione czê¶ciowo kierunki nurtów i te miejsca s± bardzo energetyczne.
Tak masz racjê woda w tych miejscach ma rolê i energetykê podobn± do wód p³odowych kobiety. Zanurzenie w tej wodzie ( w katolickim wydaniu chrzest ale nie polanie wod± po g³owie , bo to nic nie znaczy), a zanurzenie siê w tej wodzie oczyszcza energetycznie stare wzorce o ni¿szych wibracjach energetycznych od niej.A ona ma pierwotny wzorzec i pierwotn± moc energetyczn± ziemi. To tak jak nowe narodziny z zachowaniem wszystkiego co pozytywne a oczyszczeniem z negatywnego.
Takie oczyszczenie oczywi¶cie ma swoj± najlepsz± datê , kiedy na ziemie sp³ywa najwiêcej energii kosmicznej , ¶wiat³a mi³o¶ci. Jakom? to ju¿ chyba wszyscy wiedz± , czerwiec przesilenie letnie.
Ta prastara symbolika  jest wykorzystana przez kk ale u¿yta tak by nie mia³a pierwotnego znaczenia.

Tak s± takie miejsca na ziemi i s± takie miejsca w Polsce. Nasza lokalizacja na ziemi w stosunku do uk³adu planet i gwiazd w kosmosie daje nam uk³ad o najwiêkszej koncentracji przep³ywu energii z nich ( ustawienie z ziemi± pod k±tem prostym) a co za tym idzie aktywizacje przep³ywu dla ca³ej ziemi. Informacja ta jest niezmiernie skrzêtnie ukrywana , ale nie a¿ tak ¿eby jej nie poznaæ.

Kiara U¶miech U¶miech
Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #212 : Marzec 16, 2012, 21:18:17 »

Teoria kata prostego zostala zdeprogramowana. Projekt Gamma nie wyrobil!
Wezly zostana powoli rozluzniane, i nastapia Nowe Czasy!

Dzieki Pitagoras! Bez CIEBIE bylabym "Nobody". Do zobaczenia! Przyjacielu!
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #213 : Marzec 16, 2012, 23:04:48 »

Gdyby ziemia pozosta³a w ustawieniu opcji "mêskiej" czyli nie przesuniêta o¶ ziemi , zupe³nie inne miejsca energetyczne , czakramy odgrywa³y by g³ówn± rolê. Poniewa¿ ustawienie osi ziemi powróci³o do stanu pierwotnego z momentu stworzenia  opcja "¿eñska " zmieni³a siê aktywno¶ci  g³ównych  wêz³ów  energetycznych ziemi.

Ju¿ nie gra g³ównej roli Ameryka przejê³a j± ponownie  Europa , g³ówn± rolê w tym ustawieniu energetycznym gra Polska , ale nikt o tym nie pisze  ( bynajmniej ja nie widzê tego) zmieni³o siê bardzo du¿o.

Kiara U¶miech U¶miech
Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #214 : Marzec 17, 2012, 10:25:46 »

Kto wie ten wie. Sama nazwa Pol-ska chyba wyjasnia o co chodzi, to Pol, a pol to przejscie wymiarowe (nie koniecznie biegun). Ta fizyka kwantowa wcale nie jest taka skomplikowana.
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #215 : Marzec 17, 2012, 11:57:55 »

Biegun to tylko wyznacznik do przestawienia , przestawienie to otworzenie mo¿liwo¶ci do przej¶cia czyli jak piszesz Pol...No i wspólnie odkrywamy coraz wiêcej kart w tej grze. Du¿y u¶miech

Kiara U¶miech U¶miech
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #216 : Marzec 17, 2012, 21:27:22 »

POL - Maciej Pol, sztukmistrz z województwa ³ódzkiego
POL-on - pierwiastek odkryty prze M. Curie-Sk³odowsk±

Mo¿na by tak jeszcze, czy¿ nie?

Nic siê nie zmieni³o w czakramach/worteksach po zmianie osi Ziemi, >Kiaro<. Du¿y u¶miech
Te same czakramy g³ówne s± nimi i dzi¶.
Polskie czakramy s± istotne, jak i ca³a siatka energetyczna naszej staruszki, Ziemi ale nic ponad to.
Mam wra¿enie, ¿e wszelkimi si³ami kto¶ próbuje nam wmówiæ, ¿e zajêli¶my (zostali¶my "namaszczeni") miejsce ¯ydów >> i tereny naszego kraju równie¿ awansowa³y.
Zajd¼my an Ziemiê. Mrugniêcie
« Ostatnia zmiana: Marzec 17, 2012, 21:29:23 wys³ane przez Dariusz » Zapisane

Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #217 : Marzec 17, 2012, 21:57:17 »

Spytaj Matylde:) U¶miech U¶miech
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #218 : Marzec 17, 2012, 22:05:30 »

Mam nieodparte wra¿enie, ¿e z kim¶ mnie mylisz.
Nie znam ¿adnej "Matyldy".

Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #219 : Marzec 17, 2012, 23:58:08 »

Czakramy siê nie zmieni³y s± na swoim miejscu to normalne. Zmienia siê tylko aktywno¶æ dominuj±cych w danym czasie, mog± byæ po jednej lub drugiej stronie pó³kuli bardziej aktywne.

Kiara U¶miech U¶miech
Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #220 : Marzec 18, 2012, 09:17:20 »

Mathilda jest tworczynia projektu Terra. Napisales zejdz na Ziemie, wiec podchwycilam i rzucilam ad hoc, bo mi przyszla na mysl ta "pani" z Sevilli.
janusz

Wielki gadu³a ;)

Punkty Forum (pf): 29

Wiadomo¶ci: 1370

« Odpowiedz #221 : Czerwiec 03, 2012, 14:47:13 »

Relacja z miejsca Mocy

<a href="http://www.youtube.com/v/6-lgf2UkTQQ?version=3&amp;amp;hl=pl_PL" target="_blank">http://www.youtube.com/v/6-lgf2UkTQQ?version=3&amp;amp;hl=pl_PL</a>

Ko¶ció³ ¶w. Marcina

Wiêkszo¶æ ezoteryków uwa¿a, ¿e czakram znajduje siê tu i dlatego grupy medytuj±cych siadaj± pod ¶cian± tego ko¶cio³a - jednego z najstarszych w mie¶cie, bêd±cego kiedy¶ czê¶ci± piastowskiego zamku.

Oaza spokoju i wyciszenia

Medytacyjna ³aweczka Mrugniêcie

Opiekun czakramu Mrugniêcie

Miejsce mocy

Tutaj by³ Edi Pyrek

Przystanek mi³o¶ci

O! szczê¶liwa m³odo¶ci ..... U¶miech

Edit. Przywrócono zdjêcia.
« Ostatnia zmiana: Listopad 30, 2012, 17:13:51 wys³ane przez janusz » Zapisane
east
Go¶æ
« Odpowiedz #222 : Czerwiec 03, 2012, 17:51:40 »

A po latach przyjdzie w nocy Krzysztof z pi³k± do metalu ci±æ eeech, ¿ycie Mrugniêcie
janusz

Wielki gadu³a ;)

Punkty Forum (pf): 29

Wiadomo¶ci: 1370

« Odpowiedz #223 : Czerwiec 03, 2012, 20:36:02 »

Mówi siê, ¿e ''Stara mi³o¶æ nie rdzewieje'' i jest mo¿liwe i¿ Krzysiowi ciê¿ko bêdzie usun±æ dowód pierwszego oszo³omienia  Du¿y u¶miech
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 03, 2012, 20:42:40 wys³ane przez janusz » Zapisane
Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #224 : Czerwiec 03, 2012, 20:54:16 »

Milosci nie trzeba zakuwac w kajdany.
Stad te wulkany i trzesienia ziemi;)
Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: