Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Kwiecień 06, 2025, 14:39:25

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 [11] 12 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Miejsca mocy w Polsce i na Âświecie  (Przeczytany 213245 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
PrzebiÂśnieg
Gość
« Odpowiedz #250 : Lipiec 01, 2012, 19:21:45 »

MoÂże niech moc bĂŞdzie z tym Tatarem lub jego koniem DuÂży uÂśmiech
Fair Lady
Gość
« Odpowiedz #251 : Lipiec 01, 2012, 19:27:41 »

Contra Sokrates.
A to chyba Twoj Janusz pomysl byl. Ale nie mam czasu, ani energii klarowac kto, komu i za co.
Wstawiasz posty obarczone informacjami, a nie weryfikujesz. Dyktatura? UÂśmiech
janusz

Wielki gaduÂła ;)

Punkty Forum (pf): 29

« Odpowiedz #252 : Lipiec 01, 2012, 19:40:16 »

Nieprawda Lady UÂśmiech
OpisaÂłem i dokÂładnie zilustrowaÂłem miejsce zwane czakramem wrocÂławskim.
Masz chyba ''konika'' na jeden dr¹¿¹cy Ciebie temat. Podobnie jak niejaki Pan Phi. Du¿y uœmiech
JeÂśli wiesz coÂś na temat czakramu w GdaĂąsku Orunii, to po prostu o tym napisz.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 01, 2012, 19:40:40 wysłane przez janusz » Zapisane
Fair Lady
Gość
« Odpowiedz #253 : Lipiec 01, 2012, 19:43:58 »

O kliperze pisalam niejednokrotnie, ale to nie ja jestem prezydentem (Komorowski), aby takich SKOKOW dokonywac.
Mylsalam, ze jako biegly w mediach wiesz, ze z tym pomnikiem byla ciekawa historiia. Na drugi dzien po ustawieniu skradli mo "bunczuk", bulawe?? I to jest ten fakt smieszny.
A Sokrates ... STOI!  Afro
janusz

Wielki gaduÂła ;)

« Odpowiedz #254 : Lipiec 01, 2012, 19:56:21 »

Pierwszy raz na oczy tego tatara widzĂŞ, dlatego wiĂŞksza informacja byÂła by tutaj potrzebna. MrugniĂŞcie
« Ostatnia zmiana: Lipiec 01, 2012, 19:56:36 wysłane przez janusz » Zapisane
Fair Lady
Gość
« Odpowiedz #255 : Lipiec 01, 2012, 20:44:36 »

Miejsce mocy polega w tym znaczeniu, ze pomnik otwieral ze wstegami i nozycami (krakowiaczki i goralki) MrugniĂŞcie sam prezydent K. nikt z miejscowych nawet nie jarzyl, ze w Gdansku Tatarzy az takie lobby maja, jasne jest pewna grupa, jak Zydzi, Cyganie, Murzyni i inni, Slazacy, czy inni autonomi;) ale nikt nie wie skad pojawil sie taki pomysl. Dla ulatwienia dodam, ze dzielnica Gdanska Orunia lezy na uboczu i kiedys nawet karateka z 4 danem nie odwazylby sie tam tak bez obstawy poparadowac sie (w dzien). No coz, miasto ma swoje rozne czesci. Ta akurat lezy daleko od centrum.
Zdziwil mnie pomnik Sokratesa w Breslau, a odpowiedzia byl Tatar w Danzig.

//Ale skoro nie patrzy sie na tresci, lecz na wykonawce, to przykro mi//.
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

« Odpowiedz #256 : Lipiec 01, 2012, 22:22:53 »

Zamiast napisaĂŚ wprost ,piszesz szyfrem i wymagasz Âżeby ciĂŞ ludzie rozumieli .Co ma piernik do wiatraka ?

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

KsiĂŞga Koheleta 3,1
arteq
Gość
« Odpowiedz #257 : Lipiec 01, 2012, 22:23:35 »

brniĂŞcie w niejasnoœÌ w celu stwarzania poczucia g³êbi   :]
Fair Lady
Gość
« Odpowiedz #258 : Lipiec 02, 2012, 09:03:17 »

chanell - widok Tatara RP jest dla ciebie szyfrem?
Znowu cos ci nie pasi.
Tak samo jak widok "Sokratesa" na rynku wroclawskim. Janusz wspominal, wiec coz to za miejsce mocy?
Oba pomniki wystawil "narod polski", a moze wlasnie potrzebuje obcej mocy?

PHIRIOORI
Gość
« Odpowiedz #259 : Lipiec 02, 2012, 22:30:26 »

@songo
pogodziÂł siĂŞ z wyrokiem jaki na niego wydano- wyrokiem Âśmierci
Bo to jedyny logiczny wniosek p³yn¹cy z tzw "¿ycia" = œmierÌ JA. On to po prostu "wzi¹³ na klatê" Mrugniêcie

Kiedy rozmawialiÂśmy na Âżywo, East - siedziaÂłem wÂłaÂśnie wĂłwczas akurat kilka metrĂłw za plecami tej rzeÂźby
DuÂży uÂśmiech

O kliperze  pisalam niejednokrotnie, ale to nie ja jestem prezydentem (Komorowski), aby takich SKOKOW dokonywac.
Mylsalam, ze jako biegly w mediach wiesz, ze z tym pomnikiem byla ciekawa historiia. Na drugi dzien po ustawieniu skradli mo "bunczuk", bulawe?? I to jest ten fakt smieszny.
A Sokrates ... STOI!

to jest ten fakt œmieszny faktycznie. Jednak s¹ rzeczy których ukraœÌ siê nie da.

Tak samo jak widok "Sokratesa" na rynku wroclawskim. Janusz wspominal, wiec coz to za miejsce mocy?
Oba pomniki wystawil "narod polski", a moze wlasnie potrzebuje obcej mocy?
Nie rynku - a wyspie. RzeczywiÂście powiÂązane z czakramem ÂświadomoÂści.
ŒwiadomoœÌ i Filozofia maja siê po drodze Mrugniêcie
Zreszta jego miano wci¹¿ skrywa tajemnicê ;P

A NarĂłd przypuszczalnie potrzebuje panicznie pozbywaĂŚ siĂŞ swojej mocy projektujÂąc jÂą na kogokolwiek (najlepiej z daleka),
moderuj¹ tê potrzebê ró¿ni mito-twórcy,
ktĂłrzy majÂą powody obawiaĂŚ siĂŞ owej mocy..a potem z oddali Âłaskawie jÂą zwrĂłca
w stosownie spreparowanej i bezpiecznie okrojonej formie.
To stare jak Âświat.
Cwiczone setki tysiĂŞcy razy.
CoÂś jak rozbrajanie potencjalnego rywala, ktĂłry nieÂświadom swojego bogactwa, sprzeniewierza swoje cenne skarby.

« Ostatnia zmiana: Lipiec 02, 2012, 22:46:24 wysłane przez PHIRIOORI » Zapisane
janusz

Wielki gaduÂła ;)

« Odpowiedz #260 : Lipiec 23, 2012, 21:23:23 »

<a href="http://www.youtube.com/v/o5knQjAHSMA?version=3&amp;amp;hl=pl_PL" target="_blank">http://www.youtube.com/v/o5knQjAHSMA?version=3&amp;amp;hl=pl_PL</a>
chanell

Maszyna do pisania...

« Odpowiedz #261 : Lipiec 24, 2012, 09:56:37 »

DziĂŞkujĂŞ Janusz UÂśmiech Âświetny materiaÂł. Miejsce o ktĂłrym mowa na poczÂątku reportaÂżu ,WzgĂłrze SkoÂłczanka ,pokazaÂła mi w 2010 roku znajoma aktorka i reÂżyserka,Izabela Drobotowicz-Orkisz.Ona teÂż dowiedziaÂła siĂŞ o nim przez przypadek,szukajÂąc materiaÂłu do filmu o krakowskich partyzantach.To jest spory kawaÂłek drogi od klasztoru w TyĂącu.WybraÂłysmy siĂŞ tam po koncercie ( BenedyktyĂąskie lato muzyczne )ale nie robiÂłam Âżadnych zdjĂŞĂŚ ,bo byÂło doœÌ póŸno .PrzepiĂŞkna , krĂŞta droga w Âśrodku lasu i ta kapliczka w skale UÂśmiech  Niedaleko kapliczki znajdujÂą siĂŞ groby partyzantĂłw zamordowanych przez NiemcĂłw.Niesamowite miejsce ! Las,cisza i tylko szum wiatru i szelest liÂści.PostanowiÂłam Âże tam wrĂłcĂŞ i zrobiÂłam to ,wokó³ czuĂŚ jakaÂś magiĂŞ.Mam parĂŞ zdjĂŞĂŚ ,ale muszĂŞ poszukaĂŚ.

edit ;zrobiÂłam malutkÂą poprawke ,pomyliÂłam siĂŞ z datÂą
« Ostatnia zmiana: Lipiec 24, 2012, 10:05:38 wysłane przez chanell » Zapisane

KsiĂŞga Koheleta 3,1
janusz

Wielki gaduÂła ;)

« Odpowiedz #262 : Lipiec 24, 2012, 20:04:20 »

Chanell dziêkujê w imieniu Czes³awa Bia³czyùskiego, to jego znajomoœÌ tematu doprowadzi³a do powstania tego filmu.
OglÂądajÂąc go czuÂłem siĂŞ jakbym tam byÂł. UÂśmiech

Mysia WieÂża tajemnicze „miejsca mocy”.
W Kruszwicy (kujawsko-pomorskie, pow. InowrocÂław) znajduje siĂŞ 32-metrowa gotycka „Mysia WieÂża”, stanowiÂąca wraz z resztkami murĂłw ocalaÂły fragment XIV-wiecznej warowni wybudowanej przez krĂłla Kazimierza Wielkiego. PrzebiegaÂł tu juÂż wczeÂśniej sÂłynny szlak bursztynowy. Po zawarciu pokoju toruĂąskiego zamek stanowiÂł siedzibĂŞ kasztelanii i starostwa. W XVII wieku zostaÂł zniszczony przez SzwedĂłw. Pod koniec XIX wieku wie¿ê przystosowano do zwiedzania.

http://eksploratorzy.com.pl/viewtopic.php?f=2&t=3642
Fair Lady
Gość
« Odpowiedz #263 : Lipiec 24, 2012, 20:19:57 »

Czyli imc Kadlubek z palca wszystkiego nie wyssal.
//Janusz jest taki watek o Basniach i legendach, moze bys tam to opisal UÂśmiech// Pasowaloby do tematu.
chanell

Maszyna do pisania...

« Odpowiedz #264 : Lipiec 25, 2012, 08:38:16 »

Bardzo ciekawe Janusz Uœmiech nie s³ysza³am o tym ¿e jest czakram w Kruszwicy Szok Natomiast czakram w Niepo³omicach, podobno pochodzi z Wawelu .Myslê ¿e jest tak jak ktoœ napisa³ na taj tablicy informacyjnej , s¹ czakramy g³ówne i pomocnicze.

Na KrĂłlewskim Zamku w NiepoÂłomicach

czyli opowieœÌ o Ÿródle niesamowitej si³y tajemnej z wnêtrza ziemi.

Znamy legendĂŞ, iÂż Zamek KrĂłlewski na Wawelu zostaÂł zbudowany w jednym z siedmiu miejsc na Âświecie, ktĂłre nazywane sÂą czakramami. Czakramy, zwane gruczoÂłami Ziemi, oÂśrodki skoncentrowanej, zbawiennej dla czÂłowieka i otoczenia energii, zlokalizowane sÂą w wiecznych miastach: Delhi, Mekce, Delfach, Jerozolimie, Rzymie, Velehradzie i w Krakowie. Istnieje druga czêœÌ legendy zwiÂązana z "drugim Wawelem", jak kronikarz Jan DÂługosz nazywaÂł Zamek KrĂłlewski w NiepoÂłomicach."ByÂł mglisty wczesnowiosenny poranek 1340 roku, gdy w pobliÂżu sterczÂącego wysoko ponad dĂŞby drewnianego zameczku, nadciÂągnĂŞÂła z poÂłudniowego zachodu do NiepoÂłomic druÂżyna Kazimierza Wielkiego. KrĂłl przyodziany    w welens z subtelnej weÂłny, dziarsko zeskoczyÂł     z buÂłanego konia i rozkazaÂł wnieœÌ ostroÂżnie przywiezionÂą z Wawelu skrzyniĂŞ.

Dwaj giermkowie ponieœli j¹ poza pó³nocno - wschodnie skrzyd³o zameczku. Tam czekali ju¿ mularze, którzy przygotowywali fundamenty pod co tylko rozpoczêt¹ budowê zamku obronnego. Dotychczasowy drewniany zameczek nie spe³nia³ stawianych mu wymogów. Król przybywaj¹c tym razem ze skromn¹ œwit¹, przywióz³ ze sob¹ - dzisiaj powiedzielibyœmy - kamieù wêgielny. W tym jednak przypadku nie by³ to zwyczajny kamieù. Król bowiem wiedzia³, ¿e na Wawelu w miejscu, gdzie stoi kaplica œw. Gerona, za czasów pogaùskich odbywa³y siê specjalne obrz¹dki kultowe, tkwi Ÿród³o niesamowitej si³y tajemnej dobywaj¹cej siê z wnêtrza Ziemi. Ka¿dy dzieù, jak przysta³o na króla, zaczyna³ od parominutowego przebywania w tym miejscu, aby nabraÌ si³ witalnych, jak mówi³ od matki Ziemi, wykorzystuj¹c dla niepoznaki ten czas na modlitwê. Kazimierz Wielki mia³ szczególne upodobanie do p³ci nadobnej i taka witalnoœÌ by³a mu szczególnie potrzebna. Nic wiêc dziwnego, ¿e przy okazji prowadzonego remontu przedromaùskiego koœció³ka i budowy zamku gotyckiego na Wawelu, Król rozkaza³ wydobyÌ z jak najg³êbszych miejsc ska³ê, która nastêpnie pos³u¿y³a jako kamieù wêgielny dla budowy Zamku w Niepo³omicach. Odt¹d wystarcza³o przylgn¹Ì Królowi do odpowiedniego miejsca na Zamku, by czerpaÌ do woli bez skrêpowania p³yn¹c¹ energiê."

Adam Michalec - "Zamkowe OsobliwoÂści"

PowyÂższa legenda zostaÂła potwierdzona przez naukowcĂłw z Uniwersytetu JagielloĂąskiego, ktĂłrzy wykryli na Zamku KrĂłlewskim w NiepoÂłomicach promieniowanie elektromagnetyczne ekstremalnie niskiej czĂŞstotliwoÂści,
analogicznie jak na WzgĂłrzu Wawelskim

http://www.zamekkrolewski.com.pl/zamek-krolewski/czakram

ps; W sierpniu mam w planie wycieczke rowerowÂą do NiepoÂłomic i puszczy ,sprawdzĂŞ dziaÂłanie czakramu Chichot

edit:

ZnalazÂłam obiecane zdjĂŞcia WzgĂłrza SkoÂłczanka :

kapliczka w skale .Podczas II wojny Âświatowej,odbywaÂły siĂŞ tu msze polowe dla partyzantĂłw.Dowiem siĂŞ jeszcze coÂś wiĂŞcej na ten temat .

Magiczny las ........
« Ostatnia zmiana: Lipiec 25, 2012, 09:29:04 wysłane przez chanell » Zapisane

KsiĂŞga Koheleta 3,1
hiacynt
Gość
« Odpowiedz #265 : Listopad 19, 2012, 20:39:51 »

Z mysi¹ wie¿¹. To pomniejszy czakram ale dzia³aj¹cy Uœmiech

A dzisiaj zdoby³em Œlê¿ê ! Chocia¿ to raczej ona mnie zdoby³a... Mrugniêcie
Cudowna ekstremalna wyprawa na sam szczyt najkrĂłtszym ale
chyba najtrudniejszym czerwonym szlakiem ,z powrotem po ciemku,
niemal po omacku. Nogi mnie bolÂą  jak diabli ale byÂło warto!
Absolutnie niesamowita atmosfera ,widoki i moc.
Nie znaÂłem dokÂładnie atrakcji gĂłry i zaskoczeniem byÂło
znalezienie siĂŞ znienacka w "miejscu staroÂżytnego kultu"
-to takie zag³êbienie nieopodal samego szczytu z oczkem wodnym i wielkim
g³azem. Pobuszowa³em na szczycie wokó³ koœció³ka ,krzy¿a,schroniska
i oczywiœcie stan¹³êm na zwieùczaj¹cych górê ostrych g³azach .
PowrĂłt przez zalesione zbocze byÂł karkoÂłomny po ciemku jednak
absolutna cisza,wrĂŞcz niewiarygodna ,ani szmeru wiatru, ani piskniĂŞcia ptaka,
daÂły mi taki spokĂłj o jakim nawet nie marzyÂłem. Rzecz jasna pomedytowaÂłem tu i tam
i pokrĂŞciÂłem whadeÂłkiem wiĂŞc po powrocie do samochodu poczuÂłem "wyÂższe stany ÂświadomoÂści"
i zaskakuj¹ce wyostrzenie zmys³ów...
To opis w najwiĂŞkszym skrĂłcie. ByÂło...bosko... DuÂży uÂśmiech Polecam !
janusz

Wielki gaduÂła ;)

« Odpowiedz #266 : Listopad 29, 2012, 23:13:42 »

Czakram Bazyliki Mariackiej w GdaĂąsku.
W Polsce jest jeszcze jeden z bardziej znanych czakramĂłw. Znajduje siĂŞ on w GdaĂąsku w Bazylice Mariackiej. Tutaj jest o tyle Âłatwo, Âże wystarczy byĂŚ jak najbliÂżej oÂłtarza aby odczuĂŚ niesamowitÂą energiĂŞ.

http://okulta.pl/zjawiska-paranormalne/item/138-czakram-wawelski-2
hiacynt
Gość
« Odpowiedz #267 : Listopad 29, 2012, 23:21:39 »

DziĂŞkujĂŞ, na pewno zajrzĂŞ... UÂśmiech
PrzebiÂśnieg
Gość
« Odpowiedz #268 : Listopad 30, 2012, 05:13:31 »

Czakram Bazyliki Mariackiej w GdaĂąsku.
W Polsce jest jeszcze jeden z bardziej znanych czakramĂłw. Znajduje siĂŞ on w GdaĂąsku w Bazylice Mariackiej. Tutaj jest o tyle Âłatwo, Âże wystarczy byĂŚ jak najbliÂżej oÂłtarza aby odczuĂŚ niesamowitÂą energiĂŞ.
Hm nie to, Âże hm naigrawam siĂŞ z wielce szacownego Janusza, ale czy aby proboszcz danego koÂścioÂła nie odpala szacownemu dziaÂłki z tacy, pochĂłwkĂłw i ÂślubĂłw oczywiÂście z caÂłym szacunkiem i z za przeproszeniem DuÂży uÂśmiech
Fakt koÂśció³ ten (jak wiele innych) jest zbudowany na miejscu dawnego sÂłowiaĂąskiego gaju , ale zaraz Âżeby to byÂło miejsce mocy  DuÂży uÂśmiech
Chyba, Âże mĂłwimy o mocy rycerzy jedi  DuÂży uÂśmiech
W takim razie przepraszam DuÂży uÂśmiech
to pa DuÂży uÂśmiech
Kate
Gość
« Odpowiedz #269 : Listopad 30, 2012, 10:52:28 »

A moze januszowi faktycznie placa za reklame w sieci? MrugniĂŞcie

W jednej z dzielnic Gdanska jest taka stara katedra... ze slynnymi organami.

http://www.archikatedraoliwa.pl/

« Ostatnia zmiana: Listopad 30, 2012, 10:53:21 wysłane przez Kate » Zapisane
hiacynt
Gość
« Odpowiedz #270 : Listopad 30, 2012, 12:43:46 »

Tak naprawdê ka¿dy ze starych koœcio³ów jest miejscem mocy emanuj¹cym siln¹ energi¹.
KiedyÂś budowano je w starannie wybranych lokalizacjach bĂŞdÂących juÂż od razu ÂźrĂłdÂłami pozytywnego promieniowania. KsztaÂłt budowli,najczĂŞÂściej kamienna lub ceglana konstrukcja oraz
energia osĂłb Âżarliwie siĂŞ modlÂących wzmacniaÂły ten efekt.
Bardzo silnym miejscem energetycznym jest np. zamek krzyÂżacki w Malborku
Stwierdzenie natomiast iÂż w kaÂżdym takim miejscu znajduje siĂŞ czakram jest naduÂżyciem.
Natomiast jak ogĂłlnie wiadomo(albo i nie) KK broni dostĂŞpu do czakramu wawelskiego
poniewaÂż jego istnienie jest niezgodne z doktrynÂą KoÂścioÂła i wprowadza "pogaĂąskie"
rytuaÂły medytacji w pobliÂżu kaplicy Âśw.Generona
Zatem sugerowany powy¿ej uk³ad z ksiêdzem mo¿e dotyczyÌ jedynie zwiêkszeniu ruchu turystycznego i iloœÌ datków w puszkach .
janusz

Wielki gaduÂła ;)

« Odpowiedz #271 : Listopad 30, 2012, 16:20:31 »

Co do jakiÂś ''dziaÂłek''...... Z politowaniem
''Dobry ¿art'' jest tynfa wart, ale tym razem jego celnoœÌ jest ca³kowicie niew³aœciwa i trafi³a kul¹ w tzw. p³ot. Polecam dobre okulary i dok³adniejsze czytanie postów, a szczególnie tego co w nich jest umieszczone. Informacja o czakramie pochodzi ze strony ''okulta.pl'', a umieœci³ j¹ jej u¿ytkownik o awatarze ''Syriusz''.

P.S. OczywiÂście dalsze posty ''jasnowidzĂłw'', pisane w formie pomĂłwieĂą i insynuacji bĂŞdÂą odsyÂłane do odpowiedniego miejsca. DuÂży uÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Listopad 30, 2012, 16:28:23 wysłane przez janusz » Zapisane
ptak
Gość
« Odpowiedz #272 : Listopad 30, 2012, 17:01:34 »

Do mnie z kolei, juÂż dawno temu dotarÂła informacja o czakramie w Bazylice Mariackiej,
z t¹ ró¿nic¹, ¿e jego centrum mia³oby znajdowaÌ siê pod ambon¹.

Czy doÂświadczyÂłam dziaÂłania czakramu, Âże tak powiem 'organoleptycznie'?  MrugniĂŞcie
Owszem, ale zawsze doÂświadczam spÂływĂłw energetycznych, gdy siĂŞ na to otwieram
i tego oczekujĂŞ. Wniosek?
Najlepszy jest ruchomy czakram, zainstalowany we wÂłasnej ÂświÂątyni ciaÂła. Chichot

To pa  DuÂży uÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Listopad 30, 2012, 17:30:36 wysłane przez ptak » Zapisane
PrzebiÂśnieg
Gość
« Odpowiedz #273 : Listopad 30, 2012, 17:24:57 »

janusz
OczywiÂście dalsze posty ''jasnowidzĂłw'', pisane w formie pomĂłwieĂą i insynuacji bĂŞdÂą odsyÂłane do odpowiedniego miejsca.
By nie by³o nie domówieù o tej ,,dzia³ce z reklam koœcio³ów" to je¿eli o mnie chodzi to by³ ¿art mo¿e hm niesmaczny wiêc przepraszam Uœmiech
to pa DuÂży uÂśmiech
janusz

Wielki gaduÂła ;)

« Odpowiedz #274 : Listopad 30, 2012, 17:52:33 »

Rozumiem, uÂśmiech jest uÂśmiech.  DuÂży uÂśmiech
Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 [11] 12 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: