Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 23, 2024, 05:24:18

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: [1] 2 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Henry Deacon o Planecie X  (Przeczytany 19667 razy)
0 u¿ytkowników i 5 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
tom1ek

Gadu³a

Punkty Forum (pf): 47

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 946

yeah! ;)

« : Wrzesieñ 16, 2008, 13:38:15 »

Henry'ego Deacona ju¿ chyba wszyscy znaj±, je¶li jeszcze nie (w co nie wie¿ê Jêzyk) - tutaj wiêcej o nim:
http://www.projectcamelot.org/henry_deacon_1_polish.html

//na podst. informacji z portalu Nautilusa:
„Deacon” potwierdzi³, ¿e rz±d USA wie o „Ciemnej Gwia¿dzie”. Jej istnienie zosta³o odkryte przez wojskowych astrofizyków na podstawie zaobserwowanych grawitacyjnych anomalii (m.in. dziwne zachowanie sond kosmicznych Pioneer, zbaczaj±cych z kursu). Fizyk powiedzia³, ¿e Dark Star, czyli Planeta X ma ekstremalnie eliptyczn± orbitê o niezykle d³ugim obiegu, jednak nie zna jej wielko¶ci ani masy. Problem zaistnia³ kilka lat temu, kiedy wp³yw Ciemnej Gwiazdy zacz±³ byæ widoczny w aktywno¶ci S³oñca. Efekt ten to rezonans o naturze bardziej elektromagnetycznej ni¿ grawitacyjnej. Naukowiec stwierdzi³, ¿e chocia¿ bezpo¶rednio nie zajmowa³ siê t± spraw± wie, i¿ to w³a¶nie Planeta X jest odpowiedzialna za wzmo¿enie aktywno¶ci S³oñca i nag³e ocieplenie, które obserwujemy nie tylko na Ziemi, ale równie¿ na wszystkich pozosta³ych planetach Uk³adu. „Deacon” dowiedzia³ siê o Planecie X podczas swojej pracy w NOAA (The National Oceanic and Atmospheric Administration). To cia³o zosta³o nazwane „drugim s³oñcem”. Ma ono eliptyczn± orbitê nachylon± pod pewnym k±tem w stosunku do pozosta³ych planet. Obecnie cia³o zbli¿a siê, i wed³ug NOAA jest to po¶redni± przyczyn± zmian klimatycznych.
Naukowiec po¶rednio potwierdzi³ te¿, ¿e domys³y na temat roku 2012 mog± mieæ co¶ wspólnego z odzia³ywaniem Planety X.
W dalszej czê¶ci wywiadu „Deacon” opowiada³ o innych tajnych rz±dowych projektach. Szczegó³y wkrótce.

Konto na cheops4.org.pl o tym samym nicku i awatarze nale¿y do mnie. Pozdrawiam starych znajomych U¶miech
Enigma
Go¶æ
« Odpowiedz #1 : Wrzesieñ 16, 2008, 21:01:36 »

Wiec czy ta NOAA (The National Oceanic and Atmospheric Administration) posiada jakie¶ foty „Ciemnej Gwiazdy" ?
tom1ek

Gadu³a

yeah! ;)

« Odpowiedz #2 : Wrzesieñ 16, 2008, 21:02:49 »

Wiec czy ta NOAA (The National Oceanic and Atmospheric Administration) posiada jakie¶ foty „Ciemnej Gwiazdy" ?

ja domyslam siê, ¿e nawet NASA te¿ ma

Konto na cheops4.org.pl o tym samym nicku i awatarze nale¿y do mnie. Pozdrawiam starych znajomych U¶miech
Mora
Go¶æ
« Odpowiedz #3 : Wrzesieñ 18, 2008, 19:55:18 »

Na pewno NASA jak i te¿ inne wiêksze organizacje maj± te zdjêcia ale je ukrywaj± bo za³ó¿my ¿e by ujawnili to ¿e planeta o wiele wiêksza od ziemi zbli¿a siê do ziemi... Panika i pytanie co zrobiæ aby prze¿yæ? Jakie bêd± skutki? itd.
Enigma
Go¶æ
« Odpowiedz #4 : Wrzesieñ 18, 2008, 20:20:41 »

Ja my¶la³am ze Tomek moze wy³udzi od nich jakies foto  Du¿y u¶miech Moze na swojej stronie maj± i da³oby sie rozkodowaæ. Ju¿ przeciez nie raz nas zaskoczy³
Mora
Go¶æ
« Odpowiedz #5 : Wrzesieñ 18, 2008, 20:25:40 »

Niech lepiej uwa¿a bo mo¿e skoñczyæ jak Gary Mckinnon... Chichot
Septerra
Go¶æ
« Odpowiedz #6 : Wrzesieñ 18, 2008, 23:10:44 »

http://londyn.gazeta.pl/londyn/1,82233,5024440.html

Gdzie¶ na forum by³a mowa o tym, ¿e Nibiru mo¿na zobaczyæ w Arizonie przez najsilniejsze teleskopy... Tak mi siê skojarzy³o, na Robbiego wpad³em przez przypadek czytaj±c sobie Angorkê.

Robbie Williams zdecydowanie bardziej ni¿ nagrywaæ p³ytê woli spêdzaæ czas w obserwatorium kosmicznym w Arizonie. Nie da siê ukryæ, i¿ wpatrywanie siê w niebo jest zupe³nie odmienne od jego dotychczasowych do¶wiadczeñ, aczkolwiek niekoniecznie. Brytyjski wokalistka przyzna³, ¿e widzia³ ju¿ UFO i swoim zachowaniem utwierdza wszystkich w przekonaniu, ¿e ma zamiar to powtórzyæ. Niegdysiejszy gwiazdor muzyki pop zamierza zbudowaæ w³asne obserwatorium po to, by móg³ ¶ledziæ zmiany na niebie kiedykolwiek bêdzie mia³ na to ochotê.
Enigma
Go¶æ
« Odpowiedz #7 : Wrzesieñ 19, 2008, 21:02:12 »

To tam jest wstep wolny?  Jêzyk
Dariusz
Go¶æ
« Odpowiedz #8 : Wrzesieñ 19, 2008, 21:14:19 »

Dla Vip-ów i to za "odpowiedni± op³at±. Z³y
Gdyby by³o inaczej nie my¶la³by o wybudowaniu w³asnego obserwatorium.
tom1ek

Gadu³a

yeah! ;)

« Odpowiedz #9 : Wrzesieñ 19, 2008, 22:17:16 »

Ja myślałam ze Tomek moze wyłudzi od nich jakies foto  Du¿y u¶miech Moze na swojej stronie mają i dałoby sie rozkodować. Już przeciez nie raz nas zaskoczył

już mam materiały, które na pewno was zaskoczą, tylko nie mam czasu, aby je zamiescić
zdradzę tylko, że co do tej cenzury NASA w Google Sky - udało mi się nawiązac kontak z jednym z programistów Grupy Google... U¶miech hehe
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 19, 2008, 22:17:37 wys³ane przez tom1ek » Zapisane

Septerra
Go¶æ
« Odpowiedz #10 : Wrzesieñ 20, 2008, 20:39:10 »

No, jakby nie mogli dodaæ tego czerwonego znaczku w lewym górnym rogu, ¿e nie wszyscy mog± ogl±daæ..
Blad
Go¶æ
« Odpowiedz #11 : Listopad 14, 2008, 23:30:32 »

http://www.nasa.gov/mission_pages/hubble/science/fomalhaut.html
polo
Go¶æ
« Odpowiedz #12 : Kwiecieñ 03, 2009, 09:16:20 »

To mo¿e by tak od¶wie¿yæ temat:
Wiadomo- google zablokowa³o czê¶æ nieba - dok³adnie t± czê¶æ:
http://www.google.com/intl/pl/sky/#latitude=-5.998533174329328&longitude=-91.80999755859375&zoom=9&Spitzer=0.00&ChandraXO=0.00&Galex=0.00&IRAS=0.00&WMAP=0.00&Cassini=0.00&slide=1&mI=-1&oI=-1
Mnie jednak na stronie:
http://www.teleskopy.pl/obrotowamapanieba.html
Edit:
Dok³adny url
http://www.sky-map.org/?ra=5.856115209059436&de=-7.143091099357103&zoom=8&show_grid=1&show_constellation_lines=0&show_constellation_boundaries=0&show_const_names=0&show_galaxies=1&show_box=1&box_ra=5.5765424&box_de=5.9489703&box_width=8666.881024&box_height=8666.881024&box_var_size=1&img_source=DSS2
uda³o siê zlokalizowaæ ten kawa³ek nieba.
I teraz tylko zastanawiam siê czy wszystko tam jest okey Jêzyk

Poni¿ej koordynaty planety X które znalaz³em Jêzyk :
5h 53min. 27s, -6st. 10' 57"

« Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 03, 2009, 09:18:50 wys³ane przez polo » Zapisane
Hutier
Go¶æ
« Odpowiedz #13 : Kwiecieñ 03, 2009, 14:39:12 »

Witam pañstwa!Dawno nie pisa³em,ale to z tego wzglêdu,¿e nie mia³em o czym.
Tom1ek wspomina³e¶,¿e wiesz co¶ o tej czarnej powierzchni na google sky.I co,jako¶ ucich³e¶ jak masz jakie¶ informacje to wrzucaj.I jeszcze jedno co powiedzia³ ci ten programista,co wiesz?
tom1ek

Gadu³a

yeah! ;)

« Odpowiedz #14 : Kwiecieñ 05, 2009, 19:18:18 »

Witam państwa!Dawno nie pisałem,ale to z tego względu,że nie miałem o czym.
Tom1ek wspominałeś,że wiesz coś o tej czarnej powierzchni na google sky.I co,jakoś ucichłeś jak masz jakieś informacje to wrzucaj.I jeszcze jedno co powiedział ci ten programista,co wiesz?

przecież już o tym pisałem, daaaawno temu

edycja:
tu pisałem:
http://www.cheops.fora.pl/forum-przeniesione-cheops-darmowefora-pl-inne-o-projekcie,4/nasa-w-google-sky-ocenzurowalo-mape-nieba-aby-ukryc-nibiru,1644-100.html

ale jak teraz patrzę, to faktycznie miałem napisać coś więcej o tym programiście i... zająłem się tworzeniem nowego forum - sprawa wyleciała mi z głowy

napiszę w skrócie tak:
- program działa poprawnie i nie wiadomo dlaczego jest tam czarna przestrzeń
- programista Google nie widzi w kodzie programu błędów odnośnie wyświetlania tego obszaru nieba, nie ma tam też żadnych instrukcji w kodzie do celowego ukrywania tego obszaru.
Mało tego -> U NIEGO WSZYSTKO WYŚWIETLA OK:

to screen z wersji 4.7 alpha [rev 003] z nieoficjalnego releasu, do pobrania tylko dla zarejestrowanych członków zespołu Google - programistów i developerów Google. Ta wersja programu jest dodatkowo zabezpieczona unikalnym developerskim loginem i haslem.

Sprawa wygląda tak, że po przetestowaniu przez nich programu, stwierdzają że "wszystko gra" i nowa wersja Google Sky jest wypuszczana na zewnątrz do wszystkich.

Tyle, że w tej wersji udostępnionej publicznie właśnie w tym miejscu na niebie już nic nie wyświetla.

Jakieś pomysły, dlaczego?  Z³y Z³y Afro
« Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 05, 2009, 19:33:26 wys³ane przez tom1ek » Zapisane

Hutier
Go¶æ
« Odpowiedz #15 : Kwiecieñ 09, 2009, 11:29:30 »

Fakt
Nie znam siê na kosmologii,ale w miejscu tego czarnego screnu prawie nic siê nie zmieni³o.Ponadto nie wydaje mi siê,¿eby w kosmosie mog³y by byæ takie czarne miejsce bez gwiazd.Wydaje mi siê,¿e przy tym zdjêciu te¿ kto¶ majstrowa³.A wy jak my¶licie?
BoGu$
Go¶æ
« Odpowiedz #16 : Kwiecieñ 14, 2009, 02:18:00 »

Fakt
Nie znam siê na kosmologii,ale w miejscu tego czarnego screnu prawie nic siê nie zmieni³o.Ponadto nie wydaje mi siê,¿eby w kosmosie mog³y by byæ takie czarne miejsce bez gwiazd.Wydaje mi siê,¿e przy tym zdjêciu te¿ kto¶ majstrowa³.A wy jak my¶licie?

Powiem  Ci ¿e mnie troszkê zaciekawi³e¶ i postanowi³em sprawdziæ  czy przy tym zdjêciu by³o co¶ majstrowane. Siedzê troszkê w grafice i uwa¿am ¿e potrafiê ju¿ rozpoznaæ "u¿ycie" niektórych narzêdzi z programów graficznych.
Muszê stwierdziæ ¿e przy tej zrzucie z ekranu któr± tom1ek umie¶ci³ by³o co¶ kombinowane!!! Mam 90% pewno¶ci ¿e ten obszar jest fa³szywy! W Photohopie jest takie narzêdzie  jak stempel którym mo¿na bardzo ³adnie skopiowaæ dany fragment obszaru! Zazwyczaj gdy siê go u¿ywa kopiuje siê miejsca najbli¿sze  obszarowi który chcemy zamazaæ (zazwyczaj ze wzglêdu na podobieñstwo odcienia, ale przede wszystkim dla tego ze jest to wygodne i mo¿na "kopie" szybko i ³atwo "wpasowaæ")
We fragmencie  który rzekomo jest "ok" w wersji alpha 4.7 widaæ u¿ycie  stempla! postaram siê wam to udowodniæ zaznaczê fragmenty obrazu które s± niemal identyczne i mog± stanowiæ  bazê dalszego powielania fragmentu. Co wiêcej poka¿e wam ze  w  wersji dla "pospólstwa" fragment powtarzaj±cy siê a raczej jego baza jest doskonale widoczna  przy samej krawêdzi  "uciêtego obrazu". Jestem niemal pewien ¿e czê¶æ tego obrazu zosta³a najzwyczajniej spreparowana:

(Ten prostok±t jest to pole, które w zwyczajnych googlach jest wyciête, kolorowe zakre¶lenia to identyczne grupy punktów-kopie)
Te podobieñstwa znalaz³em w 5 minut! Jestem pewien ¿e je¶li siê d³u¿ej przyjrzeæ takich podobieñstw znajdziecie jeszcze wiêcej.
Dla lepszego efektu proponujê ¶ci±gn±æ sobie t± fotkê na komputer by móc j± swobodnie powiêkszaæ. Wierzê ¿e to nie s± poprostu naturalnie u³o¿one gwiazdy gdy¿ takie skupisko jednakowych uk³adów punktów zaraz ko³o siebie jest nieprawdopodobne.
Wydajê mi siê ze google faktycznie próbuje co¶ ukryæ, skoro stosuj± ju¿ nawet fotomonta¿e których zwyk³e nie wprawione oko nie wypatrzy!
Czekam na wasze opinie! Pozdr. Szok Co¶ Du¿y u¶miech

EDIT:
Znalaz³em na focie kolejny skopiowany obszar. Jak narazie najwiêkszy (zaznaczony na niebiesko). Teraz ju¿ jestem ca³kowicie pewien ¿e ten kawa³ek obrazu to zwyk³y fotomonta¿.

EDIT2:
I kolejne 2 obszary dodane.
« Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 14, 2009, 10:08:27 wys³ane przez BoGu$ » Zapisane
muszin
Go¶æ
« Odpowiedz #17 : Kwiecieñ 14, 2009, 06:37:46 »

dobra robota U¶miech a co powiesz na temat tej szarej mg³y ³atwo takie co¶ przerobiæ (bo sie nei znam Jêzyk )
BoGu$
Go¶æ
« Odpowiedz #18 : Kwiecieñ 14, 2009, 10:05:35 »

dobra robota U¶miech a co powiesz na temat tej szarej mg³y ³atwo takie co¶ przerobiæ (bo sie nei znam Jêzyk )

Wystarczy wykorzystaæ chmury ró¿nicowe z Photoshopa  i odpowiednio je zmodyfikowaæ.
Doda³em tak± przyk³adow± chmurkê  po prawej stronie od brakuj±cego obszaru, sam zobacz.  Zrobiona w minutê wiêc lekko niedopracowana ale jakby siê bardziej postaraæ to by³aby identyczna.

« Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 14, 2009, 10:34:34 wys³ane przez BoGu$ » Zapisane
tom1ek

Gadu³a

yeah! ;)

« Odpowiedz #19 : Kwiecieñ 14, 2009, 14:44:48 »

~BoGu$ nie¼le, ja ju¿ teraz praktycznie nie widzê ró¿nicy

muszin
Go¶æ
« Odpowiedz #20 : Kwiecieñ 14, 2009, 15:03:52 »

Hmm ok dziêki za wyt³umaczenie U¶miech
BoGu$
Go¶æ
« Odpowiedz #21 : Kwiecieñ 14, 2009, 15:31:43 »

Z tego wszystkiego wynika jedno. Google próbuje co¶ zatuszowaæ.  Gadanie ¿e to ze jest "b³±d" to nie ich wina jest k³amstwem. Jest to celowy zabieg. Widaæ ¿e z pocz±tku ten fragment w wersji alpha  by³ wyciêty a na jego miejsca wstawione  przerobione zdjêcie. Google zapewne dosz³o do wniosku ¿e wypuszczenie programu z tak± "przeróbka" jest zbyt ryzykowne, i ¿e kto¶ mo¿e to odkryæ wiêc w oficjalnej wersji ca³kowicie osunêli ten obszar.

Tak wiêc Panie i Panowie nasuwa siê pytanie co rzeczywi¶cie powinno znajdowaæ siê w tym miejscu? Co wymaga³o tak skrzêtnych zabiegów retuszowania by tylko nie wyj¶æ na ¶wiat³o dzienne?  Buzia na k³ódkê Szok Z³y
tom1ek

Gadu³a

yeah! ;)

« Odpowiedz #22 : Kwiecieñ 14, 2009, 18:31:50 »

Z tego wszystkiego wynika jedno. Google próbuje coś zatuszować.  Gadanie że to ze jest "błąd" to nie ich wina jest kłamstwem. Jest to celowy zabieg. Widać że z początku ten fragment w wersji alpha  był wycięty a na jego miejsca wstawione  przerobione zdjęcie. Google zapewne doszło do wniosku że wypuszczenie programu z taką "przeróbka" jest zbyt ryzykowne, i że ktoś może to odkryć więc w oficjalnej wersji całkowicie osunęli ten obszar.

Tak więc Panie i Panowie nasuwa się pytanie co rzeczywiście powinno znajdować się w tym miejscu? Co wymagało tak skrzętnych zabiegów retuszowania by tylko nie wyjść na światło dzienne?  Buzia na k³ódkê Szok Z³y

to mógł być zwykły żart z ich strony, ale wątpię w to - zwłaszcza po tym liście norweskiego polityka o Nibiru (ale nie tylko)
« Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 14, 2009, 18:32:29 wys³ane przez tom1ek » Zapisane

krzysiek
Go¶æ
« Odpowiedz #23 : Kwiecieñ 26, 2009, 21:51:38 »

Henry Deacon mówi³ co¶ o walce z przeludnieniem. Mam silne przeczucie, ¿e gro¿±ca nam pandemia "¶wiñskiej grypy" to jeden z etapów tej "walki". Wraz z nadchodz±cym sezonem wakacyjnym i zwiêkszon± liczb± przelotów ludzi do ró¿nych zak±tków ¶wiata, to ¶wiñstwo (nomen omen) mo¿e siê rozprzestrzeniæ wrêcz b³yskawicznie. Jestem pe³en obaw. U nas ju¿ te¿ powstaje sztab antykryzysowy w tej sprawie.
¯yczê wiêc wszystkim (i sobie) du¿o zdrowia...
« Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 26, 2009, 21:52:32 wys³ane przez krzysiek » Zapisane
Krons
Go¶æ
« Odpowiedz #24 : Maj 28, 2009, 15:55:15 »

Henry Deacon mówi³ co¶ o walce z przeludnieniem. Mam silne przeczucie, ¿e gro¿±ca nam pandemia "¶wiñskiej grypy" to jeden z etapów tej "walki". Wraz z nadchodz±cym sezonem wakacyjnym i zwiêkszon± liczb± przelotów ludzi do ró¿nych zak±tków ¶wiata, to ¶wiñstwo (nomen omen) mo¿e siê rozprzestrzeniæ wrêcz b³yskawicznie. Jestem pe³en obaw. U nas ju¿ te¿ powstaje sztab antykryzysowy w tej sprawie.
¯yczê wiêc wszystkim (i sobie) du¿o zdrowia...

Tak,tak mówi³ co¶ takiego ,ale my¶lê ¿e bêdzie to dotyczy³o zapewne miejsc gdzie jest du¿y przyrost naturalny tj.Chiny,Japonia(saarsem chcieli wykoñczyæ),Indie ( ptasia grypa) natomiast U.S.A. narkotykami przewo¿onymi w pojemnikach w których powinny byæ rakiety.Chocia¿ i tak maj± lepsze do tego zabawki np. s³ynne Promienie ¶mierci Tesli,czy gaz VX itd. ( najgorszy ze wszystkich)
Co do ¶wiñskiej grypy to jestem na 100% pewny,¿e chc± sprawiæ aby przez ta zaistnia³± sytuacjê pozbyæ siê tych szczepionek na grypê ,których nie mogli pozbyæ siê w styczniu.A z tego co wiadomo wziêcia ogromnego nie mia³y.

Pozdrawiam
Strony: [1] 2 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: