Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Styczeń 12, 2025, 01:57:13

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 2 3 4 5 [6] 7 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Nowy Regulamin i pf  (Przeczytany 75575 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
ptak
Gość
« Odpowiedz #125 : Październik 30, 2009, 23:16:57 »

Nie mam zastrze¿eù. Dbanie o swoje imiê dbaniem, ale offy stworzone przy okazji co by nie mówiÌ s¹ offami. Mo¿na ich powstawanie próbowaÌ t³umaczyÌ zaistnia³¹ sytuacj¹ lecz nie zmieni to faktu, ¿e jednak s¹ offami, a te w myœl regulaminu nara¿one s¹ na kary/ostrze¿enia.

JeÂżeli taka postawa modĂłw jest zapowiedziÂą zaprowadzenia porzÂądku na forum, ukrĂłcenia pomĂłwieĂą i offĂłw - jestem jak najbardziej za.

Moja wina, moja wina, moja bardzo wielka wina …

Offy, offami, ale postawa Artqa jest poraÂżajÂąca. Przynajmniej dla mnie. I nie chodzi tu o k³ótnie z KapÂłanem718, lecz o Âślepe posÂłuszeĂąstwo narzucanym zasadom, nie tylko tym regulaminowym. 
SkÂąd to siĂŞ bierze? Z bezgranicznej wiary w prawidÂłowoœÌ i dobro stanowionego „prawa”? Ze zniewolenia psychicznego i duchowego?
KÂłania siĂŞ tu indoktrynizacja w KK (i nie tylko tam), efekty sÂą widoczne … arteq Âżywym przykÂładem, ekstremalny przykÂład - moherowe berety …
ÂŻeby chociaÂż odrobina sprzeciwu … czy dusza zasnĂŞÂła snem kamiennym?

Czy nagminne tÂłumienie siebie w wyraÂżaniu myÂśli wolnej, uczucia nie powoduje karÂłowacenia ducha? Bo ktoÂś wie lepiej, co dla Ciebie dobre czÂłowieku? Bo ktoÂś wytycza ci szlaki? A ty pokornie musisz nimi dreptaĂŚ?

Arteq, obudÂź siĂŞ, bo dusisz sam siebie … aÂż mi duszno … i straszno …

A wspomniana postawa modĂłw nie jest "zapowiedziÂą zaprowadzenia porzÂądku na forum, ukrĂłcenia pomĂłwieĂą i offĂłw" - dzieje siĂŞ wrĂŞcz odwrotnie. Jest natomiast nieÂświadomÂą kontynuacjÂą systemu, maÂły systemik w duÂżym, fraktale ...
Torton
Gość
« Odpowiedz #126 : Październik 30, 2009, 23:30:34 »

System, system i system. Ptak nie przesadzasz?

Czyli wed³ug Ciebie hulaj dusza piek³a niema wywalmy regulamin/netykietê i bawmy siê na ca³ego a co mi tam za³o¿ê sobie temat "Bigos Ciotki Ptak" i bawmy siê na ca³ego.

Czy wedÂług Ciebie tak powinno to wyglÂądaĂŚ? Gdyby nie zasady i to nie systemowe ale samej moralnoÂści i zdrowego umysÂłu to by nie byÂło tego forum z prostej przyczyny iÂż nie da siĂŞ prowadziĂŚ dyskusji gdzie widzi siĂŞ ludzi ktĂłrzy ÂżrÂą siĂŞ o byle co ale i takÂże ludzi ktĂłrzy oskarÂżajÂą innych nie posiadajÂąc dowodĂłw.

CieszĂŞ siĂŞ Âże Janneth to tak rozwiÂązaÂła.

Pozdro
I nie dajmy siĂŞ systemowi!  DuÂży uÂśmiech
ptak
Gość
« Odpowiedz #127 : Październik 30, 2009, 23:46:21 »

Mora, za maÂło patrzysz po skosie, wiĂŞc nie wszystko jest Ci widoczne … 
Torton
Gość
« Odpowiedz #128 : Październik 30, 2009, 23:51:54 »

AleÂż skÂąd, Ja widzĂŞ wiĂŞcej niÂż Ci siĂŞ wydaje.
arteq
Gość
« Odpowiedz #129 : Październik 30, 2009, 23:56:08 »

Ptak, z tego co mówisz to im wiêkszy burdel i ferment zasiejesz to tym bardziej jesteœ wolna i œwiadoma? Masz przecie¿ na forum zagwarantowan¹ wolnoœÌ wypowiedzi z zastrze¿eniem aby robiÌ to w sposób pozbawiony wulgaryzmów i k³amstw i l¿enia. Chcesz coœ powiedzieÌ, a tematu brakuje - proszê za³ó¿ nowy. Je¿eli po prostu nie potrafisz wyartyku³owaÌ siê w sposób zgrabny i z poszanowaniem porz¹dku to dlaczego od razu pokrzykujesz o t³amszeniu? Powiedz, czego zabroniono Ci na tym forum wypowiedzieÌ.
To, ¿e w moich postach mo¿na niestety znaleŸÌ i te offowe to fakt, prawda. Dlaczego mia³bym wiêc k³amliwie temu zaprzeczaÌ? W imiê opatrznie rozumianej wolnoœci? Wydaje mi siê, ¿e œwiadome i zachowuj¹ce porz¹dek wypowiadanie siê mylisz z uleg³oœci¹, œlepym podporz¹dkowaniem siê i "kar³owaceniem ducha". Myœlê, ¿e w³aœnie problemem jest brak umiejêtnoœci takiego sposobu wypowiadania siê. Gdy z czymœ siê nie zgadzam potrafiê to wyartyku³owaÌ, potrafiê o to zawalczyÌ.
Jesteœmy spo³eczeùstwem - w tym przypadku forumowym - aby zapewniÌ mo¿liwie optymalne funkcjonowanie ludzi o ró¿nych pogl¹dach i charakterach zosta³y wprowadzone pewne zasady. Wchodz¹c tutaj wyra¿amy zgodê na ich szanowanie, nikt na si³ê nas nie zmusza. Je¿eli nie godzisz siê z pewnymi zasadami mo¿esz o tym powiedzieÌ, je¿eli skrajnie Ci nie odpowiadaj¹ mo¿esz po prostu odejœÌ. Wa¿ne jest natomiast aby zasady obowi¹zywa³y w równym stopniu wszystkich, bez wyj¹tku.
IdÂąc Twoim tokiem myÂślenia - w imiĂŞ wolnoÂści - olejmy np. przepisy ruchu drogowego - sÂą wszak na nas wymuszane. Niech kaÂżdy jeÂździ jak mu siĂŞ podoba, olaĂŚ Âślepe posÂłuszeĂąstwo, nie dajmy siĂŞ zdusiĂŚ.

ZarzucajÂąc mi Âślepe posÂłuszeĂąstwo bardzo siĂŞ mylisz.

Ptak, jestem przekonany, ¿e Twoja aktualna postawa w tej sprawie ma jakieœ nieprzyjemne Ÿród³o w przesz³oœci. Podejrzewam, ¿e kiedyœ buntuj¹c siê przeciwko jakimœ zasadom, wytycznym [byÌ mo¿e nie by³y one do koùca OK] dosta³aœ po uszach i to mocno, st¹d teraz przesadna reakcja na jakiekolwiek ramy, nawet te pozytywne zasady. Naprawdê mocno czuÌ tutaj uprzedzeniem podszytym jak¹œ traum¹.

edit: podkreÂślenie
« Ostatnia zmiana: Październik 30, 2009, 23:59:23 wysłane przez arteq » Zapisane
janneth

Skryba, jakich maÂło

Punkty Forum (pf): 23

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #130 : Październik 30, 2009, 23:57:06 »

Mora, za maÂło patrzysz po skosie, wiĂŞc nie wszystko jest Ci widoczne … 

Ostatnie, czego wymagaÂłabym od moderatora to patrzenie po skosie. On musi stan¹Ì na wprost zaistniaÂłej sytuacji, aby miaÂł moÂżliwoœÌ ocenienia jej obiektywnie. I to teÂż zrobiÂłam. MyÂślĂŞ, Âże tak postÂąpiÂłby kaÂżdy, kto przystĂŞpujÂąc tu do rozmowy zgodziÂł siĂŞ z treÂściÂą regulaminu.  

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
arteq
Gość
« Odpowiedz #131 : Październik 31, 2009, 00:05:50 »

Ptak, masz teraz okazjĂŞ do wprowadzenia lub chociaÂż uwypuklenia zmian ktĂłre chciaÂłabyÂś aby obowiÂązywaÂły - z tego co mi wiadomo to Darek aktualnie pracuje nad nowym regulaminem. MyÂślĂŞ, Âże nie pogniewa siĂŞ na sugestie, szczegĂłlnie rzeczowo umotywowane.
Silver
Gość
« Odpowiedz #132 : Październik 31, 2009, 00:36:23 »

Offy, offami, ale postawa Artqa jest poraÂżajÂąca. Przynajmniej dla mnie. I nie chodzi tu o k³ótnie z KapÂłanem718, lecz o Âślepe posÂłuszeĂąstwo narzucanym zasadom, nie tylko tym regulaminowym. 
SkÂąd to siĂŞ bierze? Z bezgranicznej wiary w prawidÂłowoœÌ i dobro stanowionego „prawa”? Ze zniewolenia psychicznego i duchowego?
KÂłania siĂŞ tu indoktrynizacja w KK (i nie tylko tam), efekty sÂą widoczne … arteq Âżywym przykÂładem.

W istocie TAK.
Lecz problem wymaga szerszego omĂłwienia.
To, ¿e napiszemy - czyjaœ postawa jest pora¿aj¹ca - nie rozwi¹zuje problemu.W zale¿noœci od przyjêtego kontekstu mo¿e nawet pog³êbiÌ problem.
PrĂłba zrozumienia drugiego czÂłowieka i jego postaw jest wykÂładniÂą zrozumienia samego siebie.
Im bardziej rozumiemy swoje postawy, tym bardziej rozumiemy postawy innych.
Punktem wyjÂścia jest tu wiĂŞc... zrozumienie, a nie osÂądzanie.
OsÂądzanie w jakiejkolwiek formie jest tÂłumieniem, co powoduje, Âże temat wraca.
Wieli proces Âżycia przecieÂż Nas nie osÂądza, czy robimy dobrze, czy Âźle, tylko Âłagodnie zaprasza, abyÂśmy siĂŞ ze wszystkim Âświadomie zmierzyli ... nic wiĂŞcej.

KaÂżdy z Nas reprezentuje  pewien rodzaj postaw.
Wielu ludzi odpiĂŞÂło siĂŞ od wiary w systemy religijne, ale nadal wierzÂą w wielkÂą politykĂŞ, w prawo, wielki biznes, czy nawet tkwiÂą w wierze, Âże obce byty nami manipulujÂą, czy nawet porywajÂą Nas.
JednÂą wiarĂŞ zamieniajÂą na innÂą .WspĂłlnym mianownikiem jest wiara.
A wiara karmi siĂŞ prawdÂą.JeÂżeli uznajemy, Âże coÂś jest prawdziwe, to z reguÂły w to wierzymy.
Jednak czy moÂżna kogolwiek winiĂŚ za taki sposĂłb widzenia Âświata ?
OczywiÂście, Âże nie.
Prób¹ wyjscia z psychologicznego impasu, jest zrozumienie jak potê¿ny wp³yw mieli na Nas ró¿ni nauczyciele i dokonuj¹c tzw.prania mózgu ukszta³towali nasz œwiatopogl¹d.

« Ostatnia zmiana: Październik 31, 2009, 05:17:14 wysłane przez Silver » Zapisane
ptak
Gość
« Odpowiedz #133 : Październik 31, 2009, 01:11:44 »

Cytat: Arteq
WaÂżne jest natomiast aby zasady obowiÂązywaÂły w rĂłwnym stopniu wszystkich, bez wyjÂątku.

Dla mnie waÂżne jest, abym sama sobie wytyczaÂła zasady, zgodnie z moimi wartoÂściami.
Podleganie cudzym, jest gwa³tem na duszy. Dlatego nie akceptujê w ca³oœci regulaminu forum, co nie znaczy, ¿e mam sobie pozwalaÌ na zachowania mi uw³aczaj¹ce. S¹ wa¿niejsze kryteria, którymi siê kierujê, ni¿ te tu spisane. I na nic nie wyra¿a³am zgody, tym bardziej nie bêdê wspó³tworzyÌ nowych regulaminów.

Cytat: Janneth
Ostatnie, czego wymaga³abym od moderatora to patrzenie po skosie. On musi stan¹Ì na wprost zaistnia³ej sytuacji, aby mia³ mo¿liwoœÌ ocenienia jej obiektywnie. I to te¿ zrobi³am.

Patrzenie po skosie, to wydobycie tego, co ukryte … patrzenie z innej perspektywy …
Czyjakolwiek ocena zawsze bĂŞdzie subiektywna, wiĂŞc  zrobiÂłaÂś subiektywizm.  DuÂży uÂśmiech

Pozdrawiam i dobranoc   UÂśmiech
arteq
Gość
« Odpowiedz #134 : Październik 31, 2009, 01:23:34 »

Ptak - tak dla caÂłkowitej jasnoÂści: zakÂładajÂąc profil na forum automatycznie akceptuje siĂŞ jego regulamin. Widzisz, z jednej strony zarzucasz, Âże w regulaminie sÂą zapisy ktĂłre Ci siĂŞ nie podobajÂą, z drugiej  - majÂąc szansĂŞ na zmianĂŞ tych zapisĂłw - nie jesteÂś zainteresowana. Tak wyglÂąda postawa wiecznego malkontenta.
ptak
Gość
« Odpowiedz #135 : Październik 31, 2009, 01:53:25 »

Ptak - tak dla caÂłkowitej jasnoÂści: zakÂładajÂąc profil na forum automatycznie akceptuje siĂŞ jego regulamin. Widzisz, z jednej strony zarzucasz, Âże w regulaminie sÂą zapisy ktĂłre Ci siĂŞ nie podobajÂą, z drugiej  - majÂąc szansĂŞ na zmianĂŞ tych zapisĂłw - nie jesteÂś zainteresowana. Tak wyglÂąda postawa wiecznego malkontenta.

I tym siĂŞ Artqu ró¿nimy, dla Ciebie litera prawa jest ÂświĂŞta, dla mnie niekoniecznie. 
To, Âże stoi gdzieÂś napisane, Âże wchodzÂąc akceptujesz automatycznie panujÂące tam zasady jest wierutnym kÂłamstwem, co widaĂŚ chociaÂżby na kaÂżdym forum. Inaczej mody nie mieliby nic do roboty. A przecieÂż majÂą i to sporo.  DuÂży uÂśmiech

Brak zaÂś mojego zainteresowania w tworzeniu kolejnego regulaminu nie wynika z postawy malkontenta (tego akurat wiele u Ciebie MrugniĂŞcie) lecz z braku chĂŞci do narzucania komukolwiek, jakichkolwiek ograniczeĂą.
Bo dopĂłki czÂłowiek sam czegoÂś w sobie nie przetrawi i nie uzna za sÂłuszne, Âżadne zewnĂŞtrzne zakazy nie majÂą racji bytu.  I tak bĂŞdÂą omijane.  No chyba, Âże mamy do czynienia z typem niewolnika.
Val Dee
Gość
« Odpowiedz #136 : Październik 31, 2009, 06:50:14 »

KÂłania siĂŞ tu indoktrynizacja w KK (i nie tylko tam), efekty sÂą widoczne … arteq Âżywym przykÂładem, ekstremalny przykÂład - moherowe berety …
ÂŻeby chociaÂż odrobina sprzeciwu … czy dusza zasnĂŞÂła snem kamiennym?

Czy nagminne tÂłumienie siebie w wyraÂżaniu myÂśli wolnej, uczucia nie powoduje karÂłowacenia ducha? Bo ktoÂś wie lepiej, co dla Ciebie dobre czÂłowieku? Bo ktoÂś wytycza ci szlaki? A ty pokornie musisz nimi dreptaĂŚ?

Arteq, obudÂź siĂŞ, bo dusisz sam siebie … aÂż mi duszno … i straszno …

Nie chciaÂłem juÂż pisaĂŚ w tym temacie ale skoro poruszane sÂą TAKIE argumenty to trudno przemilczeĂŚ...
U ludzi sfrustrowanych i którym brak logicznych argumentacji zawsze wczeœniej czy póŸniej pojawiaj¹ siê argumenty ad personam (jak u Ciebie). Postaram siê wyt³umaczyÌ na czym to polega:
- ksenofobia, osoba Âżyje w tak zamkniĂŞtym ÂświatopoglÂądowo Âśrodowisku, Âże wszelkie zetkniĂŞcia z osobami spoza "krĂŞgu zaufania i zainteresowaĂą" jest maÂłym szokiem. Oto wÂłaÂśnie napotykamy osobĂŞ, ktĂłra w ogĂłle nie wydaje siĂŞ postrzegaĂŚ Âświata we wÂłaÂściwy (nasz spsosĂłb). Dlatego owego "malowanego ptaka" naleÂży albo wyeliminowaĂŚ albo przekonaĂŚ. I tu dochodzimy do setna bo o ile kaÂżdy z nas posiada wartoÂści, ktĂłrymi stara siĂŞ nadaĂŚ sens i ksztaÂłt swojego Âżycia i ktĂłrymi siĂŞ kieruje to jednak niektĂłrzy w wyjÂątkowo fanatyczny sposĂłb nie chce spostrzec, Âże inni teÂż majÂą prawo do odmiennych zdaĂą. SÂą dwa sposoby eliminacji "odmieĂącĂłw":
- frontalny atak, bez ³adu i sk³adu, aby tylko obrzuciÌ drug¹ osobê b³otem (sposób niekiedy Kap³ana) - trzeba przejechaÌ "obcego" jak czo³g, zniszczyÌ, wyeliminowaÌ na sta³e. Wa¿ne aby to zrobiÌ na oczach innych ludzi - by zyskaÌ ich akceptacjê i poklask ("dobrze, ¿e go zniszczy³eœ, jego ju¿ nie ma, wróÌmy do fachowej dyskusji o tym czy dodawanie szczypiorku do zupy nie jest pomys³em masonów by nas zniewoliÌ). Oczywiœcie, w takim przypadku nie ma mowy o dyspucie. Liczy siê styl - jak najbardziej g³oœny, prostacki itd. trzeba oponenta zakrzyczeÌ i samemu nie widzeÌ/nie s³yszeÌ argumentów z przeciwnej strony.
- druga metoda jest bardziej perfidna. Trzeba oto nawi¹zaÌ niby to dyskusjê. Wci¹gn¹Ì w rozmowê a potem zbaczaÌ z tematu/wygadywaÌ g³upoty/schodziÌ na tematy osobiste - wa¿ne aby rozmowa ugrzêz³a i nie da³o siê z niej wyprowadziÌ logicznych wniosków. Daje to œwiadkom dyskusji wra¿enie i¿ oboje dyskutantów posiada po³owiczne racje. Tu siê tak¿e atakuje osobiœcie przeciwnika (co gorsza nie maj¹c na to ¿adnego dowodu). Np ptak to zrobi³ w poœcie zacytowanym: sugeruje, ¿e arteq dlatego ma inne ogl¹dy i jest im wierny bo zosta³ zindoktrynowany przez KK, porównuje ich nieomal do fanatyków. Celowo to robi by oponenta oœmieszyÌ (wœród obserwatorów tematu wywo³uje siê wra¿enie maj¹ce umniejszyÌ wartoœÌ s³ów przeciwnika - wiadomo, ¿e fanatyk g³upoty gada). I teraz: niedoœwiadczony forumowicz, dodatkowo bêd¹cy podatnym na manipulacje - a wiadomo, ¿e tematy ezoteryczne w³aœnie takich przyci¹gaj¹ - bêdzie siê to wydawa³o prawdziwe. Jest przyzwyczajony do tego, ¿e jego wrogami s¹ osoby: duchowne, religijne, racjonalne wiêc przyjmie ten pogl¹d jako prawdê. Natomiast osoba sceptycznie podchodz¹ca do wszystkiego co w "anonimowym" internecie mo¿na pisaÌ podejdzie do tematu ostro¿nie i badawczo. I co siê wtedy oka¿e: arteq fanatykiem nie jest: wielokrotnie wypowiada³ siê negatywnie o KK, dodatkowo w jego postach pojawia³y siê treœci jak uwa¿a, ¿e inne œwiatopogl¹dy mog¹ byÌ prawdziwe, rzeczowo i merytorycznie podchodzi do sprawy, podaje logiczne i przyk³ady i cytaty w razie koniecznoœci, nie sypie oskar¿eniami itd. Wiêc ca³a owa "moherowa otoczka" to bzdura - ale przecie¿ tu nei chodzi o pisanie prawdy lecz o zdyskredytowanie oponenta...
Dlatego przestrzegam wszystkich czytajÂących - zanim osÂądzicie poznajcie bliÂżej sprawĂŞ i nie wierzcie we wszystko co tu siĂŞ pisze "na sÂłowo". Raz juÂż Mora pokazaÂł jak naiwni forumowicze uwierzÂą w kaÂżdÂą ezoterycznÂą bzdurĂŞ tu opisanÂą (vide "osobisty channeling" Mory). Innym Âświetnym przykÂładem jest "poprawa" KapÂłana. CaÂłe jego towarzystwo wzajemnej adoracji uwierzyÂło w poprawĂŞ a pierwsze co KapÂłan zrobiÂł po zlikwidowaniu mu minusĂłw byÂło: zwyzywanie moderatora (bardzo wulgarne), wyzywanie innych od pustakĂłw i prostakĂłw i sianie fermentu w kaÂżdym temacie gdzie moÂżna to zrobiĂŚ.
Thotal
Gość
« Odpowiedz #137 : Październik 31, 2009, 07:53:40 »

Val Dee,
zarzucasz Ptakowi manipulacjĂŞ, Âże nazywa atrqa fanatykiem, a sam dokonaÂłeÂś identycznego manewru, nazywajÂąc ludzi myÂślÂących nie tylko logicznie - naiwnymi.
cyt. "I teraz: niedoÂświadczony forumowicz, dodatkowo bĂŞdÂący podatnym na manipulacje - a wiadomo, Âże tematy ezoteryczne wÂłaÂśnie takich przyciÂągajÂą"
Czy nie zauwaÂżyÂłeÂś w swojej postawie dwulicowoÂści?, Âże jak sam manipulujesz to jest w porzÂądku, a jak Ptak, to juÂż nie?

Jakim PRAWEM nazywasz zainteresowanych ezoterykÂą podatnymi na manipulacje?

Jakim prawem Âśmiesz ograniczaĂŚ czyjekolwiek wybory i upodobania w odbiorze rzeczywistoÂści?

Odpowiem Ci;
To prawo wysz³o z Twojego "logicznie" funkcjonuj¹cego umys³u, które potrafi dzieliÌ i sortowaÌ, s¹dziÌ i obwiniaÌ, nakazywaÌ i karaÌ, umys³u który zabiera wolnoœÌ Tobie i innym.

Pozdrawiam - Thotal UÂśmiech
Val Dee
Gość
« Odpowiedz #138 : Październik 31, 2009, 08:10:43 »

To proste - opar³em siê na przyk³adzie Mory z osobistym channelingiem - gdy czêœÌ u¿ytkowników naiwnie uwierzy³a w jego s³owa. Zauwa¿ tylko, ¿e nie nazwa³em wszystkich zainteresowanych ezoteryk¹ osób naiwnymi tylko stwierdzi³em ¿e taka tematyka przyci¹ga bardzo ufne osoby. Poza tym niektórzy te¿ zbyt ufnie - naiwnie uwierzyli w poprawê Kap³ana - to te¿ poda³em jako przyk³ad.
Mam nadziejê, ¿e rozwia³em wszelkie w¹tpliwoœci - nie uwa¿am, ¿e wszyscy zainteresowani ezoteryk¹ to naiwniacy tylko, ¿e czêœÌ z nich jest po prostu zbyt ufna i ³atwo daje siê oszukaÌ.
DziĂŞkujĂŞ za zwrĂłcenie mi uwagi - nie chciaÂłem byĂŚ dwuznacznie zrozumiany.
KapÂłan 718
Gość
« Odpowiedz #139 : Październik 31, 2009, 08:56:26 »

janneth - pijĂŞ bezpoÂśrednio do CIEBIE

DLACZEGO DAJESZ MI MINUSY SKORO ADMINISTRACJA FORUM JEST W TRAKCIE USUWANIA TEJ FUNKCJI I JEST PRZECIWNA TEMU JAK WYNIKA Z MOJEJ KORESPONDENCJI NA PW?!

umiesz odpowiedzieĂŚ? przecieÂż to nie logiczne, z jednej strony chcecie nie uÂżywaĂŚ tego a z drugiej strony mody SAMOWOLNIE rozdajÂą minusy! za duÂżo samowolki widzĂŞ i brak kontaktu z adminem...

a co do KK i indoktrynacji - na pohybel  ZÂły

buziaczki,
718'
janneth

Skryba, jakich maÂło

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #140 : Październik 31, 2009, 14:04:09 »

KapÂłanie, gdyby administracja forum "byÂła w trakcie usuwania tej funkcji" to nie starczyÂłoby mi czasu, by daĂŚ Ci choĂŚby nawet jedno ostrzeÂżenie. To nie polega na usuwaniu minusikĂłw u kaÂżdego z forumowiczĂłw.
To jest tylko jedno klikniêcie i funkcja ostrze¿eù/punktów wy³¹czona, a wszystkie naliczone zdezaktywowane. Tak jak Dariusz powiedzia³ - dopóki nie bêdzie ¿adnych zmian obowi¹zuje nas stary regulamin, a co za tym idzie egzekwujemy go narzêdziami, jakie mamy dostêpne.

Skoro juÂż mnie pytasz, chciaÂłabym i Tobie przedstawiĂŚ swoje zdanie na ten temat.
Mylisz siĂŞ, Âże nie rozmawiam z administratorem, jemu rĂłwnieÂż powiedziaÂłam to, co teraz Ty i inni usÂłyszycie.

Jestem absolutnie przeciwna zniesieniu tych punktów i nie widzê ¿adnego argumentu, dla którego by³yby one zbêdne. Nasz regulamin w lwiej czêœci opiera siê na netykiecie. Nie jest wiêc jakimœ swoistym wymys³em niesprawiedliwych i ¿¹dnych w³adzy administratorów, a jedynie zbiorem podstawowych zasad zachowania siê w sieci. Nawet, gdyby tego regulaminu nie by³o, a tak siê czasami na forach i listach dyskusyjnych zdarza, u¿ytkowników obowi¹zywa³aby netykieta. Netykieta jest sformu³owana na podstawie ogólnie przyjêtych zasad przyzwoitoœci i jak do tej pory Kap³anie, wszystkie ostrze¿enia, jakie Ci da³am, by³y za wypowiedzi naruszaj¹ce w³aœnie zasady netykiety. Nawet ostrze¿enie za pomówienie.
Dariuszowi napisaÂłam, Âże jestem przeciwna znoszeniu punktĂłw. Do tej pory byÂłam na wielu forach dyskusyjnych, na kaÂżdym wiĂŞkszym, profesjonalnie prowadzonym forum istnieje taka forma upominania uÂżytkownikĂłw. Nikt siĂŞ temu nie dziwi, z resztÂą... Ludzie juÂż po prostu przyzwyczaili siĂŞ do tego, Âże i na forum trzeba przedstawiaĂŚ minimum przyzwoitoÂści, jakim sÂą wÂłaÂśnie zasady netykiety czy teÂż regulaminu.
Dziêki temu atmosfera jest zdrowsza, w dyskusji uczestniczy wiêksza iloœÌ rozmówców, bo ka¿dy z nich zdaje sobie sprawê, ¿e w wypadku gdyby zosta³ np. obra¿ony, winowajca zostanie obarczony konsekwencjami, czyli w³aœnie takim ostrze¿eniem. DodaÌ te¿ nale¿y, ¿e na innych forach nie folguje siê tak bardzo niew³aœciwemu zachowaniu. Najczêœciej maksymalna iloœÌ ostrze¿eù, by u¿ytkownik zosta³ zbanowany, jest o wiele ni¿sza - 3 b¹dŸ 5 ostrze¿eù to raczej norma. U nas minimum to 10, co oznacza, ¿e u¿ytkownik mo¿e 10 razy z³amaÌ regulamin, a moderator 10 razy usunie wiadomoœÌ zanim dozna spokoju.
Aby zarejestrowaĂŚ siĂŞ na jakimkolwiek forum (takÂże u nas), kaÂżdy uÂżytkownik musi zaakceptowaĂŚ regulamin. Czasem nawet nie zdajemy sobie sprawy, Âże przy rejestracji klikamy "Zgadzam siĂŞ", w koĂącu trzeba byÂło zakreÂśliĂŚ jakieÂś tam okienko, Âżeby dostaĂŚ maila aktywujÂącego konto, ale kto tam siĂŞ przejmuje co i po co klikamy. Ja Was na to uczulam, poniewaÂż w necie jest peÂłno stron, for i portali, w ktĂłrych podczas rejestracji klikamy te "zbĂŞdne" okienka. Nie zdajemy sobie nawet sprawy, Âże zgodnie z literÂą prawa, klikniĂŞcie akceptujÂące regulamin jest zÂłoÂżonym zobowiÂązaniem, pod ktĂłrym tak jakby siĂŞ podpisaliÂśmy. SzczegĂłlnie waÂżne jest to, gdy dokonujemy np. zakupĂłw w sklepach internetowych (przy kaÂżdym zakupie klikamy na "Zgadzam siĂŞ", ale nie chce nam siĂŞ traciĂŚ czasu na zapoznanie siĂŞ z treÂściÂą zobowiÂązania, na jakie siĂŞ zgodziliÂśmy).
Tak wiĂŞc Ptaku, i Ty siĂŞ zgodziÂłaÂś na to, Âże bĂŞdziesz przestrzegaÂła regulaminu. Nie ma wyjÂątkĂłw, kaÂżdy kto tu pisze, a pisaĂŚ mogÂą tylko zarejestrowani, wyraziÂł zgodĂŞ na przestrzeganie zasad, z ktĂłrymi co niektĂłrzy nawet siĂŞ nie zapoznali.

ZdajĂŞ sobie sprawĂŞ, Âże wczeÂśniej byÂło Âłagodniej, Âże w wielu sytuacjach, gdy byliÂśmy winni, przymykano na to oko. Darek nawet na poczÂątek daÂł nam wotum zaufania. Wszystkim wyzerowaÂł ostrzeÂżenia.
NiektĂłrzy w myÂśl amnestii zaczĂŞli jednak pozwalaĂŚ sobie na coraz wiĂŞcej i wiĂŞcej. PotwierdziÂło siĂŞ przysÂłowie o tym, Âże daje siĂŞ palec, a zostaje bez rĂŞki.
Sami zobaczcie, co siĂŞ dziaÂło przez ten czas. Hulaj dusza piekÂła nie ma, piszĂŞ co chcĂŞ i jak mi siĂŞ podoba, bo nic mi siĂŞ przez to nie stanie. W koĂącu to jest forum, jestem anonimowy, nie pokazujÂąc swojego zaÂżenowania mogĂŞ naskrobaĂŚ co mi siĂŞ Âżywnie podoba. WÂładza? Jaka wÂładza! Ja jestem anarchistÂą! WÂładza to zniewolenie. ByÂły nawet odniesienia do komunizmu.

Wystarczy³o na chwilê popuœciÌ, ¿eby dosz³o do sytuacji, gdzie ka¿da decyzja moderatora b¹dŸ administratora jest przez wiêkszoœÌ podwa¿ana i negowana.

Tak byÌ dalej nie powinno. To moja opinia. Gdybyœmy potrafili uczyÌ siê na b³êdach, gdybyœmy nauczyli siê wyci¹gaÌ z nich wnioski, dowiedzielibyœmy siê, ¿e ostrze¿enia s¹ niezbêdne do pracy i istnienia forum.
Forum samo z siebie istnieĂŚ nie bĂŞdzie. Aby forum "ÂżyÂło" potrzebni sÂą uÂżytkownicy, ktĂłrzy bĂŞdÂą pisaĂŚ.
Jak myÂślicie dlaczego mamy raptem 600 zarejestrowanych osĂłb, z czego udziela siĂŞ moÂże 10%?
Nieprawid³ow¹ odpowiedzi¹ by³oby, ¿e nie ma zainteresowania. Ka¿dego dnia na forum mamy wiêcej goœci ni¿ u¿ytkowników. Ci goœcie mogliby zasiliÌ nasze szeregi, mogliby zacz¹Ì czynnie uczestniczyÌ w ¿yciu forum. Problemem jest w³aœnie to, ¿e tkwimy od dawna ju¿ w hermetycznym towarzystwie wzajemnej adoracji. I chocia¿ psy na sobie wieszaliœmy zawsze, to czêsto administracja przymyka³a na to oczy. Tak mog³oby byÌ ca³y czas. Bêdziemy do staroœci tak siedzieÌ w gronie z ujemnym przyrostem zamiast dodatniego, gdzie z ka¿dym dniem jeden drugiemu bêdzie plu³ w twarz. Albo... Mo¿emy zacz¹Ì respektowaÌ zasady, na które wszyscy siê zgodziliœmy i liczyÌ na to, ¿e ci goœcie zmieni¹ zdanie na nasz temat i z radoœci¹ poznania zaczn¹ z nami dyskutowaÌ na przeró¿ne tematy. Mo¿e poznamy nowych, ciekawych ludzi, przyda³by nam siê œwie¿y powiew, bo od dawna dusimy siê w towarzystwie popieraj¹cych jednoczeœnie wolnoœÌ s³owa i chamstwo.

ReasumujÂąc, zostawiajÂąc ostrzeÂżenia nie krĂŞcimy na siebie bata, wrĂŞcz odwrotnie - otwieramy siĂŞ na nowe moÂżliwoÂści. Do wygrania mamy nowe znajomoÂści, wiĂŞksze forum, wiĂŞcej interesujÂących tematĂłw, w ktĂłrych nie musielibyÂśmy ze ÂświeczkÂą szukaĂŚ meritum, bo offtopy byÂły by zabronione jak sÂą do tej pory, ale przede wszystkim - karane.
Ja wyboru juÂż dokonaÂłam i popieram utrzymanie funkcji ostrzeÂżeĂą. Dla moderatorĂłw jest to niebywaÂła pomoc. Niejednokrotnie zdarzali siĂŞ klienci, ktĂłrzy rejestrowali konto na jeden wieczĂłr, Âżeby zrobiĂŚ tu rozgardiasz wszĂŞdzie, gdzie siĂŞ tylko da. Usuwanie nie pomagaÂło, bo jak grzyby po deszczu powstawaÂły kolejne komentarze ÂłamiÂące regulamin. JeÂżeli administratora nie byÂło w tym czasie, moderatorzy mogli tak siedzieĂŚ i sprzÂątaĂŚ dopĂłki delikwent nie postanowiÂł sobie odpuÂściĂŚ. A to nie tak powinno wyglÂądaĂŚ przecieÂż.
U¿ytkownicy równie¿ zyskuj¹ na takiej sytuacji. Ka¿dy, kto czuje siê obra¿ony b¹dŸ uwa¿a, ¿e zosta³ z³amany regulamin, mo¿e domagaÌ siê sprawiedliwoœci. Nikt nie musi wdawaÌ siê w dyskusje nie na temat z kimœ, kto go obra¿a, samemu przy tym ³ami¹c regulamin. Jest opcja "raportuj wiadomoœÌ" i po otrzymaniu zg³oszenia moderator rozs¹dza, czy komentarz faktycznie ³amie zasady regulaminu.
Mniej k³ótni, mniej offtopów, zdrowsza atmosfera i wiêcej u¿ytkowników sprawi¹, ¿e to forum rozkwitnie.

Na razie to tyle z mojej strony, dzisiaj czeka na mnie sporo pracy, wiĂŞc bĂŞdĂŞ wieczorem dopiero przy komputerze.

Kap³anie... Po otrzymaniu zg³oszenia dotycz¹cego Twojej odpowiedzi, wierzy³am, ¿e w starym forum b¹dŸ nowym znajdê informacje, które podwa¿¹ istotê tego pomówienia. Pomyœla³am, ¿e Arteq mo¿e faktycznie tak powiedzia³ b¹dŸ da³ Ci to dobitnie do zrozumienia. Nie chcia³eœ sam siê wybroniÌ, wiêc na w³asn¹ rêkê zrobi³am to ja. Niestety zawiod³eœ mnie. Wbrew wszystkim, którzy mówi¹, ¿e siê poprawi³eœ, ja tego nie dostrzeg³am.
Zawsze mĂłwiÂłeÂś, Âże jesteÂś tu z nami, by dzieliĂŚ siĂŞ wiedzÂą, faktami i informacjami.
Nie by je zatajaĂŚ bÂądÂź przeinaczaĂŚ.

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
Kiara
Gość
« Odpowiedz #141 : Październik 31, 2009, 14:40:32 »

janneth Ty nie zauwazylas w moderowanym przez siebie temacie ; "W morzu Zydow "wypowiedzi antysemitycznych? I nie wyciagnelas jeszcze konsekwecji?
Dziwne?

A tak bardzo deklarujesz poprawnosc etyczna na forum.
Taka wypowiedz lamie prawo rorum i nie tylko , etyke i ludzkie zasady, jest nie dopuszczalna.
Zycze Ci zauwazenia, bo jest to plama wyjatkowa dotyczaca nadzieji na powrot holokaustu. Co w tym momecie laczenia sie pamiecia z naszymi zmarlymi ma szczegolny  przykry wydzwiek.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Październik 31, 2009, 14:43:00 wysłane przez Kiara » Zapisane
ptak
Gość
« Odpowiedz #142 : Październik 31, 2009, 15:53:27 »

Mo¿e poznamy nowych, ciekawych ludzi, przyda³by nam siê œwie¿y powiew, bo od dawna dusimy siê w towarzystwie popieraj¹cych jednoczeœnie wolnoœÌ s³owa i chamstwo.

Hola, hola droga Janneth. Niby pijesz do ptakĂłw, Âże popierajÂą chamstwo? Tymczasem ptaki wyraÂźnie, deklarujÂą, Âże chamstwa nie popierajÂą!  ChoĂŚ wolnoœÌ sÂłowa i owszem, zdecydowanie! JeÂśli nie zauwaÂżasz ró¿nicy, to jak chcesz peÂłniĂŚ funkcjĂŞ moderatora? Nadal stosujÂąc przekÂłamania?

Co do wyraÂżania zgody, to wymuszony podpis nie jest Âżadnym jej wyraÂżeniem. Nie w sensie duchowego przyzwolenia sobie na takÂą zgodĂŞ, bo musiaÂłoby dojœÌ do zÂłamania wewnĂŞtrznych zasad, zaprzeczenia wÂłasnym wartoÂściom. A to oznacza ÂśmierĂŚ …

ZaleÂży Wam na nowych, aktywnych uÂżytkownikach …   moim zdaniem, tacy moderatorzy, jak Ty, czy Hans Olo skutecznie odstraszajÂą. I pewnie nie zrozumiesz tego … ale nie szkodzi, macie jeszcze wiele Âżycia na korekty … pĂłki co, marnotrawicie energiĂŞ …

KaÂżdy, kto czuje siĂŞ obraÂżony bÂądÂź uwaÂża, Âże zostaÂł zÂłamany regulamin, moÂże domagaĂŚ siĂŞ sprawiedliwoÂści.

Ha, dobre sobie. Stare i nowe forum aÂż siĂŞ roi od przykÂładĂłw takiej „sprawiedliwoÂści”. No bo jak niesprawiedliwy moÂże daĂŚ to, czego sam nie posiada? Lecz Âżycie z ca³¹ pewnoÂściÂą obdarza sprawiedliwoÂściÂą, poza wszelkÂą kontrolÂą. ChoĂŚ moÂżna byĂŚ Âślepym na jej przejawy …

Val Dee, z armaty waliĂŚ do ptakĂłw? Wystarczy Âśrut, co za marnotrawstwo …  DuÂży uÂśmiech
A do Artqa mam wiele ÂżyczliwoÂści, jak i do Ciebie.

Pozdrawiam, ptak niezdyscyplinowany  MrugniĂŞcie

« Ostatnia zmiana: Październik 31, 2009, 16:06:01 wysłane przez ptak » Zapisane
koliberek33
Gość
« Odpowiedz #143 : Październik 31, 2009, 16:44:47 »

Janneth napisaÂła!
"WÂładza? Jaka wÂładza! Ja jestem anarchistÂą! WÂładza to zniewolenie. ByÂły nawet odniesienia do komunizmu".

Teraz jest taki czas jeszcze, by oddaĂŚ cearzowi, co cesarskie....przy zaÂłoÂżeniu, iÂż cesarz w porzÂądku jest, gdyÂż wĂłwczas to  i anarchiÂści nie majÂą miejsca zaistnienia. JeÂśli jest np. na odwrĂłt, to vide: carat, komunizm, hitleryzm itp...

Nie nale¿y zatem myliÌ wyst¹pienia przeciwko w³adzy z wyst¹pieniem przeciwko niew³aciwie stosowanej w³adzy. To zasadnicza i bardzo istotna ró¿nica.

Tako rzekÂł koliberek33

Afro

Ps. WziĂŞÂłaÂś  Droga Janneth, wiele na swoje barki. I widzĂŞ, Âże naprawdĂŞ starasz siĂŞ, jak moÂżesz. Koliberek podziwia, gdyÂż sam,  jakÂże i bardzo, nie lubi takich funkcji. JuÂż samym jej sprawowaniem czuÂłby siĂŞ bardzo zniewolony. Taka uroda jego, jak to koliberkĂłw.
Zatem serdeczny priviet Tobie. MrugniĂŞcie

« Ostatnia zmiana: Październik 31, 2009, 16:51:14 wysłane przez koliberek33 » Zapisane
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #144 : Październik 31, 2009, 20:43:26 »

janneth Ty nie zauwazylas w moderowanym przez siebie temacie ; "W morzu Zydow "wypowiedzi antysemitycznych? I nie wyciagnelas jeszcze konsekwecji?
Dziwne?

A tak bardzo deklarujesz poprawnosc etyczna na forum.
Taka wypowiedz lamie prawo rorum i nie tylko , etyke i ludzkie zasady, jest nie dopuszczalna.
Zycze Ci zauwazenia, bo jest to plama wyjatkowa dotyczaca nadzieji na powrot holokaustu. Co w tym momecie laczenia sie pamiecia z naszymi zmarlymi ma szczegolny  przykry wydzwiek.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech

ChciaÂłbym zwrĂłciĂŚ waszÂą uwaĂŞ na fakt iÂż peÂłnienie wszelkich funkcji na tym forum jest dobrowolne/spoÂłeczne. KaÂżdy z nas ma swoje prywatne Âżycie i czas poÂświĂŞcany na udziaÂł w forum, jest swego rodzaju poÂświĂŞceniem wszystkiego innego na rzecz forumowej spoÂłecznoÂści.
Nie ka¿dy mo¿e sobie pozwoliÌ na ci¹g³e przesiadywanie przed kompem - na forum - w celu wychwytywania jakichkolwiek odchyleù. Tsgo typu zarzuty œwiadcz¹ o forumowiczu, nie administracji. To jakby dzieciêce zabawy w ciuciubabkê. Nie têdy droga. Stanowimy spo³ecznoœÌ forumowa i wszyscy (którzy maj¹ trochê oleju w g³owie - nie mówiê o pieniaczach, których równie¿ nie brakuje), powinni staraÌ siê o utrzymanie odpowiedniego poziomu.
Tak wiĂŞc nie czekajmy, aÂż mod zauwaÂży coÂś niewÂłaÂściwego, bo czĂŞsto oczekiwanie moÂże okazaĂŚ siĂŞ pÂłonne, kaÂżdy ma swoje Âżycie.
Pomagajmy sobie wzajemnie.

JeÂśli rozwĂłj duchowy polega na tego typu sprawdzianach, to ja dziĂŞkujĂŞ. Ja wysiadam.

Ludzie myÂślcie, to nie boli.

PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
Kiara
Gość
« Odpowiedz #145 : Październik 31, 2009, 21:10:32 »

Mozesz wysiadac Twoj wybor.
Jezeli ktos mometalnie reaguje na bzdety i pisze tasiemcowe post z uwzglednieniem osobistej zgody na pelnienie jakiejs funkcji...
Dla mnie znaczy to iz decyzje podjol swiadomie , oraz ma czas na pelnienie obowiazkow, nie koliduja z niczym.

Ja tego nie zrobie , bo miedzy innymi nie dysponuje takim czasem , ktory bym mogla poswiecic forum.

Dla mnie jest to tak.
Cenie i doceniam  ta prace , ale skoro sie ktos podejmuje powinien sie wywiazywac z niej , albo zrezygnowac.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
janneth

Skryba, jakich maÂło

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #146 : Październik 31, 2009, 21:27:59 »

Jezeli ktos mometalnie reaguje na bzdety i pisze tasiemcowe post z uwzglednieniem osobistej zgody na pelnienie jakiejs funkcji...
Dla mnie znaczy to iz decyzje podjol swiadomie , oraz ma czas na pelnienie obowiazkow, nie koliduja z niczym.

Twoja uszczypliwoœÌ nie zna granic, co? Nie potrzebujê wiele czasu, by napisaÌ coœ, co widzisz powy¿ej, a nazywasz tasiemcowym postem. Zapominasz, ¿e jestem informatykiem, piszê nie patrz¹c na klawiaturê, ju¿ to oszczêdza mi sporo czasu. Druga sprawa, ¿e nie muszê siê d³ugo zastanawiaÌ nad tym, co mam do napisania, czasem mogê ¿a³owaÌ, ¿e napisa³am nie tak jak chcia³am, ¿e staÌ mnie by³o by uj¹Ì to w lepszej formie. Nie zmienia to jednak faktu, ¿e widocznie w pisaniu czy formu³owaniu myœli jestem szybsza od Ciebie. Nie oceniaj wiêc mnie proszê w³asn¹ miar¹.

JeÂżeli masz zastrzeÂżenia do jakichÂś wypowiedzi, to chyba nie muszĂŞ CiĂŞ uÂświadamiaĂŚ, Âże moÂżesz i nawet powinnaÂś zgÂłosiĂŚ jÂą do moderatora. To uÂłatwia mi zadanie, a Tobie ukoi skoÂłatane nerwy (akurat w kwestii tematu o jakim mĂłwisz, proponujĂŞ zajrzeĂŚ w historiĂŞ wÂłasnych wypowiedzi i zastanowiĂŚ siĂŞ, czy nie zachowujesz siĂŞ tak samo w stosunku do katolikĂłw, jak katolicy do ÂŻydĂłw, jeÂżeli dopatrzĂŞ sie takiej prawidÂłowoÂści upomnĂŞ obie strony).

Dariusz miaÂł racjĂŞ piszÂąc, Âże nie mam teraz duÂżo czasu. Raz, Âże dopiero uporaÂłam siĂŞ z generalnym remontem, dwa - Âże mamy jutro ÂŚwiĂŞto ZmarÂłych, a ja groby mam teÂż poza miastem, w ktĂłrym mieszkam i duÂżo czasu w tym tygodniu spĂŞdziÂłam w aucie.

Zaraportuj mi niewÂłaÂściwe wypowiedzi i po krzyku. Zamiast kilku postĂłw nie na temat wystarczyÂł raport.
« Ostatnia zmiana: Październik 31, 2009, 21:30:56 wysłane przez janneth » Zapisane

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
Torton
Gość
« Odpowiedz #147 : Październik 31, 2009, 21:31:40 »

Janneth nie ulegaj presji to jest manipulacja. CaÂłkowicie i z peÂłnym sercem przyznajĂŞ racjĂŞ Janneth bo to co piszÂą nie ktĂłrzy przekracza pojĂŞcie czÂłowieczeĂąstwa i zrozumienia.

Zasady moralne, zasady zachowania dobra zostaÂły tu juÂż dawno zÂłamane i czas aby skoĂączyÂło siĂŞ to. Ptak i Kiara piszecie tak o miÂłoÂści a nigdy nie widziaÂłem abyÂście je okazaÂły w stosunku do ludzi. Nie czujĂŞ tego, sztuczna fanaberia wymyÂślonego umysÂłu.

Pozdro
Kiara
Gość
« Odpowiedz #148 : Październik 31, 2009, 21:51:04 »

Ocenianie ludzi niech pozostanie nadal Twoja domena.
Ja oceniam tresci przez nich napisane, to mi wystarcza.
Nigdy nie wystepowalam publicznie ni nie publicznie z wartsciowaniem zycia ludzkiego w zadnych kategoriach bezczeszczenia go ni mordow zbiorowych ni tez  indywidualnych.Ponizajacych jakom kolwiek grupe narodowosciowa czy etniczna.

Warto odrozniac dyskusje na temat ideologji religijnej od dyskusji na temat praw do zycia jej wyznawcow.
Zdecydowanie to nie to samo.
Koncentracja pracy Moderatora powinna byc skierowana na ocene tresci postu a nie na ocene  i wartosciowanie umiejetnosci technicznych  oraz  innych autora postu.
Warto to wiedziec.
Na forum w konkretnym temacie , ktory zaskarzam o swiadome szerzenie antysemityzmu przez autora , nie dyskutuja Katolicy z Zydami. Jest wyrazone karalne stwirdzenie  popierajace odbior  Zydom praw ludzkich , stawianie ich w okreslonym przez hitleryzm szeregu.
Warto to zauwazyc.

Godnosc zycia  Ludzkiego jest dla mie wartoscia najwazniejsza, niezaleznie od autorytetow i osob je depresjonujacych , ja  zawsze wystapie w obronie tej wartosci.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Listopad 01, 2009, 00:13:24 wysłane przez Kiara » Zapisane
tom1ek

GaduÂła

Punkty Forum (pf): 47

yeah! ;)

« Odpowiedz #149 : Listopad 15, 2009, 19:39:15 »

na naszym forum nic siĂŞ nie zmieniÂło MrugniĂŞcie

Konto na cheops4.org.pl o tym samym nicku i awatarze naleÂży do mnie. Pozdrawiam starych znajomych UÂśmiech
Strony: 1 2 3 4 5 [6] 7 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: